|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów część VII
Bardzo go lubię, jest lekki, nie obciąża. Miałam kilka razy i wracam do niego często.
|
|
|
|
|
#722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#723 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Podczytuję Was od dawna, ale dopiero dziś stwierdziłam, że muszę porządnie zabrać się za olejowanie, stąd moje pytanie do Was. Mam włosy wysoko porowate i należę do tych osób, które nie cierpią kokosa. Pomóżcie: czy mogę coś zrobić z tymi olejami, z czymś je zmieszać (z innym olejem? czy może jakąś maskę skombinować z nich?) żeby je wykorzystać? Szkoda mi tyle produktu wywalić do kosza, ale nie mam doświadczenia z tworzeniem własnych ![]() Podpowiedzcie proszę czego mogę dodać i w jakich proporcjach, żeby moje wysokopory się z nimi polubiły
|
|
|
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#725 |
|
Raczkowanie
|
Też właśnie myślałam o wymianie, w takim razie chyba tak zrobię, skoro nie da się wykorzystać go do niczego innego.
|
|
|
|
|
#726 | |
|
koci świat
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#727 |
|
Zadomowienie
|
Warto używać raz takiego, a raz drugiego oleju? Np. raz winogronowy, za drugim razem oliwę z oliwek czy też lepiej najpierw zużyć jeden i potem następny? ;D
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#728 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#729 |
|
live your passion
|
Dzisiaj przepłaciłam za olej ze słodkich migdałów. Za 100ml dałam aż 15,50 zł. Zobaczymy jak się sprawdzi. Przy nakładaniu był przyjemny i wydajny, mniej więcej łyżka oleju starczyła na moje włosy o długości około 70cm, więc nie jest źle
.
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj nakładałam sezamowy, ale się dobrze nie zmył
Dobrze, że już dzisiaj nigdzie nie wychodzę
|
|
|
|
|
#731 |
|
Przyczajenie
|
A ja wczoraj zaolejowałam się olejem z migdałów z dodatkiem lawendowego i rozmarynowego - eh włosy jak marzenie loczki (niestety tylko w spodniej warstwie) ale jeśli już tam się pojawiają to po długich latach eksperymentów znalazłam swój ideał... dlaczego wcześniej po niego nie sięgnęłam???
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#732 |
|
Zadomowienie
|
Czesc, można dołączyć? Jestem poczatkujaca wlosomaniaczka. Moja przygoda z Olejami zaczęła sie jakieś pól roku temu z szeroko chwalonym olejem kokosowym - który tak samo jak u wielu z was kompletnie nie sprawdził - moje zniszczone rozjasnianiem końcówki były spuszone, szorstkie i niepodatne na układanie. Po tym myślałam ze olejowanie jest nie dla mnie i dałam sobie z tym spokój. Jakiś czas temu zaczęłam kombinować z oliwa z oliwek która i tak miałam w domu i efekt był odrobine lepszy od oleju kokosowego. Stwierdziłam więc ze dla pewności wypróbuje wiecej olei i w tej chwili mój zbiór składa sie z oleju: kukurydzianego, ryzowego, sezamowego, arachidowego , z orzechów włoskich, orzechów laskowych, arganowego, jasminowego, musztardowego, kokosowego, migdalowego, slonecznikowego i oliwy z oliwek w wersji czosnkowej i z papryczka chilli (zrobione wcześniej na potrzeby spożywcze). Wczoraj nałożyłam na skalp arganowy z musztardowym a na długość kukurydziany z ryzowym, dzis rano umylam raz głowę delikatnym szamponem a w pracy kiedy włosy trochę mi już podeschly okazało sie ze włosy wciąż są tłuste. Było tego wszystkiego 3 łyżki stołowe. Czytalam wiele opinii ze pojedyncze mycie odzywka albo szamponem bez sls wystarczy zeby zmyc olej ale u mnie nie ma o tym mowy, za chwile bede ponownie bede myla glowe. Jak wy dziewczyny zmywacie te oleje? Tak nawiasem mówiąc to na dobre zaczęłam olejowowac włosy w zeszłym tygodniu - nakładam olej na noc co drugi dzień a rano zmywam i widzę już pozytywne rezultaty
Edytowane przez madzia0007 Czas edycji: 2013-06-12 o 13:04 |
|
|
|
|
#733 |
|
jestę wieszczę
|
siedzę właśnie z kokosowym na głowie, uwielbiam zapach kokosa i ogólnie wszystko co kokosowe.
Póki co najlepiej zmiękczał mi włosy olej palmowy. Włoski po nim miałam jak dziecięce kłaczki mojej 2-letniej siostrzenicy .
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kokoska używam za to czasem do ciała, żeby napawać się cudownym zapachem. |
|
|
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam z natury takie "dziecięce" włosy, a po kokosie nie są takie lekkie
|
|
|
|
#736 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cześć Ja na początku olejowania, jak zmywałam olej myłam włosy dwa razy i nakładałam odżywkę, więc wszystko bez problemu się spłukiwało. Teraz nawet myję włosy raz + odżywka i nic mi nie zostaje. Na początek spróbuj ograniczyć ilość oleju.
|
|
|
|
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#738 |
|
Zadomowienie
|
Mam długość za łopatki, położyłam 1 łyżke na skalp i dwie na długość, następnym razem spróbuje dać w sumie 1,5 łyżki
|
|
|
|
|
#739 |
|
jestę wieszczę
|
Myślicie, że jaśminowy nada się do jasnego blondu ?
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#740 |
|
Konto usunięte
|
Musisz sprawdzic
ja myslalam, ze lopianowy nie jest zolty, wiec nada sie do bialych wlosow...niestety ![]() O cholera, to ja kladlam za duzo oleju bo ok 20 ml oczywiscie wcieralam w skore glowy, a reszte na wlosy (mam raczej krotkie, prawie do ramion), ale bardzo zniszczone, wiec chlonely olej w niesamowitym tempie, a po nocy wlosy mialam suche o_o
|
|
|
|
|
#741 |
|
Raczkowanie
|
Pozwolę sobie do Was dołączyć
![]() Olejuję włosy od ponad roku, jak większość zaczynałam od kokosa (Vatika), u mnie również okazał się porażką. Jestem w stu procentach pewna, że moje włosy kochają olej z kiełków pszenicy. Co do innych - jedne lubią bardziej, inne mniej, ale takiego efektu wow jak po pszenicy nie miewam zbyt często. W mojej kolekcji mam: olej z kiełków pszenicy, Meadowfoam, olejek Alverde migdał i argan, olejek do włosów Yver Rocher, łopianowy ze skrzypem z Green Pharmacy, rycynowy. Wczoraj odebrałam paczkę z ZSK, zamówiłam jeszcze arganowy, makadamia, z nasion malin i z linianki siewnej, najmniejsze pojemności (15-30 ml). Dopiero jak je wypisałam, to przeraziłam się ilością ![]() Olejuję długość raz w tygodniu, na noc, albo na 2 godziny przed myciem. Skalp 2 razy w tygodniu, GP na 30 min przed myciem. Zostanę przyjęta?
|
|
#742 |
|
live your passion
|
U mnie kokos nie robił nic, a ze słodkich migdałów powoduje puch. Dziwne te moje włosy
. Dam migdałowemu jeszcze jedną szansę, ale w mieszance albo na krócej.
|
|
#743 |
|
jestę wieszczę
|
po kokosie mam wrażenie, że moich włosów jest więcej, są puszyste i pięknie pachną. W przyszłym tygodniu biorę się za jaśminowy może
. Ale takiego efektu miękkich, gładkich włosów jak po palmowym to nie mam po żadnym
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#744 |
|
Rozeznanie
|
Przyłączam się
Bywałam tu kilka części wstecz, ale zapomniałam sub.i jakoś tak przeleciało.Przyszła dziś do mnie vatika i olej palmowy. Vatika była moim pierwszym olejem, teraz drugi raz po 2-3 latach go zamówiłam. Mmm obłędny zapach Ciekawe czy się sprawdzi.
|
|
|
#745 |
|
Zadomowienie
|
Muszę coś zrobić ze swoimi włosami bo są zniszczone.
Więc jaki olejek polecacie dla długich, zniszczonych farbowaniem, rozdwajających, łamiących i cienkich włosów? |
|
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
zapewnie jak zniszczone to porowate więc pewnie kokos i np masła moga cie puszyć, ale musisz wypróbowac sama
|
|
#747 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#748 |
|
Zadomowienie
|
Hej, próbowała któraś metody olejowania na odżywkę? Bo właśnie zmyłam, na Garniera z Avocado nałożyłam olej z pestek winogron ale nie miałam za bardzo czasu i trzymałam tylko godzinę, nie wiem czy to wystarczająco...
|
|
|
|
|
#749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Oleje i olejki do włosów część VII
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#750 | |
|
koci świat
|
Cytat:
![]() Każdy włos lubi co innego - jednym wystarcza godzina innym dłużej musisz sama wyczuć
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:29.

Ciekawa jestem efektu, bo ten olej jest w masce którą używam a włosy po niej są na prawdę super, więc muszę dość, co na nie tak dobrze wypływa 

__
____ _______________
Dobrze, że już dzisiaj nigdzie nie wychodzę