![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część XI
Cytat:
![]() Dziewczyny ... jaki żwirek używacie i jesteście z niego naprawdę zadowolone? Na początku miałam cały czas słynny Cat's Best, ale zapach w końcu zaczął mnie odrzucać, zresztą wydawało mi się że pomimo że jest wydajny, to jakoś strasznie śmierdzi i kociakowi nie pasuje .. Teraz mam drugi Tigerino - ok, nie śmierdzi tak jak tamten, ale jest bardzo niewydajny ... po jakimś czasie zaczyna przylegać do kuwety, pomimo że mieszam go tak jak jest zalecane. Niby ma wytrzymać 30 dni ... aha, jasne Zależy mi na tym, żeby był wydajny i śmierdział możliwie jak najmniej. Znalazłyście coś takiego? Słyszałam od koleżanki, która ma hodowlę co = dużo kotów i doświadczenie, że ten: http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwir...den_grey/32977 jest podobno ok i cał czas go używa .. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cat's Best ![]()
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
My kupujemy Benek compact. Tez nie lubie jak koty smierdza chmikiem
![]()
#724 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może to efekt zmniejszenia objętości futra, bo już trochę zrzuca. W dni w w które nie marudzi je tylko barfa, jak marudzi, to barf częściowo, a co nie doje, to uzupełniam jakimś gotowcem. Daję na oko, ale raczej nie za mało, staram się mniej więcej przeliczać ile to brakuje. Dzisiaj je tylko puszki, zrobiłam jej przerwę, bo mieszanka się jej trochę znudziła. Samo mięsko zjada nadal chętnie. O tak, jest różnica. Co do puszek, to po CFF jest największy smrodek ![]() A właśnie, w temacie żwirku, widziałyście żwirek Greenwoods? Ciekawe jak z jakością. Używamy CBE+, na razie najlepszy dla nas, ale wciąż pamiętam jaki był te kilka lat temu i szukam, może coś lepszego znajdę. Zapachu glinki nie znoszę, a glinka plus siki ble, a jeszcze niech do tego dojdzie lawenda ![]() Jeden z tych zapachów co zapiera mi dech w piersiach i to wcale nie w pozytywnym znaczeniu ![]()
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2015-03-16 o 19:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam Bozi dorosłą karmę Applaws, pierwszy epic fail- nie umiałam otworzyć torby, uciełam górę i tym samym zepsułam całe otwarcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mamy kolejny dzień bez Feliwaya i odpukać - Mela zachowuje się ok. Mam nadzieję, że zrozumiała, że nadal jest dla nas ważna ![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() Edytowane przez Melka88 Czas edycji: 2015-03-16 o 20:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Wtajemniczenie
|
moze jest maly i jeszcze nie bardzo rozumie o co biega :p Pamietam jak moj byl maly i zjadal snaczki od pani weterynarz, co to za czasy byly. Teraz, to sie boi glowe podniesc i trzesie sie jak osika na wietrze.
Moim zdaniem kazdy zwirek ma wady (i zalety), trzeba testowac. Ja zapach trocinek lubie, glinki mi smierdza, ale co z tego skoro drewniane zwirki tak mi sie nosza po mieszkaniu. Fakt tez, ze konkursu na najlepsza pania domu bym raczej nie wygrala, z moim zapalem do sprzatania ![]()
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok, to pewnie wrócę do Cats best ... Generalnie mój kot nie śmierdzi żwirkiem, nie wchłania w siebie tego zapachu. Tylko ja go czuję, pomimo że mam krytą kuwetę z filtrami, chyba jakaś ściema .. ;/ ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- A ja kupiłam ostatnio 8kg Taste of the wild, poszłam na chwilę, wróciłam - a cały worek w dziurach ... Masakra, zakleiłam ten wielki wór taśmą, ale i tak boję się, że karma młodemu wyschnie ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
withi_as, poprzekładaj ją może do torebek strunowych?
#730 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Pancernych ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
... choć nie Westwood
|
Kwestia miesiąca i Daniels pancerna rozpracuje
![]()
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Mój plusz na dobranoc dla Was śle kocie buziaki
![]() Koty są śmieszne. Nie wiem jak mogłam bez nich tak długo żyć ... IMG_20150308_072456.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
W Ikei są takie z dobrym strunowym zamknięciem. Popakuj w np. kilogramowe porcje.
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#736 |
Konto usunięte
|
Kochane wpadam na szybko zapytać - która z Was ostatnio się przeprowadzała? Viv? Daktylek?
![]() Niedługo zamieszkamy z TŻem razem na nowym mieszkaniu i chcę żeby mała jak najmniej boleśnie to przeżyła ![]() ![]() Edytowane przez 201608251020 Czas edycji: 2015-03-17 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://miastokotow.pl/kot-na-nowych-...przeprowadzka/ Wydaje mi się, że jak zapewnicie wcześniej Feliwaya to nie będzie tak źle z przeprowadzką. W końcu Wy tam będziecie, jakieś Wasze i jej rzeczy też, Wasze zapachy, itd.
![]() |
#738 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() btw. czy ktoś wie coś o tej kuwecie? http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwe...ze/321842#more - bardzo mnie intryguje, a chciałabym sprawić małej w końcu krytą kuwetkę. Na zooplusie ją chwalą, na fb grupie też... ![]() oooo - i jeszcze jedno. Na razie mała jest przyzwyczajona do spania ze mną, choć nie zawsze bywam na noc. Ale czy jak w nowym mieszkaniu będziemy się zamykać w sypialni to nie będzie wrzasków? Bo chętnie bym wyeliminowała problem futra na pościeli... ![]() Edytowane przez 201608251020 Czas edycji: 2015-03-17 o 08:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() Feliway to chyba jedyna rada. Ja tez otoczylam Lady zabawkami zeby miala wokol swoj zapach. Od razu sie zaklimatyzowala ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mają tą kuwetę w fundacji, w jednym z DT, mogę zapytać jak się sprawuje. Mnie ona dziwnie wygląda ![]() U nas były wrzaski jak się zamykaliśmy na noc, bo choć nie śpią z nami, to nie lubią mieć ograniczonych przestrzeni. Także jak jest przyzwyczajona to może jojczeć.
![]() |
#742 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Obecnie jestem bezkwiatkowa, ale nie ukrywam, że w nowym chciałabym jakieś kwiatki. Macie coś na oknach? Coś co koty nawet jak zjedzą to nie skończą źle? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z robieniem do kuwety z żadnym z kotów nie było problemu. Co mnie zaskakuje o tyle, ze oba koty były z gospodarstwa i kuwety na oczy wczesniej nie widziały. Jak postawiłam kuwetę jak zaczęły do niej robić. Z krytą kuwetą nie chcę próbować. Zresztą i tak do jesieni kuweta będzie czysta, bo woli się załatwiać na dworze. Jedyny problem z Mefistą mam jak nasypię żwirku to musi polecieć i rozkopuje go. Ale od czego jest miotełka? A zwirek kupuję w zoologicznym najtańszy. Chyba coś z Benka. Kotka tak mało go zużywa, że bez sensu kupowac droższy. Czasem cały miesiąc nic tam nie ma.
![]() ![]() |
![]() |
#744 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tylko trawkę i metalowe kwiatki z Ikei ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#745 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#747 |
KOTerator
|
Ja mam malutką choinkę w doniczce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
KOTerator
|
O trawę też będę mieć, trawę sobie zamówiłam gotową, tamtą moją piękną Milka zjadła w minutę
![]() Dalej nie wiem gdzie kupić ten rodzaj kocimiętki, na który reagują koty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
U nas pięknie rośnie Gimpet hy grass
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.