Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-15, 22:33   #721
Aisog1987
Rozeznanie

Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV

Paula - wydruk próbny wyszedł ok. Ja coś tam może i dostrzegam, ale jak tomoja mama powiedziała nikt z tego strzelał nie będzie... także super i jeszcze raz dzięki za pomoc

Dziś była u mnie firma dekoratorska i ich zamówiłam wszystko super i zrobią mi co che i jak chce i to za niewielkie pieniądze...

A tak a propo to jaką wódkę na wesele wybrać??? Waham sie między Panem Tadeuszem a Wyborową....chyba że jeszcze jakąs brać pod uwagę????
Stary 2013-05-15, 22:46   #722
bluesky89
Zakorzenienie

Odp: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV

Aisog, Pana Tadeusza wszyscy odradzają, bardzo się popsuł i cena też nie zachwyca. I ja też stanowczo odradzam..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-16, 00:08   #723
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz

Aisog - ja niestety nie trafiłam na dobrą Wyborową, na jednym weselu to nie dało się jej pić, nawet brat (student - czyli teoretycznie taki co pochłonie cokolwiek byleby miało procenty bardzo narzekał) a Pan Tadek chyba dość drogi...

Ja i chyba Agniecha (jeśli dobrze pamiętam) miałyśmy Maximusa i był dobry (jeśli można tak powiedzieć o wódce), ten sam producent co Finlandii ale tańsza.

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Talk - to fajnie, że Dublin nie ukrywam - cieszę się!
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 08:19   #724
nunny
Wtajemniczenie

Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Dziś była u mnie firma dekoratorska i ich zamówiłam wszystko super i zrobią mi co che i jak chce i to za niewielkie pieniądze...

A tak a propo to jaką wódkę na wesele wybrać??? Waham sie między Panem Tadeuszem a Wyborową....chyba że jeszcze jakąs brać pod uwagę????
Skąd masz dekoratorki?
Ja też odradzam Pana Tadeusza, nawet go nie braliśmy pod uwagę przy wybieraniu.
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 08:52   #725
talkative2
Zakorzenienie

a ja miałam Tadka ! i byliśmy zadowoleni Pamiętajcie, że czesto zależy od rozlewni i konkretnej partii dla mnie wódka była niedobra jak wszytskie inne wódki, więc co do smaku się nie wypwiem, ale ludzie chwalili. Przede wszystkim mówili, że kaca po niej nie było Najlepiej weź ze 2 butelki i siędźcie na imprezce rodzinnej w kilka osób i sami sprawdźcie czy Wam pasuje. A w drugi dzień drugą wódkę.

Gosia -

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Jezu! Właśnie zobaczyłam która godzina! A ja tyle co wstałam! Porażka jakaś! Idę szybko jeść, ubierać sie i do roboty!

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:44   #726
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
czyli parapetówa się szykuje
teraz tak mieszkam, że po pijaku od mnie do Ciebie będziesz szł 25 mi wic elegancko
Cytat:
Napisane przez talkative2 Pokaż wiadomość
czarna - ooooo! a gdzie gdzie? Kawalerka? Czyli nie przewozicie rzeczy do siebie na wakacje?

hej Choji! DAwno Cię nie było. JAk przygotowania?
nie przewozimy rzeczy bo już mieszkamy na "nowym"
jakbyś od miejsca naszych spotkań szła do siebie do domu to zanim dojdziesz na przystanek to byś skręciła w lewo i wsiadła do autobusu i przejechała 5 przystanków

alem wyjaśniła

napisze Ci na fb

a i na parapetówę Was zaprszę oczywiście nich no sie tylko z tym bałaganem ogarnę
Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
talk - jak Ci nie spasi, mogę Ci dać namiary na mojego, też w Krk
też kce
Cytat:

[/COLOR]Jezu! Właśnie zobaczyłam która godzina! A ja tyle co wstałam! Porażka jakaś! Idę szybko jeść, ubierać sie i do roboty!

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 10:32   #727
bluesky89
Zakorzenienie

Wiadomo, że zależy od rozlewni i partii. Ale ja słyszałam bardzo dużo złych opinii, bo my też na początku braliśmy go pod uwagę. Gorzej, jak teraz wezmą 2 butelki i będzie okej, a z weselną trafią na tą gorszą partię.

My mieliśmy Pałacową i też wszyscy chwalili.
Stary 2013-05-16, 10:38   #728
talkative2
Zakorzenienie

czarna - chyba zajarzyłam :P nie czasem okolice IKEI?

blue - no tak! dlatego trzeba kupić z tej partii co się próbowało z wodkami jest bardzo różnie. Np. wszyscy się tak podniecali Finlandią, a ostatnio gdzieś piliśmy to w życiu takiej siary nie piłam :P okropność! Pałacową mój TŻ lubi !

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

PS. kiedyś pamiętam, że był dobry (nawet jak dla mnie!) Nemiroff Ale nie wiem jak teraz smakuje , bo wieki nie piłam. Ja w ogóle wódki prawie nie pije. Tylko drinki, piwko albo winko

Stary 2013-05-16, 11:22   #729
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość

My mieliśmy Pałacową i też wszyscy chwalili.
My też mamy 250 butelek
Ja smaku wódek nie rozróżniam, ostatnio każda mi ciężko wchodzi bo nie pije prawie, ale też słyszałam że Finlandia jest przereklamowana. I do tego strasznie droga.
Stary 2013-05-16, 11:37   #730
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
My też mamy 250 butelek
Ja smaku wódek nie rozróżniam, ostatnio każda mi ciężko wchodzi bo nie pije prawie, ale też słyszałam że Finlandia jest przereklamowana. I do tego strasznie droga.
250 A na ile osób macie wesele?

Mi też żadna nie smakuje, bo jak wódka może smakować Ale Pałacowa wypróbowana u Nas w rodzinie i cena też dobra
Stary 2013-05-16, 12:09   #731
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
250 A na ile osób macie wesele?

Mi też żadna nie smakuje, bo jak wódka może smakować Ale Pałacowa wypróbowana u Nas w rodzinie i cena też dobra
Nawet nie pytaj... Prawie 200 gości będziemy zapraszać, takie duże familie mamy Wiadomo, że coś odpadnie, ale jeszcze są poprawiny. Poza tym planujemy wino w pierwszy dzień (może ktoś się skusi, chociaż nie ma wśród naszych gości jakichś smakoszy, większość woli czystą ), a na drugi dzień piwo lane.
Stary 2013-05-16, 12:24   #732
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Nawet nie pytaj... Prawie 200 gości będziemy zapraszać, takie duże familie mamy Wiadomo, że coś odpadnie, ale jeszcze są poprawiny. Poza tym planujemy wino w pierwszy dzień (może ktoś się skusi, chociaż nie ma wśród naszych gości jakichś smakoszy, większość woli czystą ), a na drugi dzień piwo lane.
My też zapraszaliśmy ok 190 osób. Ale odpadło nam z 20 osób.
Stary 2013-05-16, 12:27   #733
Malgos_12
Zakorzenienie

Nunny - ja piłam Nemiroffa na weselu szwagierki i był spoko, ale nam facet akurat odradził w tej hurtowni, widocznie rzeczywiście zależy skąd jest.... z tym, że wszystko tak szybko się zmienia... moja przyjaciółka miała brać Stocka (kiedy Paula miała i była zadowolona) i jej mąż raz siadł do tej butelki ze znajomym to wypić nie mogli, więc zamienili na żubrówkę białą i było OK
Ja miała 200 butelek na dwa dni, zaproszonych było 190 osób a przyszło 120 z tym że z około 30-toma osobami od razu liczyliśmy się z tym, że nie przyjdą. W sumie na początku chcieliśmy wesele na 120 osób i tak też się stało

Talk - wszystko właśnie zależy od partii alkoholu, a co do Nemiroffa to ja też mam dobre wspomnienia, choć ostatnio piliśmy naszą weselną i też wchodziła nieźle (znajomi dostali od nas i trzymali, żebyśmy się razem napili

Ja dzisiaj siedzę do 10-tej w nocy w pracy, ale przynajmniej wyspałam się jak nigdy
Stary 2013-05-16, 13:17   #734
talkative2
Zakorzenienie

Małgoś - na ja dzisiaj też tragicznie długo spałam... nie wiem co mi było Czytałam książkę i nawet nie wiem kiedy ja odłożyłam i zamknęłam oczy i tyle! Później pamiętam, że TŻ przyszedł (pracował dłużej wieczorem) i coś tam się pytał czemu śpie przy zaświeconym świetle, ale już nic więcej nie pamiętam :P Tylko, że się obudziłam, zrobiłam sobie kawę, włączyłam Wizaż, opublikowałam post i ... dopiero na poście zobaczyłam o której go opublikowałam i się załamałam Nie pamiętam kiedy tak ostatnio miałam , bo ja nie śpię długo zazwyczaj

A dzisiaj odnalazłam moje dokumenty, także kończę CV i uzupełniam o info, których nie pamiętałam wcześniej

Stary 2013-05-16, 13:19   #735
Malgos_12
Zakorzenienie

Talk - ty byś się załamała jakbyś się dowiedziała o której ja wstałam heheh
a i ten dokument na druku europejskim to najprawdopodobniej może wybrać ci siostra, bo wiem, że akt urodzenia na pewno może więc myślę, że akt małżeństwa również
Stary 2013-05-16, 13:47   #736
talkative2
Zakorzenienie

Małgoś - ale pewnie poszłaś dużo później spać, a ja padłam grubo przed 23! Hehe Chyba prędzej rodzice mi wybiorą, bo moja siostra też w Krk

Stary 2013-05-16, 15:11   #737
RoXi_7
Zadomowienie

Małgoś i talk też dzisiaj długo spałam Jakby nie to, że obudził mnie budzik o 10 to nie wiem o której bym wstała
Aisog1987 my mieliśmy żubrówkę białą i wszyscy byli zadowoleni, nikomu nie zaszkodziła Ale to wszystko zależy od rozlewni, tak jak dziewczyny mówią
RoXi_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 16:17   #738
talkative2
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz

nah nah - CV ukończone! się napociłam trochę nad nim i wysłałam już tatę po dokumenty do USC jeszcze wniosek o paszport w przyszłym tygodniu i EKUZ i możne w czerwcu bookować bilety!

Stary 2013-05-16, 17:57   #739
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
teraz tak mieszkam, że po pijaku od mnie do Ciebie będziesz szł 25 mi wic elegancko
Oj, kusisz tymi pijackimi eskapadami

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
też kce
Sprawdź PW

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
moja przyjaciółka miała brać Stocka (kiedy Paula miała i była zadowolona) i jej mąż raz siadł do tej butelki ze znajomym to wypić nie mogli, więc zamienili na żubrówkę białą i było OK
Ja bym teraz już Stocka nie wzięła, bo nam się udało trafić na końcówki partii sprzed zmiany receptury i teraz Stocka się nie da pić. A nasz jest mniamniuśny (specjalnie kiedyś kupiliśmy flaszkę, żeby porównać z weselną - jeszcze nam parę flaszek zostało) i różnica jakbyś dwie inne wódki piła...
Ja się teraz na weselach najczęściej spotykam z Żubrówką białą, Wyborową albo Tadkiem i ten ostatni mi najmniej smakuje. I pewnie teraz jakbym miała brać wódkę, to Żubrówkę.

Cytat:
nah nah - CV ukończone! się napociłam trochę nad nim i wysłałam już tatę po dokumenty do USC jeszcze wniosek o paszport w przyszłym tygodniu i EKUZ i możne w czerwcu bookować bilety!

A ja dziś jestem zombie. Chodzę od rana bez makijażu bo mam tak spuchnięte oko, że żadnym makijażem tego nie zakryję. Specjalnie się spóźniłam na uczelnię dziś, bo czekałam, że może trochę opuchlizna zejdzie, ale du.pa. Boli, czerwone a rano jeszcze miałam taką jakby "mgłę" na oku i dopiero płukanie wodą jałową pomogło... Masakra.
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 19:18   #740
RoXi_7
Zadomowienie

paula a co się stało, że tak Ci oko spuchło?
talk gratulacje z okazji napisania CV Ciekawe kiedy my wyjedziemy, bo to raczej tylko kwestia czasu
Stary 2013-05-16, 19:36   #741
paula54
Zakorzenienie

nie mam zielonego pojęcia. Spuchło i tyle. I do tego piecze jakbym miała wór piasku pod powieką.

Talk - sorry, że wczoraj Ci nie odpisałam na smsa od razu, ale mieliśmy gościa a potem praktycznie zaraz padłam do spania... co z sobotą? Jak M z uczelnią? Babskie piwko i ploty czy integracja damsko-męska przy grillu?
Stary 2013-05-16, 22:02   #742
Wiolinkax
Zadomowienie

Co do wódki to my mamy właśnie Pana Tadeusza, długo się zasdtanawialiśmy jaką wybrać ale Tż i nasi tatusiowie doszli do wniosku że na wesele to tylko albo Tadeusz lub wyborowa Oczywiście wcześniej było spotkanko gdzie próbowali co i jak... także podobno jest ok z tą naszą wódką U mojej siostry na weselu też był Tadeusz i wszyscy byli zadowoleni Także polecam spróbować wcześniej tak jak u nas było My też mamy 250 butelek prosimy 230 osób (jesteśmy na etapie proszenia właśnie) Musimy jeszcze kupić szampany, aaa i u nas też będzie winko jeśli ktoś będzie chciał i drink-bar no i piwko
Wiolinkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 22:37   #743
Aisog1987
Rozeznanie

Dzięki kochane za opinie.
Dziś mieliśmy urlopy i dzień był pełen załatwień Na początek poszło USC i wybranie dokumentów do zawarcia ślubu - zeszło nam tylko 20 min a impreza kosztowała nas 84zł Potem pokupowaliśmy troszkę pierdółek, bo wesele mam na remizie, więc za wszystkim chodzimy sami. Potem poszliśmy na wyżerkę, bo TŻ wygrał bon do restauracji na żarełko za 50zł , a potem wygrałam ze zdrapek Lotto 3zł. Następnie spotkanie z kucharką i litania co trzeba kupić..... Teraz będziemy czychać na promocje

Co do dekoratorek to są to 2 młode dziewczyny z okolic Mielca,które na rynku działają od 3 lat - młode kreatywne i co mi sie tylko przyśni to One mi to wykonają. Cena o połowę niższa, niż bierze znana w naszej okolicy dekoratorka p. Magda M.

A jeśli chodzi o wódkę, to chyba kupie jutro buteleczkę tej Pałacowej, bo jak tak chwalicie, a dziś TŻ ją widział w A&K po 16zł z groszami i tez mówił, że słyszał, że dobra.... No i jak dziś robiliśmy przegląd po wódkach to Pan Tadeusz wychodzi po ok 23zł, wyborowa po 19,93zł, Smirnoff był po 19,85zł i Stock też poniżej 19zł.... Sama już nie wiem. Będę jeszcze czegoś szukać chyba taniej...

A no i na 150 osób, które myślimy, że będą planujemy zakupić 200 butelek. I na naszym weselu nie będzie wina, piwa itp... Wesele jednodniowe. Chyba starczy????

