|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
magda ja mam wizytę tego samego dnia co Ty, ale już zaokrągliłam
|
|
|
|
#723 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry, u Nas dzis zimno brr...
Dziewczyny gratki udanych wizyt i nowych tygodni i powodzenia na glukozie![]() Czarnula jaka masz wade? Ja mam w okolicach -8, bylam u okulisty znalazla zwyrodnienia na siatkowce ale male. Powiedziala ze jak sie upre to moglo by byc SN ale wskazania do cesarkk wypisala. Tylko co z tego jak z tego co mi gin powiedziala to tylko sugestia a ostateczna decyzje i tak podejmuje lekarz przyjmujacy porod. Ja wolalabym CC, bo moze i siatkowka w tragicznym stanie nie jest ale zakaz dzwigania czy biegania mam od dawna. Wada mi leci caly czas do przodu. Zaden lekarz nie da gwarancji ze przy parciu nic sie nie stanie a wzroku nikt mi nie zwroci. :/ ehh dla mnie to temat ktory caly czas mnie meczy. :/
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma co zaokrąglać
Czekam na tą wizytę 2 msc i siedzę jak na szpilkach ty to chociaż płeć znasz a ja nico ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Ja mam to szczęście, że po okresie dojrzewania wada mi się zatrzymała. Wiem, ze to trochę nierealne przy krótkowzroczności, ale jak w wieku 18 lat miałam -4, tak nadal mam -4
|
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Mi lekarka powiedziała, że według niej bezpieczniejsza byłaby dla mnie cesarka, ale tak jak Tobie small, że to i tak decydują w szpitalu i mogą mi jej odmówić. Czytałam w necie i dziewczynom w moim przypadku podobno zdarzało się, że odmawiali, bo nie jest to ujęte jako bezwzględne wskazanie...
magda mi wiele okulistów mówiło, że wada przestaje się powiększać po 22 r.ż. u krótkowidzów (jeśli nie ma innych problemów, tak przypuszczam). Ma to związek z czymś tam. |
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez juz rozmawialam z mama na ten temat i to lekarz decyduje o tym czy bedzie cc z powodu wady wzroku. Jak to mi mama powiedziala musi byc duza wada i jasne wskazanie do cc.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
W ciąży może się wzrok pogorszyć, z reguły wszystko wraca do normy po. Mnie kilku lekarzy powiedziało, bo jeszcze przed ciążą się tym interesowałam, że sama wada nie jest wskazaniem, stan siatkówki odpowiada za to, czy jest wskazanie. Przy dużej wadzie minusowej, często siatkówka jest cieniutka, stąd to się łączy. Podobno można mieć i wadę -10 i siatkówkę ok i wtedy SN jest jak najbardziej ok.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Gratki za wszystkie udane wizyty i nowe tygodnie ![]() Mojakaren, Kasiulenkowo, Baby gratki super zakupów! Kinga powodzenia na glukozie. Mnie też czeka, a odkładam w nieskończoność, a wizyta u gin już za tydzień... Co do terminu to u mnie dopiero to jest pokręcone. Wg ostatniej miesiączki wychodzi 30.12., a z USG 12.01. Na ostatnim genetycznym lekarzowi wyszedł termin 07.01. I bądź tu mądry ![]() Kopniaki czuję tak pod pępkiem z reguły, no chyba że siedzę to niżej i to raz z jednej raz z drugiej strony. Także mam małego wierciuszka w brzuchu ![]() I witamy się w 25 tygodniu
|
|
|
|
#730 |
|
Rozeznanie
|
Kciuki za wizyty
![]() Dotka, ja też w większości ruchy czuję poniżej pępka. Baby super zakupy. Czarnulax nie wiem jak to jest z tymi wadami bo ja jako dziecko miałam korekcyjne plusy potem było ok, ok 18 okazało się że -0,25 mam, a okulary zaczęłam nosić w wieku 24 lat -1, teraz mam 29 i nosze -1,5 chociaż wydaję mi się że słabiej widzę i muszę do okulisty się wybrać. Ale to po ciąży bo też słyszałam że jeśli pogłębienie nastąpiło w trakcie to może się później unormować. Chociaż moja wada przy waszych jest nieznaczna dziewczyny.
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mówię co mi lekarze mówili
Organizm jak wszyscy wiemy to NIE JEST matematyka, wpływa na to wiele czynników. To są pewnie takie statystyczne dane, a każdy organizm jest inny.niepozorna gratki
|
|
|
|
#732 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w koncu dzisiaj sie chyba zabiore za zakupy butelkowo pieluchowe. Jakos sie zebrac do tego nie moge
|
#733 |
|
Zadomowienie
|
Czarnula u mnie gin czekał co powie okulista. Potem juz tematu nie było. Magda super ze taka reakcja na tatę
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(jeśli chodzi o akcesoria) Wczoraj poszło kolejne m.in. z przewijakiem. Ciekawe gdzie my to będziemy składować
|
|
|
|
|
#735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jakiej firmy butelki wybralyscie? I jakie pojemnosci?Przewijak od kolezanki dostane takze kupie tylko przescieradelka z tym trzymaniem to najbardziej sie zastanawiam gdzie upchniemy wozek i lozeczko poki
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-09-23 o 10:15 |
|
|
|
|
#736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
), a wózek wcisnęłam w kąt między łóżeczkiem a ścianą Przewijak mam zamiar położyć pod łóżeczko albo na szafę Idź ktoś za mnie do tej szkoły
|
||
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.google.pl/search?q=łożec...-71WnjB7gIM%3A
dostaliśmy od moich rodziców takie łóżeczko myślicie że mozna zrobić przewijak na tej komodzie? tylko co dać na to? |
|
|
|
#738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja już po wizycie i po glukozie. Glukoza sama w sobie smaczna, taka mało słodka i smakowała mi jak winogron (nie wiem czy to możliwe) czułam się bardzo dobrze nic nie wskazywało, że będzie źle. Aż minęło godzina i 5 min i jak w momencie mi się słabo, to aż czarno mi się przed oczami zrobiło, mąż zawołał pielęgniarkę, zaprowadziły mnie na łóżko położyłam się przy otwartym oknie z nogami do góry i po chwili zaczęłam widzieć świat. Ale już niewiele brakowało, aż tak dziwnie to mi w życiu nie było. No, ale przeszło i miałam dalej badania. Skurczy w macicy brak, serduszka posłuchałam z 20 min bije mocno i prawidłowo, szyjka długa zamknięta, wszystkie organy w porządku waga ok 930 gram, ale mówi że 100 gram to trzeba brać błędu. I uwaga ... potwierdza się ostatnie USG mamy chłopaka
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
KASIULENKOWO, na pewno można zamontować przewijak
BABY, mam astygmatyzm, wg lekarza wada zawsze może się pogorszyć. U mnie zwłaszcza przez wzgląd na pracę, niestety miał rację, ale wada jest jeszcze za mała by nosić okulary wg mnie (+0.5 i +0.25 miałam rok temu, teraz nie sprawdzałam ). Co do wyprawki to WOW ![]() KINGA, dobrze, że mimo przebojów dotrwałaś do końca
|
|
#741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super ze wszystko z maluchem i z Toba w porzadku. No i ze przetrwalas jakos ta glukoze choc latwo nie bylo. Dobrze ze z mezem bylas. Moze u Was maja rozne smaki ![]() Duzy juz ten Maluch. Zaraz bedzie 1kg to juz kawal klocka
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
lune1992 fajnie, że wizyta udana
![]() malwi89 moim zdaniem wielkość brzucha nie jest wyznacznikiem czy dzieć dobrze rośnie. wbrew pozorom tam w środku mamy duuuzo miejsca i nawet na wątku widać, że są dziewczyny, które już od dawna mają ciażowe brzuszki, a są też takie, które wygladają jakby zjadły porządny obiad pietrusiowata ja nawet nie wiem jaki miałabym tp wg OM bo miałam dlugie i nieregularne cykle wiec bazuję tylko na USG. Cały czas pokazuje mi zbliżone daty - do tej pory był to 31.01. a ostatnio 29.01. kinga1701 powodzenia na wizycie! baby montana super te rzeczy dla malucha! i świetnie, że masz zaakceptowany ten wniosek urlopowy Ja na początku czułam ruchy bardzo nisko - pod linią majtek. Teraz już zdarzaja sie dużo wyżej, pod pepkiem i koło niego - ale mi gin mówił, że macica już wysoko, 2 palce nad pępkiem wiec młody może szaleć
|
#743 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie ma sprawy i Tobie też Cytat:
Cytat:
Jak ktoś ma bardzo nieregularne cykle to TP się ustala w na podstawie usg, najlepiej tego z pierwszych badań prenatalnych Aczkolwiek ja miałam cyk książkowy (bo stymulowany i monitorowany na usg co drugi dzień), dokładnie wiem kiedy miałam owulke (w 13 dniu cyklu) a mimo to Dzieć jest od samego początku większy w stosunku do OM o 5 dni i uparcie wychodzi mi termin na Sylwestra Cytat:
![]() Cytat:
) muszę zmieniać szkła i soczewki ![]() Ja nie mam dużej wady ale chyba i tak na wszelki wypadek się do okulisty przed porodem skoczę, niech sprawdzi czy z siatkówką na pewno jest ok
Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2015-09-23 o 11:04 |
||||||
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
kinga no to gratulacje
i jaki on już duży ![]() magdusia ja zamówiłam 125ml, nie wiem czy potrzeba od razu tą większą? U nas łóżeczko nie rozłożone jeszcze, bo nie wiem gdzie by stało. A z wózkiem to też będzie problem gdzie go wstawić teraz jak kupimy. |
|
|
|
#745 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny gratulacje wizyt, no i Kinga gratuluję potwierdzonego synusia
![]() Ja nie kupuje na razie nic większego gabarytowo bo mam wieczny remont w domu i wolę kupic jak juz sie skończy. Ostatnio mama powiedziała ze zbiera dla wnuczki na wózek wiec coś nas to podratuje. |
|
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wpisać chłopczyka na pierwszą stronę?![]() dobrze ze jakoś przetrwałaś glukozę
|
|
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia, czyżby
na porodówce? ![]() U mnie z kolei też to jest śmieszne, że niby długie cykle, a w sumie wg początkowych USG, to termin się pokrywa właśnie z OM. Raz tylko wyszedł termin na 21.01, czyli 3 dni później, ale tak to jak w mordę strzelił 18.01 ![]() Kinga, gratki syna! Jak z imieniem? ![]() Baby, ładne zakupy
|
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia no już chyba można dopisać
Dotka imienia brak
|
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
Gin powiedział, że pokój na niebiesko można malować to już chyba można mu wierzyć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

08.09.2012 

Przewijak mam zamiar położyć pod łóżeczko albo na szafę 

na porodówce?