Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :) - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-02, 13:41   #721
magda16262
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :)

Dorka

U mnie w rodzinie tez sa 2 takie wozki moze piekne nie sa ale za to bardzo wygodne moze nie spacerowka bo fakt ciezka ale jak ktos nie musi nosoc za to gondola obszerna duza i maluchy maja duzo miejsca i przestrzeni
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 13:44   #722
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
monikmi - a może zobacz wózek który my będziemy brali - http://sklep.babymerc.pl/3w1-zestawy...2-gratisy.html
Patrzyłam baby merc bo kuzynka bardzo chwali ale w sklepie na żywo nie widziałam, musiałabym wypróbować bo tak na czuja ciężko się zdecydować czy to na nowy czy używany potrzeby mam niewielkie, wózka nosić nie będę bo będzie stał w garażu z wyjazdem, w sumie nie mam żadnych wymagań haha żeby małemu po prostu było wygodnie, ale tego nie przewidzę mam duże podwórko, działkę niedaleko i wózek nie jest mi tam konieczny -wystarczy leżaczek, nosidełko albo cokolwiek

Wcześniej napaliłam się na ekstra wózek, fajnej firmy i koniecznie nowy. Teraz szczerze mówiąc jest mi jakoś troszkę to obojętne czy będzie firmy X i zielony czy firmy Y i szary

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że z biegiem czasu dorobimy się drugiego kota i psa bo dla mnie dom bez zwierząt to nie dom
Mam tak samo, czasem mnie strasznie denerwują te moje futrzaki ale i tak bym ich nikomu nie oddała kot nawet od jakiegoś czasu się słucha i współpracuje chyba boi się ewentualnego wyniesienia na dwór na ten ziąb

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 13:45   #723
fasolka1987
Zadomowienie

polly fajna koszula

Ja uciekam na miasto po te leginsy.

Oczywiście przypomniało mi się w czas, że w poniedziałek tj 30.11.15 mieliśmy iść do banku ja oczywiście zapomniałam, mąż zapomniał i przypomniało mi się dopiero jak zobaczyłam reklamę banku "nasza" babka z banku pojechała na urlop i będziemy musieli tam iść i załatwiać z kimś innym hipotekę no nic podjedziemy tam i spytamy się kiedy możemy się zjawić do podpisania papierów. Nie lubię jak tak "wiszą" nad głową niezałatwione sprawy
Stary 2015-12-02, 13:52   #724
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Któraś dziewczyna niedawno wklejała link do przepisu z kwestii smaku na zapiekankę z boczkiem i pieczarkami.. Mogę prosić linka? Plisss
ktoś inny wrzucał, ale wiedziałam o czym mówisz, a że sama oglądałam akurat tego doradcę smaku to wrzucam
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/3...eczarkami.html

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Mam tak samo, czasem mnie strasznie denerwują te moje futrzaki ale i tak bym ich nikomu nie oddała kot nawet od jakiegoś czasu się słucha i współpracuje chyba boi się ewentualnego wyniesienia na dwór na ten ziąb
w życiu nie oddałabym mojej kici, ona jest po prostu członkiem rodziny
ja też bym chciała więcej niż jednego kota, ale TŻ nie bardzo... może jak będziemy mieć większe mieszkanie kiedyś
Stary 2015-12-02, 13:56   #725
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Polly
Super wyglądasz w tej koszuli!
Dziękuję.
Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Polly ekstra ciuchy i Ty się pięknie prezentujesz. Gdzie brzuch schowałaś?
Dziękuję W tej koszuli brzuch znika w magiczny sposób.
Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
polly fajna koszula
Dziękuję.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 14:00   #726
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Eee no to całkiem niedaleko w wakacje jest całkiem przyjemnie, pomijając noce i niedziele

My jeździmy raz w tygodniu w sezonie o ile nie mamy innych planów ale dużo buractwa tam teraz... szczególnie bałabym się chodzić w nocy bo tyle młodzieżówy pijanej, naćpanej... ale i tak lubimy tam jeździć, miejsce ma swój klimat. Chociaż ja już bardzo długi czas nie wchodzę tam do wody, różne historie się słyszało, różne "rzeczy" pływały w tej wodzie
Nadrabiam Was powoli ale coś się znów rozkrecilyscie.
Monikmi skąd jesteś? Bo okuninka to trochę moje rejony.

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Teściowej mojej to rózgę :-D tesciowi korki do uszu żeby odpoczol :-P
Hahaha dobre!
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 14:06   #727
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
ktoś inny wrzucał, ale wiedziałam o czym mówisz, a że sama oglądałam akurat tego doradcę smaku to wrzucam
Aaa to ja wrzucałam sorki Dark, nie skojarzyłam że to o tą zapiekanke chodzi robiłam i wyszła pyszna, polecam chociaż mi jak zawsze beszamel wyszedł z grudami

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Monikmi skąd jesteś? Bo okuninka to trochę moje rejony.
Z lubelskiego, mieszkam między Chełmem a Włodawą, no tak prawie

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-02, 14:11   #728
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
monikmi - a może zobacz wózek który my będziemy brali - http://sklep.babymerc.pl/3w1-zestawy...2-gratisy.html

wiem że nie jest piękny ale moja siostra i jej córcia są z niego bardzo zadowolone. Nie wiem jakie masz potrzeby - my np mamy windę więc nie będę wózka nosić - nie zależy mi żeby był lekki tylko wygodny.

My mieliśmy wózek z baby merc http://sklep.babymerc.pl/3w1-zestawy...-piankowe.html Poza tym że jest tani i że sprawdził się jako gondola to nie sprawdził się u nas. Po pierwsze nie wiem czy tylko u nas był taki problem ale był tak niewyważony że nie dało się go prowadzić jako spacerówka a po drugie nie dało się założyć fotelika do stelażu. Poza tym to jako gondola był super, dość lekki, stabilny i łatwo się go prowadziło, ale ogólnie nie polecam. Cena fajna ale ja musiałam dokupywać później jeszcze spacerówkę więc i tak mnie drożej wyszło. Teraz kopiliśmy nowy wózek trzy w jednym jest dużo droższy ale już widzę różnicę...
Stary 2015-12-02, 14:24   #729
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Polly, bardzo fajne ciuszki Dla mnie szczególnie koszula, bo mam słabość od zawsze

Dziewczyny, klamka zapadła.. Umowa na salę podpisana, 3k wpłacone i nie ma zmiłuj. A jak mnie TŻ wystawi to będę szybko kogoś szukać, żeby kary nie płacić

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Teraz jeszcze o 16 te nauki i z głowy, aż mnie trzęsie na myśl, że muszę tam jechać
Stary 2015-12-02, 14:34   #730
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ktoregos_dnia
ja się pytam gdzie jest zdjęcie kiecki?!
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 14:36   #731
sowa2806
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
[/COLOR]Teraz jeszcze o 16 te nauki i z głowy, aż mnie trzęsie na myśl, że muszę tam jechać

Trzymam kciuki żebyś nie trafiła na taka nawiedzona babkę jak my z mężem, która sprzedawała nam PiSowskie poglądy , spermę nazywała życiodajnym płynem i wciskała kity na temat bezpłodności podczas karmienia piersią ( jeśli sie w tym czasie zajdzie tzn ze zle sie karmiło, bo dziecko wyciągając język wskazuje pierś która chce być karmione np wyciąga język w lewo to trzeba przystawić do prawej piersi itp)
sowa2806 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-02, 14:53   #732
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Polly, bardzo fajne ciuszki Dla mnie szczególnie koszula, bo mam słabość od zawsze
Dziękuję.
Za pół godziny wychodze i nie wiem co ubrać.
Jeszcze włosy muszę ogarnąć, a się modlę przed szafą.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 15:00   #733
darolka
Rozeznanie

Cytat:

wiem że nie jest piękny ale moja siostra i jej córcia są z niego bardzo zadowolone. Nie wiem jakie masz potrzeby - my np mamy windę więc nie będę wózka nosić - nie zależy mi żeby był lekki tylko wygodny.
Miałam i nie polecam :-\
Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
My mieliśmy wózek z baby merc http://sklep.babymerc.pl/3w1-zestawy...-piankowe.html Poza tym że jest tani i że sprawdził się jako gondola to nie sprawdził się u nas. Po pierwsze nie wiem czy tylko u nas był taki problem ale był tak niewyważony że nie dało się go prowadzić jako spacerówka a po drugie nie dało się założyć fotelika do stelażu. Poza tym to jako gondola był super, dość lekki, stabilny i łatwo się go prowadziło, ale ogólnie nie polecam. Cena fajna ale ja musiałam dokupywać później jeszcze spacerówkę więc i tak mnie drożej wyszło. Teraz kopiliśmy nowy wózek trzy w jednym jest dużo droższy ale już widzę różnicę...
Mam takie samo zdanie. Ciężki, jeśli chciało się dziecko tyłem do mamy wieść w spacerowe nie dało rady. Gondola miękka to
jedyny plus. Ale mi np kółko ciągle odpadalo. Musiałam kupić inna spacerowe a ten oddałam do domu dziecka bo nawet kupic gi nikt za 100 zł nie chciał.
Cytat:
Napisane przez sowa2806 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki żebyś nie trafiła na taka nawiedzona babkę jak my z mężem, która sprzedawała nam PiSowskie poglądy , spermę nazywała życiodajnym płynem i wciskała kity na temat bezpłodności podczas karmienia piersią ( jeśli sie w tym czasie zajdzie tzn ze zle sie karmiło, bo dziecko wyciągając język wskazuje pierś która chce być karmione np wyciąga język w lewo to trzeba przystawić do prawej piersi itp)
O boże naprawdę? Naprawdę takie babki jeszcze istnieją? Przecież bym ja śmiechem zabiła :-P
Stary 2015-12-02, 15:01   #734
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Haha ubawilas mnie Sowa

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 15:07   #735
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
O Jezu nas też czekają nauki, mam nadzieję, że poprowadzi je ktoś normalny

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-02, 15:10   #736
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

czy myślicie że mogę odczuwać już czkawkę u dziecka? - brzuch mi dziwnie skacze?
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 15:18   #737
mira81
Zadomowienie

Nas to "szczescie" ominelo...poznalam tutaj ksiedza (Polaka ktory jest proboszczem we francuskiej parafii) Fajny facet. I on nam wystawil zaswiadczenie ze jestesmy przygotowani do zycia w malzenstwie...stwierdzil ze zadne nauki sa nam niepotrzebne skoro od 4 lat mieszkalismy razem przed slubem..Postaral sie jak nie wiem..wysmarowal piekny list do proboszcza w Pl, na starodawnym ozdobnym papierze kancelaryjnym a na koniec go zalakowal Zebyscie widzialy mine mojego ksiedza jak to dostal..zamurowalo go..

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
czy myślicie że mogę odczuwać już czkawkę u dziecka? - brzuch mi dziwnie skacze?
Oczywiscie..to normalne ze czujesz czkawke malenstwa..takie delikatne miarowe pukania w brzuch..dlugo nie trwa ale mozna sie zorientowac ze to nie sa kopniaczki

Stary 2015-12-02, 15:18   #738
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Nas to "szczescie" ominelo...poznalam tutaj ksiedza (Polaka ktory jest proboszczem we francuskiej parafii) Fajny facet. I on nam wystawil zaswiadczenie ze jestesmy przygotowani do zycia w malzenstwie...stwierdzil ze zadne nauki sa nam niepotrzebne skoro od 4 lat mieszkalismy razem przed slubem..Postaral sie jak nie wiem..wysmarowal piekny list do proboszcza w Pl, na starodawnym ozdobnym papierze kancelaryjnym a na koniec go zalakowal Zebyscie widzialy mine mojego ksiedza jak to dostal..zamurowalo go..

Ja znam takiego co stówkę sobie za zaświadczenie życzy...pfff powołanie taaa :-\
Stary 2015-12-02, 15:20   #739
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
To cos kudlate to york terier
Marzę o yorku ale mój mąż nigdy się nie zgodzi..

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
Ja mam jamnika
Jak to mówi tż "takie obniżone kombi" :P
Cudny

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
[/COLOR]A ja dzisiaj na obiad zapodaję gęś Pierwszy raz kupiłam taką mrożoną gotową już i zobaczymy czy będzie smaczna
Uwielbiam gesine! Wklej przepis

Cytat:
a pochwale się też moim psiakiem - a co
jest już staruszką ma 15 lat
Tez cudna

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Sukienka już jest w praniu, ale to podobny krój do tej, jest fajna, elastyczna. A koszula jak psu z gardła.
]
Sukienka super, też by mi się taka przydała A koszula to juz w ogóle wypas, ja się w żadnej nie dopinam.

Cytat:
Ktoregos_dnia
ja się pytam gdzie jest zdjęcie kiecki?!
O właśnie! Podpisuję się pod pytaniem!

Cytat:
O mamo!
Ale przynajmniej wesoło tam mieliście

Edytowane przez kallina_2014
Czas edycji: 2015-12-02 o 15:21
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-02, 15:21   #740
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Jak najbardziej Moje ma co kilka dni i też czuję
Stary 2015-12-02, 15:21   #741
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

to z tym wózkiem moja siostra trafiła na jakiś złoty egzemplarz bo nic sie nie dzieje, jest zadowolona a przy pierwszym dziecku kupili jakiś wypasiony wózek i cały czas marudziła
ja nie mam na razie żadnych doświadczeń wózkowych więc zdaje się na wasze opinie dziewczyny
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 15:28   #742
fjolek
Zadomowienie

wlasnie wcinam zupe krem z pomidorow wyszla super ;d z mozarella i grzankami a dalam tylko sok pomidorowy pomidory z puszki i troche swierzych pomidorow mniam

ja chcialam nowy wozek 3 w 1 ale ostatnio patrze tez na ceny uzywek jak sie trafi prawie ideal t o moze wezmiemy uzywke

Edytowane przez fjolek
Czas edycji: 2015-12-02 o 15:29
fjolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 15:34   #743
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie, że możesz

Dziś z racji nowego tygodnia czytałam informację, że w tych tygodniach w jakie wchodzimy będziemy mogły najbardziej dzieciątka czuć jak duuużo brykają, bo są już dość spore i mają jeszcze dużo miejsca na figle Potem może być mniejsza aktywność

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-02, 15:35   #744
mira81
Zadomowienie

Cytat:
to z tym wózkiem moja siostra trafiła na jakiś złoty egzemplarz bo nic sie nie dzieje, jest zadowolona a przy pierwszym dziecku kupili jakiś wypasiony wózek i cały czas marudziła
ja nie mam na razie żadnych doświadczeń wózkowych więc zdaje się na wasze opinie dziewczyny
Moja bratowa tez od 2 miesiecy jezdzi Mercem i poki co chwali..no ale na razie tylko gondoli uzywa.

Stary 2015-12-02, 15:38   #745
Bonku
Wtajemniczenie

Która z Was mieszka w warmińsko mazurskim? Emma i ile dobrze kojarzę tak?
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 15:41   #746
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
pewnie, że możesz

Dziś z racji nowego tygodnia czytałam informację, że w tych tygodniach w jakie wchodzimy będziemy mogły najbardziej dzieciątka czuć jak duuużo brykają, bo są już dość spore i mają jeszcze dużo miejsca na figle Potem może być mniejsza aktywność
O taak..moja dokazuje rowno..dziwne ze nie wywalila mi jeszcze dziury w brzuchu..A najbardziej smieszy mnie jak sie przekreca albo jak leze sobie a ona mi tak "gmyra" lapkami z boku ( nie uderza tylko tak jakby czegos szukala) ..Poki co jest wierna jednej pozycji "w poprzek" i rzadko ja zmienia..zreszta zaraz wraca z powrotem do tego samego..no i ciagle dosyc nisko..

Stary 2015-12-02, 15:43   #747
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Najgorsza wada to to że jest strasznie ciężki. I nawet jeśli masz gdzieś go trzymać to pewien ci że zostaja jeszcze wyjazdy. Jak miałam gdzieś jechać to musiałam męża wołać żeby Ho do bagażnika wsadził. Ja te 700 zł kupisz całkiem fajna uzywke przemysl to zwłaszcza że ciężko gi później sprzedać.
Stary 2015-12-02, 15:49   #748
magda16262
Zadomowienie

Jau mamy robimy aniolki na choinke. W rym roku bialo srebrna i takie cudenka. Mama uwielbia takie robotki aniolki wsstawie jak beda juz srebrne.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20151202_164814.jpg (93,5 KB, 24 załadowań)
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 16:01   #749
Darkanddark
Zakorzenienie

Fasolka - wybacz, gdzieś mi Twój post uciekł :-P kupiłam legginsy do jogi w decathlonie, były w promocji, z takim wysokim pasem. Ale mają tak zawyżona rozmiarówke, L jest olbrzymia a pozostałe rozmiary juz wykupione. Takie po domu to spoko.. Dupy nie urywają.

Dzięki laski za przepis, będę robić jutro chyba te zapiekankę

Mam pytanie nie-ciazowe. Czy jest tu jakaś parka która śpi na łóżku szer. 140x200? Bo my mamy do wyboru między 140 a 160, bo sypialnia jest mała.. 160 jest okej, bo teraz na takim śpimy, można się śmiało wyspać, ale do nowej sypialni 140 będzie o wiele lepiej pasować, i łóżeczko się spokojnie dla małej zmieści, i okno balkonowe otworze bez problemu... Ale boję się, że może być ciasno :-( czy któraś śpi na 140 i może się wypowiedzieć?
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 16:03   #750
verrerie
Rozeznanie

Bonku pytasz czemu mam 4 wozki, wiec poznaj historie moich wozkow

Pierwszym jaki kupilismy byl ABC Design i jako gondola sprawdzil sie super. Spacerowka juz byla nieporozumieniem, bo miala za maly daszek, a po dwoch miesiacach uzytkowania zaczela przecierac sie na drutach z tylu i powstaly dziury.
Na lato kupilismy Maclarena XLR i sprawowal sie swietnie, sporo latalismy wtedy i bylam zadowolona. Jednak na zakupy sie nie nadawal bo mial za maly koszyk..
Kupilismy wtedy UppaBaby bo mial duzy koszyk i zasuwana budke tak ze jak dziecko spalo bylo calkowicie zacienione pod budka az po same nozki. Krotko mowiac wozek mial to czego mi brakowalo w poprzednich.
A na koniec parasolka Graco do rzucania w samolotach zeby nam Maclarena nie wykonczyli.

Takim oto sposobem mamy 4 wozki

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości