Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-25, 06:31   #721
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
A jesteś pewna, że to po opalaniu? bo czytałam pewną stronkę gdzie lekarze, ludzie chorzy na tą chorobę i inni obalają mity...czyli właśnie to, że uaktywnia się to dzięki słońcu.
Sade wiele razy bywała na słońcu a teraz dodatkowo miała kapelusz, który w jakimś tam stopniu przysłaniał jej twarz, więc nie wiem skąd to
Całe ciało ma na prawdę baaaardzo brązowe bo się dodatkowo opaliła, a twarz w porównaniu bardzo jasną... więc nie rozumiem o co tu chodzi

A powiedz mi jeszcze w jakim odstępie czasowym pojawiały się nowe plamy?
Nie koniecznie po opalaniu, bo też wiele razy się wcześniej opalalam.tylko tak sobie to z tym powiazalam. Może jakieś osłabienie organizmu ? Często wiążą to z tarczyca, wtedy zrobiłam badania które de facto były w normie, dopiero później się dowiedziałam że jednak wtedy już mogłam zacząć zbijać hormony tarczycy.
U mnie bardzo szybko. Nie pamiętam dokładnie, ale napełni wszystkie co mam w przeciągu miesiąca się pojawiły. Tylko ma biodrach się powiększyli w odstępie roku. Ale od 3 lat żadnej nowej plamki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-07-25 o 06:42
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 06:59   #722
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Dzień dobry!

Nasza noc jakas marudna,Mała często się budziła,popłakiwała.

Insolito,Elmi,Sarah pomysł przyszedł i siedzi w głowie. Niby TŻ ma w porządku pracę,pod względem "stałości" zatrudnienia,zarobki TZ dobre,moje troszkę gorsze, tragedii nie ma,ale przydałoby się więcej. U mnie jest niewypowiedziane głośno ultimatum-albo praca i umowa na stałe albo roczny macierzyński. Tyle że my stanęliśmy w miejscu,nie rozwijamy się. Strasznie nas to męczy,jesteśmy chyba za ambitni. Potrzebujemy wyzwań I powiem Wam,że mieliśmy możliwość w okolicach ślubu wyjechać do Anglii,ją dostałam propozycje super stażu płatnego w jednym z największych banków w Anglii,ale nie pojechałam bo ślub,bo TZ nie chciał ze mną. I nie,nie żałuję,czasem troszkę bo to była okazja,która się więcej nie powtórzy. Ale teraz widzę zmianę u męża,zaczął uczyć się angielskiego,chce żebym z nim rozmawiała w tym języku w domu. Więc poważnie myśli o wyjeździe. Mało tego-kazał szukać mi biletów do Anglii na jesień,bo On chce zobaczyć jak tam wygląda życie,ceny,realia. Dużo przez tydzień nie zobaczy,ale widzę determinację. Z drugiej strony tak jak pisze,ma pewną pracę,umowę na stale.., i tak się człowiek boryka z dylematami Ale się głupia rozpisałam

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Meneq napisz coś więcej o herbacie zielonej,chętnie bym podawała Małej.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 07:02   #723
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Neti ile takie butki?
Ładne fotki, zaproszenia też

Silver ma do końca lipca szlaban na wizaż
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 07:15   #724
Delicjanka
Zakorzenienie

Sarah, szoooook ze tyle kasy wlozone.. a jaki to samochód?

mucha mnie obudziła

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 07:17   #725
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
myslalam, ze zlobek
jesli mi serce nie peknie

ol szit

my od grudnia 6tys
to mnie powaliłaś
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 08:01   #726
LadyWhisper
Zakorzenienie

Wieczorkiem pisalam - na noc gorzej mu sie zrobilo :'( zreszta chyba zawsze sie tak dzieje. Spac nie mogl, uspalam go dopiero prawie o polnocy w wozku, telepoczac jakby w naszym pkp jechal..... Charczy krztusi sie smarki mu leca :'( najgorzej, ze prawie lekow nie chce brac, zaciska paszcze a ja na niego czatuje az otworzy, a co sie naplacze przy tym, o rany :'( sasiedzi pomysla, ze dziecko maltretujeserce mi peka doslownie jak widze jak sie meczy:'(tyle dobrze, ze goraczka zeszla i juz nie wrocila..... Jutro idziemy na kontrole

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 08:09   #727
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
No, dziewczyny..poszperalam raz jeszcze na fb...i chyba jest! Udało mi się..czy któraś z Was widzi zdjęcia? Wrzucone teraz i album udostępniony z tej sesji?

Aha.. Takie zaproszenia na chrzty w końcu zamówiłam..i jak?

Cytat:
śliczne!

Cytat:
A dla tych z Was które nie mają "fe jsa"

A tak patrzę na zdjęcia odnośnie znajomych i ciasteczek - "tata" chyba pisze tatowego bloga? bo kojarzę żonę i córkę ze zdjęć?

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Wieczorkiem pisalam - na noc gorzej mu sie zrobilo :'( zreszta chyba zawsze sie tak dzieje. Spac nie mogl, uspalam go dopiero prawie o polnocy w wozku, telepoczac jakby w naszym pkp jechal..... Charczy krztusi sie smarki mu leca :'( najgorzej, ze prawie lekow nie chce brac, zaciska paszcze a ja na niego czatuje az otworzy, a co sie naplacze przy tym, o rany :'( sasiedzi pomysla, ze dziecko maltretujeserce mi peka doslownie jak widze jak sie meczy:'(tyle dobrze, ze goraczka zeszla i juz nie wrocila..... Jutro idziemy na kontrole

Biedni jesteście
Przytulaski dla Piotrusia.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 08:17   #728
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Szaja... 130 zł do ponad 200..

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
śliczne!

A tak patrzę na zdjęcia odnośnie znajomych i ciasteczek - "tata" chyba pisze tatowego bloga? bo kojarzę żonę i córkę ze zdjęć?

Biedni jesteście
Przytulaski dla Piotrusia.
Debrah...jakoś z rano nie łapie twojego posta...tata..blog?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 08:23   #729
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Oznajmiam iż: Mamy 3 zęba

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Jak podkład jest dobrze dobrany, to nie zrobi krzywdy, wręcz przeciwnie - będzie chronił twarz przed czynnikami zewnętrznymi, jak zanieczyszczenia czy promienie słoneczne... Są też podkłady, które pozytywnie wpływają na starzenie się skóry, nawilżają ją i nie obciążają jej.

Oczywiście nie należy chodzić z makijażem non stop, bo to by była paranoja, żeby spać w tym , ale warto w nim wychodzić - tzn w domu można nie nosić, a na zewnątrz warto mieć chociaż bb krem na twarzy...
ooo... to też nie wiedziałam, ale się dostosowałam bo codziennie nakładam BB z Garniera - super jest
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
W ogóle muszę się Wam do czegoś przyznać - mam 120 cieni z Inglota.
czytałam na fb... nie szkoda Ci, że się przeterminują a nie zdąrzysz ich użyć?
Cytat:
no i satlo sie
320ozł poszlo za naprawę auta chyba pojade do mamy i siade na promenadzie z dzieckiem z kartka zbieram na pampersy bo dobrze, ze chociaz mleczko mam swoje, a w przyszlym tygodniu szczepieni i musze miec 65zł
wyplata moja 28 ale tylko 60% i zaraz rata na kredyt rata pracowa
maz wraca z austrii bo praca nie teges
łazienka do remontu bo kabina nam sie spierdzielila mielismy z hydromasazem wszystko zdemontowane tylko sam brodzik

a w aucie jeszcze nie wszystko

fajny jest citroen c5 kombii wszystko sie miesci razem z naszym wielgachnym wozkiem

a jeszcze polowka tez wymaga powaznej naprawy
my mamy Citroena C3 i w sobotę mąż mi rozrząd przy nim wymieniał. 458 zł za części - dobrze, że sam wymienił, bo wymiana średnio 500 zł
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello

1a co do wyglądu, ja pojechałam na porodówkę w pełnym make-upie, nie wiem czy ktoraś pamięta jak leciałam do szpitala a między skurczami siostra TZ robiła mi henne
na szczęście dzień wcześniej zrobiłam manicure i pedicure więc miałam piękne czerwone pazurki no wiecie nie znałam ani dnia ani godziny a jakby jakaś księżna koło mnie rodzila to żebym nie była gorsza
wyszłam ze szpitala w sukience (co prawda jeszcze ciążowej) i kozakach na wysokim obcasie

2wow, kobieto Ty to masz fart
ja też kiedyś miałam dobrą passę w nagrodach a teraz już olałam temat
graj graj kochana kto wiem, może się uda

3acha na koniec chciałąm powiedzieć,że nasza Sophie.... pękła lekko na ogonie
1. pamiętam
2. gram gram, ale narazie tylko w to w co nie muszę inwestować
3. no masz
Przypomniało mi się jak jakiś czas temu w Biedrze były zabawki dla psów i kotów i mój teściu kupił Karince ! taką gumową kaczkę i mimo rozciągania jest cała
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
umkło mi przepraszam

Robiłam dziś Hani sesje półroczkową, o ile można nazwać sesją 10 minutowe zdjęcia bo najbardziej ze zdjęć interesowała ją trawa, więc się matka wkurzyła i zebrałą manatki i dziecko do domu
no a fotki gdzie?
Cytat:
No, dziewczyny..poszperalam raz jeszcze na fb...i chyba jest! Udało mi się..czy któraś z Was widzi zdjęcia? Wrzucone teraz i album udostępniony z tej sesji?

Aha.. Takie zaproszenia na chrzty w końcu zamówiłam..i jak?
ja już widzę
ładne te zaproszenia

Blogerko, w instrukcji mi pisze, żeby używać tej szczotki złuszczającej na dzień, dwa przed depilacją - że to eliminuje wrastanie włosków. Zobaczymy To mój pierwszy raz z depilatorem i spodziewałam się mega bólu a odczuwam takie szczypanie Skóra była zaczerwieniona, ale do rana znikło wszystko

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Lady mam nadzieję, że Pietraszkowi szybko przejdzie
Zawsze na wieczór jest gorzej, a z rana lepiej
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 08:33   #730
Debrah
Zakorzenienie

Neti - zobacz na ten blog. Poznałam chyba po dziecku i żonce to oni są?
http://tatowy.pl/
Stary 2013-07-25, 08:45   #731
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
dla Mikołaja Eff buziaki
i dla Meduzki
dołączam się do wczorajszych życzeń
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
zapytalam sie meza wczoraj ile by dal za Zofije - 10zl
no to go uswiadomilam ze to oryginalna zabawka, ze taka zabawke maja dzieci gwiazd itd
ok...
dzis rano przychodzi do nas do pokoju z takim bananem i mowi-wiesz co w tivi slyszalem przed chwilka? ze ten syn łiljama i kejt ma fotelik maxi cosi! i tu do Kubusia - no Stary, teraz z toba to juz nie pogada - ksiażęcy fotelik, zyrafka od Britnej Spirs...
padłam
Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
w ogóle co za dzień.Najpierw stracone godziny w urzędzie, pozniej kłótnia z tż (chyba pierwszy raz tak ostro), nigdy nie sądziłam, że będzie sobie tak przeklinać A najgorsze, że nawet nie mam doła, kiedyś to chyba bym się pobeczała, że jak to, że my? tak do siebie? Teraz mam córkę i jakoś inaczej to przyjmuje, tak jakby mi brdziej 'zwisało'?
co się stało?
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ja nidgy nie zapomne na drugi dzien moich wlosów... nad ranem... ojeju laski... normalnie jakbym nie myła z miesiąc. takie poskklejane no taka zajechana byłam ze tylko modliłam sie zeby isc sie wykąpac ;p
a i jeszcze pod prysznicem upadlo mi mydło... chyba je podnosiłam z 10 minut
ja urodziłam w nocy o 00:30, rano przed obchodem poszłam się wykąpać, bo wyglądałam jak idź stąd i nie wracaj, oprócz tego, że szłam po ścianie i do łazienki doszłam przy trzecim podejściu, bo miałam nogi jak z waty i prawie leciałam. I w łazience musiałam się schylić po żel, jezusićku, ile ja się nastękałam, masakra, poza tym co się schyliłam to myślałam, że mnie w kroku puści :/
Cytat:

biedny Pietraszko

widziałam, że wyjście ze szpitala Kejt na tapecie, kurczątko, mimo tego brzuszka co został to ślicznie wyglądała i jak czytam o tym jak Wy wyglądałyście to ja czuję się jak jakaś szupruga. Włosy co prawda miałam czyściutkie ale o mejkapie to nawet wtedy nie myślałam, raz, że miałam strasznego doła a dwa że po prostu kiepsko się czułam. Wychodziłam w 5 tej dobie po porodzie i nie skakałam jak sarenka raczej toczyłam się jak świnka, w ciuchach ciążowych, do samochodu ledwo wsiadłam bo mnie bolało i w ogóle to jeszcze ze 2 tyg po porodzie ledwo wstawałam i siadałam.

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Black co do filmiku to aż mnie ciarki przeszły jak go oglądałam super
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 08:45   #732
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Wiesz co...może to Ci sami..ja ye butki znalazlam na blogu...tekstualna.pl ...w telefonie kiepsko widać zebym mogła dobrze porównać

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-07-25, 08:45   #733
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Oznajmiam iż: Mamy 3 zęba
Nam też chyba 3 idzie
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Widze, ze Kate na tapecie

Ja co prawda nie widzialam wyjscia (ba, tv od 2tyg nie wlaczam), ale sie wtrace.
Tez wychodzilam z czystymi wlosami, mejkapem na twarzy i wcale nie okrakiem
Kate na pewno ma mase ludzi do pomocy, ale w pl warunkach tez sie da

Ja 3 dni po ale tak samo rześka Lekki make up, włosy świeże, bożena, wiadomo nie dała chodzić jak top model ale i tak było nieźle
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 08:58   #734
e_vel
Wtajemniczenie

Neti ładne te butki, ale nigdy bym takich drogich nie kupiła, chyba, że byłyby to już usztywniane do nauki chodzenia.
Stary 2013-07-25, 08:59   #735
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Szit, wychodzi na to, że NIGDY nie miałam dobrze dobranego. A ostatnio naprawdę nie takie z targu kupuję.

Oszalała. Ja w ogóle nie mam cieni, nie mam pudru, nie mam swojego tuszu do rzęs... Nie mam swojej kosmetyczki.

Nie znam takiej.

Aha, Black, kopniak w tyłek na szczęście rządzi. I przy ostatniej piosence prawie ryczę - K O C H A M ją.
I u was jest tradycja, że świadkowie siedzą po bokach? Bo u nas, to za państwem młodym.

o kurka, nawet sie nie spodziałam, że tak napisałam

Debrah, w sklepach są jogurty owocowe dla dzieci po 6 m - cu , w składzie jest : jogurt pasteryzowany, cukier , owoc (jakieś 3% ) i jakieś skrobie itd. Więc doszłyśmy do wniosku, że lepiej jest dać dziecku jogurt naturalny + zblendowany owoc. Ja już dałam Oli takie coś, jeszcze biszkopta wrzucam, i nic sie nie dzieje. Te dzieciowe to drogie, z cukrem i owoca jak na lekarstwo.

Edytowane przez charlizz
Czas edycji: 2013-07-25 o 09:00
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 09:01   #736
e_vel
Wtajemniczenie

aprapo butków to wiecie, że już za chwilę będziemy się rozglądać za butkami do nauki chodzenia?
Stary 2013-07-25, 09:11   #737
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:

Biedactwo Trzymam mocno kciuki za zdrówko Pietraszka, ściskam was mocno

Djerba mam pytanie Kupilismy maszynę do chleba, za Twoją namową Powiedz mi z jakiego przepisu najczęściej korzystasz i jakiej dokładnie mąki używasz?
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 09:12   #738
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
aprapo butków to wiecie, że już za chwilę będziemy się rozglądać za butkami do nauki chodzenia?
ja mam na zimę mukluki dla Oli są prze słod kie, koleżanka kupiła w prezencie

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 09:18   #739
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Neti ładne te butki, ale nigdy bym takich drogich nie kupiła, chyba, że byłyby to już usztywniane do nauki chodzenia.
No, fakt..cena jest powalająca..jak zwykle się zapaliłam...ale chyba rozsadek wziął już górę..więc szukam innych...jakby co szukam szarych albo granatowych mokasynow..dl. Wkladki 10,5-11....jakbyście gdzieś wydziały.....

Stary 2013-07-25, 09:33   #740
e_vel
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
No, fakt..cena jest powalająca..jak zwykle się zapaliłam...ale chyba rozsadek wziął już górę..więc szukam innych...jakby co szukam szarych albo granatowych mokasynow..dl. Wkladki 10,5-11....jakbyście gdzieś wydziały.....

a takie:
http://allegro.pl/granatowe-mokasyny...374129131.html
Stary 2013-07-25, 09:35   #741
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
dziewczyny jak wasze pociechy miale uczulenie na jakies jedzonko
to jak ono wygladalo??

I czy sa wsrod nas takie, ktore nie planują drugiego dziecka?? bo ja sama dla siebie to już bym chyba nie chciała
i dlaczego jeśli można wiedzieć
Ja nie planuje. Nie wierze, zeby kiedykolwiek bylo nas stac na jeszcze jedno plus ciaza i porod(pobyt w szpitalu przed porodem) byly tak traumatyczne, ze nie mam zamiaru tego drugi raz przezywac. Jedyna opcja to taka jesli bedziemy zarabiac kupe kasy, prywatna klinika, cesarka na zyczenie i dodatkowo plastyka brzucha. Marzenia. Sama jestem z rodziny wielodzietnej ( 2 rodzenstwa) i chcialabym innego zycia dla mojego dziecka. Obiecalam sobie, ze moje dziecko bedzie mialo wszystko co potrzebne( nie mam na mysli przesadnego rozpieszczania, miliona zabawek itp). Nie chce byc w sytuacji kiedy nie moge puscic jednego dziecka na wycieczke bo drugie nie mialoby co jesc czy ubrac przez to.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Nasza noc jakas marudna,Mała często się budziła,popłakiwała.

Insolito,Elmi,Sarah pomysł przyszedł i siedzi w głowie. Niby TŻ ma w porządku pracę,pod względem "stałości" zatrudnienia,zarobki TZ dobre,moje troszkę gorsze, tragedii nie ma,ale przydałoby się więcej. U mnie jest niewypowiedziane głośno ultimatum-albo praca i umowa na stałe albo roczny macierzyński. Tyle że my stanęliśmy w miejscu,nie rozwijamy się. Strasznie nas to męczy,jesteśmy chyba za ambitni. Potrzebujemy wyzwań I powiem Wam,że mieliśmy możliwość w okolicach ślubu wyjechać do Anglii,ją dostałam propozycje super stażu płatnego w jednym z największych banków w Anglii,ale nie pojechałam bo ślub,bo TZ nie chciał ze mną. I nie,nie żałuję,czasem troszkę bo to była okazja,która się więcej nie powtórzy. Ale teraz widzę zmianę u męża,zaczął uczyć się angielskiego,chce żebym z nim rozmawiała w tym języku w domu. Więc poważnie myśli o wyjeździe. Mało tego-kazał szukać mi biletów do Anglii na jesień,bo On chce zobaczyć jak tam wygląda życie,ceny,realia. Dużo przez tydzień nie zobaczy,ale widzę determinację. Z drugiej strony tak jak pisze,ma pewną pracę,umowę na stale.., i tak się człowiek boryka z dylematami Ale się głupia rozpisałam

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Meneq napisz coś więcej o herbacie zielonej,chętnie bym podawała Małej.
Ciezka decyzja ale jesli jestescie osobami ktore nie boja sie wyzwan i poradza sobie w kazdej sytuacji- to czemu nie? Mowisz, ze teraz nie jest zle ale zawsze moze byc lepiej. Fajnie, ze Twoj maz chce zobaczyc jak tam jest, zbadac grunt. Podchodzi do tego bardzo rozsadnie i swiadomie. Zawsze mozecie wrocic tutaj Jakbysci lecieli to macie jakis punkt zeby sie tam gdzies zalapac? Czy wolicie leciec w ciemno?
Piszesz, ze jestescie ambitni i to tutaj to dla was za malo. Ja mam takie odczucie teraz. Nie rozwijam sie. Wrecz cofam do tylu. Jezyk juz ledwo pamietam, elektronike z pracy tez. Chyba zapisze sie na jakis kurs/ studium? Albo wiem- pojde w przyszlym roku na studia! Tylko jakie

Cytat:

ooo... to też nie wiedziałam, ale się dostosowałam bo codziennie nakładam BB z Garniera - super jest

czytałam na fb... nie szkoda Ci, że się przeterminują a nie zdąrzysz ich użyć?

my mamy Citroena C3 i w sobotę mąż mi rozrząd przy nim wymieniał. 458 zł za części - dobrze, że sam wymienił, bo wymiana średnio 500 zł

1. pamiętam
2. gram gram, ale narazie tylko w to w co nie muszę inwestować
3. no masz
Przypomniało mi się jak jakiś czas temu w Biedrze były zabawki dla psów i kotów i mój teściu kupił Karince ! taką gumową kaczkę i mimo rozciągania jest cała

no a fotki gdzie?

ja już widzę
ładne te zaproszenia

Blogerko, w instrukcji mi pisze, żeby używać tej szczotki złuszczającej na dzień, dwa przed depilacją - że to eliminuje wrastanie włosków. Zobaczymy To mój pierwszy raz z depilatorem i spodziewałam się mega bólu a odczuwam takie szczypanie Skóra była zaczerwieniona, ale do rana znikło wszystko

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Lady mam nadzieję, że Pietraszkowi szybko przejdzie
Zawsze na wieczór jest gorzej, a z rana lepiej
Pasuje Ci ten bb z garniera? Serio? Ja mam stara wersje chyba jeszcze i jest dla mnie straszny, pomaranczowy i sie walkuje. Sprawdza mi sie tylko gdy rozmieszam go z bialym fluidem.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 09:41   #742
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Pasuje Ci ten bb z garniera? Serio? Ja mam stara wersje chyba jeszcze i jest dla mnie straszny, pomaranczowy i sie walkuje. Sprawdza mi sie tylko gdy rozmieszam go z bialym fluidem.
super mi się sprawdza ja mam do cery wrażliwej ten jaśniejszy i zarówno kolor jak i właściwości mi odpowiadają.
Stary 2013-07-25, 09:49   #743
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Widzialam je już...nie są złe..ale jak dla mnie trochę takie..ciężkie..jak nic nie znajdę pewnie je wezme .dzięki evel..ale jakby jeszcze gdzieś..coś...

Stary 2013-07-25, 09:52   #744
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hje, tak nas posadzili w kościele. Nie wnikałam w ułożenie, ale najwyraźniej tak u nas już jest.

Elllmi, myślałam, że nikt nie zwróci na to uwagi... O ile ciało i wszystkie inne rzeczy mam po ciąży w idealnym stanie, o tyle została mi pamiątka w postaci garbienia się, a wcześniej miałam ładną postawę... Źle mi z tym, bo okropnie to wygląda...

Aniu, Black XS. A co do bycia nieśmiałą osobą, to chyba po prostu tak wyglądam, nie jestem nieśmiała.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 09:53   #745
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Sarah, ja nie planowałam po Agatce, ciągle mówiłam, że ona zaspokaja moje potrzeby macierzyństwa nawet gdy 8mcy miała i bałam się, że zaszłam znów, no panika na całego. A potem nagle gdy miała 11mcy coś mi się stało i do męża: zrób mi drugie dziecko
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 09:55   #746
hope01
Zakorzenienie

Lady przytulam Pietraszka
Neti, piękne zaproszenia i synuś

Mnie teściowa wkurzyła. Wczoraj nie przyjechała jak się zapowiadała, dzisiaj miała. Z rana telefon że jednak nie. To ja plany zmieniam pod nia a ta się tak bawi? Pff. Jutro to ja nie mogę, tak jej powiem

Zaraz dzieć pod pachę i idziemy w tango, póki nie ma skwaru

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 09:57   #747
szklanka19
Zadomowienie

Hej, nadrabiam i piszę z opóźnieniem o rzeczach, o ktorych pewnie nie pamiętacie już.

Deli wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Dużo szczęścia
Brawo dla Oskarka i Piotrusia za pół roczku

Lady biedny Pietraszko, mam nadzieję, że już lepiej

Nawijko ale Kubuś już duży! I jak się fajnie cieszy

Nomen jak Marcinek?

Djerba mam nadzieję, że uda się wyleczyć te plamki

Meduzka sto lat kochana! Żebyś była szczęśliwa

Mała Oskarek niegrzeczny bo wszystko go ciekawi? Mnie wkurza takie myślenie, bo wg niektórych grzeczne dziecko to takie co cały dzień leży samo, zje i śpi. Przecież każdy wymaga zainteresowania, uwagi. A co dopiero dziecko, które wszystko poznaje I brawo za kolejnego ząbka

Pstryczku co do księżnej, to ja słyszałam w tv, że przyszli do niej, żeby ją wyszykować i to ponoć 5h im zajęło (w sensie fryzjer i kosmetyczka). Ja do wyjścia ze szpitala się po prostu ubrałam i zapięłam włosy spinką I się czułam jak super laska jak w końcu miałam spodnie a nie tą kolorową szpitalną piżamkę ale w moim szpitalu nie było luster tak więc... No i prawie spadłam ze schodów przed szpitalem, przez te moje rozwalone spojenie
Pstryczku , jeszcze ode mnie co do tej szewskiej klatki; ja myślę, że skoro u Kubusia to tylko przy wiekszych wdechach to rehabilitacja powinna pomóc. Nie myśl o operacji bo to chyba kwalifikują ciężkie przypadki. Porozmawiaj spokojnie z rehabilitantką i nic się nie martw bo na razie nic nie jest przesądzone

Kurde, ale miałam nadrabiania. Ale udało się, a nie lubię czytać po łebkach, albo omijać. Mam stresa bo zaraz idę do fryzjera, a jeszcze nie wiem co zrobić To lecę szybko coś zjeść Nie piszcie za dużo bo chcę być na bieżąco jak wrócę
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 09:57   #748
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
super mi się sprawdza ja mam do cery wrażliwej ten jaśniejszy i zarówno kolor jak i właściwości mi odpowiadają.
o to jakis inny, ja mam jeszcze wersje pierwsza ktora jest straszna. A jaka masz cere, bardzo jasna? On matuje Ci skore czy bardziej nawilza? Opakowanie 50 g?

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 10:01   #749
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
o to jakis inny, ja mam jeszcze wersje pierwsza ktora jest straszna. A jaka masz cere, bardzo jasna? On matuje Ci skore czy bardziej nawilza? Opakowanie 50 g?
tak 50 ja mam cerę mieszaną z tendencją do przesuszania na czole Muszę mieć nawilżające kosmetyki - i ten krem taki jest - jest nawilżający, może czasem aż za bardzo Cerę mam jasną, ale nie bardzo jasną.
Stary 2013-07-25, 10:05   #750
Debrah
Zakorzenienie

Własnie - dziewczyny - mam pytanie odnośnie butków : jak odczytać te rozmiary - zwłaszcza UK?

I czy do nauki chodzenia do buciki tylko ze skóry za dużą kasę?
Wiadomo, używanych do nauki chodzenia nie kupię, więc pytam.
A po dyskusji w temacie nosideł wiemy już, że cena to nie wszystko, jakie kryteria ma spełniać dobry, zdrowy bucik?

Używki to najwyżej kupię na jesień, sam początek jak Mała nie będzie chodzić jeszcze : jedne już mam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości