Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-05-28, 13:24   #721
1992MaDziuLeK
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 779
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
Odnosz±c siê do mojego jedzenia napiszê tylko tyle, ¿e póki co stylu nie zmieniam... pomalutku bêdê sobie dodawaæ nowe rzeczy, ale radykalnie nie! Póki moja waga idzie w dó³ jest ok. Jem w miarê normalnie, æwiczê i patrzê na cia³o, metabolizm ok., waga siê zmienia, ciuchy robi± siê na mnie coraz wiêksze a spodnie znowu zaczynaj± byæ lu¼ne.
Wiem natomiast, ¿e z ka¿dym kg mo¿e byæ trudniej, szczególnie od "6" w dó³ i w³a¶nie na ten czas zostawiê sobie liczenie kalorii i wyliczanie zapotrzebowania na pewne sk³adniki.
A jak na razie podejdê do tematu tak jak napisa³a LadyDagaMilon

A teraz idê kosiæ trawê, pewnie znowu z trzy godziny wyjête z ¿ycorysu

Ps. Obiad - kapu¶niak z m³odej kaspusty (raz w tygodniu musi byæ).

Bardzo m±dre podej¶cie! Póki spada to niech leci
A zawsze trzeba mieæ co¶ na czarn± godzinê

1992MaDziuLeK jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-28, 13:28   #722
201709081028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 237

Cytat:
Napisane przez 1992MaDziuLeK Poka¿ wiadomo¶æ
Skoro tak uwa¿asz to tym siê kieruj Nikt nie chcia³ Ci narzucaæ swoejgo zdania, a Twoja Pani Doktor jak najbardziej ma racjê
Nie chodzi o do¿ywotnie liczenie kcal - tylko na redukcji... To tak samo jak nie chodzi o do¿ywotnie odchudzanie siê - tylko wyrobienie sobie zdrowych nawyków ¿ywieniowych
Ja szanujê to, co napisa³a¶

Ale do ¶niadania bym siê przyczepi³a wiem, wiem jestem wredna
o ile kromka chleba to dla Ciebie nie za ma³o... to twaro¿ek i szynka ok, ale gdzie jakie¶ warzywa? albo owoc? a ju¿ nie wspomnê o zdrowych t³uszczach...
nie jestes wredna sa oczywiscie owoce,lub wsrzywa ZAWSZE
nie wszystko napisa³am w szegó³ach ale o tym nie zapominam b±dz pewna t³uszcze tez siê znajd±
201709081028 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-28, 14:13   #723
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

Cytat:
Napisane przez aamidale Poka¿ wiadomo¶æ
Z supermarketu mam tylko cytryny, reszta jest od wiejskich hodowców. Wiem, ¿e nie ka¿dy mo¿e sobie pozwoliæ, ale warto chodziæ po ryneczkach - od razu widaæ jak na spowiedzi, kto w skrzyneczce ma naturalne produkty a kto u¿y³ nawozu i dostanie rózgê od miko³aja.
Ja mam warzywka takie jak szczypior, rzodkiewka, sa³ata z w³asnego ogródka, za chwilkê bêd± pomidory, buraki, ogórki i fasolka szparagowa... do tego marchew, któr± zacznê jesæ jako przek±ski i poziomki. No a jajka mam od rolników wiêc te¿ inne ni¿ te sklepowe.

Ps. Na obiadek szykujê panierowane kotlety z kurczaka, kasze jaglan± i sa³atkê z pomidorów, szczypiorku z ³y¿k± ¶mietany

No a z koszenia dupa, zacz±³ deszcz padaæ, ledwie 1/5 wykosi³am.

https://www.facebook.com/Renia.foto
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-28, 14:24   #724
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Cytat:
Ja mam warzywka takie jak szczypior, rzodkiewka, sa³ata z w³asnego ogródka, za chwilkê bêd± pomidory, buraki, ogórki i fasolka szparagowa... do tego marchew, któr± zacznê jesæ jako przek±ski i poziomki. No a jajka mam od rolników wiêc te¿ inne ni¿ te sklepowe.

Ps. Na obiadek szykujê panierowane kotlety z kurczaka, kasze jaglan± i sa³atkê z pomidorów, szczypiorku z ³y¿k± ¶mietany

Osobi¶cie, te¿ marzê o w³asnym domku z ogródkiem.
W³asny warzywniaczek, mo¿e jaka¶ kurka

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-28, 14:29   #725
1992MaDziuLeK
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
Osobi¶cie, te¿ marzê o w³asnym domku z ogródkiem.
W³asny warzywniaczek, mo¿e jaka¶ kurka
Ja mieszkam w domu rodzinnym babcia ma kury, a warzywniak mamy w doniczkach hehe

Stary 2014-05-28, 14:33   #726
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Cytat:
Ja mieszkam w domu rodzinnym babcia ma kury, a warzywniak mamy w doniczkach hehe
JA mieszkam w wie¿owcu. Na balkonie hodujê jab³onkê w doniczce. Mam zamiar te¿ zasiaæ bazyliê, jak kupiê ziemiê i kolejne doniczki. Rozwa¿am jeszcze ewentualn± uprawê pomidora

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-28, 14:38   #727
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny odkry³am amerykê w konserwie.
Wydawa³o mi siê ¿e du¿o nie jem
moje menu dzisiejsze:
dwie kromki chleba razowego z serkiem almette
banan
grejpfrut
Jogurt naturalny z morelami, siemieniem i s³onecznikiem
Niby nic - a na kalkulatorze www.tabele-kalorii.pl, wysz³o 1330,00 kcal.
Masakra a przede mn± jeszcze dwa posi³ki.

To ju¿ siê nie dziwiê, ¿e mam zastój.
A ile tego siemienia i s³onecznika da³a¶? Bo to mog³o podbiæ kalorie, ale licz±c, ¿e da³a¶ po ³y¿ce tego i tego to Twoje dzisiejsze posi³ki maj± ok. 400kcal.

S³uchajcie, jasna sprawa, ¿e nie ka¿dy musi liczyæ kalorie. Zreszt± ja ju¿ mówi³am,¿e ze swojego do¶wiadczenia polecam policzyæ kilka dni, ¿eby wiedzieæ mniej wiêcej ile siê je, bo ja by³am przekonana, ¿e jem du¿o, a jad³am o wiele za ma³o. Ale jak komu¶ to nie odpowiada to nie musi, przecie¿ ka¿dy tu pisze o tym co siê u niego sprawdza b±d¼ nie sprawdza.
To wszystko s± tylko sugestie, a co ka¿da z nas bêdzie robiæ to zale¿y ju¿ od niej .
Za to my¶lê, ¿e dobrze by by³o, jakby¶my faktycznie wypisywa³y codziennie tutaj co jad³y¶my, bo wiele osób w w±tku mo¿e podpowiedzieæ czego jest za du¿o/za ma³o .
1992MaDziuLeK tutaj ostro krytykuje jad³ospisy i dobrze! Dziewczyny, nie obra¿ajcie siê i nie oburzajcie siê o to.
Pewnie, ¿e my w wiêkszo¶ci jeste¶my na pocz±tku drogi i na razie te jad³ospisy nie bêd± idealne, ale trzeba sobie z tego zdawaæ sprawê .
Dla jednej osoby d¿em wieczorem to tragedia i najgorszy b³±d, a dla drugiej to wielki sukces, bo ten d¿em zastêpuje pó³ s³oika nutelli zagryzanego wafelkiem! Wszystko zale¿y, na jakim jeste¶my etapie . Na pewno s± osoby, które potrafi± z dnia na dzieñ przestaæ je¶æ wszystko co z³e i tworzyæ idealne jad³ospisy, ale wiele z nas tak nie ma.
Tak¿e ja jestem za tym, ¿eby krytykowaæ, ale siê nie obra¿aæ i pamiêtaæ,, ¿e ka¿dy tu jest tylko po to, ¿eby pomóc. To co piszemy to nasze opinie i sugestie, ale to nie znaczy,¿e ka¿dy tak musi i dla ka¿dego to dobra droga, a te¿ niekoniecznie ka¿dy ma racjê .
Uczmy siê nie tylko na w³asnych b³êdach, ale te¿ na cudzych .

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-05-28 o 14:40
Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 14:41   #728
aamidale
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 927

Kurki to ja te¿ bym chcia³a mieæ swoje. Zaobserwowa³am u siebie jaki¶ czas temu, ¿e bardzo mi szkodzi drób - niestety, tego na ryneczku nie daj±, mam do wyboru albo mniej albo bardziej naszpikowany hormonami Ja w ogóle ograniczy³am bia³ko do¶æ mocno, bojê siê, ¿e mi siê znowu zrobi± z t³uszczu miê¶nie, bardzo szybki przyrost miê¶ni zawsze mia³am Wystarczy mi 2 tygodnie nad wod± i ju¿ mam ³apy jak ch³op od kosy.
Melonade, ja dzisiaj Ci siê podlizujê potwornie, ale ca³kowit± racjê masz!
Kurcze, kusi mnie ¿eby sobie narzuciæ taki dryl ¿e zejdzie ze mnie to w dwa miesi±ce

27.02.2012

Edytowane przez aamidale
Czas edycji: 2014-05-28 o 14:43
aamidale jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-28, 15:02   #729
1992MaDziuLeK
Wtajemniczenie

Melonade wiem co¶ o tym tworzeniu jad³ospisów Na pocz±tku u mnie to by³a masakra...
Nie ukrywam, ¿e odchudzam siê od listopada 2013 roku, wiêc jaki¶ ju¿ d³u¿szy czas... Nie jestem nieomylna, jestem tylko cz³owiekiem i tak samo jak ka¿da z Was czasami upadam ale staram siê podnie¶æ siê po pora¿ce nawet jak ca³y dzieñ opycham siê czym popadnie (najczê¶ciej samymi s³odyczami - ju¿ na nie nie mogê patrzeæ, ale dalej je ¿re!).
Nie chcê nikomu dogryzaæ, ani ubli¿aæ. Nie chce nikogo obraziæ. Chce pomóc tyle, na ile jestem w stanie Od pocz±tku mojego odchudzania szuka³am tego typu pomocy, ¿eby kto¶ mnie poprawi³ i pomóg³. Dopiero niedawno trafi³am na forum, gdzie mogê porównaæ swoje do¶wiadczenia i zainspirowaæ siê ... ale co ja bym da³a wtedy, w listopadzie ¿eby kto¶ mi pomóg³
Je¶li kto¶ sobie nie ¿yczy, to nie bêdê siê wypowiadaæ - to oczywiste, nie chce nikomu siê narzucaæ

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Kurki to ja te¿ bym chcia³a mieæ swoje. Zaobserwowa³am u siebie jaki¶ czas temu, ¿e bardzo mi szkodzi drób - niestety, tego na ryneczku nie daj±, mam do wyboru albo mniej albo bardziej naszpikowany hormonami Ja w ogóle ograniczy³am bia³ko do¶æ mocno, bojê siê, ¿e mi siê znowu zrobi± z t³uszczu miê¶nie, bardzo szybki przyrost miê¶ni zawsze mia³am Wystarczy mi 2 tygodnie nad wod± i ju¿ mam ³apy jak ch³op od kosy.
Kurcze, kusi mnie ¿eby sobie narzuciæ taki dryl ¿e zejdzie ze mnie to w dwa miesi±ce

I znowu muszê siê nie zgodziæ (ale siê czepiam )
Bia³ko na redukcji to podstawa. Przypada go a¿ 2g na ka¿dy kg masy cia³a! To bardzo du¿o.
Nie masz szans zbudowaæ miê¶ni na bia³ku! Miê¶nie nie rosn± tylko od bia³ka. Miê¶nie rosn±, kiedy masz dodatni bilans energetyczny w po³±czeniu bia³ek, wêglowaodanów i t³uszczy z naciskiem na bia³ka noi oczywi¶cie trening si³owy.
Ty siê nie bój, bo Twój bilans (je¶li chcesz schudn±æ) musi byæ ujemny, a trening spalaj±cy tkankê t³uszczow± - aeroby lub aeroby w po³±czeniu z si³owym... Wiêc nie bêdziesz umiê¶niona przesadnie i jedz bia³ko

Stary 2014-05-28, 15:03   #730
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Melonade wiem co¶ o tym tworzeniu jad³ospisów Na pocz±tku u mnie to by³a masakra...
Nie ukrywam, ¿e odchudzam siê od listopada 2013 roku, wiêc jaki¶ ju¿ d³u¿szy czas... Nie jestem nieomylna, jestem tylko cz³owiekiem i tak samo jak ka¿da z Was czasami upadam ale staram siê podnie¶æ siê po pora¿ce nawet jak ca³y dzieñ opycham siê czym popadnie (najczê¶ciej samymi s³odyczami - ju¿ na nie nie mogê patrzeæ, ale dalej je ¿re!).
Nie chcê nikomu dogryzaæ, ani ubli¿aæ. Nie chce nikogo obraziæ. Chce pomóc tyle, na ile jestem w stanie Od pocz±tku mojego odchudzania szuka³am tego typu pomocy, ¿eby kto¶ mnie poprawi³ i pomóg³. Dopiero niedawno trafi³am na forum, gdzie mogê porównaæ swoje do¶wiadczenia i zainspirowaæ siê ... ale co ja bym da³a wtedy, w listopadzie ¿eby kto¶ mi pomóg³
Je¶li kto¶ sobie nie ¿yczy, to nie bêdê siê wypowiadaæ - to oczywiste, nie chce nikomu siê narzucaæ
Przecie¿ to super, ¿e próbujesz pomóc, nie obra¿asz ludzi, nikomu siê nie narzucasz Wypowiadaj siê jak najwiêcej, ja czytam z zaciekawieniem

Ja robiê g³ównie aeroby, wiem ¿e muszê mieæ deficyt - tylko ze ja siê serio boje. Naprawdê szybko mi przyrastaj± miê¶nie, kiedy¶ sobie wyhodowa³am tak twarde i wielkie nogi, ¿e nic mi nie pomaga³o potem teraz bêdê je¶æ du¿o ryb, bo znalaz³am dobre ich ¼ród³o - mo¿e ja po prostu co¶ ¼le przyswajam z tych l±dowych stworów. Musisz mi na s³owo uwierzyæ, bo zdjêæ nie mam

27.02.2012

Edytowane przez aamidale
Czas edycji: 2014-05-28 o 15:07
Stary 2014-05-28, 15:11   #731
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Ale to dobrze, jak przyrastaj± miê¶nie! Kochana, nie martw siê, pudzian siê z Ciebie nie zrobi . Faceci siê musz± mocno namêczyæ, ¿eby miê¶nie zrobiæ, a co dopiero kobiety!
Ja mam kurczaki ze sprawdzonego miejsca, dlatego jem bez obaw. Ale w takim razie mo¿e jedz indyka? Indyki nie s± tak pakowane hormonami. I podobno wo³owina te¿ jest ok, ale ja nie lubiê, wiêc nie ¶ledzê☠na bie¿±co, tak¿e mogê siê myliæ.
Haha, cieszê siê,☠¿e kto¶ siê ze mn± zgadza .
Te¿ mnie kusi, ale jak przychodzi co do czego to mi siê☠odechciewa . No i znowu - gdyby mi siê tak chcia³o jak mi siê☠nie chce ...

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 15:19   #732
1992MaDziuLeK
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja robiê g³ównie aeroby, wiem ¿e muszê mieæ deficyt - tylko ze ja siê serio boje. Naprawdê szybko mi przyrastaj± miê¶nie, kiedy¶ sobie wyhodowa³am tak twarde i wielkie nogi, ¿e nic mi nie pomaga³o potem teraz bêdê je¶æ du¿o ryb, bo znalaz³am dobre ich ¼ród³o - mo¿e ja po prostu co¶ ¼le przyswajam z tych l±dowych stworów. Musisz mi na s³owo uwierzyæ, bo zdjêæ nie mam
Im wiêcej miê¶ni tym wiêksze i szybsze spalanie tkanki t³uszczowej! Wiêksze zaanga¿owanie cia³a! Lepsza wydolno¶æ! Same plusy!

A co do nóg i miê¶ni... je¶li kto¶ genetycznie ma mieæ dobrze zbudowane to takie bêd±. Ja schud³am ponad 20 kg a w nogach prawie nic. Ale dosz³am do wniosku, ¿e lepiej ¿eby by³y wielkie i lekko umiê¶none ni¿ sflacza³e i "oblane" cellulitem... Twój wybór

Stary 2014-05-28, 15:20   #733
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Dobrze Ci z tymi kurami, ja bym je chcia³a, ale nie potrafiê siê zajmowaæ... zreszt± zawsze jako¶ udaje mi siê kupiæ od kogo¶ kto je choduje.
Cytat:
Ja bardzo chcê, ¿eby¶ pisa³a na mój temat... robisz to na tyle fajnie, ¿e nie czujê nad sob± jakie¶ wielkiej krytyki tylko czytaj±c Twoje wpisy mam wra¿enie, ¿e próbujesz mnie u¶wiadomiæ co mog³abym zmieniæ. Dlatego dawaj... przyjmê wszystko na moj± wielk± klatê

Stary 2014-05-28, 15:22   #734
aamidale
Rozeznanie

Mi siê chce, zgrywam sobie muzykê na telefon i idê skakaæ na prowizorycznej skakance. Jest mi tak zimno, ¿e wszelka forma aktywno¶ci fizycznej napawa mnie rado¶ci±.
Wierz mi na s³owo, Melonade, ¿e bardzo mocno rosn± mi miê¶nie i nie podobaj± mi siê a¿ takie Ja naprawdê doceniam to co mówicie wszystkie, ale wolê zostaæ przy rybach. Strasznie siê bojê ka¿dego drobiu, który nie jest wyhodowany tradycyjnie, i tak mam problemy hormonalne a co dopiero jak zacznê znowu je¶æ drób Po wieprzowinie mia³am te skoki miê¶ni a wo³owiny zwyczajnie nie znam, u mnie w domu siê nie jad³o, nie umia³abym tego miêsa wybraæ ani oprawiaæ.

27.02.2012
Stary 2014-05-28, 15:23   #735
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Nie, nie, moja droga, ja Ciê doskonale rozumiem. Oczywi¶cie ka¿da z nas pope³nia b³êdy, ale im wiêcej osób bêdzie siê nawzajem poprawiaæ (tylko w³a¶nie z kultur± i bez obra¿ania ) tym lepiej! Bo jak Ty komu¶ powiesz, ¿e robi b³±d w jad³ospisie i go poprawisz, a kto¶ inny stwierdzi, ¿e Ty te¿ go ¼le poprawi³a¶ i Ciê poprawi to uczy siê wiêcej osób, ni¿ gdyby¶ pomy¶la³a "o kurde, ale ta dziewczyna krzywdê sobie robi tym jad³ospisem, ale nie, nie powiem Jej, ¿eby siê nie obrazi³a" . G³ownie pisa³am o tym, ¿e Ty tak prosto z mostu poprawiasz, ¿eby siê w³a¶nie dziewczyny nie obra¿a³y, bo Ty tego nie robisz w z³ych intencjach! Ja jestem otwarta na lanie i poprawianie mnie na ka¿dym kroku, tak¿e jak co¶ piszê ¼le to proszê o poprawienie, ale jak kto¶ sobie nie ¿yczy to niech da znaæ, chocia¿ nie wiem, jaki sens ma wtedy udzielanie siê☠na forum.
Ciê¿ko jest wyczuæ humor, ton i intencje przez internet, dlatego ja tylko uprzedzam, ¿e wszystko tu robiê z dobrymi intencjami i po to, ¿eby pomóc, a nie zaszkodziæ .
Cytat:

I znowu muszê siê nie zgodziæ (ale siê czepiam )
Bia³ko na redukcji to podstawa. Przypada go a¿ 2g na ka¿dy kg masy cia³a! To bardzo du¿o.
Nie masz szans zbudowaæ miê¶ni na bia³ku! Miê¶nie nie rosn± tylko od bia³ka. Miê¶nie rosn±, kiedy masz dodatni bilans energetyczny w po³±czeniu bia³ek, wêglowaodanów i t³uszczy z naciskiem na bia³ka noi oczywi¶cie trening si³owy.
Ty siê nie bój, bo Twój bilans (je¶li chcesz schudn±æ) musi byæ ujemny, a trening spalaj±cy tkankê t³uszczow± - aeroby lub aeroby w po³±czeniu z si³owym... Wiêc nie bêdziesz umiê¶niona przesadnie i jedz bia³ko
A to tym razem ja siê nie do koñca zgodzê. Tzn. z rozk³adem makro s± ró¿ne szko³y. Po prostu trzeba znale¼æ swój idealny rozk³ad. S± osoby, które chudn± na wysokobia³kowych, wysokowêglowodanowych i wysokot³uszczowych dietach. To zale¿y od organizmu. Je¶li na redukcji bêdziemy przestrzegaæ ujemnego bilansu, ale te¿ æwiczyæ g³ównie si³owo to trochê miê¶nie mog± urosn±æ, ale to nie bêdzie Pudzian, tylko ³adna, jêdrna sylwetka!
Ja u siebie zauwa¿y³am, ¿e lepiej dzia³a jednak ograniczenie wêgli (nie wiem te¿, czy nie mam nietolerancji glutenu), ale i tak siê staram ich je¶æ ok. 40% . Bo pamiêtajmy, ¿e warzywa to te¿ wêglowodany .
I te¿ te 2g na kg masy cia³a to sporo, raczej osoby, którym w³a¶nie zale¿y na rozbudowie miê¶ni tak jedz± . Aczkolwiek i ¿adnej z nas by tak nie zaszkodzi³o .
To jest w ogóle temat rzeka, ale z jednym siê na pewno zgodzê - dziewczyny, nie bójcie siê bia³ka, nie bójcie siê miê¶ni .

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-05-28 o 15:24
Stary 2014-05-28, 15:25   #736
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Im wiêcej miê¶ni tym wiêksze i szybsze spalanie tkanki t³uszczowej! Wiêksze zaanga¿owanie cia³a! Lepsza wydolno¶æ! Same plusy!

A co do nóg i miê¶ni... je¶li kto¶ genetycznie ma mieæ dobrze zbudowane to takie bêd±. Ja schud³am ponad 20 kg a w nogach prawie nic. Ale dosz³am do wniosku, ¿e lepiej ¿eby by³y wielkie i lekko umiê¶none ni¿ sflacza³e i "oblane" cellulitem... Twój wybór

Tego nie wiedzia³am, ¿e im wiêcej miê¶ni tym szybciej schodzi. Ale poza tym ryby przecie¿ te¿ maj± bia³ko echh no w³a¶nie ja nie mam tak du¿ego problemu z flaczeniem, strasznie nabita jestem.
To mnie martwisz, bo zawsze chcia³am mieæ cienkie nó¿ki

zreszt±, ja nawet nie mam apetytu na miêso - a staram siê s³uchaæ swojego cia³a. Bo zachcianek ¿adnych te¿ nie mam jak jem regularnie, jedyne grzeszki to od 19 maja zupka chiñska. W zamra¿alniku mam dwa pud³a lodów i w ogóle o nich nie my¶lê. A jak bywa³am g³odna, zanim zaczê³am trzymaæ dietê, to za kabanocha da³abym siê pokroiæ. Wiêc mo¿e i co¶ w tym jest ze tego miêsa póki co nie...[t³umaczenia siê gówniary jest w tym z pewno¶ci± najwiêcej :p]

27.02.2012

Edytowane przez aamidale
Czas edycji: 2014-05-28 o 15:29
Stary 2014-05-28, 15:32   #737
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Mi siê chce, zgrywam sobie muzykê na telefon i idê skakaæ na prowizorycznej skakance. Jest mi tak zimno, ¿e wszelka forma aktywno¶ci fizycznej napawa mnie rado¶ci±.
Wierz mi na s³owo, Melonade, ¿e bardzo mocno rosn± mi miê¶nie i nie podobaj± mi siê a¿ takie Ja naprawdê doceniam to co mówicie wszystkie, ale wolê zostaæ przy rybach. Strasznie siê bojê ka¿dego drobiu, który nie jest wyhodowany tradycyjnie, i tak mam problemy hormonalne a co dopiero jak zacznê znowu je¶æ drób Po wieprzowinie mia³am te skoki miê¶ni a wo³owiny zwyczajnie nie znam, u mnie w domu siê nie jad³o, nie umia³abym tego miêsa wybraæ ani oprawiaæ.
Wierzê, wierzê i wcale nie mówiê, ¿e masz je¶æ kurczaki . Zreszt± ryba to chyba nawet lepszy wybór .
Z hormonami lepiej uwa¿aæ, wiem co¶ o tym!
Ale wiesz, ³atwiej jest kszta³towaæ sylwetkê, jak siê ma miê¶nie ni¿ jak siê ma t³uszcz, poza tym maj±c wiêcej miê¶ni, spala siê wiêcej kalorii, a wiêc i ³atwiej siê pozbyæ t³uszczu . Tak¿e ja Ci tych miê¶ni zazdroszczê . A w przypadku np. nóg czêsto jest tak, ¿e jak siê odchudzasz i æwiczysz to na pocz±tku siê tak nabijaj±, ale jak æwiczysz dalej to pó¼niej malej± . Tylko trzeba siê nie przera¿aæ i nie poddawaæ . Ale ka¿dy ma swoje idea³y sylwetkowe i ka¿dy inaczej do nich d±¿y .

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Tego nie wiedzia³am, ¿e im wiêcej miê¶ni tym szybciej schodzi. Ale poza tym ryby przecie¿ te¿ maj± bia³ko echh no w³a¶nie ja nie mam tak du¿ego problemu z flaczeniem, strasznie nabita jestem.
To mnie martwisz, bo zawsze chcia³am mieæ cienkie nó¿ki

zreszt±, ja nawet nie mam apetytu na miêso - a staram siê s³uchaæ swojego cia³a. Bo zachcianek ¿adnych te¿ nie mam jak jem regularnie, jedyne grzeszki to od 19 maja zupka chiñska. W zamra¿alniku mam dwa pud³a lodów i w ogóle o nich nie my¶lê. A jak bywa³am g³odna, zanim zaczê³am trzymaæ dietê, to za kabanocha da³abym siê pokroiæ. Wiêc mo¿e i co¶ w tym jest ze tego miêsa póki co nie...[t³umaczenia siê gówniary jest w tym z pewno¶ci± najwiêcej :p]
Ja my¶lê, ¿e to jest rozs±dne podej¶cie . Chocia¿ za zupki chiñskie to wiesz
Jak jesz ryby to wcale nie musisz je¶æ miêsa, spokojnie, nic na si³ê. Chodzi tylko o to, ¿eby siê nie pozbawiaæ bia³ka, bo jego niedobory maj± sporo fatalnych skutków (i tu znowu mogê mówiæ z do¶wiadczenia).

Stary 2014-05-28, 15:40   #738
aamidale
Rozeznanie

Wiem, sól silikon i drut kolczasty, dlatego raczej nie wchodzê do sklepu bez dozoru
Kurcze, pocieszy³a¶ mnie t± ryb±! Ja to bym chcia³a ³ososia, ale moja kieszeñ mo¿e strawiæ tylko takiego np dorszyka
Miê¶nie s± spoko na pupie i na ³ydkach. Na udach mia³am a¿ tak± dziurê po boku, ¿e przez dzinsy by³o widaæ - masakra
Dziêki ogromne za pocieszanie

27.02.2012
Stary 2014-05-28, 15:45   #739
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Wiem, sól silikon i drut kolczasty, dlatego raczej nie wchodzê do sklepu bez dozoru
Kurcze, pocieszy³a¶ mnie t± ryb±! Ja to bym chcia³a ³ososia, ale moja kieszeñ mo¿e strawiæ tylko takiego np dorszyka
Miê¶nie s± spoko na pupie i na ³ydkach. Na udach mia³am a¿ tak± dziurê po boku, ¿e przez dzinsy by³o widaæ - masakra
Dziêki ogromne za pocieszanie
Po to tu jeste¶my, ¿eby siê wspieraæ, jakkolwiek banalnie by to nie brzmia³o .

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 15:54   #740
1992MaDziuLeK
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bardzo chcê, ¿eby¶ pisa³a na mój temat... robisz to na tyle fajnie, ¿e nie czujê nad sob± jakie¶ wielkiej krytyki tylko czytaj±c Twoje wpisy mam wra¿enie, ¿e próbujesz mnie u¶wiadomiæ co mog³abym zmieniæ. Dlatego dawaj... przyjmê wszystko na moj± wielk± klatê
Cieszê siê, ¿e nie odbierasz tego jako ataku bo wcale nie o to mi chodzi Chcê pomóc a nie atakowaæ! Jak bêdê mia³a co¶ do zasugerowania to na pewno napisze

Stary 2014-05-28, 16:18   #741
donkje
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 410

Dziewczyny, zaraz poodpisujê adekwatnie do ka¿dej, ale ogólnie chcê napisaæ, ¿e moim zdaniem liczenie kalorii i makrosk³adników to jedyna s³uszna redukcja. ¯adne na oko, ¿adne dukany i kopenhaskie. Zastój zawsze jest, prêdzej czy pó¼niej ZAWSZE. I nie jest to mój wymys³, tylko organizm po prostu przyzwyczaja sie do deficytu kalorycznego i przestaje spalaæ tkankê t³uszczow±. Bia³ko na redukcji odgrywa najwa¿niejsz± rolê, uwa¿am ¿e 1,8g-2g/kg masy cia³a trzeba zje¶æ, i ¿eby wiedzieæ ¿e akurat tyle siê zjada, trzeba liczyæ, po prostu. To najszybsza i naj³atwiejsza droga do celu. Wiadomo, ¿e jak kto¶ ma du¿± nadwagê i utnie kcal to kilogramy bêd± spadaæ, ale nie bêdzie tak wiecznie. Stosunek B/W/T jest bardzo wa¿ny na redukcji, podkre¶lam BARDZO. Zastój to realny problem ka¿dego redukuj±cego, i proszê siê tu nie sprzeczaæ
Ka¿dy oczywi¶cie robi jak chce, liczenie bilansu to rada moja, Madziulka i Melonade , warto zwróciæ uwagê, ¿e ja i Madziulek mamy kupê kilogramów za sob± i nas sukces tkwi w³a¶nie w liczeniu wszytskiego. Co¶ za co¶ i bez spin dziewczyny

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
Widzê, ¿e podobny mamy gust, te¿ uwielbiam i oreo w bia³ej czekoladzie i milkê z lu
Najlepsze s³ooodycze Nie wiem czy wytrzymam do soboty!

Cytat:
te¿! Chocia¿ teraz jak siê tak rozty³am to i wielki biust mam i brzuch, ale normalnie to w±skie ramiona, w±ska talia i gigantyczne nogi i ty³ek :|.
Ja bym chcia³a mieæ wielki biust

Cytat:
nie wygl±dasz jakby¶ mia³a 62cm w udzie
Ja nawet nie wiem ile teraz mam, nie chcê siê za³amywaæ, wiêc nie mierzê. Na pocz±tku roku mierzy³am i mia³am 66
Mo¿e dlatego, ¿e jestem w miarê proporcjonalna Nie martw siê, ja jak zaczyna³am to mia³am 74cm. [

Cytat:
ty³ki s± fajne! A szczególnie takie po przysiadach .
Najgorzej, jak znajdziesz fajny kostium k±pielowy i trzeba go kupiæ w zestawie w jednym rozmiarze
Jak wa¿y³am tyle co Ty to mia³am t± sam± sytuacjê, teraz mam problem, bo rêce mam grube, ale ramiona w±skie, za to biust du¿y i ciê¿ko mi co¶☠kupiæ na górê. Biust mi siê☠mie¶ci dopiero w XL ewentualnie jak mam szczê¶cie to w L. No, ale nied³ugo na pewno siê uda schudn±æ, wiêc takich problemów nie bêdzie .
Tak jak mówi³am, mnie marzy siê biust Dla mnie masakr± jest kupienie marynarki, bo ramiona w±skie a biodra ogromne

Cytat:
donkje o sorry, to obie traficie na lodówkê

Ja dzi¶ ¶niadanie pominê³am, nie celowo, ale z roweru wrócilam po godzinie 12 i juz nie by³o sensu Za to na obiadek mam rybê na parze [kombinowana bez parowaru] kaszê gryczan±, do tego mnóstwo kiszonej kapusty i pó³ pomidorka. ¦wietna rzecz
Muszê przeliczyæ swoj± dzisiejsz± trasê, kó³eczko mêcz±ce bo non stop pod wiatr

Wy ciuchy kupujecie, ja póki co tak siebie nie cierpiê ¿e nawet nie chcê nic mierzyæ
Mniam, ale bym zjad³a taki obiad

Cytat:
A pewno, ¿e pola³am uwielbiam
Ja wiem ¿e to jest kuku dla metabolizmu ale ja mam rano tak kosmiczne md³o¶ci, ¿e ciêzko siê prze³amaæ

A ja kalorii nie liczê póki co - za to staram siê je¶æ najbardziej warto¶ciowe rzeczy. Z supermarketu mam tylko cytryny, reszta jest od wiejskich hodowców. Wiem, ¿e nie ka¿dy mo¿e sobie pozwoliæ, ale warto chodziæ po ryneczkach - od razu widaæ jak na spowiedzi, kto w skrzyneczce ma naturalne produkty a kto u¿y³ nawozu i dostanie rózgê od miko³aja.
Ale da³y¶cie takie fajne kalkulatory, ¿e chyba zacznê liczyæ dla przyjemno¶ci
I mam ¶wietn± wagê spo¿ywcz±, muszê siê nauczyæ ni± pos³ugiwaæ. Jest tak stara, ¿e jeszcze Stalin nad ni± w±sem rusza³, ale bardzo dok³adna
Ja niestety nie mam dostêpu do takich hodowców, i pocieszam siê tylko wiejskimi jajkami Chocia¿ ogl±da³am filmik o ¶cieraniu piecz±tek z jajek i sprzedawaniu ich jako wiejskie, wiêc kto wie co jem

Cytat:

Kolejny pyszny obiad! No i poziomki, pycha!

Cytat:
To pozostañ przy rybach, to te¿ dobre ¼ród³o bia³ka. A co do ³ososia to trafia siê ¶wie¿y w Biedronce albo Lidlu w dobrej cenie

Wymianka kosmetyczna LUTY
donkje jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-28, 16:24   #742
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez donkje Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, zaraz poodpisujê adekwatnie do ka¿dej, ale ogólnie chcê napisaæ, ¿e moim zdaniem liczenie kalorii i makrosk³adników to jedyna s³uszna redukcja. ¯adne na oko, ¿adne dukany i kopenhaskie. Zastój zawsze jest, prêdzej czy pó¼niej ZAWSZE. I nie jest to mój wymys³, tylko organizm po prostu przyzwyczaja sie do deficytu kalorycznego i przestaje spalaæ tkankê t³uszczow±. Bia³ko na redukcji odgrywa najwa¿niejsz± rolê, uwa¿am ¿e 1,8g-2g/kg masy cia³a trzeba zje¶æ, i ¿eby wiedzieæ ¿e akurat tyle siê zjada, trzeba liczyæ, po prostu. To najszybsza i naj³atwiejsza droga do celu. Wiadomo, ¿e jak kto¶ ma du¿± nadwagê i utnie kcal to kilogramy bêd± spadaæ, ale nie bêdzie tak wiecznie. Stosunek B/W/T jest bardzo wa¿ny na redukcji, podkre¶lam BARDZO. Zastój to realny problem ka¿dego redukuj±cego, i proszê siê tu nie sprzeczaæ
Ka¿dy oczywi¶cie robi jak chce, liczenie bilansu to rada moja, Madziulka i Melonade , warto zwróciæ uwagê, ¿e ja i Madziulek mamy kupê kilogramów za sob± i nas sukces tkwi w³a¶nie w liczeniu wszytskiego. Co¶ za co¶ i bez spin dziewczyny
Z jednym siê zgadzam bezsprzecznie - ¿adne kopenhaskie itd. !
Co do zastoju, ka¿dy powinien siê☠go spodziewaæ, ale nie ka¿dego on dopadnie. I w³a¶nie dlatego dla mnie naj³atwiejsze jest liczenie kalorii i makro, bo mam czarno na bia³ym wszystko.
Wydaje mi siê, ¿e liczenie jest najlepszym wyj¶ciem, szczególnie jak siê☠ma ma³o do zrzucenia. Na pocz±tku niektórych to przera¿a i nie chc± siê☠przerzucaæ z ob¿erania siê☠fast foodami i czekolad± na wa¿enie porcji kurczaka i wpisywania w tabelkê.
Odchudza³am siê wiele razy i zaczê³am wieeele lat temu i pamiêtam, ¿e wszêdzie wszyscy tr±bili o tym, ¿e powinno siê zapisywaæ w dzienniczku co siê jad³o danego dnia. ¯e to daje poczucie kontroli, ¿e jak mamy ¶wiadomo¶æ, co i ile tak naprawdê jemy to istnieje mniejsze prawdopodobieñstwo,☠¿e nawpychamy siê ¶mieci. Ale mnie to nigdy nie wychodzi³o, po 2 dniach rzuca³am te zeszyty w k±t, nie chcia³o mi siê. A teraz, jak mam aplikacjê to zapisujê to wszystko z chêci±. Patrzê sobie pó¼niej na wykresy czego ile zjad³am, jaki jest postêp je¶li chodzi o wagê i pomiary, jaki mia³am rozk³ad makro itd. Du¿o ³atwiej jest zauwa¿yæ ró¿ne zale¿no¶ci np. ja w trakcie PMS potrafiê je¶æ same wêgle, bo mnie do nich ci±gnie niemi³osiernie. Albo jak nie zjem ¶niadania to praktycznie zawsze wieczorem sobie dowalê czym¶ bardzo niezdrowym. I takich rzeczy jest mnóstwo.
Nie wiem, czy ca³e ¿ycie bêdê☠liczyæ, ale póki co to mi najbardziej odpowiada. I te¿☠mam ten komfort psychiczny, ¿e mogê zje¶æ pasek czekolady i to wcale nie znaczy, ¿e mam zawalony dzieñ. Znacie to? Ca³y dzieñ jemy ³adnie, wpada nam jedna z³a rzecz to stwierdzamy, ¿e ju¿☠zawali³y¶my dzieñ i idziemy na pizzê.
Docelowo chcia³abym siê od¿ywiaæ mniej wiêcej tak jak w paleo, ale póki co najlepiej mi idzie na liczeniu makro!

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez donkje Poka¿ wiadomo¶æ
Ja bym chcia³a mieæ wielki biust

Mo¿e dlatego, ¿e jestem w miarê proporcjonalna Nie martw siê, ja jak zaczyna³am to mia³am 74cm. [

Tak jak mówi³am, mnie marzy siê biust Dla mnie masakr± jest kupienie marynarki, bo ramiona w±skie a biodra ogromne
Te¿ kiedy¶ my¶la³am, ¿e bym chcia³a, ale wiesz co? Strasznie to niewygodne, brzydko siê☠wygl±da w wiêkszo¶ci ubrañ, jednak wola³am mój ¶redni/ma³y . Jedynie nago lepiej wygl±da . Ale co mi po fajnym biu¶cie, skoro ca³a reszta jest t³usta? Ju¿ wolê byæ p³aska, ale szczup³a i z wysportowan± sylwetk± .

No to masz szczê¶cie z t± proporcjonalno¶ci±.
A¿ mi siê nie chce wierzyæ, ¿e mia³a¶ 74!

Te¿ mia³am zawsze ten problem marynarkowy, teraz mi siê biust nie mie¶ci i czasem rêce :/ .

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-05-28 o 16:57
Stary 2014-05-28, 16:50   #743
aamidale
Rozeznanie

donkje ja ju¿ siê nieco nauczy³am odró¿niaæ jaja, te sklepowe maj± inn± konsystencjê i kolor ¿ó³tka. Zdarzaj± siê oszu¶ci, ale rzadko bo im siê to zwyczajnie nie op³aca. Zreszt±, mój dziadek jest ogromnym entuzjast± prostego i zdrowego ¿ywienia wiêc k³adzione mam do g³owy od lat czy chcê czy nie
Marzy Ci siê wielki biust? Nic przyjemnego. Ot, dodatkowe parê kilo do noszenia, pilnowanie ¿eby czasem nic nie zwisa³o[mordercze szorowanie peelingiem], wieczne poprawianie i gmeranie "wracajcie dziewczynki na miejsca bo ludzie patrz±", wszystkie ³adne bluzki nie s± ³adne na Tobie, a przy mojej urodzie - lata kompleksów, bo zawsze zakochiwa³am siê we wra¿liwych inteligentach którzy mieli mnie za rozrywkow± dziewczynkê. Du¿o bym odda³a za ma³y biust, obecnie mam rozmiar E do F.

Da³am sobie wycisk przez 20 minut tak, ¿e jestem mokra jak mysz i kurcze, mam ochotê na jeszcze, ale bojê siê o to serducho swoje. Mam dzi¶ nadmiar energii.

27.02.2012

Edytowane przez aamidale
Czas edycji: 2014-05-28 o 16:52
Stary 2014-05-28, 17:02   #744
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
donkje ja ju¿ siê nieco nauczy³am odró¿niaæ jaja, te sklepowe maj± inn± konsystencjê i kolor ¿ó³tka. Zdarzaj± siê oszu¶ci, ale rzadko bo im siê to zwyczajnie nie op³aca. Zreszt±, mój dziadek jest ogromnym entuzjast± prostego i zdrowego ¿ywienia wiêc k³adzione mam do g³owy od lat czy chcê czy nie
Marzy Ci siê wielki biust? Nic przyjemnego. Ot, dodatkowe parê kilo do noszenia, pilnowanie ¿eby czasem nic nie zwisa³o[mordercze szorowanie peelingiem], wieczne poprawianie i gmeranie "wracajcie dziewczynki na miejsca bo ludzie patrz±", wszystkie ³adne bluzki nie s± ³adne na Tobie, a przy mojej urodzie - lata kompleksów, bo zawsze zakochiwa³am siê we wra¿liwych inteligentach którzy mieli mnie za rozrywkow± dziewczynkê. Du¿o bym odda³a za ma³y biust, obecnie mam rozmiar E do F.

Da³am sobie wycisk przez 20 minut tak, ¿e jestem mokra jak mysz i kurcze, mam ochotê na jeszcze, ale bojê siê o to serducho swoje. Mam dzi¶ nadmiar energii.
A nie powiedzieli Ci co i ile mo¿esz æwiczyæ?
Mo¿e spróbuj d³ugich spacerów, nie bêd± zbytnio podnosi³y ci¶nienia, a kalorie lec± .

Co do biustu - sama prawda.

Stary 2014-05-28, 17:13   #745
aamidale
Rozeznanie

Ja wieczorem sobie chodzê, póki co ponad 2 km bo chodziæ i biegaæ od zawsze nienawidzê [miêdzy innymi przez ukochany biust] ale mam w planach jakie¶ 4 - 5 od przysz³ego tygodnia. Sama nie wiem, chyba siê zmobilizujê, chodz nie chcê te¿ siê "zajechaæ".

27.02.2012
Stary 2014-05-28, 18:11   #746
BlankaSz
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 051

Melonade

Zrobi³am obiad - w³a¶nie jem Mo¿esz byæ ze mnie dumna!
cel II 70 kg
_________________________ _________

Bo taki kto¶ w ¿yciu zdarza siê tylko raz!
24.08.2012

30.07.2014r pocz±tek biegania i walki z sam± sob±!
BlankaSz jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-28, 18:21   #747
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BlankaSz Poka¿ wiadomo¶æ
Melonade

Ja te¿ jestem z Ciebie dumna bo mia³am taki sam problem jak Ty z robieniem obiadów. Grunt to nawyk.
A tak na marginesie - to Twoje usta w avatarze ? Zawsze o takich marzy³am

27.02.2012

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 19:19   #748
1992MaDziuLeK
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlankaSz Poka¿ wiadomo¶æ
Melonade

A co jad³a¶ dobrego?

Ja ju¿ kolacjê zaliczy³am

A by³a to sa³atka z sa³aty lodowej, cebuli, pomidorka, kie³ków rzodkiewki i 2 jajek z ³y¿k± jogurtu naturalnego greckiego i pestkami z dyni

Stary 2014-05-28, 19:52   #749
ArcymoneQ
Rozeznanie

No i ja jestem, bardzo zmêczona bo jakie¶ 30 minut temu skoñczy³am kosiæ, wszystko mnie boli, ale jestem szczê¶liwa... ponadto przez te wczorajsze æwiczenia dzi¶ ca³y dzieñ mam zakwasy na brzuchu, ¶miejê siê, ¿e jaki¶ miêsieñ siê tworzy
Oprócz tego zgrzeszy³am, zjad³am trochê frytek - zrobi³am je rodziñce, ale nie zjedli wszystkiego, wiêc troszkê podjad³am, dobrze ¿e szybko posz³am kosiæ, dziêki temu nie wch³one³am ca³ego talerza. Ehhh jestem z³a na siebie
Aaa i ja te¿ mam du¿y biust, nawet bardzo... przez co nawet nie my¶lê o bieganiu, mam jednak nadziejê, ¿e troszkê siê zmniejszy jak jeszcze schudnê.

Ps. Zielona herbatka wypita... zaczyna mi nawet smakowaæ taka bez cukru!

Stary 2014-05-28, 19:57   #750
1992MaDziuLeK
Wtajemniczenie

Cytat:
No i ja jestem, bardzo zmêczona bo jakie¶ 30 minut temu skoñczy³am kosiæ, wszystko mnie boli, ale jestem szczê¶liwa... ponadto przez te wczorajsze æwiczenia dzi¶ ca³y dzieñ mam zakwasy na brzuchu, ¶miejê siê, ¿e jaki¶ miêsieñ siê tworzy
Oprócz tego zgrzeszy³am, zjad³am trochê frytek - zrobi³am je rodziñce, ale nie zjedli wszystkiego, wiêc troszkê podjad³am, dobrze ¿e szybko posz³am kosiæ, dziêki temu nie wch³one³am ca³ego talerza. Ehhh jestem z³a na siebie
Aaa i ja te¿ mam du¿y biust, nawet bardzo... przez co nawet nie my¶lê o bieganiu, mam jednak nadziejê, ¿e troszkê siê zmniejszy jak jeszcze schudnê.

Ps. Zielona herbatka wypita... zaczyna mi nawet smakowaæ taka bez cukru!

Oooo fryteczki powiadasz
Masz szczê¶cie, ¿e posz³a¶ je "spaliæ" i siê zmêczy³a¶ przy tym koszeniu trawy
Co do biustu to ja mia³am DD miseczkê jak by³am wiêksza a teraz mam B i wcale z tego powodu nie p³aczê dobrze jest jak jest, a zawsze mo¿e byæ lepiej hehe

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.