Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-30, 12:12   #721
mamaya
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

framboise, ja jestem generalnie OGROMNĄ przeciwniczką smoczków, uważam, że dziecku smoczek do szczęścia potrzebny nie jest, ale mimo wszystko na w razie co kupiłam zestaw dwóch smoczków Tommee Tippee, o takich:
http://www.aptekadziecka.pl/pol_pl_T...ca--7589_1.jpg

Mam nadzieję nie musieć ich używać, ale tak jak radziła mi moja mama, lepiej kupić i niech najwyżej leżą niż później w biegu kupować, bo dziecko płacze i nie da się go uspokoić w żaden sposób.
Ja mam tak negatywny stosunek do smoczków pewnie dlatego, że sama nigdy smoczka w buzi nie miałam No i mam świra na punkcie prostych zębów. Oczywiście te obecne smoczki są trochę inne, lepsze od tych dostępnych dwadzieścia - parę lat temu, ale mimo wszystko, smoczek to na ten moment dla mnie zło (nie)konieczne

A podgrzewacz to moje czyste wygodnictwo Ale wolę kwestię podgrzania załatwić w nocy w 3 minuty, aniżeli w 15 minut bawiąc się garnkami

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-04-30 o 12:16
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 12:21   #722
agnes208
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Co do smoczkow to ja kupilam te same co mamaya ale nie mam zamiaru podawac jesli nie bedzie konkretnego placzu niczym nie dajacego sie wyciszyc przeciez dziecko nie rodzi sie ze smoczkiem w buzi wiec nie jest mu on niezbedny. Mam nadzieje ze sie uda ale zycie pokaze.

Wrrr zla jestem mialam prac dzis dzieciowe juz posortowalam wszystko metki wycielam itd a tu dzis leje deszcz a wczoraj byla piekna pogoda. Jak dzis mam wolne i moglabym prac i prasowac a tu d....
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 12:22   #723
framboise87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
framboise, ja jestem generalnie OGROMNĄ przeciwniczką smoczków, uważam, że dziecku smoczek do szczęścia potrzebny nie jest, ale mimo wszystko na w razie co kupiłam zestaw dwóch smoczków Tommee Tippee, o takich:
http://www.aptekadziecka.pl/pol_pl_T...ca--7589_1.jpg

Mam nadzieję nie musieć ich używać, ale tak jak radziła mi moja mama, lepiej kupić i niech najwyżej leżą niż później w biegu kupować, bo dziecko płacze i nie da się go uspokoić w żaden sposób.
Ja mam tak negatywny stosunek do smoczków pewnie dlatego, że sama nigdy smoczka w buzi nie miałam No i mam świra na punkcie prostych zębów. Oczywiście te obecne smoczki są trochę inne, lepsze od tych dostępnych dwadzieścia - parę lat temu, ale mimo wszystko, smoczek to na ten moment dla mnie zło (nie)konieczne

A podgrzewacz to moje czyste wygodnictwo Ale wolę kwestię podgrzania załatwić w nocy w 3 minuty, aniżeli w 15 minut bawiąc się garnkami
dzięki za linka! ja też myślałam o tym, że nie będę chciała smoczków używać, ale może rzeczywiście lepiej mieć niż później biegać i szukać, tym bardziej że majątku nie kosztują
i z podgrzewaczem w sumie też racja, ja planuję co prawda karmić piersią przez pół roku (nie wiem, czy dłużej wytrzymam po prostu i czy będę chciała), ale jak odciągnę mleko to takie cudo może się przydać

w krk burza
Stary 2014-04-30, 12:25   #724
mamaya
Zakorzenienie

framboise, pewnie, że może się przydać! Ja wyszłam z założenia, że kupuję wszystko, co uważam, że się przyda bądź może się przydać, jeśli nie będę czegoś używać to zwyczajnie sprzedam. Przezorny zawsze ubezpieczony

Chyba burza z Krakowa przesuwa się również na północ, do Warszawy, bo po słońcu nie ma w stolicy śladu A ja burzę uwielbiam i z utęsknieniem na nią czekam
Stary 2014-04-30, 12:26   #725
Lillian_
Rozeznanie

mamaya - dzięki chyba tak zrobię - ale najpierw wypiorę z tego podstawowego brudu i plam w persilu/arielu a potem już przed porodem na gotowe w jelpie przepiorę wszystko

nautiz- Ja bym poprosiła cię o taką listę linków, bo ja planowałam też spisywać ale dałam ciała i nie wiem gdzie co w necie kupować co sie opłaca i za czym patrzeć gdzie sie opłaca gdzie nie itd. Plis.ss
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje !

Edytowane przez Lillian_
Czas edycji: 2014-04-30 o 12:28
Lillian_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 12:26   #726
Fame
Zakorzenienie

mamaya ja też nie ssałam smoczka a myślę tak samo jak Twoja mama i dlatego zamierzam kupic jeden (upatrzyłam sobie Avent'a), ale na pewno nie będę wciskać na siłę dziecku jak nie zajdzie potrzeba.

dziewczyny znalazłam na all takiego sprzedawcę rodzyneczki ale nie wiem czy wpisywać na pierwszą stronę bo nie jest sprawdzony ale mają duży asortyment i wydaje mi się że niedrogo też
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 12:30   #727
agnes208
Zakorzenienie

fame ja od rodzyneczkow zamowilam mega wielka pake z rzeczami wszystko bylo jak najbardziej ok.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-30, 12:30   #728
mamaya
Zakorzenienie

Fame, high five!

Dopisuję rodzyneczki na pierwszą stronę w takim razie Skoro agnes mówi, że poleca

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-04-30 o 12:32
Stary 2014-04-30, 12:31   #729
bambusiek
Zakorzenienie

Smoczek kupię jeden w razie "w", ale postaram się nie dawać. Synek miał, ale to było w akcie desperacji, bo ciągle na piersi wisiał a nie pił
Z TT, Aventem, NUKiem się nie polubił, za to wolał zwykłe Canpola i taki też jeden kupię.

miałam zrobić jasne pranie, poogarniać ciuchy w które nie wchodzę i kilka rzeczy jeszcze, a nie mam na nic sił
jedynie co, to w reklamówce pt. "na dalszą ciążę" znalazłam fajną tuniczkę na dzisiejszy wieczór i sukienkę, co by pasowała na tą imprezkę pod koniec maja. Szara w łączkę, to tylko jakieś kolorowe dodatki i już.
Jak znajdę coś innego, to spoko, a jak nie to w tej pójdę i już

teraz zmykam ugotować ryż do obiadu i poogarniać z grubsza chatkę
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 12:35   #730
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
fame ja od rodzyneczkow zamowilam mega wielka pake z rzeczami wszystko bylo jak najbardziej ok.
oo no to super! teraz na pewno coś zamówię

Cytat:
Fame, high five!

Dopisuję rodzyneczki na pierwszą stronę w takim razie Skoro agnes mówi, że poleca
dzięki

o matko! już mi się nie chce leżeć
Stary 2014-04-30, 12:41   #731
Agata0606
Raczkowanie

Jeżeli chodzi o dostawców to polecam:
z allegro : tomekkus6 - ma spory wybór i ceny korzystne a dostawa na drugi dzień
z aptecznych rzeczy : www.aptekagemini.pl - ceny naprawdę konkurencyjne.
Agata0606 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-30, 12:44   #732
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Fame, high five!

Zostawilam u nich ponad 400zl kazda rzecz byla zgodna z opisem a i ceny wydaja sie w miare normalne inni sprzedawcy mieli drozej. Wiadomo porownalam tylko kilka produktow ale i tak nie wychodzilo zle. Maja tez duzo rzeczy wiec koszty przesylki mniejsze niz kupowanie u kilku sprzedawcow.
Stary 2014-04-30, 12:53   #733
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Mamaya ja Ci dam burzę... U mnie słońce piękne i ma jeszcze minimum 3 godziny być zanim mi rzeczy nie wyschną... Psy uwalone i się grzeją.

Moje pufy przyszły!!!!

O rajciu jak się cieszę A wieczorem prasowanie trzeba będzie zrobić i ciuchy moje posegregować. Dziewczyny okolic warszawskich, wiecie gdzie można oddać ciuchy na jakąś organizację?
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 12:59   #734
mamaya
Zakorzenienie

Celebrinfea, ja ciuchy oddaję do schroniska w Celestynowie, im się zawsze przydają Czy dla wolontariuszy czy dla zwierzaków.
Możesz też oddać do ciucholandów HUMANA, gdzie pieniądze za ubrania są przekazywane ubogim, dzieciom etc.
Stary 2014-04-30, 13:06   #735
Fame
Zakorzenienie

u nas zawsze jak mają zbierać worki z ubraniami to zostawiają ulotki kilka dni wcześniej i za każdym razem nie mogłam jakoś się zebrać do porządków w szafie.. a teraz jak już mam wszystko od dwóch miesięcy popakowane, wystarczy wynieść przed dom, to oni nie jeżdżą
Stary 2014-04-30, 13:15   #736
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Celebrinfea, ja ciuchy oddaję do schroniska w Celestynowie, im się zawsze przydają Czy dla wolontariuszy czy dla zwierzaków.
Możesz też oddać do ciucholandów HUMANA, gdzie pieniądze za ubrania są przekazywane ubogim, dzieciom etc.

O super dzięki!
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 13:41   #737
Nautiz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
Boski Pięknie odszyty. Też się nad takim zastanawiam. Masz może wykrój?
Na moim blogu jest link do wykroju, adres masz w mojej stopce.

Cytat:
Napisane przez Lillian_ Pokaż wiadomość
Ja chyba kupię jak radzicie 1/2 butelkę chociaż chcę kp.
podgrzewacz- nie wiem jescze, sterylizator mam nadzieję odkupić od szwagierki. ale do mikrofalówki nie chcę bo mam do bani mikrofalówkę która wywala mi korki i w ogóle nie cierpię z niej korzystać.

ja mam tylko 1 rożek - używany po znajomej i chyba nie planuję kupować 2 - wydają mi się rożki grube i niezbyt praktyczne w sumie nie wiem nawet po co one są... ?

Mam do was pytanie jescze - mam używane ciuszki ( body pajacyki rampersy spiochy na pierwsze 0-5 mies wszystkie są używane czasami poplamione ale nie aż tak masakrycznie. Chcę je najpierw uprać w Proszku ariel, z płynem silan/lenor i potem je dokładnie wypłukać na dodatkowe płukanie. Te mocniej zabrudzone chcę moczyć w vanishu i wyprać normalnie i znowu wypłukać ze 2 razy w pralce. Czy po takiej akcji będę jeszcze je musiała w proszku lovela dzidziuś czy jelp prać 2 raz? co myślicie- pytam o rade.
Ja mam taką samą sytuację - poprałam w odplamiaczu i zwykłym proszku, teraz po majówce zacznę prać w płynie Bobini - dziś takowy nabyłam w Rossmannie bo była jakaś promocja. Poprasuję i do komody - niech czeka.
U nas na szkole rodzenia do prania dla malucha położna polecała jednak płyny, bo się lepiej wypłukują. Ja posłuszne więc kupiłam płyn
Jak wszystko będzie ok ze skórą twojego malca to będziesz mogła po jakimś czasie przerzucić się na zwykły proszek/płyn do prania.

Cytat:
Napisane przez framboise87 Pokaż wiadomość
mniam! w takim razie dzisiaj zjem drugą połówkę mojej mega drożdżówy, czekając w gabinecie na wizytę
jeszcze mam dziś szkołę rodzenia z praktycznymi zajęciami przewijania i kąpania lalek

Roksanka a dasz przepis na taką drożdżówkę?

co do sterylizatora to się zgadzam w stu procentach myślałam, że podgrzewacz też niepotrzebny, ale jak mówisz Mamaya, że tak szybko idzie podgrzać butlę, to może też zainwestuję... Jeśli chodzi o te wszystkie butelki, itp to jestem kompletnie zielona :/
Dziewczyny, a kupujecie jakieś smoczki? w jednej z gazet wyczytałam, że jak ktoś chce taki uspokajacz, to dopiero od drugiego miesiąca.
Im więcej wiem, tym bardziej nic nie wiem! ratunku!!!
Znowu coś z mojej szkoły rodzenia - smoczki na początek tylko dla mega łasuchów, które mają mocno rozwinięty odruch ssania. Położna radziła by się wstrzymać z zakupem, one doradzą co trzeba wedle potrzeb dziecka - o ile takie będą. Źle dobrany smoczek może zakłócić odruch ssania, dlatego nie można go podawać od pierwszych dni życia dzieciaczka.

Cytat:
Napisane przez Lillian_ Pokaż wiadomość
mamaya - dzięki chyba tak zrobię - ale najpierw wypiorę z tego podstawowego brudu i plam w persilu/arielu a potem już przed porodem na gotowe w jelpie przepiorę wszystko

nautiz- Ja bym poprosiła cię o taką listę linków, bo ja planowałam też spisywać ale dałam ciała i nie wiem gdzie co w necie kupować co sie opłaca i za czym patrzeć gdzie sie opłaca gdzie nie itd. Plis.ss
Ja z chęcią pomogę tylko nie wiem o co prosisz
W tamtym poście i teraz już na pierwszej stronie naszego wątku masz nazwy sprzedawców, musisz tylko na głównej stronie allegro je wkleić w przeglądarkę. Pamiętaj by zaznaczyć opcję "użytkownicy" do przeszukiwania bazy.
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 13:48   #738
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość
W tamtym poście i teraz już na pierwszej stronie naszego wątku masz nazwy sprzedawców, musisz tylko na głównej stronie allegro je wkleić w przeglądarkę. Pamiętaj by zaznaczyć opcję "użytkownicy" do przeszukiwania bazy.
A nie trzeba Wystarczy zrobić "klik" na nazwę i od razu przekieruje na aukcje użytkownika
Stary 2014-04-30, 13:56   #739
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agata0606 Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o dostawców to polecam:
z allegro : tomekkus6 - ma spory wybór i ceny korzystne a dostawa na drugi dzień
z aptecznych rzeczy : www.aptekagemini.pl - ceny naprawdę konkurencyjne.
też go polecam,zamawiałam od niego wszystko super i mega szybko
do tego polecam gucioland1 wszytko szybko i tak jak powinno być (kołyska) a dziś zamówiłam z 4_mum koszule ciazowe, biustonosz itp ale to ocenie jak przyjdzie dopiero

agnes, bambusiek, mamaya, framboise dzięki wielkie, że każda się wypowiedziała
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-30, 13:57   #740
Domi_00
Rozeznanie

O matko, ale piszecie dzisiaj jak zwiariowane

Ja dopiero wróciłam z zakupów i załatwiania innych pierdół.

Mamaya jaka burza??? Ja chyba twarz opaliłam już w ciągu tych paru godzin an słońcu. Gorąco w Warszawie jak diabli. Chciałabym burzę

Lilian, Fame materiały wysłane i do Was

Nautiz naprawdę piękny ten otulaczek

Odnośnie pasów- któraś z dziewczyn na SR pytała o nie położną i położna powiedziała, że nie powinno się ich używać, bo paradoksalnie mięśnie przestają pracować i dłużej dochodzi się do siebie (zarówno po cc jak i sn). Ja nie zamierzam kupować, ale szczerze mówiąc nigdy też o zakupie nie myślałam

Sterylizatora nie zamierzam kupować, szkoda mi kasy, uważam to za zbędny wydatek. Podgrzewacz kupię ale pewnie po porodzie, bo zamierzam łączyć karmienie piersią z butlą (od października chcę wrócić na uniwerek, więc TŻ będzie zostawał z Małą i karmił butelką).

Dziś zrobiłam ogromne zakupy, byłam w Rossmannie (info - promocja na pampki Premium Care 1 z kartą rossnę, chyba 78 szt za 45zł, jakoś w ten deseń). Pełno pierdół dla siebie kupiłam, uwielbiam rossmannowe zakupy Potem kilka ciuchów dla siebie w NewLook, a na koniec Tesco, gdzie nabyłam drogą kupna szczoteczkę do włosków dla bobasa, ceratki na łóżeczko, zestaw do pielęgnacji małych paznokietków, kocyk, kilka ciuszków w promocji i butelkę TT. Padam na cycki (przepraszam, że tak kolokwialnie, ale dosłownie na nie padam) i potrzebuję
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 13:58   #741
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Mam pytanie dziewczyny, jak sądzicie czy po cc pas poporodowy się przyda jak będzie gorąco, tylko nie mylcie z wyszczuplającym ?
eee a ja myślałam że to jedno i to samo.. miałam pas ściągający, ale wcale ngo nie używałam... chyba że miałam jakieś poważniejsze wyjście
Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
Fame, Mamaya - dziękuję -taka dziś piękna pogoda a u nas temp. 38,6 i siedzimy w domu

i like it - ja od samego początku przez rok karmiłam tylko piersią, butelki kupiłam od razu taki zestaw startowy z aventu i nie żałowałam -w tych mniejszych butelkach synuś pił marchwiankę, podgrzewacz mam taki za 29 zł jest super i nadal działa, sterylizator jak dla mnie całkowicie zbędny bo uważam, że dziecka nie powinno się wychowywać w super sterylnych warunkach i normalne umycie zdecydowanie wystarczy - ale to jak kto woli
a czemu można źle dobrać laktator ? mam elektryczny i on ma takie złączki pasujące do aventu
i na sali leżałam z dwiema dziewczynami którym mężowie kupowali laktator jak one były w szpitalu juz no i jakoś nie były zadowolone
a jeszcze podgrzewacz przydał się jak wychodziłam zostawiałam odciągnięte mleko
Zdrówka dla Jasia długo się temp utrzymuje
W kwestii butelki, podgrzewacza czy laktatora dokłądnie tak samo uważam Sterylizator wprawdzie miałam, ale to było z wygodnictwa.. bo kuchnię żeby zagotować wodę mam 2 piętra niżej... a sterylizator był u góry.. ale potem dziwne jakieś kolory zaczął wytrącać.. generalnie chyba go wywalę.. i kupię tylko podgrzewacz.. teraz już nie będę świrować z wyparzaniem, może tylko raz na jakiś czas, a nie za każdym razem jak to miało u nas miejsce z 2-3 miechy
Cytat:
Integra, no właśnie coś mi się tak wydawało, że zachwalałaś Hevea Baby lateksowy Super! Mam więc kolejną pozytywną opinię
Ja też taki mam i też polecam tylko ja jeszcze mam z jednej strony kokos, na pierwsze miesiące
Cytat:

Lillian, ja uważam, że zdecydowanie powinnaś wyprać ciuszki w proszku przeznaczonym dla dzieci Aczkolwiek ograniczyłabym się na razie do prania w dzieciowym proszku tych najmniejszych ciuszków, w rozmiarach 56 - 68
Z resztą również przyjęłam taką zasadę - wszystkie ubranka piorę w zwykłym proszku do prania (ja akurat używam Persil, bo jest jednym z niewielu proszków, które mnie nie uczulają) a za 3 - 4 tygodnie wypiorę te najmniejsze w JELPie
eee a czemu tak? kompletnie nie rozumiem podwójnego prania.. przecież od prania ciuszki się niszczą.... im mniej tym lepiej, a przecież proszek dla dzieci też niweluje bakterie i takie tam, a co najważniejsze wszelkie bakterie itp zabija temperatura prania (wystarczu 60st) no i temp. prasowania - chyba ponad 100st., więc dla mnie podwójne pranie zupełnie mija się z celem.. Wystarczy że podczas eksploatacji ciuszków trzeba będzie je prać x razy....
Cytat:
Dziewczyny, a kupujecie jakieś smoczki? w jednej z gazet wyczytałam, że jak ktoś chce taki uspokajacz, to dopiero od drugiego miesiąca.
Im więcej wiem, tym bardziej nic nie wiem! ratunku!!!
Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Co do smoczkow to ja kupilam te same co mamaya ale nie mam zamiaru podawac jesli nie bedzie konkretnego placzu niczym nie dajacego sie wyciszyc przeciez dziecko nie rodzi sie ze smoczkiem w buzi wiec nie jest mu on niezbedny. Mam nadzieje ze sie uda ale zycie pokaze.
Ze smoczkiem w buzi się nie rodzi ale z naturalną potrzebą ssania. Ja jestem zwolenniczką smoczków, tylko używania ich z umiarem. Wiem że nie każde dziecko chce smoczka ssać, może to kwestia jego budowy, producenta.. może taka natura dziecia. My z małą spędziłyśmy 2 tyg w szpitalu po urodzeniu i położne żeby ją uspokoić w inkubatorze tzw "solarium" (lampy zwalczające żółtaczkę), kombinowały jak koń pod górkę.. smoczki które miałam mała nie chciałą ssać, dopiero "zatrybiła" smoczek od butelki NUKa i później kupiliśmy już taki normalny smoczek z tej właśnie firmy. Od początku staraliśmy się, żeby smoczek mała używała tylko do spania, albo uspokojenia się w razie konkretnego płaczu. Do tej pory go używa, właśnie do zasypiania, po uśnięciu często jej go wyciągam o ile sama nie wypluje, więc myślę że na wadę zgryzu wpływu to nie ma wielkiego... Za to moja kumpela, która ma 2,5 letnią córkę, która nigdy smoczka nie miała/ nie chciała, ma teraz duuży problem, bo jej córka ten brak rekompensuje sobie gryzieniem/ssaniem ręki przez sen. Kumpela musi wstawać kilka razy w nocy żeby jej tą rękę zabierać, no cuda na kiju. Wiem że do któregoś roku życia dziecko ma naturalny odruch i potrzebę ssania i ze swojego podwórka widzę, że nie powinno mu się tego zabierać. Smoczkom mówię TAK, tylko z rozsądkiem. Bo jak widzę dziecko 2 lub więcej lat dzimgające smoka naokrągło to mi go żal... ale wynika to tylko z wygodnictwa rodziców wg mnie.

Ale mnie właśnie rodzona matka zagrzała... Mała dała mi dziś popalić, pojechałam z nią do pracy była bardzo niegrzeczna, umęczyłam się okrutnie, usnęła ok 13, padłam po tym jak betka, siadłam na kompie, mama przyszła koło 14:30 i na mnie z wyrzutem, że ruszyłabym się, tylko siedzę przed kompem... No i jej wyszczekałam, że siedzę i siedzieć będę bo jestem w zaawansowanej ciąży jakby nie zauważyła i nie będę latać pod domu i ogrodzie jak mały samochodzik [czyt. jak moja mama]. Pracoholik jeden. Wrrrr ale jestem zła Jednak nie ma to jak mieszkać bez rodziców.... Czuję się jak w podstawówce, czemu siedzisz, a zrobiłabyś coś.... grrrrr
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 14:06   #742
mamaya
Zakorzenienie

Domi, nie dalej jak dwie godziny temu zaczęło się strasznie chmurzyć na Pradze Południe I liczyłam na burzę
Stary 2014-04-30, 14:08   #743
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Domi, nie dalej jak dwie godziny temu zaczęło się strasznie chmurzyć na Pradze Południe I liczyłam na burzę

Pewnie wtedy właśnie byłam w szale zakupów
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-30, 14:14   #744
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Pewnie wtedy właśnie byłam w szale zakupów

"Szał, dziki szał..."

Chyba wdychanie farby mi zaszkodziło
Stary 2014-04-30, 14:15   #745
bambusiek
Zakorzenienie

Moje dziecko pospało 3,5 godziny teraz je obiadek i wychodzimy do miasta. Muszę mu kupić zwykłe trampki, bo nie ma nic na plac/rower. Moze przy okazji klapki dla siebie znajdę.

I do apteki zapytać o termometr, jak nic sensownego nie będzie, to jutro klikam na all.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 14:29   #746
roksanka88
Raczkowanie

Cytat:
mniam! w takim razie dzisiaj zjem drugą połówkę mojej mega drożdżówy, czekając w gabinecie na wizytę
jeszcze mam dziś szkołę rodzenia z praktycznymi zajęciami przewijania i kąpania lalek

Roksanka a dasz przepis na taką drożdżówkę?
Ja robię z tego przepisu i zawsze mi dobra wychodzi
Ciasto drożdżowe z owocami

- 100g drożdży

- 4 szklanki mąki

- 1 szklanka cukru

- 1 cukier waniliowy

- 1 szklanka oleju

- 4 jaja

- 3/4 szklanki mleka

Kruszonka:

- pół kostki masła

- 1 szklanka mąki

- 1/2 szklanki cukru

Do miski wkruszamy drożdże, na drożdże sypiemy cukier i cukier waniliowy następnie kolejno: jaja, olej, mleko, mąkę i sól. Przykrywamy ścierką i odstawiamy na 3 godziny.

Kruszonka: masło siekamy z mąką i cukrem. wkładamy ją do lodówki.

Po 3 godzinach składniki mieszamy na gładkie ciasto i przenosimy do blaszki wysmarowanej masłem. Na wierzch układamy owoce i posypujemy kruszonką. Pieczemy około godziny w 200 stopniach.

SMACZNEGO!!!

"Tam jest Ci najlepiej, wiem.
Cicho... ciepło... ciemno...
I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną.
Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia.
A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia."
roksanka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 14:33   #747
Nautiz
Raczkowanie

Cytat:
A nie trzeba Wystarczy zrobić "klik" na nazwę i od razu przekieruje na aukcje użytkownika
aaa no proszę, takie cuda tu u nas są

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
też go polecam,zamawiałam od niego wszystko super i mega szybko
do tego polecam gucioland1 wszytko szybko i tak jak powinno być (kołyska) a dziś zamówiłam z 4_mum koszule ciazowe, biustonosz itp ale to ocenie jak przyjdzie dopiero

agnes, bambusiek, mamaya, framboise dzięki wielkie, że każda się wypowiedziała
Ja zapomniałam, że sama zamawiałam z 4_mum koszule i wszystko było ok, szybko przysłali a koszule już testuję.
Dopiszesz tego sprzedawcę do listy na pierwszej stronie mamaya?

Uszyłam rożek i skroiłam zasłonki do pokoju malucha
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 14:35   #748
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roksanka88 Pokaż wiadomość
Ja robię z tego przepisu i zawsze mi dobra wychodzi
Ciasto drożdżowe z owocami

- 100g drożdży

- 4 szklanki mąki

- 1 szklanka cukru

- 1 cukier waniliowy

- 1 szklanka oleju

- 4 jaja

- 3/4 szklanki mleka

Kruszonka:

- pół kostki masła

- 1 szklanka mąki

- 1/2 szklanki cukru

Do miski wkruszamy drożdże, na drożdże sypiemy cukier i cukier waniliowy następnie kolejno: jaja, olej, mleko, mąkę i sól. Przykrywamy ścierką i odstawiamy na 3 godziny.

Kruszonka: masło siekamy z mąką i cukrem. wkładamy ją do lodówki.

Po 3 godzinach składniki mieszamy na gładkie ciasto i przenosimy do blaszki wysmarowanej masłem. Na wierzch układamy owoce i posypujemy kruszonką. Pieczemy około godziny w 200 stopniach.

SMACZNEGO!!!
Moja mama chyba piecze identyczną i jest pyszna
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 14:39   #749
mamaya
Zakorzenienie

Nautiz, już dopisuję Też będzie taki bajer jak przy reszcie, że "klik" i voila
Stary 2014-04-30, 14:45   #750
TaTekla
Raczkowanie

Hej hej...

Dziewczyny, 2 tygodnie nieobecności i takie newsy na forum, tak to jest jak nie podczytuje się Was regularnie.

Przede wszystkim Dusia - Gratulacje Niech Aruś rośnie silny i zdrowy. Życzę szybkiego powrotu do domu. Miałyśmy ten sam termin porodu, więc byłam bardzo zaskoczona. Oczywiście informuj nas co u Was

Witam wszystkie nowe mamusie

Oczywiście napisałam już cały esej, ale niechcący skasowałam, postaram się szybko dołączyć do bieżących wątków.

Przesyłam wszystkich mnóstwo pozytywnej energii, bo o dziwo czuję się jeszcze lepiej niż w poprzednich trymestrach. 8ego maja mam wizytę u lekarza, mam nadzieję, że mnie nie sprowadzi na ziemię jakąś niepokojącą informacją
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości