|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
A dlaczego nie możesz spac?
![]() |
#722 |
Zadomowienie
|
Nie wiem.
Bylo mi troche mdlo, a od 3 boli dol brzucha/Krycha . Moze z przemeczenia i emocji? Maluch sie wierci i dotrzymuje mi towarzystwa od polnocy. O 3 ruszal mocno glowa i wwiercal mi sie w Kryske, bolalo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny....
![]() ![]() Jeszcze mam tyle pytań do mojego "cudnego gina", mam nadzieje ze dziś będzie miał dobry humor....i mnie nie zleje... Trzymajcie kciuki, wizyte mam o10:45, ale wcześniej o 10:10 mam być na ktg. A wiecie co się dowiedziałam???Mój mąż pracuje z gościem, który ma żonę położna (w Wawie ona pracuje)ma mi załatwić jej numer i jak bym miała pytania to mam śmiało walić, zresztą mieszkają obok nas... ![]() A własnie dziewczyny, wy już brałyście zaświadczenie do becikowego czy na ostatniej wizycie własnie bierzecie?? Nagi Akt kciukasy za wizytę! lilka ty chyba też dzisiaj masz wizytę nie??? Powodzenia! ---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ---------- Cytat:
![]() z tym że jak sie stresuję to tyle że śpie krócej ![]() Dziś własnie nadszedł taki dzień ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-31 o 05:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mi dał zaświadczenie na becikowe jakieś 2 miesiące temu, tak na zaś, jak to ujął. Z tym skierowaniem do szpitala to też się zastanawiałam po co mi ono, skoro mogę wybrać sama szpital i wszystkie ciężarne się przyjmuje jeśli jest miejsce. ![]() W nocy miałam bardzo mocny skurcz, trwał ponad minutę, sprawdziłam czas i dalej czekałam. Po pół godziny był kolejny i to mocniejszy, ale wydawały mi się one za mocne jak na początek porodu. I chyba miałam rację bo potem zasnęłam i nic mnie nie wybudziło. Jakaś anomalia skurczowa mi się przytrafiła. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ciekawa jestem czy mi cos na ktg dziś wykaże ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś mam ktg. Nie wiem jak wytrzymam w tym nagrzanym szpitalu :/ mam nadzieję, że zapis będzie prawidłowy i wrócę do domu.
![]() |
#727 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No jak się sączą to lepiej sprawdzić. Współczuję dziewczyny tych bezsennych nocy. Cytat:
Oczywiście trzymamy kciuki, żeby było pomyślnie dla Ciebie. Super z tą położną. Mój tż zaczyna dzisiaj urlop ![]() ![]() ![]() I dzisiaj ma przyjść przesyłka dla mojej starszej taki wżóeczek http://allegro.pl/duzy-sliczny-wozek...448203919.html I taka lala - jak żywa? http://allegro.pl/lalka-bobas-71-mow...416408226.html Serce mi peka jak ona tak płacze czasami i ma pretensje, bo wiem że to jeszcze małe dziecko i ma prawo nie radzić sobie z emocjami. A poza tym nie zgubiła tych lalek specjalnie i jeden dzień zwłoki na wózek to już była dla niej kara. Wczoraj poczytałam trochę o tej zazdrości wśród rodzeństwa i postawiłam się w jej sytuacji. i trochę mi lepiej to zrozumieć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zadomowienie
|
Witam sie w klubie niewyspanych. Nie śpię od 5
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przypomniało mi się, że z okien oddziału położniczego był piękny widok na park i pamiętam jak piękne kwitły drzewa (bo to byłą wiosna), teraz będziesz miała widok na piękne zielone drzewa. ;-) ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Oj Misia i nawet Ciebie dopadło, z tego co pisałaś to jesteś dużym śpiochem ![]() Współczuję, bo teraz trzeba spać ile się da. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też dzis czekam na przesyłkę - zamówiłam dla malutkiej lezaczek z funkcja bujania. Przy starszej nie uzywałam takiego bajeru, więc czekam z niecierpliwoscią i mam nadzieje że mi posłuzy. Co do zazdrosci - to moja jest od wczoraj z dziadkami w górach- i rozmawiałam z nia wieczorem przez telefon. I mówi mi, ze kupiła Martynce prezent ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja tez od 6 na nogach (zasnelam o 2 moze 3), wyszorowalam okap kuchenny i szafki odtluszczaczem, teraz jem musli i zaraz biore sie za mycie plytek w lazience i toalecie...
