Grudniowe Mamusie 2014 cz. I - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-08-03, 11:28   #721
Kasiulka07
Raczkowanie

Dot.: Grudniowe Mamusie cz. I

Hej,
My już po urlopie, nie było aż tak ciepło ale ta pogoda była akurat do spacerowania z małym dzieckiem także jestem zadowolona😊 no i tamtejszy klimat małej służył, miała straszny apetyt😊 mam nadzieję że tak już jej zostanie bo jeszcze dwa tygodnie temu tylko mleko by piła wszytko było na nie😐
No i już pomału zaczyna raczkować ale jeszcze tak nieporadnie😊

Dziewczyny gratuluję ząbków😊 my dalej czekamy

Kasiulka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-05, 08:11   #722
19Inka90
Wtajemniczenie

A co tu taka cisza ? Ruda ? Wmgnieniuoka ? Gdzie sie podziewacie ?

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-05, 14:09   #723
RudaToJa
Raczkowanie

Jestem, ostatnio cierpię na chroniczny brak czasu. Wróciłam już do pracy,buu. No i od kilku dni mamy gości więc nie ma szans napisać do was chociaż przymierzałam się conajmniej z 10 razy.
Sierpień będzie ciężkim miesiącem dla mnie bo nie dość że od rana jestem w pracy to co tydzień mamy zapowiedziane odwiedziny kogoś z rodziny i trzeba będzie się nimi zająć Już nie pamiętam kiedy ostatnio przespałam więcej niż 5h

Cytat:
Napisane przez Jeannie_jk Pokaż wiadomość
mamy 1 ząbek
!!
Gratuluję! Nareszcie się doczekaliście

Inka a co u was? Jak tam Mila cwiczy kroczki?
No i właśnie,gdzie się podziała wmgnieniuoka?
RudaToJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-05, 17:21   #724
19Inka90
Wtajemniczenie

Ruda to masz sierpnie jak u mnie z tym ze Ja sie "bycze" na urlopie macierzyńskim dalej ale odwiedziny mam co tydzien a w nastepny weekend Sasia przyjeżdża z Nadką a poznalysmy sie tutaj wiec juz sie doczekać nie moge

Mila ćwiczy co równa sie z tym ze codziennie jakieś upadki,uderzenia juz mi serce pęka

Emilka
Stary 2015-08-05, 17:57   #725
wmgnieniuoka
Raczkowanie

hej..
jestem..młoda śpi więc wpadłam na chwile chociaż..
u nas koszmar ostatnio, idą zęby na dole prawa dwójka a na gorze jedynki i dwójki, Zuza przechodzi to okropnie,w nocy płacze tak strasznie w dzień też maruda ;( niech się już to skończy pierwsze zabki przy tym to pikuś
i jeszcze do tego ta pogoda ...

Ruda, wspolczuje Ci...domyślam się, że powrót do pracy był ciężki, udało się chociaż żeby przez sierpień tato był z córcia czy musiałaś nianie zatrudnić ?

Inka zaopatrzyłaś się w maść na siniaki ?

jak a raczej w czym i pod czym śpią wasze maluchy gdy jest tak ciepło ?
wmgnieniuoka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-06, 14:31   #726
iwona_1987
Zadomowienie

Witam, witam
Sto lat mnie tu nie było
Wszystkie wyniosły się na FB, myślałam że wątek już umarł, dawno nie zaglądałam, dzisiaj coś mnie tknęło... patrzę... a tu 20 stron do nadrobienia...
Fajnie że jesteście jednak tutaj bo ja z tych nieFB
Oczywiście INKA już mnie przylookała że jestem dostępna ta to zawsze na straży oczywiście wielki buziak dla Ciebie Ineczko

Widzę że kilka nowych mamuś się przyłączyło, fajnie... będzie z kim pisać.

A co u nas??
Zosia jutro skończy 7 miesięcy Boże jak ten czas leci.
Raczkuje, siedzi sama pięknie, zaczyna klękać w łóżeczku przy barierce, więc lada chwila pewnie wstanie na nóżki. Wszędzie jej pełno, nasza kotka ma przerąbane, bo jak tylko ją dojrzy to zasuwa 3x szybciej
Ma już 6 ząbków Pierwsze jedynki wyszły jej jak miała 3,5 miesiąca.
Ostatnio byłyśmy w szpitalu bo miała śródmiąższowe zapalenie płuc
To tak w telegraficznym skrócie, jak mi się coś przypomni to napiszę, w wolnej chwili, których niestety jak na lekarstwo.

jak mi się uda to wrzucę fotkę Małej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0383.jpg (80,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4528.jpg (121,4 KB, 19 załadowań)
HANIA ur. 1.10.2016r.
iwona_1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-06, 19:59   #727
RudaToJa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wmgnieniuoka Pokaż wiadomość
hej..
jestem..młoda śpi więc wpadłam na chwile chociaż..
u nas koszmar ostatnio, idą zęby na dole prawa dwójka a na gorze jedynki i dwójki, Zuza przechodzi to okropnie,w nocy płacze tak strasznie w dzień też maruda ;( niech się już to skończy pierwsze zabki przy tym to pikuś
i jeszcze do tego ta pogoda ...

Ruda, wspolczuje Ci...domyślam się, że powrót do pracy był ciężki, udało się chociaż żeby przez sierpień tato był z córcia czy musiałaś nianie zatrudnić ?

Inka zaopatrzyłaś się w maść na siniaki ?

jak a raczej w czym i pod czym śpią wasze maluchy gdy jest tak ciepło ?
Współczuję tobie i małej,tyle ząbków na raz to wymęczycie się obie.
Moja gwiazda jako że cały czas mamy gości to zostaje z tym kto akurat u nas nocujeAle ona lubi towarzystwo i jak coś się dzieje,tatuś ją przejmuje jak turnus się u nas zmienia i mamy dzien przestoju
Lilka śpi w bodziaku na ramiączka,w dzien nakrywam ją tetrą a w nocy lekkim kocykiem.

Cytat:
Napisane przez iwona_1987 Pokaż wiadomość
Witam, witam
Sto lat mnie tu nie było
Wszystkie wyniosły się na FB, myślałam że wątek już umarł, dawno nie zaglądałam, dzisiaj coś mnie tknęło... patrzę... a tu 20 stron do nadrobienia...
Fajnie że jesteście jednak tutaj bo ja z tych nieFB
Oczywiście INKA już mnie przylookała że jestem dostępna ta to zawsze na straży oczywiście wielki buziak dla Ciebie Ineczko

Widzę że kilka nowych mamuś się przyłączyło, fajnie... będzie z kim pisać.

A co u nas??
Zosia jutro skończy 7 miesięcy Boże jak ten czas leci.
Raczkuje, siedzi sama pięknie, zaczyna klękać w łóżeczku przy barierce, więc lada chwila pewnie wstanie na nóżki. Wszędzie jej pełno, nasza kotka ma przerąbane, bo jak tylko ją dojrzy to zasuwa 3x szybciej
Ma już 6 ząbków Pierwsze jedynki wyszły jej jak miała 3,5 miesiąca.
Ostatnio byłyśmy w szpitalu bo miała śródmiąższowe zapalenie płuc
To tak w telegraficznym skrócie, jak mi się coś przypomni to napiszę, w wolnej chwili, których niestety jak na lekarstwo.

jak mi się uda to wrzucę fotkę Małej
Witaj! Fajnie że kolejne mamusie się odnajdują bo ostatnio wszystkim chyba doskwiera brak czasu i wątek znów pada
Zosia śliczna i jak dużo już potrafi... Moja też ma już 6 zębów ale siedzieć panienka jeszcze nie raczy sama

Edytowane przez RudaToJa
Czas edycji: 2015-08-06 o 20:01

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-07, 09:44   #728
iwona_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RudaToJa Pokaż wiadomość

Witaj! Fajnie że kolejne mamusie się odnajdują bo ostatnio wszystkim chyba doskwiera brak czasu i wątek znów pada
Zosia śliczna i jak dużo już potrafi... Moja też ma już 6 zębów ale siedzieć panienka jeszcze nie raczy sama
Witam,
moja panna obudziła się dzisiaj o 4:40 i stwierdziła że już się wyspała Do godziny 7:40 ucięła sobie jeszcze 2 małe drzemki i już się naspała wielce. Maskara jakaś...
Jakiś czas temu ładnie przesypiała od 21 do 5 rano, a teraz znowu pobudki co 2-3 godziny, a jak jest teraz tak gorąco to nawet co 0,5- 1 godz. się budzi, a ja chodzę jak zombie

Inka zaraziłaś mnie tym BLW, muszę spróbować z moją Małą, myślę że może jej się spodobać, bo jak widzi że niosę talerzyk z jedzeniem dla siebie do pokoju, to beczy od razu i woła "am"
Muszę jej wtedy dać piętkę z chleba czy coś i wtedy jest spokój.

A i któraś pisała że dawała już ten bidon ze słomką może też odgapię bo moja Zosia z kubka niekapka nie chce pić, nie umie przechylić sobie i się wkurza tylko, i to chyba raczej nie jest wina niekapka bo mamy 3 różne i z każdym jest tak samo

No i musimy w końcu kupić krzesełko do karmienia, bo do tej pory używaliśmy leżaczka FP, ale Mała już za bardzo się w nim kręci i średnio nam to jedzenie w nim idzie. Skłaniam się ku jakiemuś takiemu 2w1, czyli stoliczek + krzesełko, nie wiem czy to dobry wybór czy nie

No i chodzi mi po głowie wymiana wózka, bo mamy 3w1 i już mam dość tej "krowy", ciężkie to i niewygodne. Za jakąś zwykłą spacerówką się rozglądam, ale też nie wiem co wybrać

Ale się rozpisałam
Miłego dzionka kobitki
HANIA ur. 1.10.2016r.
Stary 2015-08-08, 07:48   #729
wmgnieniuoka
Raczkowanie

w końcu znalazłam dla Was chwilke

witam "nową-starą" mamusie
śliczna córa wspolczuje bardzo pobytu w szpitalu, oby nigdy więcej takich przeżyć ;*
moja córa też Skowronek, wstała wczoraj o 5.20 zadowolona a ja oczu nie umiałam otworzyć bo w nocy co chwile wstawałam do niej, s dzień też nie ma co liczyć na jakieś dłuższe drzemki...
to ja pisałam o kubku ze słomką u nas sprawdza się bardzo dobrze, Zuza ładnie z niego pije, czasem tylko pierwszy łyk weźmie za duży i się zakrztusi ale ogólnie super jest.

dzięki Ruda, mi najbardziej szkoda córy, co się namęczy bidula przy tych zębach dwójka dolna już prawie wyszła, dziurka jest więc jeszcze chwila pewnie alw u góry za cholerę nie da Zuzka zobaczyć jak to wygląda, wrzask taki jak próbuje się tam dostać, nawet nie daje sobie maścia posmarować czekamy więc...
moja śpi właśnie w bodziaku krótki rękaw i bez przykrycia, co ja ją przykryje to ona się albo budzi albo rozkopie i śpi, no ale u nas w pokoju nawet w nocy jest ok 30st i ja śpię też bez przykrycia a i tak jestem cała mokra..

czy Waszym dzieciom pocą się stopki w ten upał ?
bo moja ma czasem takie mokre, że aż nogi jej się na panelach slizgaja...nie wiem czy to normalne u takiego maluszka...
i w ogóle jak się rano wystarszyłam, Zuza po całej nocy miała suchego pampersa, nic noe wskazuje na odwodnienie, wszystko jest ok i od rana sika już normalnie ale ten nocny pampers mnie cały czas martwi trochę..

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Jeannie_jk gdzieś jesteś ?
Suqub co u Was ?

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasiulka07 Pokaż wiadomość
Hej,
My już po urlopie, nie było aż tak ciepło ale ta pogoda była akurat do spacerowania z małym dzieckiem także jestem zadowolona😊 no i tamtejszy klimat małej służył, miała straszny apetyt😊 mam nadzieję że tak już jej zostanie bo jeszcze dwa tygodnie temu tylko mleko by piła wszytko było na nie😐
No i już pomału zaczyna raczkować ale jeszcze tak nieporadnie😊

Dziewczyny gratuluję ząbków😊 my dalej czekamy
fajnie, że urlop się udał i pogoda dopisała nie wyobrażam sobie urlopu z maluchem w taką pogodę jak jest teraz...
Stary 2015-08-08, 09:08   #730
Jeannie_jk
Rozeznanie

GG do Jeannie_jk

jestem jestem i ja ale te upały rozleniwiają i niz się nie chce- jeszcze bez dzieci jakos dalo sie wytrzymac ale z dzieciakmi upały to nic ciekawego. A wczoraj weselicho kolejne mielismy i ja juz wstałam ale TZ dosypia wiec mam czas- tym bardziej ze Antos jeszcze u babci :P

U nas Antos spi pod tetra albo w nocy wlasnie pod lekkim kocykiem, szczerze to nie zauwazylam zeby nózki mu sie pociły.

Iwona my tez karmimy jeszcze w lezaczku ale to nie jest wygodne ani mi ani jemu, wiec kupie ikea antilop bo jest małe i zgrabne, latwo przewiesc..co do wozka to sie rozgladamy ale chyba kupimy za rok. Z kasa jakos tak slabiej bo tez sie budujemy ( wiec wiadomo jak to jest przy budowie domu) wiec sie wstrzymamy tym bardziej ze zaczynam rozgladac sie za nowym fotelikiem do auta powoli. Ten co mamy niby do 13kg, ale Antos wazy 9400kg :d i nie chce w nim lezec lekko tylko mi siada. Macie jakies na oku???

Lepiej grzeszyć i żałować, niż żałować, że się nigdy nie grzeszyło

Wymianka
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=731834
Jeannie_jk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-08, 09:11   #731
Suqub
Zakorzenienie

Ja ledwo funkcjonuje w te upały. Mała lata w samym pampku. W nocy budziła się co godzinę
Nie zauważyłam aby nadmiernie pociły się stopy Małej.
Moja nie wie, że z kubka niekapka to trzeba zassać. Nie ogarnia tego dziewczyna więc gryzie sobie ten ustnik.
Iwona śliczna córcia. I kurczę już 6 ząbków. Moja dopiero ma 2

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-08, 09:14   #732
iwona_1987
Zadomowienie

No moja gwiazda dzisiaj obudziła się o 6:30 i koniec spania. Ale wykorzystaliśmy okazję i pojechaliśmy na ryneczek i na zakupy dopóki tak gorąco nie było.
Jak wróciliśmy to ucięła sobie małą drzemkę i już od nowa buszuje
Wczoraj robiłam próbę z tym bidonem, ale Zosi bardziej podobała się ta miękka słomka do gryzienia Będziemy próbować, może załapie bardziej niż ten niekapek.
A z tymi zębami to też problem mamy, te dwójki jej wychodzą i wszystko co w rękę złapie to w paszczy ląduje a jak chce podejrzeć co i jak to ona buziaka zamyka i nie da rady.
Zosia też w bodziaku tylko śpi, jak ją przykryje to się wykopuje i śpi z odkrytymi nogami. Ale u nas też w mieszkaniu prawie 30 st
Dzisiaj na dworze też w samym bodziaku była, a ludzie patrzyli na nas jak na wyrodnych rodziców, a na dworze 28 st, no masakra jakaś...
Mojej Małej się stopki raczej nie pocą, ale dzisiaj w nocy cała spocona się obudziła, tak bidulce gorąco było i oczywiście pobudki co mniej max. 2 godziny.
Wiesz z tym suchym pamperem to też może być to, że te dzieciaki teraz się pocą więcej i nie mają czym sikać
Moja też kiedyś się z zupełnie suchym obudziła, ale w ciągu jakiś 2 godzin po obudzeniu nadrobiła chyba całą nockę i to z nawiązką

Dzisiaj jak mąż w domu to mam plan trochę ogórków w słoiki włożyć, ale jakoś wogóle weny nie mam, taki upał.

A co do urlopu to my planujemy dopiero we wrześniu jechać, mam nadzieję że wtedy znowu mega zimno nie będzie.
HANIA ur. 1.10.2016r.
Stary 2015-08-08, 09:56   #733
RudaToJa
Raczkowanie

Matko i córko jak gorrrąco! Wczoraj byliśmy nad morzem i to chyba była najlepsza decyzja...parasol,wiatere k i zimna woda to jest to!

Ja nie zauważyłam zeby małej szczegórnie pociły się stópki...po prostu ostatnio cała jest mokra ciągle I dziś też wstała z suchym pampersem chociaz wodę pije litrami.

Dziś jedziemy na undkę po centrach handlowych, przynajmniej klima będzie Muszę obczaić jakiś wózek wreszcie bo moja landara 3w1 już mnie doprowadza do szału

A co do ubierania dzieciaczków to wczoraj w te upały widziałam dzieciaczka ok 1,5 roku w czapeczce z daszkiem i...nausznikami
Stary 2015-08-08, 10:19   #734
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Czesc! Podczytuje ale nie pisze bo brak czasu

Cytat:
Wszędzie jej pełno, nasza kotka ma przerąbane, bo jak tylko ją dojrzy to zasuwa 3x szybciej
Moja Zu też Biedny kot

Cytat:
Dziś jedziemy na undkę po centrach handlowych, przynajmniej klima będzie Muszę obczaić jakiś wózek wreszcie bo moja landara 3w1 już mnie doprowadza do szału

A co do ubierania dzieciaczków to wczoraj w te upały widziałam dzieciaczka ok 1,5 roku w czapeczce z daszkiem i...nausznikami
Zazdraszczam galerii
Nauszniki? Serio?!
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-09, 09:39   #735
iwona_1987
Zadomowienie

Boże jaka masakra Ta pogoda jest nie do wytrzymania. W mieszkaniu mam 30 st Niech to już się skończy, bo to nie idzie funkcjonować. Jak jeszcze faktycznie tydzień czasu będą takie pogody to ja się chyba wykończę
Wczoraj to nawet już obiadu nie robiliśmy bo tak gorąco.
Może macie jakieś pomysły na szybki obiad w takie dni???

Moja Gwiazda obudziła się dzisiaj o 4:40 i wygłupiała się 1,5h, zasnęła na troszkę i o 7 już była wyspana. nosz litości dla matki

Wczoraj próbowałam znaleść gdzieś w swojej okolicy jakieś fajne krzesełko do karmienia, ale nic mi się nie podoba, chyba jakaś mega wybredna jestem
Wózek też oczywiście jeszcze żaden nie wybrany, w takim tempie to może na Boże Narodzenie coś kupimy
HANIA ur. 1.10.2016r.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-09, 11:19   #736
19Inka90
Wtajemniczenie

Iwona jakbyś chciała pisac tez na fb ,jesli masz,to dziewczyny napewno sie ucieszą jak cos to pisz mi na priv

Emilka
Stary 2015-08-09, 11:36   #737
iwona_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Iwona jakbyś chciała pisac tez na fb ,jesli masz,to dziewczyny napewno sie ucieszą jak cos to pisz mi na priv
Ineczko, ja z tych antyFB. kiedyś myślałam czy nie założyć sobie tylko do pisania z Wami, ale jakoś pomysł umarł
HANIA ur. 1.10.2016r.
Stary 2015-08-09, 12:26   #738
19Inka90
Wtajemniczenie

Szkoda ! Za dwa tygodnie mamy zjazd wątkowy obok Łodzi myslalam ze byś sie z nami zgadała

Emilka
Stary 2015-08-09, 12:29   #739
iwona_1987
Zadomowienie

Cytat:
Szkoda ! Za dwa tygodnie mamy zjazd wątkowy obok Łodzi myslalam ze byś sie z nami zgadała
A napiszesz mi na priv gdzie ten zjazd??
HANIA ur. 1.10.2016r.
Stary 2015-08-09, 12:54   #740
RudaToJa
Raczkowanie

Cytat:

Wczoraj próbowałam znaleść gdzieś w swojej okolicy jakieś fajne krzesełko do karmienia, ale nic mi się nie podoba, chyba jakaś mega wybredna jestem
Wózek też oczywiście jeszcze żaden nie wybrany, w takim tempie to może na Boże Narodzenie coś kupimy
Mam to samo Wczoraj specjalnie wybraliśmy się do Smyka oglądać gadżety i oczywiście nic mi nie pasuje Nie mam zupełnie pomysłu na spacerówkę

A na obiad w takie upały to polecam chłodniki,mniammm

Lilka ma od tych upałów straszną ciemieniuchę na główce. Znacie dobry sposób żeby pozbyć się tej zarazy?
Stary 2015-08-09, 15:50   #741
19Inka90
Wtajemniczenie

Ja sie dziwie ze dziecko mi spac nie chce,obwiniam upały i marudzę a nosić na rękach powinnam. Przebijają sie cztery górne zęby,lewa jedynka i prawa dwójka juz na wierzchu reszta idzie. Zimny ogórek z lodówki działa cuda.
I tak bardzo dzielnie to znosi,bo cały czas jest okay tylko ze spaniem cyrki.

Ruda na ciemieniuchę polecam po kąpieli i wymoczeniu wyczekać plastikowym grzebykiem,szkoda czasu na szczotkę

Emilka
Stary 2015-08-09, 17:35   #742
eleend
Raczkowanie

Cytat:
Lilka ma od tych upałów straszną ciemieniuchę na główce. Znacie dobry sposób żeby pozbyć się tej zarazy?
Przy mojej Julci położna kazała natrzeć główkę oliwką (zabezpieczyć chustką aby nie pobudzić wszystkiego wokół) i po pewnym czasie zdrapać grzebieniem lub paznokciami.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cieszę się, że nareszcie znalazłam odpowiedni wątek :p Moja Julia urodziła się 01.12.2014r.
Teraz wychodzą jej jedynki dolne, przez upały nie chce spać - co za tym idzie obie jesteśmy niewyspane.
Jak sobie radzicie z bezsennością maluszków?
eleend jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-09, 17:41   #743
wmgnieniuoka
Raczkowanie

rozpływam się!
wiecie gdzie mogę złożyć skargę na pogodę ?
dziś słyszałam, że taka pogoda ma się jeszcze utrzymać ok 2 tyg. chyba wyemigruje do zimnych krajów..

iwona, tak właśnie też pomyślałam, że może wszystko w nocy wypocila i dlatego był suchy ale nie ukrywam że
uspokoiłam się trochę tym że u was też się tal zdarzyło

Ruda nie pomoge z ciemieniucha bo nie mieliśmy ale ponoć dobrze działa ma to oliwka

coś jeszcze miałam pisać ale głowa mi się ugotowała :/

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez eleend Pokaż wiadomość
Przy mojej Julci położna kazała natrzeć główkę oliwką (zabezpieczyć chustką aby nie pobudzić wszystkiego wokół) i po pewnym czasie zdrapać grzebieniem lub paznokciami.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cieszę się, że nareszcie znalazłam odpowiedni wątek Moja Julia urodziła się 01.12.2014r.
Teraz wychodzą jej jedynki dolne, przez upały nie chce spać - co za tym idzie obie jesteśmy niewyspane.
Jak sobie radzicie z bezsennością maluszków?
witaj eleend !
moja córa też słabo śpi w dzień, 3 drzemki ok 30 minut, w nocy tez częste pobudki ale już sie chyba po prostu przyzwyczailam
Stary 2015-08-09, 17:45   #744
19Inka90
Wtajemniczenie

Elened witaj !
Miło przywitać rówieśniczkę mojej Mili z 1 grudnia

Emilka
Stary 2015-08-09, 17:46   #745
wmgnieniuoka
Raczkowanie

dziewczyny w co bawicie się z maluchami, jak je zabawiacie ?
bo mi już pomysły się wyczerpały a Zuza ostatnio sama bawić się nie chce..
Stary 2015-08-09, 18:03   #746
Jeannie_jk
Rozeznanie

GG do Jeannie_jk

Ruda moja bratowa smarowala głowke synka oliwka, troche czekala i mówila ze potem bez problemu ciemieniucha sie wyczesywala

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

w mgnieniuoka, naprzyklad ogladamy ksiazeczki, albo chodze od pokoju do pokoju cos tam robiei go wolam a ten zadowolony łazi za mna, napuszczam mu wode w wanienne i sie chlupie, w "a ku ku", tosi tosi łapki z nim robie, nastawiam go pod kran bo lubi łapac wode ktora leci, albo tancze z nim jak gra muzyka jakas :P ukladam wieze z klockow a on rozwala ...
ale ogolnie to duzo zajmuje sie sam soba i jestem bardzo zadowolona, niestety przez te upaly spi strasznie mało i szkoda mi jego i siebie :P..ale wlasnie za oknem slysze GRZMOTY!!! wiec moze wkoncu spanie deszcz i troche sie ochlodzi

Lepiej grzeszyć i żałować, niż żałować, że się nigdy nie grzeszyło

Wymianka
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=731834
Jeannie_jk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-09, 18:59   #747
eleend
Raczkowanie

Cytat:
Elened witaj !
Miło przywitać rówieśniczkę mojej Mili z 1 grudnia
Mila, ładne imię

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Ja mojej tańczę (nie mam żadnego talentu, po prostu się wygłupiam, a jej się to podoba). Śpiewam też, ukrywam twarz i mówię widzę Cię. Łaskoczę ją nosem po pupie i na żebrach. W takie upały napełniam wanienkę wodą i znoszę na podwórko - ona w niej siedzi i się relaksuje, przy okazji śmieje się z nas, bo my siedzimy a ona się chłodzi :P Oprócz tego bawi się sama zabawkami. A! i spodobało się jej gryzienie mnie po nosie.

Stary 2015-08-09, 19:28   #748
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eleend Pokaż wiadomość
Mila, ładne imię

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Ja mojej tańczę (nie mam żadnego talentu, po prostu się wygłupiam, a jej się to podoba). Śpiewam też, ukrywam twarz i mówię widzę Cię. Łaskoczę ją nosem po pupie i na żebrach. W takie upały napełniam wanienkę wodą i znoszę na podwórko - ona w niej siedzi i się relaksuje, przy okazji śmieje się z nas, bo my siedzimy a ona się chłodzi :P Oprócz tego bawi się sama zabawkami. A! i spodobało się jej gryzienie mnie po nosie.

Dziękujemy aczkolwiek Mila to zdrobnienie na imię ma Emila
Powiedz nam coś wiecej o sobie,skąd jestes ? Jak pierwsze miesiace Julki ?

Emilka
Stary 2015-08-09, 20:23   #749
RudaToJa
Raczkowanie

Wypróbujemy sposób z oliwką, dzięki dziewczynki

Witam nową mamusię, napisz coś o was Na bezsenność maluszków chyba nie ma rady,trzeba przeczekać...kiedyś na pewno się wyśpimy

Cytat:
My czytamy książeczki, bawimy się w zabawy łapkowe, mała uwielbia jak się jej śpiewa,tańczy, wygłupiamy się przed lustrem.

I mimo upałów Lila je ostatnio jak smok...chyba zęby już jej nie dokuczją bo wyszły wszystkie i nadrabia ostatnie tygodnie. Normalnie jestem w szoku bo zjada cały duży słoik obiadku i dziś jeszcze na deser podjadała kaszkę swojemu 2-letniemu kuzynowi
Stary 2015-08-09, 20:27   #750
eleend
Raczkowanie

Cytat:
Dziękujemy aczkolwiek Mila to zdrobnienie na imię ma Emila
Powiedz nam coś wiecej o sobie,skąd jestes ? Jak pierwsze miesiace Julki ?
Faktycznie, gapa ze mnie. Wybacz, dziś nie myślę. Kłótnia z chłopakiem :/
Jestem ze Śląska, z Dąbrowy Górniczej.
Julia? Jest dzieckiem cudem. Spokojna, jeść z piersi chce nadal. Jedyny minus, to wymyślanie przez lekarzy chorób, które jak narazie okazały się jednak nie istnieć. Chociaż wykryto u niej szmery i muszę czekać na 2016 na lekarza :/
Mam 17 lat, więc co łatwo się domyślić, Juleczka nie była planowana. Mimo to kocham ją całym sercem, wskoczyłabym za nią w ogień.
Uczę się nadal, jestem w II klasie liceum na profilu biologiczno chemicznym. Zdałam pierwszą klasę i jestem z siebie ogromnie dumna. Wiem, że jestem silna, a cała przygoda dopiero przede mną!
Mała urodziła się przez cc w 37 tyg o 9:10.
Powodem było zagrożenie życia - odklejało mi się łożysko. Mówili, że gdybym nie przyjechała sama do szpitala, mogłabym wkrótce nie żyć.
No ale żyjemy i całkiem dobrze nam ze sobą jest.

Edytowane przez eleend
Czas edycji: 2015-08-09 o 20:35
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości