|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Są tu mamusie, są i staraczki bo wszystkie jesteśmy ze zgranej paczki cz. II |
|
1 | 4,17% |
| W tym roku nareszcie ujrzymy dwie kreski na teście Staraczki i Mamusie 2015 cz. II |
|
13 | 54,17% |
| wchodzisz = zachodzisz - Staraczki i Mamusie 2015 cz. II |
|
3 | 12,50% |
| Wiosna za pasem, słonko już parzy a nam się bobasek różowy marzy Staraczki i Mamusie 2015 cz. II |
|
1 | 4,17% |
| Idzie wiosna, za nią lato - będę Mama, co Wy na to?! Staraczki i Mamusie 2015 cz. II |
|
6 | 25,00% |
| Mamusie juz maja, a staraczki niecierpliwie na II kreseczki czekaja cz. II |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 24. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W nowym roku nareszcie ujrzymy dwie kreski na teście Staraczki 2015 cz. I
Kurde już drugi raz dziś muli mnie w brzuchu jak przed @
|
#722 |
|
Raczkowanie
|
Na kiedy masz termin @? Ja też czuję się jak na @, ale dopiero miałam owu..
@ powinnam dostać około 12.01.. Może to przez nerwy, albo jakieś schizy mam..
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
termin @ mam mieć 5 stycznia
|
#724 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
U mnie od piątku cisza, brak @. Jutro z rana powtórzę test. Jeżeli będzie negatywny to kiedy mam zacząć się niepokoić brakiem@??? Wiem, że po odstawieniu tabletek tak może się dziać, ale jak długo? Dziewczyny pomóżcie
|
|
#725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja za rok planuję dać małego do przedszkola do 2-3 latków i chciałabym wtedy być już daleko w ciąży ale zobaczymy jak się los potoczy
20.08.2005 14.11.2013 nasz maluszek <3 20.08.2014 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2014-12-29 o 18:57 |
|
|
|
|
#726 |
|
Zadomowienie
|
Tralalina mnie też od 3 dni tak boli brzuch ze masakra a dzisiaj się obudziłam i tak mi było nie dobrze że myślałam że pawia puszcze...
W takim razie moja Bunia też Was pozdrawia też spędzi z nami w tym roku sylwestra A ja się dzisiaj dowiedziałam ze moja koleżanka ktora jest ze swoim chlopakie m pół roku jest w 7tyg ciąży... mnie też przeziębienie wzięło gardło mnie boli jak nie wiem... w tamtym roku na sylwka miałam angine i zastrzyki a dwa lata temu mój tz leżał na sylwka z gorączką 40 stopni... |
|
|
|
#727 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja już wolę nic nie planować ![]() Cytat:
![]() Życzę zdrowia, nie rozchorujcie sie calkiem na ten Nowy Rok
|
|
#728 |
|
Rozeznanie
|
Patryska, zastanawiam się, czy jutro testować, czy nie zaczekać do terminu @. Już sama nie wiem czego chcę, boję się wszystkiego
dziś jest dzień relaksu, jutro mam ciężki dzień... Mój TŻ nie wytrzymał postu, już z moim ojcem sobie popiwkowali. A ja w tym napięciu nie chcę patrzeć na alko. Co do wysypów monotonnych info, to mam wrażenie, że połowa moich znajomych zaręczyła się przez święta
|
|
|
|
#729 |
|
Zadomowienie
|
Masz rację zwłaszcza po ostatniej mojej ''wpadeczce'' oby nic się z tego nie wykluło bo dopiero jajca będą
ale młodego dam za rok do przedszkola i to planować mogę
20.08.2005 14.11.2013 nasz maluszek <3 20.08.2014 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2014-12-29 o 19:29 |
|
|
|
#730 |
|
Zadomowienie
|
Tralalina a ja coś źle policzylam i @ wypada mi 5... Ale tak czy siak zrobię sobie test na sylwestra
może coś wyjdzie a jak Noe to będę czekać na @i wtedy się martwić... powiem ci ze ja jak już się na coś nakręca to muszę to zrobić więc jak już zaplanowałam test to już go zrobię dla św spokoju możesz zrobić zobaczyć to tylko ok 10 zl...
|
|
|
|
#731 |
|
Raczkowanie
|
MilkaJestem to jeszcze trochę masz do terminu @. Może takie samopoczucie zwiastuje fasolke
Ja tak miałam w 1 ciążyMadzik 89 czasami się zastanawiam jak to będzie z 2 małych szkrabów.. Szczególnie, że mieszkamy z mężem sami, do teściów i moich rodziców jest kawał drogi, więc na dobrą sprawę jestem sama cały dzień z córą kiedy mąż pracuję. Ale wierzę, że dam radę Natalka zacznie niedługo sama chodzić, więc już będę miała więcej "swobody" Lekarka twierdzi, że powinnam już starać się o dziecko, jeśli chcemy mieć więcej, bo mam niedoczynność tarczycy i nie wiadomo kiedy znowu zajdę w ciążę. Poza tym na początku grudnia byłam u okulisty i okazało się, że mam astygmatyzm krótkowzroczny Tym bardziej chcę mieć teraz 2 dziecko.kaszuszka tak jak radzi Milka najlepiej zrobić test z krwi, będziesz miała pewność Ja już zgłupiałam.. Już 3 dzień test owulacyjny wychodzi mi pozytywny Nie wiem ile czasu LH może się utrzymywać.. Wie ktoś może?
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
yhyh oj ja tez mam niedoczynnosc
do tego problemy z siatkówką Kochana łykasz jod? bo ja nie wiem kiedy zaczać, choc tsh mam juz bardzo dobre
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tez mam niedoczynnosc tarczycy, ostatnie wyniki widzicie w stopce
także nie liczę na dzidzi w tym cyklu choć jeden endokrynolog oglądając te wyniki powiedział ze ciąża jak najbardziej możliwa a dziecku nic by nie zagrażało bo ft3 i ft4 czyli działające hormony sa w porządku. Co lekarz to inna opinia
|
#734 |
|
Rozeznanie
|
Astygmatyzm też mam
dziś kupilam dwa dodatkowe testy. Tu 10zl, tam 10 zł... Ziarnko do ziarnka... No ale jeśli miałby być pozytywny...
|
|
|
|
#735 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Milka mi lekarka rodzinna powiedziała, że THS 4 jest w normie. Dopiero w internecie przeczytała, że w przypadku starania się o dziecko THS powinno być ok. 1 Tak więc rzeczywiście co lekarz to inna opinia
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#736 |
|
Rozeznanie
|
Jak ja miałam coś z tarczyca (wole proste), lekarz powiedział, że ważny jest stosunek hormonów TSH i ft4. Jeśli ft4 jest w normie, nie ma się o co martwić. Ale nie pamiętam szczegółów
|
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a orientujecie sie ile powinna wynosic prolaktyna zeby zajsc w ciąze? szukalam ostatnio po necie i nie znalazłam
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie wiec ja nic nie wiem ale zażywam grzecznie tabletki i czekam na rozwój akcji
))
|
#739 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tralalina przed ciążą wszystko było w porządku. Po porodzie (który zakończył się cesarką) zaczęłam gorzej widzieć, ale myślałam, że to przez zmęczenie. No ale minął rok, a ja coraz gorzej widziałam, więc postanowiłam iść do lekarza. Okulistka stwierdziła, że to wrodzony astygmatyzm krótkowzroczny, po nowym roku mam przyjść na przymiarke okularów. Wiem, że jeszcze jest wcześnie, ale życzę Wam miłego wieczoru i dobrej nocki Córka dopiero teraz usnęła. Idę do łóżka, bo jestem dziś bardzo osłabiona przez to przeziębienie Papa
|
|
#740 |
|
Rozeznanie
|
Z asygmatyzmem to jest śmiesznie. Raz widzisz super, a innym razem nic :P okulary zakładam tylko, kiedy mam gorsze dni. Polecam Ci wziąć duże, obszerne szkła. Pierwsze okularki miałam z wąskimi szkłami (bo tak super wyglądały), miałam wrażenie, że przede mną cały czas jest stopień. Okropne uczucie :/
Dalej targają mną myśli o teście... Jak się obudzę, zmierzę temp. Jeśli będzie wysoka, a dziś była rekordowo 37°(ale nad ranem miałam pobudkę, po czym zasnęłam, może była zawyżona). Mierzyłam ją o zwykłej porze. Wracając, jeśli będzie wysoka, zrobię test. Jeśli nie, posłucham intuicji. Tymczasem zmiatam spać. Dobranoc
|
|
|
|
#741 |
|
Zadomowienie
|
Zielinka nie o Boga mi chodzilo w ivf tylko o to ze wlasnie mam 1 dziecko i jak nam nie wyjdzie to moj tz nie bierze pod uwage innyxh srodkow bozwyxzajnie zosttaniemy z jednym dzieckiem on nie ma takiego parcia Zeby wszytskiego sie chwytac niestety
|
#742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz potrzebuje ciągłej uwagi jak śmiga po mieszkaniu żeby niczego nie zciągnoł na siebie i gramoli się na ręce żeby się poprzytulać albo jak płacze i nie bardzo sobie to widzę z rosnącym brzuszkiem ![]() Wiem że mogę go brać na kolanka siedząc na przykład ale też boję się spontanicznych pawików gdy dziecko potrzebuje uwagi i wiele innych .. Ale często też potrafi się zająć nawet na godzinę i się bawić klockami samochodzikami czy psem więc powoli chyba dojrzewa do poosiadania młodszego rodzeństwa
|
|
#743 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry! Zrobiłam jednak ten test. Negatyw. Już nie robię testów, jak coś jest, to się ujawni w swoim czasie
miłego dnia
|
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Hej z rana witam kawką z dużą ilością mleczka
![]() aa dajcie spokoj mi co rano jest niedobrze aaa ja tez sie boje ze nie dam rady a mam autyste w domu a nie zwykle dziecko zdrowe.. ![]() jakos to bedzie trzeba miec nadzieje.. Kobiety sobie daja rade z 3-5 dzieci wiec my damy sobie rade 2 ![]() pierwsze miesiace moga byc trudne potem pojdzie z gorki ![]() co do tej tarczycy ja wam powiem teraz dopiero robilam 1 raz na to badanie wczesniej jakos o tym nie myslalam az jestem ciekawa co mi tam powiedza bo w piatek ide na wizyte to i sie dowiem ktory tydzien i na kiedy mam termin.. Tralalina- nie boj nic głowa do gory ja widze ze ty taka niecierpliwa jak ja moze za wczesnie zrobilas poczekaj pare dni jeszcze
|
#745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tu jest niestety potrzebna cierpliwość. Córka mnie trochę jej nauczyła, ale to i tak za mało ![]() SugarbabyLove Masz rację, inne kobiety dają radę z gromadką małych dzieci, więc i my też możemy Kuzynka ma bliźniaki i dała radę z mężem je wychować. Pewnie będzie na początku ciężko, ale mąż weźmie miesiąc wolnego i pomoże mi.W ciąży o dziwo nie miałam prawie w ogóle objawów. Raz tylko zwymiotowałam jak jeszcze nie wiedziałam, że w ciąży jestem. I tyle. Dopiero później miałam zgagę, ale to pod koniec. Jedno co było dziwne, to to, że jadłabym słodycze cały czas.. I przez to przytyłam znacznie dużo..
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupilam dzis testy dwa i jeden zrobie jutro a drugi zostawiam na termin @ czyli na niedzielę/poniedziałek, jutro robię tylko po to by z czystym sumieniem wypic lampke szampana
a i tak wiem ze bedzie negatyw ale wole byc pewna
|
#748 |
|
Zadomowienie
|
No jasne że musimy sobie jakoś poradzić, dobrze że mam mamę, siostrę i teściową na miejscu
![]() Ja nigdy nie chciałam dużej różnicy wieku między dziećmi, sama jestem najmłodsza z rodzeństwa i najmniejsza różnica wieku to między mną a bratem 10 lat więc wychowywałam się jak jedynak W przyszłości jeśli Bóg da to chielibyśmy jeszcze trzecie (i ostatnie) ale to po trzydziestce ![]() Milka - bardzo oidpowiedzialne podejście chociaż ja i tak bym nie piła alko i chyba nie będę bo nie wiadomo co teraz ze mną a na test duuuużo za wcześnie
20.08.2005 14.11.2013 nasz maluszek <3 20.08.2014 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2014-12-30 o 14:17 |
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#750 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki, moja mała już zdrowa, a mnie nadal boli gardło i mam kaszel
. W Sylwestra mieliśmy iść na bal ale zrezygnowaliśmy i robimy domówkę u nas, zaprosiliśmy 4 znajomych
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:05.

@ powinnam dostać około 12.01.. Może to przez nerwy, albo jakieś schizy mam..
Na zawsze Razem
Ból gardła i katar.. ehh.. Trzeba się ratować domowymi sposobami.. 
ja już wolę nic nie planować
ale młodego dam za rok do przedszkola i to planować mogę 

Kochana łykasz jod? bo ja nie wiem kiedy zaczać, choc tsh mam juz bardzo dobre