![]() |
#721 | |
Rozeznanie
|
Dot.: AMILIE Mineral Cosmetics
Cytat:
![]() Mam jednak ten sam dylemat - czy sezamek i żółty puder to nie za dużo żółci ![]() ![]() I podziękowania dla Izzie, może rzeczywiście wstrzymam się z zakupem - mam tylko nadzieję, że nie wykupią wszystkich moich kolorów! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Oby do wiosny
|
Dziewczyny... DDD dziś w Amilie
![]() od 50 na kod xmas13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Rozeznanie
|
Czy tylko mi nie działa strona Amilie? Wcześniej wyskakiwały mi errory przy dodawaniu produktów do koszyka, a teraz w ogóle nie mogę wejść na stronę. O_o Mam nadzieję, że naprawią to do wieczora, bo składam spore zamówienie i nie widzi mi się jeszcze płacić za przesyłkę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Rozeznanie
|
Wojowniczka - dziękuję
![]() No to zamówienie złożone ![]() Cały koszyk prezentuje się tak: duży 5 g - Sesame tester - saszetka 0,10 g - Cashmere tester - saszetka 0,10 g - Soft Honey x2 tester - saszetka 0,10 g - Summer Sand x2 tester - saszetka 0,10 g - Charisse tester - saszetka 0,10 g - Apple Blossom próbka - woreczek strunowy 0,30g - Bing Cherry próbka - woreczek strunowy 0,30g - Pin Up Girl tester - saszetka 0,10 g - Pin Up Girl x2 tester - saszetka 0,10 g - Dusty Pink x2 próbka - woreczek strunowy 0,30g - Lollipop duży 4,5 g - Sunshine Dust |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Rozeznanie
|
A ja sobie już nic nie zamówię - jako że próbek 0.3 w dalszym ciągu nie ma, postanowiłam wrócić do Annabelle które ostatnio doceniłam jak mi się próbka kończy - mam od miesiąca próbkę którą nakładam tylko miejscowo jako korektor i mimo że po dniu nie jestem do końca zadowolona z mało 'gładkiego' wyglądu skóry z bliska, to zakrywa bardzo dobrze na cały dzień, zastępując pudry tak że skóra może oddychać. Amilie zapewne taką trwałością się nie szczyci. Chyba na meow musiałabym się szarpnąć to może doczekałabym się 'baby skin', tyle że podobno ciężko kolor dobrać i jakoś mam dość tej szopki.. A nie chcę wchodzić w firmę której nie obchodzą zbytnio klienci, więc asta la vista amilie
![]() |
#728 |
Zadomowienie
|
próbki 0,3 mają się pojawić w ciągu tygodnia
Wiecie może, kiedy będą pędzle?
Wymiana pędzli, minerałów i nie tylko ![]() Edytowane przez K_cieciorka Czas edycji: 2013-12-05 o 22:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I pomyśleć, że przez pierwsze pół roku było mi z Anabelkami idealnie... Może kiedyś jeszcze z nimi spróbuję, bo jakby nie patrzeć to produkt tani, polski i przez jakiś czas dobrze mi służył, a firma prowadzi korzystną politykę zarówno dla siebie, jak i dla klienta. Z kolorami również Cię rozumiem - zamówiłam Sesame bo wygląda na mnie dobrze, ale to nadal nie jest to :P Z jednej strony dobrze, że firmy z minerałami typu Amilie czy Meow mają tak duży wybór kolorów, ale właśnie przez to ciężej jest dobrać sobie odpowiedni. Moim zdaniem Amilie nie są mniej trwałe, a słabiej kryją, ot co - dlatego póki co będę ich używała, ale w międzyczasie zacznę poszukiwania czegoś lepszego. I rzeczywiście firma nie zawsze odpowiada na zapytania klienta, co bardzo mi nie odpowiada - sama zostałam raz zlekceważona i dopiero za drugim razem otrzymałam odpowiedź. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 | ||
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja miałam ciasto po nałożeniu większej ilości warstw Amilie. Nie mam na razie porównania- Anabelki do mnie ida teraz, ale to, że kryją delikatnie to masz rację. Mi spokojnie wystarczała 1 cienka warstwa, więc nie narzekałam. Masz rację, ze skucha z tym brakiem gratisów. Nawet jak zamówiłam podkłady dla 3 osób i sporo próbek, to nie dostałam nic.... Co jak co, ale robiąc zakupy w dwóch konkurencyjnych firmach w jednej dostajesz coś do testowania a w drugiej nie... To wiadomo którą się wybierze na stałe
Jeśli znajdziesz link w przypadkowym słowie w moim poście, to jest to ukryta reklama wstawiona przez Wizaż. Gdy chcę się czymś podzielić link wstawiam pod słowo KLIK. 04.11.2015 Edytowane przez Śniegowa Czas edycji: 2013-12-06 o 07:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Zadomowienie
|
To wiadomość z 3.12. Co będzie- zobaczymy.
![]() |
#732 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No niestety, kryjący Annabelle przy Amilie to photoshop ![]() No i jak już mówiłam, tak, AM prowadzi lepszą politykę - duże próbki w słoiczkach, gratisy, o wiele to przyjemniejsze, niż grzebanie się z woreczkami strunowymi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Zadomowienie
|
Mnie AM też się ciastoli, ale Amilie jeszcze nie testowałam, ciągle się przymierzam. Trochę mnie zniechęca, że często słyszę o ich nietrwałości.
Wizualnie dużo bardziej podobają mi się ich róże i korektory.
![]() |
#734 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Taka gruba wartwa mogła się przyczynić do ciasta, ale fakt zapchania nie usunie... Mam rozświetlające anabelki Dokładnie o niebo lepsza polityka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
Róże są bardzo fajne, mam dwa pełne wymiary, które kupiłam po zużyciu kilku woreczków próbek no i jestem nimi zachwycona, nie potrzebuję więcej do szczęścia :P
![]() |
![]() |
#736 |
Rozeznanie
|
Nie wierzę, że będą. Pisali to na pocz. tygodnia, teraz jest piątek, a w łikendy raczej mają wolne, jak przez cały tydzień zresztą..
Mi też annabelle ciastoli! Do tego już przy nakładaniu nabiera się jak placki ![]() Boże dopomóż Annabelle by im się udało idealną formułę zrobić ![]() Co do AM, to róże są moim zdaniem okropnickie. Taki rozświetlający nasycony jasny róż, to byłoby to. Za dużo matowych odcieni, a Rose mi totalnie nie pasuje; za ciemny dla mnie, z natural (też za różowa, zbyt ciemniejąca formuła) wyglądał horrendalnie Jakby była 3cia polska firma, takie połączenie pozytywów Amilie i Annabelle i baby face gładkie wykończenie z Meow.. ![]()
![]() |
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#739 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do róży AM - nie myślałaś nad romantic? Jeśli nałożysz go nieco więcej, staje się właśnie takim jasnym, dość nasyconym różem, wygląda naprawdę świeżo. ![]() Tonacja natural (AM) ma różowe podtony, kiedyś leżała mi idealnie, ale potem zaczęłam wyglądać jak piggy. Beige są moim zdaniem cieplejsze i bardziej mi pasowały (używała ich moja mama). Goldenów nie testowałam, choć mnie ciekawią. Z Amilkowych róży idealnie pasowałby Ci lollipop - ale to już wiesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mi chłopak coś chce dać na urodziny, i powiedzcie, czy poprosić o tego lollipopa, bez kupowania wcześniejszych próbek (amilie powinno mnie wtedy po rękach całować, 1 pełnowymiarowy minerał zamawiałabym u nich..) mimo to, obiecanki-cacanki - dalej próbki za 2.90 niedostępne! Od razu machnęłabym podwójne zakupy, tak to nie wiem czy opłaca się brać próbki za 1.90.. I ten róż, czy sprezentować sobie jakiegoś nasyconego sleeka czy boujrois..? Bardzo, ale to bardzo brakuje mi różowego różu, wszystko co posiadam ma jakieś odchyły, marzy mi się też białawy rozświetlacz z lekkimi drobinkami, który byłby trwały.. jakieś pomysły? Są pudry transparentne z kryolanu, w serii również z G czyli drobinkami - zależy mi na trwałości, jednak na pudrowym efekcie chyba bardziej, bo na studniówkę.. ![]() matowy, photoshopowy efekt. Jednak to transparentne, co zakupię, nie może być za ciężkie, bo chcę to zużyć ale nie zapchać się - więc brałam pod uwagę minerały jako puder wykończeniowy, tyle że nie wiem jak z trwałością tego z amilie. ![]()
![]() |
![]() |
#741 |
Raczkowanie
|
Testuje od kilku dni podkład Sesame i puder Sunshine Dust i muszę przyznać, że póki co jest prawie idealnie. W przeciwieństwie do Annabelle Minerals, z Amilie nie mam ciasta na twarzy a dodatkowo makijaż robiłam o 5;30 a zmywałam o 19 i on dalej był na buźce! sukces
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Rozeznanie
|
Śmiechu warte; na fcb obiecywali większe próbki, a zrobili jeszcze mniejsze (0.25g)..
![]()
![]() |
#743 |
Rozeznanie
|
natka605 - polecam kremy z Sylveco, ja używam lekkiego brzozowego i jestem bardzo zadowolona. Mam bardzo problematyczną skórę i on może i nie robi cudów (trądziku na pewno nie zlikwiduje), ale nie pogarsza sprawy. Jest w higienicznym opakowaniu (air-less), skład ma wspaniały, no i na dłuższą metę sprawia, ze skóra nabiera zdrowszego kolorytu i wygląda na mniej zmęczoną. Delikatnie nawilża i odżywia, choć ostrzegam, że z mocnymi przesuszami np. od kwasów może sobie nie poradzić
![]() ![]() Alexzus - jeśli jesteś biało-oliwkowo-brzoskwiniowa, to pasować Ci będą albo goldeny, albo beige, przy czym musisz pamiętać, że golden jest najciemniejszą tonacją i G fairest będzie nieco ciemniejszy niż N/B fairest. Bardzo możliwe, że Annabelle uraczy Cię próbką beige - jak już mówiłam, oni są hojni pod tym względem i inne firmy powinny z nich wziąć przykład, bo to naprawdę przyciąga klientów. A jeśli nie będzie Ci pasował żaden z tych kolorów, spróbuj je ze sobą wymieszać - a nóż widelec coś z tego wyjdzie ![]() Ja mimo wszystko polecam róż Amilie, jest całkiem trwały i ma ładny kolor, jak zresztą większość różowych odcieni ten firmy ![]() I próbki 0.25 grama? No nie... A już się cieszyłam na większe próbki. ![]() Edytowane przez AncientQueen Czas edycji: 2013-12-09 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Raczkowanie
|
Po pierwszych testach (2xmakijaż z podkladem i korektorem Amilie) jestem średnio zadowolona :/ Wykończenie nie jest tak fajne, z bliska widać mini placki, korektor ciężko równomiernie nałożyć pod oczami -używam mini kabuki z edm, i na mokro i na sucho nie sprawdza się. Ale za to odcień -golden fair extra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Raczkowanie
|
Ja z kolei jestem zwolenniczką mniejszych próbek, z AM zamówiłam 4 próbki podkładu w cenie 30zł z czego się okazało, że żaden kolor mi nie pasował i teraz nie za bardzo wiem co z nimi zrobić... w Amilie za tę samą cenę miałam 10 różnych próbek. Zależy po co komu próbki, jeśli ktoś nastawia się na użytkowanie próbek zamiast bigów to faktycznie może być zawiedziony ilością.
U mnie Amilie wygrywa tym, że świetnie się trzymają przez cały dzień, nie ciastolą się, nie warzą i dają naturalny efekt bez efektu maski. A do swojego ostatniego zamowienia gdzie miałam 2 bigi dostałam 2 gratisowe próbki, poprzednio jeden big - jeden gratis więc to chyba u nich standard, że dają gratisy do dużych pojemników ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Zadomowienie
|
Małe próbki do sprawdzenia koloru są ok- powinno wystarczyć na dwa makijaże- wtedy się zgadzam. Natomiast większe pozwalają sprawdzić, czy formuła nam pasuje i jak zachowują się na twarzy. Nie wiele firm oferuje coś takiego, ale uważam, że to bardzo użyteczne i chwali się Annabelle. gabiG4 też ma rację i może powinni wprowadzić też mniejsze sample.
![]() |
#749 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jako że te słoiczki są cholernie wydajne, to coś co podejrzewacie że może być nietrafione - odsypać tylko odrobinkę na 1 użycie i przetestować, sprzedać praktycznie nowe AncientQueen - już zamawiałam próbki w AM, natural i fair - za ciemne.. I przysłali beige (CHODZI O ODCIEŃ nie tonację) czego się w 100% spodziewałam więc teraz czuję że z pewnością trafię na beige znowu ![]() ![]() rozdwojona do tego piszą że poprawili te saszetki - no na co? ![]() ![]()
Do pupy z tym wszystkim skromna wymianka, głównie kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=59150636 zakończona - kwiecień Edytowane przez Alexzus Czas edycji: 2013-12-10 o 21:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Natural beige? W Annabelle? Takiego miksu nie ma, przynajmniej oficjalnie.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.