|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Orbitrek cz. II
Wczoraj dotarł mój nowy (choć używany) orbi bo poprzedniego zajechałam już całkiem, puściły wszystkie możliwe spawy, wyrobiły się śruby więc mój wierny przyjaciel pojedzie na złom
![]() Niestety nie umiem obsługiwać chyba wyświetlacza z danymi, którego część jest dotykowa..albo coś z nim nie tak Ale ćwiczy się rewelacyjnie..na starym pomykałam 45min bez problemu, a na tym po pół godzinie schodzę mokra
|
|
|
|
|
#722 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj zrobiłam tylko 25 minut orbitreka, ale z tego 15 minut to były interwaly tzn to były moje "interwały"... robiłam 10 sekund sprintu (ok 19km/h) i 50 sekund spokojnego biegu (ok 8km/h). Byłam mokra, zziajana ale szczęśliwa i nawet czas szybciej leciał. Jak zeszlam z orbitreka to myślałam, za przeproszeniem, że rzygnę
|
|
|
|
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale koleś daje mi popalić, już samo puszczenie w obrót tego kilkunastokilowego koła zamachowego nieźle rozgrzewa A stary połamany stoi ciągle w łazience i czeka na zmiłowanie
|
|
|
|
|
|
#724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój połamany stoi w garażu już jakieś 2 miesiące
|
|
|
|
|
|
#725 |
|
Raczkowanie
|
Cóż, chciałabym dołączyć do ćwiczeń na orbitrku tylko najpierw... planuję jego zakup. I tu jest wielki znak zapytania - JAKI? Patrzylam taki model: http://multisportowy.pl/p/20/5907/or...i-fitness.html
Co o nim myślicie? |
|
|
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#727 | |
|
Rozeznanie
|
16kg... na samą myśl mnie pośladki zabolały
![]() Ja za pół godzinki wskakuje na rumaka a nawet nie za pół godziny... Zaczynam od przysiadów, ramion i brzuszków, a potem dopiero orbitrek i interwały ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
Patrząc na parametry to nie znam w ogóle firmy a ceni sobie sprzęt widzę... 152cm wysokości... I teraz pojawia sie pytanie jaki masz wzrost i wagę, bo może być po prostu dla Ciebie za niski... Max waga tam jest 100kg, więc jak masz więcej niż 90kg to ja bym nie weszła na niego... |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś powoli robię codziennie kilka minut dłużej i mimo @ jakoś nie padłam więc jest dobrze
Trochę się boję o kolana bo ćwiczę codziennie i teraz przy tym kółeczku obym sobie ich nie nadwerężyła. Będę obserwować co i jak, narazie nic nie boli.Biala magia z tego, co widzę na fotce wygląda porządnie ale mogę patrzeć tylko pod kątem tego co u mnie nawaliło w poprzednim. Np popuszczały spawy z przodu, tak że całe ramię w końcu się huśtało więc teraz kupiłam taki z umocnieniem i rzeczywiście jest dużo bardziej stabilny. Ten na fotce także nie wygląda na byle jaki ale może porównaj z innymi w podobnej cenie parametry. |
|
|
|
|
#729 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedzi!
Cytat:
![]() Akurat maksymalna waga dla mnie jest bez znaczenia, bo moja waga oscyluje koło 60 kg, więc do 100 jej jak najbardziej daleko. xD laisla - dziękuję Ci bardzo, zwrócę uwagę na te elementy, które wspomniałaś. No nic, pozostaje "brać, wybierać" jak to prawił Grzegorz Brzęczyszczykiewicz. |
|
|
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Zwróć uwagę także na ciężar koła zamachowego. Mój stary miał koło 5 kilowe czy coś ok tego, a nowy ma 16 kg i jest ogromna różnica w wysiłku organizmu bo schodzę mokra w tej chwili po pół godziny
|
|
|
|
|
#731 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a mnie waga rośnie... w sumie to sie nie dziwie bo moja dieta to ostatnio "jedz co chcesz i ile chcesz" |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#732 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie 12 kg uważam za niezłe - wolę większy wysiłek, zresztą na schudnięciu mi tak bardzo nie zależy, bo wagę mam jak najbardziej w normie, ale na wymodelowaniu sylwetki i polepszeniu kondycji, ale bez przesady.
(Czyli że pewnie 16 by mnie umordowało, podziwiam!).A u mnie waga ostatnio chyba nawet lekko spada, ważę się rzadko, toteż dokładnie nie wiem, ale bywa, że nie mam czasu zjeść, bo to gdzieś biegnę, to coś robię . Zajęty grafik to chyba najlepszy sposób na spadek kilogramów, ale zarazem najgorszy - nie ma się czasu na żadne ćwiczenia. Czekam na wakacje i tyyle ruchu. ♥
Edytowane przez Biala magia Czas edycji: 2013-05-31 o 12:32 |
|
|
|
|
#733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzeba jeść regularnie, bo inaczej metabolizm zwalnia!Co do orbiego to polubiłam się bardzo z moimi interwałami na nim ćwiczę zwykle: rozgrzewka 2 min ok. 20km/h 2 min ok. 30km/h i tak z 4 albo 5 razy (zależy jak się akurat czuję) no i na koniec trochę spokojnego marszu, żeby serducho się uspokoiło
|
|
|
|
|
|
#734 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakie masz koło? i ile przebiegasz km zwykłym tempem?W sumie to masz tak jak w moim starym orbim, że biegałam z prędkością 35km/h
|
|
|
|
|
|
#735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już dwa razy przechodziłam na utrzymanie wagi i dwa razy po zimie było ok 3kg na plus Mimo codziennych ćwiczeń. Jednak dieta robi swoje.Cytat:
dla Pudziana jakiegoś pewnie![]() A co do ruchu to chodzę jeszcze na rower jak pogoda pozwala (szkoda by było nie wykorzystać okolicy i lasu) i jeszcze dorzucam czasami rolki. Tylko przynajmniej u nas ciągle pada, a wczoraj śmigałam z tego lasu jak torpeda bo złapała mnie burza z piorunami
|
||
|
|
|
|
#736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie poniżej 18km/h to jest spacer w stylu mojej babci 20km/h to taki spokojny bieg, a 30km/h to sprint
Edytowane przez Ariada Czas edycji: 2013-05-31 o 16:43 |
|
|
|
|
|
#737 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na moim spokojny bieg to 10km/h a sprint to 21km/h a i tak najlepsze było na tym starym... 30km/h to był spacerek |
|
|
|
|
|
#739 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.... Ja po dwóch dniach obijania wróciłam dziś do orbiego. Nie wiem co się dzieje waga się ruszyła po zastoju, spadła mi o 2 kg, ale cm bardzo mało...
"At night, I pray before I sleep in hope of finding you...I'm searching for your love I walked away but I was wrong You're the one that keeps me strong You're the fire that keeps me warm How will I get through this storm?" michael jackson [*] ![]() |
|
|
|
|
|
#740 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tak mam po @ (nawet się nie ważę w tym czasie, bo to bez sensu).Dziś kolejny interwał zaliczony kocham to |
||
|
|
|
|
#741 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja również po interwałach + później siłówka
"At night, I pray before I sleep in hope of finding you...I'm searching for your love I walked away but I was wrong You're the one that keeps me strong You're the fire that keeps me warm How will I get through this storm?" michael jackson [*] ![]() |
|
|
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#743 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#744 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#746 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczęta! Jest już trochę późno, ja ledwo daję radę leżeć
ale się pochwalę, ponieważ pół godziny temu skończyłam mój dzisiejszy trening na orbitreku... 55 minut i spalone 729 kcal
|
|
|
|
|
#747 |
|
Raczkowanie
|
Witam po krótkiej przerwie. Nie udzielam się, ale ćwiczę
![]() Dziś zrobiłam zestawienie swoich efektów i prezentuję poniżej. Potrzebuję tylko polecenia jakiegoś specyfika mocno ujędrniającego, ponieważ troszkę mi na brzuszku skóra słabo odzyskuje swoją jędrność - co widać (te marszczenia - wykręcam się do zrobienia fotki, a że skóra mało napięta, więc taki efekt). Poza tym coraz lepiej. Dolna część ciała może być z lekka napuchnięta, bo przed robieniem fotki zaliczyłam siłówkę. Mam nadzieję, że chociaż jedną osobę zmotywuję - cieszę się ogromnie, że takie rezultaty osiągnęłam. Dla mnie to było nierealne, a jednak!!! p.s. bladość mojej skóry jest moim świadomym wyborem
"At night, I pray before I sleep in hope of finding you...I'm searching for your love I walked away but I was wrong You're the one that keeps me strong You're the fire that keeps me warm How will I get through this storm?" michael jackson [*] ![]() Edytowane przez susie_and_me Czas edycji: 2013-06-26 o 16:43 |
|
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
Susie, rewelacyjny efekt
Musisz mieć mocną motywację bo efekty błyskawiczne biorąc pod uwagę krótki czas
|
|
|
|
|
#749 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeżeli chodzi o moją motywację, to podpasował mi nowy styl życia, do tego ogromnie motywują te spojrzenia znajomych w moją stronę, i ten pierwszy "WOW" hehe - nie chcę już więcej patrzeć w lustro i tęsknić za tym pięknym ciałem, jakie kiedyś miałam - obecnie jeszcze mi sporo do takowego brakuje, ale ogromnie się cieszę, że daję radę i jestem na tak dobrej drodze...
|
|
|
|
|
#750 |
|
Raczkowanie
|
Moje spadki od 15 lutego na dzień dzisiejszy
łydka nisko - 1 łydka w najszerszym miejscu - 3 udo 7 cm nad kolanem - 7,5 udo 21 cm nad kolanem -9 udo na samej górze - 9 pupa - 8 biodra -8 pępek - 12 talia - 7,5 biust -2 buuuu ![]() biceps - 4 p.s. myślę, żeby zacząć ćwiczyć Insanity hmmm
"At night, I pray before I sleep in hope of finding you...I'm searching for your love I walked away but I was wrong You're the one that keeps me strong You're the fire that keeps me warm How will I get through this storm?" michael jackson [*] ![]() Edytowane przez susie_and_me Czas edycji: 2013-06-25 o 09:04 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.

Ale ćwiczy się rewelacyjnie..na starym pomykałam 45min bez problemu, a na tym po pół godzinie schodzę mokra

tzn to były moje "interwały"... robiłam 10 sekund sprintu (ok 19km/h) i 50 sekund spokojnego biegu (ok 8km/h). Byłam mokra, zziajana ale szczęśliwa i nawet czas szybciej leciał. Jak zeszlam z orbitreka to myślałam, za przeproszeniem, że rzygnę
Ale koleś daje mi popalić, już samo puszczenie w obrót tego kilkunastokilowego koła zamachowego nieźle rozgrzewa
A stary połamany stoi ciągle w łazience i czeka na zmiłowanie

i ile przebiegasz km zwykłym tempem?

Gratulacje