|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
No wózek to jednak wazny zakup.
---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Powoli zmykam tulnac sie do małza. Do juterka
|
#722 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
U mnie też depresyjnie... I o ile w pierwszej ciąży "złagodniałam" trochę, to teraz ze mnie straszny nerwus
![]() Mój mąż też nie angażuje się w ciążowe sprawy. Nawet nie zapyta, jak się czuję Dużo rzeczy mamy po starszym, właściwie chyba tylko wózek musimy kupić, więc jakiś sobie wybiorę (poprzedni on wybrał i średnio mi się podobał, choć był bardzo funkcjonalny).I wg umowy imię dla drugiego dziecka wybieram ja
|
#723 |
|
Raczkowanie
|
Nowa, edytte - śliczne ciuszki
Natalyyya - w końcu się doczekałaś ![]() Farminka - spróbuj z tymi duplikatami, kto wie może uda się przyspieszyć nieco i nie będzie aż takiego opóźnienia? ![]() Lilotka - wózek ma chyba wszystkie przydatne funkcje, ładny. Tak jak wspomniały dziewczyny też nie kojarzę firmy, więc nie wiadomo jakie opinie co do jego solidności czy użytkowania. Jak masz możliwość zobaczenia go przed kupnem to na pewno dużo by dało ![]() Dziękuję za wszystkie miłe opinie o imieniu/imionach Mi Wasze typy też się bardzo podobają a część nawet było na naszej szerszej liście
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny ale tu cisza….
|
#726 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień Doberek
Miałam dziś koszmarną noc (dodam że tż był na noc w pracy).. wczoraj zasnęłam o 23 00 i wyspana obudziłam się o 2 w nocy!! 3 godziny tłukłam się aby zasnąć. Oczywiście mąż zdążył wrócić do domu, kiedy ja jeszcze nie spałam. Jedyna frajdą było to, że Juliuszek mi towarzyszył i kopał tej nocy jak szalony Chyba na rowerze jeździł a poza tym tz ma dziś wolne i jedziemy po południu do mojj młodszej siostry na urodzinowy torcik. A i pochwalę się jeszcze ze wygrałam wczoraj licytację ciuszków!!! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://allegro.pl/nowosc-solam-skora...094344290.html http://archiwum.allegro.pl/oferta/wo...033679157.html też szary z pomarańczem podoba mi się jeszcze szary z czerwonym. Ale moim faworytem chyba jest ten granat ze skórą.
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|||||||
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Dziewczyny pozwólcie, że was jeszcze pomęczę wózkami Napisała do mnie kobieta ktora chce sprzedać wózek 3w1 RIKO PRIMO kolor chocolate https://www.youtube.com/watch?v=LastfhX4pnE za 550 zł Mówi, że jej synek mało w nim jeździł i jest w stanie idealnym ślady użytkowania na kołach. Dziś wysyłam siostrę na macanko. Jak myślicie?? Widziała któraś z was ten wózek na żywo?? ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- JanuszAgnieszka Widzę Cię Co u Ciebie, jak się czujesz?? Pozbyłaś się bakterii Enterococcus faecalis?? |
|
|
|
#728 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A cena kussssiii
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla mnie minusem jest troche waga (15 kg wersja z gondola) - ale ja szukam czegos lzejszego, wiec to juz kwestia bardziej wlasnych wymagan ![]() no i w tych polskich firmach nie podoba mi sie oslonka na nozki w spacerowce, ale to juz moja glupia fanaberia Niestety nie mialam okazji pomacac na zywo a szkoda...Witam sie sobotnio ![]() Malo ostatnio pisze, bo nie chce truc Wam tu ciagle za uszami, ze mam sredni humor... Pozwolilam sobie dzisiaj wstac, zrobic sniadanie, zjesc je na siedzaco , pozniej odrobinke ogarnelam kuchnie no i siebie w lazience... No i potwornie mnie to zmeczylo! Lezenie odbiera mi sily Zabawne sny miałam w nocy... Poszlam do sklepu po ciasto (dalej chodzi za mna murzynek ), wybor byl ogromny, ale cena - 70zl/kg a na nagraniu z monitoringu bylam tylko ja, a moj brzuch zrobil sie ogromny, zamienil sie w glowe pacmana i zaczal cos mowic
|
|
#730 |
|
Wtajemniczenie
|
hej ho
![]() farminka, jak to zgubili zwolnienie Lilotka, ja o wozku - w razie gdybyśmy jednak musieli kupować - az boje się myslec... ostatnio przez wozek nawet z mama się poklocilam - zaczyna się dawanie rad (jej to się najbardziej podobają takie "retro", ale zmodernizowane, a żeby trafic na dobry trzeba wydac przynajmniej 2tysiaki. kasy nie ma a twierdzi ze na wozek to "minimum", przez co się czuje jak wyrodna przyszla matka). ten z all wydaje się spoko gosiakk, zazdroszczę silnych kopniaczkow musimy się z Tz ogarnąć i na zakupy pojsc, bo od 2h się w wyrku wylegujemy już
|
#731 |
|
Raczkowanie
|
Gosia - gratuluję licytacji
![]() Już się nie mogę doczekać kiedy ja dostanę obiecane paczki od koleżanek i przeglądnę już co mam Dwie z trzech mam dostać jeszcze w czerwcu a ostatnią jakoś później, bo są jeszcze używane przez dzieciaczka urodzonego w lutym. No i kombinezonek już dostałam tylko zapomniałam go zabrać z pracy... Ale na pewno poźniej nie powstrzymam się od kupienia Małej też czegoś nowego/wybranego przeze mnie! ![]() Też tak macie, że Wasze dzieci wyczuwają kiedy się obudziłyscie i nawet jeśli jeszcze nie wstaniecie z łóżka, nie odezwiecie się to one też się budzą i zaczynają kopać? ![]() Wózki bardzo ładne. Mój nr 1 to BabyDesign Lupo Comfort, ale z fotelikiem Maxi Cosi. Widziałam go u znajomych (ale wersję wcześniejszą - Lupo) i w sklepie, ale jeszcze się wybiorę kiedyś potestować jak mi się go prowadzi, składa itp. ![]() Lilotka - Ja też nie przyglądałam się z bliska temu modelowi z Riko, ale kojarzę go z widzenia. Firma znana, cena kusząca ![]() Pogoda się coś popsuła
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za odpowiedzi Gosia i Mojra To prawda cena kusi i wygląd, co do cięzaru, to nie jest azz takie ważne, bo jakby co to mam jakies 10 schodów do mieszkania, mogę też zostawiać wózek w korytarzu mam jeszcze ofertę kupna Bebetto
|
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Lilotka cena super. Jak siostra oceni pozytywnie bierz.
Ja w wyrku po sniadanku. Moje dziecko od 4 rano dzis szaleje łup i łup. Teraz po sniadanko chyba odpoczywa Dzis mnie nabiera na knedle z truskawkami albo morelami mmmmm
|
#734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#735 |
|
Zadomowienie
|
Lilotka, ja nie znam tych wózków. Dobrze, ze siostra moze go wybadac osobiscie. Dla mnie waga była bardzo istotna i z tego względu bym go jednak nie kupiła. Ale jeśli to kryterium nie jest dla Ciebie priorytetowe, to chyba bym się skusiła.
Moje maleństwo też budzi się równo ze mną. W nocy go nie czuję- albo tak mocno śpię, albo i Adaśko śpi ze mną A ja postanowiłam, ze kupię taki materacyk i do tego ochraniacz: http://sklep.naturalniewyspani.pl/ma...-60-hevea.html http://sklep.naturalniewyspani.pl/te...ie-120-60.html Czekam tylko na dodatek wakacyjny do pensji .
|
#736 | |
|
Raczkowanie
|
Witam po dłuższej przerwie. U mnie małe zawirowania z zamieszkaniem, ale już wróciło wszystko do normy.
![]() Cytat:
![]() Od kiedy idziesz na zwolnienie i z jakich urlopów masz zamiar skorzystać?
|
|
#737 |
|
Zadomowienie
|
Cześć! Witam się po kilkudniowej nieobecności.
Mojej depresji przedporodowej ciąg dalszy... Pogoda wcale mi nie pomaga... W środę byłam na glukozie. Musiałam sobie ją sama kupić i jak zobaczyłam ile tego proszku jest, to mi się nogi ugieły. W poprzedniej ciąży miałam tą glukozę dwa razy robioną, bo miałam wysoki wynik i musiałam powtórzyć i dostawałam już rozrobione, więc nie zdawałam sobie sprawy ile tego jest . Na szczęście nie było źle, mdliło mnie tylko w trakcie picia, potem już było ok. Posiedziałam dwie godzinki i nasłuchałam się politycznego przeglądu tygodnia, bo kawałek ode mnie siedziała grupka emerytów ![]() W nagrodę, że byłam taka dzielna kupiłam dla maluszka matę na podłogę w kształcie takiej skóry niedźwiedzia i pieluchy flanelowe kolorowe. Wcześniej pisałam, że nie lubiłam flaneli przy Łucji, ale teraz zmieniam zdanie Poprostu źle trafiłam - miałam taką sztywną i nieprzyjemną, a te co teraz kupiłam są naprawde mięciutkie i miłe w dotyku, a do tego kolorowe W środę wieczorem pojechaliśmy do rodziców nad jezioro, w czwartek dojechał tam mój brat z rodziną i przywieźli nam wózek ![]() Od czwartku jesteśmy w domu ale kompletnie nie mam siły ani weny na pisanie... Postaram się częściej wpadać, mam nadzieję, że niedługo mi przejdzie... |
|
|
|
#738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moim zdaniem jeśli cena jest ok i stan naprawdę idealny jak opisuje ta kobieta to nie ma co się zastanawiać tam gdzie ja oglądałam kosztował chyba ok 1100-1200 zł za 3w1
II kreski - 14.02 pierwsze USG - 5.03 Alicja jest już z nami - 17.10.2014 15:30 |
|
|
|
|
#739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem od tygodnia na zwolnieniu. Chciałam do końca roku szkolnego pracować, ale już naprawdę było mi ciężko, ciągle słabo... poza tym, pod względem zawodowym ten rok był dla mnie mega wyczerpujący i naprawdę czułam, że już potrzebuję odpocząć. Mam zwolnienie do końca roku, w wakacje oczywiście nic nie biorę. We wrześniu zwolnienie, i potem roczny macierzyński. A Ty jakie masz plany?
|
|
#740 |
|
Raczkowanie
|
Agatkia Myślę o zwolnieniu od lipca, jeżeli nie wyjdzie to od września. Później macierzyński, macierzyński dodatkowy i troszkę rodzicielskiego. A w wakacje w przyszłym roku odbiorę zaległy urlop z tych wakacji. Tak wygląda sprawa w planach. Okaże się jednak wszystko w praniu. Do pracy muszę wrócić we wrzeniu 2015 roku. A Ty kiedy wracasz do pracy? Na początku października?
|
#741 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już się zapożyczyłam u rodziców, ale denerwuje mnie ta sytuacja, bo nie lubię być takim pasożytem ![]() Cytat:
W poniedziałek zadzwonię do managera z ochrzanem, bo płacą komuś za to żeby to robił,a tu takie klocki... W dodatku to już drugie zwolnienie, z którym jest problem, więc jak tak dalej będzie to do porodu żadnej wypłaty nie zobaczę, a samemu do ZUSu nie można dostarczać |
||
|
|
|
#742 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, tylko wpadłam się przywitać w sobotę
Ja już po fryzjerze, zaraz ubieram kieckę i lecimy na wesele Miłego dzionka dla wszystkich
|
|
#743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja prawdopodobnie też wrócę od września. Nie wiem jeszcze.
|
|
#744 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#745 |
|
Zadomowienie
|
Jestem dzisiaj jakąś ciemną masą chyba. Przecież w wakacje i tak nie chodzimy do pracy...
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://mail.google.com/mail/u/0/?ui...&sz=w1254-h520 Ale jak dla mnie ten chicco ma za małe kółka. Tu wersja spacerowa https://mail.google.com/mail/u/0/?ui...&sz=w1254-h520 Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-06-21 o 12:41 |
|
|
|
|
#747 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#749 |
|
Zadomowienie
|
Muszę to jeszcze rozważyć wobec tego, ale skoro i tak zamierzam wrócić do pracy od września...
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
Ale bym poszla na/wesele ...
Mamy we wrzesniu, chyba a 13 ale nie widzę wtedy siebie... Ehhh a to w rodzinie Tz.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:42.

Dużo rzeczy mamy po starszym, właściwie chyba tylko wózek musimy kupić, więc jakiś sobie wybiorę (poprzedni on wybrał i średnio mi się podobał, choć był bardzo funkcjonalny).

Miałam dziś koszmarną noc (dodam że tż był na noc w pracy).. wczoraj zasnęłam o 23 00 i wyspana obudziłam się o 2 w nocy!! 3 godziny tłukłam się aby zasnąć. Oczywiście mąż zdążył wrócić do domu, kiedy ja jeszcze nie spałam. Jedyna frajdą było to, że Juliuszek mi towarzyszył
a poza tym tz ma dziś wolne i jedziemy po południu do mojj młodszej siostry na urodzinowy torcik. A i pochwalę się jeszcze ze wygrałam wczoraj licytację ciuszków!!! 
i od razu umówiłam nas na usg 3D/4D 

), wybor byl ogromny, ale cena - 70zl/kg