Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październikowe cz. - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
Gosia 11 34,38%
Purblanca 10 31,25%
Coffe 7 21,88%
Spinka 2 6,25%
Koralinka 1 3,13%
Nowa 1 3,13%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-20, 21:25   #721
nowa8686
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

No wózek to jednak wazny zakup.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Powoli zmykam tulnac sie do małza. Do juterka

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 21:51   #722
mamad1
Zadomowienie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

U mnie też depresyjnie... I o ile w pierwszej ciąży "złagodniałam" trochę, to teraz ze mnie straszny nerwus
Mój mąż też nie angażuje się w ciążowe sprawy. Nawet nie zapyta, jak się czuję Dużo rzeczy mamy po starszym, właściwie chyba tylko wózek musimy kupić, więc jakiś sobie wybiorę (poprzedni on wybrał i średnio mi się podobał, choć był bardzo funkcjonalny).
I wg umowy imię dla drugiego dziecka wybieram ja
Stary 2014-06-20, 21:57   #723
nocnyskowronek
Raczkowanie

Nowa, edytte - śliczne ciuszki

Natalyyya - w końcu się doczekałaś

Farminka - spróbuj z tymi duplikatami, kto wie może uda się przyspieszyć nieco i nie będzie aż takiego opóźnienia?

Lilotka - wózek ma chyba wszystkie przydatne funkcje, ładny. Tak jak wspomniały dziewczyny też nie kojarzę firmy, więc nie wiadomo jakie opinie co do jego solidności czy użytkowania. Jak masz możliwość zobaczenia go przed kupnem to na pewno dużo by dało

Dziękuję za wszystkie miłe opinie o imieniu/imionach Mi Wasze typy też się bardzo podobają a część nawet było na naszej szerszej liście
Stary 2014-06-20, 22:07   #724
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nocnyskowronek Pokaż wiadomość
Nowa, edytte - śliczne ciuszki

Natalyyya - w końcu się doczekałaś

Farminka - spróbuj z tymi duplikatami, kto wie może uda się przyspieszyć nieco i nie będzie aż takiego opóźnienia?

Lilotka - wózek ma chyba wszystkie przydatne funkcje, ładny. Tak jak wspomniały dziewczyny też nie kojarzę firmy, więc nie wiadomo jakie opinie co do jego solidności czy użytkowania. Jak masz możliwość zobaczenia go przed kupnem to na pewno dużo by dało

Dziękuję za wszystkie miłe opinie o imieniu/imionach Mi Wasze typy też się bardzo podobają a część nawet było na naszej szerszej liście
Niestety nie mam możliwości pytałam, bo może któras z was go widziała..

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 08:58   #725
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

hej dziewczyny ale tu cisza….

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 09:02   #726
gosiakk23
Rozeznanie

Dzień Doberek Miałam dziś koszmarną noc (dodam że tż był na noc w pracy).. wczoraj zasnęłam o 23 00 i wyspana obudziłam się o 2 w nocy!! 3 godziny tłukłam się aby zasnąć. Oczywiście mąż zdążył wrócić do domu, kiedy ja jeszcze nie spałam. Jedyna frajdą było to, że Juliuszek mi towarzyszył i kopał tej nocy jak szalony Chyba na rowerze jeździł a poza tym tz ma dziś wolne i jedziemy po południu do mojj młodszej siostry na urodzinowy torcik. A i pochwalę się jeszcze ze wygrałam wczoraj licytację ciuszków!!!

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
[/COLOR] <---- kto jeszcze nie zdążył niech nie czyta tego.

O NIE!!
Żałuje, że to przeczytałam

Wierzę, że z naszymi dziećmi będzie wszystko dobrze!!!
Musi być!!
Ja aż gęsiej dostałam jak przeczytał to.... i też żałuję, mam nadzieję że zapomnę szybko!!
Cytat:
Napisane przez nocnyskowronek Pokaż wiadomość
W zasadzie zostały dwa: Liwia lub Lidia z przewagą na pierwsze Bardziej nam się podoba i choć nie wierze w takie rzeczy to zabawne, że różne znaki "na ziemi i niebie" podpowiadają nam żeby tak zadecydować
Ale drugie też ładne i bardziej pasuje do naszych założeń, które mieliśmy co do wyboru... Chcieliśmy dość rzadkie teraz i w naszym pokoleniu, ale niekoniecznie takie żeby było jedynym dzieckiem w szkole o takim imieniu - raczej z tych znanych w Polsce od dłuższego czasu i nie brzmiące obco a po prostu rzadziej nadawanych.
Pod to drugie założenie Liwia się nie bardzo łapie - choć jak dla mnie nie brzmi obco i sama jestem z tym imieniem osłuchana, bo znam dwie (jedną kobietę po 40 i jedną ledwie roczną) - co nie zmienia faktu, że raczej nie należy do imion ogólnie każdemu znanych w Polsce Ale aż tak nieznane czy oryginalne też nie jest.
Damy sobie jeszcze trochę czasu i zobaczymy, która wersja nam się lepiej osłucha
LIWIA mi się bardziej podoba!!!! Piękne!!! Moja daleka znajoma będzie miała dziewczynkę i oni z kolei dają MELANIA tez mi się bardzo podoba.
Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Moje zakupy z lumpka jeszcze przed praniem.
A buciki wybrał mój synek dla braciszka tylko na kolor nie mógł się zdecydować.
ale śliczności!! ja też chcę do lumpka!!!!
Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

Ja dzis mam wyborowy humor bo w końcu dostałam kasę za chorobowe po 4 miesiącach i od razu umówiłam nas na usg 3D/4D idziemy 30go ) już nie mogę się doczekać

Za godzinke wychodzimy na włoski a potem zakupy bo w lodówce mam dosłownie pół jogurtu ketchup i musztardę aaa i 2 papryki
Ale super że umówiłaś się na 3d/4d!!! No i że kasiorka wpadła!!!
Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Odebralam wyniki moczu i jest ok. Qrde wiec skad ta krew... Chyba, ze ta zurawina , urofuraginum pomogło i duze ilosci wody wypitej i wysikania tej bakterii...

I maz pojezdzil ze mną po lumpkach i u tej babeczki bylismy. Wydalismy dzis 150 zl na Maje i same ciuchy haha juz chyba nic nie kupujemy.

Edytko sliczne ciuszki. Ja tez sie jeszcze pochwalę
Ja jak leżałam w szpitalu na laparoskopii torbieli, to leżała ze mna prześmieszna dziewczyna- taka aparatka. Obie musiałysmy mić mocz pobierany cewnikiem bo normalnie wyszły bakterie. No i po tym cewnikowaniu ona przychodzi do mnie zmartwiona i mówi że sika po tym krwią i że powiedziałą juz o tym pielęgniarce i ma przyjść do niej lekarz. Jezu jak ja się wystraszyłam że do wieczora siku nie byłam bojąc się koloru moczu, ale zmuszona parcie poszłam, zrobiłam odwracam się spuścić wodę patrzę a tam czerwone siku.. I szybko lampka mi sie w głowie zapaliła, że poprzedniego dnia na obiad był BURACZEK
Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Ale piękne Szkoda, że dla chłopców nie ma tylu ślicznych ubranek.

Mnie się dołek znowu pogłębił przez pracę... Już nie mam siły do nich Muszę chyba jednak interweniować mniej przyjemnie, bo okazało się, że zgubili też moje zwolnienie za okres 19.04-12.05, które powinni mieć od 2 miesięcy. Nie wiadomo gdzie jest, więc teraz muszę prosić lekarza o duplika,t o ile w ogóle jest taka możliwość żeby je wystawił, a pieniądze dostanę pewnie najwcześniej w sierpniu. Nie ma to jak zostać na 2-3 miesiące bez wypłaty w momencie kiedy trzeba kompletować wyprawkę, a w dodatku mamy wesele i chrzciny w rodzinie, a TŻ ma być chrzestnym Chyba muszę na bank napaść skoro nie sposób doprosić się o pieniądze, które mi się należą
Niezły bajzel mają tam u Ciebie w pracy w takim razie!!! Współczuje.. i jeszcze do lekarza musisz specjalnie zasuwać po duplikat !! ja bym im pokazała
Cytat:
Kobietki co myslicie o tym wózku?? http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-3w...345997060.html
Już nie wiem co mam wybrać...
Lilotuś piękny!!! I powiem Ci że podoba mi się podobny, nawet takie kolory brałam pod uwagę
http://allegro.pl/nowosc-solam-skora...094344290.html
http://archiwum.allegro.pl/oferta/wo...033679157.html też szary z pomarańczem podoba mi się jeszcze szary z czerwonym. Ale moim faworytem chyba jest ten granat ze skórą.
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 10:46   #727
Lilotka
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Dziewczyny pozwólcie, że was jeszcze pomęczę wózkami Napisała do mnie kobieta ktora chce sprzedać wózek 3w1 RIKO PRIMO kolor chocolate https://www.youtube.com/watch?v=LastfhX4pnE za 550 zł
Mówi, że jej synek mało w nim jeździł i jest w stanie idealnym ślady użytkowania na kołach. Dziś wysyłam siostrę na macanko.
Jak myślicie?? Widziała któraś z was ten wózek na żywo??

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

JanuszAgnieszka Widzę Cię
Co u Ciebie, jak się czujesz?? Pozbyłaś się bakterii Enterococcus faecalis??

Paulina
Stary 2014-06-21, 10:47   #728
gosiakk23
Rozeznanie

Cytat:
Dzień Dobry

Dziewczyny pozwólcie, że was jeszcze pomęczę wózkami Napisała do mnie kobieta ktora chce sprzedać wózek 3w1 RIKO PRIMO kolor chocolate https://www.youtube.com/watch?v=LastfhX4pnE za 550 zł
Mówi, że jej synek mało w nim jeździł i jest w stanie idealnym ślady użytkowania na kołach. Dziś wysyłam siostrę na macanko.
Nie widziałam na żywo tego wózka. Wiem ze słyszenia że firma jest niezła. Tylko ktoś mi mówił że ciężkie są, nie wiem tylko czy tyczy sie to do wszystkich modeli. Wyślij siostrę na zwiady, w końcu prawie wcale nieużywany A cena kussssiii
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 10:50   #729
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
Dzień Dobry

Lilotka - te wozki sa jak dla mnie dosc fajne wyglad fajny, gondola spora (80cm), pompowane koła, duze kosz na zakupy i fajna torba na drobiazgi dla mnie minusem jest troche waga (15 kg wersja z gondola) - ale ja szukam czegos lzejszego, wiec to juz kwestia bardziej wlasnych wymagan
no i w tych polskich firmach nie podoba mi sie oslonka na nozki w spacerowce, ale to juz moja glupia fanaberia
Niestety nie mialam okazji pomacac na zywo a szkoda...

Witam sie sobotnio

Malo ostatnio pisze, bo nie chce truc Wam tu ciagle za uszami, ze mam sredni humor...
Pozwolilam sobie dzisiaj wstac, zrobic sniadanie, zjesc je na siedzaco , pozniej odrobinke ogarnelam kuchnie no i siebie w lazience... No i potwornie mnie to zmeczylo! Lezenie odbiera mi sily

Zabawne sny miałam w nocy... Poszlam do sklepu po ciasto (dalej chodzi za mna murzynek ), wybor byl ogromny, ale cena - 70zl/kg no ale wzielam kawalek ciasta...a tu nagle pojawila sie kolezanka z pracy i tez cos kupowala... ale byl problem z platnoscia i sprzedawczyni postanowila obejrzec nagranie z monitiringu dotyczace momentu placenia. Nagle w sklepie pojawilo sie wiecej znajomych z pracy a na nagraniu z monitoringu bylam tylko ja, a moj brzuch zrobil sie ogromny, zamienil sie w glowe pacmana i zaczal cos mowic
Stary 2014-06-21, 10:56   #730
OkoPani
Wtajemniczenie

hej ho

farminka, jak to zgubili zwolnienie w robocie czy w zusie się zawieruszylo? mnie dziwi, ze z tymi wszystkimi komputerami, internetami, bazami danych nie ma jeszcze zwolnien które ida mailem do pracodawcy od lekarza. wtedy przynajmniej problem bylby z glowy.

Lilotka, ja o wozku - w razie gdybyśmy jednak musieli kupować - az boje się myslec... ostatnio przez wozek nawet z mama się poklocilam - zaczyna się dawanie rad (jej to się najbardziej podobają takie "retro", ale zmodernizowane, a żeby trafic na dobry trzeba wydac przynajmniej 2tysiaki. kasy nie ma a twierdzi ze na wozek to "minimum", przez co się czuje jak wyrodna przyszla matka).
ten z all wydaje się spoko ale ani jednego wozka nie macalam wiec się nie znam zupełnie...

gosiakk, zazdroszczę silnych kopniaczkow ja bym chciała, żeby Tz już poczul i poczulby - gdyby dzidzia kopala kiedy trzeba. potrafi mnie podkopywać przez 10minut, a jak tylko Tz reke przykłada to się bawi w chowanego z nim

musimy się z Tz ogarnąć i na zakupy pojsc, bo od 2h się w wyrku wylegujemy już
Stary 2014-06-21, 10:59   #731
nocnyskowronek
Raczkowanie

Gosia - gratuluję licytacji

Już się nie mogę doczekać kiedy ja dostanę obiecane paczki od koleżanek i przeglądnę już co mam Dwie z trzech mam dostać jeszcze w czerwcu a ostatnią jakoś później, bo są jeszcze używane przez dzieciaczka urodzonego w lutym. No i kombinezonek już dostałam tylko zapomniałam go zabrać z pracy... Ale na pewno poźniej nie powstrzymam się od kupienia Małej też czegoś nowego/wybranego przeze mnie!

Też tak macie, że Wasze dzieci wyczuwają kiedy się obudziłyscie i nawet jeśli jeszcze nie wstaniecie z łóżka, nie odezwiecie się to one też się budzą i zaczynają kopać? Pewnie kopie też nocą, ale nie budzi mnie tym za to od jakiegoś czasu wstaje chwilkę max 5 minut po mnie

Wózki bardzo ładne. Mój nr 1 to BabyDesign Lupo Comfort, ale z fotelikiem Maxi Cosi. Widziałam go u znajomych (ale wersję wcześniejszą - Lupo) i w sklepie, ale jeszcze się wybiorę kiedyś potestować jak mi się go prowadzi, składa itp.
Lilotka - Ja też nie przyglądałam się z bliska temu modelowi z Riko, ale kojarzę go z widzenia. Firma znana, cena kusząca Jeśli siostra nie znajdzie jakiś strasznych wad i model ma w miarę dobre opinie to bym chyba brała

Pogoda się coś popsuła
Stary 2014-06-21, 11:05   #732
Lilotka
Zakorzenienie

Dzieki za odpowiedzi Gosia i Mojra To prawda cena kusi i wygląd, co do cięzaru, to nie jest azz takie ważne, bo jakby co to mam jakies 10 schodów do mieszkania, mogę też zostawiać wózek w korytarzu mam jeszcze ofertę kupna Bebetto

Paulina
Stary 2014-06-21, 11:12   #733
nowa8686
Zakorzenienie

Lilotka cena super. Jak siostra oceni pozytywnie bierz.

Ja w wyrku po sniadanku. Moje dziecko od 4 rano dzis szaleje łup i łup. Teraz po sniadanko chyba odpoczywa

Dzis mnie nabiera na knedle z truskawkami albo morelami mmmmm

Fasolinka
Stary 2014-06-21, 11:15   #734
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
U mnie też depresyjnie... I o ile w pierwszej ciąży "złagodniałam" trochę, to teraz ze mnie straszny nerwus
Mój mąż też nie angażuje się w ciążowe sprawy. Nawet nie zapyta, jak się czuję Dużo rzeczy mamy po starszym, właściwie chyba tylko wózek musimy kupić, więc jakiś sobie wybiorę (poprzedni on wybrał i średnio mi się podobał, choć był bardzo funkcjonalny).
I wg umowy imię dla drugiego dziecka wybieram ja
Myślę, że te nerwy to za sprawą naszych trzylatków
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 11:24   #735
Agatkia
Zadomowienie

Lilotka, ja nie znam tych wózków. Dobrze, ze siostra moze go wybadac osobiscie. Dla mnie waga była bardzo istotna i z tego względu bym go jednak nie kupiła. Ale jeśli to kryterium nie jest dla Ciebie priorytetowe, to chyba bym się skusiła.

Moje maleństwo też budzi się równo ze mną. W nocy go nie czuję- albo tak mocno śpię, albo i Adaśko śpi ze mną .

A ja postanowiłam, ze kupię taki materacyk i do tego ochraniacz:

http://sklep.naturalniewyspani.pl/ma...-60-hevea.html

http://sklep.naturalniewyspani.pl/te...ie-120-60.html

Czekam tylko na dodatek wakacyjny do pensji .

Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 11:48   #736
agnieszkakr1987
Raczkowanie

Witam po dłuższej przerwie. U mnie małe zawirowania z zamieszkaniem, ale już wróciło wszystko do normy.

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Lilotka, ja nie znam tych wózków. Dobrze, ze siostra moze go wybadac osobiscie. Dla mnie waga była bardzo istotna i z tego względu bym go jednak nie kupiła. Ale jeśli to kryterium nie jest dla Ciebie priorytetowe, to chyba bym się skusiła.

Moje maleństwo też budzi się równo ze mną. W nocy go nie czuję- albo tak mocno śpię, albo i Adaśko śpi ze mną .

A ja postanowiłam, ze kupię taki materacyk i do tego ochraniacz:

http://sklep.naturalniewyspani.pl/ma...-60-hevea.html

http://sklep.naturalniewyspani.pl/te...ie-120-60.html

Czekam tylko na dodatek wakacyjny do pensji .
Materacyk i ochraniacz - bardzo dobry wybór. Myślę, że pomałpuję

Od kiedy idziesz na zwolnienie i z jakich urlopów masz zamiar skorzystać?
Stary 2014-06-21, 11:51   #737
mortisha84
Zadomowienie

Cześć! Witam się po kilkudniowej nieobecności.

Mojej depresji przedporodowej ciąg dalszy... Pogoda wcale mi nie pomaga...

W środę byłam na glukozie. Musiałam sobie ją sama kupić i jak zobaczyłam ile tego proszku jest, to mi się nogi ugieły. W poprzedniej ciąży miałam tą glukozę dwa razy robioną, bo miałam wysoki wynik i musiałam powtórzyć i dostawałam już rozrobione, więc nie zdawałam sobie sprawy ile tego jest . Na szczęście nie było źle, mdliło mnie tylko w trakcie picia, potem już było ok. Posiedziałam dwie godzinki i nasłuchałam się politycznego przeglądu tygodnia, bo kawałek ode mnie siedziała grupka emerytów
W nagrodę, że byłam taka dzielna kupiłam dla maluszka matę na podłogę w kształcie takiej skóry niedźwiedzia i pieluchy flanelowe kolorowe. Wcześniej pisałam, że nie lubiłam flaneli przy Łucji, ale teraz zmieniam zdanie Poprostu źle trafiłam - miałam taką sztywną i nieprzyjemną, a te co teraz kupiłam są naprawde mięciutkie i miłe w dotyku, a do tego kolorowe

W środę wieczorem pojechaliśmy do rodziców nad jezioro, w czwartek dojechał tam mój brat z rodziną i przywieźli nam wózek Oczywiście, żeby nie było zbyt pięknie, wzieli stelaż i spacerówkę zamiast gondoli

Od czwartku jesteśmy w domu ale kompletnie nie mam siły ani weny na pisanie...

Postaram się częściej wpadać, mam nadzieję, że niedługo mi przejdzie...

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 11:58   #738
sweetdream90
Rozeznanie

Cytat:
Dzień Dobry

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

JanuszAgnieszka Widzę Cię
Co u Ciebie, jak się czujesz?? Pozbyłaś się bakterii Enterococcus faecalis??
Ja widziałam ten wózek na żywo i jest dość podobny do tego Nano Moim zdaniem jeśli cena jest ok i stan naprawdę idealny jak opisuje ta kobieta to nie ma co się zastanawiać tam gdzie ja oglądałam kosztował chyba ok 1100-1200 zł za 3w1
Alicja jest już z nami - 17.10.2014 15:30
sweetdream90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 12:03   #739
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszkakr1987 Pokaż wiadomość
Witam po dłuższej przerwie. U mnie małe zawirowania z zamieszkaniem, ale już wróciło wszystko do normy.

Materacyk i ochraniacz - bardzo dobry wybór. Myślę, że pomałpuję

Od kiedy idziesz na zwolnienie i z jakich urlopów masz zamiar skorzystać?
Tyle tych rodzajów materacyków, ze trudno się zdecydować.Ale ostatecznie chyba będzie to, co wkleiłam

Jestem od tygodnia na zwolnieniu. Chciałam do końca roku szkolnego pracować, ale już naprawdę było mi ciężko, ciągle słabo... poza tym, pod względem zawodowym ten rok był dla mnie mega wyczerpujący i naprawdę czułam, że już potrzebuję odpocząć.

Mam zwolnienie do końca roku, w wakacje oczywiście nic nie biorę. We wrześniu zwolnienie, i potem roczny macierzyński.

A Ty jakie masz plany?

Stary 2014-06-21, 12:21   #740
agnieszkakr1987
Raczkowanie

Agatkia Myślę o zwolnieniu od lipca, jeżeli nie wyjdzie to od września. Później macierzyński, macierzyński dodatkowy i troszkę rodzicielskiego. A w wakacje w przyszłym roku odbiorę zaległy urlop z tych wakacji. Tak wygląda sprawa w planach. Okaże się jednak wszystko w praniu. Do pracy muszę wrócić we wrzeniu 2015 roku. A Ty kiedy wracasz do pracy? Na początku października?
Stary 2014-06-21, 12:24   #741
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość

Kurcze durna sytuacja, najgorsze, że kasa potrzebna, a jej nie ma, kseruj każde zwolnieine od tej pory, bo jak widać trzeba. Może pożyczcie od rodziców albo rodzeństwa na wyprawkę? Jak kasę zwrócą to oddacie?
Ksero mam, ale ZUS żąda oryginału Już się zapożyczyłam u rodziców, ale denerwuje mnie ta sytuacja, bo nie lubię być takim pasożytem

Cytat:
Napisane przez OkoPani Pokaż wiadomość

farminka, jak to zgubili zwolnienie w robocie czy w zusie się zawieruszylo? mnie dziwi, ze z tymi wszystkimi komputerami, internetami, bazami danych nie ma jeszcze zwolnien które ida mailem do pracodawcy od lekarza. wtedy przynajmniej problem bylby z glowy.
W pracy tzn. gdzieś pomiędzy miejscem pracy a kadrami. Nawet nie da się ustalić gdzie... Z mojej pracy podobno wysłali, a w kadrach nie dostali W poniedziałek zadzwonię do managera z ochrzanem, bo płacą komuś za to żeby to robił,a tu takie klocki... W dodatku to już drugie zwolnienie, z którym jest problem, więc jak tak dalej będzie to do porodu żadnej wypłaty nie zobaczę, a samemu do ZUSu nie można dostarczać
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 12:25   #742
line_87
Rozeznanie

Dziewczyny, tylko wpadłam się przywitać w sobotę Ja już po fryzjerze, zaraz ubieram kieckę i lecimy na wesele Miłego dzionka dla wszystkich
Stary 2014-06-21, 12:27   #743
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszkakr1987 Pokaż wiadomość
Agatkia Myślę o zwolnieniu od lipca, jeżeli nie wyjdzie to od września. Później macierzyński, macierzyński dodatkowy i troszkę rodzicielskiego. A w wakacje w przyszłym roku odbiorę zaległy urlop z tych wakacji. Tak wygląda sprawa w planach. Okaże się jednak wszystko w praniu. Do pracy muszę wrócić we wrzeniu 2015 roku. A Ty kiedy wracasz do pracy? Na początku października?
A dlaczego zwolenienie od lipca? Nie masz wakacji?
Ja prawdopodobnie też wrócę od września. Nie wiem jeszcze.

Stary 2014-06-21, 12:34   #744
kasiakg
Rozeznanie

Cytat:
Tyle tych rodzajów materacyków, ze trudno się zdecydować.Ale ostatecznie chyba będzie to, co wkleiłam

Jestem od tygodnia na zwolnieniu. Chciałam do końca roku szkolnego pracować, ale już naprawdę było mi ciężko, ciągle słabo... poza tym, pod względem zawodowym ten rok był dla mnie mega wyczerpujący i naprawdę czułam, że już potrzebuję odpocząć.

Mam zwolnienie do końca roku, w wakacje oczywiście nic nie biorę. We wrześniu zwolnienie, i potem roczny macierzyński.

A Ty jakie masz plany?
A dlaczego na wakacje nie bierzesz zwolnienia? Ja zrobię tak jak Agnieszka. Chcę jak najdłużej być z dzieckiem.
Stary 2014-06-21, 12:36   #745
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiakg Pokaż wiadomość
A dlaczego na wakacje nie bierzesz zwolnienia? Ja zrobię tak jak Agnieszka. Chcę jak najdłużej być z dzieckiem.
Jestem dzisiaj jakąś ciemną masą chyba. Przecież w wakacje i tak nie chodzimy do pracy...

Stary 2014-06-21, 12:40   #746
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetdream90 Pokaż wiadomość
Ja widziałam ten wózek na żywo i jest dość podobny do tego Nano Moim zdaniem jeśli cena jest ok i stan naprawdę idealny jak opisuje ta kobieta to nie ma co się zastanawiać tam gdzie ja oglądałam kosztował chyba ok 1100-1200 zł za 3w1
Patrzyłam na allegro i 3w1 kosztuje około 1600 zł Siostra ma dzis obmacac i zobaczyc cena kusi jednak jeśli stan nie bedzie idealny jak opisuje babeczka to sie wstrzymam poszukam coś innego. Napisała do mnie równiez kobieta oferująca bebbetto vulcano, ale jak dla mnie jest zbyt masywny, oferowała sie równiez babka z wózkiem chicco

https://mail.google.com/mail/u/0/?ui...&sz=w1254-h520

Ale jak dla mnie ten chicco ma za małe kółka.

Tu wersja spacerowa https://mail.google.com/mail/u/0/?ui...&sz=w1254-h520

Paulina

Edytowane przez Lilotka
Czas edycji: 2014-06-21 o 12:41
Stary 2014-06-21, 12:40   #747
kasiakg
Rozeznanie

Cytat:
Jestem dzisiaj jakąś ciemną masą chyba. Przecież w wakacje i tak nie chodzimy do pracy...
No tak ale wakacje to nasz urlop. Jak będziesz na zwolnieniu przez 2 miesiące wakacji to możesz sobie to dołożyć potem do urlopu macierzyńskiego, czyli będziesz z dzieckiem rok i 2 miesiące
Stary 2014-06-21, 12:42   #748
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez line_87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tylko wpadłam się przywitać w sobotę Ja już po fryzjerze, zaraz ubieram kieckę i lecimy na wesele Miłego dzionka dla wszystkich
Wesołej zabawy !! Najedz się pyszności weselnych

Paulina
Stary 2014-06-21, 12:45   #749
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiakg Pokaż wiadomość
No tak ale wakacje to nasz urlop. Jak będziesz na zwolnieniu przez 2 miesiące wakacji to możesz sobie to dołożyć potem do urlopu macierzyńskiego, czyli będziesz z dzieckiem rok i 2 miesiące
Muszę to jeszcze rozważyć wobec tego, ale skoro i tak zamierzam wrócić do pracy od września...

Stary 2014-06-21, 12:53   #750
nowa8686
Zakorzenienie

Ale bym poszla na/wesele ...
Mamy we wrzesniu, chyba a 13 ale nie widzę wtedy siebie... Ehhh a to w rodzinie Tz.

Fasolinka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości