|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44673725]
Cieszę się z każdej bardzo, bardzo, ale nie chcę już. Artur też będzie jedynakiem, choć u nas z innego powodu. [/QUOTE] z jakich powodów? pewnie, witaj ![]() ja po spotkaniu. jestem wymęczona. tzn. dawno juz tak długo nie siedziałam ![]()
#722 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Aaa wybacz, bo ja Ci chyba kiedyś pisałam na PW o innym panu B. i mi się pomieszało
![]() Nie, Twój pan B. robił mi tylko raz USG i tyle. Kilka razy na obchodzie go widywałam ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Berbie ponieważ sądzę, że trzecia ciąża kosztowałaby mnie pobyt w psychiatryku.... Śliczny zegarek. |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
Zeberkobardzo się cieszę że wszystko jest dobrze. Trzymam kciuki cały czas
#724 |
Raczkowanie
|
Hej
Jak nadrobie to jest juz tak pozno ze moge tylko napisac a przeczytacie jutro. Zeberko super wiesci. I juz tak zostanie. Izka fajnie ze Domis juz lepiej sie czuje. Podziwiam Twoj spokoj przy pierwszym dziecku. Wszystkim gratuluje udanych wizyt. Aby takie juz wszystkie byly. Ja nadal walcze z bolem glowy. Nie wiem od czego to moze byc. Kawa powoduje u mnie jeszcze silniejsze bole nawet do tego stopnia ze mi jest nie dobrze. Kompresy tylko jak je mam na glowie. Budze sie z tym bolem mam juz dosc. Nie wiem co to zaczelo mi sie po okresie I juz tydzien tak mam. Pozdrawiam
#725 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ---------- Cytat:
![]() co do porodów to jeśli kiedyś będzie mi dane to wybiorę Ujastek w Krakowie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
Nie zauważyłam, że jest nowy wątek i dziwiłam się, czemu cisza w wątku
![]() Od kilku dni miałam napisac, ale wypadało mi z głowy. Jak wiecie Kacperek urodził się z zamartwicą, czytałam sobie więc o możliwych przyczynach i zdębiałam jak przeczytałam, że np. MgSO4 może to spowodować, a przecież ja byłam tym faszerowana w końskich dawkach ![]() Co o tym myślicie? Wiecie coś więcej na ten temat?
#727 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Kundzia ja robiłam dwa razy taki tort cz masa cukrowa. Pierwszy raz miałam gotowa A w piątek robiłam sama. Wyszła super. Wczoraj wyprawialismy urodziny Julka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#728 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Impreza się udala?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz jest wszystko dobrze??
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#732 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślałam, że się nie odzywasz zatopiona w ramionach swojego maluszka ![]() Cytat:
u Ciebie możesz się doszukiwać jakiś powodów... wszak on Cesarz mały. a macie jakieś zalecenia odnośnie zamartwicy?! aż sprawdziłam czy dobrze pamiętam datę ![]() i jak? masa prezentów i cudny tort?
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny,
Przyszłam do Was po radę. Mam córeczkę w wieku 1,5 roku, od pół roku próbuje mówić, teraz wymawia już całe zdania. Mam też narzeczonego, niedawno go poznałam z małą, jednak jest pewien problem- on nie zna polskiego. Myślicie, że wiek 1,5 roku jest odpowiedni na wprowadzenie drugiego języka? |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Raczkowanie
|
Hosenka, na patologii podaje sie mg na potęgę, jestem w szoku
![]()
#735 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#736 | |||
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() ![]() ![]() Cytat:
Mg nie prowadzi w zadnym razie do zamartwicy. Tak mi kilku lekarzy powiedzialo, w tym jeden neonatolog. Ide ponadrabiac przy kawce co tam ponapisywalyscie od wczoraj ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
U Tymusia na pewno wszystko jest ok, nie martw sie ![]() Tak sobie pomyslalam, a propos szpitala, ze jak jeszcze kiedys bedzie dane mi byc w ciazy, to wybiore prof J. i szpital na czerniakowskiej wlasnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak, podwojne kopniaki to matrix. Czasami brzuch mi fruwa z kazdej strony naraz ![]() ![]() Witaj, bardzo mi przykro ze musialas do nas dolaczyc ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Zebra
![]() ![]() ![]() meire witaj ![]() ![]() Hosenko dobrze że się odezwałaś ![]() Ja dzisiaj miałam mała chwilę grozy z detektorem...Do tej pory tętno było słychać odrazu po przyłożeniu głowicy, mocno, wyraźnie a dzisiaj nic...Cisza...Zero kopniaków nawet. Myślałam co tu zrobić...Pomyślałam że za 2,3 godziny znowu spróbuje a jak dalej nic to pojade na IP. Ale w ostanim momencie postanowiłam mocniej głowice przycisnąć i nagle usłyszałam pum pum pum ![]() EEEECH ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |||||||
Zakorzenienie
|
A wiesz ze tak
![]() ![]() ![]() Moja kolezanka z innego forum ma blizniaki ulozone jeden pod drugim i niby tez je odroznia ale cięzej jej to przychodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Musze poszukac znajomych w usa, moze ktos sie zlituje i kupi ![]() A jak nie znajde to bede szukala takiego plaskacza ![]() Cytat:
A wiesz co z tym usg glowki, ktore Kubkowy Tymek mial? U nas robia od razu po porodzie czy tez jest czas aby z dzieckiem pojsc i to badanie wykonac? Super ze jestes zadowolona z basenu, ja tez planuje ten sport ![]() Jesoo, ale ta kawka czekoladowa pyszna ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
nie ehhhh, ale o tym wlasnie pisalam.. czeba miec silne nerwy aby detektora uzywac. ![]() ![]() ![]() ![]() Dobrze ze z Mlodym ok ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobry wybor, moja kolezanka pracuje tam na oiomie dla noworodkow |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Konto usunięte
|
Kucyk, u mnie w szpitalu położne czasami dość długo szukały tętna w 34tc ciąży
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44683547]Kucyk, u mnie w szpitalu położne czasami dość długo szukały tętna w 34tc ciąży
![]() To samo i u mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44683547]Kucyk, u mnie w szpitalu położne czasami dość długo szukały tętna w 34tc ciąży
![]() Dobrze wiedzieć takie rzeczy, to przynajmniej wiem żeby w czarną rozpacz nie wpadać odrazu ![]() Ale ogólnie nie żałuję że detektor kupiłam. Więcej plusów niż minusów, jak dla mnie. A mój kot (mimo że mam słuchawki na uszach) jak używam detektora to stoi jak zaczarowany i z każdym kopniakiem podskakuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Raczkowanie
|
Perse to mnie utwierdzilas co do dr ze to dobry wybór, a co do szpitala w RS to ten oddział noworodkowy jest właśnie jednym z lepszych.
#743 |
Zadomowienie
|
Witam nie bardzo wiem co się dzieje na wątku, przyznaje że przejrzałam zaległości z grubsza i teraz nie wiem co pisać.
Z tego co zapamiętałam to mogę pogratulować Zeberce udanej wizyty ![]() mejre witaj ![]() Ja ostatnio tyle miałam na głowie, że nie było kiedy posiedzieć i z Wami popisać. Wczoraj na 8 fryzjer, od 10 do 12 choinka w szkole (dobrze że udało się trochę urwać), następnie biegiem na 14 ślub i wesele. Dodatkowo wrażenia... ![]()
#744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#745 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Domiś śpi.O 15:00 przychodzą znajomi ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#746 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zadomowienie
|
Nie bardzo mam co pokazać, bo ja raczej robię zdjęcia, ale jakieś dwa znalazłam. Wstawiam do klubu.
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
usg główki i brzuszka robią po porodzie z tego co pamiętam. potem nie ma żadnych zaleceń do tych usg. jestem zadowolona, ale widzę, że niektóre dzieci potrzebują sporo czasu, żeby się oswoić z wodą i innymi dziećmi. Z J. w grupie jest chłopczyk, który dopiero na koniec 2 zajęć dał się przekonać do wejścia do wody z innymi, wcześniej płakał albo bawił się z rodzicami na brzegu. ale to taki wiek, że dzieci już bardziej się boją, są bardziej ostrożne, a inne wręcz przeciwnie, otwarte i chętne do każdej aktywności. dlatego trochę żałuję, że nie zaczęliśmy w lecie albo jesieni jak był młodszy. J. też nieśmiały na tle innych, ale i najmłodszy w tej grupie z tego co wiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do basenu, to my nie chodziliśmy na zorganizowane zajęcia, tylko samodzielnie. Młoda jakiś czas temu polubiła saunę i za każdym razem wchodzi do niej na chwilę z małżem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44680557]Aaa wybacz, bo ja Ci chyba kiedyś pisałam na PW o innym panu B. i mi się pomieszało
![]() Nie, Twój pan B. robił mi tylko raz USG i tyle. Kilka razy na obchodzie go widywałam ![]() aha no tak ![]() Cytat:
BERBIE ładny prezent dostałaś ![]() Edytte oszczędzaj się Kochana ![]() JANA o którym szpitalu piszesz w Rudzie? jest tylko jeden?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.