|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Moderator
|
Dot.: Skręt na zakręcie - czyli offtopowo o życiu (z falą i lokiem) cz. IV
Cytat:
![]() Mi to robi motywację by się wziać za siebie, teraz co tydzień będę śmigać na basen bo mam taki bebzol że wstyd normalnie : / niby niewiele ale miałam płaski zawsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jakoś nie mogę się zmotywować, gorąco, nie chce się nic ![]() a pływać nie umiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Moderator
|
Ja sie nauczyłam już z 10 lat temu pływać - po prostu pewnego razu zaczęłam płynąć i już, bez żadnych lekcji itd i jakoś mi idzie. Tak dla rozrywki i ruchu jest fajnie
![]() Zwykłych ćwiczeń nie cierpię robić i nie jestem w stanie się do nich zmusić na dłuższą metę. Jeździć konno lubię i pływać, reszty nie. Wybredna jestem ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Zadomowienie
|
Niestety się z Wami zgodzę, zresztą wielu moich kumpli angoli zawsze mówi, że polki to są piękne i zadbane i takie zupełnie inne, pociągające, szczupłe...Z resztą dokładnie to o czym mówicie, dziewczyny, które nie wiedzą jaki fason ciucha im pasuje, byle zarzucic bo koleżanka ma, albo otyłe noszące leginsy, albo z brzuchem na wierzchu brzydkim, wystającym, galaretowatym, tylko dlatego, że jest moda e tym roku na bluzki do pępka, nikt nie zwraca uwagi czy komuś krata pasuje do kółek które ma na spodniach, naprawdę stylówka jest potworna plus jeżeli chodzi o dbanie o siebie a szczególnie włosy masakra!
Co do pływania to ja się nie utopię, bo na wodzie utrzymam, ale pływać nie umiem chociaż 2 tygodnie temu koleżanka trochę mnie nauczyła żabką i mam motywacje, dlatego myślę żeby się zapisać na jakieś zajęcia na mojej siłowni choc, kurczę się wstydzę, że tam jakieś małe dzieciaki i ja pośród nich w różowo pomarańczowych pływaczkach- rękawkach...
![]() |
![]() |
#725 |
Moderator
|
Mnie w tym kraju powala, że dziewczyna przed 20stką kawałek ma cellulit większy niż moja mam po 50tce, która też ma otyłość a cellulitu minimalna ilość bo takie nogi ma wyrobione. Jedzą taki syf i zero aktywności to widać. Jak człowiek otyły nawet z normalnego jedzenia to jest bardziej zbity, a angielkom wszystko i wszędzie pływa jak galareta.. nawet w kostkach cellulit mają.. x_x na basenie będąc widziałam kobietę co jej sie cyce wylewały bo stanik na tyle przy samej szyi, ramiączka za długie. Ale nie przejmują się wcale. Nawet jeśli coś jest obrzydliwe to też, wszystko all right.
Joanku, a tż nie może Cię poduczyć? mi mój ostatnio pokazał jak kłaść się na wodzie żeby utrzymywała bez machania rękami itd. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() W kwestii zadbania, kumpela przebywająca w Anglii, twierdzi, że tam nie ma nawet warunków tak o siebie dbać, bo mówi, że czasem szuka czegoś z kosmetyków i choćby wszystkie drogerie zeszła to tego nie ma, a u nas to siup do rossmana i co ci się zamarzy kupujesz. Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-08-12 o 16:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Oj nie przesadzajmy.. jest mały wybór, ale dbać można. Ja sobie zamawiam z polskiej drogerii online włosowe, są jakieś fajne sklepy np. hollandandbarret, różne. Mieszkam tu 2 lata i jak nie znałam tych sklepów też sobie radziłam, więc można zadbać ![]() Nie wiem czy te kobiety nie dbają tu czy co i sprzedawcom nie opłaca się nawet sprzedawać niektórych rzeczy czy jak.. maski też ciężko dostać. Makijażu jest sporo, ale włosowa okropna bida. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-08-12 o 16:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#728 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-08-12 o 16:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() 'lubię Anglię bo przy angielkach czuję się jak modelka' XD |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Moderator
|
To też zależy co jesz i jak często. Mi jak zależało na powrocie do normy z organizmem (złe jedzenie, wieczne przemęczenie itd.) to tż dał mi taką starą książkę do treningów gdzie było parę zasad:
-jedz mniej -jedz regularne posiłki -NIE PODJADAJ -nie psuj jedzenia (czyli jak masz ziemniaka to go zjesz, ale nie olblewaj go skwarkami smażonymi na oleju) -w razie głodu między posiłkami zjedz owoc czy surówkę, które szybko zostaną strawione i dadzą ci porcję energii oraz wypełnią tymczasowo żołądek -jedz powoli - jeśli masz zamiar schudnąć odpuść sobie nawał ćwiczeń siłowych - lepiej wtedy pobiegać, popływać, pojeździć na rowerze i być w intensywnym ruchu. dopiero wtedy bierzemy się za modelowanie sylwetki brzuszkami itd. trzymam się tego i bardzo pomaga, a takie banalne niby hehe ;D ciężko było przywyknąć Nie ćwiczę bo żeby schudnać to muszę się 'wylatać' i w tym celu wybrałam basen - czy schudnę to nie wiem ;D siłowe ćwiczenia na chudnięcie mi nie dają bo mięśnie mam ale tłuszczyk również. Byłam dosć aktywna przez parę lat fizyczne i tak mi zostało, muszę jedynie spalić. Każda z nas ma czasem takie kompleksy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Co do cellulitu. Obiło mi się o uszy, że on może mieć podłoże problemów z hormonami, ale nie weryfikowałam tego nigdzie, może warto wybrać się do jakiegoś lekarza z tym tematem? Bo jak próbujesz likwidować, a nie idzie to musi być coś nie teges, a nie że geny tylko, tak mi się wydaje.
![]() |
![]() |
#733 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dziewczyny poradźcie. Za dwa tygodnie jadę do Turcji. Wiadomo, piach, słońce, woda morska etc. I mam dylemat: czy jest sens podcinać zniszczone końcówki przed wyjazdem, czy zostawić je do "wykończenia" na wyjeździe i dopiero potem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() do tego mam rozstępy od dzieciaka jeszcze (na biuście od 13 roku życia) także trochę Cię rozumiem ![]() schudnąć by się przydało swoją drogą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ogólnie, przez ostatnie dni specjalnie bardziej rozglądałam się po parku i nie zanotowałam żadnej zaniedbanej Angielki w sensie ubioru czy włosów. Odkąd tu jestem mogę sobie przypomnieć jedynie dwa przykłady takiego robiącego wrażenie zaniedbania, w tym jedno to po prostu kwestia totalnego niedopasowania ubioru i fryzury. Ale znam też Polki mieszkające tutaj, obok których stać bym nie chciała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Też mam cellulit, a jestem bardzo szczupła i regularnie ćwiczę. Natomiast zauważyłam, że odkąd staram się pilnować tego, co jem, wykluczyłam słodkie napoje z codziennego menu oraz jem mniej owoców a więcej warzyw, zrobił się on mniej widoczny. Zdrowa dieta jest bardzo istotna.
![]() A co do Angielek, też miałam okazję się im trochę przyjrzeć w Londynie i dla mnie najgorsze jest to, że im gorsza figura, tym krótsza spódnica. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Moderator
|
W moim mieście mało kiedy widzę właśnie zadbane, najczęściej takie starsze kobietki ładnie wyglądają. Ale to duże miasto więc taka zbieranina. Jak jeżdziłam autobusem i przede mną był ktoś z tłustą głową to zaraz się rzuca w oczy.. albo nos. Higiena to jakaś podstawa jednak.
Coś w tych angielkach musi być, jak paru facetów mi już mówiło że angielki za dopłatą nawet by nie chcieli to jakiś diabeł siedzi xD Z tymi kieckami to prawda, albo stringi i na to takie legginsy i wszystko widać.. do legginsów to chociaż tunikę można i nawet duża kobieta może w tym śmigać jak nieco pupę zakryje i ma jakieś ładne. Moja mama tak nosi bo nogi ma zgrabne mimo sporej wagi, zakryje sobie tuniką i jest cacy. Polki czasem mają jezcze fazę na plastik, widuję niekiedy ;D. Raz byłam w takim eco salon, a kobieta mówi że na solarkę śmiga to trochę antyreklama. Spoko babeczka, pomysł fajny ale zniechęcało to. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-08-12 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Koleżanka też się leczyła i teraz regularnie ćwiczy i pozbyć się go nie może, więc coś w tym pewnie jest
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#739 |
Zadomowienie
|
właśnie wpadło mi w łapki zdjecie Magdy Gessler z rodziną na wakacjach, wstawiane przez samą autorkę, więc bez złośliwości, Ale...
WIEDZIAŁAM, że te loki to ściema, tak to właśnie jest styliści nadokręcają, nadokręcają a potem ktoś ci w twarz mówi, że ty nie masz kręconych włosów, bo nie są aż takie jak tej czy tamtej celebrytki. ![]() A potem, oglądam jakieś magdy albo shakiry co mają nastylizowane, pooczepianie i czuje się łysa...
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. ![]() Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-08-15 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Już kiedyś przewinął się temat doczepianych loków u celebrytek i była mowa właśnie o Magdzie Gessler. Któraś wklejała jakieś jej stare zdjęcie bez doczepek i ułożenia włosów przez stylistów i to była MASAKRA.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 | |
Moderator
|
Cytat:
Szczerze to wolę już sobie wejsć na wizaz albo popatrzeć na Simone Simons lub Krysię Scabbię. Czy nawet włączyć jakiś film stary, jak nasze 07 zgłoś się w wersji polskiej ;D ładne kobiety, a nie jakieś potwory. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-08-16 o 13:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Zadomowienie
|
(Kochana na boku, być idolem znaczy mieć fanów, a nie być fanem)
![]() Szkoda, że Kardashian Cię nie uważa za idolke, baba wstrętna... ;p
![]() |
![]() |
#743 |
Moderator
|
Hahaha, ładna wtopa słowna ;D już zmieniam, na szybkiego człowiek pisze to się pomyli. Kiedyś też pojechałam bo było wietrznie, a jak wiadomo piasek wtedy nawiewa do oka... więc stwierdziłam wkurzona że 'oczu mi naleciało do piasku'. Często mi się takie przestawianie zdarza, dzięki za przypomnienie
Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-08-16 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Konto usunięte
|
A ja mam iść do fryzjera z mamą po powrocie z wakacji i już się tego boje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Rozeznanie
|
TheUnlike, mam nadzieję, że chodzi o same końcówki końcówek
![]() ![]() ![]() Ech... chyba i ja muszę chwycić za nożyczki i porządnie podciąć końcówki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wczoraj miałam fajną sytuację: wysiadam z autobusu i słyszę, że ktoś woła za mną przepraszam! przepraszam!, odwracam się i widzę podążającego za mną dziadka, który pyta mnie: Skąd pochodzą te piękne włosy? , ja: Eee... z Polski. A On z uśmiechem: Piękne! Naprawdę piękne! Tylko tyle chciałem ci powiedzieć. Pa! Po czym odwrócił się i poszedł w drugą stronę :P. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A dziękuję za doping ![]() ![]() Wow, pozazdrościć ![]() ![]() Ja dziś miałam śmieszną sytuację z kumpelą, siedzimy i gadamy ogółem o kosmetykach. I ja tak gadam, a ona mi pokazuje na dziewczynę z kręconymi włosami, ale strasznie przesuszonymi, no dosłownie pół proste piórka. Ja na to, że ja to bym takie obcięła. Kumpela z takim oburzeniem: tyś to jest straszna! Nie zadba, nie poświęci czasu, nie, gdzie tam, polezie i zetnie całe, co by się przesadnie nie wysilić! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-08-19 o 16:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Moderator
|
Też mam problem z takim pamiętaniem, teraz łykam sumplement to mam go na stole i systematycznie biorę ;D Mam nadzieję że fryzjer Ci nie utnie za dużo bo również dopinguję. Marzą mi się włosy na boba jak podrosną, tylko nie wiem jak się zabrać wtedy za szukanie fryzjera.. byłam 2 razy w życiu tylko jako dzieciak.
Wczoraj na basenie zasuwałam i dziś mam ból okropny. Namówiłam też mamę i razem chodzimy, świetnie się czuję że wreszcie znalazłam coś co zapewnia mi aktywnosć fizyczną i jest jednocześnie przyjemne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.