|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
Cytat:
![]() No to i udanej zabawy, ja wczoraj kieckę zamówiłam wieczorem więc na jutro powinna być A ja powoli już mam problem z zakamarkami ale daję radę...pytam się Tż ostatnio jak ja tam ogarniać będę w przyszłości a on do mnie BĘDZIESZ CHODZIĆ DO FRYZJERA.... jak to???? co się dzieje???? Waderko ja chyba też skłonna jestem kupić wiaderko Dziewczynki mam okazję kupić fotelik maxicosi z bazą za 400zł do negocjacji opłaca się??
|
|
#722 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
dlaczego?
Cytat:
Cytat:
![]() szykuje się intensywny dzień.Cytat:
|
|
#723 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
Podłączam pod pytanie dziewczyn-co się dzieje?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#725 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#726 |
|
Raczkowanie
|
Ehh... musialabym ksiazke napisac zeby wam opowiedziec.
Ale tak po lepkach to: Wydaje mi sie ze tż sie nie pozbieral po tej stracie. Rozmawiac nie chce ale sam sobie nie radzi. Problemy finansowe daja nam popalic a tż ma dola I nie pracuje. No I sie przelalo we mnie I mu tak wygarnelam ze az mi pozniej glupio bylo ale ile czlowiek moze wytrzymac. Juz nie wspomne o jego problemach rodzinnych bo to kolejna ksiazka. No I po tym jak mu wygarnelam to stwierdzil ze jak posplacamy wszystkie dlugi to sie rozstaniemy. A ja dzien wczesniej zaczelam nowenne intencji juz nie zmienie a moglam sie o rozum dla tż modlic. Najlepsze jest to ze normalnie ze soba rozmawiamy wszystko ok. Tylko czułosci ograniczaja sie do: "Jak tam?" Ehh... chlopy kto ich zrozumie.
|
#727 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Miko nigdy nie płakał podczas kąpieli chyba było mu dobrze ![]() Cytat:
Ktoś pytał o Zeberkę. Wczoraj z nią pisałam. Udało im się już wyleczyć ale walczą teraz z rotawirusem złapanym w szpitalu ![]() maga pytałaś jak tż. Był ostatnio u nas w Pl... jakoś nam powolutku się układa . Walczymy... Jak uda mi się z pracą tu, to tż będzie do nas wracał....panika jestem w szoku to co piszesz.... u mnie całkiem inna wieś.... wszystko się opłaca.... rolnicy biją się o każdy kawałek wolnego pola.... każdy rolnik bardzo dobrze sobie radzi... nikt nie narzeka dużo różnych zwierząt na wsi ludzie hodują....
|
|
|
#728 |
|
Konto usunięte
|
Oj biedne Zeberki
No tak to jest z tymi szpitalami... Idzie się z czymś małym, a przywlecze się wirusa jednego za drugim...Dziewczyny, a propos - a jak kąpiecie dzieci? My na razie jeszcze w wanience, najpierw mydlę Artka, a potem spłukuję wodą w takim dużym kubku (takiej miarce), ale powoli się buntuje i nie chce schylić główki... Niedługo się przeniesiemy do dużej wanny, ale jakoś tego nie widzę
|
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
Anita - mi jedna pediatra zawsze powtarza ze nie szczepi sie dziecka jesli ono lub ktos w domu jest przeziebiony/chory/niewyrazny i raczej tego sie trzymam chociaz inna ktora szczepi nigdy nie pytala o to.
Agatka - masz konkrety jaki fotelik i baza? Jesli cabriofix z familyfix to 400zl to mniej niz polowa ceny rynkowej wiec bardzo by sie oplacalo. Perse - ja kapie J. caly czas w wanience wstawionej do wanny i nie mysle jeszcze o rezygnowaniu z wanienki. Moge nalac mu duzo wody zeby chlapal a w wannie nie naleje mu tyle przeciez. Zreszta J. jest bardziej na etapie wstawania i prob wyjscia z wanienki niz samej kapieli a polozenie go do umycia glowy graniczy z cudem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#730 |
|
Konto usunięte
|
O albo właśnie, mogę zrobić takie etap przejściowy
A jak mu myjesz głowę w takim razie? Bo ja jak mu myję nie na leżąco, to płacze, jak mu coś naleci do oczek... |
|
|
|
#731 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46774405]O albo właśnie, mogę zrobić takie etap przejściowy
