|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |||
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz tylko dbaj o siebie i maleństwo i oby do marca ![]() Cytat:
on jest od okresu ciąży do 1 roczku POLECAM tym bardziej że to jest w formie segregatora można sobie dodać kartki, jest dużo miejsc na zdjęcia i ogólnie fajna pamiątka na późniejsze lata
|
|||
|
|
|
#722 |
|
Moderator
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Dzien dobry
Cos dzisiaj z kiepskim humorem wstalam ... Mam nadzieje ze zaraz mi przejdzie. Milego dnia mamusie |
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#724 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miałam podobną sytuację z żoną kuzyna... Starają się już 3 lata i nic gdy jej powiedziałam, pogratulowała ale zaraz się zmyła... Kuzyn nawet słowa nie powiedział... Ale wiem jakie to dla nich ciężkie, więc nie złościłam się na nich. A. na drugi dzień do mnie przyszła, przeprosiła że się tak zachowała, że zrobiło się jej strasznie przykro... Ale powiedziałam, że nie ma za co przepraszać, bo pewnie tak samo bym na jej miejscu zareagowała. ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Cobra masz rację
Oświeciły mnie moje staraczki i nasza Justyś
|
#726 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Tylko do 12 tc jeszcze tak daleko... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-07-21 o 10:06 |
|
|
|
|
#727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#728 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Chcialam przywitac nowe przyszle mamusie i pogratulowac tym,ktore widzialy juz serduszka ![]() Ja mialam jutro jechac do Polski na wizyte-sprawdzic,czy ciaza sie w ogole rozwija ale odpuszcze sobie i pojade za tydzien..Jest tak upalnie,ze ani mi sie sni taka dluga podroz busem..W ogole to ja chyba tak na stale do Was dolacze w drugim trymestrze,bo nie daje rady...Tak zle sie czuje,wiecznie mi slabo,glowa boli albo zawroty...Strasznie ciezki ten 1wszy trymestr
|
|
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Witam sie z łóżeczka jak co dzien ![]() Teqiba no dosc dziwnie zareagowala,mimo wszytsko mogla sie ugryzc w jezyk wspolczuje jej ale takich rzeczy nie mowi sie ciezarnej! A ty sie nie martw bo wszytsko bedzie dobrze! Mona bedziesz miala pobrana krew normalnie zeby zbadac poziom cukru we krwi rano na czczo,krzywa cukrowa robi sie chyba dopiero w IItrym I wielkie gratulacje za serducho!!! ![]() Badania tez robie prywatnie wiec to norma raczej bo jak prywatny gab to i badanie prywatne...Ale co tam wazne zeby dzidzius byl zdrowy i rosl duzy mamusi Czy wy tez tak macie ze ciagle sie glaszczecie po brzusiu ![]() Ja mam taki syndrom ze robie to nawet nieswiadomie smeram glaszcze a moj maz wczoraj sie polozyl i pierwszy raz pocalowal brzusio i powiedzial ze bardzo kocha juz to malenstwo,a ja sie wzruszylam ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
Nie martw sie kazda ciaza jest inna ale podobno w II trym jest juz cudownie wiec przetrwamy te kilka tygodni a potem moze w koncu zaczniemy w pelni cieszyc sie naszym cudownym stanem! |
|
|
|
|
#730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tz caly czas pyta glaszczac brzuszek-jak tam jego chlopczyk Ja mu wiecznie uswiadamiam,ze to dziewczynka
|
|
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie policzylam ze dzis mija 54dc
![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- A ktory to juz tydzien? |
|
|
|
#732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale jak leżę obok tż to co chwile mnie cmoknie w brzuchoCholera zjadłam na śniadanie kanapkę z szynką i cały czas mi się nią odbija ![]() W ogóle robię się jakaś ciamajda Przez 4 lata jak tu pracuję może raz zdarzyło mi się poplamić i to nie z mojej winy |
||
|
|
|
#733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzis jak kroilam pomidorki koktajlowe (moja 1wsza zachcianka) to osunelam sie na ziemie-tak slabo mi sie zrobilo...Matko oby tak cala ciaze nie bylo,bo wpadne w depresje
|
|
|
|
|
#734 | |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki
My dziś z córcią dałyśmy czadu, spałyśmy do 10.20 Teraz Tz zabrał ją na dworek i nie ma ich już dwie godzinki a ja zrobiłam sobie w tym czasie hybrydke na stopkach ![]() Teqiba- przykre to co Ci powiedziała ............ale wiem co czuje. Kiedy ja poroniłam , w tym czasie wiele moich znajomych, osób z rodziny zaszło w ciąże, ja nie chciałam ich poprostu widzieć , wiem ze to głupie .................. ale nie mogłam sie cieszyć ich szczęściem kiedy mnie spotkało coś takiego i to w 11 tyg ![]() Poza tym staraliśmy się po poronieniu 8 miesięcy i ciągle sie nie udawało ja już chciałam zwariować Tak to właśnie było............. ale nigdy bym żadnej ciążówce tego nie powiedziała co Ty usłyszałaś ![]() wolałam je poprostu omijać łukiem ![]() Cytat:
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moja kolezanka tak miala ze nawet do pracy nie mogla dojechac na 7 stacji metra miala 3 razy przerwe zeby zlapac oddech...Cizka sprawa pocieszam sie tym ze jej po 2-3tyg przeszlo mam nadzieje ze z nami bedzie tak samo!uwazaj na siebie kochana |
|
|
|
|
#736 | |
|
Zadomowienie
|
Oj chyba jeszcze czas na fotki
Nie odwazylabym sie pierwsza ![]() Cytat:
Wmawiam sobie,ze to normalne i trzeba to jakos przetrwac..W pojazdach to juz istny koszmar-nawet w pociagu nie potrafie wytrzymac.Przedwczoraj to tak stekalam Tz-owi w pociagu,ze biedak nie wiedzial jak mi dogodzic.Wiercilam sie,co minute pozycje zmienialam-jeny jak dziecko normalnie
|
|
|
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie bardzo
czasem jak mnie boli to głaskam i mówię, że wystarczy ![]() Cytat:
|
|
#738 |
|
Zadomowienie
|
Hey
![]() Dobrze że jesrzzcze za bardzo nikomu nie mówiliśmy, zobaczę co mi jutro gin powie ale chyba z gadaniem o ciaży wstrzymamy się jakiś miesiąc.... pod warunkiem że jest wszystko ok... |
|
|
|
#739 | |||
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Tak jak mowilyscie - dzisiaj jak ochlonela to sie cieszyla takze juz nam lepiej obu ![]() Cytat:
Jejku - mam dokladnie to samo Mala ciaza w wielkim brzuchu ![]() Cytat:
musisz byc dobrej mysli Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-07-21 o 19:39 |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#740 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() jak tam, u mnie spoko, żadnych mdłości ani nic przynajmniej na razie.. byliśmy dzisiaj u ciotki a ta od progu patrzy na mnie i się pyta, czy w ciąży przypadkiem nie jestem? Heh, odpowiedziałam, że owszem jestem ale nie przypadkiem stwierdziła, że od razu wiedziała bo inaczej wyglądam no fakt, że brzuch też już mi wywaliło, no ale to druga (właściwie trzecia) ciąża więc nie ma co się dziwić, do tego czuję jak mi się wszytko przesuwa do góry ![]() a co do tych poronień, to ja też rozumiem te osoby, niestety to cholernie boli i ciężko cieszyć się z czyjejś ciąży jeśli same w tej ciąży nie jesteśmy a powinnyśmy ![]() ja mam książkę "ciężarówką przez 9 mcy" fajna z humorem ale na jeden raz. Mam też "w oczekiwaniu na dziecko" i nie przebrnęłam przez tą encyklopedię, zaglądałam tylko na wybrane fragmenty
|
#741 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Najwyżej później dokupię drugą My dzisiaj na grillu u babci. 5 wnucząt, najstarsze 5 lat i jedno prawnuczatko I 2 oczekujące w brzuchu, bo okazało się że moja ciocia oczekuje czwartego Bardzo udany dzień
|
|||||
|
|
|
#742 |
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Ja mam 44 dc i to 6t1d to wychodzi mi tak jak u Ciebie, chyba ze to inaczej sie liczy? Bo ja licze pelne tygodnie + ile dni z rozpoczetego tygodnia zostalo.
|
|
|
|
#743 |
|
Zadomowienie
|
A my przez weekend powiedzieliśmy rodzinie o ciąży. Uznaliśmy, że co ma być to będzie a kolejny miesiąc czy dwa nie wytrzymamy bez paplania.
U mnie też żadnych mdłości, trochę tylko usypiam w ciągu dnia i jestem jakaś spowolniona. Kolejna wizyta u ginki dopiero 7.08.
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dzisiaj 8t2d czyli leci 9 tydzień
![]() Też zaczynam powoli mówić, i tak sie dowiedzą to co mi zależy. Tym bardziej że ten mi proponuje piwo, tamten papieroska, kuzynka disco
|
#745 |
|
Wtajemniczenie
|
My powiedzieliśmy tż-ta bratu bo go gościmy u siebie i jakoś tak samo wyszło
z rodzicami czekamy do momentu potwierdzenia przez gina. Jedziemy do nich za 1,5 tyg to mam nadzieję, że już będzie ładne usg i <3 ale będzie radość...Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
|
#746 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, wierzcie mi, że to bardzo trudne dla tej drugiej strony. Nie miejcie żalu, na pewno nikt wam źle nie życzy, niefortunnie to wszystko wyszło. Cytat:
bo nabawisz się nerwicy. Każda ma inaczej, po wizycie na pewno się uspokoisz ![]() Cytat:
![]() A mój dzisiejszy dzień taki: ranny spacer po parku, potem obiad na który dostałam zaproszenie od tżta (nie musiałam gotować , potem wizyta u teściowej i do domu. We wtorek pierwsza wizyta! Nie mogę przestać myśleć o czekających mnie miesiącach. Też tak macie? ciągle się zastanawiam, jak to będzie
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
hej,ja dziś już porobiłam badania i 170 zł poszło,ale czego sie nie robi dla maleństwa
![]() ja mam dziś 7tc 2dc ciaży,czyli leci 8...
|
|
#748 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-07-22 o 10:41 |
||
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak trzeba to trudno, mnie też to czeka |
|
|
|
|
#750 |
|
Zadomowienie
|
witam was ..............
dziewczyny czy robicie badania prenatalne ? Ja własnie mam dylemat,musiałabym dziś zadzwonic i umówić się na któryś dzień bo już zbilza się 10 tydzień z Om.......... Ginka dała mi namiar na przychodnie gdzie robią usg genet plus test Pappa z krwi 400zł ta przyjemność, ale juz mniejsza o kase.............czytam i czytam w necie i różne są opinie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:45.

mąż byn się za to straaaasznie ucieszył. Koniec końców na razie jest 1 bejbik
Teraz tylko dbaj o siebie i maleństwo i oby do marca 

Perfect Housewife 

musisz byc dobrej mysli