![]() |
#721 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 779
|
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg
Cytat:
Bardzo m±dre podej¶cie! ![]() ![]() A zawsze trzeba mieæ co¶ na czarn± godzinê ![]()
![]() |
#722 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 237
|
Cytat:
![]() nie wszystko napisa³am w szegó³ach ale o tym nie zapominam b±dz pewna ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 582
|
Cytat:
![]() Ps. Na obiadek szykujê panierowane kotlety z kurczaka, kasze jaglan± i sa³atkê z pomidorów, szczypiorku z ³y¿k± ¶mietany ![]() No a z koszenia dupa, zacz±³ deszcz padaæ, ledwie 1/5 wykosi³am. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 352
|
Cytat:
W³asny warzywniaczek, mo¿e jaka¶ kurka ![]()
![]() |
#725 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#726 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 352
|
Cytat:
![]()
![]() |
#727 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 820
|
Cytat:
S³uchajcie, jasna sprawa, ¿e nie ka¿dy musi liczyæ kalorie. Zreszt± ja ju¿ mówi³am,¿e ze swojego do¶wiadczenia polecam policzyæ kilka dni, ¿eby wiedzieæ mniej wiêcej ile siê je, bo ja by³am przekonana, ¿e jem du¿o, a jad³am o wiele za ma³o. Ale jak komu¶ to nie odpowiada to nie musi, przecie¿ ka¿dy tu pisze o tym co siê u niego sprawdza b±d¼ nie sprawdza. To wszystko s± tylko sugestie, a co ka¿da z nas bêdzie robiæ to zale¿y ju¿ od niej ![]() Za to my¶lê, ¿e dobrze by by³o, jakby¶my faktycznie wypisywa³y codziennie tutaj co jad³y¶my, bo wiele osób w w±tku mo¿e podpowiedzieæ czego jest za du¿o/za ma³o ![]() 1992MaDziuLeK tutaj ostro krytykuje jad³ospisy i dobrze! Dziewczyny, nie obra¿ajcie siê i nie oburzajcie siê o to. Pewnie, ¿e my w wiêkszo¶ci jeste¶my na pocz±tku drogi i na razie te jad³ospisy nie bêd± idealne, ale trzeba sobie z tego zdawaæ sprawê ![]() Dla jednej osoby d¿em wieczorem to tragedia i najgorszy b³±d, a dla drugiej to wielki sukces, bo ten d¿em zastêpuje pó³ s³oika nutelli zagryzanego wafelkiem! Wszystko zale¿y, na jakim jeste¶my etapie ![]() Tak¿e ja jestem za tym, ¿eby krytykowaæ, ale siê nie obra¿aæ i pamiêtaæ,, ¿e ka¿dy tu jest tylko po to, ¿eby pomóc. To co piszemy to nasze opinie i sugestie, ale to nie znaczy,¿e ka¿dy tak musi i dla ka¿dego to dobra droga, a te¿ niekoniecznie ka¿dy ma racjê ![]() Uczmy siê nie tylko na w³asnych b³êdach, ale te¿ na cudzych ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Melonade Czas edycji: 2014-05-28 o 14:40 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#728 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
Kurki to ja te¿ bym chcia³a mieæ swoje. Zaobserwowa³am u siebie jaki¶ czas temu, ¿e bardzo mi szkodzi drób - niestety, tego na ryneczku nie daj±, mam do wyboru albo mniej albo bardziej naszpikowany hormonami
![]() ![]() Melonade, ja dzisiaj Ci siê podlizujê potwornie, ale ca³kowit± racjê masz! Kurcze, kusi mnie ¿eby sobie narzuciæ taki dryl ¿e zejdzie ze mnie to w dwa miesi±ce ![]()
- Jest. S±siad, który posiada pozwolenie na broñ i ¿ó³te papiery." 27.02.2012 ![]() Edytowane przez aamidale Czas edycji: 2014-05-28 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Wtajemniczenie
|
Melonade wiem co¶ o tym tworzeniu jad³ospisów
![]() Nie ukrywam, ¿e odchudzam siê od listopada 2013 roku, wiêc jaki¶ ju¿ d³u¿szy czas... Nie jestem nieomylna, jestem tylko cz³owiekiem i tak samo jak ka¿da z Was czasami upadam ![]() Nie chcê nikomu dogryzaæ, ani ubli¿aæ. Nie chce nikogo obraziæ. Chce pomóc tyle, na ile jestem w stanie ![]() ![]() ![]() Je¶li kto¶ sobie nie ¿yczy, to nie bêdê siê wypowiadaæ - to oczywiste, nie chce nikomu siê narzucaæ ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
I znowu muszê siê nie zgodziæ ![]() ![]() Bia³ko na redukcji to podstawa. Przypada go a¿ 2g na ka¿dy kg masy cia³a! To bardzo du¿o. Nie masz szans zbudowaæ miê¶ni na bia³ku! Miê¶nie nie rosn± tylko od bia³ka. Miê¶nie rosn±, kiedy masz dodatni bilans energetyczny w po³±czeniu bia³ek, wêglowaodanów i t³uszczy z naciskiem na bia³ka noi oczywi¶cie trening si³owy. Ty siê nie bój, bo Twój bilans (je¶li chcesz schudn±æ) musi byæ ujemny, a trening spalaj±cy tkankê t³uszczow± - aeroby lub aeroby w po³±czeniu z si³owym... Wiêc nie bêdziesz umiê¶niona przesadnie i jedz bia³ko ![]()
![]() |
#730 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja robiê g³ównie aeroby, wiem ¿e muszê mieæ deficyt - tylko ze ja siê serio boje. Naprawdê szybko mi przyrastaj± miê¶nie, kiedy¶ sobie wyhodowa³am tak twarde i wielkie nogi, ¿e nic mi nie pomaga³o potem ![]() ![]()
- Jest. S±siad, który posiada pozwolenie na broñ i ¿ó³te papiery." 27.02.2012 ![]() Edytowane przez aamidale Czas edycji: 2014-05-28 o 15:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam kurczaki ze sprawdzonego miejsca, dlatego jem bez obaw. Ale w takim razie mo¿e jedz indyka? Indyki nie s± tak pakowane hormonami. I podobno wo³owina te¿ jest ok, ale ja nie lubiê, wiêc nie ¶ledzê☠na bie¿±co, tak¿e mogê siê myliæ. Haha, cieszê siê,☠¿e kto¶ siê ze mn± zgadza ![]() Te¿ mnie kusi, ale jak przychodzi co do czego to mi siê☠odechciewa ![]()
![]() |
#732 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do nóg i miê¶ni... je¶li kto¶ genetycznie ma mieæ dobrze zbudowane to takie bêd±. Ja schud³am ponad 20 kg a w nogach prawie nic. Ale dosz³am do wniosku, ¿e lepiej ¿eby by³y wielkie i lekko umiê¶none ni¿ sflacza³e i "oblane" cellulitem... ![]() ![]()
![]() |
#733 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Rozeznanie
|
Mi siê chce, zgrywam sobie muzykê na telefon i idê skakaæ na prowizorycznej skakance. Jest mi tak zimno, ¿e wszelka forma aktywno¶ci fizycznej napawa mnie rado¶ci±.
Wierz mi na s³owo, Melonade, ¿e bardzo mocno rosn± mi miê¶nie i nie podobaj± mi siê a¿ takie ![]() ![]()
![]() |
#735 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciê¿ko jest wyczuæ humor, ton i intencje przez internet, dlatego ja tylko uprzedzam, ¿e wszystko tu robiê z dobrymi intencjami i po to, ¿eby pomóc, a nie zaszkodziæ ![]() Cytat:
Ja u siebie zauwa¿y³am, ¿e lepiej dzia³a jednak ograniczenie wêgli (nie wiem te¿, czy nie mam nietolerancji glutenu), ale i tak siê staram ich je¶æ ok. 40% . Bo pamiêtajmy, ¿e warzywa to te¿ wêglowodany ![]() I te¿ te 2g na kg masy cia³a to sporo, raczej osoby, którym w³a¶nie zale¿y na rozbudowie miê¶ni tak jedz± ![]() ![]() To jest w ogóle temat rzeka, ale z jednym siê na pewno zgodzê - dziewczyny, nie bójcie siê bia³ka, nie bójcie siê miê¶ni ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Melonade Czas edycji: 2014-05-28 o 15:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#736 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tego nie wiedzia³am, ¿e im wiêcej miê¶ni tym szybciej schodzi. Ale poza tym ryby przecie¿ te¿ maj± bia³ko ![]() To mnie martwisz, bo zawsze chcia³am mieæ cienkie nó¿ki ![]() zreszt±, ja nawet nie mam apetytu na miêso - a staram siê s³uchaæ swojego cia³a. Bo zachcianek ¿adnych te¿ nie mam jak jem regularnie, jedyne grzeszki to od 19 maja zupka chiñska. W zamra¿alniku mam dwa pud³a lodów i w ogóle o nich nie my¶lê. A jak bywa³am g³odna, zanim zaczê³am trzymaæ dietê, to za kabanocha da³abym siê pokroiæ. Wiêc mo¿e i co¶ w tym jest ze tego miêsa póki co nie...[t³umaczenia siê gówniary jest w tym z pewno¶ci± najwiêcej :p]
- Jest. S±siad, który posiada pozwolenie na broñ i ¿ó³te papiery." 27.02.2012 ![]() Edytowane przez aamidale Czas edycji: 2014-05-28 o 15:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z hormonami lepiej uwa¿aæ, wiem co¶ o tym! Ale wiesz, ³atwiej jest kszta³towaæ sylwetkê, jak siê ma miê¶nie ni¿ jak siê ma t³uszcz, poza tym maj±c wiêcej miê¶ni, spala siê wiêcej kalorii, a wiêc i ³atwiej siê pozbyæ t³uszczu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak jesz ryby to wcale nie musisz je¶æ miêsa, spokojnie, nic na si³ê. Chodzi tylko o to, ¿eby siê nie pozbawiaæ bia³ka, bo jego niedobory maj± sporo fatalnych skutków (i tu znowu mogê mówiæ z do¶wiadczenia).
![]() |
#738 |
Rozeznanie
|
Wiem, sól silikon i drut kolczasty, dlatego raczej nie wchodzê do sklepu bez dozoru
![]() Kurcze, pocieszy³a¶ mnie t± ryb±! Ja to bym chcia³a ³ososia, ale moja kieszeñ mo¿e strawiæ tylko takiego np dorszyka ![]() Miê¶nie s± spoko na pupie i na ³ydkach. Na udach mia³am a¿ tak± dziurê po boku, ¿e przez dzinsy by³o widaæ - masakra ![]() Dziêki ogromne za pocieszanie ![]()
![]() |
#739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#740 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#741 | ||||||||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 410
|
Dziewczyny, zaraz poodpisujê adekwatnie do ka¿dej, ale ogólnie chcê napisaæ, ¿e moim zdaniem liczenie kalorii i makrosk³adników to jedyna s³uszna redukcja. ¯adne na oko, ¿adne dukany i kopenhaskie. Zastój zawsze jest, prêdzej czy pó¼niej ZAWSZE. I nie jest to mój wymys³, tylko organizm po prostu przyzwyczaja sie do deficytu kalorycznego i przestaje spalaæ tkankê t³uszczow±. Bia³ko na redukcji odgrywa najwa¿niejsz± rolê, uwa¿am ¿e 1,8g-2g/kg masy cia³a trzeba zje¶æ, i ¿eby wiedzieæ ¿e akurat tyle siê zjada, trzeba liczyæ, po prostu. To najszybsza i naj³atwiejsza droga do celu. Wiadomo, ¿e jak kto¶ ma du¿± nadwagê i utnie kcal to kilogramy bêd± spadaæ, ale nie bêdzie tak wiecznie. Stosunek B/W/T jest bardzo wa¿ny na redukcji, podkre¶lam BARDZO. Zastój to realny problem ka¿dego redukuj±cego, i proszê siê tu nie sprzeczaæ
![]() ![]() Ka¿dy oczywi¶cie robi jak chce, liczenie bilansu to rada moja, Madziulka i Melonade , warto zwróciæ uwagê, ¿e ja i Madziulek mamy kupê kilogramów za sob± i nas sukces tkwi w³a¶nie w liczeniu wszytskiego. Co¶ za co¶ i bez spin dziewczyny ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#742 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do zastoju, ka¿dy powinien siê☠go spodziewaæ, ale nie ka¿dego on dopadnie. I w³a¶nie dlatego dla mnie naj³atwiejsze jest liczenie kalorii i makro, bo mam czarno na bia³ym wszystko. Wydaje mi siê, ¿e liczenie jest najlepszym wyj¶ciem, szczególnie jak siê☠ma ma³o do zrzucenia. Na pocz±tku niektórych to przera¿a i nie chc± siê☠przerzucaæ z ob¿erania siê☠fast foodami i czekolad± na wa¿enie porcji kurczaka i wpisywania w tabelkê. Odchudza³am siê wiele razy i zaczê³am wieeele lat temu i pamiêtam, ¿e wszêdzie wszyscy tr±bili o tym, ¿e powinno siê zapisywaæ w dzienniczku co siê jad³o danego dnia. ¯e to daje poczucie kontroli, ¿e jak mamy ¶wiadomo¶æ, co i ile tak naprawdê jemy to istnieje mniejsze prawdopodobieñstwo,☠¿e nawpychamy siê ¶mieci. Ale mnie to nigdy nie wychodzi³o, po 2 dniach rzuca³am te zeszyty w k±t, nie chcia³o mi siê. A teraz, jak mam aplikacjê to zapisujê to wszystko z chêci±. Patrzê sobie pó¼niej na wykresy czego ile zjad³am, jaki jest postêp je¶li chodzi o wagê i pomiary, jaki mia³am rozk³ad makro itd. Du¿o ³atwiej jest zauwa¿yæ ró¿ne zale¿no¶ci np. ja w trakcie PMS potrafiê je¶æ same wêgle, bo mnie do nich ci±gnie niemi³osiernie. Albo jak nie zjem ¶niadania to praktycznie zawsze wieczorem sobie dowalê czym¶ bardzo niezdrowym. I takich rzeczy jest mnóstwo. Nie wiem, czy ca³e ¿ycie bêdê☠liczyæ, ale póki co to mi najbardziej odpowiada. I te¿☠mam ten komfort psychiczny, ¿e mogê zje¶æ pasek czekolady i to wcale nie znaczy, ¿e mam zawalony dzieñ. Znacie to? Ca³y dzieñ jemy ³adnie, wpada nam jedna z³a rzecz to stwierdzamy, ¿e ju¿☠zawali³y¶my dzieñ i idziemy na pizzê. Docelowo chcia³abym siê od¿ywiaæ mniej wiêcej tak jak w paleo, ale póki co najlepiej mi idzie na liczeniu makro! ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No to masz szczê¶cie z t± proporcjonalno¶ci±. A¿ mi siê nie chce wierzyæ, ¿e mia³a¶ 74! Te¿ mia³am zawsze ten problem marynarkowy, teraz mi siê biust nie mie¶ci i czasem rêce :/ .
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Melonade Czas edycji: 2014-05-28 o 16:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Rozeznanie
|
donkje ja ju¿ siê nieco nauczy³am odró¿niaæ jaja, te sklepowe maj± inn± konsystencjê i kolor ¿ó³tka. Zdarzaj± siê oszu¶ci, ale rzadko bo im siê to zwyczajnie nie op³aca. Zreszt±, mój dziadek jest ogromnym entuzjast± prostego i zdrowego ¿ywienia wiêc k³adzione mam do g³owy od lat czy chcê czy nie
![]() Marzy Ci siê wielki biust? Nic przyjemnego. Ot, dodatkowe parê kilo do noszenia, pilnowanie ¿eby czasem nic nie zwisa³o[mordercze szorowanie peelingiem], wieczne poprawianie i gmeranie "wracajcie dziewczynki na miejsca bo ludzie patrz±", wszystkie ³adne bluzki nie s± ³adne na Tobie, a przy mojej urodzie - lata kompleksów, bo zawsze zakochiwa³am siê we wra¿liwych inteligentach którzy mieli mnie za rozrywkow± dziewczynkê. Du¿o bym odda³a za ma³y biust, obecnie mam rozmiar E do F. Da³am sobie wycisk przez 20 minut tak, ¿e jestem mokra jak mysz i kurcze, mam ochotê na jeszcze, ale bojê siê o to serducho swoje ![]()
- Jest. S±siad, który posiada pozwolenie na broñ i ¿ó³te papiery." 27.02.2012 ![]() Edytowane przez aamidale Czas edycji: 2014-05-28 o 16:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mo¿e spróbuj d³ugich spacerów, nie bêd± zbytnio podnosi³y ci¶nienia, a kalorie lec± ![]() Co do biustu - sama prawda.
![]() |
#745 |
Rozeznanie
|
Ja wieczorem sobie chodzê, póki co ponad 2 km bo chodziæ i biegaæ od zawsze nienawidzê [miêdzy innymi przez ukochany biust] ale mam w planach jakie¶ 4 - 5 od przysz³ego tygodnia. Sama nie wiem, chyba siê zmobilizujê, chodz nie chcê te¿ siê "zajechaæ".
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 051
|
Melonade
Zrobi³am obiad - w³a¶nie jem ![]() ![]()
by³o 106.5 kg ![]() jest 98 kg ![]() cel I 85 kg ![]() cel II 70 kg ![]() _________________________ _________ Bo taki kto¶ w ¿yciu zdarza siê tylko raz! 24.08.2012 ![]() 30.07.2014r pocz±tek biegania i walki z sam± sob±! |
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak na marginesie - to Twoje usta w avatarze ? Zawsze o takich marzy³am ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#748 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja ju¿ kolacjê zaliczy³am ![]() A by³a to sa³atka z sa³aty lodowej, cebuli, pomidorka, kie³ków rzodkiewki i 2 jajek z ³y¿k± jogurtu naturalnego greckiego i pestkami z dyni ![]()
![]() |
#749 |
Rozeznanie
|
No i ja jestem, bardzo zmêczona bo jakie¶ 30 minut temu skoñczy³am kosiæ, wszystko mnie boli, ale jestem szczê¶liwa... ponadto przez te wczorajsze æwiczenia dzi¶ ca³y dzieñ mam zakwasy na brzuchu, ¶miejê siê, ¿e jaki¶ miêsieñ siê tworzy
![]() Oprócz tego zgrzeszy³am ![]() ![]() Aaa i ja te¿ mam du¿y biust, nawet bardzo... przez co nawet nie my¶lê o bieganiu, mam jednak nadziejê, ¿e troszkê siê zmniejszy jak jeszcze schudnê. ![]() Ps. Zielona herbatka wypita... zaczyna mi nawet smakowaæ taka bez cukru! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oooo fryteczki powiadasz ![]() Masz szczê¶cie, ¿e posz³a¶ je "spaliæ" i siê zmêczy³a¶ przy tym koszeniu trawy ![]() Co do biustu to ja mia³am DD miseczkê jak by³am wiêksza ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.