A jak mu myjesz głowę w takim razie? Bo ja jak mu myję nie na leżąco, to płacze, jak mu coś naleci do oczek...[/QUOTE] Perse, jest taki kubeczek ( ) do splukiwania głowy z baby ono. Ja kupiłam w Tesco. U nas sie sprawdza bardzo dobrze. Nie leci woda do oczu, tylko dzieki budowie tego kubka na tył głowy i boki. Może spróbuj tak? Nie mam jak wkleić linka do kubka bo pisze z tel. Ale pewnie da sie wygooglac my tak jak Monika kąpiemy w wanience wstawionej do wanny. Wczesniej wanienka na stelażu bądź wiadro, ale zaczął sie wydurniac w kąpieli (w wanience kopie, chlapie okrutnie a w wiadrze wstaje :/) , stad wanna w wannie W zeszłym tyg a zabawy wykapalam sie raz z nim w dużej wannie, ale miał frajdę. Ja zreszta tez Dojechaliśmy na miejsce. Tymon spi, tz spi a ja nie moge zasnąć Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-06-06 o 01:32 |
|
|
|
#732 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#733 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46774085]Dziewczyny, a propos - a jak kąpiecie dzieci?
My na razie jeszcze w wanience, najpierw mydlę Artka, a potem spłukuję wodą w takim dużym kubku (takiej miarce), ale powoli się buntuje i nie chce schylić główki... Niedługo się przeniesiemy do dużej wanny, ale jakoś tego nie widzę [/QUOTE]Perse widze ze Kubek mowi ze jest juz kubek :-D super ze wymslili w koncu cos takiego. Ja radzilam sobie taka mokra gabka, nasiagnieta duza iloscia wody, i musialam obmyac i tak splukiwac glowke. Tez bylo ok. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#735 |
|
Konto usunięte
|
Hej!
Dzięki za odpowiedzi! Kiedyś oglądałam ten kubek, ale myślałam, że to zwykły kubek do spłukiwania, a jednak mogłam kupić... |
|
|
|
#736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
Ciociami jejku, przykro mi że tak jest ale mam nadzieję że się dogadacie a Tż stanie na nogi...faceci też przeżywają stratę i musisz mu jakoś pomóc to przejść ....
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Ciociami oby się ułożyło - może warto powalczyć o siebie, o związek...
Zeberko zdrówka dla Kasi ![]() no ładnie ![]() ========================= =========== u nas piękne słońce jutro mamy imprezkę więc liczę na równie piękną pogodę ja dziś tylko 2 lekcje - na 13:20 piekę chlebek a po pracy muszę upiec biszkopt z bitą śmietaną, truskawkami, malinami, borówkami i galaretką
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-06-06 o 09:55 |
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko Przed zakupem fotelika sprawdz czy pasuje do auta
Zeberko To straszne co was spotyka. Trzymajcie się |
|
|
|
#739 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrze wiedzieć, że ktoś już to wypróbował. Ja ogólnie jestem przekonana i wiem, że kupię to wiadro, tylko nurtuje mnie ten kikut pępka, którego (nadal to obowiązuje?) nie można zamoczyć. No i jak umyć główkę ![]() Berbie ja też będę miała wanienkę od bratowej. Tym chętniej kupię wiadro, bo gdybym miała kupować tylko wiadro, byłoby trudniej podjąć decyzję. Cytat:
![]() Ile miał wtedy lat?... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46769838] Ale to chyba tak jest, że potem im bliżej TP, tym bardziej się dłuży. [/QUOTE] Na przykładzie Berbie i Kucyka na pewno
|
|
#740 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Heja
![]() Cytat:
Cytat:
Waderko ![]() : jupi: cudownie!!!! Cytat:
tzn. pierwsze w pieluszkę a potem w rożek i wtedy śpi spokojnie, bo inaczej wybudza się np. bijąc rączkami swoją buzię. No i w rożku jak dla mnie bezpieczniej niż np. przykrywanie kocykiem czy kołderką. Co do kołysek to u nas okazały się strzałem w 10 zwłaszcza ta bujana. Od początku stoi przy łóżku a Emilia w niej śpi, lubi być w niej kołysana i np. dzięki temu nad ranem ja bujam ją jedną ręką leżąc jeszcze w łóżku i przysypiając a ona leży sobie spokojnie. W łóżeczku spała w nocy może dwie noce. Dzięki kołysce mam ją bliziutko i nie muszę wstawać z łóżka za każdym razem gdy się wybudza w nocy. Moja siostra miała kosz mojżesza i bardzo go sobie chwaliła, myślę, że będziesz z niego zadowolona. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Czy kp można jeść pomidory??? i czy używacie czegoś (jakiegoś płynu/preparatu) do przemywania jamy ustnej maluszków?? Ja od początku nawijam gazik na palec i przegotowaną wodą myję języczek i dziąsełka, to wystarcza??? |
||||||
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Waderka ale choćby nawet to wanienka jest i tak taniutka
|
#742 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Byłam wczoraj u dentysty. Okazało się że miałam zapalenie w dolnej 6-tce. Kanałówka i po bólu. Jaka ulga!!!
|
|
|
#743 | |
|
Konto usunięte
|
Dwakolory i co, tamta pierwsza dentystka nie była w stanie tego zdiagnozować? Co za konował, powinnaś jej wystawić opinię na jakimś portalu :/ Dobrze, że już po bólu.
Cytat:
Ja jem pomidory Nie, absolutnie żadnego płynu |
|
|
|
|
#744 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46778808]Dwakolory i co, tamta pierwsza dentystka nie była w stanie tego zdiagnozować? Co za konował, powinnaś jej wystawić opinię na jakimś portalu :/ Dobrze, że już po bólu.
[/QUOTE] Moja dentystka też własnie się śmiała. Mówiła że ta baba powinna zrobić mi odczyny i zdjęcia. Ale najwidoczniej jej się nie chciało. Moja podobiła badania, zdjęcia i od razu wyszło.
|
|
#745 |
|
Konto usunięte
|
hej. ujawniam się
![]() mam nadzieję że tym razem będzie dobrze z moich wyliczeń termin na luty Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wy mieszkacie razem? sypiacie razem? Cytat:
za pracę i relacje z tżchoć w to wątpię to tego Ci życzę ja po ktg i wizycie. szyjka się skraca i mam już skurcze we wtorek ktg, wizyta i usg żeby sprawdzić rozmiary Malucha. lekarz stwierdził, że wg niego mogę już rodzić ja stwierdziłam, że jak dla mnie jeszcze nie mogę ![]() tż przestraszony chyba równie mocno jak ja nie wierzę, że to się dzieje naprawdę...
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj miałam skurcze przez kilka godzin co 9 minut, ale w nocy przeszło ![]() Dzisiaj na ćwiczeniach tez skurcze łapały. Wadera co do kikuta to nie wiem... Pytałam położnej to stwierdziła że są różne szkoły co do moczenia/nie moczenia. I że pewnie przez pierwsze kilka dni i tak będę tylko mokrą myjka małego myć ![]() A główkę w wiaderku myjką lub ręka Mlebidakin Ciociami przykro mi że Ci się nie układa Nie myśleliście o terapii dla par? Dwakolory dobrze że ząb naprawiony Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#749 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie aaaa no to żebyś na tym weselu nie urodziła
PS. Ciekawe czy i tym razem znajdzie się jakiś lekarz Kucyk no no no TY też zaraz Maksia wykurzysz cos tak czuję Waderka mówisz że Ci poleci?? mnie może i też jakoś to zleci bo tutaj remont i lato i rozglądanie się za wyprawką no to jakoś to poleci Po 14 czerwca mam zamiar zwlec ciuszki ze strychu i przeglądnąć co tam ciekawego jest i zrobić odrazu selekcję co jest kiszka i mi się nie podoba to wywalam a resztę schowam póki co ale chcę mieć rozeznanie co mi potrzebne będzie jeszcze a co będe mieć AAAAA ja też nie wierzę że to się dzieje No i dziś czuję już ruchy nawet w dzień pierw z rana a teraz też coś tam czuję i to jak siedzę Małe mnie nokautuje ale to takie milusie jest Pytam się Tż dziś a co jeśli się okaże że ON to ONA?? a Tż się głupio uśmiechał tylko Wiem że i jemu jest wszystko jedno co będzie byleby całe i zdrowe!! Dwakolory dobrze że już po bólu! Oki zmykam suszyć włosy i się ubierać powoli, jedziemy na zakupy muszę kupić farbę do włosów i rajstopy ciązowe bo zwykłe będą mnie ugniatać.....ciekawe czy zdążę
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.

i udanej zabawy, ja wczoraj kieckę zamówiłam wieczorem więc na jutro powinna być

szykuje się intensywny dzień.

dużo różnych zwierząt na wsi ludzie hodują....

No tak to jest z tymi szpitalami... Idzie się z czymś małym, a przywlecze się wirusa jednego za drugim...

we wtorek ktg, wizyta i usg żeby sprawdzić rozmiary Malucha.