![]() |
#721 |
Przyczajenie
|
Dot.: Vademecum antykoncepcji!
witajcie kochane;*
Mam pytanie...wybieram sie do ginekologa w najblizszym czasie po tabletki antykoncepcyjne. mam pytanie: czy zazywanie ich rozregulowuje okres?? tzn czy sie "przesunie w tyl lub przód" a i tez o to mam pytanie bo czytlam o tabletkach i pisze wszedzie ze nalezy zjadac je przez 21 dni po czym zrobic 7 dni przerwy i w tym czasie ma wystąpic krwawienie. jesli moj cykc trwa mnie wiecej 32-34 dni to to nie ma wplywu na ten okres przerwy?? pozrawiam gorąco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Raczkowanie
|
Po to bierze się tabletki żeby okres występował regularnie.Po 21 dniach w ciągu tych 7 dni przerwy wystąpi okres może to być drugiego, piątego a może nawet siódmego dnia niezależnie od tego,ósmego dnia bierzesz nową tabletkę z drugiego opakowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Przyczajenie
|
bardzo dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Przyczajenie
|
napisałam ten post, w wątku o Mercilonie, ale dotyczy on antykoncepcji w ogóle, więc może tutaj któaś z was szybciej mi odpowie
![]() Dziewczyny, mam pytanie. Od dziś zaczynam brać moje pierwsze tabletki i jest to Mercilon. Miesiączka pojawiła się wczoraj, ale późnym wieczorem. Czy to dobrze, że poczekałam do dziś by zacząć branie o regularnej porze?
#726 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Konto usunięte
|
hmmm...a jesli dzis dostalam okres i jutro przykleje plaster to czy jego skutecznosc sie obnizy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
[1=4a349ea4670ca1783174937 5b78de87f8867430c_61aea40 289c64;8243911]hmmm...a jesli dzis dostalam okres i jutro przykleje plaster to czy jego skutecznosc sie obnizy?[/quote]
Tak. |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Raczkowanie
|
Nie wiem prawdę mówiąc gdzie to napisac więc wybieram ten temat
Potrzebuję szybkiej rady, bo dzisiaj musze wziąśc pierwsza tabletkę (microgynon 21) , a mam migreny z aurą i akurat ze wzgledu na pogodę i moją ostatnią "nerwowośc" pojawiły się bóle głowy i zawroty (których już nie miałam od maja ! Wypoczywałam duzo i zawroty i bóle mineły , a teraz znowu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam pytanie i bardzo prosze o szybka odpowiedz.
Otoz biore tabletki Yasmin. Teraz mialam 7-dniowa przerwe i tabletke powinnam byla wziac wczoraj wieczorem, ale pojechalam za miasto i zapomnialam wziac ze soba tabletek i dopiero dzis wrocilam. Wychodzi na to ze przerwa trwala nie 7, a 8 dni. Teraz moje pytanie: mam wziac dzisiaj 2 tabletki na raz, czy tylko jedna o tej porze co zawsze? Zdaje sobie sprawe, ze dzialanie anty nie bedzie zachowane, wiec jak dlugo powinnam stosowac inne metody? Bardzo prosze o szybka odpowiedz, i z gory dziekuje!! |
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
+ ryzyko ciąży jeśli były stosunki w 7 dniowej przerwie.
![]() |
#732 |
Raczkowanie
|
nie wiem czy było to pytanie ale nie dalam rady przeczytać wszystkich postów, czy lekarz rodzinny może przepisać choć jedno opakowanie tabletek anty? czy tylko ginekolog?
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
było już setki razy. może.
#734 |
Konto usunięte
|
witam
w czwartek skonczylam ostatnia tabletke pierwszego opakowania tabletek antykoncepcyjnych. czy podczas 7dniowej przerwy po pierwszym opakowaniu rowniez jestem zabezpieczona? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Raczkowanie
|
![]()
[1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;8372236]witam
w czwartek skonczylam ostatnia tabletke pierwszego opakowania tabletek antykoncepcyjnych. czy podczas 7dniowej przerwy po pierwszym opakowaniu rowniez jestem zabezpieczona? pozdrawiam[/quote] tak jestes |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Raczkowanie
|
Głupie pytanie, ale jednak nie jest to dla mnie do końca jasne.
No bo tak... normalnie tabletki biorę o 10, a teraz po przerwie pierwszą tabletkę wzięłam troszkę po 11. I tu moje pytanie: czy zasada do 12h dotyczy także pierwszej tabletki nowego opakowania? I w ogóle czy jakbym wzięła pierwszą tabletkę np o 20 (biorąc zawsze o 10) to czy skuteczność byłaby zachowana? Pewnie napiszecie że ta jedna godzina to nic takiego, ale wolę się upewnić... |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze sie w ciagu 4 lat dziecka nie dorobilam a biore pigule zawsze miedzy 20 a 22 niewazne ktora z opakowania ![]()
![]() |
#739 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() Edytowane przez Chichibi Czas edycji: 2011-11-11 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi sie,ze moze Twoje tabletki nie trzymaja cyklu...badz inny powod-stres,pogoda..mysle,ze jesli i przy nastepnym opakowaniu pojawi sie ten sam problem,to powinnas koniecznie skonsultowac sie z lekarzem.... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tzn? co znaczy "nie trzymają cyklu" ? ja sie pocieszałam ze to moze normalne.... własnie przy tym koncu 3 opakowania mam plamienia tuż 2 dni przed skonczeniem go..
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn,ze pojawiaja sie plamienia w czasie przyjmowania tabletek,mimo ze nie przerwy w ich braniu nie ma. nie jest to powod do paniki,spokojnie nie chcialam straszyc. zdarza sie to,ale gdy przy wlasnie kolejnym opakowaniu bedzie taka sytuacja to zapytaj gina czy nie zmienic tabletek. a jakie obecnie bierzesz?
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Raczkowanie
|
Harmonet...
![]()
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
nie jest to nic co powinno cie nie pokoic,ale nie sa komfortowe takie plamienia,wiec jesli twoj organizm nie p[rzyzwyczail sie,to daj jeszcze sobie czas,a jesli nie,to pytaj lekarza-jak juz radzilam...a harmonet z tego co slyszalam jest ok,jest tolerowany przez wiekszosc organizmow bez problemu,to jednak zawsze sprawa indywidualna i u ciebie moga wlasnie pojawiac sie takie plamienia,pozdrawiam
![]()
![]() |
#745 |
Raczkowanie
|
dziękuje
![]() ![]()
![]() |
#746 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny! jestem w przerwie brania drugiego opakowania tabletek w sobotę mam przyjąć następne , ale ja chyba już nie chcę brać Mercilonu bo mam po nim chore fazy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
a co to znaczy chore fazy?
#748 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Raczkowanie
|
Hejka. Jestem tu nowa i mam pytanko do WAS czy dermatolog przepisze mi tabletki antykoncepcyjne? Jeśli tak to czy będe musiała zrobic jakieś badania? Mam problemy z cerą i słyszałam, że jest to możliwe ale nie wiem czy w ogole pytać lekarza o to. prosze o odp. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.