|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
framboise, ja jestem generalnie OGROMNĄ przeciwniczką smoczków, uważam, że dziecku smoczek do szczęścia potrzebny nie jest, ale mimo wszystko na w razie co kupiłam zestaw dwóch smoczków Tommee Tippee, o takich:
http://www.aptekadziecka.pl/pol_pl_T...ca--7589_1.jpg Mam nadzieję nie musieć ich używać, ale tak jak radziła mi moja mama, lepiej kupić i niech najwyżej leżą niż później w biegu kupować, bo dziecko płacze i nie da się go uspokoić w żaden sposób. Ja mam tak negatywny stosunek do smoczków pewnie dlatego, że sama nigdy smoczka w buzi nie miałam ![]() ![]() A podgrzewacz to moje czyste wygodnictwo ![]() ![]()
![]() 13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek ![]() Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-04-30 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Co do smoczkow to ja kupilam te same co mamaya ale nie mam zamiaru podawac jesli nie bedzie konkretnego placzu niczym nie dajacego sie wyciszyc
![]() Wrrr zla jestem mialam prac dzis dzieciowe juz posortowalam wszystko metki wycielam itd a tu dzis leje deszcz a wczoraj byla piekna pogoda. Jak dzis mam wolne i moglabym prac i prasowac a tu d.... |
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i z podgrzewaczem w sumie też racja, ja planuję co prawda karmić piersią przez pół roku (nie wiem, czy dłużej wytrzymam po prostu i czy będę chciała), ale jak odciągnę mleko to takie cudo może się przydać ![]() w krk burza ![]() ![]()
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
framboise, pewnie, że może się przydać!
![]() ![]() Chyba burza z Krakowa przesuwa się również na północ, do Warszawy, bo po słońcu nie ma w stolicy śladu ![]() ![]()
![]() |
#725 |
Rozeznanie
|
mamaya - dzięki chyba tak zrobię - ale najpierw wypiorę z tego podstawowego brudu i plam w persilu/arielu a potem już przed porodem na gotowe w jelpie przepiorę wszystko
nautiz- Ja bym poprosiła cię o taką listę linków, bo ja planowałam też spisywać ale dałam ciała i nie wiem gdzie co w necie kupować co sie opłaca i za czym patrzeć gdzie sie opłaca gdzie nie itd. Plis.ss
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lillian_ Czas edycji: 2014-04-30 o 12:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
mamaya ja też nie ssałam smoczka
![]() ![]() dziewczyny znalazłam na all takiego sprzedawcę rodzyneczki ale nie wiem czy wpisywać na pierwszą stronę bo nie jest sprawdzony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
fame ja od rodzyneczkow zamowilam mega wielka pake z rzeczami wszystko bylo jak najbardziej ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
Fame, high five!
![]() Dopisuję rodzyneczki na pierwszą stronę w takim razie ![]() ![]()
![]() 13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek ![]() Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-04-30 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
Smoczek kupię jeden w razie "w", ale postaram się nie dawać. Synek miał, ale to było w akcie desperacji, bo ciągle na piersi wisiał a nie pił
![]() Z TT, Aventem, NUKiem się nie polubił, za to wolał zwykłe Canpola i taki też jeden kupię. miałam zrobić jasne pranie, poogarniać ciuchy w które nie wchodzę i kilka rzeczy jeszcze, a nie mam na nic sił ![]() jedynie co, to w reklamówce pt. "na dalszą ciążę" znalazłam fajną tuniczkę na dzisiejszy wieczór i sukienkę, co by pasowała na tą imprezkę pod koniec maja. Szara w łączkę, to tylko jakieś kolorowe dodatki i już. Jak znajdę coś innego, to spoko, a jak nie to w tej pójdę i już ![]() teraz zmykam ugotować ryż do obiadu i poogarniać z grubsza chatkę ![]()
#730 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() o matko! już mi się nie chce leżeć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o dostawców to polecam:
z allegro : tomekkus6 - ma spory wybór i ceny korzystne a dostawa na drugi dzień ![]() z aptecznych rzeczy : www.aptekagemini.pl - ceny naprawdę konkurencyjne. |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
Zostawilam u nich ponad 400zl kazda rzecz byla zgodna z opisem a i ceny wydaja sie w miare normalne inni sprzedawcy mieli drozej. Wiadomo porownalam tylko kilka produktow ale i tak nie wychodzilo zle. Maja tez duzo rzeczy wiec koszty przesylki mniejsze niz kupowanie u kilku sprzedawcow.
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Wtajemniczenie
|
Mamaya ja Ci dam burzę... U mnie słońce piękne i ma jeszcze minimum 3 godziny być zanim mi rzeczy nie wyschną... Psy uwalone i się grzeją.
Moje pufy przyszły!!!! ![]() O rajciu jak się cieszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
Celebrinfea, ja ciuchy oddaję do schroniska w Celestynowie, im się zawsze przydają
![]() Możesz też oddać do ciucholandów HUMANA, gdzie pieniądze za ubrania są przekazywane ubogim, dzieciom etc. ![]()
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
u nas zawsze jak mają zbierać worki z ubraniami to zostawiają ulotki kilka dni wcześniej i za każdym razem nie mogłam jakoś się zebrać do porządków w szafie.. a teraz jak już mam wszystko od dwóch miesięcy popakowane, wystarczy wynieść przed dom, to oni nie jeżdżą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
U nas na szkole rodzenia do prania dla malucha położna polecała jednak płyny, bo się lepiej wypłukują. Ja posłuszne więc kupiłam płyn ![]() Jak wszystko będzie ok ze skórą twojego malca to będziesz mogła po jakimś czasie przerzucić się na zwykły proszek/płyn do prania. Cytat:
Cytat:
![]() W tamtym poście i teraz już na pierwszej stronie naszego wątku masz nazwy sprzedawców, musisz tylko na głównej stronie allegro je wkleić w przeglądarkę. Pamiętaj by zaznaczyć opcję "użytkownicy" do przeszukiwania bazy. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() do tego polecam gucioland1 wszytko szybko i tak jak powinno być (kołyska) a dziś zamówiłam z 4_mum koszule ciazowe, biustonosz itp ale to ocenie jak przyjdzie dopiero agnes, bambusiek, mamaya, framboise dzięki wielkie, że każda się wypowiedziała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Rozeznanie
|
O matko, ale piszecie dzisiaj jak zwiariowane
![]() Ja dopiero wróciłam z zakupów i załatwiania innych pierdół. Mamaya jaka burza??? Ja chyba twarz opaliłam już w ciągu tych paru godzin an słońcu. Gorąco w Warszawie jak diabli. Chciałabym burzę ![]() Lilian, Fame materiały wysłane i do Was ![]() Nautiz naprawdę piękny ten otulaczek ![]() Odnośnie pasów- któraś z dziewczyn na SR pytała o nie położną i położna powiedziała, że nie powinno się ich używać, bo paradoksalnie mięśnie przestają pracować i dłużej dochodzi się do siebie (zarówno po cc jak i sn). Ja nie zamierzam kupować, ale szczerze mówiąc nigdy też o zakupie nie myślałam ![]() Sterylizatora nie zamierzam kupować, szkoda mi kasy, uważam to za zbędny wydatek. Podgrzewacz kupię ale pewnie po porodzie, bo zamierzam łączyć karmienie piersią z butlą (od października chcę wrócić na uniwerek, więc TŻ będzie zostawał z Małą i karmił butelką). Dziś zrobiłam ogromne zakupy, byłam w Rossmannie (info - promocja na pampki Premium Care 1 z kartą rossnę, chyba 78 szt za 45zł, jakoś w ten deseń). Pełno pierdół dla siebie kupiłam, uwielbiam rossmannowe zakupy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() W kwestii butelki, podgrzewacza czy laktatora dokłądnie tak samo uważam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale mnie właśnie rodzona matka zagrzała... Mała dała mi dziś popalić, pojechałam z nią do pracy była bardzo niegrzeczna, umęczyłam się okrutnie, usnęła ok 13, padłam po tym jak betka, siadłam na kompie, mama przyszła koło 14:30 i na mnie z wyrzutem, że ruszyłabym się, tylko siedzę przed kompem... No i jej wyszczekałam, że siedzę i siedzieć będę bo jestem w zaawansowanej ciąży jakby nie zauważyła i nie będę latać pod domu i ogrodzie jak mały samochodzik [czyt. jak moja mama]. Pracoholik jeden. Wrrrr ale jestem zła ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
Domi, nie dalej jak dwie godziny temu zaczęło się strasznie chmurzyć na Pradze Południe
![]() ![]()
![]() |
#743 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie wtedy właśnie byłam w szale zakupów ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
"Szał, dziki szał..." ![]() Chyba wdychanie farby mi zaszkodziło ![]()
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko pospało 3,5 godziny
![]() I do apteki zapytać o termometr, jak nic sensownego nie będzie, to jutro klikam na all.
#746 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ciasto drożdżowe z owocami - 100g drożdży - 4 szklanki mąki - 1 szklanka cukru - 1 cukier waniliowy - 1 szklanka oleju - 4 jaja - 3/4 szklanki mleka Kruszonka: - pół kostki masła - 1 szklanka mąki - 1/2 szklanki cukru Do miski wkruszamy drożdże, na drożdże sypiemy cukier i cukier waniliowy następnie kolejno: jaja, olej, mleko, mąkę i sól. Przykrywamy ścierką i odstawiamy na 3 godziny. Kruszonka: masło siekamy z mąką i cukrem. wkładamy ją do lodówki. Po 3 godzinach składniki mieszamy na gładkie ciasto i przenosimy do blaszki wysmarowanej masłem. Na wierzch układamy owoce i posypujemy kruszonką. Pieczemy około godziny w 200 stopniach. SMACZNEGO!!!
Nasze Szczęście ![]() "Tam jest Ci najlepiej, wiem. Cicho... ciepło... ciemno... I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną. Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia. A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Dopiszesz tego sprzedawcę do listy na pierwszej stronie mamaya? Uszyłam rożek i skroiłam zasłonki do pokoju malucha ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
Nautiz, już dopisuję
![]() ![]()
![]() |
#750 |
Raczkowanie
|
Hej hej...
Dziewczyny, 2 tygodnie nieobecności i takie newsy na forum, tak to jest jak nie podczytuje się Was regularnie. Przede wszystkim Dusia - Gratulacje ![]() ![]() Witam wszystkie nowe mamusie ![]() Oczywiście napisałam już cały esej, ale niechcący skasowałam, postaram się szybko dołączyć do bieżących wątków. Przesyłam wszystkich mnóstwo pozytywnej energii, bo o dziwo czuję się jeszcze lepiej niż w poprzednich trymestrach. 8ego maja mam wizytę u lekarza, mam nadzieję, że mnie nie sprowadzi na ziemię jakąś niepokojącą informacją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.