Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-16, 21:07   #721
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
A ja sie pochwale, bo zrobilam kopytka pierwszy raz w zyciu i wyszly mega dobre.

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------
No to brawo za kopytka

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Młody mi pokaszluje i idziemy jutro rano do lekarza. Mam źle przeczucia
:-( oby przeczucia się nie sprawdziły!
Stary 2015-12-16, 21:08   #722
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Ja tez wlasnie. I skora sucha. Odkad lecze tarczyce to choc sucha skora juz nie jest.

Ide spac kurcze. Strasznie zle sie czuje. Chodze i gadam do tz ze umieram. Gorzej jak facet...
Dobrej nocy
Zdrowiej!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 21:10   #723
kana158
Zakorzenienie

Oj, czytam co i Was i widzę, że same zmartwienia...

Majka, wspolczuje Ci bardzo... Biedny Julo, dopiero był chory i juz powtórka. Oby u Szymka to nic poważnego nie było... A internetów lepiej nie czytać!

Goczek, podzielam zdanie dziewczyn, jak dla mnie trzeba szukać dalej kolczyków 😉
A dlaczego zależy Ci na angielskim zapięciu?

Hania, u nas mocz tez miał taki ostry zapach, ale po lekach, jak Zosia żelazo przyjmowała.

Black, zdrowka!

Viola, Ada bardzo ładnie waży! I nie martw się jej rozwojem, każdy ma swoje tępo, Zosia w tym temacie tez nie jest asem 😉 chociaz dziś tak jakby zaczęła raczkowac... Co prawda do tylu i przeszła może z metr, no ale zawsze 😉

Madzixx, wszyscy mówią, że Zosia to cały tata. Córy zazwyczaj podobne są do tatusiów 😉

Wczoraj chciałam z Wami jeszcze popisać, ale Zosia zaczęła się kręcić i tak ją utulilam, że sama przy okazji usnęłam 😉 a teraz Mała przylepa trzyma jedną moją rękę i śpi, słodziak mój 😉
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 21:11   #724
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Adrianka śpi, chociaż już smoka podawałam bo popłakiwała. Waży 8250, to jakoś mało przytyła, 570 gram przez 7 tygodni- nowe jedzenie na linię jej działa Przed szczepieniem była w szampańskim nastroju gaduliła popiskiwała, się chichała na całą przychodnię z 10 minut 😍 aż w szoku byliśmy Za to po już nie było jej do śmiechu jakoś najgorzej to szczepienie zniosła. Na szczescie kolejne na roczek. Mąż zdążył uff dojechał do przychodni a my też prosto z Tesco, rajstopek czerwonych u nas nie było to wzięłam dwupak bialo różowych.
Super waga,tez bym taka dla Hanki chciala. Cos chyba ostatnio czesto Adka ma taki ekstra humor okresami,co?

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
bo to wzw miała, nie?
ona szczypiąca podobno

kuruj się

w temacie drapania - wasze dzieciaczki też się podszczypują np podczas przebierania? bo Tatiana sobie ostatnio tak udka i pośladki obszczypała, że masakra
Moja tylko w kapieli czasem po pipce 😝

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
Hej, nadrabiam was, jeszcze polowa mi zostala.
Ale pisze póki pamietam, bo nie.wiem kiedy skoncze czytac.
Dziekuje za odp dotyczace tej mojej starszej paskudy. W przedszkolu niby nic sie nie dzieje, juz nie marudzi, bo wrocila ich Pani pomoc, byla na zwolnieniu. Idzie chetnie.
Z tym, ze jest zazdrosna, to sie zgodze, ale coraz lepiej idzie mi ogarniecie tego, duzo czasu spedzamy tylko we dwie. Ale tez chwali sie siostra, ponoc kazdemu opowiada o niej, jak jedziemy gdzies.bez.agaty, to mowi, ze mogłyśmy ja wziac ze soba.

Domima

Czytam dalej...jak sie uda to sie jeszcze dzis odezwe.

A, dostalysmy nagrode za szopke, byłyśmy na wreczeniu dzis, w sumie to nagroda bardziej dla.dziecka, gra 5 sekund, pastele, ksiazka z bajkami, kalendarz i cZekolada. Ale radosc Milki ogromna, juz mowila ze za rok tez robimy.
ale ekstra nagrody, wielkie gratulacje dla Was, należało się 👏

Moje dziecko dopiero co zasnelo,jednak te minimum 3h od drzemki musza minąć
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 21:11   #725
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje za odp dotyczace tej mojej starszej paskudy. W przedszkolu niby nic sie nie dzieje, juz nie marudzi, bo wrocila ich Pani pomoc, byla na zwolnieniu. Idzie chetnie.
Z tym, ze jest zazdrosna, to sie zgodze, ale coraz lepiej idzie mi ogarniecie tego, duzo czasu spedzamy tylko we dwie. Ale tez chwali sie siostra, ponoc kazdemu opowiada o niej, jak jedziemy gdzies.bez.agaty, to mowi, ze mogłyśmy ja wziac ze soba.

Domima

A, dostalysmy nagrode za szopke, byłyśmy na wreczeniu dzis, w sumie to nagroda bardziej dla.dziecka, gra 5 sekund, pastele, ksiazka z bajkami, kalendarz i cZekolada. Ale radosc Milki ogromna, juz mowila ze za rok tez robimy.
Gratuluje wygranej!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 21:13   #726
Hanka20
Zakorzenienie

Ja karmie Filipka i tez idę spać. Jestem padnięty po tych zakupach i 6 godzinach przerywanego snu.

Zapomniałam pochwalić Filipka za dzisiejsze drzemki - pierwsza niecałe dwie godz, druga godzina - az zaczęłam myśleć czy nie chory jest

Dobranoc :-*

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 21:16   #727
niezawsze
Zakorzenienie

Madelinem super, że wygrała Milka!

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
U nas ciągle jakis katar to i od tego może węzły. Dzięki że napisałaś jak u Ciebie było :-*

:-*

Nie jest. Ja z tych co sobie słabo z tym radzą.

Brawo!
Bardzo fajne nagrody

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Nie ale on uzywa mydła z dermedic, szamponu bioderma. Balsamy tez apteczne. Może spróbuję w oilatum

Można dla psa ryz?
Karmy nie kupiłam i musze czymś nakarmić

Violka - niewiele Adka waży choc w sumie dziewczynka i mlodsza od Jula m-c bo on dziś ok.9.4 ale w nabambulonej pieluszce i nóżki mu wystawaly mocno za wagę to może i więcej
Dziś u lekarza była dziewczynka 8 m-cy. Taka drobniutka ze szok. Myślę ze ważyła ok.7kg. Julus to dobry karczek przy niej :P

Jutro sprzątam salon i nowy dywan położymy. Dziś przyszły ale zwiniete leżą
Codziennie balsamem smarujesz? Mnie najbardziej swedzialo po gorącej kąpieli i przed zaśnięciem...

Psu można dać ryż, lecz jeśli nie jest przyzwyczajony brzuch to może różnie reagować chleba daj, Makaron może lepiej

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-16, 21:19   #728
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

KANA angielskie zapiecie,zeby mozna bylo w kolclczykach spac mi.osobiscie podobaja sie dluzsze,wiszace,nie takie swiecidelkowate, a siostra ma trochę infantylny gust.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 21:20   #729
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Nadrobilam. Alez mi szybko zlecial dzień. Nocka była podobna do tej Kopercowej :-/ - wiec cóż tu pisać :-/
Rano wzięłam show tez za ćwiczenie. Olaf oczywiście nie spał ale jedna ręką bujalam go w wózku bo w ogóle nie miałabym chwili dla siebie. Potem ogarnęłam spacer- a co najlepsze- w parku sprawdziłam poziom smogu i o dziwo... TYLKO 340% przekroczone zanieczyszczenie powietrza.... eh... masakra....
Kupiłam dzisiaj te pierogi z Lidla o których tyle Pisalyscie. Jutro będą na obiad...
Idę do sklepu i musze jeszcze przeleciec później podłogi - mąż przechwycil Dziecię :-D
Podziwiam że chcę Ci się jeszcze ćwiczyć jak Olaf tak dokazuje ;-)
A z tym smogiem no cóż:/ ja nawet nie myślę o tym bo co to da..
Stary 2015-12-16, 21:22   #730
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Madelinem super, że wygrała Milka!

Codziennie balsamem smarujesz? Mnie najbardziej swedzialo po gorącej kąpieli i przed zaśnięciem...

Psu można dać ryż, lecz jeśli nie jest przyzwyczajony brzuch to może różnie reagować chleba daj, Makaron może lepiej
Nie codziennie. Jak bardzo swędzi.
Też po kąpieli najgorzej chyba

Już ryż ugotowalam. Chleb chyba niebardzo
Stary 2015-12-16, 21:26   #731
kana158
Zakorzenienie

Cytat:

Ryż lepszy od chleba, makaron móżna jeszcze. Mąż jak miał owczarka niemieckiego to gotowal ryż lub makaron i mieszał z mięsem (żołądki, serduszka), pies wcinal ze smakiem, to taka odskocznia od karmy z puszki 😉
Stary 2015-12-16, 21:26   #732
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Podziwiam że chcę Ci się jeszcze ćwiczyć jak Olaf tak dokazuje ;-)
A z tym smogiem no cóż:/ ja nawet nie myślę o tym bo co to da..
Ty troszkę dalej mieszkasz wiec pewnie ten smog jest u Ciebie mniejszy... no u mnie niestety rzadko kiedy go nie ma - albo że jest słabszy :-( ... cóż... jak będziemy tu mieszkać to i tak Młodego nie uchronie :-(.
A apropo ćwiczeń- no nie chce mi się- bardzo mi się nie chce - ale to jedyny czas który jest tylko mój- ze tak powiem ( no ale jak widać i tak musze go dzielić z synem... ) wiec taki paradoks tego wszystkiego ze zmęczenie fizyczne ( po ćwiczeniach) daje mi siłę przede wszystkim psychiczną... wiec jak tylko mam możliwość to to wykorzystuje bo inaczej to mam wrażenie ze bym zwariowała...
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 21:27   #733
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
VIOLKA biedna Adka na szczepieniu :/ najważniejsze że już macie z głowy ja tylko na pierwszym szczepieniu byłam z Filipkiem, później juz sama chodziłam i tak nie przezywalam bardzo jak za pierwszym razem

MAJKA u nas pielucha nie śmierdzi tylko tak jakby z siusiaczka czuć tym octem. Oczywiście weszłam na neta i głupoty poczytałam głupia ja :/
A co do swędzenia Szymkowego może ma sucha skórę? Teraz okres grzewczy to może stąd to się bierze. Spróbuj mu oliwki do kąpieli dodawać lub zmień płyn myjacy może? Słyszałam że swędzenie może też być przy cukrzycy. ..

Poźniej już sama mówisz to potem Filipka szczepionki Ty przyjmowałas myślałaś że karmiąc piersią podasz mu szczepionkę hehe )
Stary 2015-12-16, 21:27   #734
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Adrianka śpi, chociaż już smoka podawałam bo popłakiwała. Waży 8250, to jakoś mało przytyła, 570 gram przez 7 tygodni- nowe jedzenie na linię jej działa Przed szczepieniem była w szampańskim nastroju gaduliła popiskiwała, się chichała na całą przychodnię z 10 minut 😍 aż w szoku byliśmy Za to po już nie było jej do śmiechu jakoś najgorzej to szczepienie zniosła. Na szczescie kolejne na roczek. Mąż zdążył uff dojechał do przychodni a my też prosto z Tesco, rajstopek czerwonych u nas nie było to wzięłam dwupak bialo różowych.

Mi też Filipka jest zawsze szkoda jak przed gabinetem taki zadowolony i nie wie co go za chwile czeka..
Adka ładnie waży;-)
To trzymam kciuki żeby nic się nie działo po szczepieniu!
Stary 2015-12-16, 21:28   #735
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:

Ja daje mojej ryż - ryż, makaron, kuskus, kasze... tylko jako dodatek do jakiegoś mieska...
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-16, 21:30   #736
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:

Pieke boczek na kanapki. Znow sie gorzej czuje bylam na zakupach i sie doprawilam. Zrobie sobie grzane wino
Lubię boczek na kanapkach ale musi być dobrze doprawiony i z cebulką
Zdrówka! herbatka z sokiem malinowym!;-) i Theraflu podobno bardzo dobre;-)

Majka- biedulko, nie zamartwiaj się teraz taki głupi okres chorobowy:/ ani zimy ani nic...
Stary 2015-12-16, 21:33   #737
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
U nas ciągle jakis katar to i od tego może węzły. Dzięki że napisałaś jak u Ciebie było :-*

Nie jest. Ja z tych co sobie słabo z tym radzą.

Brawo!
Bardzo fajne nagrody

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Nie ale on uzywa mydła z dermedic, szamponu bioderma. Balsamy tez apteczne. Może spróbuję w oilatum

Można dla psa ryz?
Karmy nie kupiłam i musze czymś nakarmić

Violka - niewiele Adka waży choc w sumie dziewczynka i mlodsza od Jula m-c bo on dziś ok.9.4 ale w nabambulonej pieluszce i nóżki mu wystawaly mocno za wagę to może i więcej
Dziś u lekarza była dziewczynka 8 m-cy. Taka drobniutka ze szok. Myślę ze ważyła ok.7kg. Julus to dobry karczek przy niej :P

Jutro sprzątam salon i nowy dywan położymy. Dziś przyszły ale zwiniete leżą

Tak w normie chyba wazy zawsze była na 50 centylu, teraz wyszło pomiędzy 25-50.

Kogo dzieciaczek waży mniej??
Goczek pewnie Twoja sportsmenka m.in ? )
Stary 2015-12-16, 21:35   #738
kana158
Zakorzenienie

Cytat:

Zosia nie wiele więcej, 8400 ostatnio z czego 500g w ostatnie 3 tyg przybrała.. Wcześniej ciężko było jej do 8kg dobić
Stary 2015-12-16, 21:40   #739
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Ty troszkę dalej mieszkasz wiec pewnie ten smog jest u Ciebie mniejszy... no u mnie niestety rzadko kiedy go nie ma - albo że jest słabszy :-( ... cóż... jak będziemy tu mieszkać to i tak Młodego nie uchronie :-(.
A apropo ćwiczeń- no nie chce mi się- bardzo mi się nie chce - ale to jedyny czas który jest tylko mój- ze tak powiem ( no ale jak widać i tak musze go dzielić z synem... ) wiec taki paradoks tego wszystkiego ze zmęczenie fizyczne ( po ćwiczeniach) daje mi siłę przede wszystkim psychiczną... wiec jak tylko mam możliwość to to wykorzystuje bo inaczej to mam wrażenie ze bym zwariowała...
Mam nadzieję że synek da ci w końcu trochę odsapnąć..na pewno tak będzie ;-)
Ja też powinnam wrócić do ćwiczeń, nie po to żeby schudnąć ale żeby ujędrnić brzuch.. a tak mi się nie chceeeee
Siostra ciągnie mnie na zumbę, chyba w końcu się skuszę..
To w takim razie ćwicz kochana, coś w tym jest że ćwiczenia dodają powera

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Poźniej już sama mówisz to potem Filipka szczepionki Ty przyjmowałas myślałaś że karmiąc piersią podasz mu szczepionkę hehe )

haha właśnie miałam się odniesć do Hani komentarza
Dlaczego ja na to nie wpadłam żeby na szczepienia chodzić samazaoszczędziła bym Filipkowi bólu
Stary 2015-12-16, 21:42   #740
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Oj, czytam co i Was i widzę, że same zmartwienia...

Majka, wspolczuje Ci bardzo... Biedny Julo, dopiero był chory i juz powtórka. Oby u Szymka to nic poważnego nie było... A internetów lepiej nie czytać!

Goczek, podzielam zdanie dziewczyn, jak dla mnie trzeba szukać dalej kolczyków 😉
A dlaczego zależy Ci na angielskim zapięciu?

Hania, u nas mocz tez miał taki ostry zapach, ale po lekach, jak Zosia żelazo przyjmowała.

Black, zdrowka!

Viola, Ada bardzo ładnie waży! I nie martw się jej rozwojem, każdy ma swoje tępo, Zosia w tym temacie tez nie jest asem 😉 chociaz dziś tak jakby zaczęła raczkowac... Co prawda do tylu i przeszła może z metr, no ale zawsze 😉

Madzixx, wszyscy mówią, że Zosia to cały tata. Córy zazwyczaj podobne są do tatusiów 😉

Wczoraj chciałam z Wami jeszcze popisać, ale Zosia zaczęła się kręcić i tak ją utulilam, że sama przy okazji usnęłam 😉 a teraz Mała przylepa trzyma jedną moją rękę i śpi, słodziak mój 😉

To moja córa do mnie podobna i teściowa twierdzi ze córki zwykle do mam podobne )
Oj Zosia to jest asem niezłym Ada trochę wolna jakoś... mam nadzieję że szybko nadgoni i będzie ponad rówieśników potem hehe )
Jeszcze lekarka zwróciła uwagę że ma spore ciemiączko, no ale ze czaszka twarda i moze taka jej uroda...Ahh zobaczymy, nie można
się zadręczać. Ja teraz też Adkę utuliłam w łóżku moim bo inaczej sie nie mogła uspać, juz 3 pobudka była. Uwielbiam odkąd śpi na boczku i się można wtulić ) przesłodkie to małe stworzonko
Stary 2015-12-16, 21:43   #741
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Boczek mielone filety z kurczaka i inne takie

Fairy platinum.
Aaa takie zakupy 😁

Cytat:
Finish quantum max i fairy platinum

Dzięki dziewczyny
Lekarka pytała czy młody w żłobku, a potem czy ktoś chory się nim zajmuje. Powiedziałam ze ma brata przedszkolaka a ona na to - i wszystko jasne :/
O starszego się martwię o wyniki jego, węzły i swędzenie. Masakra ten strach o dziecko

No niestety z przedszkola najgorsze świństwa się przynosi, pamiętam jak siostra chodziła to co chwila chora i domownicy też 😖

Cytat:
Ja sama panicznie się nie boje, trzeba to idę Ale jakoś tak malutkiej mi szkoda bardzo, ona idzie do gabinetu taka zadowolona nieświadoma, a tu za chwile kłucie buuu no ale co zrobisz to dla jej dobra. A mąż zdążył uff

Oj kciuksy ✊🏻✊🏻

Ejjj nie kuś

Tylko ten jej czas jakoś późno... ale no na siedzenie ma jeszcze niby miesiąc. A tak to sie chyba super przekręca i rusza. Musiałam ją trzymać to za rękę to za nogę, bo nie dawała się lekarce osłuchać i na brzuch fikała Mąż był ze mną, daliśmy radę

Też nie lubię wyrzucać, chociaż się rozbestwilam przy mężu, on jest inaczej wychowany. Ale słoiczek to czasami i przez 3 dni jadła Adka.

Nieznam chyba, muszę posłuchać.

Goczek mam podobne zdanie jak Cash

Ojej kochana ( Może teraz pomrozi i chłopcy przestaną chorować

Pies zjada słoiczki ?

kusze 😁 a Ada ładnie waży, po prostu drobniejsza jest, nasza Nadia tak samo 😉

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Kiedyś ze sklepu zd odbieralam...
W poprzednim mieszkaniu tak z sąsiadami dobrze się żyło, że zawsze się odbieralo komuś listy i kuriera

A to ze sklepu też kilka razy odebrałam ale wtedy zadzwonil i spytał czy może zostawić.
Wpadacie jutro? 😃

Cytat:
Hanka - Jula pieluchy czasem tez tak drażniąco pachną.

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Kamilove - co do tych paczek to dziwne że Ci sąsiedzi te paczkę odebrali. Ja bym nie wziela takiej paczki.

dziwne, dziwne i jeszcze przynieśli paczkę po 3 dniach prawie 😒 za każdym razem jak chodziłam czy mąż to nie otwierali, może na złość 😉

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
bo to wzw miała, nie?
ona szczypiąca podobno

kuruj się

w temacie drapania - wasze dzieciaczki też się podszczypują np podczas przebierania? bo Tatiana sobie ostatnio tak udka i pośladki obszczypała, że masakra

Nie za to mamę i tatę szczypie wybornie 😁😉

Cytat:

Domima

Gratulacje ale fajne nagrody 😃👏
Stary 2015-12-16, 21:44   #742
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

W końcu się witam
My byliśmy w ikei, krzesełko zakupione , jutro będzie próba jedzenia;-) Mam nadzieję że się spodoba;-)
Filip był taki wesoły w sklepie, śmiał się na głos , krzyczał coś wesoło, ludzie się tak śmiali i uśmiechali do Niego Cieszył się do świecących lampek i w ogóle od wczoraj zauważyłam że tak śmiesznie wystawia język i się wygłupia
Taki wesołek jak Adka;-)
Jutro Tż ma wolne i chyba wyskoczymy na jakieś zakupy bo nie mam co ubrać na święta- jak to powiedziałam do Tżta do popatrzył się na mnie jak na kosmitkę...nie wiem czemu
Stary 2015-12-16, 21:47   #743
violka848
Zakorzenienie

Cytat:

To ja tez cos takiego ostatnio miałam, że po kąpieli mnie właśnie najbardziej całe ciało swedziało. Ale jakos mi to samo przeszło.
Stary 2015-12-16, 21:47   #744
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
To moja córa do mnie podobna i teściowa twierdzi ze córki zwykle do mam podobne )
Oj Zosia to jest asem niezłym Ada trochę wolna jakoś... mam nadzieję że szybko nadgoni i będzie ponad rówieśników potem hehe )
Jeszcze lekarka zwróciła uwagę że ma spore ciemiączko, no ale ze czaszka twarda i moze taka jej uroda...Ahh zobaczymy, nie można
się zadręczać. Ja teraz też Adkę utuliłam w łóżku moim bo inaczej sie nie mogła uspać, juz 3 pobudka była. Uwielbiam odkąd śpi na boczku i się można wtulić ) przesłodkie to małe stworzonko

Filip waży ok. 8,5 może ciut więcej ale nie wiem bo dawno go nie ważyłam dokładnie.
My też często się tak przytulamy
No i nie zadręczaj się bo nie ma podstaw każde dziecko ma swoje tempo
Stary 2015-12-16, 21:48   #745
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Asem jest ale wśród uparciuchow 😉 z innymi rzeczami ciężko idzie, bo jak już trzeba w coś trochę wysiłku włożyć to już jej się nie chce i krzyczy. Mam nadzieję, że ten leń jej przejdzie 😉

Ciemiączko ma jeszcze trochę czasu by zniknąć 😉
Stary 2015-12-16, 21:57   #746
madzixx88
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny
Jestem i przeczytalam wszystko ale nie mam siły juz odpisywać, wybaczcie
Cały wieczor siedzielismy z mężem i ustalaliśmy kwestie z domem, głowa mnie boli od myślenia
Aa i mamy od dzisiaj choinkę, małą ale pachnąca i pierwszą wspólną z Ala
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 22:00   #747
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:

Nadia 19 listopada ważyła 7060g 😉

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Cały wieczor siedzielismy z mężem i ustalaliśmy kwestie z domem, głowa mnie boli od myślenia
Zazdroszczę choinki 😍 my też na dniach musimy kupić 😃

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-16, 22:02   #748
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też Filipka jest zawsze szkoda jak przed gabinetem taki zadowolony i nie wie co go za chwile czeka..
Adka ładnie waży;-)
To trzymam kciuki żeby nic się nie działo po szczepieniu!

*

Cytat:
Zosia nie wiele więcej, 8400 ostatnio z czego 500g w ostatnie 3 tyg przybrała.. Wcześniej ciężko było jej do 8kg dobić

Idą łeb w łeb bliźniaczki ) Niby drobne ale poliki obie mają napompowane)

Cytat:
Mam nadzieję że synek da ci w końcu trochę odsapnąć..na pewno tak będzie ;-)
Ja też powinnam wrócić do ćwiczeń, nie po to żeby schudnąć ale żeby ujędrnić brzuch.. a tak mi się nie chceeeee
Siostra ciągnie mnie na zumbę, chyba w końcu się skuszę..
To w takim razie ćwicz kochana, coś w tym jest że ćwiczenia dodają powera

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

haha właśnie miałam się odniesć do Hani komentarza
Dlaczego ja na to nie wpadłam żeby na szczepienia chodzić samazaoszczędziła bym Filipkowi bólu

Hania jedna mądra ) My matki idiotki kujemy udka dzieciom. ))
Jejku tez muszę brzuch ujędrnić. Tyłek sam mi się robi, tyle teraz km robię po domu i na spacerach, że tyłek mój mi się podoba )

Cytat:
W końcu się witam
My byliśmy w ikei, krzesełko zakupione , jutro będzie próba jedzenia;-) Mam nadzieję że się spodoba;-)
Filip był taki wesoły w sklepie, śmiał się na głos , krzyczał coś wesoło, ludzie się tak śmiali i uśmiechali do Niego Cieszył się do świecących lampek i w ogóle od wczoraj zauważyłam że tak śmiesznie wystawia język i się wygłupia
Taki wesołek jak Adka;-)
Jutro Tż ma wolne i chyba wyskoczymy na jakieś zakupy bo nie mam co ubrać na święta- jak to powiedziałam do Tżta do popatrzył się na mnie jak na kosmitkę...nie wiem czemu
Hehe Tż lubi a Tobą na zakupy ?? Mój nie cierpi ale kasę chętnie daje żebym sobie xoś kupiła 😜 Jutro jadę mu po koszule i kazał sobie coś kupić, no cóż będę posłuszna hehe )
Hehe no moja Adka to ma napady wesołowatowatości ) umie często poryksunić beksunić ) Ale dziś to była boska, wszyscy się uśmiechali do niej, babka z recepcji na ręce ją wzięła postradała serca hehe i do takiego 6ciolatka zacieszała, ja mówię do jego mamy że nigdy nic nie wiadomo hehe
Stary 2015-12-16, 22:08   #749
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Asem jest ale wśród uparciuchow 😉 z innymi rzeczami ciężko idzie, bo jak już trzeba w coś trochę wysiłku włożyć to już jej się nie chce i krzyczy. Mam nadzieję, że ten leń jej przejdzie 😉

Ciemiączko ma jeszcze trochę czasu by zniknąć 😉

Hehe Adka to taka rozkazywaczka będzie mam wrażenie ma być tak jak ona chce
A ciemiączko wiem że ma czas, ale mówiła ze duże jak na ten wiek, a kiedyś i neurolog na to zwróciła uwagę.

Cytat:
Filip waży ok. 8,5 może ciut więcej ale nie wiem bo dawno go nie ważyłam dokładnie.
My też często się tak przytulamy
No i nie zadręczaj się bo nie ma podstaw każde dziecko ma swoje tempo

Cmok ahh
O to Filipek tez gabarytowo podobny 👋🏻

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Mi mąż dziś nie przywiózł choinki buu Bardzo ladne widziałam w okolicy, ale nie w doniczce, a wolimy taką, będzie stabilna od razu

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Nadia 19 listopada ważyła 7060g 😉

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Zazdroszczę choinki 😍 my też na dniach musimy kupić 😃
O to Nadia wogole drobinka ale jak sobie Ciebie przypomnę to się nie dziwię
Stary 2015-12-16, 22:21   #750
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
*

Idą łeb w łeb bliźniaczki ) Niby drobne ale poliki obie mają napompowane)

Hania jedna mądra ) My matki idiotki kujemy udka dzieciom. ))
Jejku tez muszę brzuch ujędrnić. Tyłek sam mi się robi, tyle teraz km robię po domu i na spacerach, że tyłek mój mi się podoba )

Hehe Tż lubi a Tobą na zakupy ?? Mój nie cierpi ale kasę chętnie daje żebym sobie xoś kupiła 😜 Jutro jadę mu po koszule i kazał sobie coś kupić, no cóż będę posłuszna hehe )
Hehe no moja Adka to ma napady wesołowatowatości ) umie często poryksunić beksunić ) Ale dziś to była boska, wszyscy się uśmiechali do niej, babka z recepcji na ręce ją wzięła postradała serca hehe i do takiego 6ciolatka zacieszała, ja mówię do jego mamy że nigdy nic nie wiadomo hehe

Zazwyczaj na zakupy ciuchowe jedziemy razem, on zostaje z Filipkiem gdzieś a ja śmigam po sklepachale popatrzył na mnie jak na kosmitke bo uważa że mam pełno ciuchów...faceci
To Adka identycznie zachowuje się jak mój Filip;-) jak opisujesz to mogłabym napisac to samo;-)
No bądź posłuszna żona i kup sobie coś jak mąż tak mówi ja bym się też nie przeciwstawiała

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości