![]() |
#721 |
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. I
Hej,
My już po urlopie, nie było aż tak ciepło ale ta pogoda była akurat do spacerowania z małym dzieckiem także jestem zadowolona😊 no i tamtejszy klimat małej służył, miała straszny apetyt😊 mam nadzieję że tak już jej zostanie bo jeszcze dwa tygodnie temu tylko mleko by piła wszytko było na nie😐 No i już pomału zaczyna raczkować ale jeszcze tak nieporadnie😊 Dziewczyny gratuluję ząbków😊 my dalej czekamy
![]() |
#722 |
Wtajemniczenie
|
A co tu taka cisza ? Ruda ? Wmgnieniuoka ? Gdzie sie podziewacie ?
![]() |
#723 |
Raczkowanie
|
Jestem, ostatnio cierpię na chroniczny brak czasu. Wróciłam już do pracy,buu. No i od kilku dni mamy gości więc nie ma szans napisać do was chociaż przymierzałam się conajmniej z 10 razy.
Sierpień będzie ciężkim miesiącem dla mnie bo nie dość że od rana jestem w pracy to co tydzień mamy zapowiedziane odwiedziny kogoś z rodziny i trzeba będzie się nimi zająć ![]() ![]() Gratuluję! Nareszcie się doczekaliście ![]() Inka a co u was? Jak tam Mila cwiczy kroczki? No i właśnie,gdzie się podziała wmgnieniuoka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Wtajemniczenie
|
Ruda to masz sierpnie jak u mnie z tym ze Ja sie "bycze" na urlopie macierzyńskim dalej
![]() ![]() Mila ćwiczy co równa sie z tym ze codziennie jakieś upadki,uderzenia juz mi serce pęka ![]()
![]() |
#725 |
Raczkowanie
|
hej..
jestem..młoda śpi więc wpadłam na chwile chociaż.. u nas koszmar ostatnio, idą zęby na dole prawa dwójka a na gorze jedynki i dwójki, Zuza przechodzi to okropnie,w nocy płacze tak strasznie w dzień też maruda ;( niech się już to skończy ![]() i jeszcze do tego ta pogoda ... Ruda, wspolczuje Ci...domyślam się, że powrót do pracy był ciężki, udało się chociaż żeby przez sierpień tato był z córcia czy musiałaś nianie zatrudnić ? Inka zaopatrzyłaś się w maść na siniaki ? ![]() jak a raczej w czym i pod czym śpią wasze maluchy gdy jest tak ciepło ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Zadomowienie
|
Witam, witam
![]() Sto lat mnie tu nie było ![]() Wszystkie wyniosły się na FB, myślałam że wątek już umarł, dawno nie zaglądałam, dzisiaj coś mnie tknęło... patrzę... a tu 20 stron do nadrobienia... Fajnie że jesteście jednak tutaj ![]() ![]() Oczywiście INKA już mnie przylookała że jestem dostępna ![]() ![]() ![]() Widzę że kilka nowych mamuś się przyłączyło, fajnie... będzie z kim pisać. A co u nas?? Zosia jutro skończy 7 miesięcy ![]() Raczkuje, siedzi sama pięknie, zaczyna klękać w łóżeczku przy barierce, więc lada chwila pewnie wstanie na nóżki. Wszędzie jej pełno, nasza kotka ma przerąbane, bo jak tylko ją dojrzy to zasuwa 3x szybciej ![]() Ma już 6 ząbków ![]() ![]() ![]() Ostatnio byłyśmy w szpitalu bo miała śródmiąższowe zapalenie płuc ![]() To tak w telegraficznym skrócie, jak mi się coś przypomni to napiszę, w wolnej chwili, których niestety jak na lekarstwo. jak mi się uda to wrzucę fotkę Małej ![]()
![]() |
#727 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja gwiazda jako że cały czas mamy gości to zostaje z tym kto akurat u nas nocuje ![]() ![]() Lilka śpi w bodziaku na ramiączka,w dzien nakrywam ją tetrą a w nocy lekkim kocykiem. Cytat:
![]() Zosia śliczna ![]() ![]() Edytowane przez RudaToJa Czas edycji: 2015-08-06 o 20:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moja panna obudziła się dzisiaj o 4:40 i stwierdziła że już się wyspała ![]() Jakiś czas temu ładnie przesypiała od 21 do 5 rano, a teraz znowu pobudki co 2-3 godziny, a jak jest teraz tak gorąco to nawet co 0,5- 1 godz. się budzi, a ja chodzę jak zombie ![]() Inka zaraziłaś mnie tym BLW, muszę spróbować z moją Małą, myślę że może jej się spodobać, bo jak widzi że niosę talerzyk z jedzeniem dla siebie do pokoju, to beczy od razu i woła "am" ![]() Muszę jej wtedy dać piętkę z chleba czy coś i wtedy jest spokój. A i któraś pisała że dawała już ten bidon ze słomką ![]() ![]() No i musimy w końcu kupić krzesełko do karmienia, bo do tej pory używaliśmy leżaczka FP, ale Mała już za bardzo się w nim kręci i średnio nam to jedzenie w nim idzie. Skłaniam się ku jakiemuś takiemu 2w1, czyli stoliczek + krzesełko, nie wiem czy to dobry wybór czy nie ![]() No i chodzi mi po głowie wymiana wózka, bo mamy 3w1 i już mam dość tej "krowy", ciężkie to i niewygodne. Za jakąś zwykłą spacerówką się rozglądam, ale też nie wiem co wybrać ![]() Ale się rozpisałam ![]() Miłego dzionka kobitki ![]()
![]() |
![]() |
#729 | |
Raczkowanie
|
w końcu znalazłam dla Was chwilke
![]() witam "nową-starą" mamusie ![]() śliczna córa ![]() moja córa też Skowronek, wstała wczoraj o 5.20 zadowolona a ja oczu nie umiałam otworzyć bo w nocy co chwile wstawałam do niej, s dzień też nie ma co liczyć na jakieś dłuższe drzemki... to ja pisałam o kubku ze słomką ![]() dzięki Ruda, mi najbardziej szkoda córy, co się namęczy bidula przy tych zębach ![]() ![]() moja śpi właśnie w bodziaku krótki rękaw i bez przykrycia, co ja ją przykryje to ona się albo budzi albo rozkopie i śpi, no ale u nas w pokoju nawet w nocy jest ok 30st i ja śpię też bez przykrycia a i tak jestem cała mokra.. czy Waszym dzieciom pocą się stopki w ten upał ? bo moja ma czasem takie mokre, że aż nogi jej się na panelach slizgaja...nie wiem czy to normalne u takiego maluszka... i w ogóle jak się rano wystarszyłam, Zuza po całej nocy miała suchego pampersa, nic noe wskazuje na odwodnienie, wszystko jest ok i od rana sika już normalnie ale ten nocny pampers mnie cały czas martwi trochę.. ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Jeannie_jk gdzieś jesteś ? Suqub co u Was ? ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Rozeznanie
|
jestem jestem i ja
![]() U nas Antos spi pod tetra albo w nocy wlasnie pod lekkim kocykiem, szczerze to nie zauwazylam zeby nózki mu sie pociły. Iwona my tez karmimy jeszcze w lezaczku ale to nie jest wygodne ani mi ani jemu, wiec kupie ikea antilop bo jest małe i zgrabne, latwo przewiesc..co do wozka to sie rozgladamy ale chyba kupimy za rok. Z kasa jakos tak slabiej bo tez sie budujemy ( wiec wiadomo jak to jest przy budowie domu) wiec sie wstrzymamy tym bardziej ze zaczynam rozgladac sie za nowym fotelikiem do auta powoli. Ten co mamy niby do 13kg, ale Antos wazy 9400kg :d i nie chce w nim lezec lekko tylko mi siada. Macie jakies na oku???
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
Ja ledwo funkcjonuje w te upały. Mała lata w samym pampku. W nocy budziła się co godzinę
![]() Nie zauważyłam aby nadmiernie pociły się stopy Małej. Moja nie wie, że z kubka niekapka to trzeba zassać. Nie ogarnia tego dziewczyna więc gryzie sobie ten ustnik. Iwona śliczna córcia. I kurczę już 6 ząbków. Moja dopiero ma 2 ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 |
Zadomowienie
|
No moja gwiazda dzisiaj obudziła się o 6:30 i koniec spania. Ale wykorzystaliśmy okazję i pojechaliśmy na ryneczek i na zakupy dopóki tak gorąco nie było.
Jak wróciliśmy to ucięła sobie małą drzemkę i już od nowa buszuje ![]() Wczoraj robiłam próbę z tym bidonem, ale Zosi bardziej podobała się ta miękka słomka do gryzienia ![]() A z tymi zębami to też problem mamy, te dwójki jej wychodzą i wszystko co w rękę złapie to w paszczy ląduje ![]() Zosia też w bodziaku tylko śpi, jak ją przykryje to się wykopuje i śpi z odkrytymi nogami. Ale u nas też w mieszkaniu prawie 30 st ![]() Dzisiaj na dworze też w samym bodziaku była, a ludzie patrzyli na nas jak na wyrodnych rodziców, a na dworze 28 st, no masakra jakaś... Mojej Małej się stopki raczej nie pocą, ale dzisiaj w nocy cała spocona się obudziła, tak bidulce gorąco było i oczywiście pobudki co mniej max. 2 godziny. Wiesz z tym suchym pamperem to też może być to, że te dzieciaki teraz się pocą więcej i nie mają czym sikać ![]() Moja też kiedyś się z zupełnie suchym obudziła, ale w ciągu jakiś 2 godzin po obudzeniu nadrobiła chyba całą nockę i to z nawiązką ![]() Dzisiaj jak mąż w domu to mam plan trochę ogórków w słoiki włożyć, ale jakoś wogóle weny nie mam, taki upał. A co do urlopu to my planujemy dopiero we wrześniu jechać, mam nadzieję że wtedy znowu mega zimno nie będzie.
![]() |
#733 |
Raczkowanie
|
Matko i córko jak gorrrąco! Wczoraj byliśmy nad morzem i to chyba była najlepsza decyzja...parasol,wiatere k i zimna woda to jest to!
Ja nie zauważyłam zeby małej szczegórnie pociły się stópki...po prostu ostatnio cała jest mokra ciągle ![]() Dziś jedziemy na undkę po centrach handlowych, przynajmniej klima będzie ![]() ![]() A co do ubierania dzieciaczków to wczoraj w te upały widziałam dzieciaczka ok 1,5 roku w czapeczce z daszkiem i...nausznikami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 | ||
Wtajemniczenie
|
Czesc! Podczytuje ale nie pisze bo brak czasu
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nauszniki? Serio?! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Zadomowienie
|
Boże jaka masakra
![]() ![]() ![]() Wczoraj to nawet już obiadu nie robiliśmy bo tak gorąco. Może macie jakieś pomysły na szybki obiad w takie dni??? Moja Gwiazda obudziła się dzisiaj o 4:40 i wygłupiała się 1,5h, zasnęła na troszkę i o 7 już była wyspana. nosz litości dla matki ![]() Wczoraj próbowałam znaleść gdzieś w swojej okolicy jakieś fajne krzesełko do karmienia, ale nic mi się nie podoba, chyba jakaś mega wybredna jestem ![]() Wózek też oczywiście jeszcze żaden nie wybrany, w takim tempie to może na Boże Narodzenie coś kupimy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Wtajemniczenie
|
Iwona jakbyś chciała pisac tez na fb ,jesli masz,to dziewczyny napewno sie ucieszą
![]() ![]()
![]() |
#737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#738 |
Wtajemniczenie
|
Szkoda ! Za dwa tygodnie mamy zjazd wątkowy obok Łodzi myslalam ze byś sie z nami zgadała
![]()
![]() |
#739 |
Zadomowienie
|
A napiszesz mi na priv gdzie ten zjazd??
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A na obiad w takie upały to polecam chłodniki,mniammm ![]() Lilka ma od tych upałów straszną ciemieniuchę na główce. Znacie dobry sposób żeby pozbyć się tej zarazy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Wtajemniczenie
|
Ja sie dziwie ze dziecko mi spac nie chce,obwiniam upały i marudzę a nosić na rękach powinnam. Przebijają sie cztery górne zęby,lewa jedynka i prawa dwójka juz na wierzchu reszta idzie. Zimny ogórek z lodówki działa cuda.
I tak bardzo dzielnie to znosi,bo cały czas jest okay tylko ze spaniem cyrki. Ruda na ciemieniuchę polecam po kąpieli i wymoczeniu wyczekać plastikowym grzebykiem,szkoda czasu na szczotkę ![]()
![]() |
#742 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cieszę się, że nareszcie znalazłam odpowiedni wątek :p Moja Julia urodziła się 01.12.2014r. Teraz wychodzą jej jedynki dolne, przez upały nie chce spać - co za tym idzie obie jesteśmy niewyspane. Jak sobie radzicie z bezsennością maluszków? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 | |
Raczkowanie
|
rozpływam się!
wiecie gdzie mogę złożyć skargę na pogodę ? dziś słyszałam, że taka pogoda ma się jeszcze utrzymać ok 2 tyg. chyba wyemigruje do zimnych krajów.. iwona, tak właśnie też pomyślałam, że może wszystko w nocy wypocila i dlatego był suchy ale nie ukrywam że uspokoiłam się trochę tym że u was też się tal zdarzyło ![]() Ruda nie pomoge z ciemieniucha bo nie mieliśmy ale ponoć dobrze działa ma to oliwka ![]() coś jeszcze miałam pisać ale głowa mi się ugotowała :/ ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
![]() moja córa też słabo śpi w dzień, 3 drzemki ok 30 minut, w nocy tez częste pobudki ale już sie chyba po prostu przyzwyczailam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Wtajemniczenie
|
Elened witaj !
![]() Miło przywitać rówieśniczkę mojej Mili z 1 grudnia ![]()
![]() |
#745 |
Raczkowanie
|
dziewczyny w co bawicie się z maluchami, jak je zabawiacie ?
bo mi już pomysły się wyczerpały a Zuza ostatnio sama bawić się nie chce.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Rozeznanie
|
Ruda moja bratowa smarowala głowke synka oliwka, troche czekala i mówila ze potem bez problemu ciemieniucha sie wyczesywala
---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- w mgnieniuoka, naprzyklad ogladamy ksiazeczki, albo chodze od pokoju do pokoju cos tam robiei go wolam a ten zadowolony łazi za mna, napuszczam mu wode w wanienne i sie chlupie, w "a ku ku", tosi tosi łapki z nim robie, nastawiam go pod kran bo lubi łapac wode ktora leci, albo tancze z nim jak gra muzyka jakas :P ukladam wieze z klockow a on rozwala ![]() ale ogolnie to duzo zajmuje sie sam soba i jestem bardzo zadowolona, niestety przez te upaly spi strasznie mało i szkoda mi jego i siebie :P..ale wlasnie za oknem slysze GRZMOTY!!! wiec moze wkoncu spanie deszcz i troche sie ochlodzi ![]()
![]() |
#747 | |
Raczkowanie
|
Mila, ładne imię
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Powiedz nam coś wiecej o sobie,skąd jestes ? Jak pierwsze miesiace Julki ? ![]()
![]() |
![]() |
#749 | |
Raczkowanie
|
Wypróbujemy sposób z oliwką, dzięki dziewczynki
![]() Witam nową mamusię, napisz coś o was ![]() ![]() Cytat:
I mimo upałów Lila je ostatnio jak smok...chyba zęby już jej nie dokuczją bo wyszły wszystkie i nadrabia ostatnie tygodnie. Normalnie jestem w szoku bo zjada cały duży słoik obiadku i dziś jeszcze na deser podjadała kaszkę swojemu 2-letniemu kuzynowi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem ze Śląska, z Dąbrowy Górniczej. Julia? Jest dzieckiem cudem. Spokojna, jeść z piersi chce nadal. Jedyny minus, to wymyślanie przez lekarzy chorób, które jak narazie okazały się jednak nie istnieć. Chociaż wykryto u niej szmery i muszę czekać na 2016 na lekarza :/ Mam 17 lat, więc co łatwo się domyślić, Juleczka nie była planowana. Mimo to kocham ją całym sercem, wskoczyłabym za nią w ogień. Uczę się nadal, jestem w II klasie liceum na profilu biologiczno chemicznym. Zdałam pierwszą klasę i jestem z siebie ogromnie dumna. Wiem, że jestem silna, a cała przygoda dopiero przede mną! ![]() Mała urodziła się przez cc w 37 tyg o 9:10. Powodem było zagrożenie życia - odklejało mi się łożysko. Mówili, że gdybym nie przyjechała sama do szpitala, mogłabym wkrótce nie żyć. No ale żyjemy i całkiem dobrze nam ze sobą jest. Edytowane przez eleend Czas edycji: 2015-08-09 o 20:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.