Mamusie październikowe 2015, część 8 :) ! - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-27, 23:21   #721
niud
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 8 :) !

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Ale mnie TŻ wkurzył :/. Woził gości weselnych i w podziękowaniu dostał od młodych 2 wina i 3 butelki wódki. Jutro idzie do pracy, ale nie przeszkodziło mu to w wypiciu butelki wina i około ćwiartki czystej :/. Jak mu mowię, ze moge zacząć rodzic i musi mnie ktos odwieźć do szpitala stwierdził, ze sa taksówki, a jak mu powiedziałam, ze nie wpuszcza go na porodówkę, zeby córkę zobaczył, to stwierdził, ze nie jest pijany i nic od niego nie czuć, wiec go wpuszcza . To sie przestałam do niego odzywać. Teraz śpi i tylko mnie wkurza, bo nawet ubrań nie ściągnął :/. Na ogół jest naprawdę kochany i pomocny, ale po takich akcjach mam wrażenie, ze tak naprawdę ma nas gdzieś i nie zależy mu na zobaczeniu córki po porodzie ;/. Nie mowię, zeby skakał ze szczęścia i piruety na porodówce robił, ale mógłby pokazać, ze chce byc tata, a nie tylko ojcem, ktory spłodził i na tym koniec jego roli :/. A ostatnio mam wrażenie, ze wszystko związane z Kinga bedzie na mojej głowie, a do tego wszystkie domowe obowiązki. Bo przeciez on bedzie albo w pracy (pracuje po 12h) albo zmęczony po pracy i w dzien wolny bedzie chciał odpocząć :/.
Jeżeli wcześniej o tym nie rozmawialiście na spokojnie, powiedz mu jutro to samo, jak będzie trzeźwy. Może coś do niego dotrze.
Mój pije max. jedno dziennie, więc bezpiecznie i niby też dla smaku i w sumie mu wierze, bo pije same wynalazki.

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Mój by się nie odważył, bo bym umordowała chyba. Kupuje sobie bezalkoholowe piwka Choć nie wiem po co to, bo tak normalnie też nie ma w zwyczaju tak pić na codzień. Twierdzi, że lubi ten smak, ale to tuczące i się dziwi, że mu brzuch znowu rośnie heheh
Bezalkoholowe jest mniej kaloryczne około 30 kcal w 100 ml - sama dziś jedno małe wypiłam

Oliath ten Twój brzuch to jakieś przeokrutne oszustwo !
Mała bardzo ładny kącik dla Gabi

Edytowane przez niud
Czas edycji: 2015-09-27 o 23:26
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 23:34   #722
mala29lll
Zakorzenienie

Amelie może TOmuś będzie szybciej się najadał Możesz spróbować, a jak sie będziesz meczyć to przejdziecie na MM i już

Przez te bezsenne noce chyba skończę robić kocyk przed porodem

O kurde ale miałam dziwne uczucie w głowie. Jakby mi krew z dużą siłą uderzyła i tak z 3 sekundy, aż mi sie zakręciło i koniec:/ hmmm..coż to było ciekawe?

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

Niud ja nie lubię bezalkoholowego piwa. Jak już to zwykłe z cyrtynką, a że nie mogę teraz to w ogóle nie tykam
Stary 2015-09-27, 23:42   #723
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Niud ja nie lubię bezalkoholowego piwa. Jak już to zwykłe z cyrtynką, a że nie mogę teraz to w ogóle nie tykam
Ja w sumie też nie, tylko bavaria mi podchodzi

Jakoś mi się spać dziś z tych pozytywnych emocji nie chcę, ale się zmuszę, jeszcze tylko masaż krocza i lulu.
Pamiętajcie jak będziecie wstawać w nocy na siku żeby rzucić okiem na księżyc !
Stary 2015-09-27, 23:44   #724
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Ja w sumie też nie, tylko bavaria mi podchodzi

Jakoś mi się spać dziś z tych pozytywnych emocji nie chcę, ale się zmuszę, jeszcze tylko masaż krocza i lulu.
Pamiętajcie jak będziecie wstawać w nocy na siku żeby rzucić okiem na księżyc !
JA bym nie sięgła tam Ledwo się golę
Stary 2015-09-27, 23:57   #725
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
JA bym nie sięgła tam Ledwo się golę
Hmmm, ja jakoś bez najmniejszego problemu. Przy masażu nie trzeba widzieć Ja z kolei zgodnie z zaleceniami z SR, golenie póki co odpuściłam, więc mam jeden problem z głowy

Dobranoc !
Stary 2015-09-27, 23:59   #726
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Hmmm, ja jakoś bez najmniejszego problemu. Przy masażu nie trzeba widzieć Ja z kolei zgodnie z zaleceniami z SR, golenie póki co odpuściłam, więc mam jeden problem z głowy

Dobranoc !
JA nie pisze o widzeniu, bo to w ogóle nierealne, ale kwestia samego sięgania Dobranoc

CIekawe czy się komuś akcja nie rozkręci w krwawą noc?
Stary 2015-09-28, 00:44   #727
natalia_b
Wtajemniczenie

Wstawalam do Małej i teraz zasnąć nie mogę. Nici z mojego planu urodzenia w krwawa noc
U nas też kładą do szpitala w dzień terminu ale musze porozmawiać z moim doktorkiem bo przecież mam jedno dziecko w domu do ogarnięcia. Nie wiem jak wytrzymam bez niej 3 dni a co dopiero wiecej

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-28, 00:49   #728
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalia_b Pokaż wiadomość
Wstawalam do Małej i teraz zasnąć nie mogę. Nici z mojego planu urodzenia w krwawa noc
U nas też kładą do szpitala w dzień terminu ale musze porozmawiać z moim doktorkiem bo przecież mam jedno dziecko w domu do ogarnięcia. Nie wiem jak wytrzymam bez niej 3 dni a co dopiero wiecej

Ja tez nie spie przez potworka , myslalam ze sie pozniej obudzi to bym ksiezyc zobaczyla a tu lipa jak teraz zasne to chyba juz nad ranem sie obudze
U mnie chyba te klada w dzien tp na szczescie ja w szpitalu nie rodze
Dobrze ze zaraz przy TP wywoluja nie woadomo jak wody czy nie sa zielone , dziecko napewno juz jest donoszone wiec lepiej aby bylo po za brzuszkiem po 40 tygodniu
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 00:51   #729
natalia_b
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Ja tez nie spie przez potworka , myslalam ze sie pozniej obudzi to bym ksiezyc zobaczyla a tu lipa jak teraz zasne to chyba juz nad ranem sie obudze
U mnie chyba te klada w dzien tp na szczescie ja w szpitalu nie rodze
Dobrze ze zaraz przy TP wywoluja nie woadomo jak wody czy nie sa zielone , dziecko napewno juz jest donoszone wiec lepiej aby bylo po za brzuszkiem po 40 tygodniu
Jak to nie w szpitalu rodzisz? W domu?
Ja tez myślałam że później się obudzi moja

Stary 2015-09-28, 03:58   #730
Malpka
Zakorzenienie

a ja nie spie od 3 obudzil mnie bol brzucha i nie moge usnac a za godzine pewnie wstanie Karol wiec kiepski dzien sie zapowiada:/
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 04:14   #731
toskaKrk
Wtajemniczenie

Hej oglądałyście może ten krwawy księżyc?
U mnie malutki jest
Specjalnie mnie Tż obudził jak wstawał do pracy i się poświęciłam, ubrałam i wyszłam przed blok żeby rzucić okiem. I zmarznąć brrrr
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 04:19   #732
Doorisska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
U mnie malutki jest
Specjalnie mnie Tż obudził jak wstawał do pracy i się poświęciłam, ubrałam i wyszłam przed blok żeby rzucić okiem. I zmarznąć brrrr
A ja przespalam XD mi pół nocy oswietlal kuchnię. Jak po 1, wstalam siku to w kuchni miałam jasno xd

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-28, 04:23   #733
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
Faceci chyba już tak maja. Mój sobie pozwalał non stop na piwka, bo stwierdził że na bank urodze co najmniej 29go. Ale na szczęście od 2 dni nie tknal piwa.
Ja bym nie zakładała, że faceci tak mają, bo to usprawiedliwianie, a na to takie zachowanie nie zasługuje.
Skoro my na te kilka (kilkanaście?)miesięcy rezygnujemy z wielu rzeczy, to oni na kilka dni?tygodni? też mogą i im to nie zaszkodzi

Cytat:
Ale mnie TŻ wkurzył :/.
Masz absolutne prawo być zła
Głupio zrobił, bo pewnie nie pomyślał, że jak coś się zacznie, to może być konieczność natychmiastowego wyjazdu do szpitala. Koniecznie mu to wytłumacz jak się ogarnie. Dosadnie wytłumacz

Amelie biedna mała ona jest strasznie do Ciebie przywiązana. Pewnie faktycznie będzie sporo płaczu, ale dacie radę. Musicie. Szkoda tylko, że nie masz naprawdę fajnej, zaufanej opieki dla niej :/

---------- Dopisano o 05:23 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
A ja przespalam XD mi pół nocy oswietlal kuchnię. Jak po 1, wstalam siku to w kuchni miałam jasno xd

Przecież teraz możesz zerknąć. Całkowite zaćmienie się właśnie kończy, ale jeszcze chyba z godzinę będzie w cieniu
I faktycznie jest jakiś taki czerwonawy
Stary 2015-09-28, 04:36   #734
sabonka123
Rozeznanie

Ale ranne ptaszki jesteście dzień dobry! Idę sobie zrobić herbatkę albo kakao bo mnie gardło boli

Cytat:
albo zemsta jak Sabonka swojemu zrobiła, że wszytsko co do picia pochowąła i chyba powiedziała ż enie ma wody w kranie bo coś robią JAkoś tak to było. To jest zemsta na skacowanym
Oj tak zakrecilam wodę i wylalam wszystkie napoje :d została tylko woda w spluczce ale się nie odważył... :p

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 04:51   #735
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Oj tak zakrecilam wodę i wylalam wszystkie napoje :d została tylko woda w spluczce ale się nie odważył... :p
Okrutna kobieta

Kluska próbuje mi wcisnąć głowę w pęcherz na wylot.
A łapkami rozgrzebuje mi podbrzusze w tym czasie.
Strasznie nieprzyjemnie takie kłucie jest :/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-28, 04:58   #736
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Okrutna kobieta

Kluska próbuje mi wcisnąć głowę w pęcherz na wylot.
A łapkami rozgrzebuje mi podbrzusze w tym czasie.
Strasznie nieprzyjemnie takie kłucie jest :/
Tez mnie kłuje coś... i doszedł ostatnio dziwny bardzo nieprzyjemny ból w dole brzucha ale tak po boku... nie wiem co to. Jakby jakieś mega siniaki i jakby mi to ktoś ciągle uciskal :/

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 05:52   #737
natalia_b
Wtajemniczenie

Ja miałam ciężka noc, nie spałam a nie widziałam tego księżyca bo nie chciało mi się wstać z łóżka.
Mój od tygodnia ani jednego piwka nie pije, w sobotę byliśmy na 40 urodzinach to tez nic a nic tylko dla nas to oczywiste, a mieszkamy wśród rodziny i miałby kto mnie ewentualnie zawieźć.

Stary 2015-09-28, 05:55   #738
gosiek0388
Zadomowienie

sweet pina gratuluje córci!!!!

no laski ale żeście naplanowały rozpakowań w tę pełnię a tu dooppa hehe

witam się w 38t0d

Edytowane przez gosiek0388
Czas edycji: 2015-09-28 o 05:57
gosiek0388 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 06:30   #739
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie w szpitalu kłada juz dzien po terminie :/. Dlatego od piątku juz będę na obserwacji leżeć, niestety. A założę sie, ze tydzien bedą obserwować i czekac na rozpoczęcie akcji, a ewentualnie po tygodniu dopiero jakieś wspomagacze dadzą :/. A leżenie tydzien w szpitalu na darmo, to nie na moje nerwy. Jak ja ledwo, teraz, 2 dni wytrzymałam. Liczę na to, ze samo sie rozkręci do czwartku, ale zobaczymy, jak to wyjdzie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja bym się nie kładła już w dniu tp. Sama leżałam od 8 dnia po tp i bardzo źle to na mnie wpłynęło. L4 sobie możesz załatwić u rodzinnego lub prywatnie

Cytat:
Ale mnie TŻ wkurzył :/. Woził gości weselnych i w podziękowaniu dostał od młodych 2 wina i 3 butelki wódki. Jutro idzie do pracy, ale nie przeszkodziło mu to w wypiciu butelki wina i około ćwiartki czystej :/. Jak mu mowię, ze moge zacząć rodzic i musi mnie ktos odwieźć do szpitala stwierdził, ze sa taksówki, a jak mu powiedziałam, ze nie wpuszcza go na porodówkę, zeby córkę zobaczył, to stwierdził, ze nie jest pijany i nic od niego nie czuć, wiec go wpuszcza . To sie przestałam do niego odzywać. Teraz śpi i tylko mnie wkurza, bo nawet ubrań nie ściągnął :/. Na ogół jest naprawdę kochany i pomocny, ale po takich akcjach mam wrażenie, ze tak naprawdę ma nas gdzieś i nie zależy mu na zobaczeniu córki po porodzie ;/. Nie mowię, zeby skakał ze szczęścia i piruety na porodówce robił, ale mógłby pokazać, ze chce byc tata, a nie tylko ojcem, ktory spłodził i na tym koniec jego roli :/. A ostatnio mam wrażenie, ze wszystko związane z Kinga bedzie na mojej głowie, a do tego wszystkie domowe obowiązki. Bo przeciez on bedzie albo w pracy (pracuje po 12h) albo zmęczony po pracy i w dzien wolny bedzie chciał odpocząć :/.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Przegiął....

Ja też nie rodzę na 15 wizyta

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-28, 06:40   #740
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ja bym się nie kładła już w dniu tp. Sama leżałam od 8 dnia po tp i bardzo źle to na mnie wpłynęło. L4 sobie możesz załatwić u rodzinnego lub prywatnie

Przegiął....

Ja też nie rodzę na 15 wizyta
Witam sie w dwupaczku po ciężkim weekendzie...przyznaje ze nie nadrobilam tzn :
sweet_pina - Gratulacje
Oliath - brzusiu po Lily tez miałam takiego farta, teraz sie zobaczy
No i nic więcej niestety mi sie w oczy nie rzuciło

U nas kładą na wywołanie po 12 dniach po terminie dopiero a wcześniej jak masz ochotę to zachrxaniasz na ktg codziennie nie wiem oczywiscie czy nie proponują wcześniej wywołania ...

Tak mnie kurczy od soboty ze masakra...nie wiem, czy coś sie nie ruszy w tym tyg a średnio mi pasuje bo 5 października przyjeżdża szwagierka czyli będę miała najlepsza opiekę dla Lily i mogę byc w śzpitalu bez stresu a i maz nie będzie musiał zbyt dużo wolnego brać w pracy wiec more money no a w tym tyg to średnio, poza tym mogła by malutka jeszcze posiedzieć do końcówki 38 tyg, byłoby fajnie
Ale wiadomo ze to jest nie do przewidzenia.... Hahaha wkręcam sobie ze sie mala odwróci jeszcze i urodzę w 3 h
Dobra, będę na bieżąco od teraz ... idę spać na chwile jeszcze
Stary 2015-09-28, 06:48   #741
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalia_b Pokaż wiadomość
Jak to nie w szpitalu rodzisz? W domu?
Ja tez myślałam że później się obudzi moja

W prywatnej nawet nie wiem jak tocnazwac klinice mamy prywatna przychodnie z oddzialem gin polozniczym ale przyjmjq tez na nfz moj doktor tam przyjmuje wiec tam rodze

Cytat:
U mnie malutki jest

chyba krawy byl kolo 4. O 2 byl zwykly a jak wstalam o po 5 to nic specjalnego

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
sweet pina gratuluje córci!!!!

no laski ale żeście naplanowały rozpakowań w tę pełnię a tu dooppa hehe

witam się w 38t0d
Dobrze ,ze przypominasz ja tez 38 i 0
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 06:49   #742
mala29lll
Zakorzenienie

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaa odszedł wielki czop!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wtedy to ja nie wiem czy to był czop bo teraz wątpliwości chyba mieć nie mogę bo takie duży glut częściowo brązowy a reszta mleczna. To to chyba to? Matko wzięła sobie do serca niunia to łóżeczko, ale mam nadzieję, że poczeka do czwartku a nie że dzisiaj mnie przyatakuje, bo ja nie gotowa jestem. Tylko mi nie piszcie, że czop odchodzi tez wczęsniej bo wiem co nie zmienia faktu że się ciężko przestraszylam
Stary 2015-09-28, 06:50   #743
natalia_b
Wtajemniczenie

Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaa odszedł wielki czop!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wtedy to ja nie wiem czy to był czop bo teraz wątpliwości chyba mieć nie mogę bo takie duży glut częściowo brązowy a reszta mleczna. To to chyba to? Matko wzięła sobie do serca niunia to łóżeczko, ale mam nadzieję, że poczeka do czwartku a nie że dzisiaj mnie przyatakuje, bo ja nie gotowa jestem. Tylko mi nie piszcie, że czop odchodzi tez wczęsniej bo wiem co nie zmienia faktu że się ciężko przestraszylam
Łooooo matko! Mała ja też bym się wystraszyła i spanikowała

Stary 2015-09-28, 06:56   #744
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Mała łuuuuuuuuuuuuuuu

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
No i tak mi właśnie niektórzy tłumaczą. Co człowiek, co szpital to teoria...
Stary 2015-09-28, 07:05   #745
mala29lll
Zakorzenienie

Wystraszyłam sie co najmniej jakby mi wody odeszły
Od razu dostałam skurczu mocnego w podbrzuszu i oczy miałam jak 5 zł jak wyszłam z WC

A ja nie wiedziałam księżyca. Wstałam przed 3 i później po 5 ale zapomniałam zobaczyć o 5. Przed 3 jeszcze był jasny łysolec
Stary 2015-09-28, 07:06   #746
Doorisska
Rozeznanie

Cytat:
Ja bym nie zakładała, że faceci tak mają, bo to usprawiedliwianie, a na to takie zachowanie nie zasługuje.
Skoro my na te kilka (kilkanaście?)miesięcy rezygnujemy z wielu rzeczy, to oni na kilka dni?tygodni? też mogą i im to nie zaszkodzi

Masz absolutne prawo być zła
Głupio zrobił, bo pewnie nie pomyślał, że jak coś się zacznie, to może być konieczność natychmiastowego wyjazdu do szpitala. Koniecznie mu to wytłumacz jak się ogarnie. Dosadnie wytłumacz

Amelie biedna mała ona jest strasznie do Ciebie przywiązana. Pewnie faktycznie będzie sporo płaczu, ale dacie radę. Musicie. Szkoda tylko, że nie masz naprawdę fajnej, zaufanej opieki dla niej :/

---------- Dopisano o 05:23 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ----------

Przecież teraz możesz zerknąć. Całkowite zaćmienie się właśnie kończy, ale jeszcze chyba z godzinę będzie w cieniu
I faktycznie jest jakiś taki czerwonawy
Jak się obudzilam to księżyca nie było.

Stary 2015-09-28, 07:07   #747
natalia_b
Wtajemniczenie

Cytat:
Wystraszyłam sie co najmniej jakby mi wody odeszły
Od razu dostałam skurczu mocnego w podbrzuszu i oczy miałam jak 5 zł jak wyszłam z WC

A ja nie wiedziałam księżyca. Wstałam przed 3 i później po 5 ale zapomniałam zobaczyć o 5. Przed 3 jeszcze był jasny łysolec
Wierze tez bym pewnie tak zareagowała

Stary 2015-09-28, 07:07   #748
Doorisska
Rozeznanie

Ja też dziś mam wizytę.
Czuje Kacpra w pachwinach normalnie a ten dalej nie chce wyjsc

Stary 2015-09-28, 07:08   #749
natalia_b
Wtajemniczenie

Trzymam kciuki za Wasze wizyty dzisiaj

Stary 2015-09-28, 07:13   #750
mala29lll
Zakorzenienie

Dziewczyny wsadzajcie sobie tego wiesiołka dowcipnie. Jedną przed samym snem bo dość szybko wypływa jak sie łazi. Tak się tam jakoś miękko robi po wiesiołku Tosia szczególnie Ty z tą upierdliwą szyjką powinnaś

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości