![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Usuwanie blizn
przeciez to o czym piszesz-Mobilift nie jest na usuwanie blizn
z netu: Cytat:
Na blizny tyko laser Co2 albo frakcyjny i to pare zabiegów, a nie 2- 3 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
tez to miałam napisac ![]() ja na usuwanie dodalabym radiofrekwencje mikroiglowa plus osocze bogatoplytkowe albo komórki macierzyste ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Raczkowanie
|
Ja blizn potrądzikowych nabyłam się w zeszłym roku. Miałam wielkie gule na twarzy, które nie znikały tygodniami.
Obecnie jestem po jednym zabiegu laserem CO2 z osoczem. Niestety nie ma nawet najmniejszegoo efektu. W związku z tym, że idzie lato nie będę kontynuować laserów i myślę o radiofrekwencji mikroigłowej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
jeden zabieg to za mało... efekty sa ale po przynajmniej po 3 zabiegach, im głebsze to wiecej ich trzeba, robilabym je od wrzesnia do kwietnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Przyczajenie
|
Może to zależy od kliniki? Mi pani kosmetolog na darmowej konsultacji w xxx w Sopocie też przedstawiała kilka zabiegów i był wśród nich Mobilift, ale nie interesowałam się nim, bo wcześniej chciałam iść na Acnelan i kosmetolog nie widziała żadnych przeciwwskazań. Miałam 5 zabiegów. Poznikał i trądzik i przebarwienia, chociaż kilka blizn lekkich zostało, ale z tym juz nic nie zrobię
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2020-06-30 o 09:30 Powód: Reklama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Raczkowanie
|
Co najmniej 3 miesiące i im starsza blizna tym dłużej. Stosowałam po cc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Raczkowanie
|
Najprościej mówiąc to żel silikonowy, a ten ma właściwości zbliżone do zdrowej, ludzkiej skóry.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Raczkowanie
|
Przy redukcji różnego rodzaju blizn bardzo dobrze sprawdza się laseroterapia, np. laser CO2, iPixel, Emerge, a także mezoterapia mikroigłowa. Są to zabiegi, które należy wykonać w serii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Raczkowanie
|
violape, plastry silikonowe to jest po prostu terapia pierwszego rzutu w przypadku blizn. I nie ważne, czy to ciężka blizna pooperacyjna czy mniejszy uraz po wysiłku fizycznym.
Metody inwazyjne mnie samą odstraszają i nie chciałabym w nie brnąć w przypadku posiadania jakichś blizn. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Raczkowanie
|
Niedoskonałości w postaci blizn najlepiej usunąć za pomocą zabiegów laserowych np. laser CO2, Emerge lub iPixel. Pomocna może okazac się równiez mezoterapia mikroigłowa. Sa to zabiegi, które należy wykonać w serii- ilosć uwarunkowana jest od predyspozycji osobniczych oraz od stanu skóry.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 |
Raczkowanie
|
No przesadzasz z tym jedyne rozsądne rozwiązanie, bo sama znam dużo lepsze i poza wyjściem do apteki nie trzeba się z nikim umawiać. A o skuteczności terapii plastrami takimi jak Sutricon to wystarczy sobie poszukać informacji pod hasłem "blizny metoda silikonowa".
Edytowane przez 61a08125505a341f1365cc627294330b05bf0ff7_5eb5e47234ae2 Czas edycji: 2019-02-19 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
BAN stały
|
Osocze na blizny???ktos z Was robil?jaki efekt?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Raczkowanie
|
Najpierw te plastry typu Sutricon. A dopiero jeśli to nie pomoże to jakieś szmery-bajery-lasery. Sięgajcie najpierw po środki nieinwazyjne, a laser takowym nie jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Raczkowanie
|
zgadzam się w zupełności z Tobą. Najpierw warto spróbować mniej inwazyjnych metod, ja też korzystałam z plastrów i byłam bardzo zadowolona z efektów.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Przyczajenie
|
U mnie wcieranie różnych mazideł i tak skończyło się tym, że wylądowałam pod skalpelem. Na zabiegu byłam u xxx. Też słyszałam o bliznowcu na szczęście u mnie takie coś się nie pojawiło. Także jestem bardzo zadowolona że pozbyłam się blizny (była na dekolcie w widocznym miejscu)
Edytowane przez 61a08125505a341f1365cc627294330b05bf0ff7_5eb5e47234ae2 Czas edycji: 2019-02-19 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Przyczajenie
|
Ja stosuję plastry sikatris, jestem bardoz zadowolona ze względu na czas trzymania się plastra, jak i efekty po ich stosowaniu. Blizna wygładziła się i wygląda o wiele lepiej!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Przyczajenie
|
Plastry sutricon
Hej, stosował ktoś plastry sutricon na blizny potrądzikowe na TWARZY? Spotkałem się z wieloma opiniami ale były to głównie blizny w niewidocznych/mało widocznych miejscach. Dlatego mam ndzieję, że znajdę kogoś kto stosował je na twarz; były efekty? Noszenie jest komfortowe czy nie bardzo?
Z góry dzięki za odpowiedzi jeśli ktoś się taki znadzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Konto usunięte
|
Czy udało Ci się znaleźć rozwiązanie problemu blizn zanikowych?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
PannaM
|
Zupełnie rozumiem wasz ból dziewczyny.. miałam ogromną bliznę wzdłuż nadgarstka od dziecka (tak to jest jak chodzi się po za wysokich drzewach
![]() ![]() Ogólnie to usunęłam ją rok temu w Handproject i powiem wam, że jestem zachwycona. Nie ukrywam, strasznie się bałam, że nie będzie efektów, bo blizna ma już trochę lat, ale jest super! Polecam osobom zGdańska ![]() Edytowane przez MartynaLiczmanska Czas edycji: 2021-04-23 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.