![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Ale wtedy się trochę priorytety zmieniają....
Ale powiem ci ze póki dzieciak jest mały to łatwo znaleźć dużo czasu na ćwiczenia, dluuugie spacery, ćwiczenia w plenerze. Jak się karmi to łatwiej sobie wmówić żeby trzymać się diety Same plusy ![]()
#722 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#724 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie żal mi bo zawsze wolałam facetów i z babami to ciężko mi było ale akurat co do tych, myślałam, że jakoś się to utrzyma. Tym bardziej, że nie gadam w ogóle o ciąży, bo wiem, że nikt nie chce o tym słuchać non stop a ja nie chcę być taką kobietą z którą nie da się o niczym innym porozmawiać niż o brzuszku, kupkach, etc ![]() A co do tych wyjść to myślę podobnie. Tym bardziej, że ja nie mam luźnych ciuchów ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nie mniej jednak wiem, że jak się chce to się da. Da się zorganizować czas tak, żeby chociaż umyć te włosy, wyciągnąć w miarę fajną bluzkę a nie chodzić w dresach. Mam przykłady po siostrze i koleżance. Skrajne przypadki-jedna totalnie się nie starła chociaż miała czas, bo miała pomoc przy dziecku (moją, mojej mamy), mogła odespać, wykapać się, zrobić coś dla siebie. Moja koleżanka całe dnie siedziała sama a jakoś dawała radę ładnie wyglądać, zadbać o dziecko później o siebie. Nie, nie każda musi być odpicowana itp. Ale zmiana wymiętej, obrzyganej bluzki i legginsów które prześwitują na jeansy to moim zdaniem podstawa. To się zbulwersowałam z samego rana ![]() Robią. Mi teraz tż mówi, że bardziej mu się podobają te krągłości w ciąży, że wyglądam cudownie. Ale dla samej siebie jestem gruba i brzydka. TŻ stara się od dawna zmienić i wyplewić ze mnie kompleksy ale to nie takie łatwe. Jedyne czego on się boi to to, że po ciąży wpadnę w jeszcze większe kompleksy i już totalnie nie będę chciała mu się pokazywać bez ubrania ![]() ![]() Wrrr.. idę dzisiaj do zus'u ![]()
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Masija - chyba zupelnie inaczej postrzegamy dbanie o siebie po porodzie. Owszem, pisalam o braku czasu, wymagajacym i kolkowym dziecku ale jednak nie popadajmy w skrajnosci, umycie wlosow, zalozenie dzinsow i zmiana bluzki na spacer to podstawa. Na jakis podklad/puder tez pol minuty znajdowalam. To nie tak ze brudna i totalnie zaniedbana. Raczej mialam na mysli ze ciuchy nie zawsze komfortowe bo figura ciut inna, nic nowego, brak czasu na zakupy dla siebie, trampki bo baleriny obcieraly nie mowiac juz o jakimkolwiek obcasie na dlugi spacer i usypianie dziecka na trawnikach i boiskach, itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz ja nigdy nie zrozumiem mitu umeczonej matki polki z obrzyganym dresem i tlustymi włosami. Ja się generalnie nigdy nie malowalam wiec po urodzeniu dziecka nie od czulam tego.... Poza tym te pierwsze miesiące to naprawdę można baaardzo dużo zrobić. Ja non stop spotykała m się z koleżankami w kawiarniach, jezdzilam do znajomych, chodzilam do fryzjera,kosmetyczki, na siłownię 4x w tygodniu A czym dziecko większe tym było mi coraz trudniej. Może inne mamy są lepiej zorganizowane ale to wcale nie takie łatwe dla mnie. Część wraca do pracy, a ja siedząc z dzieckiem w domu zaczrlam lazic w dresie bo zal mi uswinic eleganckich spodni czy choćby dżinsów. A dres często przebieram 3x dziennie bo Maciej nin stop wycięta we mnie paluszki a ja nie znosze chodzić jak łachman ![]() Poza tym dres tez może być sexi i ładny a wcale ni musi być wyciągniętą szmata ...
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Witam się w 19 tygodniu nadal chora i dzisiaj nawet wybiorę sie w końcu do lekarza.
Dziewczyny poruszyłyście ciężki temat, ja też się boję że będę wielka jak nigdy a dwa lata temu dużo walczyłam by trochę zmniejszyć gabaryty. Martwią mnie bardzo rozstępy bo kg można zrzucić a z tym to już ciężko coś zrobić. Lepiej mi się zrobiło jak koleżanka w pracy powiedziała, że w ciąży przytyła 26kg a rok minął i nie ma śladu taka laska. Powiedziała, że jak mała zaczęła biegać to nie było siły by te kg utrzymać. Także Masija nie łam się będzie dobrze. Ja na razie mam 1,5kg na plusie a biust napuchł jak balony |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
Może źle to napisałam. Ale ja naprawdę widziałam babki które lamentowały, że nie mają czasu włosów umyć a co dopiero makijaż zrobić. I z wielkim fochem do mnie, że 'zobaczysz, jak sama będziesz miała dziecko' bo co ty możesz wiedzieć.
monika czemu inaczej? ja też uważam, że da się znaleźć czas. Napisałam tylko o swoich spostrzeżeniach. A miałam wiele styczności z matkami, dziećmi i ich życiem. Ogólnie moja siostra jest właśnie taką jedną wielką umęczoną matką polką, tzn. taką z siebie robi. Chociaż pomocy ma co nie miara ale i tak źle.. ![]()
#729 |
Zakorzenienie
|
http://www.papilot.pl/ciaza/14677/Dl...l#galleryimage macie trochę na pocieszenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie, jedne mówią, że jak jest mały to jest dużo czasu, a inne są tak zajęte tym maleńkim dzieckiem, że nie mają czasu umyć sobie włosów ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja nastawiam się na karmienie piersią, ale to nie jest takie łatwe niestety. Ciągle mam w głowie obraz mojej siostry i jej wieczne zapalenia piersi i to jak cierpiała. Poza tym z drugiej strony boję się też, że z tego zmęczenia będę chciała iść na łatwiznę ![]()
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie butelka to wcale nie jest pójście na latwizne tylko droga bardziej upierdliwa i kosztowna
#732 |
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki,
Dziękuję Wam wszystkim za gratulacje, jeszcze jestem w lekkim szoku po tej zmianie płci ![]() ![]() Apropo poruszanych tematów, ja się bardzo boję że zmienię się w obleśnego spaślura ![]() ![]() Karmienia piersią też się boję.... to podobno bolesne na początku
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
jezu ja też sie boje że po porodzie bede wielka jak maciora, z obwisłym brzuchem, cyckami do pasa i rozstępami . nigdy nie byłam przesadnie szczupła, ale moja figura była raczej ok , a teraz straszne schizy mnie dopadły.
tez wiem że to prózne i irracjonalne troche, bo wiadomo że dużo zależy ode mnie no ale co poradze, chyba większość dziewczyn które pierwszy raz są w ciąży ma takie myśli..... ale, paradoksalnie, w tej chwili martwi mnie też zupełnie coś innego- minowicie- ze wogóle nie utyłam. moja waga jest taka sama jak przed ciążą i oczywiście schizuje sie ze to niedobrze, że coś bedzie przez to nie tak..... ![]() i pisałyście o niedogadaniu z koleżankami....ja mam bardzo trudną sytuacje z moją przyjaciółką....."razem" długo starałyśmy sie o dziecko, tyle że ona kilka lat dłużej ode mnie, ma za sobą wszelkie zabiegi, operacje itd. no i wszyscy naokoło zachodzili w ciąże tylko my dwie nie umiałyśmy. no i mi sie w końcu udało. i czuje ze pomimo ze ona sie oczywiście cieszy to jest jej przykro. ja mam przez to wyrzuty sumienia. pozornie wszystko jest ok, ale spotykamy sie rzadziej, a jak gadamy to ja staram sie nie poruszać tematu ciąży i nie opowiadać, no chyba ze ona sama o coś zapyta.....ciężko mi z tym ![]() masija, po co idziesz do zusu? |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
Industria ja w pierwszej ciąży tez miałam i schizy
A teraz wkurzona jestem na siebie ze ich nie mam bo wtedy jakoś więcej dbalam o siebie. Smarowalam się trzy razy dziennie Bralam witaminy regularnie A teraz wszystko robię jak mi się przypomni Zla jestem na siebie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez tassia Czas edycji: 2014-12-30 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Oj codziennie myślę o tym, że będę wielką hipcią z tłustymi włosami i nie będzie znikąd pomocy. Tż pójdzie do pracy, a ja będę siedziała sama, gruba, smutna i z wrzeszczącym dzieckiem. ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj mam wizytę o 18:15 ![]() ![]() Nic dziwnego, że dzidziol o takich porach nie chce się ruszać, jak to prawie pora spania. ![]()
#736 |
Zakorzenienie
|
Hejka. Caly dzien mnie wczoraj nie bylo,odwiedzilam biblioteke i sa tego efekty
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Cos_ Czas edycji: 2014-12-30 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
Pol dnia z ksiazka,pozniej Krk i znowu ksiazka do pozna w nocy :P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czad Ha skobczylam fajna książkę i nie mam weny na kolejna. A skąd jesteś ze krk?
![]() |
#740 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny!
masija jak dobrze cie rozumiem! ja dokladnie wczoraj wieczorem tez sobie wkrecilam takiego dola, ze az sie rozplakalam. ja zawsze bylam bardzo zadbana (tzn nie w sensie makijaz+szpilki+paznokcie tylko silownia+zdrowe odzywianie), znajome zazdroscily mi figury a ja bylam z niej dumna bo to rezultat ciezkiej pracy a nie (niestety) matka natura. teraz jak zaczynam tyc widze, ze niektorzy ludzie patrza na to z satysfakcja ze i na mnie padlo (a moze to tylko takie moje chore wrazenie?).no i zle sie z tym czuje. maz tez powtarza, ze teraz mu sie nawet bardziej podobam, ze te kraglosci sa seksowne i ze nawet jakbym byla gruba to on bedzie mnie kochal i pozadal ale oczywiscie ja wiem swoje ![]() industria tez mam taki problem z przyjaciolka. ona od dawna sie stara, miala juz in vitro ktore zakonczylo sie niebezpiecznymi komplikacjami, nadal walczy, byc moze nie bedzie mogla miec dzieci. juz rok temu jak zaszlam w pierwsza ciaze to czulam sie "winna", potem poronilam i okazao sie, ze moja przyjaciolka to przezyla gorzej niz ja...(bo moje poronienie uswiadomilo jej, ze zajsc to nie wszystko, ze jeszcze potem ta ciaza sie musi utrzymac...) no i teraz tez, nasze kontakty staly sie troche rzadsze - i glupio gadac za duzo o ciazy przy niej no i jakos tak wychodzi... Cos ![]() ![]() Edytowane przez poldzik Czas edycji: 2014-12-30 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#741 | ||||
Zakorzenienie
|
łooo fajoskeeeee
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zawsze byłam szczupła, zawsze starałam się wygladać seksi itd. Wizja obtłuszczonej mnie w lato, przeraża mnie. Np teraz dziwie się że po urodzeniu Blanki, miesiąc po porodzie wyszłam na plażę. Jak teraz na siebie patrzę to w szoku jestem, ale wtedy miałam to gdzieś, bo i tak wydawało mi się ze jestem szczupła ![]() Teraz też się boje, kurde, samo lato a ja co.. No ale będę robiła wszystko zeby wrócić do formy, żeby wyglądac ładnie. I wiem że mi się uda! I nie jest to prawda że jak ma sie dziecko to tylko kupy i papki w głowie. Nie. Nigdy tak nie miałam i teraz tez nie bede miała. Wręcz przeciwnie. Bardziej mnie to motywowało żeby więcej ogarniać, więcej się starać, bardziej o siebie dbać. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dopiero będą zazdrości jak migiem po porodzie wrocisz do formy. Ja 3 miesiące po porodzie wyglądała lepiej niż przed ciąża choć zaczelam na siłownię chodzić dopiero 8 tygodni po CC. Wiec jak masz sportowy styl życia to wszystkim szczęki opadna na ziemie! ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Pachnie zurkiem... Sąsiedzi gotują Aaa ja chce żurek
![]() |
#743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Cos_ Czas edycji: 2014-12-30 o 09:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No nie wiem, nie znam się. Bardzo chciałabym kp, ale naczytałam się o tym różnych rzeczy, że to takie trudne..
![]() |
#745 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Dziewczynyyy.. kiedyś widziałam taki piekny kącik niemowlaczka w stylu marynarskim. widziałyście gdzieś? Taki z białym łóżeczkiem itd. Nie mogę znaleźć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
Ja się martwię, że nie będę miała pokarmu. Cycki mi prawie nie urosły
![]() ![]()
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
Zamiast cieszyć się ciążą, to ja ciągle sobie coś wkręcam
![]() A przecież dziecko to największy dar, wiele kobiet chciałoby być na moim miejscu. ![]()
#750 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja miałam giga dola i wezwalam doradcę laktacyjna z certyfikatem. Babka spędziła ze mną 2 godziny i od tego momentu nie było juz żadnego problemu. Było różnie owszem, ale to naprawdę wygodne . można karmić wszędzie, nie trzeba nosić butelek a w nocy to juz w ogóle najlepsza na świecie wygoda. I na wyjazdach. Śmiało można jechać w gory, iść w plener bez dostępu do wody ... Cytat:
Nie martw się Poleje się rzeka mleka. Naprawdę baaardzo zadnko zdarzają się sytuacje ze się nie da i nie ma mleka.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.