![]() |
#721 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dorosłe baby tłumaczą tak swoich chłopów, to przeca tylko facet oni zawsze chleją i robią wieś. Ogólnie tłumaczenie pt. "To tylko x" jest chyba jednym z najczęstszych tłumaczeń ludzkości obok "Ja nie wiedziałem" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jednak przy dzieciach to wygląda trochę inaczej, bo w sumie tak pokazuje się dziecku, że może zrobić cokolwiek a wina nie jest jego. Przykładowo byłam światkiem jak dziecko wbiegło na manekina w sklepie z odzieżą, upadło, rozwaliło wystawę i się popłakało. Przyszła mama i zaczęła się wykłócać z sprzedawczynią, że to wina sklepu a nie dziecka co biegało dokoła bez nadzoru. A do dziecka zwracała się jakby nie było niczemu winne. Dziecko powinno mówić się, jak coś przeskrobało a nie tylko mówić, że możesz robić co chcesz bo jesteś dzieckiem.
![]() |
#725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
ja znalazłam dwie
![]() ![]()
#727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szacunek,nie kazdy umie się przyznać do wcześniejszej głupoty ![]() ja obstawiam,ze większość z tego wątku (jesli będzie mieć dzieci) zostanie 'ozm' w jakiś sposób dotknięta ![]()
![]() |
#729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
jestę wieszczę
|
Rozumiem, że na tym wątku też jesteśmy głupie, tak?
![]() Sorry dziewczyny, założyłam wątek, który nazywa się odpieluszkowe zapalenie mózgu. W pierwszym poście napisałam, jak definiowana jest taka matka. A Wy zachowujecie się jak wywołane do tablicy i to Wy wojujecie i przy okazji rozwalacie wątek. Trochę to wygląda jak "uderz w stół..." a kto wojuje, ten nożyce.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Raczkowanie
|
Blah, blah, blaaah. Wątek jest o OZM, pozwolę sobie wrócić do tematu. Mamuśka z filmiku, w którym przyznaje się, że stwarza zagrożenie na drodze bo zabawia dzieciaki i przykleja im naklejki to dla mnie totalny kosmos. Serio "jadę wężykiem, zajmuję całą drogę bo jadę z dziećmi i mi wolno, a ty tylko się spróbuj po głowie postukać chamie jeden, to tylko dzieci!!!"
![]() Swoją drogą zadziwia mnie determinacja niektórych mam na tym wątku, serio, mi nie chciałoby się siedzieć i komentować dyskusji o np. słodkich didkach i ich cudowności. Naprawdę, nie rozumiem takiego masochizmu. |
![]() ![]() |
![]() |
#732 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() wystarczy być trochę ogarniętym życiowo i przede wszystkim mieć co w tym życiu robić ![]() dzisiaj też spotkałam genialną mamusię, która dzieci uczyła, że najpierw się wchodzi, a nie wychodzi z windy ![]() ![]() i tak myślę właśnie, że gdyby wszyscy nie odpuszczali na głupie odzywki mamusiek, to może by poszły po rozum do głowy, jak im pierwsza, trzecia i dziesiąta osoba odpowiedziałaby coś na 'ale to tylko dziecko' Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2013-11-23 o 23:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
jestę wieszczę
|
o, zbliża się zima i zwolennicy zimowych sportów z gatunku "moje dziecko jest najważniejsze dla każdego" będą robić niebezpieczne kuligi sanki+samochód. Takim ludziom odbierałabym prawa do dzieci i to bez dyskusji.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do jazdy na nartach przez dzieci. To w zeszłym roku widziałam dwie ciekawe sytuacje. Pierwsze szkółka narciarska dla małych dzieci, gdzie uczyły się jeździć na nartach wykorzystując jakieś kolorowe drobiazgi. Każdy widział je na stoku z daleko przez to. A drugie to 3 latek pędzący w dół na złamanie karku z góry. Na szczęście nic mu się nie stało ale pruł ile siły w nartach.
Tak jak liczba pi jestem nieobliczalna Edytowane przez dooorra Czas edycji: 2013-11-23 o 23:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Raczkowanie
|
Dobrze powiedziane. Trafiło do mnie :P
#737 |
Konto usunięte
|
Wróciłam na wątek żeby wrzucić link do tego filmiku o prowadzeniu i widzę, że już jest.
Jak to usłyszałam to wszystko mi opadło. Może niech kierowcy rozmawiający 'z ręki' też się tak tłumaczą? Może ci po piwach? Nałogowi palacze, którym czasem upada między nogi zapalony papieros? Mój borze, nie ważne dlaczego ktoś jedzie slalomem, zatrzymuje się i rusza co chwila czy zajeżdża drogę! Jest niebezpieczny, może spowodować wypadek i już, ja dzwonię na glinowo i koniec! Czy ona nie myśli? Przecież w ten sposób naraża też swoje dzieci na niebezpieczeństwo. |
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby te dzieci były usprawiedliwieniem. Powinny byc motywacją aby jechać bezpiecznie a nie węzykować i stwarzać zagrożenie! Ona chyba chciała być "zabawna", tylko trochę jej nie wyszło. Karmienie i pojenie dziecka podczas jazdy też uważam za niebezpieczne. Prosty powód - może się zakrztusić, zachłysnąć i tylko szybka reakcja może pomóc.
![]() |
#739 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() EDIT: odnosiłam się do treści filmiku i tego co mówi kobieta w filmiku, do którego odnosi się również w swojej wypowiedzi Karolcia, a dostałam ostrzeżenie za "atak na użytkowniczkę". Nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem. Wielkie dzięki. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2013-11-24 o 19:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Konto usunięte
|
Co za kobieta LOOOL
![]() o boże ![]() Jeżeli widzicie, że jakieś auto głupio zajeżdża wam drogę, to sprawdźcie, czy to nie jest osoba niepełnosprawną jadąca automatę Jeżeli widzicie, że jakieś auto głupio zajeżdża wam drogę, to sprawdźcie, czy to nie jest osoba starsza Jeżeli widzicie, że jakieś auto głupio zajeżdża wam drogę, to sprawdźcie, czy ta 'baba' nie jest samotną matką Jeżeli widzicie, że jakieś auto głupio zajeżdża wam drogę, to sprawdźcie, czy ten biznesmen nie rozmawia przez telefon Jeżeli widzicie, że jakieś auto głupio zajeżdża wam drogę, to sprawdźcie, czy to nie zestresowany biedny ojciec który pali papierosa Jeżeli widzicie, że jakieś auto głupio zajeżdża wam drogę, to sprawdźcie, czy to nie tico bo może komuś przykro że nie ma lepszego samochodu kto przeprowadzał kurs z tą panią powinien zapaść się pod ziemię i przyjąć to jako porażkę ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Jeżeli widzicie, że jakieś auto głupio zajeżdża wam drogę, to sprawdźcie, czy dzieci w samochodzie nie oglądają bajki na tablecie, bo tabletu szkoda! ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Nie powiem co mi się ciśnie na usta, no po prostu nie powiem bo dostanę bana ![]() BIEDNE TE WSZYSTKIE MATKI! Które podróżują komunikacją miejską, bo z takim ogromem narzekań okazałoby się że wyjście z domu i dojechanie do przychodni autobusem okazuje się niemożliwe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Konto usunięte
|
Jeśli widzicie że jakieś auto głupio zajeżdża wam drogę to wiedzcie że kieruje nim idiota, który ma zlisowany mózg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedziemy zyc? wystarczy poczytac ten watek i widac ze juz zyjemy i nie mam na mysli tylko "matek z ozm" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Konto usunięte
|
Nie wiem, może policja by się zainteresowała sprawą ? I zrobiła mały apel do internautów oraz wszystkich matek ? Że to przyznawanie się do stwarzania poważnego zagrożenia na drodze...
...Boże nic mnie tak nie denerwuje, mam małe miejskie autko na moje potrzeby i jeżeli obok jedzie mi matka jeepem i zajeżdża drogę bo ma dzieci to naprawdę. gdybym miała broń, to pomachałabym jej nią :| bo przez to mogę zginąć (miesięcznie przejeżdżam 2000 km, nie wiem czy to dużo czy mało, moim zdaniem nie tak malutko, więc mam naprawdę sporo sytuacji na drodze gdzie mogłabym zginąć, gdyby nie mój refleks) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Konto usunięte
|
Podobno ta babeczka z filmiku jest z jakiegoś kabaretu. Przy innym filmie ktoś tak napisał w komentarzach. Kabaret SZUM.
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Konto usunięte
|
Ja przepraszam was że tak to przeżywam, ale po prostu codziennie pokonuje spore trasy objeżdżając trójmiasto dookoła i na obwodnicy właśnie wiele mam tego typu sytuacji. Nie wiem, naprawdę nie rozumiem, mój ojciec też miał dwójkę małych dzieci i nigdy nie zachowywał się jak krowa na drodze. Moja mama z resztą też. Nie mówiąc o wszystkich innych znajomych, kuzynkach ciotkach czy babkach które podróżują z dziećmi i nie stwarzają zagrożenia :|
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- proponuje zmienic nazwe na SUCHAR |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Wtajemniczenie
|
To, co mówi, to jeden objaw OZM, ale cała ta otoczka to dopiero cyrk - zabawki porozrzucane po całym pokoju, dzieci w kadrze, to starsze non stop przeszkadzające. Matka bez OZM wybrałaby czyste pomieszczenie (albo najpierw posprzątała), poczekała aż młodsze zaśnie, a starszemu zapewniła coś ciekawego do roboty (zresztą widzę, że w domu jest jeszcze jedna dorosła osoba - 03:02 - mogłaby się w tym czasie zająć dziećmi). Ale nie, przecież musi być widać na 200%, że jest się mamą!
Podejścia "wiozę dzieci, więc mogę piracić na drodze" nawet nie skomentuję, bo mnie trzęsie po prostu. |
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po głosie ją kojarzę z TV albo YT i kabaretów, ale twarzy nie mogę przyłatać. Ma charakterystyczną mowę i intonację.
![]() |
#748 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
57 sekunda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No po prostu parodia i to jest przykład matki z ozm. Żal mi jej dzieci, bo ta kobieta kiedyś spowoduje wypadek samochodowy i nie daj Boże kogoś okaleczy albo zabije. Poważnie lepiej aby takie osoby nie siadały za kierownicą. Cytat:
Tak jak liczba pi jestem nieobliczalna Edytowane przez dooorra Czas edycji: 2013-11-24 o 13:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Konto usunięte
|
Nie wiem, wiecie, przecież nawet aktorka kabaretowa może mieć dzieci.
Ale jeśli cały ten filmik to tylko mało zrozumiały dla mnie i nieśmieszny żart, to chyba powinna poważnie przemyśleć swoją dalszą karierę, a koledzy z kabaretu powinni spalić się ze wstydu że jej nie powstrzymali |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.