Mamusie kwietniowe 2016 - część II - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-03, 22:12   #721
Kabriela
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II

A teraz z nadrobionych: gratuluję udanych wizyt, poznanych płci. BRAWA!!!!

Współczuję antybiotyku.
Ja niestety wyników moczu też nie mam idealnych ale podobno nie ma się co tak tym przejmować za bardzo: bo bardzo często dochodzi do zakłamań w próbkach.
Niezbyt dokładne umycie się przed oddaniem moczu, dotknięcie kubeczka czymś niesterylnym i tak o to bakterie natychmiast wyjdą.
U mnie gin zawsze uspokaja, że jeżeli wyniki nie są jakieś straszne straszniaste, to spokojnie.

Gratuluję udanych zakupów wózków i fotelików.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 22:15   #722
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Gabriela nasza sluzba zdrowia pozostawia wciąż wiele do życzenia, ale ważne ze znalazłaś miejsce, gdzie byli w stanie pomóc.

Pocieszylas mnie końcowym zdaniem, juz myslalam ze wymioty odeszly, a tu nagle dzis 2 razy, twardniejacy brzuch w miedzyczasie, bole glowy i moglabym tak wymieniac bez konca:/ wciąż cos:/ ale najważniejsze ze nasze dzieci będą zdrowe
Stary 2015-11-03, 22:16   #723
sunshine1551
Raczkowanie

Polinezyjka i danika trochę żeście mnie uspokoiły. Kurczę ja wcześniej też miałam takie klucia i zgłaszałam lekarzowi to powiedzial żeby się nimi nie przejmować. Szyjka była ok. Niby gin powiedział że infekcja w pochwie może dawać takie objawy klucia w pochwie i szyjki ale infekcji żadnej nie widzi i wszystko jest w porządku. Mnie ostatnio coś tam swędzialo więc na bank robię teraz cytologie i posiewy. Moja kuzynka wpadła na kawę ja się nie przyznałam o moich dolegliwościach do niej a ona opowiadała jak ciąże u niej wyglądaly i mówila że miala w pierwszej ciąży takie klucia w szyjce i w macicy i się lekarzowi nie przyznała po prostu to zlekceważyla i urodziła wcześniaka bo szyjka sie skracała a te klucia były jej objawem .
Stary 2015-11-03, 22:16   #724
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Oczywiście Kabriela, Tel. Mi poprawił:/
Stary 2015-11-03, 22:22   #725
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość

Becikowe

Pamiętam, że któraś z.Was pytała czy się liczy dochód czy przychód. Zrobiłam małe rozeznanie i z pitu z 2014 od przychodu odejmujecie koszty uzyskania przychodów, składki na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne, podatek należny. I to dopiero dzieli się na 12 miesięcy no i liczby osób (wliczając w to dzidziusia nowonarodzonego).
Także jak sobie to przeliczylam to się aż usmiechhnelam, bo się zalapie. Akurat dla mm wie lepiej ze liczy się rok 2014, bo w 2015 dostawalismy więcej premii, ale umowy się nie zmieniły, więc liczy się nam 2014.
Tak z 2014 ale podpisujesz się, że od tego czasu się nic nie zmieniło a jeśli się zmieniło to trzeba wszystko pokazac co i kiedy i jest więcej zabawy.

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Ah co mi tam 😊 robię drugie podejście do Waszego wątku 😊 synek zajął prawie cały mój czas ale starałam się Was podczytywać tylko jakoś zagadać nie umiałam 😜 mam nadzieję że teraz mi lepiej pójdzie 😁

Tp mam na 1.04 - chłopak 😊

Mam nadzieję że się dogadają oboje, za niecałe 2 tygodnie syn skończy rok 😊
Witaj No to 2 chłopaków będziesz miec. Niezła obstawa w przyszłości

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość

i chyba jako jedyna na wątku myję raz w miesiącu, no góra raz na 2. Jak widzę że jest brudne, to mnie szlak trafia i po prostu muszę umyć
to ja zapraszam do mnie w odwiedziny, ściągnę firanki zobaczysz w jakim stanie są moje okna to jest umyjesz? czy na cudze okna to nie działa

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Na razie z tym plakatem sie nie odezwali, ale będę pamietać. Przeglądałam rożne stronki fajne z rzeczami dla dzieci i blogi i mam pozapisywane strony... Ależ ten pokój cudny bedzie
a nie chcesz się podzieli na priv tymi fajnymi stronkami i blogami?
My musimy do marca córkę z sypialni wyprowadzic więc pokój jej będziemy robic. Tzn meble na razie. Okno będziemy wymienia ale latem dopiero i wtedy też malowanie od razu.
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 22:23   #726
Polinezyjka
Zakorzenienie

Kabriela o zesz kurczę ! Ale przygód dzisiejszego dnia !!! Ale najważniejsze ze usg wyszlo bardzo dobre !!

A ten 1 szpital ... Przerażające ze tyle kobitek czekalo w poczekalni !

Sunshine! Kuzynka to zaryzykowala ladnie :P ja to z tych co cala dokumentacje i historie ciąży opowiedzą łącznie z kolorem kupki jakby trza bylo hahaha O_O
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 22:24   #727
Kabriela
Zadomowienie

Dostałam na wymioty lek Atossa, lek nie jest refundowany bo to lek dla chorych na raka. I 10 tabletek 50 zł. Zastanawiam się, bo ludzie po chemii wymiotują na potęgę to ile oni tabletek muszą biedni brać, na szczęście oni mają refundowane ale po prostu ja pierdziu...
Służba zdrowia.
A ciąża to podobno nie choroba hihihihi.

Ja już powiedziałam będę gryźć każdego kto mi powie, że ciąża to nie jest stan chorobowy.

Na pocieszenie zaczęłam 16 tydzień i pani doktor powiedziała, że na do 18 tygodnia powinnam już czuć ruchy maleństwa.
Niby mam wrażenie, że już czuję ale nie chcę się nastawiać i spokojnie sobie czekam.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-03, 22:24   #728
Polinezyjka
Zakorzenienie

Annihilate miedzy moim mężem i jego bratem jest ciutke więcej niż rok różnicy, wychowywali sie jak bliźniaki hehe 😃
21 tc córeczka
Stary 2015-11-03, 22:30   #729
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Moje zakupki
same śliczności

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Wózek
super wózek, bardzo mi się też szary podoba. Ale nosidełko widzę, że małe, pewnie do 9kg?

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
No dobra spanikowalam i poszłam do pierwszego lepszego ginekologa którego spotkałam po drodze.

Szyjka bardzo dobra, zamknieta. Dziecko 150 gram, prawdopodobnie dziewczynka och ach och plakac mi sie chce ale stoję w recepcji wiec sie powstrzymuje dzielnie. Z dzidzia wszystko jak najlepiej rozwija sie prawidłowo bo dokladnie ten tydzień ma wagę i wymiary jaki powinna niunia miec 💖 ale mam leżeć wsiąść luteine magnez i tyle z mojej nowo nabytej energii !
w takim razie gratuluję córy!!!!! Cieszę się, ze wszystko ok, odpoczywaj póki możesz

Cytat:
Imiona
Też macie taki wielki problem żeby się zdecydować? Mam z 5 takich co mi się bardzo podobają, raczej nic innego nie wymyślę, a mimo to jest problem... Oszaleć można a mąż nie współpracuje...
z pierwszą nie było problemu, nawet jak płci nie znaliśmy to mówiłam, ze będzie Paulinka, teraz nie mam pojęcia jakie imię da drugiej córce
Stary 2015-11-03, 22:32   #730
Kabriela
Zadomowienie

Polinezyjka ale na Żelaznej wcale nie było mniej. Ja po prostu siedziałam sobie w poczekalni i jak ja widziałam jaki jest przemiał kobiet to po prostu byłam w szoku i ciągle do męża powtarzałam: i gdzie tu jest niż demograficzny? Przez 3 godziny pobytu podłączona pod kroplówkę babki obsłużyły też z jakieś 20 jak nie więcej kobiet. Po 2 kobitki na ktg leżały. Z 2 lub 3 na indukcje zostały przyjęte. Szaleństwo.
A jak rozmawiałam z panią doktor to na Żelaznej jest masakra pod względem chętnych do porodu. Tam non stop jak na taśmie produkcyjnej.
Stary 2015-11-03, 22:34   #731
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Ja już powiedziałam będę gryźć każdego kto mi powie, że ciąża to nie jest stan chorobowy.
Nooo, powiem Ci nawet, że ubezpieczyciel też się na mnie wypiął, bo krwawienie w 12 tc nie jest zagrożeniem dla mojego życia i zdrowia. Także ciąża to nie choroba żadne tam zagrożenie!

Właśnie wywaliłam pismo i jutro wysyłam. Dla zasady. Ciekawe co mi odpiszą...:pa la:

Smarita czyli nie jestem sama z tymi imionami... cholipka mimo wszystko mnie to nie pociesza :P

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2015-11-03 o 22:37
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-03, 22:36   #732
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Bodziaki
Nie żebym się czepiała, ale to pajace a nie body

Cytat:
Napisane przez esesme Pokaż wiadomość
Nie wiem kiedy ja was nadrobię chyba jak kiedyś pójdę na l4, ale zaczęłam w końcu sie dobrze sie czuć wiec nie w głowie mi to pokazuje moje zakupy dla Mikusia Załącznik 6081260Załącznik 6081261Załącznik 6081262
kolejne cudowne zakupy

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
wczorajsze zakupy
o matku i znów same śliczności

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
dobry wieczór

i ja się melduje po wizycie przytyłam prawie 4 kilo, masakra
wszystko ok, maluch jest cudny no i jest 100% mężczyzną; nie dało się ukryć. Także będziemy mieć syna
.
Gratuluję udanej wizyty i poznania płci
Stary 2015-11-03, 22:45   #733
Polinezyjka
Zakorzenienie

Smarrita hehe nie znam sie :P ale w opisie na OLX faktycznie bylo pajace 8-)
21 tc córeczka
Stary 2015-11-03, 22:50   #734
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Smarrita hehe nie znam sie :P ale w opisie na OLX faktycznie bylo pajace 8-)
poznasz się zaniedługo, dla mnie też był kosmos...body, pajace, śpiochy, półśpiochy, rampersy, kaftaniki i inne nazewnictwo
Stary 2015-11-03, 22:53   #735
lulka19
Zakorzenienie

Pojutrze zaczynam 18 tydzień, i ciekawe kiedy zacznę czuć ruchy
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 22:59   #736
Smarrita
Wtajemniczenie

FOTELIKI

Ja mam inne zdanie co do ADAC a osiemgwiazdek. NAjpierw bym poczytała blog a potem tylko zerknęła na ADAC. Gościu może by irytujący ale po prostu takie ma poczucie humoru. trochę dystansu do tego co pisze i jak i jest ok

My mamy drugi fotelik czyli ten 9-18 Recaro polaric- kontowany wciąż tyłem do kierunku jazdy. Młoda nie narzeka;p Wszystko widzi z tyłu i boku. Lubi jeździc autem.
Nosidełko mieliśmy z kompletu z wózka wiec bez szału.
Moje zdanie jest takie, że lepiej przyoszczędzic na nosidełku i wydac tą kasę na lepszy kolejny fotelik. W nosidełku jeśli ejst do 9 kg to nawet roku dziecko nie pojeździ (dlatego lepiej brac do 13kg), ale w kolejnym 9-18 już do 4 roku życia powinno starczyc. Chyba, że babcie będą pączkami dokarmia i dziecko w wieku 2 lat będzie miało 18 kg (znam taki przypadek)

to tylko ja jestem po połówkowym już?

w weekend dostałam maila "zaczynasz 20 tydz ciąży..." kiedy to zleciało ....

Edytowane przez Smarrita
Czas edycji: 2015-11-03 o 23:00
Stary 2015-11-03, 23:01   #737
margueri
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość

Podoba nam się jeszcze Concord Wanderer ale cena jest straszna 3,5 tysia troche przesada
Extra, że wózek macie już wybrany

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

[/COLOR]Margueri - no to zdrówka życzę wyleczysz infekcje i będzie ok.
Mnie już senność minęła na szczęście...
Oby już było ok dzięki
Senność u mnie minęła i wróciła...

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Myślałam, że w ciąży poprawią mi się włosy, a tu nie dalej cienkie, masakra...
Ja zaczęły wypadać

Cytat:
Och a to masz te bakterie w moczu? czy inne wyniki?
Biedna, no a z ciekawości jaki antybiotyk? Mi internistka mówiła, że najlepszy i najdelikatniejszy antybiotyk dla kobiet w ciąży to DUOMOX ? i że niby nawet osłon nie trzeba na jelita i żołądek :| pf pf :P coś mi się wierzyć nie chciało, że bez osłon.
W moczu wyszły mi leukocyty, robiłam posiew i są jakieś śladowe ilości bakterii, szukałam w sieci co to, ale nic znaleźć nie mogę...
Antybiotyk dostanę w czw, bo mam wizytę u lekarza...mama mi też mowiła, że duomox jest dobry...

Cytat:

margueri oby się obyło bez, ale jak nie to lekarze wiedzą co robią
Oby, może jednak się uda! Spróbuję pogadać o powtórce badania

Kabriela dobrze, że wszystko zakończyło się pozytywnie U mnie patologia też tak wygląda...ostatnio od 8 czekałam aż do 13 a w gabinecie byłam może z 5 minut

M&B

"Małżeństwo to diament szlifowany całe życie"
A.R.

Rolki - przejechane ok 20 km (2/28(17))
margueri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 23:08   #738
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
mnie szlag trafia jak widze dziecko bez fotelika... a meza siostra wlasnie jezdzi z synem bez... od kad zaczal siedziec wozi go bez fotelika...ale jeszcze jkby pasy zapinala...ale gdzie tam... i nie przetlumaczysz...ona wie najlepiej... niby madra bo adw ale glupia...
masakra jak tak można?

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Gratuluje ujawninych płci
Kciuki za szybkie rozwiązanie problemów zdrowotnych

U mnie brzuch nie twardnieje, ale mam termin na koniec kwietnia, więc ciąża młoda.

Mam trochę problemów z zaświadczeniem do pracy, więc mnie czeka jutro jeżdżenie po lekarzach.

Nosidełko mieliśmy po mojej siostrze, tzn jej córce- Maxi cosi Pebble i zdaje się użyjemy go przy kolejnym dziecku. Fotelik następny to MC Tobi, też jestesmy zadowoleni

W menu- odchudzona fasolka po bretońsku pewnie na nastepne 3 dni , w planach na weekend pieczona kaczka
uuuu ostro kaczka
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 23:13   #739
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Pojutrze zaczynam 18 tydzień, i ciekawe kiedy zacznę czuć ruchy
Tez o tym myslalam wczoraj dobrze pamietam ze tez masz na przedniej scianie lozysko?

Smarrira ile placilas za recaro? Moj maz na nie choruje

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-03, 23:13   #740
patryska0804
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RoseLady Pokaż wiadomość
masakra jak tak można?
nie mam pojecia...

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 23:24   #741
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:

Smarrira ile placilas za recaro? Moj maz na nie choruje
coś ok 960zł ale to w zeszłym roku było. Może potaniały już? Jak masz go sama montowac i przenosic to nie kupuj, ciężki w cholerę. Nam się kilak razy zdarzyło, że do innego auta trzeba było zamontowac, ale jak tż nie ma ( a żadko jest) to mam w domu tatę i on się tym zajmuje.
Stary 2015-11-04, 06:59   #742
madziara889
Zakorzenienie

Kabriela, Agnessssa współczuję przejść, oby już było dobrze.
Cytat:
mnie szlag trafia jak widze dziecko bez fotelika... a meza siostra wlasnie jezdzi z synem bez... od kad zaczal siedziec wozi go bez fotelika...ale jeszcze jkby pasy zapinala...ale gdzie tam... i nie przetlumaczysz...ona wie najlepiej... niby madra bo adw ale glupia...
Też mnie strzela jak widzę takie coś. Jedrn znajomy przypinał dzieciaka w foteliku ale fotelika uż nie przypinał
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 07:10   #743
Sunmade
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
FOTELIKI

Ja mam inne zdanie co do ADAC a osiemgwiazdek. NAjpierw bym poczytała blog a potem tylko zerknęła na ADAC. Gościu może by irytujący ale po prostu takie ma poczucie humoru. trochę dystansu do tego co pisze i jak i jest ok

My mamy drugi fotelik czyli ten 9-18 Recaro polaric- kontowany wciąż tyłem do kierunku jazdy. Młoda nie narzeka;p Wszystko widzi z tyłu i boku. Lubi jeździc autem.
Nosidełko mieliśmy z kompletu z wózka wiec bez szału.
Moje zdanie jest takie, że lepiej przyoszczędzic na nosidełku i wydac tą kasę na lepszy kolejny fotelik. W nosidełku jeśli ejst do 9 kg to nawet roku dziecko nie pojeździ (dlatego lepiej brac do 13kg), ale w kolejnym 9-18 już do 4 roku życia powinno starczyc. Chyba, że babcie będą pączkami dokarmia i dziecko w wieku 2 lat będzie miało 18 kg (znam taki przypadek)

to tylko ja jestem po połówkowym już?

w weekend dostałam maila "zaczynasz 20 tydz ciąży..." kiedy to zleciało ....
Juz 20? Ja mam termin na 2 kwietnia a w sobotę zaczęłam 19 :p a lekarz w piątek liczył 18, jak to lekarz.

Mój TZ dostał zmianę stanowiska iii podwyżkę! I to nie byle jaka, mało nie padłam na zawał ze można tyle na raz pracownikowi pensje podnieść, prawie dwa razy więcej niż teraz będzie zarabiał. Ja tam się ciesze bo z moim macierzyńskim wesoło nie będzie, a tak to będziemy już bardzo spokojni i może ruszymy z domem szybciej. Myśleliśmy o małym kredycie, żeby go skończyć ale w takiej sytuacji nie trzeba będzie i może latem się wprowadzimy

Dzisiaj niby TZ ma wolne, ale jeszcze się nie nastawiam. Poczekam do 8, żeby nie było tak jak wczoraj :p
Sunmade jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-04, 07:36   #744
madarka
Przyczajenie

O ja! 3 dni nie zaglądałam na forum, a tu tyle stron natrzaskane, że nie wiem kiedy ja to nadrobię. Macie zacięcie dziewczyny .
Z innej beczki mam pytanie - czy u którejś z was zaczęła się już laktacja? Jestem w 19 tygodniu (18tyg + 4 dni) i normalnie jestem zdziwiona, bo już ze 2 tygodnie mam mleko w piersiach. Udało mi się doczytać, że tak może być, ale wszędzie piszą że to na razie małe ilości. A u mnie wcale nie ma tego mało, musiałam sobie kupić wkładki laktacyjne, bo już mi się zdarzyło, że jak leżałam na boku i przycisnęłam sobie pierś to sobie ubrudziłam bluzkę
madarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 07:53   #745
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunmade Pokaż wiadomość
Juz 20? Ja mam termin na 2 kwietnia a w sobotę zaczęłam 19 :p a lekarz w piątek liczył 18, jak to lekarz.

Mój TZ dostał zmianę stanowiska iii podwyżkę! I to nie byle jaka, mało nie padłam na zawał ze można tyle na raz pracownikowi pensje podnieść, prawie dwa razy więcej niż teraz będzie zarabiał. Ja tam się ciesze bo z moim macierzyńskim wesoło nie będzie, a tak to będziemy już bardzo spokojni i może ruszymy z domem szybciej. Myśleliśmy o małym kredycie, żeby go skończyć ale w takiej sytuacji nie trzeba będzie i może latem się wprowadzimy

Dzisiaj niby TZ ma wolne, ale jeszcze się nie nastawiam. Poczekam do 8, żeby nie było tak jak wczoraj :p
No cudnie chyba lepiej być nie możę zdradź jaka branża to mojego meza przekfalifikuje bo u niego to lipa zreszta w ogóle w małopolsce zarobki są tragiczne.
Stary 2015-11-04, 07:55   #746
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
mi w poprzedneij ciazy kazal brac aspargin

dzieki ja jestem dupowata na wizytach i nie dopytalam o nic, ale sie wczoraj strasznie bałam, czy jest ok i dlatego tak...

hahaha zakupoholiczki z nas patrzcie jakie cudo... ja nie jestem jakas turbo wierzaca, ale chce kupic dzieciom do pokojow takie plakaty. zalwaszca po tych przebojach małęgo... Hania zna modlitwy, a maluchy sie nauczą zdjeci ze strony na Fb Shekoku, wlasnie napisalam do nich ile by kosztowal plakat...

Niedawno dodałam to samo zdjęcie plakat mam juz zamówiony kosztuje z wysyłka 45-55 zł zależy jaki format przegapiłas mój wpis

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 07:58   #747
Sunmade
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
No cudnie chyba lepiej być nie możę zdradź jaka branża to mojego meza przekfalifikuje bo u niego to lipa zreszta w ogóle w małopolsce zarobki są tragiczne.
U nas nie jest tak źle, dolnośląskie całkiem nieźle się trzyma. A TZ pracuje w logistyce w dużej firmie. No jesteśmy bardzo zaskoczeni, że podwyżka jest aż tak duża ale przecież nie będziemy narzekać
Sunmade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 08:02   #748
Kabriela
Zadomowienie

Madarka spokojnie to normalne i będziesz brudzić wkładki.
Najlepsze będzie jak zbliżysz się do przytulania i z podniecenia zacznie ciec mleko z piersi. (nie zawsze i nie u wszystkich kobiet, ja jednak w pierwszej ciąży miałam takie przygody- na początku był niezły szok a później już się nie dziwiłam)
Stary 2015-11-04, 08:05   #749
MiniMonix
Zakorzenienie

Smarrita

Do 9kg. Tak jak mówiłam, nam.zależalo żeby pasowało do stelaża w wózku fotelik jeszcze kupimy, ale jeszcze nie wiemy co.. Na forum widzę, że na 1 miejscu maxi cosi jak na razie. Akurat w temacie fotelików zaufam wam, bo na tym się nie znam

Kejka90
A co masz napisane e wypisie szpitalnyn? U mnie bez problemu wyplacili za pobyt, a miałam tylko: poronienie zagrażające.

MADARKA

U mnie piersi gorące, ale nic mi nie wycieka. Szybko kurcze

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 08:06   #750
Kabriela
Zadomowienie

Dziewczyny obudziłam się zjadłam, oczywiście zaczęły się mdłości ale wzięłam jedną tabletkę i cisza....nie wymiotowałam... jupi jupi jupi jej.
strasznie się cieszę, bo teraz idę na mały 2km spacerek odprowadzić dziecko do żłobka. I może będzie dobrze.
Zaraz wracam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości