![]() |
#721 |
Zadomowienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VIII
Dotka, Pudel dziękuję
![]() Pudel teraz przede wszystkim muszę pilnować diety dla kobiet karmiących piersią. Dlatego nie mogę jeść nic smażonego, mięsa (najlepiej drobiowe) tylko gotowane lub pieczone, dużo ryb itd. Największy problem będę mieć z warzywami bo większości nie mogę jeść. Odpadają ogórki, pomidory, kapusta, kalafior, fasolka, sałata też na razie. Zostaje mi tylko marchew, pietruszka, buraki, brokuł. Ciężko robić z tego jakieś sałatki. Z owocami też będzie problem bo zostają mi tylko jabłka, maliny, jagody, gruszki. Biorąc pod uwagę ograniczenia na tej diecie też powinnam zrzucić trochę kg pod warunkiem że będę pilnować ilości i że odstawię słodycze. Dobrze że czipsów nie mogę jeść więc kolejny problem z głowy. Jak unormuje się już karmienie piersią to zacznę powoli obcinać dzienny limit kcal. Muszę tylko obczaić mniej więcej ile kcal muszę doliczyć na mleczko dla dzidzi. Myślę że ok 500 kcal. Tak więc dieta 1700-1800 kcal byłaby w sam raz. |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Kasiula, czemu takie obostrzenia z warzywami?
![]() O ile rozumiem kapustę - wzdymająca, czy kalafiora, ale ogórek który jest praktycznie wodą? ![]() ![]() Nie wiem, jak to tam jest, ale czytałam swego czasu właśnie na temat diety kobiet karmiących, że odchodzi się od tych bardzo ostrych obostrzeń, że nie jest to wcale koniecznie. Wiadomo, że dieta nie może składać się tylko z czekolady, czy papryczek chilli, bo maluchowi zaszkodzi, ale że wcale nie trzeba się aż tak ograniczać, tak samo poza kurczakiem, spokojnie można jeść indyka, wołowinę, wieprzowinę, cielęcinę itd. |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Wtajemniczenie
|
chyba chodzi też o to, że sałata kupna ma potężne ilości zanieczyszczeń (nawozów i chemii), których noworodek nie powinien otrzymywać w pokarmie
![]() ![]()
![]() |
#724 |
Rozeznanie
|
Kasiula Ogromne gratulacje!
![]() ![]() Pudel Dobrze, że już czujesz się lepiej. Oblewałaś zdaną sesję ? ![]()
![]() |
#725 |
Zadomowienie
|
Dotka ogórek wbrew pozorom też jest wzdymający. Tak samo jak fasolka. Pomidor z kolei jest silnym alergenem i na początku lepiej go nie jeść. Po sałacie dziecko z kolei może mieć biegunkę. Sałatę ze 1-2 tygodnie będę powoli wprowadzać do diety.
Jeżeli chodzi o mięso to pisałam o drobiu więc miałam na myśli też indyka. Czerwone mięso gorzej się trawi więc dla dziecka też może być gorsze do strawienia i może boleć brzuszek. Można je jeść od czasu do czasu ale nie codziennie. Wczoraj teściowa przywiozła nam obiad i zjadłam kawałek schabu duszonego w sosie własnym. Malutkiej nic nie było więc czasami będę taki robić. Owoce z kolei są wzdymające np. śliwki, brzoskwinie. Z kolei truskawki, poziomki i wszystkie cytrusy uczulają dziecko i dlatego też odpadają. |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
Straszne to, że trzeba tak na wszystko uważac
![]() A jak mała, wszystko ok, zdrowa? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zadomowienie
|
Szczurku masz rację. Z sałatami, szczypiorkiem, rzodkiewką jest też problem z wszelkimi nawozami. One powodują alergie. Na samym początku muszę z tym uważać. Niedługo będę je wprowadzać do jadłospisu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zadomowienie
|
Waga z piątku, bo dziś nie mam możliwości się zważyć 94,3
Później poczytam co naprodukowałyście ![]() Wysłane przez Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Wtajemniczenie
|
wyjątkowo wcześnie dzisiaj tabelinda, bo się szanowne panie zebrały pięknie na czas
![]() Podsumowanie czerwca 2014 Bilans tygodniowy: -2,5 Bilans miesiąca: -3,1 ![]() Brawa dla Dotki - stały spadek, piękna sprawa ![]() ![]()
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
Kasiula, no to super
![]() ![]() Szczurku - ano spadek stały, jak zawsze te 2kg, chyba nie jest mi dane szybciej chudnąć, cokolwiek bym nie robiła ![]() I tak mega się cieszę, bo dla mnie czerwiec był kiepskim miesiacem i w ogóle myślałam, że spadku nie będzie żadnego- bardzo mało ćwiczyliśmy, do tego często wpada jakieś ciasto itd, bo zapraszamy tych gości, a nie da się u każdego siedzieć i pić tylko wody mineralnej ![]() Paskudna pogoda u mnie, ciemno jakby już 20 była, siedzę przy zapalonym świetle ![]() Nudzi mi się, czekam aż TŻ wróci ![]() ugotowałam już kaszę jaglaną na jutrzejsze śniadanko, zrobiłam proteinowe placuszki na II śniadanie, jak wrócimy z zakupów to ogarnę obiad, a jutro rano kolację (bo sałatka będzie). |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Zadomowienie
|
Dotka mogę zdradzić
![]() Dziewczyny gratuluję spadków wagi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Pierwsze zaliczylan egzamin na 4.5 z.angielskiego ![]() A dzis niestety u mnie deszcz pada i nie moge teraz pojezdzic rowerem... a wczesniej nie bylo czasu dzis samochoden 500km zrobilan i jestem wykonczona. Dzis zjadlam Sniadanie kalafior gotowany z chlebem razowym z wedlina i pomidoren. Obiad nektarynka i dwie kanapki z szynka i serem i pomidorem Podwieczorek serek wiejski z dzemem z wisniami Kolacje mam zrobic sobie omlet ze szpinakiem ![]() Dzis nie mialam czasu na prawdziwy obiad. Minelam dzis chyba z 10 mc donaldow ale udalo sie i nie zajechalam do zadnego. Moja waga w koncu ruszyla po jakims czasie przerwy jest to pol kilo ale zawsze cos ;-) U mnie waga 76.5 |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Rozeznanie
|
Kasiula oo gratulacje !!!
![]() ![]() i wszystkie zachciewajki ciązowe sobie poszly ![]() pyszna jest salatka brokulowa z jajkiem ! ![]() mowisz ze zostaja Ci tylko .. zostają az ! pomysl ze mozesz przetestowac mnostwo przepisow na jedzonko z malinami .. mniam ![]() pudel o biedaku ![]() ![]() szczurek dzisiaj prędkość swiatła ! mnie troche te moje mikro spadki taak malo motywują, ale ze jest tabelka, to sie trzymam w ryzach ... w wakacje chce pocisnac troche innych cwiczen i porządniej obiecuję gotowac obiadki ! :hap: Dotka brawa ogromne ![]() ![]() przyznam się, ze w zeszlym roku miałam piekny spadek, pal licho ze wszyscy chwalili, sama bylam mega zadowolona ale potem osiadlam na laurach, stwierdzialam ze mogę wszystko i ... wrocilam do dawnych nawykow : torba: chyba dla motywacji poogladam zdjecia ![]()
#735 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny nie pisze bo nie ma o czym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Rozeznanie
|
Ehh ja poległam, ostatnie dni były porażką, do niczego zabrać się nie mogłam.
Dzisiaj starałam się być grzeczna, więc może do środy nie będzie aż takiej nadwyżki ![]() Przede wszystkim gratuluję spadków, pięknie Wam poszło ![]() ![]() Pudel hej! ![]() ![]() ![]() Eliza i co tam u Ciebie? ![]() Kasiula cieszę się, że powoli do nas wracasz! ![]() Kas trzymam kciuki, żeby unormowało się wszystko na dłużej! ![]() ![]() Dotka czyli jednak dałaś radę, wielkie brawa ![]() kotorio brawo za egzamin i że ominęłaś te fast foody ![]() szafirowa miałam tak samo ![]() ![]() Brandy mam nadzieję, że zdrówko już lepiej ![]()
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam wczoraj w Lidlu maslo orzechowe crunchy i... to chyba nie był dobry pomysł
![]() Dzisiaj się nawet nie ważę, bo szkoda nerwów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Rozeznanie
|
Też planuję kupić to masło orzechowe
![]()
![]() |
#739 |
Wtajemniczenie
|
Kasiula o kurcze, to restrykcyjnie - na bank dużo zleci
![]() Kas urodziny koleżanki ![]() ![]() ![]() Szuczurku Ms_E mnie pogoniła ![]() szafirowa głowa mnie jakoś nie bolała specjalnie, bardziej całe ciało ![]() pendulka dziękuję ![]() Dotka ja masło orzechowe lubię dać do owsianki ![]()
come take my heart of glass and give me your love I hope you'll still be there to pick the pieces up 89,9->73,2 ![]() spinoholiczka ![]() [COLOR="Gray"]thriatlon - finished! Edytowane przez Pudel123 Czas edycji: 2014-07-01 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny! Po pierwsze:
Chciałam Wam wszystkim bardzo serdecznie podziękować za gratulacje ![]() Przepraszam za tak długi brak odzewu, ale korzystam z wolności ![]() ![]() eliza_ to ta Twoja pani dietetyk ma taki sam "tytuł naukowy" jak moja babcia, bo ona też jest technologiem żywienia. Serwuje nam mielone smażone na głębokim tłuszczu i kapustę z zasmażką ![]() ![]() kotorio_ niesamowicie zazdroszczę Ci jazdy na rolkach! Jak byłam dzieckiem to była moja ulubiona forma spędzania wolnego czasu. A teraz nie mam z kim jeździć, więc nawet rolek nie kupuję. Mój tż jeździ i też mi mówi, że nie ma z kim, więc jak kiedyś będziemy razem mieszkać to co weekend będą rolki na bank ![]() Dotka_ rozmawiałam ostatnio z koleżanką, która próbuje rzucić palenie i pomyślałam, że Ci o tym opowiem. Ona rok temu rzuciła z dnia na dzień, a paliła czerwone, co najmniej paczkę dziennie, w okresie wzmożonego stresu nawet dwa razy tyle. Udało jej się tak z dnia na dzień przestać i przez cztery miesiące nie tknęła papierosa. Po czym przyszedł czas obrony na studiach magisterskich i zaczęła palić znowu, ale tym razem lajty. I paliła przez te ostatnie osiem miesięcy te lajty. Teraz zrobiło się u niej luźniej, więc stwierdziła, że w końcu uda jej się rzucić permanentnie. I mówi, że takiej masakry z uzależnieniem nie miała nigdy w życiu. Tak jak ten rok temu rzucenie nie było żadnym problemem, tak teraz ma okropne objawy odstawienia, wręcz nie do wytrzymania. Mówi, że nie jest w stanie funkcjonować zupełnie, nie może się skupić ani w pracy ani podczas prowadzenia auta. Ma napady wściekłości, bóle głowy i nie jest w stanie wytrzymać bez papierosa dłużej niż trzy dni. W takich momentach cieszę się niezmiernie, że jakoś mi się udało przestać zanim się wpakowałam w naprawdę spore bagno ;/ edit: zgadzam się a propos mleka, 2% jest optymalne na diecie, a jak się nie przesadza z ilością to i 3,2%. Nie wiem za bardzo jaki jest sens tych 0,5% a już o 0% nie wspomnę. editII: ogromne brawa za spadek! idziesz jak burza! mamdwaoka_ pewnie, że to ma sens, że nie dążysz do jakiejś konkretnej wagi. Nie tylko ma sens, ale też jest dobrym pomysłem, żeby celem samym w sobie był po prostu zdrowy tryb życia. Po prostu widząc jak Ci ładnie waga idzie w dół ciekawa byłam czy jest jakaś np. dolna granica, której nie chciałabyś nawet przypadkiem przekroczyć ![]() szczurek_ a propos tych kosmetyków chroniących przed promieniami UV to wszyscy piszę, że alkoholu tam jest sporo i że przesusza to włosy. A ja właśnie przeczytałam, że w tego typu produktach, zwłaszcza w sprayu do stylizacji włosów ten alkohol jest bardzo lotny i ulatnia się w momencie rozpylenia, więc nie ma żadnej szkody dla włosów. Ciekawe... edit: Widzę, że się coraz częściej udzielasz, więc stwierdzam, że kryzys został oficjalnie zażegnany i trzymam kciuki za piękne spadki ![]() Pendulka_ Dziękuję pięknie za trzymanie kciuków - przydało się ;* catalein_ gratulacje odebrania wyników! Nie są wcale złe, jestem pewna, że dostaniesz się tam gdzie chciałaś, a to najważniejsze. Daj znać na co ostatecznie padł wybór ![]() żyrafko_ <3 ![]() Pudel_ Gratulacje pięknych wyników z egzaminów ![]() Kasiula_ pisałam w Klubie, piszę i tu - MEGA GRATULACJE! Bobas PRZEPIĘKNY! Napisz ile Ci spadło kilogramów po samym porodzie, bo jestem tego niesamowicie ciekawa. I jak tam ogólny wynik, ile planujesz w sumie zrzucić? Kiedy do walki przystępujemy? ![]() Sorry za takie wielgaśnie pościcho ![]() ![]()
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziękuję za wszystkie gratulacje!
Szafirowa wiem że ta sałatka jest pyszna, tylko muszę jechać kupić brokuła. Niestety teraz nawet wyrwanie się na zakupy jest mega wyzwaniem. Za parę dni będę mogła zabrać malutką ze sobą więc wtedy zrobię porządne zakupy. Kotorio witaj ![]() ![]() Pudel no niestety dieta matki karmiącej w pierwszych 3 m-cach jest bardzo restrykcyjna. Pekinka to kapusta więc to już w ogóle odpada przynajmniej na pół roku ![]() Miss ciesz się wolnością bo naprawdę na nią zasłużyłaś. Pracowałaś tak ciężko że należy Ci się teraz solidny odpoczynek ![]() Nie wiem ile dokładnie spadło mi przy samym porodzie bo leżałam 6 dni w szpitalu, z czego 3 dni nic nie jadłam. Po powrocie do domu odnotowałam spadek 9 kg. Co do mojej wagi to jeszcze nie chcę pisać bo nadal mam sporo wody w organizmie, jestem nadal spuchnięta. Poza tym nie chcę teraz przejmować się wagą bo w tej chwili najważniejsze jest unormowanie karmienia piersią. To jest dla mnie w tej chwili najlepsza dieta ![]() ![]() Do walki już przystąpiłam, jem tak jak nakazuje mi dieta i dodatkowo staram się jeść w prawidłowej ilości. Odrzuciłam też tłuszcze. Nie smaruję chleba, ziemniaki jem suche. Nie jem też słodyczy. Brokuły będę gotować na parze, ale muszę je najpierw kupić. Niestety nie można codziennie jeść brokułów. Dzisiaj na surówkę miałam tartą marchewkę z jabłkiem i odrobiną cytryną. |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Wtajemniczenie
|
Kasiula: jasne, zawsze znajdzie się miejsce
![]() Pendulka: na ciebie też pora do tabeli chyba, co?
![]() |
#743 |
Rozeznanie
|
Ja bardzo chętnie
![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Miss cieszę się, że pomogło ![]() ![]() kasiula na pewno sobie poradzisz ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Zadomowienie
|
Super był dzisiaj wieczór na bieganie. Ciepły, ale z takim chłodnym wietrzykiem owiewającym ciało. Zrobiłam 13 kilometrów, ale coś czuję że przesadziłam i jutro będzie problem z chodzeniem. Wymoczyłam się w gorącej wodzie, może coś to zdziałało dobrego...
Kasiula_ tak też staram się robić - delektować każdą chwilą wolności ![]() ![]()
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 13 km ![]() Czuć, że wracasz do żywych ![]() sama bym się wzięła za bieganie, ale tyłek mam za ciężko.. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zadomowienie
|
Pendulka_ czego zazdrościsz, buty do biegania wkładaj i wychodź dzisiaj wieczorem
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Rozeznanie
|
Misszazdroszcze ci ze dasz tyle biegac ja jak przebiegne 2km to czuje sie ostro zmeczona. Takze jesten pod wrazeniem ogromnym
![]() Kasiula ale warto omijac te fast foody lepsze zdrowsze jedzenia lepsze ;-) na pewno dla wagi. Napewno uda ci sie zrzucic przez rok ![]() ![]() Pendulka dobre buty i checi, ja tez mam ciezki tylek ale stopniowo zaczynac trzeba pozniej jakos pojdzie :-P Ja wczoraj rowerem przejechalam 20km bo pogoda ladna. Czekam na nowe buty do biegania bo stare sie popsuly. Sniadanie Serek wiejski z chlebem razowym ze slonecznikiiem i dzemem wisniowym 2 sniadanie grejfrut z mlekiem i platkami owsianymi (niestety nie wiem jakie mleko procentowe,bo prosto ze zbiornika,moi rodzice maja krowy ;-) i swieze mleko ) Obiad barszcz z mlodych buraczkow(tez swoje ![]() Podwieczorek i kolacja jeszcze nie wiem Dzis mam zamiar tez zrobic z 15km rowerem i troche pojezdzic na rolkach jesli pogoda pozwoli. Edytowane przez kotori0212 Czas edycji: 2014-07-02 o 10:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Zadomowienie
|
kotorio_ dziękuję
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Rozeznanie
|
Miss mam nadzieje, ze bede miala taka kondycje do biegania jak ty
![]() dzis pojezdzilam ok 30minut na rolkach i przejechalan 17km rowerem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, że powinnam działać, a nie myśleć. Potrzebowałabym jakiegoś rozsądnego planu, tak jak Ty miałaś te marszobiegi. Fajnie by było, gdybym chociaż na początku znalazła koleżankę do biegania, żeby chociaż ruszyć tyłek z domu. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.