|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawia
Mój tz raczej z tych sportowych więc koszule na spinki są mu totalnie obce. W garniturze też na codzień nie chodzi ale kupimy taki żeby mógł pójść jeszcze na inne uroczystości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawia
Jest wyraźna różnica w butach skórzanych a zwykłych, noga inaczej się zachowuje, oddycha, jest zdecydowanie wygodniej. Wiadomo, że można trafić na wygodne tanie nie skórzane buty, ale moje stopy źle reagują na kilka godzin w takim obuwiu, w życiu nie zdecydowałabym się na ślub w nie skórzanych butach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Zadomowienie
|
wlasnie sie zaczynaja wyprzedaze wiec mozna cos upolowac taniej!
Sent from my XT1032 using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Rozeznanie
|
Co do garnituru, to uważam, że dobrej jakości, klasyczny garnitur, bez udziwnień jest najbardziej elegancki, uniwersalny i przydatny także później (np. mój mąż zakłada garnitur od święta, w pracy nie potrzebuje).
Za to warto postawić na dodatki: białą koszulę z bawełny, skórzane buty i pasek, jedwabny krawat, ładną poszetkę. Jak również na dobre dopasowanie rozmiaru, dobrą długość rękawów i nogawek (wielu panów na ślubnych zdjęciach ma źle dobrany garnitur). Jeśli chodzi o buty to mam bardzo delikatne stopy, podatne na odciski i muszę mieć wygodne, naturalne buty, więc zgadam się, że tylko skóra. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() też uważam, że diabeł tkwi w szczegółach więc dodatki są istotne,plus dla Tż garnitur szyje się na miarę bo jest wysoki i bardzo szczupły więc Pan w salonie stwierdził, że łatwiej i ładniej będzie uszyć pod wymiar niż nanosić tyle poprawek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
Tak, to prawda. Często faceci mają za długie rękawy i za długie nogawki
![]() Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2015-06-26 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Konto usunięte
|
ja ostatnio mierzyłam fajne buty od polskiego producenta właśnie, 219zł kosztowały, a dla porównania moje upatrzone w gino rossi były po 400zł o ile dobrze pamiętam.
no i żałuję, ze tych butów nie kupiłam, ale tż mówił, że może jeszcze poczekam, że może coś bla bla i ostatecznie wyszłam ze sklepu. mogłam go nie słuchać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam te białe błyszczące kamizelki w jakieś wzory i dobrego obowiązkowo taki sam krawat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Haha... Aż widzę taki obrazek oczami wyobraźni... A te kwiaty zamiast poszetki to juz hit. A propos, kiedyś w jakimś durnym teleturnieju jakiś pan na pytanie "co sie nosi w butonierce" odpowiedział bez wahania, "buty!" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Zadomowienie
|
[1=911814027737b2fb3720807 5fbc353dc82d7d123_64640b1 bca2a5;51884230]Haha... Aż widzę taki obrazek oczami wyobraźni... A te kwiaty zamiast poszetki to juz hit. A propos, kiedyś w jakimś durnym teleturnieju jakiś pan na pytanie "co sie nosi w butonierce" odpowiedział bez wahania, "buty!"
![]() w sensie ze ktos wsadza kwiaty do butonierki???? serio???? szczerze mowiac ja sie spytalam w kwiaciarni i w sklepie z garniturami gdzie ten kwiat sie wpina (bo nigdy tego nie robilismy) to nam wytlumaczyli ![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Rozeznanie
|
Świadomość się powili zmienia, ale kwiaty w kieszeni to nadal standard (bardzo rzadko widzę żeby ktoś faktycznie miał kwiat w butonierce).
Za to polecam pooglądać zdjęcia ślubów, które odbyły się kilkanaście lat temu. Jest tam wszystko: garnitury a długie i za duże o 100 rozmiarów, kremowe, beżowe garnitury, białe lub wiśniowe buty, kamizelka i jakiś dziwny węzeł z wzorem z dywanu. oleandra123 kwiat się właśnie wkłada do butonierki ![]() Edytowane przez Aniela88 Czas edycji: 2015-06-26 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Konto usunięte
|
mój Tata też
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 | |
Zadomowienie
|
Oj tak, niektórzy panowie młodzi wyglądają strasznie...kwiaty w brustaszy -kiedyś standard, teraz na szczęście coraz rzadziej widuję
![]() niestety same panie pracujące w niby-"prestiżowych" sklepach z garniturami mają bardzo nikłą wiedzę o towarze, który sprzedają i to też jest problem, bo automatycznie źle doradzają przyszłym panom młodym - uważały, że ok są za długie/źle układające się nogawki, koszula bez krytej plisy do muchy, za długi rękaw marynarki itp. - jak byliśmy z narzeczonym na poszukiwaniach jego stroju to widzieliśmy mnóstwo takich sytuacji. Standardem już jest, że do smokingu doradzają koszulę frakową, typową koszulę smokingową bardzo ciężko znaleźć. Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez weronika9999 Czas edycji: 2015-06-26 o 10:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Do tego koszula za 140 i buty za 200. Mojemu mężowi poca się strasznie nogi. W sztucznych butach by mu zgniły. Co do szycia sukienek za 300zł to nie wiem. Bo ten kolor biały = ślubny i trzeba zapłacić 800zł. Przerabiałam temat-sukienka wieczorowa w kolorze białym jest ślubną dla każdej krawcowej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Moja przyszła szwagierka szyła ostatnio sukienkę białą koronkową na cywilny. Rękawki 3/4, długość za kolano. Zapłaciła 100zł za materiał i 150zł za krawcową, która ogarnęła wszystko w 5 dni :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Zadomowienie
|
moi rodzice tez ale oni brali slub w latach 70tych, styl z lekka boho ale nadal klasycznie, suknia prosta szyta na miare, garnitur tez, a goscie
![]() ![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Konto usunięte
|
A mój ojciec miał białe skarpetki do czarnych mokasynów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Konto usunięte
|
zazdroszcze. Ja miałam problem z uszyciem krótkiej sukni nawet za tysiaka. Krawcowe potrafiły tylko jęczeć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zgadzam się, że w sklepach z modą męską często wciskają kit, np. nam chcieli kilka razy sprzedać za dużą marynarkę, upierając się, że przecież dobra. Koszula pod kolor sukni to też klasyka. Mąż miała śnieżną i jakoś nikt nie wpadł w panikę, że mam brudną suknię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Nam pokazali w UK w salonie jak się dobiera garnitur - koszula musi wystawać na dwa palce za rękaw marynarki, spodnie moga się załamywać, ale nie układać w fałdki. Marynarka maksymalnie na dwa guziki. Jeszcze dużo tego było, ale na obecną chwilę nie pamiętam.
Ale jak nam babka chciała wcisnąć kit w PL że przecież rękaw marynarki musi być do połowy dłoni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Konto usunięte
|
Jest taki (chyba) krawiec, bloger i propagator klasycznego i eleganckiego stylu, Tomasz Miler, który na swojej stronie miał chyba kilka artykułów na temat męskiej mody ślubnej, warto poczytać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny a tak trochę z innej beczki: czy Wasi i Tż rodzice się znają? my jesteśmy razem ponad 4lata, mój Tata poznał rodziców Tż jak pomagał nam przy przeprowadzce do obecnego mieszkania 3lata temu, Mama jeszcze ich nie poznała. Jutro mamy spotkanie u moich rodziców bo stwierdzili, że za niecałe 4 miesiące ślub a oni się nie znają i jak tak może być
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- askawtn millerszyje.pl ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
Spotkanie rodziców to masakra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Konto usunięte
|
Kashmirka, na pewno przez dwa l? Miller? A nie Miler? (wiem, że to nieważny szczegół, ale z ciekawości pytam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;5188494 5]zazdroszcze. Ja miałam problem z uszyciem krótkiej sukni nawet za tysiaka. Krawcowe potrafiły tylko jęczeć[/QUOTE]
Ta moja szwagierka trafiła do jakiejś krawcowej, która jest mamą jej przyjaciółki, więc wiesz.... Moi rodzice znają tatę TŻta. Mamy nie mieli okazji poznać, ale nie martwię się o to spotkanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.