|
|
#721 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2
wylądowałam w szpitalu z krwawieniem w nocy
okazała się, że mam krwiaka i kosmówka się odwarstwia dostałam leki teraz leże w domu, już przestałam krwawić , co tydzień mam kontrole następna w środę, zobaczymy co powie lekarz
|
|
|
|
#722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Brownsugar co się dzieje??? pisz szybciutko bo się martwimy...
Dzień dobry dziewczynki w słoneczna niedzielę na temat wózków itp. ja również się na razie nie wypowiadam bo jeszcze rozeznania nie zrobiłam...nie powiem, bo oglądam wózki, ciuszki itp. ale na razie dla nacieszenia oka. Mam obawy żeby już kupować. Koleżanka ma do sprzedania bujaczek, matę i wiele innych ale ja boję się brać jeszcze...kazałam jej zostawić. Mam nadzieję, że zaraz pozbędę się tych obaw bo takie zakupy są cudowne A w ogóle od wczoraj bolą mnie pachwiny...tak ciągną pierwszy raz tak mam, ale pamiętam, że niektóre z Was również miały takie objawy więc nie martwię się tym... oj, co ja bym zrobiła bez Was---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
tak mi przykro... dobrze, ze przestałaś krwawić i że jesteś pod opieką lekarza. Myśl pozytywnie a na pewno się wszystko ułoży. Dzidziuś jest dzielny i na pewno to przetrwa. A jak będziesz miała gorsze chwile, to śmiało pisz, my będziemy Cię wspierać
|
|
|
|
|
#723 |
|
Raczkowanie
|
dziękuje
Myślę pozytywnie, fakt dobija mnie juz to leżenie, ale wiem, że muszę dać rade
|
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
🐥🐱🐻🐰🐒🐵🐧🐼🐨🐻🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈 🎈🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎉🎉🎊🎊🎉🎉 🎉🎊🎊💿💿💿💿💿💿💿💿💿🎈🎈🎈👻👻👻🎃🎃🎃👻👻👻👻 👻👻🎃🎃🎃👻👻👻👻🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎒🎒🎒🎒🎒🎒🎒🎒 🎒🎒🎒🎎🎎🎎🎎🎎🎎🎎🎎💝🎎🎎🎎💝💝💝🎍🎍🎍🎍🎍🎍🎍 🎍🎍🎍🎍🎍🎇🎇p🎇🎇🎇🎍🎍🎍🎇🎐🎐🎐 🎇
|
|
#725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trzymamy kciuki by było dobrze!
|
|
#726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() aural nie pojadę na IP te plamienia mam już 5 dzień i dr mnie oglądał, powiedział że wszystko ok, ale mnie zastanawia z czego to? Już miesiąc temu miałam delikatne i minęły po paru dniach, może taka moja uroda jutro jadę na usg genetyczne to może coś się dowiem więcej.xhankax co to za piękne fluidy ? Co tam u ciebie? |
|
|
|
|
#727 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
mamy dziś piękną pogodę, a ja bez mocy ![]() Cytat:
3mam kciuki, żeby było już tylko lepiej!! A tym leżeniem sie nie przejmuj...mimo wszystko da sie przyzwyczaić ![]() Ja jutro ide do lekarza, zobaczymy co mi powie... ![]() Cytat:
![]() Opowiadaj co u Ciebie ![]() Cytat:
dla połowy z nas te nazwy sa jakąś abstrakcją jednak fajnie, ze mamy tu doświadczone mamy, zawsze można sie doradzić kiedy już przyjdzie czas Cytat:
Takie sytuacje z waszymi plamieniami uświadamiają mi ze nie powinnam być taka spokojna....od 2 dni wyluzowałam, ale już mi sie znowu śniło że krwawiłam.... obudziłam sie wystartowałam do toalety, ale cisza spokój...
|
|
#728 |
|
Zadomowienie
|
Weekend piękny, i widzę jak tu spokojnie
Pewnie korzystacie trochę z jesiennego słońca U nas na weekend byli moi rodzice i wczoraj powiedzieliśmy A ja takiego stres miałam, jak nastolatka Mama wzruszona, bardzo się ucieszyła. Tato - na początku chyba w ogóle nie załapał o czym mowa, jakie to zdjęcie i chyba był w mocnym szoku Ale generalnie bardzo zadowoleni, już się szykują do roli dziadka i babaci dla Tymka lub Natki brownsugar772 trzymam kciuki żeby już było wszystko w porządku. I jutro dziewczyny trzymam kciuki za wasze wizyty
|
#729 |
|
Zadomowienie
|
u nas niedziele mila jak niedziela....leniwie...co robicie na obiad....na kurczaczka w calosci upieke....
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a że nie bronił się to na obiad był rosół
|
|
#731 |
|
Wtajemniczenie
|
Brownsugar współczuję, mam nadzieję, że teraz już bedzie tylko dobrze!!!
Pożegnałam właśnie teściów i odpoczywam Zrobiliśmy sobie dłuuugi spacer po Poleskim PN, mam nadzieję, że nie przegięłam Dlatego teraz tylko leżę A na obiad były kluski śląskie z sosem.A no i najważniejsze, moja teściowa przepowiedziała mi córkę A ona ma nosa do tych spraw, jeszcze nigdy się nie pomyliła Strasznie jestem ciekawa, czy tym razem też ma rację...
Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2014-10-19 o 17:27 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#732 |
|
Zadomowienie
|
Scotasia okaze sie nie dlugo....ja licze ze uda sie zobaczyc plec na genetycznym....to bedzie 12 tydzien a jak nie na polowkowym
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mi powoli mijają mdłości i nie wiem czy to dobrze czy źle, aczkolwiek kurczaka dalej nie tknę. Brownsugar dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy, będzie dobrze, uważaj na siebie. |
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, zapomniałam Cie pytać.... Co Ci Gin powiedział?? Bo mówiłaś, że Cię nie pocieszył... Czyżby krwiaczek jeszcze nie zniknął??
|
#735 |
|
Raczkowanie
|
dziękuje Wam wszystkim za wsparcie
Dziś wreszcie trochę wyluzowaliśmy z TŻ i zrobiliśmy sobie prawdziwą rodzinną niedziele obiad w restauracji, krótki spacer nad morzem szkoda tylko że TŻ wypływa i przez 6 tyg nie będziemy sie widzieć
|
|
|
|
#736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
jak znosisz takie długie rozstania z mężem?
|
||
|
|
|
#737 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pierwszy raz jak podpisał kontrakt to wypłynął na 9 miesiecy i czasem przez ponad tydzień nie mieliśmy kontaktu ale daliśmy rade
|
|
|
|
|
#738 |
|
Wtajemniczenie
|
Brownsugar, badz dobrej mysli, wszystko bedzie dobrze, jestesmy z Toba! Wszystkie sie tu wspieramy
![]() Kinga nie martw sie, u mnie tez jest roznica tydziec pomiedzu om a dzidzia ![]() Nadgoni
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Ruska Dzięki tylko po co mnie straszy ze macica mała, już mam dość lekarzy, w tym momemcie to chciałabym być nabłekitnej lagunie bez lekarzy i urodzić pod drzewem....... Ehhhh.... Właśnie patrzyłam naluxmed i badanie prenatalne kosztuje 270 zł - trochę się zmieniło przez te dwa lata :/
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiec nigdy nie ufaj im do konca, badz silna, bedzie dobrze!
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
|
#741 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale niestety nie da się... musimy to przetrwać a co do badań to sweessmed ma takie ceny:Test PAPP-A 250,00 zł Test potrójny 270,00 zł Test zintegrowany (PAPP-A plus test potrójny) 450,00 zł też się troszkę zdziwiłam ;/ |
|
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że trafiłaś na kogoś lepszego.
|
|
|
|
|
#743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale wazne,ze ta lekarka dala mi nadzieje i dzidzia rosnie i muuusi byc super, wierze w to z calych sil!! I Wy musicie tak samo
|
|
|
|
#744 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ostatnio już mam dość tych rachunków... w sobotę byłam u dentysty z młodym na tzw czystej profilaktyce czyli fluoryzacja + lakowanie 3 zębów i rachunek - 350 zł, jak mi jeszcze coś wpadnie w tym miesiącu to chyba się pochlastam
|
|
|
|
|
#745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kinga aż weszłam na stronę luxmed no i faktycznie tam piszą usg prenatalne - 270zł. Ale czym ono się różni od usg ciąży wykonanego przez lekarza w 13 tyg ciąży?? Dobrze, że jutro mam wizytę, bo się zamotałam całkowicie
|
|
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, co ten lekarz chrzani, a mało to kobiet u których różnica dzieciaczka z om a usg jest większa nawet o tydzień?? Normalnie ręce opadają na takich lekarzy....po co straszyc pacjentke...to już nie wystarczy ze sie zamartwiałaś przez krwiaki??
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
całe szczęście, ze trafiłaś na inną lekarkę...
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Coś czuję że zmienili politykę w luxmedzie i na zwykłym usg w tym okresie nie wylicza ryzyka wystąpienia wad genetycznych, zadzwonię jutro i zapytam o to, bo sama jestem lekko zdziwiona.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
czekam na sobotę i wszystko ma być ok.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie wcale bym się nie zdziwiła, bo byłam na jednej wizycie i robiłam kilka badań i już zauważyłam parę różnic (które mnie trochę kosztowały niestety) w tej ich polityce niż 2 lata temu. Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2014-10-19 o 21:04 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

okazała się, że mam krwiaka i kosmówka się odwarstwia 
na temat wózków itp. ja również się na razie nie wypowiadam bo jeszcze rozeznania nie zrobiłam...nie powiem, bo oglądam wózki, ciuszki itp. ale na razie dla nacieszenia oka. Mam obawy żeby już kupować. Koleżanka ma do sprzedania bujaczek, matę i wiele innych ale ja boję się brać jeszcze...kazałam jej zostawić. Mam nadzieję, że zaraz pozbędę się tych obaw bo takie zakupy są cudowne
pierwszy raz tak mam, ale pamiętam, że niektóre z Was również miały takie objawy więc nie martwię się tym... oj, co ja bym zrobiła bez Was

to ja zamierzam korzystać z nosidła, które mam po młodym ze specjalnymi wkładkami dla noworodka i kapturkiem na główkę, ale ono jest takie "fizjologiczne" (cokolwiek by to miało nie znaczyć
jutro jadę na usg genetyczne to może coś się dowiem więcej.

obudziłam sie wystartowałam do toalety, ale cisza spokój...
Mama wzruszona, bardzo się ucieszyła. Tato - na początku chyba w ogóle nie załapał o czym mowa, jakie to zdjęcie i chyba był w mocnym szoku
Dlatego teraz tylko leżę