![]() |
#721 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Hej!
![]() Cytat:
![]() Ja założyłam lokatę, ale tak po prostu, nie jest stricte dla małego, choć oczywiste jest, że są to też jego pieniądze... ![]() ![]() A któraś pisała o albumie... Ja miałam swój zapełnić do roczku, ale miejsca brakło już jak kończył pół ![]() ![]()
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-02-22 o 08:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale brzusio duży już ![]() My też mamy dla małej konto oszczędnościowe, i co miesiąc dostaje kieszonkowe 100zł na to konto. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#724 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rok temu byliśmy u znajomych - wtedy ich córka miała ok 7 miesięcy i też była sadzana na nocnik. Nawet z mężem dyskutowaliśmy, że chyba warto od małego przyzwyczajać dziecko do nocnika. No, ale to było rok temu i zupełnie o tym zapomniałam ![]() Trzeba kupić nocnik ![]() Cytat:
![]() Taaa, zdjęcia robimy. Miliony zdjęć ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- A to małż, jaki wyrywny ![]() Nie Twoja wina, tylko małża. Poza tym kebab była na pewno niskokaloryczny i pyszny więc się nie liczy ![]() Też bym zżarła kebaba ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#725 | ||||||
Rozeznanie
|
Cześć,
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Bo turlanie jest fajne! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wogóle podziwiam dziewczyny, które pracują. Większość z nas czeka powrót do pracy, jednak czytając Wasze relacje z nocek a potem wstajecie do pracy, to naprawdę należy Wam się ogromny SZACUN! Dziękuję ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Dziś jestem nieco przytomniejsza, bo położyłam się wczoraj już chwilę po 1. Jednak cała dodatkowa godzina snu robi różnicę ![]() Cytat:
![]() Z tych bardziej na teraz: Czarodziej Prztyk Przybieżeli do Betlejem Zagadki Korona W ogrodzie Gdzieżeś ty bywał, czarny baranie? Kołysanki Wierszyki Okulary Piłka Ta mała rybka Co mówi krówka Jedzie pociąg z daleka Co słychać w Afryce? Marzipan Z tych nieco na wyrost: 3 Martynki Mapy (Mizielińskich) Kochany tatuś (Frączek) Androny (Brzechwy) A w moim domu ciepło, cieplutko... (Frączek) Gdyby interesowały Cię jakieś szczegóły - pytaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Właśnie mi uświadomiłyście, że chyba czas zaopatrzyć się w nocniczek ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#728 |
Raczkowanie
|
Bebe1987 wiem że nie powinno sie porównywac rozwoju dzieci, ale to dal mojej wiedzy, bo nie pomyślałabym że dziecko w wieku Twojego może już mówic coś
![]() ![]() Dziekuje za streszczenie rozwoju dzieci ![]() ![]() Śliczna córcia ![]() ![]() ![]() Ja też nie wiem kiedy moja mała chce sie załatwic ![]() Ja mieszkam w bloku i o dziwo wcale u nas nie jest tak gorąco, bo okna przepuszczają, a Lena i tak jest cienko ubierana... Któraś z was też preferuje lekkie ubieranie dzieci? Bo nie wiem czy ktoś ubiera jeszcze tak jak ja?? ![]() ![]() Luby957 to gratuluje! ![]() ![]() Malwina_a Moja w czwartek kończy 6 miesiecy i sie nie obraca, ostatnio jej sie 2 razy zdarzyło z plecków na brzuszek, ale od grudnia to próbowała. w grudniu ok 3 razy obróciła sie z brzuszka na plecki i koniec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja też za ok miesiąc sie za nocniekiem rozejrze ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- U mnie szybko sie brzuszek pojawił ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#729 |
Rozeznanie
|
hej, mąż dalej na urlopie, co prawda pospałam do 9 bo wziął małego o 7 i zrobili mi śniadanko - ale i tak zdąrzyliśmy się już pokłócić
![]() W. od jakiegoś czasu namiętnie "staje" na głowie tzn na przewijaku, leżaczku, w łóżeczku jak tylko leży na plecach podnosi dupkę i opiera się na głowie patrząc do tyłu. Nawet konsultowałam to z neurologiem i stwierdził że u niego to jest celowe i to nic niepokojącego, ale ostatnio się nasiliło i trudno go od tego odwieźć. Jak śpi to też czasem odgina tą główkę i ostatnio byliśmy na spacerze w chuście to miał cały czas odchylona do tyłu. Czy Wasze maluchy też tak robią/robiły? Edytowane przez allebazi Czas edycji: 2013-02-22 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#730 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Taki album fajna sprawa! Nasze zdjęcia póki co są skatalogowane na kompie. Jak juz widać ząbek, to lada chwila wyjdzie! A kebabem się nie przejmuj ![]() ![]() Ja wczoraj zamówiłam sobie sałatkę z dowozem do domu, taką: Sałata Wiosenna Krucha sałata lodowa z pieczoną piersią z kurczaka, zielonym ogórkiem, pomidorem, kukurydzą i papryką, wzbogacona brokułami opiekanymi w piecu, prażonym słonecznikiem i wyjątkowym w smaku serem wędzonym. Na koniec polana wiosennym dressingiem. Posmak lata w lekkiej, zielonej odsłonie. W pizzerii DaGrasso takie mają ![]() ![]() Cytat:
Tak, ma kolczyki już odkąd skończyła 4 miesiące ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
jade na ip mam palca rozcietego w pol do miesa
![]() |
#732 | ||||
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() U nad wszystko dobrze. Wydaje mi się, że na zęby jeszcze poczekamy sporo... Wraz z katarem minęły wszystkie objawy, które mogłyby wskazywać na zęby... Dziąsełek nie mogę oglądnąć bo mały tak się drze, że bębenki w uszach pękają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teściowa będzie z Wami mieszkać? Cytat:
![]() ![]() I nie porównuj dzieci bo to nie ma sensu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Raczkowanie
|
allebazi Moja Lena ma podobnie. Na przewijaku, odchyla głowe do tyłu patrzy na ściane i sie śmieje. W łóżeczku robi podobnie i jeszcze ciało lekko przechyla i tak zasypia, w wózku sie denerwuje, bo tak sie nie da i zasnąc jej cieżko.. jakby to była jej pozycja do zasniecia. Jak leży na podłodze to robi podobnie, w dodatku wygina sie tak że boje sie że sie połamie.. ale mi sie wydaje że to robi specjalnie
![]() ![]()
![]() |
#734 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Będąc jeszcze w ciąży rozmawiałam z koleżanką, która ma syna, wtedy trochę ponad 2,5 letniego. Mały absolutnie nie chce być bez pieluchy. I to nie, że założy mu tetrę czy wielorazową - on WYMAGA pampka. Opowiadała, że się tak potrafi drzeć o założenie pampka, że wymiękają bo mają dość tego krzyku. Mój chrześniak uroczony 2 czerwca w wakacje kolejnego roku też przestał sikać w pieluchę więc mimo stosowania pampków jest to możliwe tylko trzeba dużo cierpliwości ![]() Teraz też nie wiem jak by się zabrać za to odpieluchowanie ![]() Cytat:
Uroczy ![]() Ja w ciuchach ciążowych chodziłam od lutego (w ciążę zaszłam w połowie listopada). Na początku ciąży to schudłam trochę (ciągle wymiotowałam i jadłam tylko nabiał bo wszystko inne mi śmierdziało) ale brzuch rósł jak szalony. Z tym, że teraz nie mam ani jednego rozstępu. Nic! I skóra mi nie wisi (mam nadzieję, że jak się odchudzę to też nei będzie). No i nie stosowałam w ciąży żadnych balsamów przeciw rozstępom bo zapominałam ; ) do teraz mam jeden prawie pełny ![]() Cytat:
![]() ![]() cześć. Miałam spytać jak noc ale już przeczytałam. A jak się czujecie? Mała ma gorączkę? Co z Tobą? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja chciałam jakoś pogrupować te zdjęcia, ale się zabrać nie mogę ![]()
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-02-22 o 09:33 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Raczkowanie
|
Wvictoria wiem że ot nie ma sensu, ale chciałam wiedziec co ona mogłaby już robic, albo czego moge sie spodziewac
![]() ![]() ![]() Prince_Polo jak sie tak załatwiłaś??
![]() |
#737 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co robiłaś? Mam nadzieję, ze będzie dobrze |
||
![]() ![]() |
![]() |
#738 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
To zupełnie jak ja ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() zaraz idziemy na szczepienie brrrr Cytat:
Ja uważam że jak najbardziej. Czytałam wypowiedzi Zawitkowskiego o tym, ze basen baaardzo pomaga w rozwoju ruchowym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Bebe Gosia śliczna! i rzeczywiście spory masz ten brzuszek ![]() Ja za odpieluchowywanie wezmę się latem, kiedy dziecko będzie mogło z gołym tyłkiem latać. |
![]() ![]() |
![]() |
#741 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() ![]() ![]() My preferujemy lekkie ubieranie dzieci, bowiem moja Gosia tak, jak ja ma "gorącą krew" i nie potrzebujemy zbytniego ogrzewania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie nie obyło się bez rozstępów niestety... Wyszły w połowie 9 miesiąca ![]() Też nie mogłam się oprzeć czytając menu ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
mi nie chodzi o to że "na pewno nie" oczywiście może mieć to związek, ale znam trochę dzieci które wcześnie zaczęły raczkować siadać i dreptać bez wizyty na basenie. (lekko po 6. Miesiącu)
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
Allebazi Fabi identycznie się wygina. To ciekawość
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Będę polować na płytę, bo niestety też mam limit na transfer ![]() Super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() omg ![]() Cytat:
Ja też sikałam na nocnik w wieku roku ale podobnie jak u Ciebie byłam trzymana w tetrze więc szybko to poszło. Mam takie notatki mojej mamy co kiedy robiłam i tam jest zapisane że pierwsze załatwienie na nocnik miało miejsce w 6 mż, ale ja wtedy już ładnie siedziałam, a M. wcale nie siedzi, nawet z podparciem, więc jeszcze z miesiąc- dwa poczekam. Ja chodziłam w normalnych spodniach jeszcze w 5 miesiącu, tylko u mnie nie rósł brzuch tylko uda ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam, że miałam wczoraj pójść z Marysią do baby clinic żeby ją zważyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
co się stało?
Cytat:
ale to nie ma nic do tego że basen jednak pomaga ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zadomowienie
|
Hej
dzwoniła do mnie kierownik chcą , abym wróciła do pracy o której Wam pisałam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
Wiktoria ja sie czuje jakby lepiej chockatar dalej okropny a mala wnocy miala goraczke, poki co nie ma, ale kaszle dalej i leci jej z noska caly czas.
idziemy do lekarza dzisiaj bo to juz czwarty dzien dzisiaj. |
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ![]() ![]() noc też nieciekawa, Mały kręcił się i wiercił, popłakiwał przez sen, nie pospałam :/ Luby witaj z powrotem ![]() ![]() pumcia napisz koniecznie jak córa przeżyła żłobek, że mama ciężko już doczytałam Iga gratuluje ząbka ![]() aga398 witaj ![]() hauserka nie zakładaliśmy nic podobnego, mamy zwykła lokatę głównie po to żeby tej kasy nie widać na życie Irmusia dwa słoiczki bo jeden obiadek a drugi z owocami, a kupka u nas z reguły jedna ale zdarzają się dni że jest kilka mniejszych, teściową masz okropną! szlag by mnie tam trafił! jak tak można bebe piękny brzusio ![]() ![]() Linka ![]() Dep skoro już tak radzisz z tymi książkami to może i mi coś poradzisz, szukam czegoś co zainteresowało by 13 letniego chłopca, książka ma być z tłem mitologicznym albo starożytny Rzym lub Grecji, w necie znalazłam sporo tytułów ale nie mam pojęcia co wybrać, teraz czyta "uczniowie Spartakusa" (nie jako lekturę) i bardzo mu się podoba Cytat:
![]() no to na tyle bo dziec się budzi i znowu będą wrzaski ![]() Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-02-22 o 10:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.