|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV
Cytat:
mam tyle wejsc na bloga ze az wystapila awaria waga kuchenna? a jak nie to linijka i pi razy drzwi w cm podziel i juz. roznica kilku mm nie zniszczy efektu.( zmierz tubke i narysuj sobei nowa podzialke markerem).
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
bunny może kopiują
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
a cholera wie
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przewiduję tydzień i będą posty np. o budowie włosa
|
|
#725 | ||
|
Zakorzenienie
|
niee, mam tylko zwykla
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ok najpierw zła wiadomość - nie farbuje wiecej sama włosów. Fakt że tył robie na czuja, rozmasowuje i jest ok, przód,góre juz dobrze widze, ALE wleciała mi farba do oka. Zsunęło mi sie pasemko z góry i po prostu wpadło z farbą. Szybko zareagowałam i wypłukałam zimną wodą, ale troszke czuje ból ![]() Dobre wiadomości - farba nic a nic nie piecze w skóre ![]() Mieszanka na głowie zrobiła się szaro-różowa Wyczuwam że to dobry znak. No i zanim skończyłam całą góre nakładać to czubek głowy juz był ładnie rozjasniony.Takze jestem dobrej mysli
|
||
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poboli ale przejdzie.no i czekam na efekty
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się dziś spakować, jadę z przyjacielem do domu jego ciotki- nikt tam nie mieszka, on ma trochę ogarnąć ogród, a ja się przy okazji "pobyczę". Muszę spakować takie rzeczy, jak ręcznik, mała suszarka do włosów, jakieś kosmetyki i trochę ubrań. I jak zwykle nie mam w co ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- czeko wstaw koniecznie fotkę Ja jak robię włosy to zawsze jestem wszędzie upaprana Dobrze, że jasne farby nie dają koloru na skórze
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odrost poki co beżowy, ale chyba bedzie ok, zrobie jeszcze krotki malaks. Nie wiem tylko co nalozyc potem na kłaki o jedyne co mam do farbowanych do garnier arganowy, a on jest taki sobie. Myslalam zeby nalozyc maske bo i tak bede siedziec w wannie z pol godziny, ale mam w sumie tylko welle moisture, waxa z jedwabiem i timoteia do zniszczonych. Chyba wezme timotei'a |
|
|
|
|
#729 |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie nadal skóra głowy swędzi mimo, że stosuję ten J&J
![]() drapie się, strupki się robią ![]() Już nie wiem jakiego szamponu używać Jeszcze myśle nad tym fitomed https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html poza tym nie umiem myć odżywką i szamponem, jak nałoże odżywkę na długości i chce nakładac na skalp szampon to wgl się nie pieni co źle robię?
"Adoptując jednego psa nie zmienisz całego świata, ale zmienisz świat tego psa" Zapuszczam włosy: było (styczeń '13)-40cm ![]() jest (październik'13)-50cm będzie-55cm Farbuję: wella koleston 12/89 Edytowane przez shizaxa Czas edycji: 2013-05-17 o 14:21 |
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Miłego weekendu
|
#731 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wszystko sie miesci moje i tz no i psa Cytat:
Cytat:
![]() jak juz nalozysz szampon po odzywce- oczywiscie odzywke dajesz tylko na dlugosci nei skore i wlosy przy czaszce? to polej ten szampon woda z prysznica i dopiero zapienisz bez problemu
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do efektów. Trudno mi powiedziec cos obiektywnie poki co ![]() Odrost wydaje sie dość ciepły, nakładałam jak zwykle na odrost i na pare cm po c10 zżółkniętych. Efekt jest taki że odrost ciepławy a to po c10 dość mocno stalowo-szare Na długości po malaksie też nierówno, to co jasniutkie złapało bardzo zimno, a reszta jak była żółtawa tak jest. Jak patrze w lustrze to miejscami mam takie małe plamy takiego cieplejszego koloru Przy spłukiwaniu farby włosy bardzo szorstkie, po odżywce już wporządku. ALE gdyby nie to że mam te plamy i pare cm mocno szarych to kolor boski ALE myśle że przy kolejnych farbowaniach sie chyba zrówna? A nastepne farbowanie juz chyba pojade do taty żeby mi pofarbował bo ja sama to sobie tylko krzywde zrobie ![]() Włosy wyschną do końca to wstawie fotki
|
|
|
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie zaklepuje fotki na bloga jaka farba dokladnei robilas? w najgorszej opcji trzeba bedzie ns razem polozyc farbe na dlugosci na 5 minut i musi sie wyrownac.
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Różnica jak włosy dobrze wyschły jest nieznaczna, są cieplejsze plamy ale ładnie sie chowa w reszcie włosów wiec jest ok, myśle że jak ta szarosc sie wypłucze to bedzie lepiej... Tak czy siak jestem zadowolona bardzo |
|
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i podpisz od razu jaka farba
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
Ok wrzucam
W każdym mozliwym oswietleniu 1,2,3 - dzienne swiatło bez lampy 4-9 - mocno nasloneczniony pokój ale okna zasłoniete ![]() 10-11 na balkonie 12-13 przy oknie Londa 12/61+ 12/89 pół na pół z oksy 12 % Tak jak mówiłam odrost jest odrobinke cieplejszy ale aparat nie wychwytuje, tak czy siak nie przeszkadza mi to W slońcu juz zwłaszcza nic nie widać. Tych nierównosci aparat tez mi nie wychwycił ;/ Ale ładnie sie chowaja na swiezo umytych włosach jest ok Bunny bierz które chcesz chyba ze ci na maila przesłać?c.d Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2013-05-18 o 12:19 Powód: post pod postem |
|
|
|
#737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Naprawde moge polecic Seboradin https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ie-wlosow.html Stosuje go cały czas od listopada ub. r. , cały czas mi służy ( raz tylko kupiłam do przetłuszczajacych sie ale wysuszył mi włosy i wydawało mi sie że troche kolor po nim się wymył) Nie ma silikonów , dawka naturalnych składników. Do tego stosuje na skalp i głowe https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra-wersja.html Tez juz mam 3 butelke tego balsamu. Jedyny minus tych kosmetyków to niestety cena ale WARTO wypróbować!!
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo widze po polysku ze byla taka niebieskawo-szara tylko ktora? a ktora rozowa? ![]() prosilabym cie fotki na maila co? ![]() nie mam jak wyciac znaczkow wizazu ![]() ale szałowo
|
|
#739 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
![]() U mnie dzisiaj piękna pogoda Byłam z córką na spacerze a teraz siedzę was nadrabiam.Czeko pięknie ci wyszło Dziewczyny czy któraś z was używała 12.11 z welli koleston?Bo boję się że mi wyjdzie szaro Bo zastanawiam się nad 12.1 a 12.11 Bunny może Ty miałaś z nią styczność?
|
|
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bierz 12.1 a jesli nei podola to za miesiac mieszaj z 12.11. prawdziwy golab
|
|
#741 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#743 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sie utleniły po wymieszaniu to dały razem kolor takiego brudnego różu. Moge najwyżej jutro kapke jednej i drugiej dać na kartke i zobaczyc na jaki kolor sie utlenia ![]() Ok fotki wyśle jutro z rana Co do reszty to tak: farba fajna bo pomimo mieszania 1:2 z utleniaczem dość gęsta, kremowa, a nie rzadka, więc dobrze się nakłada. Wydajna bardzo, ja dość dużo nakładałam na odrosty a jeszcze mi zostało sporo w pojemniczku A rozrabiałam 40 ml farby +80 utleniacza.Nie piekła wcale - tylko jak lekko mi poszło na ucho, czy na karku za linie włosów, ale to moze z sekunde, dwie i całe pieczenie. Jedynie po spłukaniu farby włosy bardzo szorstkie, nieprzyjemne w dotyku. Ale odzywka załatwiła problem I tu ta roznica z c10, bo po c10 po splukaniu były suche, splatane, a odzywka sprawy całkowicie nie załatwiała. Po Londzie teraz czuje że mam włoski takie mega oczyszczone, ale nie są ani suche ani nic, gładziutkie, nie plączą sie Z koloru mega zadowolona Cytat:
|
||
|
|
|
#745 |
|
Magda ;)
|
Czeko ładnie Ci wyszło
ja się zastanawiam czym teraz pofarbować, bo kolor mi jednak trochę zrudział ![]() Bunny widziałam notkę na blogu ![]() uwielbiam czerwonego desperadosa ![]() |
|
|
|
#746 |
|
Wtajemniczenie
|
Bunny to co radzisz dermatologa?
czeko ale super tylko nie wiem który odcień
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko efekt bomba
i stalo ci sie to o czym pisalam, farba do oka ![]() ja bym padła na zawał i ze strachu oślepła zaraz ![]() Bunny a ta maska Garnier fructis wygladzajaca bedzie dobra po farbie? Ja tez nie wiedziałam,że nie daje sie po farbie maski regenerujacej ![]() Matko, ile ja jeszcze nie wiem, co z czym
|
|
|
|
#748 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem ci że ja jestem mega ciekawa jak wychodzi ten odcień kolestonu którym ja robiłam ale z poziomu 8 albo 9, 8/96 i 9/96 Cytat:
A tubki starcza mi na 3 razy, a na upartego mogłabym na 4 podzielić bo jeszcze mi sporo farby z mieszanki zostało ![]() Cytat:
Wiesz, ale to była moja wina, bo włosów nie podpięłam, a zawsze podpinam A farbowałam juz kilka razy sama i sie nigdy nic nie działo. A raz jak tata mi farbował to też mu kapło i bach do mojego oka. Ale szybka reakcja i nic sie nie stało ![]() Ale sama juz nie chce farbowac z tego względu że sobie nie moge z tyłem poradzić, a ta Londa mi góre włosów tak pięknie zrównała że wystarczy jak zrobie nowy odrost+ ciut przeciagne na stary, a zawsze musiałam te 3-4 cm więc mogłam spokojnie na czuja sobie robic Bunny fotki poszły |
|||
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem panikara jestem ![]() mam traume jak kiedys farbowałam na głeboki szatyn garnierem i jak mi kaplo to mnie oko 3 dni palilo, juz do lekarza chcialam isc, ale jakies krople do oczu zaczelam wkrapiac i przeszlo ![]() Ja jutro dzialam szlachetna perła...styka mam w h*j ![]() ![]() Czeko co powinno sie dawac za maske badz odzywke po farbie? Wiesz juz? Bunny ma pewnie weekendowy maraton wiec szybko sie nie dowiem,a żem ciekawa
|
|
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taką żeby łuski zamknęła, o lekko kwaśnym pH. Chiba ![]() Nie no mi sie tylko wczoraj zdarzyło I raz jak mi tata robił kąpiel rozjasniajaca |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

mam tyle wejsc na bloga ze az wystapila awaria
Mam problem jak podzielic ta tubke od farby