Buciki ślubne - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-24, 15:10   #721
Ahtaga
Wtajemniczenie

Dot.: Buciki ślubne

DO dziewczyn kupujących na eBay
Jak długo szła do was przesyłka i czy ponosi sie jakieś dodatkowe koszty oprócz tego co sprzedawca ma w tabeli na stronie?
Przelew robi sie normalnie na konto czy trzeba mieć jakies specjalne? Moze glupie pytania ale nigdy nie robilam przelewow za granice

Nigdzie nie moge znaleźć wysokich butów ślubnych takich 10cm i pomyślałam że jak kupie na ebayu to w sumie z kosztami wyjdzie mi podobna cena bo koszt samych butów to 16,99$ no i plus 10$ przeylka ale nie wiem czy to jedyne koszty i prosze napiszcie jeśli któraś z Was kupowała w ten sposób
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg muse04_whitea.jpg (58,9 KB, 22 załadowań)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 18:52   #722
aśki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lalicja Pokaż wiadomość
aśkirzeczywiście cudowne.a co do rozbijania u szewca, to ja ostatnio zanosiłam buciki na wesele (nie swoje oczywiście) i buty, które były na mnie ewnidentnie za małe (ale tak ślicznie wyglądały w sklepie) szewc zrobił mi dobre buciki, w których wytrzymałam do rańca. Z tym, że szewc może rozbić jedynie butki ze skóry naturalnej i muszą byc na "kopycie" co najmniej 3-4 dni
Dzięki lalicja. Jeszcze mam trochę czasu więc z szewcem zdążę. A że butki są ze skórki to nie będzie problemu. Słyszałam też o preparacie którym spryskuje się buty i takie wkłada. Wtedy but dopasowuje się idealnie do stopy. Może jeszcze wypróbuje taki specyfik
aśki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 22:54   #723
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
DO dziewczyn kupujących na eBay
Jak długo szła do was przesyłka i czy ponosi sie jakieś dodatkowe koszty oprócz tego co sprzedawca ma w tabeli na stronie?
Przelew robi sie normalnie na konto czy trzeba mieć jakies specjalne? Moze glupie pytania ale nigdy nie robilam przelewow za granice

Nigdzie nie moge znaleźć wysokich butów ślubnych takich 10cm i pomyślałam że jak kupie na ebayu to w sumie z kosztami wyjdzie mi podobna cena bo koszt samych butów to 16,99$ no i plus 10$ przeylka ale nie wiem czy to jedyne koszty i prosze napiszcie jeśli któraś z Was kupowała w ten sposób
Widze ze szukasz na amerykanskim e-bayu. Po pierwsze, sprawdz czy sprzedawca zgadza sie wysylac przedmiot za granice, i jaki jest koszt tej wysylki (koszt podany w aukcji jesli nie jest zaznaczone, to jest tylko na terenie USA). Zeby zrobic przelew na konto w USA musisz isc do banku w polsce, i zlecic taki przelew (albo zrobic to online od siebie). Wplacasz rownowartosc naleznosci po kursie z danego dnia + prowizja/oplata za przelew, ktora jak przypuszczam bedzie niemala. Przelew powinien dosc w 3-4 dni, a pozniej wysylka - nawet 3/4 tygodnie. Nie wiem wiec czy warto.
Stary 2007-09-25, 06:28   #724
monia.ch
Raczkowanie

Hej dziewczyny, widziałuście może jakie super butki są ostatnio wystawiane na allegro??

http://www.allegro.pl/item248469821_..._36.html#photo

monia.ch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-25, 08:25   #725
olasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monia.ch Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, widziałuście może jakie super butki są ostatnio wystawiane na allegro??

http://www.allegro.pl/item248469821_..._36.html#photo
sa piekne ale ja juz kupilam swoje widzialam juz dawno - przed dodą :-P o nich bo na zagranicznych stronach mozna je bylo kupic z usa....a na all to nie widzialam...pasowalyby idealnie

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-25, 08:37   #726
lalicja
Wtajemniczenie

GG do lalicja

Cytat:
Napisane przez aśki Pokaż wiadomość
Dzięki lalicja. Jeszcze mam trochę czasu więc z szewcem zdążę. A że butki są ze skórki to nie będzie problemu. Słyszałam też o preparacie którym spryskuje się buty i takie wkłada. Wtedy but dopasowuje się idealnie do stopy. Może jeszcze wypróbuje taki specyfik
Tą piankę też wypróbowałam, jest w daichmannie, ale szczerze powiedziawszy to mi nic nie dała, pozatym, że czaren buty zaczęły farbować

lalicja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-25, 08:42   #727
aśki
Raczkowanie

O kurcze, a Panie tak polecały w salonie... No to chyba zostanie "kopyto". Pytanie : czyje...
Stary 2007-09-25, 09:12   #728
lalicja
Wtajemniczenie

GG do lalicja

heheh ja , jak zobczyłam że buty są za małe wsadziłam w nie narzeczonego w grubachnych skarpetkach i tak go katowałam przez pół godziny, biedczek mało nie zemdlał...hihihi

lalicja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-25, 09:15   #729
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rav12345 Pokaż wiadomość
Widze ze szukasz na amerykanskim e-bayu. Po pierwsze, sprawdz czy sprzedawca zgadza sie wysylac przedmiot za granice, i jaki jest koszt tej wysylki (koszt podany w aukcji jesli nie jest zaznaczone, to jest tylko na terenie USA). Zeby zrobic przelew na konto w USA musisz isc do banku w polsce, i zlecic taki przelew (albo zrobic to online od siebie). Wplacasz rownowartosc naleznosci po kursie z danego dnia + prowizja/oplata za przelew, ktora jak przypuszczam bedzie niemala. Przelew powinien dosc w 3-4 dni, a pozniej wysylka - nawet 3/4 tygodnie. Nie wiem wiec czy warto.
eh no to rzeczywiście nie wiem czy warto ale jak nigdzie nie znajde butów co mi pasuja to jednak zaryzykuje

Stary 2007-09-25, 11:20   #730
monia.ch
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lalicja Pokaż wiadomość
Tą piankę też wypróbowałam, jest w daichmannie, ale szczerze powiedziawszy to mi nic nie dała, pozatym, że czaren buty zaczęły farbować
Ja do przyciasnych lub obcierających mnie butów stosuje zwykłą oliwkę dla dzieci. Smaruję but wewnątrz i zostawiam na noc, jak trzeba to czynność powtarzam 2-3 razy. Efekty są suuper

Stary 2007-09-25, 11:55   #731
aśki
Raczkowanie

Dziewczyny jesteście niezawodne

monia.ch tu też jest spory wybór http://www.klaudia.com.pl
Stary 2007-09-25, 12:28   #732
monia.ch
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aśki Pokaż wiadomość
Dziewczyny jesteście niezawodne

monia.ch tu też jest spory wybór http://www.klaudia.com.pl
dzieki za stronke, ale jak na razie widze wzedzie kroluja buty typu zakryte palce i pięta, a mi się marzą pełne czółenka. Mam nadzieje ze do 2009 jakies znajde

Stary 2007-09-25, 13:05   #733
aśki
Raczkowanie

Eeee, to Ty masz mnóstwo czasu z pewnością znajdziesz odpowiednie
Stary 2007-09-25, 20:12   #734
SoNeRa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monia.ch Pokaż wiadomość
dzieki za stronke, ale jak na razie widze wzedzie kroluja buty typu zakryte palce i pięta, a mi się marzą pełne czółenka. Mam nadzieje ze do 2009 jakies znajde
wow do 2009 to znajdziesz mnostwo butow ja mam slub za 25 dni i wlasnie zaczelam buty szukac
Stary 2007-09-27, 12:46   #735
deneb3
Zadomowienie

A ja będę szukać jak najbardziej płaskich bucików, może któraś z Was coć fajnego widziała albo płaskiego albo na 2-4cm obcasiku?
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 13:56   #736
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
A ja będę szukać jak najbardziej płaskich bucików, może któraś z Was coć fajnego widziała albo płaskiego albo na 2-4cm obcasiku?
Z małymi obcasami zawsze kojarzą mi się buty Ryłko, ale nie wiem czy mają teraz jakieś ładne fasony
Stary 2007-09-27, 13:59   #737
Bunny_82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Z małymi obcasami zawsze kojarzą mi się buty Ryłko, ale nie wiem czy mają teraz jakieś ładne fasony
jakiś miesiąc temu mieli ładne fasony, obcasik ok.4 cm

31.10.2008

Aniołek [*] 12.10.2011 - 16 tc

Bunny_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-11, 08:27   #738
SoNeRa
Zakorzenienie

sa w Ryłko bo ostatnio chodzilam za butami i widzialam
Stary 2007-10-12, 00:09   #739
rav12345
Wtajemniczenie

jak juz tak szaleje ze zdjeciami z rosaClara na innych watkach, to i tutaj dorzuce. Buty mi sie podobaja (mam podobne jak te pierwsze tylko czarne), ale do sukni ślubnej nie bardzo mi pasują. Za masywne są:

P.S. Taki szeroki obcas jest niesamowicie wygodny. Buty mogą być wysokie, a noga się tak nie męczy jak na cienkiej szpileczce.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rosaclara1.jpg (51,2 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rosaclara2.jpg (64,8 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rosaclara3.jpg (55,9 KB, 57 załadowań)
Stary 2007-10-12, 08:54   #740
ysmay1
Raczkowanie

GG do ysmay1

ja bylam wczoraj w rylko. to co obecnie maja to koncowki kolekcji. obecnie nie sprowadzaja juz slubnych bo to koniec sezonu.
zawsze mozna zamowic ze strony producenta

ysmay1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-12, 09:45   #741
aśki
Raczkowanie

Cytat:
jak juz tak szaleje ze zdjeciami z rosaClara na innych watkach, to i tutaj dorzuce. Buty mi sie podobaja (mam podobne jak te pierwsze tylko czarne), ale do sukni ślubnej nie bardzo mi pasują. Za masywne są:

P.S. Taki szeroki obcas jest niesamowicie wygodny. Buty mogą być wysokie, a noga się tak nie męczy jak na cienkiej szpileczce.
Niestety bardzo ciężko o takie buty w jakimś jasnym kolorze... A one są takie piękne Uwielbiam takie fasony
Stary 2007-10-12, 17:14   #742
rav12345
Wtajemniczenie

Ja też je uwielbiam. Ostatnio kupiłam takie czarne, i po jednym 3godzinnym spacerku zjadły mi pół pięty . Teraz czekam aż się wszystko zagoi, żeby znów je założyć ...
Ech te baby
Stary 2007-10-13, 16:49   #743
Chaltarrina
Raczkowanie

GG do Chaltarrina

Śliczne te pierwsze buty z ostatnich prezentowanych
Ja będę dla siebie szukaćczegoś w rodzaju balerinek, raz, że wyodne, dwa to że mój TŻ jest ode mnie kawałek niższy.

Chaltarrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-13, 17:55   #744
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też je uwielbiam. Ostatnio kupiłam takie czarne, i po jednym 3godzinnym spacerku zjadły mi pół pięty . Teraz czekam aż się wszystko zagoi, żeby znów je założyć ...
Ech te baby
gdzie te buty można dostać??? szukam bezskutecznie ślubnych wysokich na platformie

Stary 2007-10-13, 20:32   #745
rav12345
Wtajemniczenie

Te to jakieś hiszpańskie chyba. Pochodzą ze strony: http://www.rosaclara.es/
Jeśli chcesz buty na platformie, szukaj w zwykłych sklepach, bo z tego co wiem, takich dedykowanych na ślubną okazję w Polsce nie uświadczysz niestety. Te w sumie nie wyglądają na typowo ślubne.

EDIT:
A jednak coś można znaleźć na Allegro. Załączam zdjęcia, linki można łatwo wyszukać:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 254023870.jpg (8,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg biale2.jpg (47,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg biale.jpg (32,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg chuchu.jpg (68,4 KB, 42 załadowań)
Stary 2007-10-13, 21:07   #746
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Te to jakieś hiszpańskie chyba. Pochodzą ze strony: http://www.rosaclara.es/
Jeśli chcesz buty na platformie, szukaj w zwykłych sklepach, bo z tego co wiem, takich dedykowanych na ślubną okazję w Polsce nie uświadczysz niestety. Te w sumie nie wyglądają na typowo ślubne.

EDIT:
A jednak coś można znaleźć na Allegro. Załączam zdjęcia, linki można łatwo wyszukać:
wiem że są na allegro ale właśnie takie jak pokazałaś z tą dziurką na palce a pełnych to ze 2 pary znalazłam ale to jeszcze nie są takie platformy jakie powinny byc. Porzebuje butów na grudzien i musze mieć pełne przody bez dziurek. W zwykłych sklepach jest duzo teraz platform ale wszystkie kolory tylko nie białe no ale nic, moze jeszcze znajde...

Stary 2007-10-14, 10:00   #747
Prywatna
Raczkowanie

Hej Dziewczyny. A ja mam taki problem, że kupiłam dwie pary butów, obie są piękne z tym, że z jednych musze zrezygnowac. ALe, mam problem, bo nie wiem z których. Ponieważ, jedna para jest rozmiaru 35 (i są ze skóry i wiadomo drozsze) i jest za ciasna na boku, a druga para jest rozmiaru 36 i jest za luźna (niby wkładki cos tam daja, ale to juz nie to samo). I pytanie co robic
Prywatna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-14, 10:19   #748
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Prywatna Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny. A ja mam taki problem, że kupiłam dwie pary butów, obie są piękne z tym, że z jednych musze zrezygnowac. ALe, mam problem, bo nie wiem z których. Ponieważ, jedna para jest rozmiaru 35 (i są ze skóry i wiadomo drozsze) i jest za ciasna na boku, a druga para jest rozmiaru 36 i jest za luźna (niby wkładki cos tam daja, ale to juz nie to samo). I pytanie co robic
Spróbuj rozbić te pierwsze, są ze skóry, więc powinny się poddać. Tym bardziej, że cisną z boku, a nie są za małe z długości. Z tego co Dziewczyny wcześniej pisały można je rozbić u szewca, albo zastosować domowy sposób: zakładanie ich na mokre skarpety
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-14, 18:28   #749
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Prywatna Pokaż wiadomość
Ja na twoim miejscu zanioslabym skorzane buty na kopyto do szewca, zeby ci je troszke rozciagnal. A wieksze i tak wzielabym na sale - jak potanczysz w pierwszych 3 godzinki, to gwarantuje ci ze w drugich noga nie będzie ci juz latac, tylko beda dla ciebie wybawieniem
Stary 2007-10-18, 12:59   #750
magdilenka
Przyczajenie

Dziewczyny, a co myślcie o moich bucikach? Sukienkę mam złoto - ecri,a buciki kupiłam same ecri Nie chciałam utonąć w złocie. I urzekła mnie ta kokardka.... Są wiązane po boku na satynową tasiemkę, a oprócz tego mają zwykłe zapięcie
Dodam, że nikomu się one nie podobają,a ja się w nich zakochałam. Co o nich myślicie? Bo nie wiem, czy kupować inne... Są dosyć wysokie (9 cm), ale takie muszą być, bo Pani Młoda jest niższa od Pana Młodego o .... 20 cm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 239437681.jpg (29,4 KB, 137 załadowań)
magdilenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości