|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zadomowienie
|
Dot.: Farbowanie henną - część IV
Minął tydzień od mojego hennowania a nadal podczas każdego mycia włosów leci kolorowa woda, zawsze tak jest po hennie? Jeszcze parę tygodni i z rudego koloru zostanie mi brąz :/ Jak często można hennować?
#722 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki, a powiedzcie czy warto np. płukać rumiankiem włosy po hennie (jasny brąz), żeby odrobinę zjaśniały, czy zostawić to słońcu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Raczkowanie
|
A no właśnie gdzie coś mi się obiło o uszy z tym miodem, możesz coś więcej napisać jak działa? Ale i tak się cieszę, że wybróbowałam khadi jasny brąz, w końcu mam prawie swoje włosy, bo ostatnio te żółte blondy to była masakra. Polecam wszystkim, które usilnie chcą być blondynkami jednak spróbować khadi jasny brąz, bo tak jak pisałyście już nie ma opcji henny blond.
Edytowane przez Seti11 Czas edycji: 2014-05-03 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Strzelaj lub emigruj!
|
dziewczyny ja bardzo chciałam farbować włosy henną, ale zawsze coś nie wychodziło ( 1 raz farbowałam henną/kasją i odrost wyszedł mi inny niż reszta włosów
![]() ![]() Alke do rzeczy: farbuję henną włosy mojej koleżance. Obecnie znów będę jej to robić, tyle, ze ona ma odrost około 5 cm- odrost mysioszary, reszta sprany rudy. Czy aby odrost nie wyjdzie zupełnie inny niż reszta?
#728 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Z deszczem w butach
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;46309302]U mnie nie
![]() Ooo, hej, z galerii hennowej kojarze Twoje zdjecia, sa na pierwszej stronie i uzyskalas najpiękniejszy hennowy kolor, jaki widziałam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Konto usunięte
|
Musiałabym zrobić nowe zdjęcie, bo nie mam żadnego aktualnego dobrej jakości. Teraz mam jeszcze trochę niby-brązowych pozostałości po testowaniu indygo, także kolor nie taki fajny jak kiedyś
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 |
Strzelaj lub emigruj!
|
kurcze dziewczyny korci mnie to farbowanie henną
![]() Zwłaszcza, ze koleżance będę zamawiać hennę baq z polahenny ![]() w załączniku przesyłam moje aktualne zdjęcia włosów. To jakiś tam kasztanowy brąz z Joanny. Zależałoby mi na takim lub takim efekcie po hennie. Czy naturalną osiągnę taki efekt? ![]() czego nie chcę? ani czerwonych włosów, ani efektu marchewki ![]()
#733 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
to daje jakiś pogląd odnośnie tego, co może wyjść. Jeszcze dla porównania moje włosy, trzykrotnie hennowane od początku tego roku (dlatego takie zdjęcie, bo dół jest jaśniejszy od farb chemicznych), raz khadi i dwa razy henna baq naturalny kolor - ciemny blond. Wersja bardziej i mniej w słońcu ![]() Ja raczej Cię zachęcam, bo włosy po hennie są naprawdę cudowne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
kurcze podoba mi się ten twój kolor ![]() te zdjęcia to po hennie bez dodatków?
![]() |
#735 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Z tego, co widze po zdjeicach u Ciebie kolor wyjsciowy jest ciemniejszy, wiec i rezultat bedzie ciemniejszy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#736 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
dzięki za informacje! ![]() mam jeszcze 2 pytania techniczne: 1. jak nakładacie hennę na włosy? Mi koleżanka nakłada od tyłu w przód i te przednie zawsze są mniej zabarwione... 2. ile godzin trzymacie hennę na włosach?
![]() |
#737 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Czysta henne mozesz trzymac i cala noc. Ja osobiscie trzymam 3-4h. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Postanowiłam się w końcu odezwać ![]() Nie orientuje się któraś, gdzie w Bydgoszczy znajdę naturalną hennę stacjonarnie? Nie ukrywam, że zależy mi na kasie i czasie. Ile henny wg was powinnam użyć na włosy dłuższe niż do połowy pleców? Jak są mokre, to najdłuższe (są cieniowane) są niemal do pasa ![]() Kolor hmm... najlepiej będzie jak rano zrobię fotki i dorzucę, ale teraz jest to sprany rudawy, był rozjaśniany, odrosty średni blond (?). Jakoś tak :p |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Raczkowanie
|
Ech, nie mogłam dodać zdjęć przez edycję, więc wklejam w następnym poście. Oto one
![]() Nie są jakoś mega zniszczone, ale końcówki to wiadomo- małe sianko. Nie chciałabym ścinać, bo zawsze jak pójdę do fryzjera, to tych włosów sporo leci :/ Teraz najbardziej zależy mi na zintensyfikowaniu koloru, bo może na zdjęciu nie wygląda, ale jest dość sprany. No i te odrosty... Już nieważne jaki będą miały kolor po farbowaniu- grunt, żeby miały inny niż teraz ![]() Radzicie czystą hennę? Jaką ilość na takie włosy? Dodawać czegoś do niej (cytryna, jogurt, odżywka)? |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Zadomowienie
|
od czystej henny będą bardziej rudawe lub rudawo-czerwone.
a na allegro z wpisaniem miasta w opcjach szukałaś? raczej duże miasto więc będzie, albo jakieś orientalne sklepiki czy takie z naturalnymi kosmetykami. z tanszych mogę polecić heenarę. ja na swoje włosy trochę za ramiona używam 140g proszku i zostaje na 2 glossy. odżywki możesz dać, ale pewnie z łyżkę. ja dodaję cynamon, imbir (paprykę tez mozna) i glutek z siemienia (na tyle proszku dodaję porcję łyzka siemienia na szklankę wody). glutek z siemienia jest bardzo dobry na przesusz pohennowy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
ok dzięki ![]() a ile musi 'odstać' ta mieszanka? wiem, że czystą hennę na ileśtam trzeba odstawić, ale nie pamiętam ostatnio jak robiłam ![]()
![]() |
#742 |
Zadomowienie
|
ja odstawiam ostatnio na 3-4godziny tylko, rozrabiam, myję włosy, wyschną i nakładam. metoda jest taka: nakrywasz folia spozywczą z rolki tak by dotykała henny i kładziesz ręcznik papierowy/chusteczkę i jak zacznie barwić papierek to jest ok.
teraz jak nakładam na noc to nie czekam tyle |
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
jak rok temu mieszałam hennę, to chyba trzymałam 8 godzin ![]() właśnie słyszałam o tym sposobie z nakrywaniem folią i papierkiem, ale powiedzcie mi na zdrowy rozum jak może ten papierek się zabarwić, skoro pod spodem jest folia spożywcza uniemożliwiająca przenikanie czegokolwiek ![]() trzymasz hennę całą noc?
![]() |
#745 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
imbir i cynamon pobudzają cebulki włosów. ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
nie wiem jak to możliwe, ale tak jest, barwi się. tak, nakładam na noc, nie jestem wyjęta na kilka godzin w ciągu dnia :P. bo to mycie, zanim wyschną, henna na 4-5godzin, suszenie znów i cały dzień zleci. a tak naloze przed snem, rano zmyje |
||
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kurcze, raz kiedys farbowalam proszkiem Eld chyba. Nie moglam dojść później do ładu z "piachem" we włosach. Macie na to jakiś sposób? ![]() ![]() Wybaczcie brak gdzieniegdzie polskich znaków- piszę z telefonu ![]() Właśnie jadę na poszukiwania henny :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Raczkowanie
|
Niestety dostać w Bydgoszczy czystą hennę jest trudno. Poszłam do zielarskiego, to pan się bardzo obraził, jak mu powiedziałam, że balsamy Venita to nie jest czysta henna ("ale przecież one mają hennę, to może pani brać!")
![]() Polazłam do sklepu z indyjskimi pierdołami, też nie mieli. Jedynie w małej drogeryjce była czysta chna Eld. Wzięłam 4 opakowania, bo każde to tylko 25g- ciekawe czy mi to starczy. Na allegro nie ma bydgoskiego sprzedawcy- też tylko balsamy venita. Jeszcze w Szczecinie znalazłam Heenarę, ale zanim ja się tam wybiorę, to trochę minie... Więc muszę się zadowolić tym co mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Rozeznanie
|
Gdzieś na Gdańskiej były rok temu henny Khadi. To chyba jakiś sklep ze zdrową żywnością, może zielarski, ale nie ten na przeciwko Klarysek, tylko dalej
![]()
#750 |
Przyczajenie
|
Mi najlepiej podpasowała henna khadi, eld średnio sprawdził się w moim przypadku (mam dość gęste i trochę niesforne włosy). W sumie to użyłam raz i raczej już do elda nie powrócę. Z khadi wypróbowaną opcją jest dla mnie wymieszanie cassi z jasnym brązem - daje bardzo ładny efekt
![]() I właśnie najczęściej zamawiam tą hennę przez internet na stronie Helfy. Z przyzwyczajenia kupuję od razu po 2 opakowania na zapas, później domawiam, jak zaczynam drugie opakowanie żeby zawsze mieć ją w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.