|
|
#721 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
natalia1011 a synek nie wybrał żadnych butów.. najpierw mówił tak tak, a poźniej nie , nie i na każde tak
pytam się mojego syna.. co jestes mamy? a on MI-Ło-ścią laski chyba się uduszę [przez ten nos.. no w zyciu tak nie miałam
|
#722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do kuzynki Tż i jej podejścia... hm... ja też nie jestem za tym, żeby zbytnio chuchać i dmuchać na dziecko, ale jej zachowanie jest skrajnie nieodpowiedzialne... no bo bez przesady czasami ciężko zrozumieć niektóre matki... zachowują się bardzo nieodpowiedzialnie, a później dziwią się, że dziecko ma taki, a nie inny problem...np najedzą się wszystkiego na co mają ochotę, a później dziwią się, że dziecko ma kolkę... albo nie zważają uwagi na to, żeby używać delikatnych środków przy higienie noworodka, a później dziwią się że ma problemy skórne... a weź im powiedz, że to ich wina, to Cię zjedzą... (tak nawiasem, to u mnie teściowa przy każdej okazji narzeka, że mój mąż będąc dzieckiem darł się dniami i nocami... ale nie przyjmuje do wiadomości, że może miał kolkę i że to może przez to, że źle go karmiła... na pewno mając np. 2 mies myślał sobie "a będę wredny i będę się darł dniami i nocami" a tak przy okazji %, to niedawno widziałam na fb zdjęcie laski (którą znam, ale nie mam w znajomych), która jest w ciąży, a na fb dodała sobie zdj z piwem desperados Cytat:
a co do apap, to ja osobiście nie mogę ich brać (mam uczulenie), ale w ciąży są bezpieczne. Moja gin i położna mówią, że czasem lepiej wziąć jakąś tabl, niż męczyć się np z bólem, bo wtedy dostarcza sie dziecku niepotrzebnego stresu...
|
|
#723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tez odrzucilo od kawy... Na poczatku nie moglam czuc nawet jej zapachu Teraz juz troszke lepiej i na bol glowy ostatnio zrobilam sobie latte waniliowe i bol glowy zniknal Na codzien pije bezkofeinowa
|
|
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie ja tez nigdy nie byłam przesadna matka ale jak mozna sie dziwić dziecku, ze np niespokojnie spi skoro wczoraj całe przedpołudnie spędził maluch u znajomej kuzynki TŻ, potem pojechali na pol dnia na jakis festyn, potem na strzelnice do tatusia a na koniec na urodziny... I gdzie tu jakas stabilizacja u dziecka... Nie mowie, zeby z dzieckiem nigdzie nie wychodzić itd bo my tez sporo jeździliśmy z juniorem ale jak juz jednego dnia był wypad w gosci to do tego jakis długi spacer w gondolce i potem juz wyciszanie sie w swoim domku... Jak goście u nas to tez dawałam do zrozumienia jak juz byla pora kąpieli ze pora do domu, na karmienia wychodziłam z pokoju zeby junior mogl w ciszy zjeść itd (oczywiscie mówimy o tych pierwszych miesiącach zycia) a tu totalny lajt... Wiadomo, kazdy robi jak chce ale skoro ktoś ma prawi do decyzji i jej wyrażania to szanujmy sie wzajemnie ![]() I tak dodając - to dziecko na urodzinach siedziało 3h w foteliku ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Aaaaa kasperka miałam pisac bo zapomniałam super, ze juz macie wozek zamówiony no i decyzja genialna ! kolorki dodatków średnio widoczne na telefonie wiec nawet nie wgłębiałam sie ale wozek no naprawdę super Ja musze podjechać po torbę i parasolkę do wózka kiedys przy okazji bo w zestawie nie było... A tak to chyba mam juz finish zakupowy
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Mms co do picia alkoholu to ja już tyle tego słuchałam, że lampka wina nie zaszkodzi, że redds to nie piwo itp, zawsze mówię wtedy "no to na zdrowie a ja podziękuję". Moja t tez się dziwila ze ja nie pije w ciąży, no ale jak jej córeczka z terminem na sierpień/wrzesień w ciąży pije, pali i ćpa a już jedno martwe dziecko urodziła to akurat u nich mnie już nic nie zdziwi. Ja uwielbiam różowe i białe wino i ostatnio znalazłam jego imitacje bez alkoholu wiec mi to w zupełności wystarczy i zadowala
|
#727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet mi nie mow o winie ![]() Tylko ze ja wytrawne uwielbiam ![]() Wlasnie wczoraj wieczorem tak lezalam sobie i tak mi sie zachciało!! Tyle nam juz zleciało, teraz chwilka do porodu, potem karmienie i znow kazda bedzie mogła sobie pozwolić na alkohol. Kilka miesiecy nikogo nie zbawi a gadanie, ze to nie szkodzi mnie po prostu dobija...
|
|
#728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy w kuchni lodówke specjalna na wina i kazdego dnia musze patrzec jak te buteleczki rozne sobie tam leżakują Nie mówiąc już o tym, ze jak ktos przyjdzie i Tz otwiera buteleczke to odwracam glowe ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
Kochana, wzielismy go w takiej kombinacji jak ostatnio pokazywalam Jak nie pamietasz to zaraz pokaze jeszcze raz ![]() Bez zadnego napisu, to jednak nie w moim stylu ![]() Torba tez zamowiona, taki jakby daszek z sieteczka, ktora mozna zwinac i sam daszek zostawic (UV przeciwsłoneczny) i śpiworek. Ochronke na deszcz dostaniemy do wózka... Myślę jeszcze czy koła brać te duze od razu czy odczekac... Pani doradzila nam zebysmy poczekali i zobaczyli pozniej, bo na nie akurat nie trzeba czekac . Roxi, Ty masz fotelik maxi cosi pebble plus, prawda??? Ja nie wiem jaki wziasc Aaa i jeszcze cos chcialam spytac, bo Ty juz prawie cala wyprawke masz ![]() Kupilas juz sterylizator do butelek i smoczkow i podgrzewacz ?
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-05-17 o 12:48 Powód: Blad |
||
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
Kasperka ja mam maxi cosi pebble
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Poczytaj sobie osiemgwiazdek to jest blog faceta który naprawdę zna się na fotelikach
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczytam zaraz Moze troche mi to ułatwi sprawe
|
|
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a co to jest
?Bo nie rozumiem tego wszystkiego |
|
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My byliśmy wczoraj na grillu i teściowa z jej siostra piły jakieś owocowe piwa. Rozmawiałyśmy jak one smakuje i teściowa pyta czy chce spróbować. Jak powiedziałam, że nie to temat był skończony. Z resztą tak jest u nas zawsze jak się nie zgadzałyśmy w sprawach dotyczących młodego to każda powiedziała co uważa, ale to twoje dziecko i zrobisz jak chcesz tak zawsze mówiła. Młody jak jest z moja babcią to zdarzy mu się jeść chrupki z mlekiem na obiad, ale babcia ma 73 lata i pilnuje mi go jak mam zajęcia. To przymykam oko na to. No i to jest moja ukochana babcia, więc rozumiecie
|
|
|
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi mi o to, ze jest niby ten fotelik i baza, a potem na ta sama baze mozna dokupic fotelik jak dziecko bedzie juz wieksze ?Nie mam pojecia w tym temacie ![]()
|
|
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie wiem, ale całkiem możliwe
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie jest jeszcze gorzej bo chce chociaz rok karmic a do tego zeby nie wracac po roku do pracy befziemy sie starac o drugie dziecko bo i tak chcemy parke.narazie takie plany i co z tego wyjdzie zobaczymy.ale jakby sie udalo to kolejne 2lata bez winka:/uff Witam tak w ogole wszystkie mamusie
|
|
|
|
|
#740 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż chciałoby się powiedzieć, że skoro jest taka nie odpowiedzialna, to niech się męczy z płaczącym dzieckiem i z ewentualnym chodzeniem po doktorach (bo nikt mi nie powie, że jak dziecko spędzi 3 h w foteliku to nie odbije sie to na jego kregosłupie), tylko własnie tego dziecka szkoda Niech sobie mówią o Tobie, co chcą... grunt, że Twoje dzieci będą szczęśliwe i zadowolone z tego, że mają taką "miastową mamusie" Cytat:
---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
ooo... to już życzę owocnych kolejnych starań
|
|
#741 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
tez nie wiem jak damy rade bo mamy marne wsparcie w rodzonie..ale nie chce wracac do pracy a potem znowu ciazowac tylko wole ciaglosc.najchetniej w ogole bym tam nie wracala bo robie na 3 zmiany i nocki po prostu wykanczaja.a jeszcze jak pomysle ze po nocce przyjde o 6 a tu dzieci to wymiekam i chyba nie wydole:/Tez mam winka jeszcze z wesela i czekaja bo maz woli inne trunki
|
||
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mravka, jak wrócił to było miło Hormony mi odpaliły, ja to wiem... bo to aż irracjonalne było ![]() Cytat:
Na zamontowaną bazę (ja mam zamiar iść do sklepu żeby mi to prawidłowo zamontowali) wkładasz tylko fotelik, który sam wpina się na "klik" i z glowy, nic więcej nie robisz. Ta pierwsza baza jest tylko do pierwszego fotelika (do 11 czy 13kg). Następny fotelik niestety trzeba zakupić z następną bazą, ale ta już posłuży na dłużej Jeśli chcesz wpinać ten pierwszy fotelik w stelaż joolza to też upewnij się, że wybrany fotelik jest kompatybilny
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie i maxi cosi i recaro pasuja do Joolz'a W sklepie juz bylismy, ale ja mam wrazenie, ze sprzedawcy nie wypowiadaja sie w tym temacie obiektywnie ![]() Dlatego tez czytamy w necie, sprawdzamy wyniki testow i bedziemy musieli sie zdecydowac...
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#744 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fotelik mam maxi cosi pebble plus Sterylizator tez mam (ale firmy nie pamietam ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
Ale isofix jest bardzo dobry i bardzo ułatwia sprawę. Jest bezpieczny a tak naprawdę większość nowszych samochodów ma ten system isofix. Jesli masz w samochodzie to ja bym sie nie zastanawiała. "klik" i jest dziecko wpięte do samochodu ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
Nie zgodzę sie. My mamy fotelik maxi cosi pebble plus i do tego baze 2wayfix. Najpierw podpinamy fotelik pebble a pozniej do tej bazy fotelik od 9 do 18 kg - 2waypearl. Wiec nie bede zmieniać bazy
|
|
#745 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Ja chyba kupie fotelik maxi cosi city
|
||
|
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Wróciliśmy z zakupów, kupilam sobie.... IRYSY. Pamiętacie te cukierki? Jeny, mi się tak z dzieciństwem kojarzą Siedzę i wcinam ![]() Obkupiłam Małą w smyku troszkę Zamówiłam w końcu wszystko online, bo dziś już w naszym sklepie przebrane z rozmiarów, a przez www też -30% więc żadna różnica.
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja bym tyle za baze nie dała tylko na te kilka miesiecy... Bo moja kosztowała tyle co sam fotelik (albo i droższa była) i wazne było, zeby starczyła ta baza na dosc długo
|
|
#748 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już 2 fotelik mam wybrany, jest bardzo dobrze oceniany i zależy mi na nim na tyle, że wydam znów kasę na bazę nawet się wiele nie zastanawiając Z 1wszym fotelikiem mam zagwozdkę, bo wymarzony (świetne wyniki w testach i opinie) nie pasuje do stelaża wybranego wstępnie wózka, a 2gi z kolei (zaraz po tym pierwszym w testach) ma gorsze opinie jeśli chodzi o wygodę malucha, przeczytałam, że dzieciom jest w nim niewygodnie i w zimowym kombinezonie ciężko pasy zapiąć... no i tak bądź człowieku mądry
|
|
#750 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Ja dopiero teraz się witam. Ciężki dzień dziś miałam. ach od rana coś bez humoru tylko płakałam i spałam. Teraz troszkę się ogarnęłam. TŻ poprzytuł, pomiział i jest lepiej. Cytat:
kiddy evolution pro 2. Wszystko nam zostało dokładnie wyjaśnione i porównane do innych, które braliśmy pod uwagę.Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.

czasami ciężko zrozumieć niektóre matki... zachowują się bardzo nieodpowiedzialnie, a później dziwią się, że dziecko ma taki, a nie inny problem...

super, ze juz macie wozek zamówiony no i decyzja genialna ! 

poczytam zaraz