Edytowane przez Aisog1987
Czas edycji: 2013-05-16 o 22:39 Powód: Dopisek
Aisog1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-16, 23:43   #744
Malgos_12
Zakorzenienie

Jak tak wszystkie zaczniecie próbować te alkohole to przecież będziemy musiały wątek AA utworzyć
Paula - a nie jesteś na coś uczulona?
Talk -jak bedziesz chciała to wyślij mi swoje CV, może akurat coś podpowiem

Idę spać bo jutro muszę po 6-tej wstać. Dobrej nocki
Stary 2013-05-17, 05:37   #745
paula54
Zakorzenienie

Aisog - o pałacowej zapomniałam, też dobra wódka

Gosiu - może jestem, ale dziwne by było, że mi jedno oko i to boleśnie zapuchło, a drugie nie. TŻ rano stwierdził, że jest lepiej niż wczoraj. Ale nadal się czuję jak po walce z Tysonem
Stary 2013-05-17, 08:27   #746
talkative2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RoXi_7 Pokaż wiadomość
talk gratulacje z okazji napisania CV Ciekawe kiedy my wyjedziemy, bo to raczej tylko kwestia czasu
RoXi - może nie będziecie musieli Może znajdziecie tutaj super pracę hehehe ja już nawet nie tyle pracą byłam zniechęcona i nadciagającym kryzysem, ale samym krajem i tym, ze tutaj cały czas się człowiekowi robi schody wszędzie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Jak tak wszystkie zaczniecie próbować te alkohole to przecież będziemy musiały wątek AA utworzyć
Paula - a nie jesteś na coś uczulona?
Talk -jak bedziesz chciała to wyślij mi swoje CV, może akurat coś podpowiem

Idę spać bo jutro muszę po 6-tej wstać. Dobrej nocki
hahaha no to mamy tytuł następnego wątku! A co do CV, to na weekendzie poszukam jakiegoś kreatora, który mi to ładnie złoży w całość i wtedy wyślę bo póki co skupiałam sie raczej na treści niż formie i jest tam niemało misz-masz ! Dodatkowo niesformatowany!

A nam słuchajcie jeszcze wczoraj tak na do widzenia sytuacja dowaliła, że masakra... Nawet nie będę pisać , ale prawdopodobnie będziemy musieli płacić za czyjeś błędy a już na pewno długo to odkręcać... Albo może napisze w klubie..

Edytowane przez talkative2
Czas edycji: 2013-05-17 o 08:40
Stary 2013-05-17, 10:47   #747
RoXi_7
Zadomowienie

talk u nas nie chodzi o to, żeby znaleźć w Polsce dobrą pracę, bo tż ma fajną pracę, zgodną z wykształceniem. Chodzi o to, że za zarobki w Polsce nigdy nie będziemy mogli pozwolić sobie na własne M. Zresztą jesteśmy jeszcze młodzi i chcielibyśmy pomieszkać w różnych miejscach zanim się osiedlimy na stałe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-17, 11:53   #748
talkative2
Zakorzenienie

a to też swoją drogą! My też wychodzimy z założenia, ze trzeba rożnych rzeczy spróbować, dlatego też spontanicznie padło na Irlandię "aaaaaa bo w Anglii już byliśmy... trzeba czegoś nowego spróbować"

Pracy zgodnej z zainteresowaniami zazdroszczę !

Stary 2013-05-17, 13:47   #749
RoXi_7
Zadomowienie

No i super, zawsze to nowe doświadczenia Mój tż za granicą też pracowałby w swoim zawodzie
Stary 2013-05-17, 19:15   #750
Malgos_12
Zakorzenienie

I teraz ja się będę cieszyć, że idę z Talk na piwko a nie wy ha ha ha

Roxi - a zaaklimatyzowałaś się we Wrocku czy nie bardzo? podoba ci się to miasto?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości