![]() |
#721 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Mmmm dzieci spia
![]() ![]()
![]() |
#722 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
ech, byłabym bogata, gdybym będąc facetem zaszła w ciążę...chlip ![]()
![]() |
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() heheh ![]() Jeszcze raz o antykoncepcji ![]()
![]() |
![]() |
#724 |
po drugiej stronie szafy
|
Ja biorę Cerazette, zaczęłam trzeci tydzień, na razie skutków ubocznych brak, poza nieregularnością @. Ale ciężko w sumie mówić o nieregularności przy drugiej @
![]()
![]() |
#725 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja sie zawsze bałam brac tabletki chociaz jak bralam to nic mi nie bylo ![]() Ale najlepiej stosowalo mi się krążek ciekawe czy przy KP go mozna ![]()
![]() |
![]() |
#726 |
po drugiej stronie szafy
|
NuvaRing jest dwuskładnikowy, więc nie można go stosować przy karmieniu piersią.
![]() |
#727 | ||
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaa okres dostałam
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Jaki film oglądaliście?? "Handel" z BAchledą-Curuś naszą??? Ja oglądałam kawałek, ale poszłam spać. Nagrałam sobie na dekoderze ![]() aaaaaaaaaaaaa brzuch boli ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#728 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
"Rozpoczęcie pierwszego opakowania leku Cerazette Po porodzie: Po porodzie należy rozpocząć przyjmowanie tabletek między 21 a 28 dniem po porodzie. W przypadku późniejszego rozpoczęcia przyjmowania tabletek należy zastosować dodatkową metodę antykoncepcji (mechaniczne środki antykoncepcyjne) przez pierwszych 7 dni przyjmowania tabletek. " Ja zapłaciłam 3 dychy, standardowo. ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Nie, to jest maleństwo, które wsadzasz sobie jak tampon. Problem w tym, że można nie ogarnąć i wsadzić go za płytko, zgubić i nie zauważyć - moja współlokatorka tak miała.
![]() |
![]() |
#729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde teść mnie zaczyna niepokoić, bo już dzwoni i nie pyta czy wziąć mała na spacer tylko o której Ją wziąć:/ MArtwi mnie to bo pamiętam jak było ze szwagierki synem. Pozwalał sobie coraz więcej i się do wszystkiego wtrącał. Dzwoni codziennie a jak mówię, że dzisiaj nie to pytac "a czemu?" "a z kim pójdzie dzisiaj na spacer?" a jak bierze Ją na nastęny dzięń to wypytuje "i co była na spacerze?" "ile była na spacerze?". Noż kur...normalnie się czuję kontrolowana. Jak ma Ją wziąć to dzwoni i wypytuje czy już, stresuje mnie, bo z dzieckiem to nie da się tak co do minuty przecież wyszykować do cholery. Najchętniej codziennie bym sama chodziła, ale nie dam rady znieść wózka, a jak mąz jest koło 15 to pochodze trochę i zaraz ciemno i zimno ![]()
![]() |
![]() |
#730 |
Zadomowienie
|
Moj trollik od jakichs 2 tyg "zasypia na noc", czyli ok. 21-24:00 jak padnie, to śpi tak do 6-7:00 i budzi się tylko na karmienie. Niestety woła jesc co 1,5-2h, a nad ranem stękając ciśnie bąki z kupą, wiec za duzo i tak nie pospie
![]() ![]() Do mamuś karmiących butelką: ile wasze dzidziole zjadają ml mleka w jednej porcji?
![]() |
#731 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]() 120.
![]() |
![]() |
#732 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do spacerów jeszcze, to my chodzimy niestety średnio co dwa dni, nie mam jak znieść tego wózka, mąż zwykle do późna w pracy a w aucie się nie sprawdza, bo co chwika gdzieś je zabiera. Wkurza mnie to bardzo, bo się czuję uwiązana, czemu qrna te wózki są takie ciężkie ![]() No to tak jak mój, hmm... Od wczoraj często woła jeść, dotychczas udało się ustawić karmienia co 2h a teraz 1,5h i krócej i doi butle jak szalony; myślałam że może potrzebuje więcej na porcję ale coś tez nie chcial ciągnąc na raz więcej, to juz nie wiem o co mu chodzi.
![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pasztetnik no ja też ubolewam, ze te wózki to takie kloce ciężkie ![]() Kurde mięliśmy iść dzisiaj do siosry i lipa. Dzwoniła właśnie, ze jak byli na urodzinach w niedzielę i tak był chłopczyk który ma teraz ospę i nie wiadomo czy moja młodsza siostrzenica nie załapała :/ cholera. A ja też nie miałam ospy, bo już nie wspominam nawet jakby Gabi się zaraziła brrrrrrrrr... Dobrze, ze siora na tyle mądra że dała znać, bo ludzie są różni
![]() |
![]() |
#734 |
Wtajemniczenie
|
Pasztetnik u mnie młody tez 120 ml je tak co 3 - 3.5h
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#735 |
Wtajemniczenie
|
Dziś założyłam młodemu body 68 i jest jak ulał w długości idealnie dopasowane. Rękawy tylko ciut za duże
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Pasztetnik u mnie młody tez 120 ml je tak co 3 - 3.5h Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Ja co prawda mam wozkownie na dole ale mieszkam na 2 piętrze i codziennie wygląda u mnie tak ze pod pache młodego a w drugiej ręce reklamówka ze smoczkiem, kocykiem, tetra i jeszcze codziennie śmieci do wyniesienia. Jak dla mnie i tak nie lada wyczyn. Niby sama w domu a śmieci ciężkie pewnie przez te pieluchy ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cieszyłam się ze mlody nie ma ciemieniuchy na głowie a za to ma na brwiach. . Myślałam że tylko na głowie może się pojawić :/ MACIE JAKIEŚ SPRAWDZONE SPOSOBY NA TĄ PRZYPADŁOŚĆ NA BRWIACH ??? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#736 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A dla mnie krazek to super sprawa byla nie musialam pamietac ![]() ![]() Cytat:
a On mysli ze Ci pomaga pewnie ... Az sie pochwale ja mam od dzisiaj spokoj z tesciem na 3 tygodnie ;D ciesze sie az chyba swiętowac :P Cytat:
![]() ![]() Moja tez miala troche ale zeszlo. Ja jestem w szoku bo moja nosi teraz 62 a Inga 62 nosila jak miala z pol roku albo nawet wiecej.
![]() |
![]() |
#737 |
Zadomowienie
|
Jak mi się marzy mieć gdzie wozek trzymać na dole albo winda, tak bym chciala móc swobodnie wychodzić do ludzi, ehh
![]() Co do anty, w pon. ide do gina i pewnie wezmę receptę na Cerazette ale wątpię czy w ogóle wykupię, bo ani ja ani mąż jakoś nie mamy na takie rzeczy w ogóle ochoty... Szczególnie że przy tym małym Trolliku nie ma czasu ani siły na nic ![]() Właśnie robię pierniczki, od tygodnia produkty stały i się za nie zabierałam ![]() ![]()
![]() |
#738 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żebyś wiedziała, ze te pieluchy cieżkie jak nie wiem co ![]() Jedna pieluszka ciężka, a co dopiero tyle n araz Moja tez miała na brwiach i się samo wytarło. Tylko przeczesywałam szczotką Jej ![]() Cytat:
Kurde ale mam nerwa. Pomieszała mi się prolaktyna z progesteronem w dużych ilościach i sie ze mnie bomba z opóźnionym zapłonem zrobiła ![]() ![]() ![]() A Gabi nie chce spać cały dzień i jąka. Kurde te skoki to prawda ![]()
![]() |
![]() |
#739 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oki to będę natluszczac. Dzięki ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
![]() No to mój ma pajacyki i body ma styk ![]() Ale niektóre bluzki jeszcze ponosi bo przewaznie szerokie jakies ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale jak bylam w sklepie to akurat byl dzial z ozdobami na ciasteczka ![]() Cytat:
Do senatorium pojechal ![]() Cytat:
A ja teraz sie boje zostawiac moj stelaż bo dokilupilam dostawke za 289 hahah ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#741 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja mam właśnie wrażenie, że im większe, tym więcej promocji na jumbo paki.
![]() |
![]() |
#742 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() właśnie śpi,chociaż dzisiaj mamy dzień wielkiego maruda. Nie wiem czy kolka czy skok, ale niech szybko się skończy,bo tak wyła przed uśpieniem, że nie zjadła i na głodnego śpi :/ Cytat:
![]() Z pajaców 62 mi wyrasta i zgłupiałam jakie teraz ciuszki kupować, bo 68 jeszcze za duże. ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Dziewczyny poproszę sprawdzony przepis na pierniczki ![]()
![]() |
![]() |
#743 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Zadomowienie
|
Ja drugi rok z tego robiłam:
http://allrecipes.pl/przepis/5019/pr...ierniczki.aspx i wyszły dobre, choć póki co twarde jak kamień ale zmiękną do Wigilii ![]() W sumie to nie wiem jakim cudem mi się udało je upiec, bo Maks dziś od rana w ogóle nie śpi, po południu jeszcze w miare sobie leżał i oglądał albo obrazki albo karuzelę, ale wieczorem w niego jakiś omen wstąpił, nic mu się nie podoba i wyje cały czas, dobrze, że mąż wrócił to się poszedł właśnie z nim użerać, ja nie mam siły na nic a jeszcze mleka muszę nadoić bo mi mały troll nie dał, chyba MM bedę musiała na noc rozrobić :/
![]() |
#745 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() prawda z pampersami im większe to więcej promocji ale wiadomo ze im większe to za sztukę wychodzi niestety więcej.Trzeba będzie szybko na nocnik się przenieść hehe ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
A my kupiliśmy pieluszki z Tesco i juz 3. Zobaczymy jak się sprawdzą, bo Pampersa już mnie wkurzały. Przeciekała kupka
![]()
![]() |
#747 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki nie boicie się jeść miodu (pierniczki)? Podobno przy kp nie powinno się bo może bardzo uczulać, wręcz niebezpiecznie dla dziecia
![]() |
![]() |
#748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- U nas w zielonych to samo było, Maks robi kupki raz a dobrze i nonstop się nie mieściły.
![]() |
![]() |
#749 |
Wtajemniczenie
|
A ja używam pampersy i Mój młody robi średnio 1-2 kupy na dzień ze cały pampers brudny i wszystko gra
![]() Dobrze ze nie musze zmieniać bo jak używałam Dady z biedry to ciągle był cały mokry w nocy :/ Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#750 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.