Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI) - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-30, 12:13   #721
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)

Jak dziecko śpi, pogoda paskudna i mam czas na wizaż to tu cisza ......................... ........
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 12:15   #722
Ifwka
Zakorzenienie

Kurde a ja zaraz wychodzę z pracy , jutro już jade do mamy i az się boję co to będzie w poniedziałek, znowu ciężko będzie nadrobić.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 12:23   #723
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
ŁAŁ

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Tyle mam roboty że masakra. Wczoraj aż mi się chciało płakać że nigdy tego nie ogarnę ale dziś juz lepiej. W domu jakby tajfun przeszedł - ja siedzę przy kompie i zajmuje się małym, nie mam ani chwili żeby odpocząć. Tż mnie dobija - po pracy mu się ostatnio nie spieszy do domu, do tego chodzi za mną z pretensjami że nic nie robię bo bałagan jest. Szkoda gadać, myślałam że praca w domu bedzie łatwiejsza ale on to traktuje jakbym nie pracowała tylko chyba dla rozrywki siedzę przed kompem. Zresztą dużo by pisać ale znów jest źle między nami każde siedzi w innym pokoju i robi swoje...
Zmykam bo jeszcze mnóstwo rzeczy muszę zrobić. Kurde, mam dość, jeszcze ostatnio moja rodzinka się dokłada, znów na tapecie że Oli nie siedzi przeze mnie, no i kiedy dam mu normalna zupkę z solą... jezu zamiast się cieszyć że dbam o niego żeby zdrowo jadł, wymyslam mu różne cuda, to źle bo bez soli i cukru...

Ale moja babcia to mnie rozwala. Potrafi zadzwonić do mnie i pytać co robie a jak ostatnio byłam na spacerze to się mnie pytała czy Oli obiadku nie dostanie bo wczoraj o tej porze jadł. Tak, będę go głodzić no nic, wybaczone jej, i tak się nie zmieni.
Źle mi, mam wrażenie ze wszyscy maja o coś pretensje
Yellow Współczuję bardzo. Ja bym tak nie dała rady

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Blanka miała dzisiaj tylko dwie pobudki,jedną o 1.00 na wodę i o 5 na mleczko! Ale chyba nie była głodna bo zjadła tylko 30ml. Wstala o 7.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No to ładna nocka
Daria się w nocy obudziła o 2.30, potem o 6.00 i po spaniu. Zasnęła dopiero o 7.30 i spała do 9.00.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!

Trzymajcie prosze kciuki dzis i jutro: tz pojechal zobaczyc dwa szpitale. Ucieszylabym sie, jesli wybralby ktorys z nich
.

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Chyba będziemy musieli. Bo ona zalana, łóżku zalane. Jej to przez plecy ucieka. No nie wiem, chyba że za małe sa. Może musimy na 4+ zmienić.
Zgadzam się Dady się popsuły.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
My używamy 4 Dady i nie przeciekają w nocy
A zmieniam jej dopiero jak się budzi o 6.00 rano.

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej.
Wrzucam obiecany tort(tylko się nie śmiać ,tak jak mówiłam masa zaczęła się topić i nie dałam rady ozdobić góry,tak więc wyszedł wieśniacko prosty . Ale w smaku delicje ) i spadam sprzątać. Mam kupę roboty. Nie wiem kiedy to ogarnę.

Będę później
a czemu miałybyśmy się śmiać? Wygląda przepysznie!!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43488421]
A miałam pisać, od kilku dni dziewczyny razem się kąpią nie wiem która bardziej się śmieje. Dorkę rzecz jasna wcześniej wyciągam, ubieram, idę karmić a młoda się bawi jeszcze.[/QUOTE]

ale fajnie!!
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
mój Bartuś parę minut temu pierwszy raz wstaną
zdjęcie mało wyraźne bo miałam 3 sekundy na jego zrobienie później była gleba i mega płacz

P.S. porządkiem z tyłu się nie przejmujcie
dla Bartusia
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
kupiłam małemu mleko Baby Dream bo tak zachwalacie, niestety, zrobiła się mega klucha na dnie butelki, chyba jednak już nie dam mu szansy, hipp wydaje mi się lepszy
Ja używam BD od dawna i nigdy się tak nie zrobiło
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
KIJA, pewnie już wyczaiłaś, ale na TV Puls leci "Zbuntowany anioł"
Też oglądam
A wiecie co najlepsze? Mój Tż tak się wkręcił że teraz KAŻDY odcinek ze mną ogląda
Stary 2013-10-30, 12:24   #724
elllmi
Zakorzenienie

hej
pobudka przed 5 i szaleniec mały chciał się bawić ale jakoś udało mi sie go ululać jeszcze i do 6:30 dociągnelismy

Cytat:
Hej dziewczyny
Tyle mam roboty że masakra. Wczoraj aż mi się chciało płakać że nigdy tego nie ogarnę ale dziś juz lepiej.
Zresztą dużo by pisać ale znów jest źle między nami każde siedzi w innym pokoju i robi swoje...
z pracą dasz rade na pewno
a co do TŻ

Cytat:
Trzymajcie prosze kciuki dzis i jutro: tz pojechal zobaczyc dwa szpitale. Ucieszylabym sie, jesli wybralby ktorys z nich

Cytat:
Hej.
Wrzucam obiecany tort(tylko się nie śmiać ,tak jak mówiłam masa zaczęła się topić i nie dałam rady ozdobić góry,tak więc wyszedł wieśniacko prosty .
a tam pieprzysz, dobrze wyglada

Cytat:
zdjęcie mało wyraźne bo miałam 3 sekundy na jego zrobienie później była gleba i mega płacz

Cytat:
widzę,że na tapecie temat jak odstawić, ja mojego dwulatka odstawiałam w takim momencie, skaleczył paluszek i nakleiliśmy pierwszy w życiu plasterek, ja na piersi też sobie nakleiłam,pomalowalam flamastrem żeby też wyglądało,że coś się stało, kiedy podnosił bluzkę to powiedziałąm,że mnie też boli jak jego paluszek, jeszcze pare razy sprawdził czy na pewno boli i zapomniał
śmieszne to było
o kurde, świetny pomysł

Cytat:
Też z wiejskimi obrazkami

bez obrazków

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Wychodzi na to że tylko ja nie oglądałam bo dopiero niedawno wstałyśmy i to dlatego że mi telefon zadzwonił
ale że jak? dopiero z nocy?????

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 12:25   #725
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Masakra...

Moja jeszcze nie dawno była dzieckiem nie pijącym, ciężko było cokolwiek w nią wcisnąć, a od jakichś 2 tygodni coś sięjej odmieniło i pije jak szalona. Nie wiem co się stało ale sie cieszę.

I jeszcze moja niuńka w swoim "królestwie"

Cytat:
Czy Wasze brzdace bawią się same zabawkami
Zuzka wszędzie za mną idzie, w kuchni chcę być na rękach by widzieć co ja robię, dziś jej dałam sitko to pobawiła się z 3 minuty i tyle. W pokoju muszę być z nią, bawić sie będzie ale jak wyjdę to ona za mną.

Mój tak samo.

Cytat:
Hej dziewczyny
Tyle mam roboty że masakra. Wczoraj aż mi się chciało płakać że nigdy tego nie ogarnę ale dziś juz lepiej. W domu jakby tajfun przeszedł - ja siedzę przy kompie i zajmuje się małym, nie mam ani chwili żeby odpocząć. Tż mnie dobija - po pracy mu się ostatnio nie spieszy do domu, do tego chodzi za mną z pretensjami że nic nie robię bo bałagan jest. Szkoda gadać, myślałam że praca w domu bedzie łatwiejsza ale on to traktuje jakbym nie pracowała tylko chyba dla rozrywki siedzę przed kompem. Zresztą dużo by pisać ale znów jest źle między nami każde siedzi w innym pokoju i robi swoje...
Zmykam bo jeszcze mnóstwo rzeczy muszę zrobić. Kurde, mam dość, jeszcze ostatnio moja rodzinka się dokłada, znów na tapecie że Oli nie siedzi przeze mnie, no i kiedy dam mu normalna zupkę z solą... jezu zamiast się cieszyć że dbam o niego żeby zdrowo jadł, wymyslam mu różne cuda, to źle bo bez soli i cukru...

Ale moja babcia to mnie rozwala. Potrafi zadzwonić do mnie i pytać co robie a jak ostatnio byłam na spacerze to się mnie pytała czy Oli obiadku nie dostanie bo wczoraj o tej porze jadł. Tak, będę go głodzić no nic, wybaczone jej, i tak się nie zmieni.
Źle mi, mam wrażenie ze wszyscy maja o coś pretensje

Biedny Adaś ;(
Współczuję, a twojemu to się baty należą, albo żeby nim ktoś porządnie potrząsnął.

Cytat:
Hej.
Wrzucam obiecany tort(tylko się nie śmiać ,tak jak mówiłam masa zaczęła się topić i nie dałam rady ozdobić góry,tak więc wyszedł wieśniacko prosty . Ale w smaku delicje ) i spadam sprzątać. Mam kupę roboty. Nie wiem kiedy to ogarnę.

Będę później
O jesiu ale bym zjadła

Cytat:

P.S. porządkiem z tyłu się nie przejmujcie

Cytat:
hej dziewczyny, nie wiem co się dzieje ale dziś płacz w nocy straszny, nie spałam prawie wogóle a do tego dziad strasznie duuużo jadl, nie wiem o co kaman

poza tym niestety ale dopadło mnie- tracę mleko w UU ściągam regularnie, mam przecież dobry laktator ale niestety dociera do mnie,że to jednak nie to samo co ssanie,z 3 porcji po 200 ml w ciągu dwóch dni ledwo ściągam dwie,dzizazs chyba już nic nie da się zrobić
próbie dostawiać małego to mi robi w cycku pfffffffuuuuuuuuuu i tyle

kupiłam małemu mleko Baby Dream bo tak zachwalacie, niestety, zrobiła się mega klucha na dnie butelki, chyba jednak już nie dam mu szansy, hipp wydaje mi się lepszy

ech... ale mam do dupy nastrój przez to mleko w uu

widzę,że na tapecie temat jak odstawić, ja mojego dwulatka odstawiałam w takim momencie, skaleczył paluszek i nakleiliśmy pierwszy w życiu plasterek, ja na piersi też sobie nakleiłam,pomalowalam flamastrem żeby też wyglądało,że coś się stało, kiedy podnosił bluzkę to powiedziałąm,że mnie też boli jak jego paluszek, jeszcze pare razy sprawdził czy na pewno boli i zapomniał
śmieszne to było

gojka wiesz za co

brawa

Ifka- Oliwka cudna
Współczuję zaniku pokarmu Fajny sposób na odstawienie miałaś.

Cytat:

Smakowy! Jakie nadzienie?

No i brawo!

---------------------

U nas nocka dość, młoda miała histerię od 23.30, ale pół godzinki i spała dalej, papu o 3.30 i wstała o 6.30.
No i tż się na mnie obraził, bo zanim Pola tą histerię urządziła, to się przebudziła w łóżeczku i zaczęła popłakiwać (ja spałam, tż na lapku), on zamiast herbatkę zrobić albo ululać to cii cii, i siedzi dalej. Mówię, że ona już prawie rozbudzona, to co tak na nią cicha. I ona już ryczała wtedy srogo. W☠☠☠☠iłam się, wstałam, zrobiłam herbatkę, trochę wypiła, ale dalej złość, lulałam, złość, z powrotem do łóżeczka, herbatka i dopiero zasnęła. A jemu w tym czasie nagle się znudziła gra, wyłączył laptopa i poszedł spać No, a reasumując - obraził się, bo mu powiedziałam, że powinien Polą się zająć zamiast ją uciszać

KIJA, pewnie już wyczaiłaś, ale na TV Puls leci "Zbuntowany anioł"
Baty dla tż

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
mało kto chyba nie oglądał
Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
My miałyśmy podobną sytuacje jak byłyśmy w szpitalu... Środek nocy, mała wstaje na jedzenie, patrzę a pod nią mokra plama. Przesikała oryginalnego pampersa... szok.... Nigdy aż tyle nie sikała... ale to pewnie przez kroplówki... W efekcie podczas tygodniowego pobytu w szpitalu zużyłyśmy ok 60 sztuk.... dobrze, że w końcu nas wypuścili, bo bym z torbami poszła...

Wiesz chyba tak już jest, że jak dziecko przestaje ssać to traci się pokarm mimo regularnego odciągania.. Paulina nie nauczyła się ssać piersi... Niby w szpitalu położne nam pomagały i przy nich ssała, to tylko jak zostawałyśmy same nie umiała i był wrzask... No i zaczęłam odciągać i tak jak Ty podawałam z butelki, ale w taki sposób szybko zaczęło mi mleko zanikać i niestety karmiłam uu tylko 2 miesiące... Do dziś mnie to gryzie, że nie walczyłam, że się nie udało... Ale kurde nie mogłam patrzeć na to jak ona nie umie się zassać i płacze z głodu.... Tłumaczę sobie, że to wszystko przez inkubator, że gdybym po urodzeniu ją miała i karmiła piersią to by się nauczyła a ona od samego początku dostawała moje mleko z butli... Jak ją w końcu mi dali to już wolała butle, bo tak się nauczyła.... I tak wykłóciłam się z lekarzami i położnymi, że chcę przystawiać dziecko do piersi a nie podawać butli i po paru dniach pozwolili mi ją na karmienie z inkubatora wyciągać, ale chyba było już za późno, albo ja coś źle robiłam... Sama nie wiem....

o właśnie też miałam to napisać... jak tylko zobaczyłam reklamę to o Kiji pomyślałam

Kurde zapowiedzieli mi się na weekend goście, tzn chrzestna Pauliny no i muszę zrobić przymusowy fewciowy bałagan.... Także idę zaczynać... Przy okazji przemeblowanie planuję zrobić i przejrzeć za duże ubranka z szafy, może coś już jest dobre.... No i wogle takie generlne porządki w szafkach chcę zrobić, bo zawsze się tyle niepotrzebnych rzeczy nazbiera.... I chyba powinnam trochę z nich wystawić na sprzedaż...
No i wreszcie zrobić porządek w zdjęciach małej, bo ani jednego jeszcze nie mam zgranego a komp zamula i chyba długo nie pociągnie... No także ten tego, uzależniłam się od Was i zamiast to zrobić siedzę tutaj..... dla mnie...
Ja dziś wyjęłam za małe ciuszki, posegregowałam, muszę odprasować, kuzynce oddać jej, a swoje sprzedać. Zawsze to parę groszy.

Cytat:
Ja nie ogladalam ani zadnej innej podobnej
Ja też, irytowały mnie strasznie

Miś ma drzemkę, ale już się powoli będzie budził. Dziś odrobinę lepsza nocka, z 5 pobudek, może 6. No ale po przebudzeniu i zjedzeniu miał problem z ponownym zaśnięciem. Kręcił się i wiercił, postękiwał. Zaczął sypiać na brzuszku
Kupy nie robił od kilku dni, ale nie widzę żeby brzusio bolał.

Dziękujemy za komplementy

Nam dady też nie przeciekają, przebieram z nocy jak już wstanie rano.

Elllmi, kupiłaś bączka?

Edytowane przez laurka23
Czas edycji: 2013-10-30 o 12:29
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 12:32   #726
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
A co do pieluch Dady - my używamy 4 i spokojnie całą noc wytrzymuje, nic nie przemaka
mi też nie przemakają, tzn zdarzyło się kilka razy. Generalnie ja Młodemu zmieniam pampa w nocy jak zje. TYlko teraz od kilku dni nie bo znowu akcje przy zmienianiu pampersa odczynia, beczy jak go tylko do zmiany wezme wiec w nocy daję se spokój bo nawet na śnie zdupca
nie mniej jednak muszę przyznać dziewczynom rację że Pampers są znacznie bardziej chłonne

Cytat:
mało kto chyba nie oglądał
sasa jestem na 170 odcinku

Cytat:
Wychodzi na to że tylko ja nie oglądałam bo dopiero niedawno wstałyśmy i to dlatego że mi telefon zadzwonił Wnioskuję z Waszych wpisów że film idzie w czasie gdy nam się najlepiej śpi więc nic z tego... A poza tym ja wcale nie byłam fanką Zbuntowanego, tzn oglądałam wszystkie odcinki ale wolałam np. Serce Clarity albo Marię z przedmieścia. Albo Luz Marię Fanką Zbuntowanego to czasem nie Hope była? Jak ja zaczynałam oglądać Claritę na yt to chyba Hope się wzięła za Anioła Niemniej dziękuję za pamięć
Yo wziełąm się ostro

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
niby przypadkiem mi się włączyło,jak przerzucałam kanały ale już wiem kiedy powtórki

ja zbuntowanego nie oglądałam, tzn obejrzałam kilka odcinków ale mnie ten chłop oreiro irytował, jak on miał Iwan? Za to oglądałam teleduperelę pt przyjaciółki i rywalki

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

obiad dla nas ugotowany, dla Kubusia czeka na zblendowanie, kuchnia ogarnięta, jeszcze tylko pranie zdjąć i powiesić nowe...
IVO!

Cytat:
Wtedy muszę jechać po Grzesia do przedszkola. Ale tak kusicie że może sobie włączę na yt Czy to w Zbuntowanym był taki ładny gostek, coś jakby niewidomy czy może sparaliżowany, który kochał Mili a ona głupia i tak wolała tego kretyna z paskudną fryzurą? I taka blondi ,siostra Ivo która się zakochała w szoferze? Temu ładnemu chyba Pablo było, on nie chciał wychodzić z domu. I coś mi się kojarzy że malował obrazy. Hmmm, to chyba jednak nie z tego?? Ale za to na pewno z tego była taka fajna siwa babcia która szukała wnuka a nie wiedziała że to wnuczka i do tego Mili
dobraś jest

BTW owszem PAblo ładniejszy, Ivo na początku zanim mu włosy opierdasiła, to wyglądał jak mop, później się wyrobił. I chociaż Pablunio przystojniejszy to kreacja głównego bohatera że to on z mili itp sprawia że bardziej się ma ciągoty do mopa
Podobnie w Zmierzchu. Dźejkob klatas jak talala, a Edwardunio chuchro take że jakbym wydymałą to by się pewnie złamał, ale i tak ciągoty większe na niego

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 12:37   #727
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Witam Was !
Która będzie dobrą koleżanka i stresci mi chociaż troszkę....proszę

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 12:39   #728
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
mi też nie przemakają, tzn zdarzyło się kilka razy. Generalnie ja Młodemu zmieniam pampa w nocy jak zje. TYlko teraz od kilku dni nie bo znowu akcje przy zmienianiu pampersa odczynia, beczy jak go tylko do zmiany wezme wiec w nocy daję se spokój bo nawet na śnie zdupca
nie mniej jednak muszę przyznać dziewczynom rację że Pampers są znacznie bardziej chłonne

Yo wziełąm się ostro

IVO!

dobraś jest

BTW owszem PAblo ładniejszy, Ivo na początku zanim mu włosy opierdasiła, to wyglądał jak mop, później się wyrobił. I chociaż Pablunio przystojniejszy to kreacja głównego bohatera że to on z mili itp sprawia że bardziej się ma ciągoty do mopa
Podobnie w Zmierzchu. Dźejkob klatas jak talala, a Edwardunio chuchro take że jakbym wydymałą to by się pewnie złamał, ale i tak ciągoty większe na niego

a ja ze zmierzchu to jednak wolałam opitolonego Dżejkoba
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 12:43   #729
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Witam Was !
Która będzie dobrą koleżanka i stresci mi chociaż troszkę....proszę

A tak sobie od rana o Zbuntowanym Aniele opowiadamy
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 12:48   #730
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
A tak sobie od rana o Zbuntowanym Aniele opowiadamy
Kija....to akurat wyczytałam bardziej chodziło mi o ostatni tydzień
Rzuciła mi się gdzies w oczy nowa mamusia, a nawet chyba dwie-dobrze mówię?
Nie dam poprostu rady Was nadrobić, mam teraz jakieś pół godzinki, ale przecież mi potrzeba caly dzień ..albo więcej....więc może kilka podpunktow ze skrotem wydarzeń...bardzo proszę..tak bardzo

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-10-30 o 12:49
Stary 2013-10-30, 12:52   #731
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Pewnie większość z Was widziala na fb Antonia...ale wstawię i tu bo przecież dawno nas nie było Antonio mówi już tata...tata
P.s. Jedynie w k. jestem na bieżąco.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1383133812493.jpg (131,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1383133840016.jpg (171,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1383133857421.jpg (68,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1383133869051.jpg (68,8 KB, 13 załadowań)

Stary 2013-10-30, 12:54   #732
hje
Zakorzenienie

Lawina ruszyła

Kurna, babka do mnie zadzwoniła z ug, że nie odebrałam jeszcze rodzinnego, a do jutra już tylko można, i decyzję czy dostanę też te na przyszły rok. Myslałam, że październik to już wlicza się do nowego rozliczenia, a decyzji jeszcze nie dostałam i stwierdziłam, że w takim razie mi nie przyznali
Przyda się, bo muszę opłacić zakup bielizny
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 13:01   #733
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
jakiej

Stary 2013-10-30, 13:04   #734
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Wychodzi na to że tylko ja nie oglądałam bo dopiero niedawno wstałyśmy i to dlatego że mi telefon zadzwonił Wnioskuję z Waszych wpisów że film idzie w czasie gdy nam się najlepiej śpi więc nic z tego... A poza tym ja wcale nie byłam fanką Zbuntowanego, tzn oglądałam wszystkie odcinki ale wolałam np. Serce Clarity albo Marię z przedmieścia. Albo Luz Marię Fanką Zbuntowanego to czasem nie Hope była? Jak ja zaczynałam oglądać Claritę na yt to chyba Hope się wzięła za Anioła Niemniej dziękuję za pamięć
Ja byłam fanką zabuntowanego
Nawet wtedy zakupiłam sobie kasetę z piosenkami Oreiro
Cytat:
a wogóle to wczoraj kupiłam młodemu sok z jabłek i aronii taki jednodniowy co się go w lodówce trzyma, zrobiłam ku kisiel- ale szok, opylił jak małpa kit

Cytat:

Cytat:

a ja ze zmierzchu to jednak wolałam opitolonego Dżejkoba
Ja też
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Pewnie większość z Was widziala na fb Antonia...ale wstawię i tu bo przecież dawno nas nie było Antonio mówi już tata...tata
P.s. Jedynie w k. jestem na bieżąco.

Ale on duży już

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-10-30 o 13:05
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 13:08   #735
misiaeel
Wtajemniczenie

po spacerze, wiatr taki, że łeb by urwało:/

a co do zbuntowanego, to mi się najbardziej pamiętam te imprezy/dyskoteki w klubie podobały oreiro w czerwonej lateksowej spódniczce i kozaczkach i zawsze ta sama muzyka

Cytat:
nie mam pojęcia 17 października przestal ssac i tyle, nie interesowało go to wogole

ku mojej uciesze też to zauważyłam
uwielbiam Oreiro a film jest naprawdę boski
jeny jak mi się Oreiro podobała chciałam wyglądac jak ona

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ja dziś oglądałam

przepadłaś

hahaha nie bój się nie powiemy mu

haha cóż za marzenia

U nas było identycznie tylko moje UU wytrzymały krócej na laktatorze

co do plasterka haha fajne !

Mała śpi a ja miałam robić chodakowską i co? oglądałam zbuntowanego anioła ide pyknąć ABS a wieczorem może zrobię chodakosko
'

widze wszyskie oglądają o której dokładnie jest?

Cytat:
U nas też tak było. Nie wiem co się nagle zmieniło, bo w dzień jest ok. wydaje mi się że muszę zmienić na 4+ , zobaczymy wtedy

misiael, gojka to jednak chodzi o rozmiar. Założyłam 4+ i o wiele lepiej już na brzuszku się układają, a 4 już tak odstawały. Więc przechodzimy na 4+ , tylko Biedronka nie ma takiego rozmiaru
Na razie mam Babydream, spróbuję je, jak pupa będzie reagować, a jak nie to Pampers.

my już od dawna na 4+, 4 jakieś takie za ciasne były

Cytat:
Wtedy muszę jechać po Grzesia do przedszkola. Ale tak kusicie że może sobie włączę na yt Czy to w Zbuntowanym był taki ładny gostek, coś jakby niewidomy czy może sparaliżowany, który kochał Mili a ona głupia i tak wolała tego kretyna z paskudną fryzurą? I taka blondi ,siostra Ivo która się zakochała w szoferze? Temu ładnemu chyba Pablo było, on nie chciał wychodzić z domu. I coś mi się kojarzy że malował obrazy. Hmmm, to chyba jednak nie z tego?? Ale za to na pewno z tego była taka fajna siwa babcia która szukała wnuka a nie wiedziała że to wnuczka i do tego Mili
spojlery!

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
tak to w zbuntowanym ja tam lubiałam IVO (lubiałam, mało powiedziane ahhhh)
ja też

Cytat:
dźejkob bleee nawet jego klata mnie nie przekonała

silver tez kupiłam kasetę

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 13:12   #736
Lenova
Wtajemniczenie

siemano

A Wy znowu o telenowelach ale co do Anioła to i ja oglądałam i podobnie jak Bokeh Bardzo lubiłam Ivo potem jeszcze jakiś Sergio się kręcił chyba też całkiem przyzwoity był.

Kija bój się Boga o której Ty z łóżka wstajesz?!

Hje-daje znać co nastąpiło o tych krostach na dupsku u Blanki. Otóż nie wiadomo czemu to takie prawodopodobie coś z grzybami, spróbować clotrimazolem. No i badanie moczu i kału mamy do zrobienia.

Bilans Blanki po 9 miesiącach:
waga-9340kg
wzrost 73
zęby - ZERO
umiejętności: siedzenie/siadanie, wstawanie/stanie/chodzenie przy meblach, raczkowanie, robienie brawo, "nie nie nie", dawanie buziaków, przedrzeznianie min .

Muszę uciekać bo kolejni fachowcy od pieca przyłażą, już mam ich dosyć w tym roku
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 13:12   #737
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
dźejkob bleee nawet jego klata mnie nie przekonała
no coś Ty, mi się bardzo podobał, ciacho

a właśnie - można gdzieś obejrzeć w necie ostatnią część zmierzchu???

Co do Oreiro to ja kupiłam podróbkę jej płyty - był szał A Iwo mi się bardzo podobał, bardziej niż Pablo

Sergio? A tego pana to nie pamiętam

Dominika

Alicja

Edytowane przez Ewik86
Czas edycji: 2013-10-30 o 13:14
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 13:14   #738
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
siemano

A Wy znowu o telenowelach ale co do Anioła to i ja oglądałam i podobnie jak Bokeh Bardzo lubiłam Ivo potem jeszcze jakiś Sergio się kręcił chyba też całkiem przyzwoity był.

Hje-daje znać co nastąpiło o tych krostach na dupsku u Blanki. Otóż nie wiadomo czemu to takie prawodopodobie coś z grzybami, spróbować clotrimazolem. No i badanie moczu i kału mamy do zrobienia.

waga-9340kg
wzrost 73
zęby - ZERO
umiejętności: siedzenie/siadanie, wstawanie/stanie/chodzenie przy meblach, raczkowanie, robienie brawo, "nie nie nie", dawanie buziaków, przedrzeznianie min .

Muszę uciekać bo kolejni fachowcy od pieca przyłażą, już mam ich dosyć w tym roku
ładna waga i brawa za umiejętności

leci zbuntowany a potem następny odcinek o szit a co to za jakość hd

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-10-30, 13:16   #739
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Elllmi, kupiłaś bączka?
mama mi kupiła, ale kuzynek Filipa już go prawie zepsuł a są w pepco?

Cytat:
my już od dawna na 4+, 4 jakieś takie za ciasne były
a one na serio są większe? bo jak przykładałam 4 do 4+, to dla mnie identyczne są tylko bardziej chłonne się wydają

Stary 2013-10-30, 13:17   #740
misiaeel
Wtajemniczenie

te 4+ jakieś takie szersze w pasie są bo na długość są chyba idenstyczne

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-10-30, 13:24   #741
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

widze wszyskie oglądają o której dokładnie jest?
13.30 ZARAZ LECI!
Cytat:

A proszę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ssssss.jpg (16,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg diego ramos.jpg (12,8 KB, 9 załadowań)

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-10-30 o 13:26
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 13:25   #742
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

czyli żadna mnie nie wspomoże... (((
Jakby co czekam na to streszczenie...a LENOVA...co do bilansu- zębów nie macie za to mała jest bardzo mobilna..raczkuje ..staje..i nawet chodzi-a my only pełzanie i ruchy Dżejkoba a za to 2 ząbale... i "tatatata"
http://www.youtube.com/watch?v=BoQIW...ature=youtu.be

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-10-30 o 13:27
Stary 2013-10-30, 13:27   #743
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A proszę
hmm coś mi świta, ale słabo

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 13:28   #744
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
hmm coś mi świta, ale słabo
no właśnie mam to samo

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-10-30, 13:32   #745
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:

Yo wziełąm się ostro

IVO!

dobraś jest

Hope padłam
ze śmiechu

Cytat:
Lawina ruszyła

Kurna, babka do mnie zadzwoniła z ug, że nie odebrałam jeszcze rodzinnego, a do jutra już tylko można, i decyzję czy dostanę też te na przyszły rok. Myslałam, że październik to już wlicza się do nowego rozliczenia, a decyzji jeszcze nie dostałam i stwierdziłam, że w takim razie mi nie przyznali

swojej czy Poli?

Cytat:
no coś Ty, mi się bardzo podobał, ciacho

a właśnie - można gdzieś obejrzeć w necie ostatnią część zmierzchu???

Co do Oreiro to ja kupiłam podróbkę jej płyty - był szał A Iwo mi się bardzo podobał, bardziej niż Pablo

Mnie ostatnia część bardzo rozczarowała. Nic szczególnego.

Cytat:
siemano

waga-9340kg
wzrost 73
zęby - ZERO

Piękne umiejętności!

Cytat:
te 4+ jakieś takie szersze w pasie są bo na długość są chyba idenstyczne
Ja nigdy nie widziałam napisu 4+

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 13:44   #746
Delicjanka
Zakorzenienie

heja!

zaraz mi cycki pękną, nie karmilam od 7 rano maaaaaaaaaaasakra!!

ja też ogladałam zbuntowanego!! kachorra to ja;> chyba tez taki byl z nia serial;d tez ogladalam super ekstrasny ;p

wlasnie leci na pulsie

ale chce mi sie spać. Kupilam se mrozone filety dorsza, ale czy mozna te filety normalnie do piekarnika? ;p bo nigdy ryb mrozonych nie robilam

a jutro na obiad barszcz bialy i................ a nie to w piątek .. ;p placki po węgiersku ;p

o losie, moje cyceee

a co do cycków, jak mowie cycycyc do Amelki to 'biegnie' i mi zaglada w stanik hahaha a on tez juz umie cycyc i jak tak szepta(uwielbia szeptac) to juz wiemze chce cyca;P

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 13:45   #747
mala_19kw
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43488421]Smakowity

A miałam pisać, od kilku dni dziewczyny razem się kąpią nie wiem która bardziej się śmieje. Dorkę rzecz jasna wcześniej wyciągam, ubieram, idę karmić a młoda się bawi jeszcze.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Super torcik!!!!

Cytat:
Po tym jak Bartuś wczoraj usnął o 17 obudził się o 20:30 i buszował do 22 w nocy tradycyjnie pobudka o 1 na mleko i o 4 na herbatkę o 5:45 wydawało mi się że już wstał na dobre ale o 6:15 usnął i pospaliśmy jeszcze do 7:15. To by było na tyle naszej skomplikowanej nocy

mała tocik pyszny

Cytat:
hej

Misia jeszcze nie byłam w klubie, ale zaraz oblukam co i jak

Marsi pamiętam jak pisałaś o swoim ginie

Współczuję, mam nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej i mały szybko wyzdrowieje

Ejjj co Ty chcesz od tego tortu - wygląda smakowicie

Ifwka cudna ta twoja Oliwia

Silver pięknie Daria raczkuje
No właśnie wygląda bardzo średnio
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Wpadłam wczoraj wieczorem i łudziłam się że dzisiaj będę mieć mniej nadrabiania, a tu ledwo dałam radę J

Wow, niezła cena, ja moze pod chionkę kupię jeździk, spróbuje upolowac szczeniaczka.

Mikołajek też nie będziemy obchodzić. Garnuszek już wyciągnęłam Młodej ale na razie frajdę ma jak wyciąga ze środka te klocki i gryzie je. Skoczek czeka na strychu J Polowac będe na jeździk

Dziękujemy

A coś Ty, chwilkę się pobawi ale ktoś musi być, im więcej ludzi dookoła tym lepiej. Czasem jak się zapomni to chwilę się bawi sama. Chyba że jesteśmy u mojego brata, oooo to tam dziecko wzorcowe, wysypię jej klocki i jakby nie było dziecka….w domu tak nie da rady.

Dzięki

Jak pisąłam wyżej, na razie wyciąga klocki i gryzie

Sama nie wstaje, a zresztą w łóżeczku jak już siedzi to nigdy sama.
Chciałam opuścić na niższy poziom ale u mnie to jest tak że bardzo nisko by było bo tak jakby tylko dwa poziomy mam.

Tzymaj sie

Ja ogólnie używam pampersów i przemaka tylko wtedy jak zrobi qupę i zanim przebiorę jeszcze siku a tak to spoko. Jak używałam dadów to na noc i tak zakładałam pampersa bo Dada mi przemakała.

Tort świetny

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Fajnie to musi wyglądać

Dzisiaj nocka super, obudziąłm się o 4:40 i uświadomiłam sobie że Oli jeszcze nie jadła, poszłam zrobić mleko, zjadła no ale już mocno nie zasnęła i o 5:30 już Tż musiał do niej wstać. A biedak jest po drugiej zmianie, mamy nie ma, więc musi sobie sam radzić. Ale dzisiaj wczesniej wychodzę bo przyjeżdża moja siostra noi jedziemy kupic Małej fotelik bo w tym co ma juz sie nie bardzo mieści i nie chce za bardzo juz w tej pół leżącej pozycji podróżować.

Cytat:
omajgad ale bym zjadła
Zapraszam jeszcze jest
Cytat:

Smakowy! Jakie nadzienie?

No i brawo!

---------------------

U nas nocka dość, młoda miała histerię od 23.30, ale pół godzinki i spała dalej, papu o 3.30 i wstała o 6.30.
No i tż się na mnie obraził, bo zanim Pola tą histerię urządziła, to się przebudziła w łóżeczku i zaczęła popłakiwać (ja spałam, tż na lapku), on zamiast herbatkę zrobić albo ululać to cii cii, i siedzi dalej. Mówię, że ona już prawie rozbudzona, to co tak na nią cicha. I ona już ryczała wtedy srogo. W☠☠☠☠iłam się, wstałam, zrobiłam herbatkę, trochę wypiła, ale dalej złość, lulałam, złość, z powrotem do łóżeczka, herbatka i dopiero zasnęła. A jemu w tym czasie nagle się znudziła gra, wyłączył laptopa i poszedł spać No, a reasumując - obraził się, bo mu powiedziałam, że powinien Polą się zająć zamiast ją uciszać

Nadzienie-ajerkoniak i czekolada.Później pokaże jak wygląga w środku
Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
o rany, ale bym zjadła

czasem tak (krótko) Wykorzystuje to,zeby cos zrobic, ale jak wymaga to wyjscia z pokoju to koniec zabawy i drepta za mną

ale wiesz jest różnica miedzy 8 a 19 miesiecznym dzieckiem Takiemu mozesz starac sie juz cos wytłumaczyc, albo wykorzystac sposób marsi z plasterkiem (swoja droga genialny!) Wydaje mi sie, ze dla Oli jest wazne, ze jak w nocy jest cos nie tak to zawsze moze liczyc na mame i jej cycka, który ukoi. Ale tak jak pisałam bede sie przygladac, jak sie to spanie nocne bedzie rozwijało, ale na pewno teraz nie bede odstawiała zeby sprawdzic czy przypadkiem lepiej nie bedzie spała Chce cycka bedzie cycek - jej prawo

zdrówka Kochana Wam zycze
W takim razie Cb też zapraszam

Laski prezent dziś doszedł

Silver- wysłałam Ci zapr na nk
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 13:47   #748
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
No nie gadaj!! Pablo ładniejszy od Iva?!!?!?!? oj przeciez on wyglada jak bułgarski rumun, który sprzedaje skarpety na bazarze;> a Edward ze zmierzchu? jak bidny studencina jedzący suchy chleb. Dzejkob to jest dopiero towarciuncio ;p ojaa oby tztuncio nie przeczytal

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 13:51   #749
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
ŁAŁ

Yellow Współczuję bardzo. Ja bym tak nie dała rady

No to ładna nocka
Daria się w nocy obudziła o 2.30, potem o 6.00 i po spaniu. Zasnęła dopiero o 7.30 i spała do 9.00.

My używamy 4 Dady i nie przeciekają w nocy
A zmieniam jej dopiero jak się budzi o 6.00 rano.

a czemu miałybyśmy się śmiać? Wygląda przepysznie!!

ale fajnie!!

dla Bartusia

Ja używam BD od dawna i nigdy się tak nie zrobiło

Też oglądam
A wiecie co najlepsze? Mój Tż tak się wkręcił że teraz KAŻDY odcinek ze mną ogląda
Bo ja wiem?

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
pobudka przed 5 i szaleniec mały chciał się bawić ale jakoś udało mi sie go ululać jeszcze i do 6:30 dociągnelismy

z pracą dasz rade na pewno
a co do TŻ

a tam pieprzysz, dobrze wyglada

o kurde, świetny pomysł

bez obrazków

ale że jak? dopiero z nocy?????

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Mój tak samo.

Współczuję, a twojemu to się baty należą, albo żeby nim ktoś porządnie potrząsnął.

O jesiu ale bym zjadła

Współczuję zaniku pokarmu Fajny sposób na odstawienie miałaś.

Baty dla tż

Ja dziś wyjęłam za małe ciuszki, posegregowałam, muszę odprasować, kuzynce oddać jej, a swoje sprzedać. Zawsze to parę groszy.

Ja też, irytowały mnie strasznie

Miś ma drzemkę, ale już się powoli będzie budził. Dziś odrobinę lepsza nocka, z 5 pobudek, może 6. No ale po przebudzeniu i zjedzeniu miał problem z ponownym zaśnięciem. Kręcił się i wiercił, postękiwał. Zaczął sypiać na brzuszku
Kupy nie robił od kilku dni, ale nie widzę żeby brzusio bolał.

Dziękujemy za komplementy

Nam dady też nie przeciekają, przebieram z nocy jak już wstanie rano.

Elllmi, kupiłaś bączka?
Zapraszam
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 13:55   #750
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
jakiej
Majty, sztuk 3

Cytat:
a co do zbuntowanego, to mi się najbardziej pamiętam te imprezy/dyskoteki w klubie podobały oreiro w czerwonej lateksowej spódniczce i kozaczkach i zawsze ta sama muzyka
O matko, w tej kiecce to taaaka dupcia z niej była, że

Cytat:
Dziękuję!
No ja właśnie obstawiam coś w kupencji i jakby co, to też spróbuję clotrimazolem.

za wagę i "wzrost"

Cytat:
leci zbuntowany a potem następny odcinek o szit a co to za jakość hd
Nie mów, że oglądasz

Ja muszę przełączać co chwila z tego na TV6, bo tam leci "Prawdziwe uczucie"

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
swojej czy Poli?
Swojej, Pola jeszcze nie nosi (oprócz skarpetek)

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Mała, to co to za prezent

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-10-30 o 13:56
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości