Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się! - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-02-19, 16:15   #721
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa
Dot.: Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!

Byłam dzisiaj z Julką na pierwszym spacerze. Jest tak ciepło że nie mogłam sie powstrzymać. Wyszłyśmy tylko na 20 minut ale mam nadzieje że teraz jak będzie cieplej będziemy wychodzić częściej i na dłużej. Mała spała na powietrzu jak suseł.
Z kosmetków używam oliwki, chusteczek, mydełka, sudocremu i mąki ziemniaczanej zamiast pudru, świetnie działa na wszelkie wypryski.
Kasiulko Oliwka to śliczne imie!!! Osobiście nie jestem przekonana do tej chusty ale może warto spróbować?
Nie zazdroszcze Wam dziewczyny tych problemów z pracą. Dziadostwo totalne. Kiedy u nas w kraju coś się zmieni?
Mam nawał gości. Ciągle ktoś się przewija. Julka jest zasypana ubrankami i zabawkami już nawet nie mam gdzie tego chować. Wczoraj dostała grającą krowe i oszalała z radości. Ogląda ją z rozdziawioną buźką.
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-19, 20:33   #722
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Już i my niedługo będziemy spacerować ze swoimi pociechami . Wybrałyśmy sobie fajną porę akurat na koniec zimy, a początek wiosny, dzisiaj był przepiękny dzień na spacerek dla rozleniwionych ciężarówek i mam z dziećmi. Też Joasiu bym z tego skorzystała, super że masz już swoją Julcie przy sobie , a takie zabawki są najlepsze dla dzieci, wiem to po dzieciach swojej siostry, zawsze były z nich zadowolone . Ja będe musiała dla swojego synka kupić karuzele na łóżeczko, żeby chętniej w nim leżało .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-19, 21:44   #723
kasiulka
Zakorzenienie

Ja bym w życiu nie przypuszczała ze takie malenstwo juz tak fajnie reaguje na zabawki - na razie nie mam żadnych kupionych (oprócz dosłownie tony grzechotek i gryzaków którą dostałam w prezencie), ale w takim razie trzeba bedzie cosik kupić - tez myslałam o karuzelce na poczatek, choc moi rodzice mi trują ze malenstwo może zeza dostac od takie kręcącego sie "pieroństwa" nad łóżeczkiem

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-20, 08:18   #724
ma-li-na
Zadomowienie

witam witam drogie panie

joasiu wczoraj była fantastyczna pogoda na spacerek sama skorzystałam i poszłam na 1h spacer z moim TŻ dzisiaj tez sobie nie odpuszcze troche ruchu i swiezego powietrza mi sie przyda no i Tomciowi który jakos nie ma chyba zamiaru opuscic mojej macicy widocznie jest mu tam dobrze no ale poczekamy do piątku moze sie cos zmieni

Musze wam powiedziec ze miałam w miare spokojną tylko 2 razy sie obudziłam <wiadomo po co> no i wreszcie sie wyspałam mimo iz mooj dziubeczek kopał i fikołkował całą noc

Kasiulko co do tej karuzelki to moja mama twierdzi to samo ze moze powodowac zeza ale łatwo to zauwazyc kiedy dziecko patrzy i zezuje to sie ją sciąga tak jak mama zrobiła to w przypadku mojej siostrzyczki .Ale ja osobiscie kupie ową karuzelke najwyzej a co mi tam

Płatku rzeczywiscie pora na urodzenie dziecka jest idealna koniec zimy wiosna wszystko sie odradza jest ciepło az chce sie zyc !!!!

a swoja drogą gdzie ta meme mam nadzieje ze lekarze ich juz wypuscili juz nie moge sie doczekac az opowie jak to jest rodzic siłami natury!

Buzki zajze tu jeszcze

walka o zdrowe wlosy

26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie
13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica!
ma-li-na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-20, 08:38   #725
kasiulka
Zakorzenienie

A mnie ostatnio moja mała daje popalic naprawde bolesnie - upodobała sobie moj pecherz i wczoraj pare razy az sie prawie popłakałam z bólu - wszedzie indziej moze mnie kopac, ale po pecherzu to jest koszmar po prostu. No i sie troche boje bo ona praktycznie wcale nie śpi - tylko non stop kopie, fikołkuje i ma czkawke , mam nadzieje ze jak sie urodzi to bedzie jednak troche wiecej spała .
Co do spacerów to ja sie wczoraj wybrałam spacerkiem do koscioła - wyszlismy pol godziny wczesniej (mamy dosc blisko) i tak sie makabrycznie wlokłam ze sie troche spoznilizmy, po prostu chodze jak jakis invalid, pare razy bym sie wywaliła gdyby mnie misiek nie trzymał.
A jak juz sie wtoczyłam do tego kosciola to 5 osób na raz chciało mi ustąpic miejsca, dosłownie zerwali sie na mój widok - az mi sie smiac chciało, musze byc straaaasznie gruba ,

Oliwka
Stary 2006-02-20, 08:50   #726
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Kasiulka Julka w brzuchu też szalała a teraz jest spokojnym dzieckiem więc się nie przejmuj. Ale wczoraj wieczorem dała mi popalić. Płakała przez prawie 3h. I wiecie dlaczego??? Było jej zimno w stopy...
Stary 2006-02-20, 09:42   #727
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kasiulko u mnie w kościele jest całkiem inaczej. Staną nad Tobą babki i czekają aż im ustąpisz, jakby tylko one miały prawo do ławki . Może ja ciężarna, która nie ustoi już nawet 10 minut mam im ustąpić! Ja z uprzejmością innych spotykam się rzadko, choć ostatnio byłam zdziwiona jak miejsce w autobusie ustąpiła mi młoda kobieta , choć i wstawała babka tak po 50-ce.

Wczoraj miałam gości i poprostu padłam na gębe , nawet Bąbelek spał spokojnie, aż do teraz wogóle się nie ruszał, już zaczynałam się martwić, wyobraźcie sobie, że całą noc mieliśmy otwarte okno, tak nam było gorąco, nawet pierwszy raz TŻ nie jęczał, że mu znowu zimno .
Stary 2006-02-20, 09:44   #728
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dziewczyny Meme to już chyba powinna dzisiaj wyjść, mam nadzieje, że szybko będziemy oglądać zdjęcia Filipka .
Stary 2006-02-20, 09:49   #729
kasiulka
Zakorzenienie

Joasiu, super ze masz taką grzeczniutką córeczke, pozostaje miec nadzieje ze moja tez taka bedzie, oby
A tak z innej beczki i troche niedystkretnie - powiedz kochana jak wygląda Twoj brzuszek? Wciągnął sie juz, smarujesz czyms? Bo moj jest mega wielki i zastanawiam sie jak długo bedzie wracał do popredniego stanu

Płatku co do tego ustepowania to u mnie tez nie jest rozowo, wczoraj własciwie pierwszy raz doswiadczyłam takiej akcji .... ostatnio jak byłam to niestety musiałam stac bo nikt sie nie ruszył... nie wiem czy mi od tygodnia tak brzuchol urósł czy po porstu natrafilam na uprzejmych ludzi - a to własciwie młodziez była, tacy licealiści

Oliwka
Stary 2006-02-20, 11:42   #730
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa
Wink Dot.: Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!

Cytat:
Napisane przez kasiulka
Joasiu, super ze masz taką grzeczniutką córeczke, pozostaje miec nadzieje ze moja tez taka bedzie, oby
A tak z innej beczki i troche niedystkretnie - powiedz kochana jak wygląda Twoj brzuszek? Wciągnął sie juz, smarujesz czyms? Bo moj jest mega wielki i zastanawiam sie jak długo bedzie wracał do popredniego stanu

Mam łądnie to nazywając pusty flak Narazie wygląda tragicznie. Taki pusty balonik z którego spuszczono powietrze. Mam nadzieje że jakoś to wróci do normy bez ostrych ćwiczeń bo nie przepadam za fitnessem. Rower, spacery ok ale brzuszki brrr.
Czuje się troche sfrustrowana. Mój TŻ ma tyle cierpliwości do małej a mnie zaraz cholera trafia jak płacze albo dłużej marudzi. Bardzo się denerwuje i nie wiem co robić. Nie wiem też czy jak jest spokojna i grzecznie leży w łóżeczku ale nie śpi to mam ją brać na ręce czy lepiej czekać aż się sama upomni. Nie chce aby się przyzwyczaiła do noszenia ale mi jej szkoda że tak sama leży. Znowu jak ją nosze to się wkurzam ze nie zdąże posprzątać albo ugotować. Ciężkie to wszystko. Matko ja nie wiem co bym zrobiła jak bym miała dziecko-urwisa. Wczoraj farbowałam włosy i w tym czasie Julką zajmował się TŻ bo nie chciałam żeby wdychała opary farby. I oczywiście zaczęła krzyczeć. Myślałam że zwariuje. Ona płacze a ja nie moge jej przytulić. Fatalne uczucie.
Stary 2006-02-20, 12:07   #731
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cytat:
Napisane przez płatek1
Kasiulko u mnie w kościele jest całkiem inaczej. Staną nad Tobą babki i czekają aż im ustąpisz, jakby tylko one miały prawo do ławki . Może ja ciężarna, która nie ustoi już nawet 10 minut mam im ustąpić! Ja z uprzejmością innych spotykam się rzadko, .
Cześć dziewczyny!
U mnie to samo, czy w kościele czy w środkach komunikacji miejskiej, popatrzą na Ciebie i tyle. Dziś akurat jechałam busem do miasta i byłam jedyną stojącą osobą. Ludzie się gapili ale nikt nie pomyślał, że może jest mi ciężko stać z brzucholem w takim busiku .Sama nie poprosiłabym o ustąpienie, no chyba że zaczęłoby mi się coś dziać . No cóż takie nasze społeczeństwo.....
Jak to dobrze, że Joasia i Meme mają takie spokojne dzieciątka, oby jak najdłużej .
Kasiulko u mnie to samo. Mała wariuje ile wlezie , jak mi czasem zasadzi w pęcherz to mi się wydaje, że zaraz się zmoczę i lecę szybciutko do kibelka . Czasem tak wywraca mi bebechami, że cały brzuch się rusza i widać to nawet przez gruby swetr.
Właśnie wczoraj w kościele jak śpiewałam, to brzuch latał na lewo i prawo (maleństwo chyba lubi jak śpiewam). Kobieta obok przyglądała sie z zaciekawieniem .

Jeśli chodzi o pogodę w weekend to również skorzystałam . Było 10 st. W sobotę poszliśmy z TŻ na spacerek do parku, a w niedzielę nasz spacerek to droga do kościółka i z powrotem (w jedną stronę mamy pół godzinki) .

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-20, 13:15   #732
ma-li-na
Zadomowienie

co do uprzejmosci ludzi w tych czasach to szkoda gadac ja sie nie spotkałam z zadną uprzejmoscia <no moze jedynie u lekarza ludzie miejca ustąpią> natomiast jezeli chodzi o sklepy to jeszcze najchetniej wscisli by sie przed ciebie parodia

Joasiu to normalne ze niemasz cierpliwosci tyle co twooj TŻ masz przeciez wiecej obowiązków sprzatasz gotujesz itp za niedługo dzidzia ułozy sie do twojego rytmu i wszystko bedzie ok

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-02-20, 14:11   #733
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Już myslałam, że tylko ja mam takiego pecha, a to niestety dotyczy nas wszytkich. Ja jak będe już bez brzuszka to nigdy sie nie obejrze obojętnie na ciężarną.

Kostko nie musisz sie martwić byłam dzisiaj u gina i nie ma obawy, że szybciej urodze. Będziemy się razem wspierać, aż do porodu . W środe będe wiedziała ile już mój bąbelek waży i jak się ułożył. Dziewczyny 68 kg żywej wagi!!! Przytyłam już 19 kg , moja położna mówi, że teraz to już dziecko przybiera na wadze, a nie ja i że to normalne, ale ja jestem poprostu załamana. Kiedy ja to zrzuce?
Stary 2006-02-20, 15:24   #734
ma-li-na
Zadomowienie

Płatku ja przytyłam 20 kg! ale niewiadomo czemu w ciagu ostatnich 3tc nie przytyłam ani troche co dziwne bo wasnie wtedy powinno sie tyc najwiecej <całe szczescie ze mnie to nie spotkało bo wazyłabym pewnie jeszcze wiecej >zrzucisz to szybciej niz ci sie wydaje ttylko musisz chciec i nad soba pracowac ! niewiem czy juz o tym pisałam ale mam koompele która w czasie ciazy przytyła 20 kg podczas porodu straciła 8kg a 12 zostało jej do tej pory bo zamiast cos z tym zrobic to opycha sie chipsami czekoladą i zelkami takze nie ma sie co dziwic! za to moja kuzynka przytyła 26kg i w ciagu 5 miesiecy wroociła do swojej wagi bo cwczyła doozo chodziła no i rzecz jasna stosowała sie do odpowiedniej diety!powiem szczerze ze jej ciało jest teraz o wiele ładniejsze brzuszek mimo roztepoow mocno umiesniony i wysportowana figurka .Takze nie ma sie co martwic na zapas najwazniejsze jest dziecko a my sobie jakos rade damy

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-02-20, 15:41   #735
kasiulka
Zakorzenienie

dziewczyny nie przejmujcie sie, ja tez przytylam 20 kilo , z tym ze ja jestem raczej duża i wysoka kobita i juz przed ciąza ważyłam prawie 65... wiec wyobrazcie sobie jak teraz wyglądam . Niestety nie jestem w stanie sie ograniczac, przez ten koszmarny metaliczny posmak w buzi i ślinotok stale musze cos mamlać, bo przynajmniej jak jem to tego nie odczuwam - najbardziej pomagają mi jogurty - potrafie wypic 4 duże dziennie, najlepiej truskawkowe ...
po porodzie biore sie za siebie bo mentalnie nie jestem grubasem, zle sie czuje w takim dużym ciele, choc nigdy nie byłam chudzielcem to zawsze jednak wyglądałam w miare dobrze i co najważniejsze - proporcjonalnie. Ale wkrótce wiosna a z nią rzodkiewki, pomidorki i szczypiorki (mniam), bedziemy robic sałatki i szybciutko schudniemy, zobaczycie ... zresztą mozemy sie przeciez wspierac wzajemnie w tym odzyskiwaniu dawnej wagi

Oliwka
Stary 2006-02-20, 18:11   #736
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cytat:
Napisane przez kasiulka
Ale wkrótce wiosna a z nią rzodkiewki, pomidorki i szczypiorki (mniam), bedziemy robic sałatki i szybciutko schudniemy, zobaczycie ... zresztą mozemy sie przeciez wspierac wzajemnie w tym odzyskiwaniu dawnej wagi
No właśnie!!! Rodzimy w idealnej porze roku, bo to najlepszy czas na zrzucanie zbędnych kg i odzyskanie figury .

Ja przytyłam 12 kg. Startowałam z wagi 58kg. Od miesiąca cały czas mam 70kg . A z każdym dniem, jak sie budzę rano, mam wrażenie że brzuch jest coraz większy...

Płatku, to dobrze że nie zamierzasz rodzić wcześniej , bo przez ostatnie tygodnie zostaniemy same .
Ja będę wiedzieć ile waży moje maleństwo w przyszły czwartek, no i czy się już obróciło główką w dół .

Znowu dziś na ciuszkach kupiłam dla małej kilka rzeczy, ostatnio prześladuje mnie różowy kolor. Zorientowałam się, że mam 3/4 rzeczy w różowym kolorze , chyba już dość...ale zrobię jutro w ciągu dnia zdjęcie kompleciku, który dzisiaj nabyłam (oczywiście w kolorze różowym) i wkleję. Tak mi się podoba, że chcę się pochwalić .

Stary 2006-02-20, 20:00   #737
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Mamusie dziewczynek jakie są śliczne sukieneczki z polaru w 5-10-15 w promocji. Ja dla swojego bączka kupiłam bluze z kapturkiem z polaru za 20 zł. i koszulke też przecenioną z 20 na 10 zł. Niby ciągle powtarzam, że już nic z ciuszków nie kupuje, ale jak zobacze takie cuda to nie mogę się powstrzymać . Mój TŻ kiedyś mnie do domu nie wpuści jak znowu z czymś nowym dla bąbelka przyjde .
Stary 2006-02-20, 20:08   #738
ma-li-na
Zadomowienie

musze sie wam dziewczyny pochwalic co kupił dzis mooj brat swojemu chrzesniakowi czyli mojemu tomciowi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 85750665.jpg (8,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mir097.jpg (80,2 KB, 11 załadowań)

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-02-20, 20:19   #739
ma-li-na
Zadomowienie

Płatku mooj tata kupił tam swojemu wnuczkowi jansy sa normalnie obłędne bardzo lubie sklep 5 10 15 bo zawsze wypatrze tam cos superowego za niską cene a te sukienki sa naprawde swietne ! widziałas te ogrodniczki dla chłopczyków za 20 zł ? noramlnie niewiem czy ich nie kupic ale chyba takiemu malenstwu to nie jest przydatne bo sa one na rozm.62

walka o zdrowe wlosy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-20, 20:27   #740
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Nie zwróciłam uwagi, ale spodenki widziałam są śliczne, dostałam troche więc na razie spodenek nie kupuje. Musze Ci powiedzieć, że Tomcia chrzesny to ma gust , śliczny ten leżaczek i huśtawka .
Stary 2006-02-21, 10:30   #741
ma-li-na
Zadomowienie

witajcie

oto mooj kolejny dzien oczekiwania jeszcze ponoc 4dni a tu zadnych zwiastunów ze bede rodzic :/ cos cięzko to widze moje obawy na temat tego ze urodze poozniej chyba sie sprawdzą ale czekam czekam i czekam moze cos jednak mnie ruszy
Dzis u mnie fatalna pogoda leje deszcz ani wyjsc ani nic mgła i w ogoole beznadzieja nudzi mi sie potwornie wysprzątałam juz dom ,przygotowałam wszystko na obiad wykąpałam sie i niemam co robic !! w Tv jakies dziadowstwo ze nawet wysiedziec nie mozna ,na szczescie zaraz odwiedzi mnie moja młodsza nieznosna siostra i dostarczy mi jakis rozrywek
zajze tu poozniej

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-02-21, 10:34   #742
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

W sumie to dobrze że nie ma u mnie 5 10 15 bo napewno znowu coś bym kupiła. I tak mam za dużo ubranek.
Miałam wczoraj ścięcie z teściową Pogoda dzisiaj brzydka i nawet nie wiem czy wychodzić z małą.
Ciekawe co u Meme? Wiecie czy wyszła już ze szpitala.
Malina świetny ten leżaczek. Też się zastanawiam czy kupić czy zostać tylko przy foteliku samochodowym.
Stary 2006-02-21, 10:50   #743
kasiulka
Zakorzenienie

Witajcie

Malina nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze tego ze masz juz wszystko zrobione - u mnie w domu totalna rozpierducha, wczoraj zaczelismy przemeblowywac sypialnie zeby upchnąć łóżeczko i wszystko rozgrzebane, w dodatku kupilismy nowe mniejsze biurko pod komp zeby upchnać w pokoju komode, wiec wszedzie walają sie kartony, narzędzia i inne duperele, przejsc sie nie da Ciasne mieszkanie to jest kosmar po porstu .
Dzis wybieram sie do lekarza wiec moze sie dowiem na ile moj termin marcowy jest realny, poki co objawów porodowych zadnych nie mam oprócz sporadycznych skurczów i wiekszych upławów. Ani siary, ani opadnietego brzucha, nic.
Ten leżaczek to jest super sprawa, wiem od znajomej u której sie rewelacyjnie sprawdził - ładowała małą do leżaczka i szła z nia do kuchni gotować a nawet do łazienki ją ze sobą brała . Wystarczy zawiesic na tym pałąku jakas maskote i dzidzia ma zajęcie

Joasiu co do noszenia córci to jak sie nie domaga tego to lepiej jej chyba nie nosic - znajoma mi mówiła zeby nie przyzwyczajac bo potem dziecko stale bedzie chciało byc na rękach. A mam do Ciebie jeszcze jedno idiotyczne pytanie, któe mnie ostatnio nurtuje -chodzi o przewijanie - czy Ty w nocy sprawdzasz małej pieluche/ przewijasz ją? Bo ja nie mam pojecia czy dzieci w nocy tez robią kupki i czy nie trzeba co jakis czas sprawdzac ....

A w ogole dziewczyny nie kuscie tymi zakupami bo ja juz jestem na totalnym minusie. Moja dzidzia nie bedzie miala na poczatku zadnych super ciuszków - najwiecej mam używanych, kilka nowych ale takich zwykłych z hurtowni czy Auchana - w 5-10-15 to nawet jeszcze nie byłam

Oliwka
Stary 2006-02-21, 11:23   #744
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cytat:
Napisane przez kasiulka
A w ogole dziewczyny nie kuscie tymi zakupami bo ja juz jestem na totalnym minusie. Moja dzidzia nie bedzie miala na poczatku zadnych super ciuszków - najwiecej mam używanych, kilka nowych ale takich zwykłych z hurtowni czy Auchana - w 5-10-15 to nawet jeszcze nie byłam
Kasiulko, nie martw się. Ja też nie byłam w takich sklepach jak 5-10-15, czy H&M. Wszystkie ciuszki jakie do tej pory nabyłam pochodzą z ciuchów na wagę. Miałam farta, że akurat trafiły mi się zupełnie nowe i bardzo dobrej jakości .

Stary 2006-02-21, 11:50   #745
kasiulka
Zakorzenienie

Kostko taki porządny ciucholand to super sprawa - sama byłam w kilku zobaczyc czy jest cos ciekawego ale były tylko takie ściorane i brzydkie szmaty ze szok
Chyba sie wybiore jeszcze przed porodem do sklepu i kupie dzidzi jedną rzecz - polarowy kombinezonik, ponoc swietnie sie sprawdza o tej porze roku bo wiosną na typowy ciepły kombinezon do wózka jest juz troche za ciepło.

Dziewczyny jeszcze jedno pytanie - czy Wy odwiedzałyscie moze swoją porodówke, albo dzwniłyscie wypytac co i jak? Bo ja sie własnie zastanawiam nad tym - kilka rzeczy powiedziała mi moja lekarka, ale pewnie nie wszystko, mowila mi nawet ze jak chce to moge sie wybrac na porodówke i pooglądac i sie wszystkiego dowiedziec, tylko sama jakos nie mam ochoty, a z mężem nie mam kiedy ... no i zastanawiam sie czy mnie nie potraktują z buta i ze zawracam im głowe.
A w ogole macie jakąś swoją położną? Słyszałam ze niektóre dziewczyny sie umawiają z położnymi na poród, ja nikogo takiego nie znam, chodze prywatnie do lekarza i nie mam pojecia na jaka położną trafie

Oliwka
Stary 2006-02-21, 11:58   #746
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Kasiulka w nocy trzeba koniecznie przewijać. Robie to tak często jak karmię czyli jakieś 3 razy. Mała potrafi robić kupke nawet 3-4 razy na dobe a podobno dzieci karmione piersią załatwiają się jeszcze częściej. Pampers trzyma wilgoć ale do pewnego momentu. Trzeba sprawdzić ręką czy nie czuć że jest mokry.
Ciucholandy to dla mnie zbawienie. U mnie w mieście jest sporo bardzo fajnych. Wyglądają jak normalne sklepy. Wszystko wisi na wieszakach wyprane i wyprasowane!!!! Na początku miałam opory czy kupować tam rzeczy dla małej ale część rzeczy jest tam nawet z oryginalnymi metkami czyli nie były używane. W życiu bym tyle nie kupiła w normalnym sklepie. Jesli moge Wam coś poradzić tak z moich obserwacji to kaftaniki wogóle się nie sprawdzają. Mam kilka ale zakładałam je tylko w szpitalu. Teraz body i pajacyk rozpinany na całej długości. Szybko zmienia się pieluche. Super wygodna rzecz.
Stary 2006-02-21, 14:43   #747
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kasiulko po porodzie szpital informuje (możesz zrobić to i Ty dla pewności)w Twoim ośrodku zdrowia, że urodziłaś i ośrodek po wyjściu ze szpitala przysyłają Ci jakąś położną środowiskową do pomocy, jeżeli chcesz prywatną to musisz sama sobie załatwić i zapłacić jej. U mnie w ośrodku są dwie położne- super babki, ciesze się że na nie trafie. Jeżeli chodzi o szpital to niestety trzeba podejść samemu lub zadzwonić i o wszystko wypytać. Podobno muszą udzielić nam takich informacji. Też mi się nie uśmiecha im marudzić, ale cóż...Muszę dowiedzieć się czy poród rodzinny jest płatny i chyba trzeba ich uprzedzić. Zastanawia mnie co z macierzyńskim. Wiem tylko, że musze podejść do ZUS-u po jakieś dokumenty i dostarczyć pracodawcy . Malina Ty powinnać coś wiedzieć na ten temat, o jakie papiery chodzi?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-21, 15:38   #748
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cześć mamuśki!

Ja odwiedzałam swoją porodówkę w czasie zajęć w Szkole Rodzenia. Wiem jak wygląda sala do porodów rodzinnych i to czego mogę się spodziewać.
Co do położnej, którą miałam umówioną, niestety. Wyjeżdża na początku marca za granicę i nie będzie przy moim porodzie. Więc nie wiem w tym wypadku na jaką natrafię , oby była ludzka .

Powiedzcie, czy to ma jakieś znaczenie, od paru dni mam twardy brzuch, to chyba nic złego Martwię się tym, ale mała i tak daje popalić.

Aha, wklejam fotkę kompleciku, o którym wcześniej wspominałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg komplecik.jpg (57,2 KB, 16 załadowań)

Stary 2006-02-21, 15:48   #749
ma-li-na
Zadomowienie

witajcie !
Meme własnie wysłała mi smsa napisała mi ze od piątku jest juz w domu i ze za niedługo cos napisze do nas macie od niej pozdrowionka i całuski
musze leciec bo jestem juz spoozniona papapap

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-02-21, 17:38   #750
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

[quote=kostka.kr]Cześć mamuśki!

Powiedzcie, czy to ma jakieś znaczenie, od paru dni mam twardy brzuch, to chyba nic złego Martwię się tym, ale mała i tak daje popalić.

Kostka mi też twardnieje brzuch dość często, wczoraj był napięty cały dzień. Nie wydaje mi się aby było to coś złego, skóra się napina, dzidziuś cały czas rośnie, napewno nie ma tam już za dużo miejsca . Mój synek też ostro bryka w brzuszku .

Śliczny ten komplecik wygląda jak nowy, u nas nie ma takich ciuszków w sklepach z odzieżą używaną, same szmatki.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości