Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-20, 21:36   #721
23Paula23
BAN stały

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Hey Jeszcze tylko 1,5 dnia i ide na usg. Wreszcie będę się mogła dopisać do listy

Witaj. Mnie brzuch boli raz po prawej raz po lewej stronie, takie kłucie. Trochę się stresowałam no ale dziewczyny też tak mają więc chyba ok. Może ty też masz te bóle tylko je inaczej opisujesz

No faktycznie nie fajnie CI powiedziała, wiesz napewno jest trochę rozżalona i tak myślę bez złych intencji głupio powiedziała. Ja sie ostatnio zastanawiam, który tydzień to już taki powiedzmy bezpieczniejszy tydziem. A ty nie wiesz w którym tygodniu u niej to sie stało?

A ten acard to czemu bierzecie? Ja też jestem ciekawa ile mi za badania zaśpiewają w laboratorium
Dla dziewczyn które straciły ciążę najgorszy jest czas do tc w którym straciły poprzednią ciąże a po za tym teoretycznie pierwszy trymestr mój lekarz natomiast się wypowiada że jak już minie 16 to potem już tylko z górki

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny byłam dziś na wizycie, jest malenstwo i maleńkie serduszkoTermin mam na 03.03 Najlepsze jest to że w pewnym momencie lekarzoowi wydawało się ze są 2 zarodki, nie powiem trochę mi się ciemno przed oczami zrobiło mąż byn się za to straaaasznie ucieszył. Koniec końców na razie jest 1 bejbik

Witaj Arletko Przykro mi że przeszłaś przrz to wszystko, ame teraz najważniejsza jest fasolka którą nosisz pod sercem. Tym razem wszystko będzie dobrze Jakie badania masz zrobić?
GRATULUJE Teraz tylko dbaj o siebie i maleństwo i oby do marca

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Niestety bardzo często słyszy się o takim szefostwie, wiedzą, że bezrobocie duże to pracownika nie szanują, jak powinni...

Też czytałam, że nie jest niebezpieczne tak częste USG, ale myślę, że nie ma co przesadzać. Wiem, że będę ciekawa jak najczęściej dzidzia oglądać, ale jeśli nic się nie będzie działo, nie będę robić USG częściej niż raz na miesiąc.

U mnie też na początku marca ma urodziny mój tato i mój teściu
A książki żadnej jeszcze nie mam, postanowiłam że kupię coś jak wizyta się powiedzie i zastanawiałam się nad tą co Ty masz i "W oczekiwaniu na dziecko". I chcę sobie jeszcze kupić jakiś dziennik ciąży albo sama sobie zrobię, jakieś takie niby decoupage :P

Jak mięso smażone na dymie drewnianym to chyba nawet bardzo dobre - napewno lepsze od smażonego. Ja mięso z grilla, zwłaszcza mojego męża uwielbiam, więc... jutro grill

ja jestem jeden dzień przed Tobą z OM Ale masz długo do czekania... Nie chcesz gdzieś indziej skoczyć zobaczyć?

Dzisiaj mam 50. dzień ciąży
Zakupiłam "Bobasowy dziennik" i naprawdę jestem zachwycona on jest od okresu ciąży do 1 roczku POLECAM tym bardziej że to jest w formie segregatora można sobie dodać kartki, jest dużo miejsc na zdjęcia i ogólnie fajna pamiątka na późniejsze lata
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 07:17   #722
teQiba
Moderator

Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Dzien dobry
Cos dzisiaj z kiepskim humorem wstalam
... Mam nadzieje ze zaraz mi przejdzie.

Milego dnia mamusie
Stary 2013-07-21, 07:51   #723
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Myślałam o kupnie tej książki. gdzie nabyłaś?
książka przechodnia z koleżanki na koleżankę. Nie jedna ciężarna ją już w rękach miała
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 07:52   #724
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

A książki żadnej jeszcze nie mam, postanowiłam że kupię coś jak wizyta się powiedzie i zastanawiałam się nad tą co Ty masz i "W oczekiwaniu na dziecko". I chcę sobie jeszcze kupić jakiś dziennik ciąży albo sama sobie zrobię, jakieś takie niby decoupage :P
Mam też tę książkę i jestem zadowolona. Wg mnie bardzo fajna

Cytat:
Dziewczyny byłam dziś na wizycie, jest malenstwo i maleńkie serduszko

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

co z tą męską dumą ...mój mąż też czeka na bliźniaki i łudzi się że jeszcze się tam coś znajdzie
Mój to samo nie wiem co facetom tak zależy, przecież oni nie rodzą
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
A tak zmieniajac temat to chcialam sie troszke pozalic, siostra TZ niedawno poronila i z jednej strony ja rozumie ale z drugiej jest mi przykro, bo gdy TZ jej dzisiaj powiedzial o naszej ciazy to powiedziala ze fajnie, ale na razie nie bedzie gratulowac bo roznie to sie moze skonczyc skoro to dopiero 6t
Niby jest w tym sporo prawdy ale tak sie nie mowi i teraz sie zamartwiam
Wydaje mi się, że mimo wszystko nie powinna tak mówić... Skoro nie chciała użyć słowa gratuluję, to chociaż powinna życzyć wam zdrowia

Miałam podobną sytuację z żoną kuzyna... Starają się już 3 lata i nic gdy jej powiedziałam, pogratulowała ale zaraz się zmyła... Kuzyn nawet słowa nie powiedział... Ale wiem jakie to dla nich ciężkie, więc nie złościłam się na nich. A. na drugi dzień do mnie przyszła, przeprosiła że się tak zachowała, że zrobiło się jej strasznie przykro... Ale powiedziałam, że nie ma za co przepraszać, bo pewnie tak samo bym na jej miejscu zareagowała.

Cytat:
Podpinam się. Mam na kartce od gin napisane p.glukozy na czczo
czy będę musiała tam wypić to coś i siedzieć 2 godziny? Bo chciałam to załatwić przed pracą a tak będę musiała marnować dzień urlopu
poza tym mam morfologia, mocz ogólne, WR, p/ciała IgM i IgG w kierunku toxo, grupa krwi z odczynem Coombsa
Mnie sie wydaje, że takie badanie robi się później ok. 20tc
Stary 2013-07-21, 08:43   #725
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cobra masz rację na razie jest glukoza z krwi.
Oświeciły mnie moje staraczki i nasza Justyś

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 08:55   #726
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że mimo wszystko nie powinna tak mówić... Skoro nie chciała użyć słowa gratuluję, to chociaż powinna życzyć wam zdrowia

Miałam podobną sytuację z żoną kuzyna... Starają się już 3 lata i nic gdy jej powiedziałam, pogratulowała ale zaraz się zmyła... Kuzyn nawet słowa nie powiedział... Ale wiem jakie to dla nich ciężkie, więc nie złościłam się na nich. A. na drugi dzień do mnie przyszła, przeprosiła że się tak zachowała, że zrobiło się jej strasznie przykro... Ale powiedziałam, że nie ma za co przepraszać, bo pewnie tak samo bym na jej miejscu zareagowała.
Jej pewnie tak samo jak w Twojej sytuacji po prostu zrobilo sie przykro i rozumiem to, ale tak jak mowisz - lepiej by bylo gdyby juz nic nie powiedziala, bo troche to odebralam jakby mi zle zyczyla. Ale mam nadzieje ze tak nie jest i wszystko bedzie dobrze
Tylko do 12 tc jeszcze tak daleko...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-07-21 o 09:06
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 09:14   #727
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje serduszka!

A tak zmieniajac temat to chcialam sie troszke pozalic, siostra TZ niedawno poronila i z jednej strony ja rozumie ale z drugiej jest mi przykro, bo gdy TZ jej dzisiaj powiedzial o naszej ciazy to powiedziala ze fajnie, ale na razie nie bedzie gratulowac bo roznie to sie moze skonczyc skoro to dopiero 6t
Niby jest w tym sporo prawdy ale tak sie nie mowi i teraz sie zamartwiam
Może rzeczywiście nie powinna tak mówić, choc to brutalna prawda. U niej to świeża rana, ja miałam podobnie. Gdy dowiadywałam się o ciąży kogoś z otoczenia miałam dzień z głowy, na drugi już było lepiej, nawet się cieszyłam, że im się udało, ale żal, że ja jeszcze nie mogę pozostawał.Tylko, że mnie bezpośrednio te osoby nie informowały, tzn twarzą w twarz, więc też było mi lżej, a gdy sobie to przetrawiłam sama im gratulowałam.

Cytat:
Dziewczyny mam takie zbudynienie mózgu że masakra nie mogę się uczyća egzamin już we wtorek
Zapomniałam się też pochwalić że mam kartę ciąży i śliczne zdjęcie mojego maluszka. Dostałam też profilaktycznie Acard. Z badań mam zrobić morfologię, mocz, glukozę na czczo(czy to jest to co się coś wypija i potem znowu bada???),TSH, OWA, Toxo i CMV Igm. Wszystko prywatnie ofkors
to co się wypija to badanie krzywej cukrowej. Tu normalnie pobiorą krew
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-21, 11:45   #728
trihomonas
Zadomowienie

Hej dziewczyny Chcialam przywitac nowe przyszle mamusie i pogratulowac tym,ktore widzialy juz serduszka
Ja mialam jutro jechac do Polski na wizyte-sprawdzic,czy ciaza sie w ogole rozwija ale odpuszcze sobie i pojade za tydzien..Jest tak upalnie,ze ani mi sie sni taka dluga podroz busem..W ogole to ja chyba tak na stale do Was dolacze w drugim trymestrze,bo nie daje rady...Tak zle sie czuje,wiecznie mi slabo,glowa boli albo zawroty...Strasznie ciezki ten 1wszy trymestr
trihomonas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 11:49   #729
Gianna M
Zakorzenienie

Heloł

Witam sie z łóżeczka jak co dzien

Teqiba no dosc dziwnie zareagowala,mimo wszytsko mogla sie ugryzc w jezyk wspolczuje jej ale takich rzeczy nie mowi sie ciezarnej! A ty sie nie martw bo wszytsko bedzie dobrze!
Mona bedziesz miala pobrana krew normalnie zeby zbadac poziom cukru we krwi rano na czczo,krzywa cukrowa robi sie chyba dopiero w IItrym
I wielkie gratulacje za serducho!!!
Badania tez robie prywatnie wiec to norma raczej bo jak prywatny gab to i badanie prywatne...Ale co tam wazne zeby dzidzius byl zdrowy i rosl duzy mamusi

Czy wy tez tak macie ze ciagle sie glaszczecie po brzusiu
Ja mam taki syndrom ze robie to nawet nieswiadomie smeram glaszcze a moj maz wczoraj sie polozyl i pierwszy raz pocalowal brzusio i powiedzial ze bardzo kocha juz to malenstwo,a ja sie wzruszylam

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez trihomonas Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Chcialam przywitac nowe przyszle mamusie i pogratulowac tym,ktore widzialy juz serduszka
Ja mialam jutro jechac do Polski na wizyte-sprawdzic,czy ciaza sie w ogole rozwija ale odpuszcze sobie i pojade za tydzien..Jest tak upalnie,ze ani mi sie sni taka dluga podroz busem..W ogole to ja chyba tak na stale do Was dolacze w drugim trymestrze,bo nie daje rady...Tak zle sie czuje,wiecznie mi slabo,glowa boli albo zawroty...Strasznie ciezki ten 1wszy trymestr

Witaj
Nie martw sie kazda ciaza jest inna ale podobno w II trym jest juz cudownie wiec przetrwamy te kilka tygodni a potem moze w koncu zaczniemy w pelni cieszyc sie naszym cudownym stanem!

Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 11:49   #730
trihomonas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
Heloł

Ja mam taki syndrom ze robie to nawet nieswiadomie smeram glaszcze a moj maz wczoraj sie polozyl i pierwszy raz pocalowal brzusio i powiedzial ze bardzo kocha juz to malenstwo,a ja sie wzruszylam
Tez tak mam-zwlaszcza,ze brzuch mam juz bardzo odstajacy Tz caly czas pyta glaszczac brzuszek-jak tam jego chlopczyk Ja mu wiecznie uswiadamiam,ze to dziewczynka
Stary 2013-07-21, 11:51   #731
Gianna M
Zakorzenienie

Tak sobie policzylam ze dzis mija 54dc czyli 8t4d byle do konca 13 tc i moze przstane juz tak swirowac i sie martwic

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Tez tak mam-zwlaszcza,ze brzuch mam juz bardzo odstajacy Tz caly czas pyta glaszczac brzuszek-jak tam jego chlopczyk Ja mu wiecznie uswiadamiam,ze to dziewczynka
A ktory to juz tydzien?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-21, 11:55   #732
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Cobra masz rację na razie jest glukoza z krwi.
Oświeciły mnie moje staraczki i nasza Justyś

Cytat:
Ja tak miałam na samym początku jak pobolewał mnie brzuch, teraz mi przeszło Ale jak leżę obok tż to co chwile mnie cmoknie w brzucho

Cholera zjadłam na śniadanie kanapkę z szynką i cały czas mi się nią odbija

W ogóle robię się jakaś ciamajda Jestem w pracy - rano polałam białą koszulę herbatą (zasłoniłam kucykiem) przed chwilą jadłam nektarynkę i opryskałam drugą część koszuli (musiałam już rozpuścić włosy żeby to zakryć)
Przez 4 lata jak tu pracuję może raz zdarzyło mi się poplamić i to nie z mojej winy
Stary 2013-07-21, 12:01   #733
trihomonas
Zadomowienie

Cytat:
Tak sobie policzylam ze dzis mija 54dc czyli 8t4d byle do konca 13 tc i moze przstane juz tak swirowac i sie martwic

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

A ktory to juz tydzien?
U mnie dopiero 7t5d ale ja przed okresem mialam zawsze mocno uwypuklony brzuch+jak jeszcze cos wypije,czy zjem to juz w ogole jak w 5mies.
Dzis jak kroilam pomidorki koktajlowe (moja 1wsza zachcianka) to osunelam sie na ziemie-tak slabo mi sie zrobilo...Matko oby tak cala ciaze nie bylo,bo wpadne w depresje
Stary 2013-07-21, 12:10   #734
Enia_
Zadomowienie

Witam dziewczynki

My dziś z córcią dałyśmy czadu, spałyśmy do 10.20
Teraz Tz zabrał ją na dworek i nie ma ich już dwie godzinki a ja zrobiłam sobie w tym czasie hybrydke na stopkach
Teqiba- przykre to co Ci powiedziała ............ale wiem co czuje. Kiedy ja poroniłam , w tym czasie wiele moich znajomych, osób z rodziny zaszło w ciąże, ja nie chciałam ich poprostu widzieć , wiem ze to głupie .................. ale nie mogłam sie cieszyć ich szczęściem kiedy mnie spotkało coś takiego i to w 11 tyg
Poza tym staraliśmy się po poronieniu 8 miesięcy i ciągle sie nie udawało ja już chciałam zwariować a wieści o kolejnych ciążach doprowadzaly mnie do szału
Tak to właśnie było............. ale nigdy bym żadnej ciążówce tego nie powiedziała co Ty usłyszałaś
wolałam je poprostu omijać łukiem
Cytat:
czekamy na pierwsze zdjęcie brzuszka w takim razie
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 12:12   #735
Gianna M
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie dopiero 7t5d ale ja przed okresem mialam zawsze mocno uwypuklony brzuch+jak jeszcze cos wypije,czy zjem to juz w ogole jak w 5mies.
Dzis jak kroilam pomidorki koktajlowe (moja 1wsza zachcianka) to osunelam sie na ziemie-tak slabo mi sie zrobilo...Matko oby tak cala ciaze nie bylo,bo wpadne w depresje
Ojejciu to uwazaj bardzo na siebie! ja mam straszne mdlosci,slabo raczej mi nie jest slabo bo od czego jak ja tylko leze ale moja kolezanka tak miala ze nawet do pracy nie mogla dojechac na 7 stacji metra miala 3 razy przerwe zeby zlapac oddech...Cizka sprawa pocieszam sie tym ze jej po 2-3tyg przeszlo mam nadzieje ze z nami bedzie tak samo!uwazaj na siebie kochana

Stary 2013-07-21, 12:28   #736
trihomonas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki

czekamy na pierwsze zdjęcie brzuszka w takim razie
Oj chyba jeszcze czas na fotki Nie odwazylabym sie pierwsza

Cytat:
Ojejciu to uwazaj bardzo na siebie! ja mam straszne mdlosci,slabo raczej mi nie jest slabo bo od czego jak ja tylko leze ale moja kolezanka tak miala ze nawet do pracy nie mogla dojechac na 7 stacji metra miala 3 razy przerwe zeby zlapac oddech...Cizka sprawa pocieszam sie tym ze jej po 2-3tyg przeszlo mam nadzieje ze z nami bedzie tak samo!uwazaj na siebie kochana
Wlasnie ja nie mam zadnych mdlosci,wymiotow-po prostu jestem slaba,czesto robi mi sie ciemno przed oczami,goraco i czuje,ze odplywam Wmawiam sobie,ze to normalne i trzeba to jakos przetrwac..W pojazdach to juz istny koszmar-nawet w pociagu nie potrafie wytrzymac.Przedwczoraj to tak stekalam Tz-owi w pociagu,ze biedak nie wiedzial jak mi dogodzic.Wiercilam sie,co minute pozycje zmienialam-jeny jak dziecko normalnie
Stary 2013-07-21, 14:21   #737
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Nie bardzo czasem jak mnie boli to głaskam i mówię, że wystarczy
Cytat:

W ogóle robię się jakaś ciamajda Jestem w pracy - rano polałam białą koszulę herbatą (zasłoniłam kucykiem) przed chwilą jadłam nektarynkę i opryskałam drugą część koszuli (musiałam już rozpuścić włosy żeby to zakryć)
Przez 4 lata jak tu pracuję może raz zdarzyło mi się poplamić i to nie z mojej winy

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-07-21, 15:51   #738
katekatee
Zadomowienie

Hey, ja zaczynam powoli fiksować bo nie dość że coraz mocniej boli mnie brzuch to jeszcze wydaje mi się że ciąży śluz powinien być taki biały, a ja chyba u siebie zuważyłam w kolorze takiej kawy z mlekiem... oczywiście w google znalazłam sam czarne sceniariusze i przed tą jutrzejszą wizytą chyba oszaleję
Dobrze że jesrzzcze za bardzo nikomu nie mówiliśmy, zobaczę co mi jutro gin powie ale chyba z gadaniem o ciaży wstrzymamy się jakiś miesiąc.... pod warunkiem że jest wszystko ok...

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 17:47   #739
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez Gianna M
Teqiba no dosc dziwnie zareagowala,mimo wszytsko mogla sie ugryzc w jezyk wspolczuje jej ale takich rzeczy nie mowi sie ciezarnej! A ty sie nie martw bo wszytsko bedzie dobrze!

dziekuje za dobre slowo
Tak jak mowilyscie - dzisiaj jak ochlonela to sie cieszyla takze juz nam lepiej obu

Cytat:

Jejku - mam dokladnie to samo
Mala ciaza w wielkim brzuchu

Cytat:
Hey, ja zaczynam powoli fiksować bo nie dość że coraz mocniej boli mnie brzuch to jeszcze wydaje mi się że ciąży śluz powinien być taki biały, a ja chyba u siebie zuważyłam w kolorze takiej kawy z mlekiem... oczywiście w google znalazłam sam czarne sceniariusze i przed tą jutrzejszą wizytą chyba oszaleję
Dobrze że jesrzzcze za bardzo nikomu nie mówiliśmy, zobaczę co mi jutro gin powie ale chyba z gadaniem o ciaży wstrzymamy się jakiś miesiąc.... pod warunkiem że jest wszystko ok...
Trzymam bardzo mocno kciuki zeby wszystko dobrze bylo musisz byc dobrej mysli

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-07-21 o 18:39
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-21, 18:49   #740
BrykBryk
Raczkowanie

Hej dziewczyny
jak tam, u mnie spoko, żadnych mdłości ani nic przynajmniej na razie..
byliśmy dzisiaj u ciotki a ta od progu patrzy na mnie i się pyta, czy w ciąży przypadkiem nie jestem? Heh, odpowiedziałam, że owszem jestem ale nie przypadkiem stwierdziła, że od razu wiedziała bo inaczej wyglądam no fakt, że brzuch też już mi wywaliło, no ale to druga (właściwie trzecia) ciąża więc nie ma co się dziwić, do tego czuję jak mi się wszytko przesuwa do góry

a co do tych poronień, to ja też rozumiem te osoby, niestety to cholernie boli i ciężko cieszyć się z czyjejś ciąży jeśli same w tej ciąży nie jesteśmy a powinnyśmy

ja mam książkę "ciężarówką przez 9 mcy" fajna z humorem ale na jeden raz. Mam też "w oczekiwaniu na dziecko" i nie przebrnęłam przez tą encyklopedię, zaglądałam tylko na wybrane fragmenty
Elżbieta 25.03.2014
BrykBryk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 20:25   #741
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Zakupiłam "Bobasowy dziennik" i naprawdę jestem zachwycona on jest od okresu ciąży do 1 roczku POLECAM tym bardziej że to jest w formie segregatora można sobie dodać kartki, jest dużo miejsc na zdjęcia i ogólnie fajna pamiątka na późniejsze lata
A gdzie kupiłaś? To sobie poszukam

Cytat:
Współczuję Ja z kolei nie mam prawie żadnych objawów i mnie to trochę stresuje, ale jeszcze 2 dni do wizyty.

Cytat:
Tak sobie policzylam ze dzis mija 54dc czyli 8t4d byle do konca 13 tc i moze przstane juz tak swirowac i sie martwic [COLOR="Silver"]
Hm, ja mam 51 dni i 7t2d tak liczy mój suwaczek - to którejś z nas coś nie dobrze wyszło, muszę sobie ręcznie policzyć

Cytat:
Przestań, jutro masz wizytę to nigdzie nie szukaj żadnych informacji! Ja mam zamiar spisać sobie listę pytań i o wszystko, dosłodnie wszystko dokładnie wypytać, tez tak zrób - myślę, że nas to uspokoi Choć na chwilę

Cytat:
Napisane przez BrykBryk Pokaż wiadomość
ja mam książkę "ciężarówką przez 9 mcy" fajna z humorem ale na jeden raz. Mam też "w oczekiwaniu na dziecko" i nie przebrnęłam przez tą encyklopedię, zaglądałam tylko na wybrane fragmenty
To pooglądam sobie w księgarni i wybiorę fajniejszą Najwyżej później dokupię drugą

My dzisiaj na grillu u babci. 5 wnucząt, najstarsze 5 lat i jedno prawnuczatko I 2 oczekujące w brzuchu, bo okazało się że moja ciocia oczekuje czwartego Bardzo udany dzień

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 20:37   #742
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Hm, ja mam 51 dni i 7t2d tak liczy mój suwaczek - to którejś z nas coś nie dobrze wyszło, muszę sobie ręcznie policzyć
Ja mam 44 dc i to 6t1d to wychodzi mi tak jak u Ciebie, chyba ze to inaczej sie liczy? Bo ja licze pelne tygodnie + ile dni z rozpoczetego tygodnia zostalo.
Stary 2013-07-21, 20:44   #743
ag9
Zadomowienie

A my przez weekend powiedzieliśmy rodzinie o ciąży. Uznaliśmy, że co ma być to będzie a kolejny miesiąc czy dwa nie wytrzymamy bez paplania.

U mnie też żadnych mdłości, trochę tylko usypiam w ciągu dnia i jestem jakaś spowolniona. Kolejna wizyta u ginki dopiero 7.08.
Stary 2013-07-21, 20:59   #744
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Ja mam dzisiaj 8t2d czyli leci 9 tydzień

Też zaczynam powoli mówić, i tak sie dowiedzą to co mi zależy. Tym bardziej że ten mi proponuje piwo, tamten papieroska, kuzynka disco

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-07-21, 21:17   #745
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

My powiedzieliśmy tż-ta bratu bo go gościmy u siebie i jakoś tak samo wyszło z rodzicami czekamy do momentu potwierdzenia przez gina. Jedziemy do nich za 1,5 tyg to mam nadzieję, że już będzie ładne usg i <3 ale będzie radość...

Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 21:50   #746
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Cytat:
Mam też tę książkę i jestem zadowolona. Wg mnie bardzo fajna

Mnie sie wydaje, że takie badanie robi się później ok. 20tc
Cytat:
Jej pewnie tak samo jak w Twojej sytuacji po prostu zrobilo sie przykro i rozumiem to, ale tak jak mowisz - lepiej by bylo gdyby juz nic nie powiedziala, bo troche to odebralam jakby mi zle zyczyla. Ale mam nadzieje ze tak nie jest i wszystko bedzie dobrze
Tylko do 12 tc jeszcze tak daleko...

.

Dziewczyny, wierzcie mi, że to bardzo trudne dla tej drugiej strony. Nie miejcie żalu, na pewno nikt wam źle nie życzy, niefortunnie to wszystko wyszło.

Cytat:
kochana, nie czytaj internetu bo nabawisz się nerwicy. Każda ma inaczej, po wizycie na pewno się uspokoisz

Cytat:
Napisane przez BrykBryk Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
jak tam, u mnie spoko, żadnych mdłości ani nic przynajmniej na razie..
byliśmy dzisiaj u ciotki a ta od progu patrzy na mnie i się pyta, czy w ciąży przypadkiem nie jestem? Heh, odpowiedziałam, że owszem jestem ale nie przypadkiem stwierdziła, że od razu wiedziała bo inaczej wyglądam no fakt, że brzuch też już mi wywaliło, no ale to druga (właściwie trzecia) ciąża więc nie ma co się dziwić, do tego czuję jak mi się wszytko przesuwa do góry

No jaka ciotka domyślna

A mój dzisiejszy dzień taki: ranny spacer po parku, potem obiad na który dostałam zaproszenie od tżta (nie musiałam gotować , potem wizyta u teściowej i do domu.

We wtorek pierwsza wizyta! Nie mogę przestać myśleć o czekających mnie miesiącach.

Też tak macie? ciągle się zastanawiam, jak to będzie
Stary 2013-07-22, 08:06   #747
arletka1313
Zakorzenienie

hej,ja dziś już porobiłam badania i 170 zł poszło,ale czego sie nie robi dla maleństwa
ja mam dziś 7tc 2dc ciaży,czyli leci 8...
Hania 6.09.2016

http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png
arletka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 09:40   #748
mmhym
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Ja mam 44 dc i to 6t1d to wychodzi mi tak jak u Ciebie, chyba ze to inaczej sie liczy? Bo ja licze pelne tygodnie + ile dni z rozpoczetego tygodnia zostalo.
Policzyłam na kalendarzu i jednak dobrze mi wychodzi i Tobie też w takim razie. No bo jak inaczej liczyć?

Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
hej,ja dziś już porobiłam badania i 170 zł poszło,ale czego sie nie robi dla maleństwa
Ja ostatnio zostawiłam 250... także mogło być gorzej

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2013-07-22 o 09:41
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 09:48   #749
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno jest! nie czytaj neta, bo się nakręcisz jeszcze bardziej. Wizyta jutro i będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
jak trzeba to trudno, mnie też to czeka
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 09:52   #750
Enia_
Zadomowienie

witam was ..............

dziewczyny czy robicie badania prenatalne ?
Ja własnie mam dylemat,musiałabym dziś zadzwonic i umówić się na któryś dzień bo już zbilza się 10 tydzień z Om..........
Ginka dała mi namiar na przychodnie gdzie robią usg genet plus test Pappa z krwi 400zł ta przyjemność, ale juz mniejsza o kase.............czytam i czytam w necie i różne są opinie
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości