Mamusie grudniowe 2015 cz. 10 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-27, 11:01   #721
syylwuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 10

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Dziecko mi na ramieniu zasnelo i mam dylemat czy odłożyć czy juz tak w spokoju troche posiedzieć

Jest nienazarta. Cycka ssa przez 20 min a i tak musimy dorabiać mm - rzuca sie na butle jakby głodna była i nic wcześniej nie jadła. Troche mnie postraszyli, bo Iga ma dość krótkie więzadełko przy języku, że to moze być problem, że nie ssie wystarczająco intensywnie
Ona rośnie, widocznie potrZebuje dużo pokarmu mogłabyś się martwić jakby nie jadła, a tak na pewno wszystko jest oki a z tym wiezadelkiem to zobaczysz jak będzie sytuacja wyglądała i wtedy zdecydujesz.
Cytat:
Przetestpwalam 3 rodzaje pieluch. Te z Aldika moim zdaniem na ten etap najlepsze cena zdecydowanie ma tu znaczenie. Polecam też aldikowe chusteczki nawilzane.
O widzisz, pierwsze rady juz mamy, super

Cytat:
Sugerowali to. Na razie póki co zostawili tak jak jest, bo jednak mala je. Zaproponowali mi konsultacje z grupą wsparcia kp i oni mogą doradzić czy to będzie konieczne. Wydzwaniaja do mnie co drugi dzień, bo deklarowalam się na kp.. jak jehowi normalnie gdy raz gazetkę wezmiesz

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Ja kp dalej nie lubię.. zle się z tym czuje.. ale dla mojego i dziecka dobra karmię.. teraz nieco łatwiej mi to przyszło niz przy Evci, ale naprawdę wole dac butle mm.. wolę myć, wyparzac, odmierzac itp.
Jeśli chcesz poznać moje zdanie, to,jest ono takie, żebyś się nie zmuszala, jeśli na prawdę złe się z tym czujesz, w ogóle Ci to nie odpowiada to nie mecz się, bo Iga też to wyczuwa i może przez to się nie najada tak jak powinna? Nikt tu Cię nie będzie strofowal, to Twoje dziecko i Twoja decyzja ;*
Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Ech już mnie wkurzyła położna. Napisała mi smsa, że będzie godzinę później... żadnego przepraszam, żadnych wyjaśnień...
Tak jakbym miała cały dzień żeby na nią czekać...
Ojej, faktycznie mogła przeprosić, ale może wypadło jej coś nagłego i zrobić to,jak przyjedzie? Powodzenia
Cytat:
Ja główkę planowałam oliwka smarowac a pupe tylko w razie koniecznosci

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
A ja właśnie nie kupiłam oliwki, bo,nie zamierzałem używać, tzn do ciała, nie pomyślałam o główce ;/ na ciemieniuche oliwka najlepsza? Smaruję się i wyczesuje szczotka, tak?

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Adka ale skonczony 37? Bo wtedy jest donoszone dziecko

Bony a ja planowalam niczym nie smarowac
Da sie tak w ogole?

Buu laska w tej samej syt co ja..
Balonik, indukcja nic. Dzien przerwy czy dwa. Znow oxy. 13 h na trakcie, glowka widoczna i cc.. Nie dala rady
Sylwoha nie martw się, pewnie boisz się ze za wcześnie po tym wczorajszym artykule? U Ciebie to już jest mała,różnica, bo to 38 tydzień będzie, tym się nie przejmuj, aby zdrowe i bezpiecznie się skończyło ;*

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Limonka! Daj znać co i jak. Trzymamy mocno kciuki

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

A tak w ogole to czesc laseczki

Mialam fatalna noc. Ledwo wstalam do labo no ale chciałam miec to juz za sobą.

Kolejka byla straszna wiec pojechalismy do innego. Tam dużo mniejsza wiec zdecydowałam poczekać a te kobiety z obsługi to w takim tempie robily ze chyba z 40 min czekałam.

Jeszcze sie z tztem nie zrozumiałam bo myslalam ze mnie zostawił na pastwę losu i pojechał w trase a on tylko na chwile do klienta a ze nie wzięłam telefonu to wiecie

Wracałam autobusem z drugiego konca miasta i go przeklinałam

A on w tym czasie przeklinal mnie ze sobie poszlam
O kurczę, to rzeczywiście się nie,z zrozumieliscie ;/ też bym przeklinala cała droge...

Cytat:
Co do obcinania paznokci dziecku. eh.. wczoraj się za to zabrałam (przypominam, że mam 3 letnie doświadczenie) w dwóch paluszkach ucielam razem z kawałkiem opuszka czy za krótko.. nie wiem.. krewka leciała, dziecko ryk ja ryk.. dół do dziś mam.
Szybko się zagoi, przecież nie zrobiłaś tego specjalnie
A czym obcinalas? Nożyczki czy obcinacz?

Ja wróciłam z labo i od razu zrobiłam zakupy, dziś już nie wychodzę

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

A i LIMONKA wielkie kciuki za Was!!!!

Co do kasy ja biorę rok 80% bo po pół roku nie zamierzam wracać, a poza tym na jedno mi wychodzi i wolę brać rok czasu taka sama kwotę niż 100% a potem raptem prawie połowę mniej ;/

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 11:03   #722
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
To zależy. U mnie wliczą się wszystkie premie, trzynastka, socjalne i inne jakieś nagrody to średnia roczna wychodzi mi dużo wyższa niż miesięczna stawka. Także chyba będzie korzystnie cały rok 80%. Ale z drugiej strony nie wiem czy by mi wyszło nawet 1000zł na rodzicielskim 60%, a jeśli państwo ma dorównać do tego 1000 to wezmę pewnie 100 i 60. chociaż księgowa twierdzi że mi nie wyjdzie poniżej tysiąca ale ja mniej więcej też sobie liczyłam. No a druga sprawa nie wiem kto to wyrównanie ma konkretnie dostać czy ktoś taki na umowie o pracę też czy tylko śmieciówki i zatrudnieni na mniej niż cały etat. Masakra.
Logicznie powinni wszystkim do tego tysiąca podciągnąć ale nie wiem, jak jest w praktyce. Mi 60% właśnie koło tysiąca wychodzi. Czyli jeśli ktoś zarabia poniżej ok 1600 to bardziej by się opłacało 100 + 60 przy założeniu,że te 60% podciągną do tysiaka
A, jeszcze mi się jedno przypomniało, do becikowego bierzemy pod uwagę dochód za 2014 czy 2015 rok? I co to znaczy składki zdrowotne nie z PIT tylko realnie odprowadzone? Czyli te składki, które są w picie są jakoś zakłamane?

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Kalusia nie instaluje bo zginieszzzzz.
Jakby się TŻ dowiedział to na pewno
Stary 2015-11-27, 11:04   #723
halwaya
Zakorzenienie

Sylwuska - nożyczkami. Wydawało mi sue, że ok robię traumę mam teraz

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 11:06   #724
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Co do obcinania paznokci dziecku. eh.. wczoraj się za to zabrałam (przypominam, że mam 3 letnie doświadczenie) w dwóch paluszkach ucielam razem z kawałkiem opuszka czy za krótko.. nie wiem.. krewka leciała, dziecko ryk ja ryk.. dół do dziś mam.
Ja już dawno zapowiedziałam, że z moją zręcznością do paznokci dziecka się nie tykam
Cytat:
Mamia czy jakoś tak
U nas w żółtym opakowaniu.

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Ja też miałam parte przez godzinę i dopiero potem myśleli czemu i co dalej
A testowałaś tescowe? Bardzo ich jestem ciekawa
Stary 2015-11-27, 11:09   #725
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Jakby się TŻ dowiedział to na pewno
Potwierdzam to, co Adka napisała, ja mam zainstalowana i ostatnio to listonosz się już do mnie śmiał, jak zobaczył mnie przed,klatką, bo paczkę miałam w ręce a on z,klatki wychodził i powiedzial, że tam w skrzynce jeszcze coś jest

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Spokojnie, już drugi raz tego nie powtorzysz, teraz bedziesz wolała zostawić dłuższe i będzie ok
Cytat:
Ja już dawno zapowiedziałam, że z moją zręcznością do paznokci dziecka się nie tykam

A testowałaś tescowe? Bardzo ich jestem ciekawa
Ja to raczej nie mam wyboru, bo nie wyobrażam sobie Tz z takimi dużymi palcami jak takie maleńkie paluszki bierze i paznokcie obcina...

Stary 2015-11-27, 11:13   #726
ogolnie
Zakorzenienie

Kalusia składki zdrowotne masz w pit 7.75% a do świadczeń rodzinnych jak np becikowe przelicza się na 9% czyli korzystniej dla świadczeniobiorcy bo więcej wtedy od dochodu się odlicza.
Dochody będą potrzebne za 2014 rok, dlatego, że "rok zasiłkowy" trwa w innych miesiącach niż rok kalendarzowy.

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Mój TŻ na dłonie drobniejsze niż moje więc już wiemy kto będzie obcinał
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 11:14   #727
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Mój TŻ na dłonie drobniejsze niż moje więc już wiemy kto będzie obcinał
Hehe cwaniara

Stary 2015-11-27, 11:15   #728
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość

Co do kasy ja biorę rok 80% bo po pół roku nie zamierzam wracać, a poza tym na jedno mi wychodzi i wolę brać rok czasu taka sama kwotę niż 100% a potem raptem prawie połowę mniej ;/

Ja planuję sobie przez pierwsze pół roku sama przelewać te 20% na konto oszczędnościowe na wypadek gdyby z pracą coś poszło nie tak, jak planuję (np okazało się, ze teściowa jednak nie zostanie z małą). Jestem raczej zdyscyplinowana w kwestii oszczędzania więc nie powinno być problemu a w razie czego nie przeżyję później szoku

Cytat:
Potwierdzam to, co Adka napisała, ja mam zainstalowana i ostatnio to listonosz się już do mnie śmiał, jak zobaczył mnie przed,klatką, bo paczkę miałam w ręce a on z,klatki wychodził i powiedzial, że tam w skrzynce jeszcze coś jest

Na szczęście mój tata jest listonoszem paczki z poczty mam z dostawą do domu. tyle wygrać
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 11:15   #729
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Kalusia składki zdrowotne masz w pit 7.75% a do świadczeń rodzinnych jak np becikowe przelicza się na 9% czyli korzystniej dla świadczeniobiorcy bo więcej wtedy od dochodu się odlicza.
Dochody będą potrzebne za 2014 rok, dlatego, że "rok zasiłkowy" trwa w innych miesiącach niż rok kalendarzowy.

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Aaaa to już rozumiem a w US dostanę coś takiego czy muszę to sama wyliczać? I jeśli tak można to wyciągnąć przed urodzeniem dziecka?
Stary 2015-11-27, 11:17   #730
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:

Moja koleżanka tez miala schizy bo jak obcinala to za każdym razem ze 3-4 opuszki ciela :/ w sumie mowila ze po pierwszym miesiącu to chyba wszystkie palce poobcinala

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość

O matko, przecież to jest już zabronione. Czemu się na to godziła?

Skąd wiesz że zabronione?

Ona juz miała dosyć i chciała urodzić i sie zgodziła

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 11:19   #731
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to raczej nie mam wyboru, bo nie wyobrażam sobie Tz z takimi dużymi palcami jak takie maleńkie paluszki bierze i paznokcie obcina...
Mój TŻ ma dużo większe palce ale na pewno zręczniejsze Jak się poznaliśmy to hodował dzikie ptaki i pamiętam, jak im takie maleńkie obróżki skalpelem wycinał. Nie ma wyjścia
Stary 2015-11-27, 11:24   #732
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:

Ogolnie a jak jest w przypadku, jeśli mój tż na początku 2015 zmienił pracę i zarabia mniej niż w poprzedniej, a ja robiłam zlecenia, których w tym roku nie mam (czyli dochody nam znacznie spadły w 2015 roku) ? Dalej obliczają z 2014 czy biorą to pod uwagę ?
Stary 2015-11-27, 11:27   #733
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
W ogóle jaką akcję miałam w środku nocy. Śpię sobie, gdy nagle czuje coś zimnego i mokrego na stopie. Zerwałam się szybko - pierwsza myśl - odeszły mi wody! A tu okazało się, że moja psina przyszła i dotknęła swoim noskiem mojej stopy, która była odkryta Nawet nie wiedziałam, że w 9 miesiącu tak szybko zdołam radę zerwać się z łóżka
Hehe, jak trzeba to się da.
Ja to teraz musze się dośc poważnie zebrać w sobie, żeby ruszyć. Ciekawe czy jak poczuję, że mokro to tez wystrzelę jak z procy.

Cytat:
Witam się w 37t0d czyli ciąża donoszona
Dziś wizyta położnej
Gratuluję.

Cytat:
A co do smarowania kremem to pomijając pupkę, będziecie czymś smarować maluszki? Ja kupiłam balsam/lotion Babydream i się zastanawiam. No bo pupki po każdej zmianie pieluszki raczej nie będę smarować, może 2-3 razy dziennie?
Ja póki co kupiłam do smarowania tylko krem do buzi od wiatru/mrozu. Ciałka nie planuję smarować jeśli nie będzie takiej potrzeby. Pupę też tylko w razie konieczności.

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
A wgl dziewczynki witam się w 37tc! Krzysio już donoszony
Gratuluję.

Cytat:
Bony a ja planowalam niczym nie smarowac:p
Da sie tak w ogole?
Tez mam taki plan, a czy wyjdzie okaże się w praniu.

Cytat:
Moja koleżanka tez miala schizy bo jak obcinala to za każdym razem ze 3-4 opuszki ciela :/ w sumie mowila ze po pierwszym miesiącu to chyba wszystkie palce poobcinala
Auć!

Widziałam, że o macierzyńskim było. Ja planuję wziąć 80% przez rok i szybszy powrót do pracy (na 1/2 etatu) w ramach umowy zlecenie. Nie chcę brać 100/60, bo co jeśli jednak się coś posypie nie wrócę, to zostanę z połową wypłaty, a tak do powrotu różnica nie będzie ogromna, a później po prostu będzie wpadać dodatkowa kasa.

U mnie dzisiaj znów kiepska noc, ale o dziwno nie jestem zmęczona. Chyba organizm mnie przygotowuje na permanentny brak snu po porodzie.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 11:27   #734
Fionka_31
Zakorzenienie

U nas do becikowego to chca kilka potwierdzeń dochodów. Nie dość ze mój pit do skarbówki to jeszcze pit od pracodawcy i mam problem bo nie mogę znalezc 11 z tamtego roku, a 37 robiłam przez e deklaracje w pracy i nie mam potwierdzenia chyba hahaha

Stary 2015-11-27, 11:28   #735
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Ogolnie a jak jest w przypadku, jeśli mój tż na początku 2015 zmienił pracę i zarabia mniej niż w poprzedniej, a ja robiłam zlecenia, których w tym roku nie mam (czyli dochody nam znacznie spadły w 2015 roku) ? Dalej obliczają z 2014 czy biorą to pod uwagę ?
Musiałabyś dopytać, bo temat mnie nie dotyczy więc mocno się nie zagłębiałam, ale coś mi się gdzies obiło o uszy, że biorą to pod uwagę - że jeśli się zmieniły warunki zatrudnienia względem 2014 (czyli np. doszła jakas praca, albo odeszła) to trzeba o tym poinformowac.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 11:28   #736
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki obudziłam się dzisiaj o 5.30 i koniec był spania...jestem dzisiaj flak, więc od razu mówię, że póki co się wymiguję od siedzenia na forum, bo przysypiam może kawę jakąś strzelę, to się ożywię nadrobiłam wszystko, ale cytować nie będę:p zamelduję się później, a póki co - miłego dnia!!!

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 11:29   #737
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja planuję sobie przez pierwsze pół roku sama przelewać te 20% na konto oszczędnościowe na wypadek gdyby z pracą coś poszło nie tak, jak planuję (np okazało się, ze teściowa jednak nie zostanie z małą). Jestem raczej zdyscyplinowana w kwestii oszczędzania więc nie powinno być problemu a w razie czego nie przeżyję później szoku

Na szczęście mój tata jest listonoszem paczki z poczty mam z dostawą do domu. tyle wygrać
Czyli tak jakby będziesz brała sobie 80% a potem 60% tak?
Cytat:

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

O kurczę, poważnie? To wygląda na to, ze to nie jest takie proste jednak...

Stary 2015-11-27, 11:29   #738
Fionka_31
Zakorzenienie

Właśnie. Krem na zimno na wyjście ze szpitala musze przygotowac

Stary 2015-11-27, 11:30   #739
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
też tak mam w kwestii oszczędzania mam nadzieję, że już mi bank nie zabierze tych 4% bo się wkurzę

Cytat:

Jeśli to jest ten manewr Kristellera to widziałam to w jakimś planie porodu czyli za zgodą chyba mogą to zribuc. Ale to jest jakaś XIX-wieczna praktyka

Edytowane przez kalusia87
Czas edycji: 2015-11-27 o 11:38
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 11:32   #740
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Ona już miała dosyć i chciała urodzić i sie zgodziła
Źle napisałam. Nie zabroniony, bo oczywiście prawnie u nas to nie jest nieregulowane, ale nie powinno być praktykowane wg zalecen Ministerswa Zdrowia. Tak samo jak kleszcze, a próżnociąg bardzo rzadko, tylko po to by pomóc przy odgięciu główki. Ja bym wolała się męczyć, w życiu bym się nie zgodzila brrr, aż mnie ciarki przeszły
Stary 2015-11-27, 11:43   #741
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Czyli tak jakby będziesz brała sobie 80% a potem 60% tak?
Mniej więcej. Wyjdzie mi przez pierwsze pół roku 80% a drugie jeśli z pracą pójdzie po mojej myśli przynajmniej 30%+ pensja. Jeśli coś się wykrzaczy to będę miała bufor bezpieczeństwa w wysokości odłożonych przez pierwsze pół roku 20%.
Jeżeli będzie ok, to za te oszczędności albo pojedziemy na wakacje, albo włożymy w remont
Stary 2015-11-27, 11:44   #742
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
Sylwuska a jeo rodzice maja jakas dzialalnosc ze on cosgle tam siedzi?

Oby nieruchawosc byla chocby zapowiedzia rozwarcia :p

Simka to czemu nie dostalas skierowania do szpitala?

Dostałam skierowanie do szpitala.. byłam wczoraj zrobiliśmy ktg ,usg i puścili mnie na weekend do domku.. w poniedziałek kolejna wizyta i ktg, usg..
I decyzją co dalej robimy bo w połowie tyg już 37 tydzień będzie..
chyba wywoływać...
Więc trzeba będzie

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 11:55   #743
benita84
Zadomowienie

Koritsi_a szybkiego powrotu do pełni sił trzymam kciuki żeby laktacja się rozkręciła

kalusia śliczna ta kołyska widać że to taka rzecz co ma swoją historię

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Hej hej!
Kolejna koleżanka z SR urodziła. . Rodziła od 5 rano do 3 nad ranem! Mówi, że te 4 minuty snu między skurczami są na wagę złota...
nie chcę tak!
o rety! nieźle się wymęczyła :/ ale ma to już za sobą!

Cytat:
A co do smarowania kremem to pomijając pupkę, będziecie czymś smarować maluszki? Ja kupiłam balsam/lotion Babydream i się zastanawiam. No bo pupki po każdej zmianie pieluszki raczej nie będę smarować, może 2-3 razy dziennie?
wszystko wyjdzie w praniu, jeśli będzie miał suchą skórę to będę smarować balsamem jakimś po kąpieli a jeśli nie to nie co do pupki to też się okaże, pierwszego chyba delikatnie po każdej zmianie pieluchy smarowałam bepanthenem ale jemu się zdarzały takie przygody że niby pielucha czysta a jednak jakieś mikro zabrudzenie było i zaraz tyłek czerwony

Cytat:
Sugerowali to. Na razie póki co zostawili tak jak jest, bo jednak mala je. Zaproponowali mi konsultacje z grupą wsparcia kp i oni mogą doradzić czy to będzie konieczne. Wydzwaniaja do mnie co drugi dzień, bo deklarowalam się na kp.. jak jehowi normalnie gdy raz gazetkę wezmiesz

Ja kp dalej nie lubię.. zle się z tym czuje.. ale dla mojego i dziecka dobra karmię.. teraz nieco łatwiej mi to przyszło niz przy Evci, ale naprawdę wole dac butle mm.. wolę myć, wyparzac, odmierzac itp.
aaaa nie cierpię takiego napastowania! na mnie to jeszcze działa odwrotnie, im bardziej mnie ktoś do czegoś namawia tym większy mój opór

już kiedyś pisałam, ja też fanką kp nie jestem i karmiłam z rozsądku, żadnych tam uczuć w stylu że to wyjątkowa wieź czy coś, tylko świadomość że to dobre dla dziecka. Wiesz nic na siłę, bo chyba lepsze mm i szczęśliwa matka niż wymuszone kp, przecież dziecko też to czuje. Ale brawa że mimo wszystko próbujesz
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 11:57   #744
zaciekawa
Raczkowanie

dzisiaj na alliexpress są wyprzedaże z okazji BLACK FRIDAY
Stary 2015-11-27, 11:59   #745
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
potrzebne będą wasze dochody z 2014 (pit) i to będzie jako dochód utracony czyli 0, ale skoro TŻ podjął pracę w tym roku to musicie też zabrać jego obecna umowę o pracę i w zależności od tego w jakim miesiącu będziesz składać wniosek o becik to za miesiąc poprzedni TŻ będzie musiał okazać się kwota netto jaka otrzymał np wydruk z banku albo zaświadczenie z zakładu pracy i z tego będą liczyć,czyli kwotę za ten przepracowany miesiąc dzieli się na 3 osoby. A Ty jeśli miałaś zlecenia to zabierasz wszystkie te umowy, twój dochód też będzie na 0. A jak obecnie, masz umowę o pracę czy coś?

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Black friday w Polsce to wielka ściema :p
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 12:04   #746
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie. Krem na zimno na wyjście ze szpitala musze przygotowac
O dobry pomysł, idę sobie zapisać, żeby nie zapomnieć, dzięki
Cytat:
Mniej więcej. Wyjdzie mi przez pierwsze pół roku 80% a drugie jeśli z pracą pójdzie po mojej myśli przynajmniej 30%+ pensja. Jeśli coś się wykrzaczy to będę miała bufor bezpieczeństwa w wysokości odłożonych przez pierwsze pół roku 20%.
Jeżeli będzie ok, to za te oszczędności albo pojedziemy na wakacje, albo włożymy w remont
No to super macie plan, bardzo rozsądnie
Cytat:
Napisane przez zaciekawa Pokaż wiadomość
dzisiaj na alliexpress są wyprzedaże z okazji BLACK FRIDAY
O nie! Po coś Ty co napisala???

Stary 2015-11-27, 12:06   #747
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:

Black friday w Polsce to wielka ściema :p
w Polsce?chyba tak...ale sprawdzam czy może coś na alliexpressie mi się spodoba. W Polsce to się szykuje na wtorek i dzień darmowej dostawy
www.dziendarmowejdostawy.pl

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-27, 12:07   #748
Fionka_31
Zakorzenienie

Spakowalam mala na wyjście: Body dl rękaw, skarpetki, pajac (wydaje mi sie ze cieplejszy) kombinezon, czapka polarowa, kocyk i krem na zimno.

Ok?

Stary 2015-11-27, 12:07   #749
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:

O nie! Po coś Ty co napisala???
spokojnie jeśli nie zdążysz zrobić zakupów to jeszcze w poniedziałek mają CYBER MONDAY
Stary 2015-11-27, 12:10   #750
syylwuska
Zakorzenienie

Dziewczyny przyszedł mój laktator, tylko zamawialam do paczkomatu i,nawet byłam dzisiaj obok ale nie sprawdziłam telefonu, okazuje się ze paczka,już jest. Myślicie że jak pobedzie na mrozie to może coś się zepsuc? Bo Tz około 20 by mi ja zabrał, a tak muszę drugi raz specjalnie jechać,i,mi się nie chce, ale jak ma się zepsuć to pojadę...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości