Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-18, 22:00   #721
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44673725]
Cieszę się z każdej bardzo, bardzo, ale nie chcę już.
Artur też będzie jedynakiem, choć u nas z innego powodu.
[/QUOTE]
z jakich powodów?
Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Można do Was dołączyć?..
pewnie, witaj

ja po spotkaniu. jestem wymęczona. tzn. dawno juz tak długo nie siedziałam wyśmiałam się, wygadałam za tydzień zamkniecia w domu, koleżanki cieszą się moim szczęściem.dostałam taki zegarek https://www.google.pl/search?q=LORUS...is%3B289%3B535
Stary 2014-01-18, 22:04   #722
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Chodzi mi o dr B. Z Ligoty pisalas ze cię konsultował chyba
Aaa wybacz, bo ja Ci chyba kiedyś pisałam na PW o innym panu B. i mi się pomieszało
Nie, Twój pan B. robił mi tylko raz USG i tyle. Kilka razy na obchodzie go widywałam

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Berbie ponieważ sądzę, że trzecia ciąża kosztowałaby mnie pobyt w psychiatryku....

Śliczny zegarek.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 22:11   #723
Maga83
Zakorzenienie

Zeberkobardzo się cieszę że wszystko jest dobrze. Trzymam kciuki cały czas

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 23:34   #724
ciociami
Raczkowanie

Hej

Jak nadrobie to jest juz tak pozno ze moge tylko napisac a przeczytacie jutro.

Zeberko super wiesci. I juz tak zostanie.

Izka fajnie ze Domis juz lepiej sie czuje. Podziwiam Twoj spokoj przy pierwszym dziecku.

Wszystkim gratuluje udanych wizyt. Aby takie juz wszystkie byly.

Ja nadal walcze z bolem glowy. Nie wiem od czego to moze byc. Kawa powoduje u mnie jeszcze silniejsze bole nawet do tego stopnia ze mi jest nie dobrze.
Kompresy tylko jak je mam na glowie.
Budze sie z tym bolem mam juz dosc.
Nie wiem co to zaczelo mi sie po okresie I juz tydzien tak mam.

Pozdrawiam
ciociami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 05:01   #725
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
ostatni wewnątrz budynku
a potem chcę dłuuuuuuuuuuuuugą przerwę

dzięki dziewczyny za wszelkie formy wsparcia
nie było mojej gin- była jej córka ale ona mnie trochę kojarzy (wiedziała, że jestem po poronieniach)
zapytała jakie "wspomagacze" miałam przy Kasi i wypisała recepty na ten sam zestaw
luteina 1x2tabletki, duphaston 2x1 tabletka
mam przyjść za 2-3 tygodnie
super

---------- Dopisano o 06:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ----------

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
z jakich powodów?

pewnie, witaj

ja po spotkaniu. jestem wymęczona. tzn. dawno juz tak długo nie siedziałam wyśmiałam się, wygadałam za tydzień zamkniecia w domu, koleżanki cieszą się moim szczęściem.dostałam taki zegarek
piękny prezent

co do porodów to jeśli kiedyś będzie mi dane to wybiorę Ujastek w Krakowie
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 07:47   #726
Hosenka*
Zakorzenienie

Nie zauważyłam, że jest nowy wątek i dziwiłam się, czemu cisza w wątku

Od kilku dni miałam napisac, ale wypadało mi z głowy.

Jak wiecie Kacperek urodził się z zamartwicą, czytałam sobie więc o możliwych przyczynach i zdębiałam jak przeczytałam, że np. MgSO4 może to spowodować, a przecież ja byłam tym faszerowana w końskich dawkach Zdziwiło mnie to, bo magnez ma przecież m.in. ułatwiać transport tlenu do płodu.
Co o tym myślicie? Wiecie coś więcej na ten temat?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 07:55   #727
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Hej!

Kundzia ja robiłam dwa razy taki tort cz masa cukrowa. Pierwszy raz miałam gotowa
A w piątek robiłam sama. Wyszła super.

Wczoraj wyprawialismy urodziny Julka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-19, 08:02   #728
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Napisane przez ewel28 Pokaż wiadomość
Hej
Dzisiaj pochowaliśmy dziadka Jakoś tak mi smutno, bo wiem już go nie zobaczę ale z drugiej strony jestem szczęśliwa, że już nie cierpi

Cytat:
ja po spotkaniu. jestem wymęczona. tzn. dawno juz tak długo nie siedziałam wyśmiałam się, wygadałam za tydzień zamkniecia w domu, koleżanki cieszą się moim szczęściem.dostałam taki zegarek https://www.google.pl/search?q=LORUS...is%3B289%3B535
Bardzo ładny
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Impreza się udala?

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 08:16   #729
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

Jak wiecie Kacperek urodził się z zamartwicą, czytałam sobie więc o możliwych przyczynach i zdębiałam jak przeczytałam, że np. MgSO4 może to spowodować, a przecież ja byłam tym faszerowana w końskich dawkach Zdziwiło mnie to, bo magnez ma przecież m.in. ułatwiać transport tlenu do płodu.
a co to za choroba? czy wszytsko z nim dobrze?
Stary 2014-01-19, 08:41   #730
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
a co to za choroba? czy wszytsko z nim dobrze?
To niedotlenienie.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 09:04   #731
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciociami Pokaż wiadomość
Ja nadal walcze z bolem glowy. Nie wiem od czego to moze byc. Kawa powoduje u mnie jeszcze silniejsze bole nawet do tego stopnia ze mi jest nie dobrze.
może skonsultuj to z lekarzem - tak nie może być...coś jest nie tak...

Cytat:
To niedotlenienie.
ale teraz jest wszystko dobrze??

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-19, 09:08   #732
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

myślałam, że się nie odzywasz zatopiona w ramionach swojego maluszka

Cytat:
Jak wiecie Kacperek urodził się z zamartwicą, czytałam sobie więc o możliwych przyczynach i zdębiałam jak przeczytałam, że np. MgSO4 może to spowodować
hmmm...
u Ciebie możesz się doszukiwać jakiś powodów... wszak on Cesarz mały.

a macie jakieś zalecenia odnośnie zamartwicy?!

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
aż sprawdziłam czy dobrze pamiętam datę
i jak? masa prezentów i cudny tort?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 09:08   #733
Varga
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny,
Przyszłam do Was po radę.
Mam córeczkę w wieku 1,5 roku, od pół roku próbuje mówić, teraz wymawia już całe zdania. Mam też narzeczonego, niedawno go poznałam z małą, jednak jest pewien problem- on nie zna polskiego. Myślicie, że wiek 1,5 roku jest odpowiedni na wprowadzenie drugiego języka?
Varga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 09:27   #734
jana
Raczkowanie

Hosenka, na patologii podaje sie mg na potęgę, jestem w szoku

...mały chłopiec czeka na kwiecień
jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 09:47   #735
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
To niedotlenienie.
i to przez magnez - to straszne, bo tyle lekarzy to przepisuje
mam nadzieje, że z Kacperkiem wszytsko dobrze
Stary 2014-01-19, 09:56   #736
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Czesc Dopiero wstalam

Cytat:
Tez o tym kiedys czytalam. Ze podobno mg moze doprowadzic do zamartwicy. Pytalam kilku lekarzy i jest to tylko plotka, nie majaca nic wspolnego z rzeczywistoscia.
Mg nie prowadzi w zadnym razie do zamartwicy. Tak mi kilku lekarzy powiedzialo, w tym jeden neonatolog.

Ide ponadrabiac przy kawce co tam ponapisywalyscie od wczoraj

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Heh. Dorwałam komputer to sobie pocytuje
U nas wizyta ok. USG bioderek idealne, to byla pierwsza i ostatnia kontrola. USG brzuszka ok- tylko niedojrzalość wpustu żołądka [ juz przynajmniej wiem skąd wiecznie ma Tymon gluty w nosie ]
W USG główki IVH I stopnia- niby nic takiego, ale jestem ciekawa czemu.. poród łatwy, Tymus nie wcześniak, może Acard? Tak czy siak, dobrze że tylko "jedyneczka". Nie wymaga kontroli, choć pewnie nie wytrzymam i jeszcze sie kiedys na USG wybierzemy.
Kochana, jakie sa wskazania do zrobienia usg głowki u Maluszka??
U Tymusia na pewno wszystko jest ok, nie martw sie

Tak sobie pomyslalam, a propos szpitala, ze jak jeszcze kiedys bedzie dane mi byc w ciazy, to wybiore prof J. i szpital na czerniakowskiej wlasnie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Te podwójne kopniaki to musi być prawdziwy matrix
Pory aktywność: na pewno rano między 6-8 zawsze jest poranna gimnastyka, potem po śniadaniu, w ciągu dnia to różnie - zależnie od tego co ja robię - tzn. czy leżę czy łażę, no i wieczorem, zwłaszcza po prysznicu lubi buszować
Wiesz ja nawet jak mnie kopnie i boli to cieszę się jak szalona
U mnie jeszcze z ta aktywnoscia roznie bywa. Na pewno juz czuje jak spia i sie ruszaja przez sen i odrozniam ruchy, kiedy nie spia i sie bawia. Ogolnie moje Dziewczynki chyba z takich co lubia pospac, jak mamusia W nocy mnie nie budza, zatem zakladam ze spia, nad ranem, kolo 6 jak sie budze zeby wziac leki to troche pokopia, potem idziemy dalej spac do 9-10. Potem kolo poludnia są harce, potem troche spia i wieczorem szaleja, czasami od poznego popoludnia do nocy

Tak, podwojne kopniaki to matrix. Czasami brzuch mi fruwa z kazdej strony naraz

Cytat:
Witajcie dziewczyny..

Można do Was dołączyć?..
Witaj, bardzo mi przykro ze musialas do nas dolaczyc

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 10:01   #737
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Zebra ciesze się że jest ok I trzymam kciuki
meire witaj
Hosenko dobrze że się odezwałaś Ciekawe czy z tym magnezem to prawda...

Ja dzisiaj miałam mała chwilę grozy z detektorem...Do tej pory tętno było słychać odrazu po przyłożeniu głowicy, mocno, wyraźnie a dzisiaj nic...Cisza...Zero kopniaków nawet. Myślałam co tu zrobić...Pomyślałam że za 2,3 godziny znowu spróbuje a jak dalej nic to pojade na IP. Ale w ostanim momencie postanowiłam mocniej głowice przycisnąć i nagle usłyszałam pum pum pum Gdzieś tam w oddali, więc widocznie musiał się jakoś inaczej ułożyć.A na koniec kopniaki.
EEEECH
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 10:08   #738
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
rozróżniasz je?
A wiesz ze tak Emilka jest ulozona po mojej prawej stronie glowkowo, a Natalka zajmuje pozostale 2/3 brzucha w srodku i po lewej Mam szczescie, bo takie ulozenie pozwala odroznic ruchy blizniakow.
Moja kolezanka z innego forum ma blizniaki ulozone jeden pod drugim i niby tez je odroznia ale cięzej jej to przychodzi

Cytat:
Dzięki..

Cóż o mnie.. mam 30 lat, jestem już mamą 4-letniej Zuzi i w zeszłym roku zdecydowalismy z mężem, że chcemy mieć drugie dziecko.. we wrześniu zeszłego roku udało mi się zajść od razu w 1cs, ale niestety ciąża nie rozwijała się prawidłowo i w listopadzie miałam zabieg usunięcia dzidziusia w 10tc..
Po wizycie u gina zrobiłam sobie przerwę w staraniach, czekam na @, bo to będzie już druga po #, powtórzę wszystkie możliwe badania i zaczniemy się znów starać.. gin dała nam zielone światło.. tylko, że nie ukrywam, że strasznie się boję, że znów coś pójdzie nie tak... nie wiem, jak bym to przeżyła..

Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
Perse, Eliza chce rodzic w rudzie Śląskiej.
A zapisalam sie do dr cnoty. W czwartek zdam relację odliczam do tej wizyty jak do żadnej...
witam kolejna AM
Bedziesz miala bardzo dobra opieke i super lekarza

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Już kiedyś szukałam tych smoczków bo wszystkie gwiazdy mają je dla dzieci. W każdym programie amerykańskim itp też więc byłam ciekawa i nadal nie wiem. Wiem że są brzydkie

U nas stawiałam na avent, najważniejsze żeby soczek był płaski, bez tego zawijasa na końcu, bo tylko taki nie szkodzi na zgryz, sam wylatuje z buzi gdy nie jest ssany. Jednak dla Kamila był zbyt wymagający i ciągle mu wypadał. Dlatego kupiłam MAM są bardzo fajne, a od 5 miesiąca przeszłam znów na avent tylko większe
Dzieki za porady odnosnie smoczkow. Ja bardzo chce te smoothie, ale nie mam ich gdzie kupic
Musze poszukac znajomych w usa, moze ktos sie zlituje i kupi
A jak nie znajde to bede szukala takiego plaskacza

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
chyba tak. my mieliśmy 3 razy i mamy przyjść 4 raz jak dziecko zacznie chodzić. u nas wszyscy tyle razy chodzą.

chodzimy na zorganizowane zajęcia dla niemowlaków. na basenie w porządku, dziś pływał z tż, a ja patrzyłam tylko. jak doszliśmy do szatni i zobaczył wielkie strzałki "basen" zaczął piszczeć, śmiać się i krzyczeć (nie wiem czy może pamiętać ) nie lubi szatni, wpada w histerię przy rozbieraniu/ubieraniu, w sumie mu się nie dziwię, on nie lubi obcych miejsc, ludzi, nadmiaru bodźców, jest bardzo nieśmiały, ostrożny. ale dostaje smoka na chwilę i jest lepiej. w wodzie już fajnie, macha rękami, nogami, momentalnie jest cały ochlapany. dziś już lepiej tolerował ćwiczenia na plecach niż ostatnio. jeszcze boi się tłumu, więc jak wszystkie dzieci wchodzą na materac albo są wokół niego ściśnięte to czuje się bardzo niepewnie. po wyjściu z szatni znowu piszczał na widok strzałek, mlaskał bo jedna z dziewczynek po basenie jadła coś, "zagadywał" do niej i jej mamy. generalnie bardzo się cieszę, że zapisaliśmy się.
dzięki za namiar na sprzedawcę.
Monia, czyli w Lublinie jest tak, ze sa wskazania, aby az tyle razy chodzic z dziecmi na bioderka?
A wiesz co z tym usg glowki, ktore Kubkowy Tymek mial? U nas robia od razu po porodzie czy tez jest czas aby z dzieckiem pojsc i to badanie wykonac?

Super ze jestes zadowolona z basenu, ja tez planuje ten sport

Jesoo, ale ta kawka czekoladowa pyszna

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Zebra ciesze się że jest ok I trzymam kciuki
meire witaj
Hosenko dobrze że się odezwałaś Ciekawe czy z tym magnezem to prawda...

Ja dzisiaj miałam mała chwilę grozy z detektorem...Do tej pory tętno było słychać odrazu po przyłożeniu głowicy, mocno, wyraźnie a dzisiaj nic...Cisza...Zero kopniaków nawet. Myślałam co tu zrobić...Pomyślałam że za 2,3 godziny znowu spróbuje a jak dalej nic to pojade na IP. Ale w ostanim momencie postanowiłam mocniej głowice przycisnąć i nagle usłyszałam pum pum pum Gdzieś tam w oddali, więc widocznie musiał się jakoś inaczej ułożyć.A na koniec kopniaki.
EEEECH

nie ehhhh, ale o tym wlasnie pisalam.. czeba miec silne nerwy aby detektora uzywac. I duzo cierpliwosci Ja bylam za bojąca i nie kupilam
Dobrze ze z Mlodym ok

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
z jakich powodów?

pewnie, witaj

Fajny zegarek

Cytat:
Hej

Jak nadrobie to jest juz tak pozno ze moge tylko napisac a przeczytacie jutro.

Zeberko super wiesci. I juz tak zostanie.

Izka fajnie ze Domis juz lepiej sie czuje. Podziwiam Twoj spokoj przy pierwszym dziecku.

Wszystkim gratuluje udanych wizyt. Aby takie juz wszystkie byly.

Pozdrawiam
Moze udaj sie do kliniki. Wiem ze w ang szpitalach maja kliniki leczenia bolu.. Bo skoro nie przechodzi, moze warto cos z tym zrobic

Cytat:
super

---------- Dopisano o 06:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ----------

piękny prezent

Dobry wybor, moja kolezanka pracuje tam na oiomie dla noworodkow

WYMIANKA
Stary 2014-01-19, 10:16   #739
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Kucyk, u mnie w szpitalu położne czasami dość długo szukały tętna w 34tc ciąży
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-19, 10:23   #740
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44683547]Kucyk, u mnie w szpitalu położne czasami dość długo szukały tętna w 34tc ciąży [/QUOTE]
To samo i u mnie

WYMIANKA
Stary 2014-01-19, 10:36   #741
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44683547]Kucyk, u mnie w szpitalu położne czasami dość długo szukały tętna w 34tc ciąży [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
To samo i u mnie
Dobrze wiedzieć takie rzeczy, to przynajmniej wiem żeby w czarną rozpacz nie wpadać odrazu
Ale ogólnie nie żałuję że detektor kupiłam. Więcej plusów niż minusów, jak dla mnie. A mój kot (mimo że mam słuchawki na uszach) jak używam detektora to stoi jak zaczarowany i z każdym kopniakiem podskakuje A przecież nie powinien tego słyszeć bo mam słuchawki. Czary
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 10:41   #742
jana
Raczkowanie

Perse to mnie utwierdzilas co do dr ze to dobry wybór, a co do szpitala w RS to ten oddział noworodkowy jest właśnie jednym z lepszych.

...mały chłopiec czeka na kwiecień
jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 11:37   #743
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Witam nie bardzo wiem co się dzieje na wątku, przyznaje że przejrzałam zaległości z grubsza i teraz nie wiem co pisać.
Z tego co zapamiętałam to mogę pogratulować Zeberce udanej wizyty.
mejre witaj

Ja ostatnio tyle miałam na głowie, że nie było kiedy posiedzieć i z Wami popisać. Wczoraj na 8 fryzjer, od 10 do 12 choinka w szkole (dobrze że udało się trochę urwać), następnie biegiem na 14 ślub i wesele. Dodatkowo wrażenia.... to jak na mnie za wiele.

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 11:54   #744
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Ja ostatnio tyle miałam na głowie, że nie było kiedy posiedzieć i z Wami popisać. Wczoraj na 8 fryzjer, od 10 do 12 choinka w szkole (dobrze że udało się trochę urwać), następnie biegiem na 14 ślub i wesele. Dodatkowo wrażenia.... to jak na mnie za wiele.
internsywny dzień miałaś. czekamy na zdjęcia z imprezy
Stary 2014-01-19, 12:05   #745
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, podwojne kopniaki to matrix. Czasami brzuch mi fruwa z kazdej strony naraz
Piękbne uczucie
Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

EEEECH
Nie zawsze udaje się od razu wyłapać tętno.
Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość

Oszczędzaj się

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Domiś śpi.O 15:00 przychodzą znajomi

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 12:20   #746
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:

Pozdrawiam
może migrena? bierzesz jakieś leki?

Cytat:
ładny prezent
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 12:26   #747
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
internsywny dzień miałaś. czekamy na zdjęcia z imprezy
Nie bardzo mam co pokazać, bo ja raczej robię zdjęcia, ale jakieś dwa znalazłam. Wstawiam do klubu.

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 12:37   #748
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Monia, czyli w Lublinie jest tak, ze sa wskazania, aby az tyle razy chodzic z dziecmi na bioderka?
A wiesz co z tym usg glowki, ktore Kubkowy Tymek mial? U nas robia od razu po porodzie czy tez jest czas aby z dzieckiem pojsc i to badanie wykonac?

Super ze jestes zadowolona z basenu, ja tez planuje ten sport
tak, każde dziecko chodzi 4 razy, pierwszy raz ok 6 tygodnia, potem jakieś krótkie odstępy są, i ostatnia jak dziecko chodzi. za każdym razem słyszeliśmy, że wszystko w porządku, nic się nie dzieje i przyjść do kontroli za ileś tam. podobno lepiej na magnoliową niż na hipoteczną. zapisać trzeba dziecko w miarę szybko po porodzie bona wizytę czeka się minimum miesiąc.
usg główki i brzuszka robią po porodzie z tego co pamiętam. potem nie ma żadnych zaleceń do tych usg.

jestem zadowolona, ale widzę, że niektóre dzieci potrzebują sporo czasu, żeby się oswoić z wodą i innymi dziećmi. Z J. w grupie jest chłopczyk, który dopiero na koniec 2 zajęć dał się przekonać do wejścia do wody z innymi, wcześniej płakał albo bawił się z rodzicami na brzegu. ale to taki wiek, że dzieci już bardziej się boją, są bardziej ostrożne, a inne wręcz przeciwnie, otwarte i chętne do każdej aktywności. dlatego trochę żałuję, że nie zaczęliśmy w lecie albo jesieni jak był młodszy. J. też nieśmiały na tle innych, ale i najmłodszy w tej grupie z tego co wiem.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 12:55   #749
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
tak, każde dziecko chodzi 4 razy, pierwszy raz ok 6 tygodnia, potem jakieś krótkie odstępy są, i ostatnia jak dziecko chodzi. za każdym razem słyszeliśmy, że wszystko w porządku, nic się nie dzieje i przyjść do kontroli za ileś tam. podobno lepiej na magnoliową niż na hipoteczną. zapisać trzeba dziecko w miarę szybko po porodzie bona wizytę czeka się minimum miesiąc.
usg główki i brzuszka robią po porodzie z tego co pamiętam. potem nie ma żadnych zaleceń do tych usg.

jestem zadowolona, ale widzę, że niektóre dzieci potrzebują sporo czasu, żeby się oswoić z wodą i innymi dziećmi. Z J. w grupie jest chłopczyk, który dopiero na koniec 2 zajęć dał się przekonać do wejścia do wody z innymi, wcześniej płakał albo bawił się z rodzicami na brzegu. ale to taki wiek, że dzieci już bardziej się boją, są bardziej ostrożne, a inne wręcz przeciwnie, otwarte i chętne do każdej aktywności. dlatego trochę żałuję, że nie zaczęliśmy w lecie albo jesieni jak był młodszy. J. też nieśmiały na tle innych, ale i najmłodszy w tej grupie z tego co wiem.
U mnie też tyle razy dzieci chodzą na badanie bioderek.
Co do basenu, to my nie chodziliśmy na zorganizowane zajęcia, tylko samodzielnie. Młoda jakiś czas temu polubiła saunę i za każdym razem wchodzi do niej na chwilę z małżem.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 14:26   #750
agatkaa1
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44680557]Aaa wybacz, bo ja Ci chyba kiedyś pisałam na PW o innym panu B. i mi się pomieszało
Nie, Twój pan B. robił mi tylko raz USG i tyle. Kilka razy na obchodzie go widywałam [/QUOTE]

aha no tak

Cytat:
a ja mam mętlik gdyby kiedyś przyszło co do czego to nie wiem czy wybrać śląsk czy małopolskę ;/

BERBIE ładny prezent dostałaś

Edytte oszczędzaj się Kochana

JANA o którym szpitalu piszesz w Rudzie? jest tylko jeden?

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości