|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chamy, prostaki i niekulturalni ludzie
Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Nic jej nie powiedziałaś? |
|
|
|
|
|
#722 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie ostatnio jakaś stara kobita popychała w kolejce jak stałyśmy po chleb do takiej budy na targu. Przyszła moja kolej, osoba przede mną zbierała się żeby odejść, kobieta w tej budce pyta co chcę kupić i już chciałam ruszyć bliżej lady, a ta baba za mną dawaj pchać mnie do przodu. Normalnie łapą mnie popychała. Odwróciłam się, ofuknęłam ją żeby mnie nie pchała i trzymała ręce przy sobie to ta do mnie, że mam się żywiej ruszać, a nie jak staruszka A wczoraj na poczcie weszła kobieta z małym chłopcem, takim już z dwuletnim. Dziecko weszło, powiedziało do zgromadzonych w środku dorosłych 'dzień dobry' i co ? Nikt się nie kwapił żeby odpowiedzieć, bo to przecież tylko dziecko się wita Żenada do sześcianu. A potem narzekania jaka ta młodzież okropna i niewychowana.
|
|
|
|
|
|
#723 |
|
Zadomowienie
|
Biedny chłopczyk
Sama pamiętam jak byłam w przedszkolu i babcia zawsze mnie popychała na środek sali aby mówić dzień dobry itp. a jak wszyscy mnie olewali to bardzo to przeżywałam później i nie chciałam już być miła.
|
|
#724 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Postawiłam się w jego butach, bo mam takiego chama sąsiada (taki starszy już, po 60tce), który nikomu nie odpowiada na powitanie i raz się na niego nadziałam (pierwszy i ostatni powiedziałam mu 'dzień dobry'), to wiem, jakie to niemiłe uczucie być tak olanym. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2015-09-24 o 14:42 |
|
|
|
|
|
#725 |
|
Life is a drink ...
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5288143 9]Gdzie się tym starym ludziom wiecznie tak cholernie spieszy ? [/QUOTE]
Też mnie to zastanawia.... Miałam kilka przygód z babciami. W markecie wiadomo przyjdzie dzień targowy to dużo ludzi się kręci i babcie też. Raz narzekają, że o jejku jakie kolejki tyle trzeba czekać a jak ma już skasowane zakupy to sama zanim swoje zapakuje to ja czasami zdąże skasować 10 klientów z 2 bułkami, serkiem i batonikiem.... Raz miałam taką sytuacje, że była sobie babcia z dwójką dzieci (wnuki chyba bardziej cierpliwe od babci) i zrobiła się kolejka więc automatycznie wołam do kasy obok (mówie do której ma już ustawić swoje zakupy) i poczekać kilka sekund za kasjerką to jak tylko położyła na taśmie zakupy zaczęła wykrzykiwać, że JAK W TEJ CHWILI NIKT NIE PRZYJDZIE TO ONA ZOSTAWIA TE ZAKUPY.
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
Często widzę takie obłudne babunie, co to w kolejkach, sklepach, lumpeksach, rozpychają się łokciami jak nikt inny, dziarsko buszują, okazy zdrowia po prostu, ale w autobusie jak im nie ustąpisz, to jeszcze któraś gotowa laską przywalić
|
|
|
|
|
#727 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
;____________; |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie mega chamskie jest mówienie do innych w trzeciej osobie. Dziś facet przy kasie "skasuje mnie te piwa", wyciąga rękę z kasą "policzy sobie". No ludzie!
|
|
|
#729 |
|
Konto usunięte
|
No do mnie lekarz weterynarii mowił jeszcze lepiej w liczbie mnogiej typu" przyjdzcie, zrobcie" lol.
Dzis Rom jadacy rowerem srodkiem chodnika uraczył mnie soczystym "âââ☠pier...sie" bo nie raczyłam sie odsunac przed mknacym rowerzysta. Myslalam , ze od jazdy rowerem jest jezdnia a nie chodnik na przystanku. Edytowane przez 201605311017 Czas edycji: 2015-09-24 o 19:23 |
|
|
|
|
#730 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#731 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#732 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dlaczego dostapilam takiego zaszczytu to nie wiem |
|
|
|
|
|
#733 |
|
Konto usunięte
|
Mama mojej koleżanki zaginęła ponad 3 lata temu. Dzisiaj wpadłam do tej koleżanki na kawę. W którymś momencie jej młodsza siostra (12 lat) wpada do domu cała zaryczana. Okazało się, że na mieście spotkała znajomą matki z pracy (starszą babkę, blisko emerytury), która po krótkim wstępie (och, pracowałam z twoja mamusią, ale jesteś podobna, ple ple ple) wyjechała do niej z takim tekstem: "A powiedz mi, ja nikomu nie powiem, mama się do was odzywa? Mi możesz powiedzieć. Ja wiem, że ona nie mogła wytrzymać z waszym ojcem. To jak? Dzwoni do was?"
|
|
|
|
|
#734 |
|
BAN stały
|
Ja dziś dostałam ochrzan od klientki bo zamieniłam dwa słowa z nową zmienniczką (nie ma innej opcji jak przy stanowisku pracy)
Podeszłam z uprzejmością do nowej zmienniczki a ta popatrzyła na mnie z góry i powiedziała,że ona sobie dorobia tu tylko bo ma rentę (cała wyfiołkowana i w żadnym stopniu nie wyglądała na chorą) i stwierdziła,że ona tylko dorabia sobie i to dla rozrywki i (spojrzenie na mnie chamskie) nie musi tak tyrać ![]() Na TapTalk z antycznego telefonu |
|
|
|
|
#735 | |||
|
Rozeznanie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5288143 9]Oszalałaś, JAŚNIE PANI będzie Ci mówiła 'przepraszam' ?! Jeszcze czego !
Mnie ostatnio jakaś stara kobita popychała w kolejce jak stałyśmy po chleb do takiej budy na targu. Przyszła moja kolej, osoba przede mną zbierała się żeby odejść, kobieta w tej budce pyta co chcę kupić i już chciałam ruszyć bliżej lady, a ta baba za mną dawaj pchać mnie do przodu. Normalnie łapą mnie popychała. Odwróciłam się, ofuknęłam ją żeby mnie nie pchała i trzymała ręce przy sobie to ta do mnie, że mam się żywiej ruszać, a nie jak staruszka A wczoraj na poczcie weszła kobieta z małym chłopcem, takim już z dwuletnim. Dziecko weszło, powiedziało do zgromadzonych w środku dorosłych 'dzień dobry' i co ? Nikt się nie kwapił żeby odpowiedzieć, bo to przecież tylko dziecko się wita Żenada do sześcianu. A potem narzekania jaka ta młodzież okropna i niewychowana.[/QUOTE]Na targ może ---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- Cytat:
I jeszcze zazwyczaj jest tak, że nie siadają koło okna, tylko na wylocie, tak ,żeby ludzie jej chyba nikt koło niej czasem nie usiadł.---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ---------- [1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;52898983]Mama mojej koleżanki zaginęła ponad 3 lata temu. Dzisiaj wpadłam do tej koleżanki na kawę. W którymś momencie jej młodsza siostra (12 lat) wpada do domu cała zaryczana. Okazało się, że na mieście spotkała znajomą matki z pracy (starszą babkę, blisko emerytury), która po krótkim wstępie (och, pracowałam z twoja mamusią, ale jesteś podobna, ple ple ple) wyjechała do niej z takim tekstem: "A powiedz mi, ja nikomu nie powiem, mama się do was odzywa? Mi możesz powiedzieć. Ja wiem, że ona nie mogła wytrzymać z waszym ojcem. To jak? Dzwoni do was?" To co ta kobieta zrobiła to można zinterpretować jako, że albo udawała nieświadomą i chciała po prostu zrobić na złość albo naprawdę jest jakaś nie teges ---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ---------- Cytat:
DOPIS: W ogóle to przypomniałam sobie moje czasy technikum. Mieliśmy taką wychowawczynie, która była totalną nogą z matmy... Raz przyszła do klasy i liczyła nas nie 1,2,3 ... tylko pół, jeden, jeden i pół, a potem wpisała to do dziennika Edytowane przez blackcherryx94 Czas edycji: 2015-09-26 o 01:32 |
|||
|
|
|
|
#736 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem jak Was, ale mnie irytuje przepychanie sie pasazerow w komunikacji miejskiej. Siedzi sobie taka kwoka/kwok od okna i nie powie przepraszam, tylko sie przepycha i depcze po nogach.
Noszzzz kurka czy tak trudno, kogos przeprosic? |
|
|
|
|
#737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli jesteśmy już przy tematach autobusowych. Denerwują mnie starsi ludzie, którzy pytają o czas odjazdu autobusu. Pytania te to typu: o której piątka podobno to młodzi nie są kulturalni, ale to staruszkowie nie znają kompletnie słowa przepraszam i dziękuję.
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo jak jest tłok; a tu osobnik na chama ciśnie ciężko zrozumieć,że najpierw wysiadają ci co przy drzwiach potem ze srodka-normalna kolej rzeczy,[LIST] lub akurat na zakrecie ktoś sie pcha,bo chce przejsc i z tekstem"zabierz pani reke",albo po prostu nagina na rękę i mało co nie połamie...czego mam sie trzymać powietrza?? "Zwracam uwagę grzecznie acz stanowczo,że" proszę chwilę poczekać,bo jest zakret i sie wywale jak nie bede trzymać "-ale ja wysiadam, -dobrze zaraz przepuszczę-ale ja muszę -muszę to sie przytrzymać ja Tak młodzi powinni być kulturalni,kłaniać się, ustępować,byc życzliwym,ułożonym, nie przeklinajacym, i wogle och i ach,a starszych nie obowiazują te"zasady" kultury.
|
|
|
|
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#740 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
O to mi chodzi. Powiedz sama czy jakby ten koleś ładnie Cię poprosił to byś nie była miła?
|
|
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nienawidzę, gdy ktoś dotyka moich rzeczy! W lumpeksie ostatnio babcia złapała w rękę mój koszyk i go przestawiła i to mnie rozjuszyło. Bo to już i chamstwo, i brak wyobraźni. Tam gdzie chodzę, jest masa ludzi, bajzel i duży ruch, ktoś może mi coś z koszyka podprowadzić w każdej chwili z portfelem, który jednak z torebką zostawiam przy kasie włącznie. Ale babcia o tym nie wie, bo skąd. Lepiej samemu rozporządzać cudzymi rzeczami.
|
|
|
|
|
|
#743 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#745 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#746 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w dużych sklepach są kamery, lump to lump i tam naprawdę jest łatwo komuś coś ukraść. Dlatego tam akurat jestem przeciwko jakiemukolwiek ruszaniu czyichś rzeczy. Poza tym zawsze można poprosić o przestawienie jak coś komuś przeszkadza. Nie rozumiem rowniez, czemu ktoś mi wyciąga leżącego na podłodze ciucha spod nóg i mi o tym nie mówi, bo nie mam ochoty wywalić się na podłogę z płytkami
|
|
|
|
|
|
#748 |
|
BAN stały
|
W dużych sklepach są kamery, jest ochrona a klienci i tak wyjadają jedzenie, kradną albo niszczą towar i wrzucają na inne półki także bez obaw.
Na TapTalk z antycznego telefonu |
|
|
|
|
#749 |
|
Zadomowienie
|
Chamy, prostaki i niekulturalni ludzie
Wkurzają mnie ludzie nie szanujący czyjejś własności- w tym wypadku aut ktore zostawiamy na parkingu, moje jest dosc mocno poobijane przez ludzi którzy zbyt szeroko otwierają swoje drzwi albo sa bardzo grubi albo nie pilnują swoich dzieci albo robią to specjalnie bo niektóre ślady sa duze ...nigdy nie uszkodzilam komuś auta w ten sposób wiec dla mnie to jakis perwers jak ktoś sie w ten sposób zachowuje cham i burak
Irytuje mnie tez to jak paniusie w rossmankach i sp otwierają kosmetyki np balsamy do ciała i wsadzaja do nich nochy albo tusze i oglądają szczoteczki. Raz w mArkecie widziałam tez jak jakas babcia odwijala masła z papierka i wąchala je przytykajac nos do kostki .. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez o_Khaleesi_o Czas edycji: 2015-09-27 o 10:39 |
|
|
|
|
#750 |
|
BAN stały
|
Dziś klientka na mnie wymuszała bym dała jej jedno ciastko bo ona kupi kota w worku a z jednym ciastkiem nie będzie do kasy leciała , odmówiłam i była niezmiernie obruszona i obrażona . Dalszą rozmowe prowadziła w sposób taki jakbym ją okradła albo oszukiwała w żywe oczy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

Sama pamiętam jak byłam w przedszkolu i babcia zawsze mnie popychała na środek sali aby mówić dzień dobry itp. a jak wszyscy mnie olewali to bardzo to przeżywałam później i nie chciałam już być miła.

dlaczego dostapilam takiego zaszczytu to nie wiem 

siedzi, taka, a widzi, ze ktos idzie i nie ustapi miejsca
i to mnie rozjuszyło. Bo to już i chamstwo, i brak wyobraźni. Tam gdzie chodzę, jest masa ludzi, bajzel i duży ruch, ktoś może mi coś z koszyka podprowadzić w każdej chwili