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i KTG! Czy mamuska pisala cos po rezonansie??? |
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() średnio by to wypaliło z innym ginekologiem, bo kartę ciąży mam od 13 tyg założoną dopiero,(dopiero w tedy mnie poinformował że musze iśc do położnej i założyć, a ja trochę zielona byłam i samej mi nie przytszło do głowy, że musze sie upominac o kartę ciaży, z reszta myślałam ze to on mi założy) ale w papierach mi napisał że od 9 tyg byłam u niego pod opieką, chociaz tak naprawdę przyszłam 10 tydz i 1 dzień( ale on mi wpisuje tygodnie ciąży z usg nie z ostatniej miesiaczki) Jak bym miała na karcie ciąży tak wpisane to bym pewnie miała gdzieś.... A kłocic też sie z nim nie chcę, bo nie warto. Powiem jedynie co myślę( z tym że dogłębnie i tyle) pokaże kartę wypisu ze szpitala i nawet naszykowałam zapis holtera, aby pokazać mu(mama moja twierdzi abym sie nie wygłupiała, bo sie zdenerwuje, ze podwazyłam jego opinię itp) no ale jest moim lekarzem tak? powinien wiedzieć z jakim ciśnieniem funkcjonowałam... co sie ze mna działo itp...Zresztą takie rzeczy raczej musi wiedzieć....
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-31 o 07:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Raczkowanie
|
A witam, witam, ja znowu w nocy urządzałam spacery od okna do balkonu, bo było mi gorąąącoooo
![]() zaczarowana-śliczne zjecia gosia, kasiasuda - ale bedziecie miec super pamiątkę, śliczne zdjęcia robi ta Pani ![]() chilanes- gratuluje córy ![]() ![]() angelika - trzymam kciuki za szybki powrót do domu ![]() zuken - u mnie tez grahama i to jaka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
amandaniedrich
|
Czy Wy też musicie brać do szpitala oryginalny papierek z wynikiem grupy krwi? Dla mnie to absurd.
Robiłam te badanie na grupę jeszcze u mojego poprzedniego gin, który nie powiedział, że mam ową kartkę zostawić. Zapamiętałam moją grupę, wpisałam ładnie w kartę ciąży ( okazało się nawet, że i ja i narzeczony mamy tą samą krew! ) i karteczkę z wynikiem wyrzuciłam. Co się okazało niedawno? Że koniecznie do szpitala jest posiadania tejże kartki z oryginalnym wynikiem grupy krwi. Jestem strasznie uparta i wiem, że nie będę wydawać kolejnego 30zł bo oni mają takie widzi mi się! Skoro wiem na milion procent, jaką mam krew, skoro jest ona wpisana w kartę ciąży, którą na bieżąco uzupełnia mi ginekolog to przepraszam bardzo - po cholere im to?
#737 |
Wtajemniczenie
|
Zaczarowana zdjęcia boskie. To z tatusiem przeslodkie;-).
Chyba przeoczylam. Jesteście juz w domku i jak zoltaczka? Kasia_ruda rób sesję ;-) koniecznie. . Buziaki dla wszystkich cioci ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#738 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam wczoraj u gina. Jednak mała przystopowała z wagą ![]() Angelika - trzymam kciuki aby was jak najszybciej wypuscili. A karmisz samą piersia? Bo przy karmieniu wyłącznie piersia robienie kupy nawet raz na tydzień jest normalne - pod warunkiem ze dziecka nie boli brzuszek. Moja jak miała 5 tygodni nagle przestała robić kupy. Dzień, dwa, pięć. I bodajże po 6 dniach wzywałam pediatrę do domu - starszego pana z kilkudziesiecioletnim doświadczeniem. Zbadał malutka i mówi do mnie "Gratuluje". Ja: "ale czego?". a on do mnie ze gratuluje mi tak dobrego mleka, bo malutka jest okazem zdrowia a to że nie robi kupek świadczy o tym że 100% mojego mleka jest przyswajane przez organizm. I faktycznie do momentu aż nie zaczęła dostawać innego pożywienia (czyli do ukończenia 6m-cy) robiła kupę raz na tydzień. Karmiłam tylko piersią, nie dopajałam tez niczym innym. Problem jest wtedy jezeli dziecko jest niespokojne, boli je brzuszek lub przerwa jest ponad 2-tygodniowa. Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-07-31 o 07:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Zazdroszczę urlopu TŻ. Fajne prezenty dostanie córa ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#741 | |
amandaniedrich
|
Aaa... i moje kolejne pytanie.
Czy któraś z Was orientuje się, jak to jest z becikowym? Słyszałam, że można uzyskać 2tys ( a w niektórych miastach 3tys, dodatkowy tysiąc od gminy ). Zastanawia mnie, czy nie będąc w związku małżeńskim (ślub dopiero w planach ![]() Przerażają mnie te papierkowe sprawy po porodzie, bo ze wszystkim będę musiała poradzić sobie sama i biegać wszędzie z dzieckiem sama eh.. ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#742 |
Wtajemniczenie
|
Chilanes Wielkie Gratulacje. Witaj na świecie kochana.
Angelika oby maluch szybko doszedł do siebie. Wiem co czujesz. Dużo siły kochana. Trzymam kciuki za szybki powrót do domku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#743 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Najprościej rozróżnić wydzielinę pochwową od sączących wód w ten sposób, że wody płodowe "kapią", a wydzielina pochwowa, nawet bardzo obfita, jest konsystencji śluzowej, lepkiej ale nie kapie. Innych sensownych "domowych" sposobów nie ma. Cytat:
Cytat:
![]() Pamiętajcie, że wniosek o becikowe można złożyć przez rok od urodzenia dziecka, ja sobie to odłożę, aż będę już w pełni na chodzie. Najważniejszy zaraz po porodzie jest urząd stanu cywilnego, ubezpieczenie dziecka, zus i przypisanie lekarza rodzinnego. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A i wiem, że tak to właśnie działa, jak trafiłam do szpitala z pękniętą ciążą pozamaciczną i zanikającym tętnem, to leżałam godzinę przed operacją czekając na ten wynik. Nie można żadnego zabiegu zacząć bez tego, bo nie wiadomo, jaką krew przetaczać w razie czego. Bo sorry, ale fakt, że sobie coś "wpisałaś" w książeczkę to marny "dowód". Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zadomowienie
|
A tutaj ja też mam zagwozdkę. Bo oficjalnie ślub i małżeństwo zaczęło się w 2014, a u mnie chcą pity za 2012 i 2013. Teoretycznie wtedy nie byliśmy rodziną i nie stanowiliśmy jednego "gospodarstwa domowego", więc z jakiej racji dochody papierowo obcego człowieka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
amandaniedrich
|
Cytat:
Każdy mi mówi, że skoro nie jesteśmy w związku małżeński to tak jakbym była samotną matką - dlatego właśnie pytam. Bo jednak dziecko będzie miało nazwisko ojca i nie wiem jak to wg. urzędników wygląda. A co do tej grupy krwi : może jako dowód tego, że mam taką, a nie inną grupę - pokażę im jakis inny dokument potwierdzający to, a nie wynik badania. Mam wpisaną grupę również w mojej starej książeczce zdrowa a nawet w wypisie ze szpitala, jak to jeszcze ja byłam noworodkiem.
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 | ||
amandaniedrich
|
Cytat:
To strasznie głupie. ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
Ale piszemy o tym podstawowym becikowym, gmina to całkiem odrębna sprawa.
![]() |
#749 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W każdym razie, moja gin na ostatniej wizycie chciała robić masaż ale ja nie chciałam. Więc możesz odmówić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie, mamuśka chyba nic nie pisała ![]() Cytat:
Tam gdzie pobieram krew do badań to cały gabinet jest obklejony takimi informacjami, że można sobie wyrobić jakąś kartę grupy krwi, wielkości karty kredytowej, nosisz w portfelu i to jest zawsze potwierdzeniem. A tak to musisz mieć oryginał badań. U mnie było oczywiste, że to ważne, bo pozostałe wyniki (większość) mogłam sprawdzić w necie i wydrukować, a tu musiałam odebrać oryginał. I wszystkie, które w oryginale trzeba odbierać, trzeba też potem w oryginale mieć. A, ostatnie badania (morfologia i te próby krzepnięcia czy co to tam jest) są ważne dwa tygodnie, trzeba pilnować żeby się nie przeterminowały, bo jak tak to chyba na dzień dobry będą kłuć. Cytat:
A Tż nie będzie mógł Ci pomóc w ogarnianiu tego?
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, czemu masz być traktowana jako samotna matka, w akcie urodzenia wpisujesz ojca, dziecko nosi jego nazwisko... może ci się łatwiej uda dostać do przedszkola udając samotną matkę, ale tu rozliczasz oboje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.