|
|
#721 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
A teraz z nadrobionych: gratuluję udanych wizyt, poznanych płci. BRAWA!!!!
Współczuję antybiotyku. Ja niestety wyników moczu też nie mam idealnych ale podobno nie ma się co tak tym przejmować za bardzo: bo bardzo często dochodzi do zakłamań w próbkach. Niezbyt dokładne umycie się przed oddaniem moczu, dotknięcie kubeczka czymś niesterylnym i tak o to bakterie natychmiast wyjdą. U mnie gin zawsze uspokaja, że jeżeli wyniki nie są jakieś straszne straszniaste, to spokojnie. Gratuluję udanych zakupów wózków i fotelików. |
|
|
|
#722 |
|
Zadomowienie
|
Gabriela nasza sluzba zdrowia pozostawia wciąż wiele do życzenia, ale ważne ze znalazłaś miejsce, gdzie byli w stanie pomóc.
Pocieszylas mnie końcowym zdaniem, juz myslalam ze wymioty odeszly, a tu nagle dzis 2 razy, twardniejacy brzuch w miedzyczasie, bole glowy i moglabym tak wymieniac bez konca:/ wciąż cos:/ ale najważniejsze ze nasze dzieci będą zdrowe
|
#723 |
|
Raczkowanie
|
Polinezyjka i danika trochę żeście mnie uspokoiły. Kurczę ja wcześniej też miałam takie klucia i zgłaszałam lekarzowi to powiedzial żeby się nimi nie przejmować. Szyjka była ok. Niby gin powiedział że infekcja w pochwie może dawać takie objawy klucia w pochwie i szyjki ale infekcji żadnej nie widzi i wszystko jest w porządku. Mnie ostatnio coś tam swędzialo więc na bank robię teraz cytologie i posiewy. Moja kuzynka wpadła na kawę ja się nie przyznałam o moich dolegliwościach do niej a ona opowiadała jak ciąże u niej wyglądaly i mówila że miala w pierwszej ciąży takie klucia w szyjce i w macicy i się lekarzowi nie przyznała po prostu to zlekceważyla i urodziła wcześniaka bo szyjka sie skracała a te klucia były jej objawem .
|
#724 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście Kabriela, Tel. Mi poprawił:/
|
#725 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My musimy do marca córkę z sypialni wyprowadzic więc pokój jej będziemy robic. Tzn meble na razie. Okno będziemy wymienia ale latem dopiero i wtedy też malowanie od razu. |
||||
|
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
Kabriela o zesz kurczę ! Ale przygód dzisiejszego dnia !!! Ale najważniejsze ze usg wyszlo bardzo dobre
!!A ten 1 szpital ... Przerażające ze tyle kobitek czekalo w poczekalni ! Sunshine! Kuzynka to zaryzykowala ladnie :P ja to z tych co cala dokumentacje i historie ciąży opowiedzą łącznie z kolorem kupki jakby trza bylo hahaha O_O
|
|
#727 |
|
Zadomowienie
|
Dostałam na wymioty lek Atossa, lek nie jest refundowany bo to lek dla chorych na raka. I 10 tabletek 50 zł. Zastanawiam się, bo ludzie po chemii wymiotują na potęgę to ile oni tabletek muszą biedni brać, na szczęście oni mają refundowane ale po prostu ja pierdziu...
Służba zdrowia. A ciąża to podobno nie choroba hihihihi. Ja już powiedziałam będę gryźć każdego kto mi powie, że ciąża to nie jest stan chorobowy. Na pocieszenie zaczęłam 16 tydzień i pani doktor powiedziała, że na do 18 tygodnia powinnam już czuć ruchy maleństwa. Niby mam wrażenie, że już czuję ale nie chcę się nastawiać i spokojnie sobie czekam. |
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
Annihilate miedzy moim mężem i jego bratem jest ciutke więcej niż rok różnicy, wychowywali sie jak bliźniaki hehe 😃
|
|
#729 | ||
|
Wtajemniczenie
|
same śliczności
super wózek, bardzo mi się też szary podoba. Ale nosidełko widzę, że małe, pewnie do 9kg? Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#730 |
|
Zadomowienie
|
Polinezyjka ale na Żelaznej wcale nie było mniej. Ja po prostu siedziałam sobie w poczekalni i jak ja widziałam jaki jest przemiał kobiet to po prostu byłam w szoku i ciągle do męża powtarzałam: i gdzie tu jest niż demograficzny? Przez 3 godziny pobytu podłączona pod kroplówkę babki obsłużyły też z jakieś 20 jak nie więcej kobiet. Po 2 kobitki na ktg leżały. Z 2 lub 3 na indukcje zostały przyjęte. Szaleństwo.
A jak rozmawiałam z panią doktor to na Żelaznej jest masakra pod względem chętnych do porodu. Tam non stop jak na taśmie produkcyjnej.
|
|
|
|
#731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żadne tam zagrożenie!Właśnie wywaliłam pismo i jutro wysyłam. Dla zasady. Ciekawe co mi odpiszą... ![]() :pa la: Smarita czyli nie jestem sama z tymi imionami... cholipka mimo wszystko mnie to nie pociesza :P
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2015-11-03 o 22:37 |
|
|
|
|
#732 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Nie żebym się czepiała, ale to pajace a nie body
![]() Cytat:
o matku i znów same śliczności Cytat:
|
||
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Smarrita hehe nie znam sie :P ale w opisie na OLX faktycznie bylo pajace 8-)
|
|
#734 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
Pojutrze zaczynam 18 tydzień, i ciekawe kiedy zacznę czuć ruchy
|
|
|
|
#736 |
|
Wtajemniczenie
|
FOTELIKI
Ja mam inne zdanie co do ADAC a osiemgwiazdek. NAjpierw bym poczytała blog a potem tylko zerknęła na ADAC. Gościu może by irytujący ale po prostu takie ma poczucie humoru. trochę dystansu do tego co pisze i jak i jest ok ![]() My mamy drugi fotelik czyli ten 9-18 Recaro polaric- kontowany wciąż tyłem do kierunku jazdy. Młoda nie narzeka;p Wszystko widzi z tyłu i boku. Lubi jeździc autem. Nosidełko mieliśmy z kompletu z wózka wiec bez szału. Moje zdanie jest takie, że lepiej przyoszczędzic na nosidełku i wydac tą kasę na lepszy kolejny fotelik. W nosidełku jeśli ejst do 9 kg to nawet roku dziecko nie pojeździ (dlatego lepiej brac do 13kg), ale w kolejnym 9-18 już do 4 roku życia powinno starczyc. Chyba, że babcie będą pączkami dokarmia i dziecko w wieku 2 lat będzie miało 18 kg (znam taki przypadek) to tylko ja jestem po połówkowym już? w weekend dostałam maila "zaczynasz 20 tydz ciąży..." kiedy to zleciało .... Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2015-11-03 o 23:00 |
|
|
|
#737 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dzięki Senność u mnie minęła i wróciła... Cytat:
Cytat:
Antybiotyk dostanę w czw, bo mam wizytę u lekarza...mama mi też mowiła, że duomox jest dobry... Oby, może jednak się uda! Spróbuję pogadać o powtórce badania Kabriela dobrze, że wszystko zakończyło się pozytywnie U mnie patologia też tak wygląda...ostatnio od 8 czekałam aż do 13 a w gabinecie byłam może z 5 minut
|
|
|
#738 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#739 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez o tym myslalam wczoraj
dobrze pamietam ze tez masz na przedniej scianie lozysko? Smarrira ile placilas za recaro? Moj maz na nie choruje
|
#740 |
|
Zadomowienie
|
|
#741 |
|
Wtajemniczenie
|
coś ok 960zł ale to w zeszłym roku było. Może potaniały już? Jak masz go sama montowac i przenosic to nie kupuj, ciężki w cholerę. Nam się kilak razy zdarzyło, że do innego auta trzeba było zamontowac, ale jak tż nie ma ( a żadko jest) to mam w domu tatę i on się tym zajmuje.
|
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Kabriela, Agnessssa współczuję przejść, oby już było dobrze.
Cytat:
|
|
|
|
|
#743 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój TZ dostał zmianę stanowiska iii podwyżkę! I to nie byle jaka, mało nie padłam na zawał ze można tyle na raz pracownikowi pensje podnieść, prawie dwa razy więcej niż teraz będzie zarabiał. Ja tam się ciesze bo z moim macierzyńskim wesoło nie będzie, a tak to będziemy już bardzo spokojni i może ruszymy z domem szybciej. Myśleliśmy o małym kredycie, żeby go skończyć ale w takiej sytuacji nie trzeba będzie i może latem się wprowadzimy ![]() Dzisiaj niby TZ ma wolne, ale jeszcze się nie nastawiam. Poczekam do 8, żeby nie było tak jak wczoraj :p |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#744 |
|
Przyczajenie
|
O ja! 3 dni nie zaglądałam na forum, a tu tyle stron natrzaskane, że nie wiem kiedy ja to nadrobię. Macie zacięcie dziewczyny
.Z innej beczki mam pytanie - czy u którejś z was zaczęła się już laktacja? Jestem w 19 tygodniu (18tyg + 4 dni) i normalnie jestem zdziwiona, bo już ze 2 tygodnie mam mleko w piersiach. Udało mi się doczytać, że tak może być, ale wszędzie piszą że to na razie małe ilości. A u mnie wcale nie ma tego mało, musiałam sobie kupić wkładki laktacyjne, bo już mi się zdarzyło, że jak leżałam na boku i przycisnęłam sobie pierś to sobie ubrudziłam bluzkę
|
|
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta w ogóle w małopolsce zarobki są tragiczne.
|
|
|
#746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niedawno dodałam to samo zdjęcie plakat mam juz zamówiony kosztuje z wysyłka 45-55 zł zależy jaki format przegapiłas mój wpis
|
|
#747 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#748 |
|
Zadomowienie
|
Madarka spokojnie to normalne i będziesz brudzić wkładki.
Najlepsze będzie jak zbliżysz się do przytulania i z podniecenia zacznie ciec mleko z piersi. (nie zawsze i nie u wszystkich kobiet, ja jednak w pierwszej ciąży miałam takie przygody- na początku był niezły szok a później już się nie dziwiłam) |
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
Smarrita
Do 9kg. Tak jak mówiłam, nam.zależalo żeby pasowało do stelaża w wózku fotelik jeszcze kupimy, ale jeszcze nie wiemy co.. Na forum widzę, że na 1 miejscu maxi cosi jak na razie. Akurat w temacie fotelików zaufam wam, bo na tym się nie znam ![]() Kejka90 A co masz napisane e wypisie szpitalnyn? U mnie bez problemu wyplacili za pobyt, a miałam tylko: poronienie zagrażające. MADARKA U mnie piersi gorące, ale nic mi nie wycieka. Szybko kurcze
|
#750 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny obudziłam się zjadłam, oczywiście zaczęły się mdłości ale wzięłam jedną tabletkę i cisza....nie wymiotowałam... jupi jupi jupi jej.
![]() strasznie się cieszę, bo teraz idę na mały 2km spacerek odprowadzić dziecko do żłobka. I może będzie dobrze. Zaraz wracam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

!!

chyba jak kiedyś pójdę na l4, ale zaczęłam w końcu sie dobrze sie czuć wiec nie w głowie mi to
pokazuje moje zakupy dla Mikusia
️

dobrze pamietam ze tez masz na przedniej scianie lozysko?