|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
![]()
Mi to tez wyglada na anorekcje
![]() ![]() ![]() ![]()
#722 |
Rozeznanie
|
Dot.: poprawić kondycje włosów-wypadaja:(
Szczerze mówiąc myślę, że ani olej rycynowy ani wax, ani nawet tabletki ze skrzypem Ci nie pomogą na wypadanie włosów, ponieważ problem leży gdzie indziej, a mianowicie po prostu brakuje Ci podstawowych składników diety, masz sporą niedowagę i stąd ten problem, zacznij sie racjonalnie odżywiać,a zobaczysz problem sam zniknie.
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Rozeznanie
|
do niedawna nie dopuszczałam tej mysli o anie,ale trzeba spojrzec prawdzie w oczy...trudno mi sie do tego przyznac przed sobą ale z ust moich znajomych i rodziny padło to słowo-anoreksja wielokrotnie.Ze wygladam jak anorektyczka..ja tego tak nie widze..ale moge szczerze sie przyznac przed anoreksja psychiczna...mam zabuzenia odzywiania.Skutki uboczne-brak miesiaczki,wypadajace włosy,brak energi,brak tego zycia jakie było przed rokiem i szalenstwa,zmeczenie.brak koncentracji-to wszytsko mówi za siebie i mam tego swiadomosc.Odzywiam sie zdrowo ale wiem ze jem za mało,chce sie z tym uporac i odbudowac zdrowie.
Ale zakonczmy moze temat mojego odzywiania(wiem ze musze zmienic podejscie i przestawic sie psychicznie) Temat o włosach jest ![]() Z tym olejkiem jutro sprobuje..tylko czy umyc normalnie jak zawsze robie 2 razy szamponem-Deremą? i pozniej wetrzec we włoski? i chodzic z tym kilka godzin? czy bez uprzedniego stosowania szampony nałozyc olejek? Znacie moze jeszcze jakies sposoby na poprawienie kondycji włosów..tylko takie moze niedrogie bo dzis wydałam ok 60 zł na te specyfiki...mówicie o herbatce ze skrzypu,a są jeszcze jakies inne domowe sposoby..lub inne herbatki czy cos w tym stylu.... Dzięki dziewczyny za odpowiedzi i czekam na więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Witajcie.
W pażdzierniku odstawiłam diane35 i teraz widzę "efekty" ![]() ![]() Tak więc zaczęłam walkę, czyli domowe sanatorium dla włosów - codziennie Dermena + Wax pod folię i czapkę na godzinkę + H-pantoten (rozważam inneov vichy, kupię jeżeli H-pantoten nie pomoże). Mam zamiar zaopatrzyć się w żel do smarowania skóry głowy z Dermeny. Bardzo boję się, żę takeigo wypadania włosów na tle hormonalnym (jak przypuszczam) nie da się "ot tak" zahamować i skończy się dermatologiem, mezoterapią, łysiną,,, ![]() Czy ktoś z Was miał problemy w wypadaniem włosów w związku z odstawieniem diane35? Poza tym stosuję zasadę "zero stylizacji i suszarki" i nie farbuję odrostów już od jakiegoś czasu. Szczęście w nieszczęściu, że to zima i wszędzie chodzę w czapce. Mam pobożne życzenie aby do lata uporać się z PROBLEMEM. W końcu już raz wypadanie włosów pokonałam. Trzymajcie kciuki. Pozdrawiam Was wszystkie ![]() Myszi - oby tak dalej ![]() ![]() Edytowane przez beliczek Czas edycji: 2006-01-21 o 23:04 Powód: literówki |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zadomowienie
|
1 żółtko, łyżka olejku rycynowego i sokz cytryny - to nakłada się na wilgotne włsoy i trzyma ze 20min.
#726 |
Przyczajenie
|
ciesze sie ze tu trafilam, bo moge sie duzo od was dziewczyny dowiedziec
![]() ja mam podobny problem tylko, ze oprocz wypadajacych mi wlosow to przetluszczaja sie, sa cienkie i sie elektryzuja.znacie moze na takie wlosy sposob?bylam u dermatologa dostalam tabletki ale nic nie pomaga ![]() ![]() dzieki za odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
hej, ja sie zmagam dalej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Z szamponów to Pantene złota linia lub Dove regenerujący. No i oczywiście jakaś dieta bogata w owoce i warzywa, czyli naturalne witaminy, bo te w tabletkach to nie to samo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#730 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A może ampułki Dercos Vichy pomogą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Rozeznanie
|
Nie wiem czy to juz tu padł ten patent
ale ja uzywam calej armii szamponow do mycia ![]() w tym jeden tylko do nasady, tuz przy skorze głowy - bezdetergentowy. Ogólnie robi mi jedno siano z loków a nie chce rezygnowac z moich ulubionych kosmetykow po ktorych wlosy super wygladaja malo sobie robiac ze "złowrogiej" chemii , zeby juz nie wspominac o prozaicznych sprawach typu łatwe rozczesywanie (mam włosy krecone - to dosc trudne czasem zadanie) -stosuje wiec kosmetyki bez SLS tylko do mycia skóry głowy ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#732 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Raczkowanie
|
Bardzo ciężko znalezć u nas na rynku szampony bez SLS... Sama spędziłam z pół godziny przeszukując całą półkę sklepową...
![]() ![]() Ja natrafiłam na szampon "Nivea Baby"- łagodzący, hipoalergiczny z wyciągiem z rumianku. Nie zawiera SLS ale za to zawiera SMS.... Sama nie wiem czy to lepiej.... ![]() Może ktoś jeszcze zna jakiś inny szampon bez SLS???
#735 |
Zakorzenienie
|
a co to jest SLS i SMS??
|
![]() ![]() |
![]() |
#736 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Rozeznanie
|
Dermena jak najbardziej ma w składzie SLS
![]() Nizoral niby nie ma - jedyny skład jaki znalazłam to: Substancja czynna: ketokonazol 200 mg. Substancje pomocnicze: skrobia kukurydziana, laktoza, poliwidon, mikrokrystaliczna celuloza, koloidalny dwutlenek krzemu, stearynian magnezu. ...ale za to ma wypisanych mnóstwo skutków ubocznych, typu uszkodzenie wątroby itp ![]()
#738 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na tej stronie znalazłam wytłumaczenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Szampony Fitomed są bez SLS. Poczytajcie w wątku o Fitomedzie na forum "30+"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny
po pierwsze uwazam ze nie ma co panikowac z tym SLS, na ktory czasem jest taka nagonka - nawet szampony tzw bezdetergentowe i delikatne oraz dla dzieci zawieraja SLS!!!! tylko widocznie w bezpieczniejszej ilosci ![]() te szampony sa zwlaszcza pomocne dla osob wrazliwych, mysle ze innym tak nie szkodza, ja sama widze po moich wlosach ze lepiej sluzy im ta cala chemia (bo tam sa jeszcze inne "swinstwa" niz SLS) ![]() Skoro Deremena tylu osobom pomaga to nie widze powodu zeby jej nie uzywac tylko przez ten SLS O zbawiennych skutkach takich szamponow przekonalam sie kiedy uzywlalam mocnych prepearatow do wlosow i podraznilam skore glowy i wlosy jednak mi zaczely wypadac w wiekszej ilosci , a takie produkty szybko uporaly sie ze szczypaniem glowy co mi dalo do myslenia U nas na rynku to Fitomed, takze Pregaine http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=2455 , Elution - szampon dermokosmetyczny http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=1479 tu jeszcze jakis szampon hypoalergiczny Physigel http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=12989 i pewnie jeszcze sie troche znajdzie ja jestem oczywiscie fanka ziol , wiec uzwam glownie Fitomedu , chociaz zaluje ze u nas na rynku nie ma lepszej oferty takich wlasnie szamponow, na zachodzie jest troche lepiej - mania na ekologie i zdrowy tryb zycia bardziej w wplywa na ksztaltowanie rynku Dla mnie liczy sie zdrowy rozsadek - gdzies na zagranicznym forum dziewczyna odradzala ktorys Kerastase gdzyz ma w sobie kancerogenne skladniki i inne takie ![]() jak znajde wkleje link jesli chcecie - sama uwazam ze potrzeba do tego dystansu
#744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
aha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Rozeznanie
|
tu zdublowala mi sie ponizszaa wiadomosc
![]() ![]()
#749 | |
Rozeznanie
|
Linkow nie pamietam ale troche o tym bylo, moze inne wizazanki beda bardziej pomocne.
Sama jakos nie czytalam wniliwie bo chyba bym zwariowala De facto wiekszosc preparatow ma takowe, ma je żywnosc i powietrze ![]() ![]() ![]() ![]() tu jedyna stronka jaka znam , do wyszukiwania szkodliwych czynnikow http://www.ewg.org/reports/skindeep2/ a co do samych włosow - jestem maniaczka zdrowych wlosow ![]() - polecam artykuł - nieco jest w spomniane o wlasciwym PH szamponow, ja sama uzywam takiego z przyjazdnym ph, nie wiem czy to tego zasluga ale fakt ze wlosy zdrowe az po same konce a scinalam rok temu ![]() ![]() http://torebka.kafeteria.pl/katalog....e=view&id=1630 Cytat:
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
leeloo w tym artykulke jest o jakiejs suuupermasce Joico-uzywalas jej??zaintrygowala mnie..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.