|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już VI część naszego wątku!
Cytat:
![]() Rudziutka to ma szczęście ![]() Elena z ciekawości, czy o minusach oksy, gazu mowila? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!
Cytat:
![]()
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Elena ja w nic nie wierze ![]() ![]() ![]() byłam w polskim sklepie i kupiłam ogóraski kiszone i zjadłam prawie wszystkie oprócz 2 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#724 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie przyszłe Mamy !
Czy mogłybyście mi doradzić w jakiej aptece będę mogła kupić w miarę tanio suplement Omegamed Optima. A może jest tu jakaś przyszła Mama z Rzeszowa i mogłaby mi doradzić gdzie w Rzeszowie mogę je kupić w miarę dobrej cenie?? Albo proszę doradźcie mi jakiś innym specyfik o takim samym składzie?? Pozdrawiam ![]()
#725 |
Zakorzenienie
|
Magdzinska jak sie czujesz? I ciekawe jak lucy.
Mnoe wziely takie wzdecia ze tak mnie brzuch bolal... Na szczescie przeszlo.. Wiecie co. Musze aplikowac sobie taki lek dowcipnie na infekcje ale od paru dobrych dni tam.jest tak ciasno. Normalnie nie moge wsadzoc na normalna glebokosc :-P o co chodzi?
#726 |
Rozeznanie
|
Hej! Całe popołudnie mnie nie było a Wy tu naprodukowałyście postów, że nie jestem w stanie nadrobić!
Trzymam kciuki za jutrzejsze mamusie! Miłej nocki! |
![]() ![]() |
![]() |
#727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() korzystałaś z jakiegoś gotowego szablonu? Musze wziąć się za ten plan porodu w końcu ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do planu porodu... to póki co nikt absolutnie ze mną o tym nie rozmawiał, ani gin, ani położna... zastanawiam się czy w ogóle w szpitalu w którym będę rodzić to się praktykuje. Muszę podpytać... wizyta w następny wtorek...
![]() |
#729 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Piszecie o planach porodu, u mnie w szpitalu nie wymagają, na SR dostaliśmy przykład z propozycją wypełnienia i w razie gdyby ktoś nie przestrzegał naszych wymagań wyjąć. Położne mówiły, że niektóre szpitale w okolicy nie przyjmują jak nie ma planu bo potem się pacjentki sadu ja, że ich życzenia nie były przestrzegane. A czasem dla dobra dziecka i matki lekarze robią coś wbrew woli matki. Jak wszystko każdy kij ma dwa końce. Ale są i mamuśki co mają kosmiczne wymagania.
![]() |
#730 |
Wtajemniczenie
|
Ja wiesiolka łykam już od 37tc 2x2 a wcześniej od 35 1x2. Maliny to podobno można od 38tc jak dziecko donoszone bo one mogą skurcze wywołać i wcześniej mi Polozna zabroniła. Zaczynam mieć skurcze takie pojedyncze ale brzuch jak kamień plus ból i to konkretny...
15.09.2013 ![]() 24.09.2014 ![]() ![]() 18.04.2015 ![]() ![]() 06.06.2015 ![]() 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała ![]() 14.12.2016 ![]() 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
Hej 😊 ja już nie śpię. M drzemie ale niedługo będzie wstawal bo do lekarza. Ja zjem śniadanie i będę się brać za gotowanie
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
Gotowania o tej porze bym nie ogarnęła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Ja przez to rozwarcie bałam się brać wiesiołka i maliny, żeby nie przyspieszyć wszystkiego za bardzo... Ale o weekendu biorę już wiesiołka, malinę od dziś zacznę... Nic się nie dzieje.
Martwię się, czy nie mam jakiejś dziwnej infekcji: po podwójnej dawce Pimafucinu wciąż mam żółtawe upławy. Nie jest to na pewno grzybek, bo tego dziada rozpoznam wszędzie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#734 |
Rozeznanie
|
Cześć!
Amb - rusza coś u Ciebie? Ja mam wrażenie, że mimo wiesiołka, malin i innych patentów na "s" wszystko ucichło ![]() Agata - u mnie nie ma bata na gotowanie o tej porze heheh Ja mam przedpołudnie ze starszakiem, bo dopiero na 12 idzie do szkoły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Codziennie rano się budzę i myślę: "Kurde, znowu nic..." Ubzdurałam sobie, że to się zacznie rano ![]() ![]()
![]() |
#736 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja znam sex, sutki (tego nie uskuteczniam póki co), schody, spacer i shopping ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Ja lubię rano gotowac. Golabki juz gotowe, schaby tez posmazone. Teraz gotuje ziemniaki i będę ruskie robić 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie mam pojęcia ![]() Aga Ty wariatka o 6 gotować. .... ![]()
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Paula gdzie tam o 6. Nim wstałam, zjadłam i sie ogarnelam to juz 7.30 była 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tym chwytem wolałam napisać, bo owszem on jest" negowany" przez krajowego konsultanta w dziedzinie ginekologii i położnictwa, ale nie ma żadnego oficjalnego przepisu, który zabrania stosowania go. I niestety słyszałam, że są w Poznaniu jeszcze lekarze i położne, które to stosują, może nie jest ich wielu ale można się nadziać na takich ![]()
![]() |
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mój plan porodu obgadałam z położną i choć radziła mi napisać go nawet odręcznie, to wydrukowałam wzór ze strony szpitala (chyba jest w miarę ok).
![]() |
#742 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Na stronie rodzic po ludzku jest kreator takich planów i z tego kazał mi gin korzystać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to i tak środek nocy ![]() ![]() a dla niketórych ( Aninis) to chyba północ ![]() ![]()
![]() |
#744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wstałam niedawno, zjadłam śniadanko i spadam ogarniać się, niedługo przyjdzie do mnie położna, później zdam relację ![]()
![]() |
#745 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziś w nocy dotarło do mnie, że jeszcze około 2 tygodnie i URODZĘ ![]() Nie ma mocnych, dziś chyba się spakuję i musimy wreszcie poustawiać meble i w tym tyg. przywieźć łóżeczko- mąż się cieszy, że wreszcie to zrobimy ![]() Figa, aż tak szczegółowo nie rozmawiałyśmy, nie spytałam o jeszcze kilka rzeczy, bo te pół godz. leżenia szybko minęły ![]() W każdym razie ona nie traktowała oksy jako zła koniecznego, bo czasem trzeba podać, ale tez nie uznaje podawania ot tak sobie, bez powodu. O gazie mówiła, w jaki sposób może działać i jak go stosować w trakcie porodu, żeby zadziałał. Mówiła też ,że już od jakiegoś czasu nie podaje się leków uśmierzających ( nazwa chyba na W, ale nie pamiętam) i coś o pęcherzu płodowym- ale że u nas często kobiety o tym nie wiedzą, że już tak się nie robi i piszą, że się nie zgadzają, a i tak nikt by tego nie zrobił. Zresztą- powiedziała jedną mądrą rzecz ![]() Ja na nic szczególnego się nie nastawiam, ani nie zarzekam, bo nie wiem, jak się akcja potoczy, poza tym będzie ze mną mąż i on będzie czytał i pomagał w podpisywaniu papierów, czy się na coś zgadzam, czy nie. Owszem, mam swoje założenia ( ochrona krocza, podanie oksy tylko w wyjątkowej sytuacji, poród w pozycji wertykalnej itd.) i mam nadzieję, ze się uda je zrealizować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i bardzo dobrze ! ![]() grunt to spokoj i opanowanie ![]() ja to nie mam nic o jakis planach porodu itp, zreszta na cc to sobie moge. U mnie bedzie to tak wygladac : oni cos pytaja a ja : jaaa naturlis ![]() ![]() ![]()
![]() |
#747 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A o co chodzi z tym dolarganem? ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
Justynka, wiesz może jaka jest różnica między wiesiołkiem oeparol a gal? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Rozeznanie
|
Taaaaa tylko, żeby na coś się przydał
![]() BTW większość z punktów była już na porządku dziennym ponad 6 lat temu, więc się nie boję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() i tak jak któraś tu napisała- czasem niektóre dziewczyny mają "kosmiczne" wymagania i zwyczajnie ani szpital, ani personel nie jest w stanie im sprostać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- To chyba o to chodzi ![]() Inaczej niż w planie porodu Plan porodu jest częścią twojej dokumentacji medycznej – dlatego koniecznie pokaż go, gdy będziesz przyjmowana na oddział położniczy. Oczywiście, może się zdarzyć, że z powodów medycznych twój poród będzie wyglądał nieco inaczej, niż zaplanowałaś – bo przecież najważniejsze jest w tej chwili dobro dziecka i twoje. Plan nie jest czymś, co wiąże lekarzowi ręce. W trakcie porodu może on zaproponować inne zabiegi. Jednak wszelkie zmiany powinny być uzasadnione przebiegiem porodu. A ty masz prawo do informacji, wyrażenia swojej zgody lub jej odmowy. ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- O, plan porodu z babyonline.pl mi się podoba- krótki, konkretny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
tak sie najadlam sniadaniem ze musze isc polezec ;D
wczoraj w pl sklepie dorwalam ostatnia gazete m jak dziecko ;D ide czytac ;D
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.