Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-22, 08:33   #721
katja_22
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Hej!

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej
bebe śliczny brzuszek moja koleżanka ma duży a jest dopiero w 11t większość dziewczyn miała taki w 27tc jak ona teraz. (gruba nie jest, jest chudzinka i to jej drugie może dlatego tak rośnie
edit. chyba ma podobny do twojego
houserka ja nie odkładam pieniędzy dla małej, na chwilę obecną mnie nie stać.

Mandi, a ja nie z wizażu

Co do raczkowania to mała umie, powoli, do czegoś co chce wziąć ale chyba nadal woli się turlać
i mamy ząbka
Gratulacje

Ja założyłam lokatę, ale tak po prostu, nie jest stricte dla małego, choć oczywiste jest, że są to też jego pieniądze... W miarę możliwości chcę odkładać na jego przyszłość i może jeszcze coś pomyślę, choć na razie finansowo nie jest jakoś super

A któraś pisała o albumie... Ja miałam swój zapełnić do roczku, ale miejsca brakło już jak kończył pół Przynajmniej będzie miał pamiątkę

Edytowane przez katja_22
Czas edycji: 2013-02-22 o 08:36
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 08:36   #722
chce_byc_mama
Zakorzenienie

u nas byly pobudki o 1.15 . 2.30, 4, 5 -6 nie spala no i o 8.15 pobudka.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 08:36   #723
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga 398 Pokaż wiadomość
Ajka89 i Nel_a a jak wasze maluchy obracają sie z brzuszka na plecki, jak u nich z siadaniem itp pytam aby porównac rozwój

Ja sie wogóle dziwie że wasze dzieci coś raczkowac próbują, chodzic przy meblach a moja nic, nie obraca sie z brzuszka na plecki i odwrotnie, próbuje siedac, ale nic do raczkowania itp:p
Moja jest z 11 sierpnia, przewracanie opanowała dość późno, miała 5 miesięcy i tydzień i z dnia na dzień to się stało. Od tego czasu turla się cały czas, siedzi bez podparcia od zeszłego tygodnia(2 dni wcześniej nauczyła się siedzieć z podparciem, przedtem jak się ją posadziło z podparciem to zjeźdzała) Teraz podnosi dupke i przebiera nóżkami jakby chciała już iść, tylko nie wie jeszcze, że rękami też musi popracować

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość

U nas w mieszkaniu jest 21 stopni (tylko w naszej sypialni jest 18) i mała ma ubrane na co dzień: pajac i skarpetki. Jak była mniejsza to pod pajaca ubierałam jej body bez rękawów, ale teraz ma więcej ruchu i jest jej za ciepło, więc ubieram tylko pajaca i skarpetki.
U nas około 19 stopni i mała jest ubrana dziwnie, bo na noc zakładam jej body z krótkim plus pajac, w dzień chodzi w tym body ale na to ma jeszcze jedno body z długim (w jednej szmatce było jej chłodno, a koszulki się podwijają) i spodenki, czasem skarpetki jak sobie ich nie ściągnie, bo teraz ma etap zainteresowania nóżkami i ściąga ciągle skarpetki
Cytat:
W załączeniu fotki Gośki w nowych opaskach (tak na szybko przymierzyłam zaraz jak przyszły ).
Załączyłam tez jak siedzi i "chodzi" z tatusiem .
śliczna czy dobrze widzę, że ona ma już kolczyki?
Cytat:

No i jest brzuszek .
15 tc.
Ale brzusio duży już
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Odkładamy co miesiąc, ale na konto oszczędnościowe, a jak coś się uzbiera, to małż poluje na fajne lokaty.
My też mamy dla małej konto oszczędnościowe, i co miesiąc dostaje kieszonkowe 100zł na to konto.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 08:44   #724
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
moj Marek zaczyna sie denerwowac i robie taka smieszna minke. POz atym staram sie go tak wysadzac co pol godz albo co godz, w zaleznosci od tego kiedy jadl/pil. Oczywiscie nie zawsze sie udaje ale mam nadzieje ze tak jak cora szybko sie polapie co i jak i juz w wakacje nei bedzi enam potrzebna pielucha. A Maruś tez aby do tyłu się przesuwa a do przody aby kroczek zrobi i juz na zabe lecy. Teraz to jeszcze ustawia sie tak jak do czwarokowania i prostuje nogi w kolanach i cos kombinuje jakby chcial sie podniejsc. A ostatnio jak wstał i wziałem go pod paszki to zazął kroczki stawiac i isc w strone TŻ'ta

Ja sadzam od 6mies odkad ladnie siadal. Robiałam tak ze straszym dzieckiem i wynik jest swietny. Jak miaala rok nie chdozila juz w pieluszce a jak miala 1,5 nie spala juz tez w pampersie.
Dobrze, że o tym piszesz.
Rok temu byliśmy u znajomych - wtedy ich córka miała ok 7 miesięcy i też była sadzana na nocnik. Nawet z mężem dyskutowaliśmy, że chyba warto od małego przyzwyczajać dziecko do nocnika. No, ale to było rok temu i zupełnie o tym zapomniałam
Trzeba kupić nocnik

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
A któraś pisała o albumie... Ja miałam swój zapełnić do roczku, ale miejsca brakło już jak kończył pół Przynajmniej będzie miał pamiątkę
A propos zdjęć... Ostatnio byli u nas znajomi i oglądaliśmy zdjęcia z dzieciństwa. Oczywiście nie było ich za wiele, nie było cyfrówek i z wywoływaniem zdjęć nie było tak łatwo (chociaż mój wujek miał ciemnie w łazience i wywoływał sam zdjęcia). Znajomy powiedział, że mamy robić dużo zdjęć córci, żeby miała potem pamiątkę
Taaa, zdjęcia robimy. Miliony zdjęć Potem jest problem z przechowywaniem i wybraniem tych najpiękniejszych do wywołania.

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
A to małż, jaki wyrywny
Nie Twoja wina, tylko małża. Poza tym kebab była na pewno niskokaloryczny i pyszny więc się nie liczy Dzisiaj albo w weekend poćwiczysz i nie będzie problemu.
Też bym zżarła kebaba Na dzisiaj mam pierogi - od mamy rzecz jasna, ale jutro....

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 08:51   #725
bebe1987
Rozeznanie

Cześć,
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Spory! W 15 tc. ciągle chodziłam w rurkach przedciążowych.
Opaski Gosi urocze. Ona sama też oczywiście.
W pierwszej ciąży chodziłam w swoich dżinsach przedciążowych do 20 tygodnia , a teraz już od 12 tygodnia mam widoczny brzuszek . Mówią, że w kolejnej ciąży szybciej widać , widocznie coś w tym prawdy jest.
.
Cytat:
Hej
bebe śliczny brzuszek moja koleżanka ma duży a jest dopiero w 11t większość dziewczyn miała taki w 27tc jak ona teraz. (gruba nie jest, jest chudzinka i to jej drugie może dlatego tak rośnie
edit. chyba ma podobny do twojego

Co do raczkowania to mała umie, powoli, do czegoś co chce wziąć ale chyba nadal woli się turlać
i mamy ząbka
.
Bo turlanie jest fajne! I za ząbka!
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Śliczny brzusio.
A ogólnie jak się czujesz? Mdłości już powinny minąć więc powinno być dobrze. Zdaj nam czasem relację.
Dziękuję . Czuję się lepiej niż na początku. Mdłości już nie są tak intensywne, ale nadal czasem się pojawiają. Z dnia na dzień jest coraz lepiej. Bardzo pomagają spacery z Gosią .
Cytat:
Dzisiaj przyjeżdża moja siostra na kilka dni
Wczoraj rozmawiałam z nią przez telefon i opowiadałam jej, że mała raczkuje, często wypuszcza się na długie wycieczki po mieszkaniu, pięknie sama siada i próbuje wstawać.
Na to moja siostra stwierdziła, że pięknie i że młoda szybko zaczęła to robić. Zasugerowała, że to dzięki basenowi. Myślicie, że ma to jakiś związek?
Chociaż z drugiej strony czy tak szybko osiągnęła te umiejętności to nie wiem.
Napewno każda forma ruchu wspomaga rozwój dziecka - takie jest moje zdanie. Szkoda, że w mojej okolicy nie ma żadnych zajęć dla niemowlaczków...
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Hey!
u nas podobnie...pobudka o 3:00 i nie spał do 4:30! a ja o 6 wstawałam do pracy....

Super! A Gosia przesłodka w tym stroju tygryskowym! A na ostatnim zdjęciu wygląda jakby hasała na ogonie jak tygrysek z Kubusia Puchatka.
Współczuję nocki...
Wogóle podziwiam dziewczyny, które pracują. Większość z nas czeka powrót do pracy, jednak czytając Wasze relacje z nocek a potem wstajecie do pracy, to naprawdę należy Wam się ogromny SZACUN!

Dziękuję . Na ostatnim zdjęciu "chodzi" z tatą, ona momentami wręcz biega! Bardzo pociesznie to wygląda .
Cytat:
moj Marek zaczyna sie denerwowac i robie taka smieszna minke. POz atym staram sie go tak wysadzac co pol godz albo co godz, w zaleznosci od tego kiedy jadl/pil. Oczywiscie nie zawsze sie udaje ale mam nadzieje ze tak jak cora szybko sie polapie co i jak i juz w wakacje nei bedzi enam potrzebna pielucha. A Maruś tez aby do tyłu się przesuwa a do przody aby kroczek zrobi i juz na zabe lecy. Teraz to jeszcze ustawia sie tak jak do czwarokowania i prostuje nogi w kolanach i cos kombinuje jakby chcial sie podniejsc. A ostatnio jak wstał i wziałem go pod paszki to zazął kroczki stawiac i isc w strone TŻ'ta
Podziwiam determinację w wysadzaniu małego na nocnik . Latem przyjemniej będzie dla dziecka pobiegać bez pieluszki... Ja nie wiem kiedy moja ma potrzebę potrzeby , zawsze jest niespodzianka w pampersie. Także nie wyobrażam sobie u nas nocnikowania, raczej było by to coś w rodzaju na chybił trafił .
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 09:03   #726
depoison
Zadomowienie

Dzień dobry.
Dziś jestem nieco przytomniejsza, bo położyłam się wczoraj już chwilę po 1. Jednak cała dodatkowa godzina snu robi różnicę

Cytat:
Tak mi też wyszło, że książka na wyrost, jednak nie zaszkodzi już kupić. Po pierwsze nakład może się wyczerpać, a po drugie jak przyjdzie odpowiedni wiek mogę o książce nie pamiętać A tak to będzie sobie czekać w domowej biblioteczce.
Czy u tego sprzedawcy (Aros_pl)kupiłaś jeszcze coś co jest warte uwagi dla dziecka?
całe mnóstwo rzeczy!
Z tych bardziej na teraz:
Czarodziej Prztyk
Przybieżeli do Betlejem
Zagadki
Korona
W ogrodzie
Gdzieżeś ty bywał, czarny baranie?
Kołysanki
Wierszyki
Okulary
Piłka
Ta mała rybka
Co mówi krówka
Jedzie pociąg z daleka
Co słychać w Afryce? Marzipan

Z tych nieco na wyrost:
3 Martynki
Mapy (Mizielińskich)
Kochany tatuś (Frączek)
Androny (Brzechwy)
A w moim domu ciepło, cieplutko... (Frączek)

Gdyby interesowały Cię jakieś szczegóły - pytaj

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 09:14   #727
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze, że o tym piszesz.
Rok temu byliśmy u znajomych - wtedy ich córka miała ok 7 miesięcy i też była sadzana na nocnik. Nawet z mężem dyskutowaliśmy, że chyba warto od małego przyzwyczajać dziecko do nocnika. No, ale to było rok temu i zupełnie o tym zapomniałam
Trzeba kupić nocnik

A propos zdjęć... Ostatnio byli u nas znajomi i oglądaliśmy zdjęcia z dzieciństwa. Oczywiście nie było ich za wiele, nie było cyfrówek i z wywoływaniem zdjęć nie było tak łatwo (chociaż mój wujek miał ciemnie w łazience i wywoływał sam zdjęcia). Znajomy powiedział, że mamy robić dużo zdjęć córci, żeby miała potem pamiątkę
Taaa, zdjęcia robimy. Miliony zdjęć Potem jest problem z przechowywaniem i wybraniem tych najpiękniejszych do wywołania.
Ja uwielbiam zdjęcia I mam to samo tzn. mam pełno zdjęć i właśnie męczę męża żeby kupił płyty i je pozgrywał, a przynajmniej filmiki, bo zajmują dużo miejsca No i też mam problem z wyborem tych do wywołania, wszystkie mi się podobają (no prawie ), potem mam trzy podobne, ale jednak inne, bo minkę inną zrobił :P

Cytat:
Cześć,

W pierwszej ciąży chodziłam w swoich dżinsach przedciążowych do 20 tygodnia , a teraz już od 12 tygodnia mam widoczny brzuszek . Mówią, że w kolejnej ciąży szybciej widać , widocznie coś w tym prawdy jest.
.

.
Bo turlanie jest fajne! I za ząbka!

Dziękuję . Czuję się lepiej niż na początku. Mdłości już nie są tak intensywne, ale nadal czasem się pojawiają. Z dnia na dzień jest coraz lepiej. Bardzo pomagają spacery z Gosią .

Napewno każda forma ruchu wspomaga rozwój dziecka - takie jest moje zdanie. Szkoda, że w mojej okolicy nie ma żadnych zajęć dla niemowlaczków...

Współczuję nocki...
Wogóle podziwiam dziewczyny, które pracują. Większość z nas czeka powrót do pracy, jednak czytając Wasze relacje z nocek a potem wstajecie do pracy, to naprawdę należy Wam się ogromny SZACUN!

Dziękuję . Na ostatnim zdjęciu "chodzi" z tatą, ona momentami wręcz biega! Bardzo pociesznie to wygląda .

Podziwiam determinację w wysadzaniu małego na nocnik . Latem przyjemniej będzie dla dziecka pobiegać bez pieluszki... Ja nie wiem kiedy moja ma potrzebę potrzeby , zawsze jest niespodzianka w pampersie. Także nie wyobrażam sobie u nas nocnikowania, raczej było by to coś w rodzaju na chybił trafił .
U mnie jeszcze w kwietniu niektórzy nie wiedzieli, że jestem w ciąży, a trzy miesiące później rodziłam Potem brzuszek znacznie szybciej rósł Ale super wspominam ciążę, chyba nigdy nie słyszałam tylu komplementów co wtedy - paradoksalnie :P i każdy zachwycał się brzuszkiem

Właśnie mi uświadomiłyście, że chyba czas zaopatrzyć się w nocniczek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-22, 09:19   #728
aga 398
Raczkowanie

Bebe1987 wiem że nie powinno sie porównywac rozwoju dzieci, ale to dal mojej wiedzy, bo nie pomyślałabym że dziecko w wieku Twojego może już mówic coś ale zazdroszcze
Dziekuje za streszczenie rozwoju dzieci czyli chyba moja nie jest bardzo w tył od sierpniowych dzieci
Śliczna córcia A Ty jesteś w ciąży??
Ja też nie wiem kiedy moja mała chce sie załatwic ale można zacząc oswajac z nocniekiem, moja siostra dała na syna taki z melodią, to nauczył sie nim bawic i już nie robiło to jako nocnik tylko zabawka

Ja mieszkam w bloku i o dziwo wcale u nas nie jest tak gorąco, bo okna przepuszczają, a Lena i tak jest cienko ubierana...
Któraś z was też preferuje lekkie ubieranie dzieci? Bo nie wiem czy ktoś ubiera jeszcze tak jak ja?? czesto sie zdarza że ludzie z bliskiej rodziny zwracają mi uwage, ale doktorka Leny to pochwaliła

Luby957 to gratuluje! ale sadzasz po to żeby oswoic z nocnikiem chyba tak?? bo jeszcze nie powie że chce siku

Malwina_a Moja w czwartek kończy 6 miesiecy i sie nie obraca, ostatnio jej sie 2 razy zdarzyło z plecków na brzuszek, ale od grudnia to próbowała. w grudniu ok 3 razy obróciła sie z brzuszka na plecki i koniec dzisiaj zaczeła podnosic sie na dłoniach ale mocno nie da rady z podparciem siedzi już dłuższy czas, czasem owszem poleci, sama na leżaczku do połowy siądzie, ostatnio usiedziała sama kilka sekund i tyle z jej osiągniec ale jakiś czas temu perfekcyjnie nauczyła sie udawac kaszel i tak mnie bez powodu do lekarza zagoniła

Ja też za ok miesiąc sie za nocniekiem rozejrze bo nie chce prawie 3 letniego dziecka w pampersach ganiac:p

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

U mnie szybko sie brzuszek pojawił w 3 miesiącu bylo widac późńiej zwolnił, a teraz jak oglądam zdjecia to tak mi wywaliło byłam jedyną wielką kobyłą na weselu brata wiecie jak wyglądałam na filmie:p aż sama sie przeraziłam:p siedziałam przy stole, nogi rozwalone, w pół leżąco:p nogi mi całe popuchły, aż mrowiły, i tylko co chwile latałam do stolika z czekoladą i owocami

24.08.2012r. Termin porodu
28.08.2012r. Lenka Nasz Najwiekszy Skarb

aga 398 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 09:21   #729
allebazi
Rozeznanie

hej, mąż dalej na urlopie, co prawda pospałam do 9 bo wziął małego o 7 i zrobili mi śniadanko - ale i tak zdąrzyliśmy się już pokłócić.
W. od jakiegoś czasu namiętnie "staje" na głowie tzn na przewijaku, leżaczku, w łóżeczku jak tylko leży na plecach podnosi dupkę i opiera się na głowie patrząc do tyłu. Nawet konsultowałam to z neurologiem i stwierdził że u niego to jest celowe i to nic niepokojącego, ale ostatnio się nasiliło i trudno go od tego odwieźć. Jak śpi to też czasem odgina tą główkę i ostatnio byliśmy na spacerze w chuście to miał cały czas odchylona do tyłu. Czy Wasze maluchy też tak robią/robiły?

Edytowane przez allebazi
Czas edycji: 2013-02-22 o 09:23
allebazi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 09:27   #730
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Ja założyłam lokatę, ale tak po prostu, nie jest stricte dla małego, choć oczywiste jest, że są to też jego pieniądze... W miarę możliwości chcę odkładać na jego przyszłość i może jeszcze coś pomyślę, choć na razie finansowo nie jest jakoś super

My mamy w planach założyć lokatę, ale póki co zbieramy w domu to, co dostała w ramach prezentów. Mamy też nasze pieniądze z welonu , bo one miały być na wózek a wózek kupili nam teściowie, więc pieniążki dostała Gosia.
Taki album fajna sprawa! Nasze zdjęcia póki co są skatalogowane na kompie.
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Jak juz widać ząbek, to lada chwila wyjdzie!
A kebabem się nie przejmuj . Napewno tak, jak Mandi pisała był niskokaloryczny! Poza tym od jednego nic się nie stanie .

Ja wczoraj zamówiłam sobie sałatkę z dowozem do domu, taką:
Sałata Wiosenna Krucha sałata lodowa z pieczoną piersią z kurczaka, zielonym ogórkiem, pomidorem, kukurydzą i papryką, wzbogacona brokułami opiekanymi w piecu, prażonym słonecznikiem i wyjątkowym w smaku serem wędzonym. Na koniec polana wiosennym dressingiem. Posmak lata w lekkiej, zielonej odsłonie.

W pizzerii DaGrasso takie mają . Mąż chciał hamburgera .

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
U nas około 19 stopni i mała jest ubrana dziwnie, bo na noc zakładam jej body z krótkim plus pajac, w dzień chodzi w tym body ale na to ma jeszcze jedno body z długim (w jednej szmatce było jej chłodno, a koszulki się podwijają) i spodenki, czasem skarpetki jak sobie ich nie ściągnie, bo teraz ma etap zainteresowania nóżkami i ściąga ciągle skarpetki

śliczna czy dobrze widzę, że ona ma już kolczyki?

Ale brzusio duży już
Moja też ściąga skarpetki, więc zakładam jej pod pajaca.
Tak, ma kolczyki już odkąd skończyła 4 miesiące .
.
Stary 2013-02-22, 09:27   #731
prince_polo
Zakorzenienie

jade na ip mam palca rozcietego w pol do miesa

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 09:27   #732
wvictoria
Wtajemniczenie

Witam
U nad wszystko dobrze. Wydaje mi się, że na zęby jeszcze poczekamy sporo... Wraz z katarem minęły wszystkie objawy, które mogłyby wskazywać na zęby... Dziąsełek nie mogę oglądnąć bo mały tak się drze, że bębenki w uszach pękają

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
no to w sumie tak samo tylko skarpetki zamiast rajtuz, ale ostatnio zaczął się dużo intensywniej ruszać muszę to skontrolować.
KRS wpisany fajnie pomóc komuś konkretnemu.
Dziękuję

Cytat:
no siedzi , siedzi dzisiaj zasikał mi się tylko 2 razy do pieluchy także prawie za każdym razem wyczuwałam że chce mu sie na nocnik

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
hej,

odkładacie coś na dziecko? jakaś lokata czy coś? ja skusiłam się jeszcze w ciąży na Kumulatus z Polbanku- kojarzy któraś? jak się okazuje to niezła ściema! będę pisać reklamacje, ale muszę nad tym posiedzieć w weekend bo teraz będzie ciężko to odkręcić , masakra!

u nas okey, teściowa przyjechała już opiekować się na stałe Polą(dziś i jutro jeszcze z tż) od pon. sama zostaje. Pola po 2 tyg nie widzenia jej na początku płacz, ale po 5 min już było okey. Dziś była moja mama z bratem moim i nie mogła się z nimi oswoić i płakała i przyglądała się im długo (po 1,5 miesiąca niewidzenia ich) i pierwszy raz przestraszyła się zabawki , która przywieźli
Tak, odkładamy. Mamy coś w rodzaju lokaty gdzie co miesiąc przelewamy 272 zł i jest to na 15 lat. Tylko na początek musieliśmy od razy wpłacić większą sumę.

Teściowa będzie z Wami mieszkać?

Cytat:
Ajka89 i Nel_a a jak wasze maluchy obracają sie z brzuszka na plecki, jak u nich z siadaniem itp pytam aby porównac rozwój

Ja sie wogóle dziwie że wasze dzieci coś raczkowac próbują, chodzic przy meblach a moja nic, nie obraca sie z brzuszka na plecki i odwrotnie, próbuje siedac, ale nic do raczkowania itp:p

Prince_Polo i Agunia82 to ile wasze dzieci mają miesiecy, że taka przepaśc z moją córcia jest

Luby957 to nie jestem sama mojej dwie jedynki dolne wyszły 31.12 i 01.01 i mniej wiecej 2 tygodnie później zobaczyłam że górne są mocno spuchniete i doktorka potwierdziła, idzie jej kilka teraz, ale nie jedynki chyba tylko 2/3 coś takiego ale czekam i czekam i nic

Ja planuje jak bedzie lepsza sytuacja, bo narazie mamy bardzo złą sytuacje finansową, założyc małej lokate i wpłacac jakieś pieniądze co miesiąc

Ja robie Lenie album Wklejam zdjecia i opisuje dzisiaj zapełniłam cały i jutro musze kupic kolejny, bo w tym zmieściły sie tylko zdjecia od początku ciąży do grudnia i koniec

Ile wasze maluchy mają że sadzacie na nocniki?? nie za wcześnie? bo moja siostr zaczeła uczyc zyna jak miał 2 lata, teraz ma 2,5 i dalej nie umie, wiem że to za późno, ale 6 miesiecy??

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

dopiero teraz dojrzałam że tutaj maluchy rodziły sie już od czerwca to 2 miesiące starsze od mojej niektóre już są
Mój młody jest z 17 sierpnia. Siedzi sam bez podparcia ale usiąść nie umie. Leżąc na brzuszku podnosi dupkę ale dość szybko upada (chyba, że mu puszczę piosenkę na yt to wtedy zapomina, że ma upaść i potrafi tak całkiem długo się utrzymać). Poza tym nie wstaje, nie raczkuje. Z gadaniem też nie ma szału bo za często nie sylabizuje, a jak już to robi to chyba tylko przez przypadek

I nie porównuj dzieci bo to nie ma sensu

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 09:27   #733
aga 398
Raczkowanie

allebazi Moja Lena ma podobnie. Na przewijaku, odchyla głowe do tyłu patrzy na ściane i sie śmieje. W łóżeczku robi podobnie i jeszcze ciało lekko przechyla i tak zasypia, w wózku sie denerwuje, bo tak sie nie da i zasnąc jej cieżko.. jakby to była jej pozycja do zasniecia. Jak leży na podłodze to robi podobnie, w dodatku wygina sie tak że boje sie że sie połamie.. ale mi sie wydaje że to robi specjalnie kiedyś robiła tak że patrzyłą ciągle do tyłu, jakby ktoś za nią stał, też sie bałam że coś jej jest, albo bedzie od tego, ale przeszło

Stary 2013-02-22, 09:27   #734
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Sadza chyba tylko Luby. Ja na razie 2 razy spróbowałam - za pierwszym razem za późno, a dzisiaj za wcześnie, albo na zbyt krótko, bo zrobiła jakieś 2 minuty później do pieluszki. Skoro mając 15,5 miesiąca poszłam do żłobka bez pieluchy, to korzystania z nocnika musieli nauczyć mnie wcześniej. Córcia ma 7,5 miesiąca i szczerze mówiąc nie wiem, jak się za to odpieluchowanie zabrać.

Wstają i raczkują chyba tylko dzieciaczki czerwcowe i lipcowe, a przy meblach wg mojej wiedzy drepcze trójka (moja zaczęła dreptać w połowie siódmego miesiąca, tuż po wstawaniu, a przed raczkowaniem i siadaniem ). Siedzi już więcej dzieci, w tym przynajmniej jeden szkrzacik urodzony w sierpniu. Część dzieci jeszcze woli leżeć na brzuszku.
Ja jestem z sierpnia, a nie nosiłam pieluchy od maja. Tylko, że my byłyśmy jeszcze w tetrach więc komfort nie ten sam Poza tym moja mama była wtedy w drugiej ciąży i jakby miała prać pieluchy z dwójki... No i coś co wydaje mi się, że ma duże znaczenie, po powrocie mojej mamy do pracy zajmowała się mną moja babcia, prababcia i ciocia (wszystkie mieszkały w jednym domu) więc miały dużo cierpliwości żeby mnie uczyć o co biega z tym sikaniem
Będąc jeszcze w ciąży rozmawiałam z koleżanką, która ma syna, wtedy trochę ponad 2,5 letniego. Mały absolutnie nie chce być bez pieluchy. I to nie, że założy mu tetrę czy wielorazową - on WYMAGA pampka. Opowiadała, że się tak potrafi drzeć o założenie pampka, że wymiękają bo mają dość tego krzyku. Mój chrześniak uroczony 2 czerwca w wakacje kolejnego roku też przestał sikać w pieluchę więc mimo stosowania pampków jest to możliwe tylko trzeba dużo cierpliwości
Teraz też nie wiem jak by się zabrać za to odpieluchowanie

Cytat:
W załączeniu fotki Gośki w nowych opaskach (tak na szybko przymierzyłam zaraz jak przyszły ).
Załączyłam tez jak siedzi i "chodzi" z tatusiem .
ale fajna

Cytat:

No i jest brzuszek .
15 tc.
Uroczy
Ja w ciuchach ciążowych chodziłam od lutego (w ciążę zaszłam w połowie listopada). Na początku ciąży to schudłam trochę (ciągle wymiotowałam i jadłam tylko nabiał bo wszystko inne mi śmierdziało) ale brzuch rósł jak szalony. Z tym, że teraz nie mam ani jednego rozstępu. Nic! I skóra mi nie wisi (mam nadzieję, że jak się odchudzę to też nei będzie). No i nie stosowałam w ciąży żadnych balsamów przeciw rozstępom bo zapominałam ; ) do teraz mam jeden prawie pełny

Cytat:
i mamy ząbka
za raczkowanie i za zęba

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
pierwsza? dzien dobry
cześć. Miałam spytać jak noc ale już przeczytałam. A jak się czujecie? Mała ma gorączkę? Co z Tobą?

Stary 2013-02-22, 09:28   #735
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Bebe1987 wiem że nie powinno sie porównywac rozwoju dzieci, ale to dal mojej wiedzy, bo nie pomyślałabym że dziecko w wieku Twojego może już mówic coś ale zazdroszcze
Dziekuje za streszczenie rozwoju dzieci czyli chyba moja nie jest bardzo w tył od sierpniowych dzieci
Ja też nie wiem kiedy moja mała chce sie załatwic ale można zacząc oswajac z nocniekiem, moja siostra dała na syna taki z melodią, to nauczył sie nim bawic i już nie robiło to jako nocnik tylko zabawka

Ja mieszkam w bloku i o dziwo wcale u nas nie jest tak gorąco, bo okna przepuszczają, a Lena i tak jest cienko ubierana...
Któraś z was też preferuje lekkie ubieranie dzieci? Bo nie wiem czy ktoś ubiera jeszcze tak jak ja?? czesto sie zdarza że ludzie z bliskiej rodziny zwracają mi uwage, ale doktorka Leny to pochwaliła

Luby957 to gratuluje! ale sadzasz po to żeby oswoic z nocnikiem chyba tak?? bo jeszcze nie powie że chce siku

Malwina_a Moja w czwartek kończy 6 miesiecy i sie nie obraca, ostatnio jej sie 2 razy zdarzyło z plecków na brzuszek, ale od grudnia to próbowała. w grudniu ok 3 razy obróciła sie z brzuszka na plecki i koniec dzisiaj zaczeła podnosic sie na dłoniach ale mocno nie da rady z podparciem siedzi już dłuższy czas, czasem owszem poleci, sama na leżaczku do połowy siądzie, ostatnio usiedziała sama kilka sekund i tyle z jej osiągniec ale jakiś czas temu perfekcyjnie nauczyła sie udawac kaszel i tak mnie bez powodu do lekarza zagoniła

Ja też za ok miesiąc sie za nocniekiem rozejrze bo nie chce prawie 3 letniego dziecka w pampersach ganiac:p

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

U mnie szybko sie brzuszek pojawił w 3 miesiącu bylo widac późńiej zwolnił, a teraz jak oglądam zdjecia to tak mi wywaliło byłam jedyną wielką kobyłą na weselu brata wiecie jak wyglądałam na filmie:p aż sama sie przeraziłam:p siedziałam przy stole, nogi rozwalone, w pół leżąco:p nogi mi całe popuchły, aż mrowiły, i tylko co chwile latałam do stolika z czekoladą i owocami
To ja w 3 m-cu świadkowałam na ślubie, miesiąc później też byliśmy na weselu i nikomu nawet na myśl nie przyszło Ale później nie pwoiem, był dość pokaźny, ale to pod koniec Pewnie nie było tak źle jak piszesz

Cytat:
hej, mąż dalej na urlopie, co prawda pospałam do 9 bo wziął małego o 7 i zrobili mi śniadanko - ale i tak zdąrzyliśmy się już pokłócić.
W. od jakiegoś czasu namiętnie "staje" na głowie tzn na przewijaku, leżaczku, w łóżeczku jak tylko leży na plecach podnosi dupkę i opiera się na głowie patrząc do tyłu. Nawet konsultowałam to z neurologiem i stwierdził że u niego to jest celowe i to nic niepokojącego, ale ostatnio się nasiliło i trudno go od tego odwieźć. Jak śpi to też czasem odgina tą główkę i ostatnio byliśmy na spacerze w chuście to miał cały czas odchylona do tyłu. Czy Wasze maluchy też tak robią/robiły?
Też tak robił

Cytat:
My mamy w planach założyć lokatę, ale póki co zbieramy w domu to, co dostała w ramach prezentów. Mamy też nasze pieniądze z welonu , bo one miały być na wózek a wózek kupili nam teściowie, więc pieniążki dostała Gosia.

A kebabem się nie przejmuj . Napewno tak, jak Mandi pisała był niskokaloryczny! Poza tym od jednego nic się nie stanie .

Sałata Wiosenna Krucha sałata lodowa z pieczoną piersią z kurczaka, zielonym ogórkiem, pomidorem, kukurydzą i papryką, wzbogacona brokułami opiekanymi w piecu, prażonym słonecznikiem i wyjątkowym w smaku serem wędzonym. Na koniec polana wiosennym dressingiem. Posmak lata w lekkiej, zielonej odsłonie.

.
Robicie smaka :P

Ja chciałam jakoś pogrupować te zdjęcia, ale się zabrać nie mogę

Edytowane przez katja_22
Czas edycji: 2013-02-22 o 09:33
Stary 2013-02-22, 09:31   #736
aga 398
Raczkowanie

Wvictoria wiem że ot nie ma sensu, ale chciałam wiedziec co ona mogłaby już robic, albo czego moge sie spodziewac moja też ciągle pupe unosi i długo ją tak trzyma ale przez pare minut bez przerwy unosi i opuszcza

Prince_Polo jak sie tak załatwiłaś??

Stary 2013-02-22, 09:34   #737
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój skrzat tak nie robi

Cytat:

.
Ale mi zrobiłaś smaka tą sałatką

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Co robiłaś? Mam nadzieję, ze będzie dobrze

Stary 2013-02-22, 09:43   #738
depoison
Zadomowienie

Cytat:
na zewnątrz - tak. W mieszkaniu jednak nie, w mieszkaniu na body na zawsze założony kardiganek.
To zupełnie jak ja - w mieszkaniu często chadzam w gruuuubym szlafroku (na ubranie), podczas gdy na ulicę wychodzę w takim typie kurtki, którą moja matka określała "na +10 stopni". Choćby było akurat -10

Cytat:
moja też tak jakiś czas temu robiła, choc nie wiem, czy tak intensywnie, jak wynika z Twojego opisu. Natomiast w nosidle do tej pory się odchyla, ale to wynika z całą pewnością z chęci uzyskania jak najszerszego spektrum widzenia

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 09:44   #739
Linka25
Zakorzenienie

Hej
zaraz idziemy na szczepienie brrrr

Cytat:
Dzisiaj przyjeżdża moja siostra na kilka dni
Wczoraj rozmawiałam z nią przez telefon i opowiadałam jej, że mała raczkuje, często wypuszcza się na długie wycieczki po mieszkaniu, pięknie sama siada i próbuje wstawać.
Na to moja siostra stwierdziła, że pięknie i że młoda szybko zaczęła to robić. Zasugerowała, że to dzięki basenowi. Myślicie, że ma to jakiś związek?
Chociaż z drugiej strony czy tak szybko osiągnęła te umiejętności to nie wiem.

Cytat:
myślę że niekoniecznie
Ja uważam że jak najbardziej. Czytałam wypowiedzi Zawitkowskiego o tym, ze basen baaardzo pomaga w rozwoju ruchowym Takze 100% ze siostra ma rację
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 09:46   #740
Soleilka
Zakorzenienie

Hej Zaraz znowu na jazdę

Bebe Gosia śliczna! i rzeczywiście spory masz ten brzuszek

Ja za odpieluchowywanie wezmę się latem, kiedy dziecko będzie mogło z gołym tyłkiem latać.

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 09:50   #741
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
U mnie jeszcze w kwietniu niektórzy nie wiedzieli, że jestem w ciąży, a trzy miesiące później rodziłam Potem brzuszek znacznie szybciej rósł Ale super wspominam ciążę, chyba nigdy nie słyszałam tylu komplementów co wtedy - paradoksalnie :P i każdy zachwycał się brzuszkiem
Noo, u mnie właśnie szybko rośnie, aż boję się co będzie w 7 miesiącu
Cytat:

Z tego, co piszesz to Twoja dzidźka bardzo dużo już potrafi!

Dziękuję . Tak, jestem w 15 tygodniu ciąży. Będzie rok różnicy między dziećmi .

My preferujemy lekkie ubieranie dzieci, bowiem moja Gosia tak, jak ja ma "gorącą krew" i nie potrzebujemy zbytniego ogrzewania . Ale tak serio, jak ubiorę ją cieplej to jest jej za gorąco...
Cytat:
Napisane przez allebazi;39386812
W. od jakiegoś czasu namiętnie "staje" na głowie tzn na przewijaku, leżaczku, w łóżeczku jak tylko leży na plecach podnosi dupkę i opiera się na głowie patrząc do tyłu. Nawet konsultowałam to z neurologiem i stwierdził że u niego to jest celowe i to nic niepokojącego, ale ostatnio się nasiliło i trudno go od tego odwieźć. Jak śpi to też czasem odgina tą główkę i ostatnio byliśmy na spacerze w chuście to miał cały czas odchylona do tyłu. [B
Czy Wasze maluchy też tak robią/robiły?[/B]
Nie, moja tak nie robiła...
Cytat:
Ciastek! Coś Ty sobie zrobiła?!
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
ale fajna
Uroczy
Ja w ciuchach ciążowych chodziłam od lutego (w ciążę zaszłam w połowie listopada). Na początku ciąży to schudłam trochę (ciągle wymiotowałam i jadłam tylko nabiał bo wszystko inne mi śmierdziało) ale brzuch rósł jak szalony. Z tym, że teraz nie mam ani jednego rozstępu. Nic! I skóra mi nie wisi (mam nadzieję, że jak się odchudzę to też nei będzie). No i nie stosowałam w ciąży żadnych balsamów przeciw rozstępom bo zapominałam ; ) do teraz mam jeden prawie pełny
Dziękuję .
U mnie nie obyło się bez rozstępów niestety... Wyszły w połowie 9 miesiąca .
Cytat:
Ale mi zrobiłaś smaka tą sałatką
Też nie mogłam się oprzeć czytając menu , a była pyszna .
Stary 2013-02-22, 09:54   #742
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Hej

Ja uważam że jak najbardziej. Czytałam wypowiedzi Zawitkowskiego o tym, ze basen baaardzo pomaga w rozwoju ruchowym Takze 100% ze siostra ma rację
mi nie chodzi o to że "na pewno nie" oczywiście może mieć to związek, ale znam trochę dzieci które wcześnie zaczęły raczkować siadać i dreptać bez wizyty na basenie. (lekko po 6. Miesiącu)
Stary 2013-02-22, 09:54   #743
Soleilka
Zakorzenienie

Allebazi Fabi identycznie się wygina. To ciekawość kładź go wtedy na brzuszku

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 09:55   #744
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
A wiesz, że mi do głowy nie przyszło. Jakoś obrałam sobie za cel kupienie Chodakowskiej, że Jillian kompletnie olałam. Dopiero dzisiaj jak pisałam posta to mi się o niej przypomniało.
W poszukiwaniu ćwiczeń możesz zajrzeć tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=672682
Czasami sobie podczytuję ten wątek. Dziewczyny nie tylko z Chodakowską ćwiczą, a w pierwszym poście jest dużo linków do ciekawych ćwiczeń.
Dzięki za link
Będę polować na płytę, bo niestety też mam limit na transfer
Cytat:

No i jest brzuszek .
15 tc.
Super
Cytat:
i mamy ząbka
Gratuluję ząbka
Cytat:
Mój jest z 14 sierpnia, jest troszkę do tyły ruchowo, bo ma wzmożone napięcie mięśniowe, które rehabilitujemy od listopada, urodził się z hipotrofią i lekkim niedotlenieniem. Na razie nie mamy ząbków,jeszcze nie sylabizuje. Przewraca się na brzuszek i z brzuszka na plecy od 5 miesiąca, tylko na razie przez lewy bok. Wydaje mi się, że to dzięki rehabilitacji bo nie wiem jak by było bez tego. Powiem Ci to co mi rehabilitantka mówi, że nie powinno się pozwalać na siedzenie dopóki dziecko nie opanuje przewracania, nie polubi leżenia na brzuchu, nie będzie leżeć w wysokim podporze i nie zacznie się przymierzać do raczkowania, bo jak za szybko zacznie siedzieć to nie będzie miało ochoty szkolić tamtych umiejętności, więc na Twoim miejscu nie sadzałabym. U nas te wszystkie nieprawidłowości zauważył neurolog, do którego zostaliśmy skierowani z uwagi na okołoporodowe problemy. On nas wysłał na rehabilitację. Jeśli masz jakieś wątpliwości co do rozwoju ruchowego to może też się wybierz na wizytę.
Cytat:
Nie
Cytat:
omg jak to się stało???
Cytat:
Teraz też nie wiem jak by się zabrać za to odpieluchowanie

Koleżanka która całkowicie odpieluchowała dwóch synów w wielu 1,5 roku radzi, żeby sadzć na nocnik jak dziecko siedzi samo stabilnie, zawsze rano i kilka razy w ciągu dnia, bardzo chwalić za złapane siuśki. Ona stosowała pampersy i nie miała żadnych problemów.
Ja też sikałam na nocnik w wieku roku ale podobnie jak u Ciebie byłam trzymana w tetrze więc szybko to poszło. Mam takie notatki mojej mamy co kiedy robiłam i tam jest zapisane że pierwsze załatwienie na nocnik miało miejsce w 6 mż, ale ja wtedy już ładnie siedziałam, a M. wcale nie siedzi, nawet z podparciem, więc jeszcze z miesiąc- dwa poczekam.

Ja chodziłam w normalnych spodniach jeszcze w 5 miesiącu, tylko u mnie nie rósł brzuch tylko uda brzuch pojawił się późno
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 10:09   #745
hanjah
Zakorzenienie

Zapomniałam, że miałam wczoraj pójść z Marysią do baby clinic żeby ją zważyć
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 10:11   #746
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
co się stało?

Cytat:
mi nie chodzi o to że "na pewno nie" oczywiście może mieć to związek, ale znam trochę dzieci które wcześnie zaczęły raczkować siadać i dreptać bez wizyty na basenie. (lekko po 6. Miesiącu)
no i ok
ale to nie ma nic do tego że basen jednak pomaga
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 10:19   #747
Kasik_12
Zadomowienie

Hej

dzwoniła do mnie kierownik chcą , abym wróciła do pracy o której Wam pisałam ustaliłyśmy , że 4.marca wracam do pracy...z jednej strony jestem szczęśliwa , wir pracy ,ludzie z drugiej boję się, że Nadia będzie bardzo tęsknić , teściowa boi się się podawać Nadii mleko na śpiocha, a ona inaczej nie je i wiele innych obaw , ech zrozumieć kobietę\\ swoją drogę muszę zadzwonić do teściowej czy ona nadal chce opiekować się małą , bo formalności wszystkie właśnie załatwiam , a zapomniałam o opiekę zapytać
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 10:19   #748
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Wiktoria ja sie czuje jakby lepiej chockatar dalej okropny a mala wnocy miala goraczke, poki co nie ma, ale kaszle dalej i leci jej z noska caly czas.
idziemy do lekarza dzisiaj bo to juz czwarty dzien dzisiaj.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 10:22   #749
wanilllka82
Wtajemniczenie

hej przeczytałam pobieżnie co u Was, Sol współczuje górne zęby to istna masakra! więc nie mam chwilowo jak wizazować, prawa dwójka rośnie z wielkim bólem:/ do tego jesteśmy chorzy, wczoraj Starszaka zostawiłam w domu (bo kaszlał w nocy) i pytał się mnie czy codziennie mam taki hardkor z Małym, pytał też jak ja gotuje obiad jak Mały tak wrzeszczy, dziś ozdrowiał i wolał iść do szkoły
noc też nieciekawa, Mały kręcił się i wiercił, popłakiwał przez sen, nie pospałam :/

Luby witaj z powrotem już nocnik? nie tracisz czasu, pamiętaj że chłopcy później niż dziewczynki uczą się korzystać z nocnika, pomysł dobry, pogapię w najbliższym czasie
pumcia napisz koniecznie jak córa przeżyła żłobek, że mama ciężko już doczytałam
Iga gratuluje ząbka
aga398 witaj
hauserka
nie zakładaliśmy nic podobnego, mamy zwykła lokatę głównie po to żeby tej kasy nie widać na życie
Irmusia dwa słoiczki bo jeden obiadek a drugi z owocami, a kupka u nas z reguły jedna ale zdarzają się dni że jest kilka mniejszych, teściową masz okropną! szlag by mnie tam trafił! jak tak można
bebe piękny brzusio a tygrysek
Linka za szczepienie
Dep skoro już tak radzisz z tymi książkami to może i mi coś poradzisz, szukam czegoś co zainteresowało by 13 letniego chłopca, książka ma być z tłem mitologicznym albo starożytny Rzym lub Grecji, w necie znalazłam sporo tytułów ale nie mam pojęcia co wybrać, teraz czyta "uczniowie Spartakusa" (nie jako lekturę) i bardzo mu się podoba
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Wiktoria ja sie czuje jakby lepiej chockatar dalej okropny a mala wnocy miala goraczke, poki co nie ma, ale kaszle dalej i leci jej z noska caly czas.
idziemy do lekarza dzisiaj bo to juz czwarty dzien dzisiaj.
dla Amelki

no to na tyle bo dziec się budzi i znowu będą wrzaski

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-02-22 o 10:28
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 10:29   #750
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Hej

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Hej

dzwoniła do mnie kierownik chcą , abym wróciła do pracy o której Wam pisałam ustaliłyśmy , że 4.marca wracam do pracy...z jednej strony jestem szczęśliwa , wir pracy ,ludzie z drugiej boję się, że Nadia będzie bardzo tęsknić , teściowa boi się się podawać Nadii mleko na śpiocha, a ona inaczej nie je i wiele innych obaw , ech zrozumieć kobietę\\ swoją drogę muszę zadzwonić do teściowej czy ona nadal chce opiekować się małą , bo formalności wszystkie właśnie załatwiam , a zapomniałam o opiekę zapytać
Super
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości