|
|
#721 |
|
Zadomowienie
|
Świece zapachowe cz. III (m.in. Yankee Candles)
Nigdy nie miałam żadnej swiecy z Biedronki, ale chyba przetestuje.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#722 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Świece zapachowe cz. III (m.in. Yankee Candles)
biedronkowe ładnie pachną, ale jak masz nos w zasadzie nad samą świecą
dalej nic nie czuć ładne mają zapachy..w szkle wokół już nie żałuję, że nie miałam tej obsesji za czasów, gdy jeszcze spędzałam godziny nad biurkiem ucząc się, wtedy pewnie byłoby to dla mnie idealne hobby, a tu dopiero na stare lata człowieka dopadło ![]() i w ogóle jakieś mam takie przemyślenia - nasz kraj to ubogi kraj, cholera prawie 40 mln, a marny wybor świec, ograniczone ilosci zapachow i brak dostepu do fajnych woskow po tamtym linku do tej tony fajnych woskow odczuwam frustracje i zaczynam myslec o separacji z YC , kurcze ciagle chcialabym nowe i nowe i wiecej zapachow
nawrócony zakupoholizm w ramach odkurzonej kobiecości Edytowane przez patricia13 Czas edycji: 2013-06-08 o 16:42 |
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś:
vineyard |
|
|
|
#724 |
|
Zadomowienie
|
Wracam z Manufaktury i także przeżywam właśnie frustracje!!! Idę ze swoją Dzidzia jak człowiek do Candelli, myśle jak tu szybko wywachac wszystko co chce, nim Mala da tam koncert i co?! Przechodzę raz aleję, wracam i sklepu nie ma! Zamknięty!!! Jedyna możliwość zobaczenia, powachania zapachow a tu nic z tego! Jestem oburzona, sfrustrowana i ogólnie przeżywam zewnętrzny bunt przeciwko wszystkiemu. Jak tak mozna było zamknąć sklep
. I jasmin przeszedł mi kolo nosa. W TK Maxx tez nic nie było i jak tu człowiek ma byc szczęśliwy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to zostaje ci internet. a ja z wizyty w TKMaxx zrezygnowałam, nikt nic dawno nie widział, widocznie był jeden rzut. |
|
|
|
|
#726 |
|
Zadomowienie
|
Chyba tak! Ogólnie nie przepadam za TK Maxxem. Nie lubię takich dużych sklepów, ale czasami mozna coś kupic fajnego
. Szkoda mi tego sklepu z YC . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#727 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Ostatnio zaskoczyła mnie brązowa świeczka w szkle z Ikei, pachnie budyniem czekoladowym - również po odpaleniu!
Niezbyt intensywnie, ale przyjemnie i wyczuwalnie, no, no...Jeśli chodzi o Yankee Candle to odpaliłam pierwszy raz dużą świeczkę Apple Cider, o ile "na zimno" pachniała banalnie, mieszanką przypraw typu cynamon i goździki to po odpaleniu jest niezwykle realistyczny aromat grzańca, wino i korzenie Nie żałuję, że ją wzięłam w ciemno. Testowałam też wosk Sicilian Lemon - banalna, słodka i sztucznawa cytrynka, taka jak landrynka cytrynowa raczej. Mała świeczka Pure Radiance Creme Brulee - na zimno nie pachnie a podśmierduje moim zdaniem, spalonym ciastem po odpaleniu aromat jest bliższy prawdziwego creme brulee, mleczno-karmelowy, bardzo szybko też jest wyczuwalny w sporej odległości od świeczki, przyjemny, ale zakupu raczej nie powtórzę.Kupiłam też różne kadzidełka firmy Hem, o ile Cannabis i Opium są po prostu kadzidełkowe i niespecjalnie pachną tak jak powinny, to The Moon bardzo przyjemnie pachnie jakby lawendą? Świeżo i nietypowo dla kadzidełka, a prawdziwym hitem dla mnie jest Violet - czuć dymek, owszem, a równolegle czuć bardzo realistycznego fiołka W przeciwieństwie do wielu kadzidełek nie pieką mnie w oczy
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#728 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli szukacie w świecy ładnego, realistycznego bzu to serdecznie polecam swiecę Bath & Body Works. Mam i jest cudna
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
bylam dzisiaj we wrocku w renomie w nim byly dwa dyfuzory true rose i jeden drift away, jakby ktos byl zainteresowany :P
|
|
|
|
#731 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
TK Maxx nam narobił dużego smaka ostatnią dostawą tumblerów w maju, a teraz sobie znowu leci w kulki... Nic, tylko ich lać i patrzeć czy równo puchnie za takie igranie z naszym biednymi sercami!
Edytowane przez shenzee Czas edycji: 2013-06-08 o 23:38 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze testy serduszek z Hebe. 2 serduszka to ekwiwalent objętościowy ok. 1/4 tarty YC. Zapach wypełnił cały pokój. Zgasiłam go po godzinie. Jak dla mnie skórzany aromat, takie Cuir de Lancome. Zobaczę, jak moc od drugiego palenia jutro.
Edytowane przez dobbinka Czas edycji: 2013-06-09 o 00:46 |
|
|
|
#733 |
|
Raczkowanie
|
Proszę, powiedzcie mi, że źle widzę... Naprawdę wycofują zapach Loves Me, Loves Me Not? T.T
Wczoraj zapaliłam po raz pierwszy i się w nim totalnie zakochałam. Pachnie łąką na której w dzieciństwie bawiłam się całymi dniami. Taki świeży, piękny zapach. Jakaś trawa, kończyna, stokrotki czy rumianek (to wersja mojej siostry)... No po prostu zakochałam się! W ogóle to do kiedy te wycofywane zapachy jeszcze u nas będą? Żebym tylko jeszcze mogła zaopatrzyć się w wielki słój T_T
|
#734 |
|
Zadomowienie
|
Niestety wycofują
. Ja tez go bardzo lubię ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#735 |
|
Raczkowanie
|
Zapaliłam już dwukrotnie słój bahama breeze i przy pierwszym paleniu zapach mnie zawiódł swoją mocą, ale przy drugim jest już ok, a jak zakładam folię to zapach staje się bardzo mocny
Jeśli chodzi o sam zapach, to rewelacja!Za to Pink Sands, jak zwykle nie zwiódł, mimo iż teraz mam słój, a nie tumbler to moc jest naprawdę konkretna Uwielbiam!
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#736 |
|
Przyczajenie
|
Candelli w Manufakturze nie ma już jakiś czas, niestety :c a to było jedyne miejsce, gdzie mogłam kupić Yankee Candle stacjonarnie, chlip
Dzisiaj u mnie Vineyard, w kominku
|
|
|
|
#737 |
|
Zadomowienie
|
Zdziwiona byłam, bo jakiś czas temu jak tam byłam to nic Panie nie mówiły ze bedą zamykać sklep
. Szkoda, bo mozna było zawsze pójść i powachac zapachy. Niestety czasem jest tak ze na jakiś zapach sie nakręce i wydaje mi sie ze napewno bedzie moj a po powachaniu niestety okazuje sie ze kompletnie nie podchodzi . Fakt ze w Łodzi juz jakiś czas nie byłam i mógł mi ten fakt gdzies uniknąć ze zamykają.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko, podziel się wrażeniami z użytkowania serduszek z Hebe. Moje 'skórzane' nazywają się Dream Powder i czuć je w pokoju po kilkunastu godzinach. W zamrażarce ładnie odeszły od kominka. W wosku też można wyczuc pudrowy, talkowy nieco zapach. Wieczorem zapalę następny.
Czy ktoś jeszcze dostał próbki z Hebe? Wycofują stokrotki Jak to przegapiłam? Uwielbiam je, ponieważ większość kwiatowych, owocowych i jadalnych pachną dla mnie jednak na 3 nuty - cukier, cynamon, jakieś kfiatki (z cukrem często). Te 'inne' zapachy bardzo doceniam.
|
|
|
|
#739 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak przynajmniej ja się dowiedziałam i trochę szkoda, że sobie nigdzie nie zapisałam zanim zniknęło
Edytowane przez shenzee Czas edycji: 2013-06-09 o 15:34 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#740 | |
|
Zona najukochanszego Meza
|
Cytat:
z teo co pamietam to bylo tam Juicy Peach, Juicy Watermelon, Honeydew Melon, Tulips, Beach Flowers, Cherry Lemonade, Coastal Waters, Fresh Mint, Green Grass, Greenhouse, Loves Me-Loves me not, Tahitian Tiare Flowers
I Edytowane przez Goldlight Czas edycji: 2013-06-09 o 18:26 |
|
|
|
|
#741 |
|
Wtajemniczenie
|
na końcu posta wkleiłam wycofywane:
http://pearlsandmyths.blogspot.com/2...ne-zimowe.html
|
#742 |
|
Wtajemniczenie
|
moje yankee
|
#743 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Maju, piękne słoje.
|
|
|
|
#745 |
|
Zadomowienie
|
Śliczna kolekcja
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#746 |
|
Bang Bang Bang
|
|
|
|
|
#747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale samo Amber Glow jest taki "perfumeryjny" przypomina mi jakis perfum tylko nie moge wpasc na to jaki... na pewno go mialam... ale ze w ciagu kilku poprzednich miesiecy mialam kilkanascie perfumowych ambr to za chiny nie moge sie "umiejscowić" zapachowo...to wszystko na sucho bo nie mialam czasu w weekend na dluzsze palenie, ech...
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
fajna kolekcja, tylko co taka nieużywana
Prawie jak moje lakiery stoją i nie używam a mam :P
|
|
|
|
#750 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki! Swoją drogą to ciekawe czemu już nie można tej strony znaleźć...Imponująca kolekcja! Aż sobie z wrażenia coś zapalę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

. I jasmin przeszedł mi kolo nosa. W TK Maxx tez nic nie było i jak tu człowiek ma byc szczęśliwy 
Nie żałuję, że ją wzięłam w ciemno. Testowałam też wosk Sicilian Lemon - banalna, słodka i sztucznawa cytrynka, taka jak landrynka cytrynowa raczej. Mała świeczka Pure Radiance Creme Brulee - na zimno nie pachnie a podśmierduje moim zdaniem, spalonym ciastem
po odpaleniu aromat jest bliższy prawdziwego creme brulee, mleczno-karmelowy, bardzo szybko też jest wyczuwalny w sporej odległości od świeczki, przyjemny, ale zakupu raczej nie powtórzę.
W przeciwieństwie do wielu kadzidełek nie pieką mnie w oczy
Zapraszam
Nic, tylko ich lać i patrzeć czy równo puchnie za takie igranie z naszym biednymi sercami!
Jak to przegapiłam? Uwielbiam je, ponieważ większość kwiatowych, owocowych i jadalnych pachną dla mnie jednak na 3 nuty - cukier, cynamon, jakieś kfiatki (z cukrem często). Te 'inne' zapachy bardzo doceniam.
Nie wiem czemu, ale mam przeczucie, że będzie w klimatach mojego ukochanego Napa Valley Sun