|
|
#721 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Mmmm dzieci spia
hahah kiedy ja pojde normalnie spac? Nel pewnie by juz dawno spala gdyby nie ta maly skrzat biegajacy po pokoju
|
|
#722 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
ech, byłabym bogata, gdybym będąc facetem zaszła w ciążę...chlip
|
|
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() heheh ![]() Jeszcze raz o antykoncepcji Dziewczyny to jakie bierzecie tabletki anty?? Chcę jutro wykupić receptę i mam na nie Ovulan ale czytałam sporo złych opinii tycie, humorki itd. Ja jestem bardzo podatna na skutki uboczne hormonów i w ogóle już się boję brać hormony, ale może są jakieś tabletki, które nie są tragiczne w skutkach. Jakie bierzecie i czy widzicie jakieś skutki uboczne??
|
|
|
#724 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ja biorę Cerazette, zaczęłam trzeci tydzień, na razie skutków ubocznych brak, poza nieregularnością @. Ale ciężko w sumie mówić o nieregularności przy drugiej @
|
|
|
#725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja sie zawsze bałam brac tabletki chociaz jak bralam to nic mi nie bylo Ale najlepiej stosowalo mi się krążek ciekawe czy przy KP go mozna
|
|
|
#726 |
|
po drugiej stronie szafy
|
NuvaRing jest dwuskładnikowy, więc nie można go stosować przy karmieniu piersią.
|
|
|
#727 | ||
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaa okres dostałam
Cytat:
Cytat:
Jaki film oglądaliście?? "Handel" z BAchledą-Curuś naszą??? Ja oglądałam kawałek, ale poszłam spać. Nagrałam sobie na dekoderze ![]() aaaaaaaaaaaaa brzuch boli Nic nie dała ciąża chyba na ból brzucha
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#728 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
"Rozpoczęcie pierwszego opakowania leku Cerazette Po porodzie: Po porodzie należy rozpocząć przyjmowanie tabletek między 21 a 28 dniem po porodzie. W przypadku późniejszego rozpoczęcia przyjmowania tabletek należy zastosować dodatkową metodę antykoncepcji (mechaniczne środki antykoncepcyjne) przez pierwszych 7 dni przyjmowania tabletek. " Ja zapłaciłam 3 dychy, standardowo. ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Nie, to jest maleństwo, które wsadzasz sobie jak tampon. Problem w tym, że można nie ogarnąć i wsadzić go za płytko, zgubić i nie zauważyć - moja współlokatorka tak miała.
|
|
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde teść mnie zaczyna niepokoić, bo już dzwoni i nie pyta czy wziąć mała na spacer tylko o której Ją wziąć:/ MArtwi mnie to bo pamiętam jak było ze szwagierki synem. Pozwalał sobie coraz więcej i się do wszystkiego wtrącał. Dzwoni codziennie a jak mówię, że dzisiaj nie to pytac "a czemu?" "a z kim pójdzie dzisiaj na spacer?" a jak bierze Ją na nastęny dzięń to wypytuje "i co była na spacerze?" "ile była na spacerze?". Noż kur...normalnie się czuję kontrolowana. Jak ma Ją wziąć to dzwoni i wypytuje czy już, stresuje mnie, bo z dzieckiem to nie da się tak co do minuty przecież wyszykować do cholery. Najchętniej codziennie bym sama chodziła, ale nie dam rady znieść wózka, a jak mąz jest koło 15 to pochodze trochę i zaraz ciemno i zimno Fajnie, ze ma kto iść z Gab na spacer i nie jestem newdzięcznicą, ale teściowi dać palec to weźmie całą rękę. Już ostatnio mi prawił kazania że czapeczka nie taka, żebym Jej pieluszkę podłożyła pod buzię, bo może ulać gdzie własnie się schylałam po to z pieluszką do gondoli. Jeszcze to jego określenie na spacer które mnie do szału doprowadza "ajciu, ajciu". CO to ma kur... wspólnego ze spacerem. JA nigdy nie słyszałam żeby ktos tak mówił. Oj chyba jednak ten okres mnie rozstraja:/
|
|
|
#730 |
|
Zadomowienie
|
Moj trollik od jakichs 2 tyg "zasypia na noc", czyli ok. 21-24:00 jak padnie, to śpi tak do 6-7:00 i budzi się tylko na karmienie. Niestety woła jesc co 1,5-2h, a nad ranem stękając ciśnie bąki z kupą, wiec za duzo i tak nie pospie
Wgl sporo się poprawiło ze spaniem za dnia i w nocy od czasu jak podaję mu Infacol na kolki, także musi działać, jak coś to polecam Do mamuś karmiących butelką: ile wasze dzidziole zjadają ml mleka w jednej porcji?
|
|
#731 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Trzeba po prostu nastawić się bojowo i ćwiczyć asertywność 120.
|
|
|
|
#732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi wystarczyło, jak moja matka mnie odwiedziła, w ciągu 2h wizyty już się "dowiedziałam", że w pokoju gdzie śpi mały JEST za chłodno, że MUSZĘ mu dawać herbatę a mleko POWINNAM podgrzewać. Pier*oły a jak wyprowadzają z równowagi ![]() Co do spacerów jeszcze, to my chodzimy niestety średnio co dwa dni, nie mam jak znieść tego wózka, mąż zwykle do późna w pracy a w aucie się nie sprawdza, bo co chwika gdzieś je zabiera. Wkurza mnie to bardzo, bo się czuję uwiązana, czemu qrna te wózki są takie ciężkie ![]() No to tak jak mój, hmm... Od wczoraj często woła jeść, dotychczas udało się ustawić karmienia co 2h a teraz 1,5h i krócej i doi butle jak szalony; myślałam że może potrzebuje więcej na porcję ale coś tez nie chcial ciągnąc na raz więcej, to juz nie wiem o co mu chodzi.
|
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pasztetnik no ja też ubolewam, ze te wózki to takie kloce ciężkie U mojej siostry w bloku to fajnie bo winda na sam dół i obok wózkownia, fajny podjazd dla wózków przed klatka a tu cholera człowiek uwiązany i się prosić trzeba ehKurde mięliśmy iść dzisiaj do siosry i lipa. Dzwoniła właśnie, ze jak byli na urodzinach w niedzielę i tak był chłopczyk który ma teraz ospę i nie wiadomo czy moja młodsza siostrzenica nie załapała :/ cholera. A ja też nie miałam ospy, bo już nie wspominam nawet jakby Gabi się zaraziła brrrrrrrrr... Dobrze, ze siora na tyle mądra że dała znać, bo ludzie są różni
|
|
|
#734 |
|
Wtajemniczenie
|
Pasztetnik u mnie młody tez 120 ml je tak co 3 - 3.5h
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#735 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś założyłam młodemu body 68 i jest jak ulał w długości idealnie dopasowane. Rękawy tylko ciut za duże
pora robić zapasy ciuszków na 74 Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Pasztetnik u mnie młody tez 120 ml je tak co 3 - 3.5h Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Ja co prawda mam wozkownie na dole ale mieszkam na 2 piętrze i codziennie wygląda u mnie tak ze pod pache młodego a w drugiej ręce reklamówka ze smoczkiem, kocykiem, tetra i jeszcze codziennie śmieci do wyniesienia. Jak dla mnie i tak nie lada wyczyn. Niby sama w domu a śmieci ciężkie pewnie przez te pieluchy :Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cieszyłam się ze mlody nie ma ciemieniuchy na głowie a za to ma na brwiach. . Myślałam że tylko na głowie może się pojawić :/ MACIE JAKIEŚ SPRAWDZONE SPOSOBY NA TĄ PRZYPADŁOŚĆ NA BRWIACH ??? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#736 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dla mnie krazek to super sprawa byla nie musialam pamietac moze sa jakies krazki z jednym hormonem ... narazie nic nie stosujemy za rzadko mamy okazje aby sie faszerowac 9Cytat:
a On mysli ze Ci pomaga pewnie ... Az sie pochwale ja mam od dzisiaj spokoj z tesciem na 3 tygodnie ;D ciesze sie az chyba swiętowac :P Cytat:
natluszczac mocno przed kapiela Moja tez miala troche ale zeszlo. Ja jestem w szoku bo moja nosi teraz 62 a Inga 62 nosila jak miala z pol roku albo nawet wiecej.
|
|
|
#737 |
|
Zadomowienie
|
Jak mi się marzy mieć gdzie wozek trzymać na dole albo winda, tak bym chciala móc swobodnie wychodzić do ludzi, ehh
![]() Co do anty, w pon. ide do gina i pewnie wezmę receptę na Cerazette ale wątpię czy w ogóle wykupię, bo ani ja ani mąż jakoś nie mamy na takie rzeczy w ogóle ochoty... Szczególnie że przy tym małym Trolliku nie ma czasu ani siły na nic ![]() Właśnie robię pierniczki, od tygodnia produkty stały i się za nie zabierałam Maks nie śpi ale ogląda książeczkę i tam sobie guga do niej, także udało mi się już zagnieść ciasto, teraz ściągam mleko, nakarmię Trolla i mam nadzieję, że da mi je wykroić i upiec
|
|
#738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żebyś wiedziała, ze te pieluchy cieżkie jak nie wiem co ![]() Jedna pieluszka ciężka, a co dopiero tyle n araz Moja tez miała na brwiach i się samo wytarło. Tylko przeczesywałam szczotką Jej Cytat:
Kurde ale mam nerwa. Pomieszała mi się prolaktyna z progesteronem w dużych ilościach i sie ze mnie bomba z opóźnionym zapłonem zrobiła ![]() :a dmin:A Gabi nie chce spać cały dzień i jąka. Kurde te skoki to prawda
|
|
|
#739 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oki to będę natluszczac. Dzięki Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
: tak myślę czy by mi wózek zawineli jakbym miała nowke kupiona za 2 tys czy po prostu nie chcieli matki z dzieckiem okradać : Ale chyba to pierwsze Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
: szkoda tylko że im większe tym droższe. ..:/No to mój ma pajacyki i body ma styk ![]() Ale niektóre bluzki jeszcze ponosi bo przewaznie szerokie jakies Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#740 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciasto zagniotlam o po 15 i mialam na chwile jechac na miasto na poczte i do sklepu akurat ciasto by polezalo no i jak narazie jeszcze lezy ale mam nadzieje ze Nel teraz przysnie to ide kroic.Ale jak bylam w sklepie to akurat byl dzial z ozdobami na ciasteczka Cytat:
Do senatorium pojechal Cytat:
A ja teraz sie boje zostawiac moj stelaż bo dokilupilam dostawke za 289 hahah tak zawsze zostawilam a teraz gonie Tz aby szybko chował
|
|
|
#741 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
My już pozbywamy się 56, ostatnie sztuki jeszcze zakładamy, ale to już są duże egzemplarze, tak to w 56 już nie może nóżek wyprostować W 62 jeszcze ma miejsce, mam nadzieję że ze 2 miesiące w tym rozmiarze pobędzie...![]() A ja mam właśnie wrażenie, że im większe, tym więcej promocji na jumbo paki.
|
|
|
|
#742 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie śpi,chociaż dzisiaj mamy dzień wielkiego maruda. Nie wiem czy kolka czy skok, ale niech szybko się skończy,bo tak wyła przed uśpieniem, że nie zjadła i na głodnego śpi :/ Cytat:
![]() Z pajaców 62 mi wyrasta i zgłupiałam jakie teraz ciuszki kupować, bo 68 jeszcze za duże. ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Dziewczyny poproszę sprawdzony przepis na pierniczki
|
|
|
#743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#744 |
|
Zadomowienie
|
Ja drugi rok z tego robiłam:
http://allrecipes.pl/przepis/5019/pr...ierniczki.aspx i wyszły dobre, choć póki co twarde jak kamień ale zmiękną do Wigilii ![]() W sumie to nie wiem jakim cudem mi się udało je upiec, bo Maks dziś od rana w ogóle nie śpi, po południu jeszcze w miare sobie leżał i oglądał albo obrazki albo karuzelę, ale wieczorem w niego jakiś omen wstąpił, nic mu się nie podoba i wyje cały czas, dobrze, że mąż wrócił to się poszedł właśnie z nim użerać, ja nie mam siły na nic a jeszcze mleka muszę nadoić bo mi mały troll nie dał, chyba MM bedę musiała na noc rozrobić :/
|
|
#745 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ogole w gondoli to on ma moze z 15cm jeszcze luzu i trzeba bedzie przejsc na spacerowke :prawda z pampersami im większe to więcej promocji ale wiadomo ze im większe to za sztukę wychodzi niestety więcej.Trzeba będzie szybko na nocnik się przenieść hehe : Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
A my kupiliśmy pieluszki z Tesco i juz 3. Zobaczymy jak się sprawdzą, bo Pampersa już mnie wkurzały. Przeciekała kupka
|
|
#747 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki nie boicie się jeść miodu (pierniczki)? Podobno przy kp nie powinno się bo może bardzo uczulać, wręcz niebezpiecznie dla dziecia
|
|
|
#748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- U nas w zielonych to samo było, Maks robi kupki raz a dobrze i nonstop się nie mieściły.
|
|
|
#749 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja używam pampersy i Mój młody robi średnio 1-2 kupy na dzień ze cały pampers brudny i wszystko gra
Dobrze ze nie musze zmieniać bo jak używałam Dady z biedry to ciągle był cały mokry w nocy :/ Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie no ale musiałam jeden rzepik wyżej przyczepić a drugi niżej bo by zachodziły na siebie. W sumie takie spoko się wdają. Zobaczymy jak dorośnie do nich albo kupimy też 2 bo myślałam że mamy jeszcze paczkę Pampersów 2 a tu niet. Kurde a zamawiałam z neta ponad 200 i nie wiem gdzie to poszło
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.

hahah kiedy ja pojde normalnie spac? Nel pewnie by juz dawno spala gdyby nie ta maly skrzat biegajacy po pokoju

Nic nie dała ciąża chyba na ból brzucha

U mojej siostry w bloku to fajnie bo winda na sam dół i obok wózkownia, fajny podjazd dla wózków przed klatka a tu cholera człowiek uwiązany i się prosić trzeba eh
: