Coraz bliżej Święta!- kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. VIII ! - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-15, 19:50   #721
Melka88
Zakorzenienie

Dot.: Coraz bliżej Święta!- kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. VIII !

Cytat:
Napisane przez Lady_AnneBelle Pokaż wiadomość
Ja miałam bardzo ciężki weekend. Dostałam @ i mimo, że mam bezbolesne, to byłam bez życia. Męczyłam się strasznie. Przespałam pół niedzieli.
@ też mam męczymy się razem

Jutro wracam do pracy po półtorej tygodnia L4. Ciężko będzie
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-15, 21:33   #722
julesjules
Przyczajenie

Cytat:
Mój brat jednego roku robił prezenty w Wigilię, w sklepie "wszystko po 5 zł"
I pomyśleć, że jeden się stara, myśli nad prezentem ileś tam czasu, kombinuje jak go ładnie zapakować, zamartwia się czy się spodoba i czy trafi się w gust a drugi skoczy na kwadrans przed zamknięcie sklepu, weźmie co zostało i po problemie
A najlepsze jest to, że w momencie rozpakowywania prezentu nie wiesz czy ktoś kupił dawno temu czy może dziś rano I możemy się śmiać, ale czasami w takich sklepach "wszystko po 5 zł" jest właśnie najlepszy wybór. To też zależy od sklepu, ale w tym w mojej okolicy są zawsze tłumy.
julesjules jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-15, 21:45   #723
_zgryzota_
Zakorzenienie

Dla mnie liczy się to ze ktoś o mnie pamiętał i z każdej drobnostki się cieszę, jako dziecko nie dostawałam zbytnio prezentów dlatego teraz na stare lata sobie odbijam :-D

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Z tymi prezentami też jest tak że nie każdemu zależy na obdarowaniu innych. Takim przykładem jest mój mąż zależy mu tylko na prezentach dla mnie, jeżeli chodzi o prezenty dla innych to się nie stara i kupuje cokolwiek :-P
_zgryzota_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 15:42   #724
chouette_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _zgryzota_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak to jest u was z prezentami? Chodzi mi o to komu je robicie, rozumiem że partnerom, dzieciom, rodzicom, rodzeństwu swojemu i komu jeszcze?
U nas każda para/małżeństwo robi każdemu U mnie sporo jest ludzi na Wigilii, więc obdarowujemy także ciocię, wujka, kuzynkę, żonę kuzyna itd Trochę tego jest, jeśli w tym roku pójdziemy na Wigilię do rodziców chłopaka, to będzie nas czekało kupno ogólnie 15-16 prezentów

Cytat:
Napisane przez martyna_tina Pokaż wiadomość
Kanary, super! Pobujasz się po perfumeriach?

U nas na wigilii jestem ja z mężem, moi rodzice, babcia z dziadkiem oraz siostra z mężem i tak też kupujemy prezenty - każdy każdemu. W praktyce wygląda to tak, że prezenty od dziadków kupujemy sobie sami (dostajemy pieniądze, bo nie są już w stanie chodzić po sklepach), rodzice też część prezentu każą wybrać sobie samodzielnie, a do tego dorzucają coś w ramach niespodzianki

A jak to wygląda u Was z pomysłami na prezenty - pytacie się, co dana osoba by chciała, dowiadujecie się podstępem , a może wolicie sprawić komuś niespodziankę?
Planuję. Próbowałam podpytać na perfumowym w plotkowym wątku czy ktoś się orientuje jakie ceny są w tamtejszych perfumeriach - czy faktycznie konkurencyjne, czy raczej zbliżone do naszych perfumerii internetowych, ale niestety nie doczekałam się odpowiedzi

U mnie z dziadkami podobnie Rodzice starają się coś wymyślić

Ostatnio zaczęliśmy wprowadzać listę życzeń - każdy wypisuje co by chciał dostać, a potem po prostu wybiera się z tej listy, kontaktując ewentualnie z innymi w celu dogadania, czy nie powielamy prezentu
Chłopaka za to zawsze pytam wprost co by chciał dostać. Mi się już skończyły pomysły
Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy."

Edytowane przez chouette_
Czas edycji: 2016-08-16 o 15:44
chouette_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 16:18   #725
_zgryzota_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chouette_ Pokaż wiadomość
U nas każda para/małżeństwo robi każdemu U mnie sporo jest ludzi na Wigilii, więc obdarowujemy także ciocię, wujka, kuzynkę, żonę kuzyna itd Trochę tego jest, jeśli w tym roku pójdziemy na Wigilię do rodziców chłopaka, to będzie nas czekało kupno ogólnie 15-16 prezentów

Planuję. Próbowałam podpytać na perfumowym w plotkowym wątku czy ktoś się orientuje jakie ceny są w tamtejszych perfumeriach - czy faktycznie konkurencyjne, czy raczej zbliżone do naszych perfumerii internetowych, ale niestety nie doczekałam się odpowiedzi

U mnie z dziadkami podobnie Rodzice starają się coś wymyślić

Ostatnio zaczęliśmy wprowadzać listę życzeń - każdy wypisuje co by chciał dostać, a potem po prostu wybiera się z tej listy, kontaktując ewentualnie z innymi w celu dogadania, czy nie powielamy prezentu
Chłopaka za to zawsze pytam wprost co by chciał dostać. Mi się już skończyły pomysły
Ja byłam na kanarach - jeżeli chodzi o perfumy to ceny są podobne do okazji w perfumeriach internetowych lub trochę tańsze - ale nie w każdej perfumerii na kanarach tak jest. Moja koleżanka zamawiała przez internet na kanarach z dostawą do hotelu, i to było opłacalne. Na pewno jest taniej niż ta strefach bezcłowych ☺za to opłaca kupować się kosmetyki pielęgnacyjne - kremy itp.
Stary 2016-08-16, 18:16   #726
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Napisane przez j_fly Pokaż wiadomość
To zależy Mojego TŻ pytam (chociaż wiem, że będzie chciał coś związanego z mechaniką samochodową lub wędkarstwem), ponieważ ma już tyle rzeczy, że nie chcę powtórzyć prezentu Natomiast rodzicom i bratu kupuję po 2 prezenty: tacie ubranie (np. sweter) plus jakiś kosmetyk, mamie ubranie lub np. torebkę i coś z biżuterii lub jakiś kosmetyk, a bratu ubranie, plus gotówka, plus słodycze lub kosmetyk Dla najbliższych mam sprawdzone patenty, bo wiem, co im się podoba i z czego będą zadowoleni

To chyba najlepszy moment, żeby później nie zbankrutować
Ja mam taki patent z rodzicami - wiem, że mamę zawsze ucieszą perfumy i przeróżne kosmetyki do pielęgnacji twarzy, a tatę fotokalendarz - to pozycja obowiązkowa wśród prezentów

Nie dość, że nie trzeba wydawać mnóstwa kasy w króciutkim okresie, to kupując wcześniej można ustrzelić niezłe okazje na spokojnie, a nie brać jak popadnie

Cytat:
Napisane przez julesjules Pokaż wiadomość
No, ja też zawsze sobie powtarzam "w tym roku załatwię prezenty odpowiednio wcześnie i będę miała spokój!" a i tak kończy się jak co roku- 20 grudnia biegam jak głupia po centrum handlowym raz czy dwa jednak zdarzyło mi się kupić prezent dla kogoś wcześniej i jest to o tyle lepsze właśnie, że ten prezent może być wtedy jakiś oryginalny, a nie kolejne skarpetki i sweter na ostatnią chwilę.
Ale jak już tak biegasz, to udaje Ci się kupić każdemu coś fajnego, czy w popłochu bierzesz trochę jak leci?
Jeden raz też tak latałam na ostatni moment za prezentem dla siostry - nigdy więcej! Pośpiech, presja, nerwy

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Ale się fatalnie czuję dzisiejszego popołudnia. Głowa mnie naparza z trzech stron

Ja już jeden prezent kupiłam. Tzn, dokładkę do prezentu także pierwsze koty za płoty
I co tam fajnego upolowałaś?

Cytat:
Mój brat jednego roku robił prezenty w Wigilię, w sklepie "wszystko po 5 zł"
I pomyśleć, że jeden się stara, myśli nad prezentem ileś tam czasu, kombinuje jak go ładnie zapakować, zamartwia się czy się spodoba i czy trafi się w gust a drugi skoczy na kwadrans przed zamknięcie sklepu, weźmie co zostało i po problemie
Znalazł tam coś fajnego?

Dla mnie takie prezenty na "odwal się" są trochę przykre. Rozumiem gdy potrzeba kupienia upominku wyskoczy zupełnie niespodziewanie, faktycznie na ostatni moment, ale w innym przypadku?

Cytat:
Napisane przez julesjules Pokaż wiadomość
A najlepsze jest to, że w momencie rozpakowywania prezentu nie wiesz czy ktoś kupił dawno temu czy może dziś rano I możemy się śmiać, ale czasami w takich sklepach "wszystko po 5 zł" jest właśnie najlepszy wybór. To też zależy od sklepu, ale w tym w mojej okolicy są zawsze tłumy.
Jak dla mnie - prezent może być i ze sklepu "wszystko po 2zł" Byle był trafiony i faktycznie kupiony z myślą o mnie, a nie byle by było.

Cytat:
Napisane przez chouette_ Pokaż wiadomość
Cytat:
Ja byłam na kanarach - jeżeli chodzi o perfumy to ceny są podobne do okazji w perfumeriach internetowych lub trochę tańsze - ale nie w każdej perfumerii na kanarach tak jest. Moja koleżanka zamawiała przez internet na kanarach z dostawą do hotelu, i to było opłacalne. Na pewno jest taniej niż ta strefach bezcłowych ☺za to opłaca kupować się kosmetyki pielęgnacyjne - kremy itp.
Czyli... witajcie perfumowe zakupy

Gdyby ktoś pytał... 129 dni do Świąt

Wymiana zapachowa
martyna_tina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 19:38   #727
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
I co tam fajnego upolowałaś?
Spray perfumowany Avon Cherrish Bardzo ładny zapach, a u nas w rodzinie kobietki się cieszą z perfum ja już mam całą półkę zawaloną, ale instynkt zakupowy działa dalej Moja babcia uwielbia lawendę, a w tym katalogu wchodzą w Avonie lawendowe kosmetyki, więc kolejny prezent będę miała trafiony i koszty w czasie rozłożę.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-16, 20:16   #728
_zgryzota_
Zakorzenienie

Lubie perfumy ale jakoś Avon mi nie podchodzi, czuje tam zawsze dużo"chemii" a wiele kosmetyków które próbowałam mnie uczuliło :-(. Ale jeżeli u was się sprawdzają to napewno będzie fajny udany prezent! Lawenda dla babci na lepszy sen ?
Stary 2016-08-16, 20:58   #729
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Lubie perfumy ale jakoś Avon mi nie podchodzi, czuje tam zawsze dużo"chemii" a wiele kosmetyków które próbowałam mnie uczuliło :-(. Ale jeżeli u was się sprawdzają to napewno będzie fajny udany prezent! Lawenda dla babci na lepszy sen ?
Na relaks i lepszy sen
Mnie na szczęście nic nie uczula choć nie wszystkie kosmetyki lubię. Np. nie mowy o szamponach, podkładach, cieniach do powiek. Perfumy kupuję, bo ja to nałogowiec, a te nowe zapachy są ładniejsze niż stałe pozycje i "łacne" cenowo. Jak mi się nudzą to resztę oddaję babci męża, przy okazji nabijam se plusów

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2016-08-16, 21:05   #730
_zgryzota_
Zakorzenienie

Cytat:
Na relaks i lepszy sen
Mnie na szczęście nic nie uczula choć nie wszystkie kosmetyki lubię. Np. nie mowy o szamponach, podkładach, cieniach do powiek. Perfumy kupuję, bo ja to nałogowiec, a te nowe zapachy są ładniejsze niż stałe pozycje i "łacne" cenowo. Jak mi się nudzą to resztę oddaję babci męża, przy okazji nabijam se plusów
Aaa rozumiem 😀 no takie plusy to się przydają nie powiem że nie , ja też mam w swojej kolekcji teraz około 50 zapachów.
Stary 2016-08-16, 22:49   #731
Ondiine
Wtajemniczenie

Ja chyba jestem dziwna - nie przepadam za zapachami. Mam jedne pełnowymiarowe i kilka takich w wersji "mini" a i tak używam tylko tych pełnowymiarowych, bo są po prostu "moje" i najlepiej się z nimi czuję

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-17, 09:09   #732
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Spray perfumowany Avon Cherrish Bardzo ładny zapach, a u nas w rodzinie kobietki się cieszą z perfum ja już mam całą półkę zawaloną, ale instynkt zakupowy działa dalej Moja babcia uwielbia lawendę, a w tym katalogu wchodzą w Avonie lawendowe kosmetyki, więc kolejny prezent będę miała trafiony i koszty w czasie rozłożę.
Nie orientuję się w avonowskich zapachach, ale jeśli wiesz, że się spodoba, to super
Z prezentem dla babci to już w ogóle bomba, skoro tak lubi lawendę
Ja na jakiś czas przystopowałam z perfumowymi zakupami dla siebie, ale jeśli chodzi o prezenty świąteczne, to chyba właściwie każdemu dorzucę coś pachnącego

Cytat:
Na relaks i lepszy sen
Hahha dobra metoda

Cytat:
Napisane przez Ondiine Pokaż wiadomość
Ja chyba jestem dziwna - nie przepadam za zapachami. Mam jedne pełnowymiarowe i kilka takich w wersji "mini" a i tak używam tylko tych pełnowymiarowych, bo są po prostu "moje" i najlepiej się z nimi czuję

E tam dziwna. Nie każdy przecież szaleje za perfumami, tak jak nie każdy ma bzika na punkcie torebek, świec czy czekolady

Fajna sprawa z tym jednym ulubionym zapachem - można powiedzieć, że masz swój signature scent U mnie nie ma takiej opcji, za szybko się nudzę.

Ugotowałam już obiad dla męża. Pierwszy raz dziękowałam niebiosom, że mam taką malutką kuchnię - poślizgnęłam się i walnęłabym szpagat, gdyby nogi nie zaklinowały się na szafce I nawet jajka nie upuściłam!

Wymiana zapachowa
Stary 2016-08-17, 11:29   #733
roksiaczekk05
Raczkowanie

Cześć Wracam do was po długiej przerwie.
U mnie pogoda już typowo jesienna, wszyscy dookoła narzekają, a ja się cieszę Niedawno wróciłam z wakacji w Bukowinie Tatrzańskiej, oczywiście musiałam kupić jakąś "pamiątkę" a jak zobaczyłam śliczne, świąteczne, grube skarpety wiedziałam że będą moje 1471429494639.jpg
Widziałyście może już nową kolekcję yankee candle? Zastanawiam się nad autumn nigh i ebony&oak. Polecacie jakieś inne jesienne zapachy? Mam masę Zimowych, trzy letnie, a żadnego jesiennego

Edytowane przez roksiaczekk05
Czas edycji: 2016-08-17 o 11:36
roksiaczekk05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 12:30   #734
Bossska_Nat
Raczkowanie

Rany 2 lata tutaj nie zaglądałam ,patrzę a wątek świąteczny już w pełni rozbujany!!!
Cześć dziewczyny,jestem jak Wy świątecznym świrem i już nie mogę doczekać się Bożego Narodzenia. Pogoda dziś nastraja mnie refleksyjnie,mam w planach wieczorem odpalić zimowe zapachy YC w kominku ( czekam właśnie na przesyłkę 10 wosków,a co ! ) a jak się mocno rozbujam to i może jakąś płytę świąteczną odpalę
Powoli myslę też o prezentach - zazwyczaj kupuję je od września - uwielbiam na początku grudnia mieć już całość!
Bossska_Nat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 16:43   #735
Lady_AnneBelle
Carpe Diem!

Cytat:
Znalazł tam coś fajnego?

Dla mnie takie prezenty na "odwal się" są trochę przykre. Rozumiem gdy potrzeba kupienia upominku wyskoczy zupełnie niespodziewanie, faktycznie na ostatni moment, ale w innym przypadku?

Jak dla mnie - prezent może być i ze sklepu "wszystko po 2zł" Byle był trafiony i faktycznie kupiony z myślą o mnie, a nie byle by było.
Dla mnie to właśnie był prezent na "odwal się" i było mi najzwyczajniej w świecie przykro.
--> Dostałam wtedy kielich. Wyglądał jak taki mszalny, tylko że był wiśniowy

Mąż mnie wczoraj zapytał co bym chciała na gwiazdkę, bo nie wie czy już nie powinien zacząć oszczędzać Od jakiegoś czasu chodzą za mną kolczyki, takie na specjalne okazje. Wymyślił jeszcze, że kupi mi maszynę do szycia, bo zawsze chciałam.

Z uniesień pozostało mi uniesienie brwi,
ze wzruszeń - wzruszenie ramion.

home sweet home

Lady_AnneBelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 18:20   #736
_zgryzota_
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie to właśnie był prezent na "odwal się" i było mi najzwyczajniej w świecie przykro.

Mąż mnie wczoraj zapytał co bym chciała na gwiazdkę, bo nie wie czy już nie powinien zacząć oszczędzać Od jakiegoś czasu chodzą za mną kolczyki, takie na specjalne okazje. Wymyślił jeszcze, że kupi mi maszynę do szycia, bo zawsze chciałam.
Brawo dla męża 😉ogarnięty facet, myśli wcześniej o prezentach
Stary 2016-08-17, 19:26   #737
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Nie orientuję się w avonowskich zapachach, ale jeśli wiesz, że się spodoba, to super
Z prezentem dla babci to już w ogóle bomba, skoro tak lubi lawendę
Ja na jakiś czas przystopowałam z perfumowymi zakupami dla siebie, ale jeśli chodzi o prezenty świąteczne, to chyba właściwie każdemu dorzucę coś pachnącego

Hahha dobra metoda

E tam dziwna. Nie każdy przecież szaleje za perfumami, tak jak nie każdy ma bzika na punkcie torebek, świec czy czekolady
Teściowa i babcia męża nie narzekają na zapachy z Avonu. Sama niejednokrotnie dostawałam od teściowej flakoniki Oriflame jako dodatek do głównego prezentu Babka z kolei zarzekała się, że ona całe życie tylko i wyłącznie "Być może..." , do momentu, kiedy zaczęłam wręczać perfumy teściowej. Pozazdrościła, obruszyła się, no i teraz wiem, że taki prezent przejdzie zawsze Jak ja jej oddaje jakiś swój to ona go nawet nie wącha, tylko od razu bierze

A mnie jakoś do tego mojego OPSu szkoda flakoników Diora, YSL czy Lancome.. Używam na specjalne okazje, bo chomik jestem.

Cytat:
Napisane przez roksiaczekk05 Pokaż wiadomość
U mnie pogoda już typowo jesienna, wszyscy dookoła narzekają, a ja się cieszę Niedawno wróciłam z wakacji w Bukowinie Tatrzańskiej, oczywiście musiałam kupić jakąś "pamiątkę" a jak zobaczyłam śliczne, świąteczne, grube skarpety wiedziałam że będą moje Załącznik 6595986
Widziałyście może już nową kolekcję yankee candle? Zastanawiam się nad autumn nigh i ebony&oak. Polecacie jakieś inne jesienne zapachy? Mam masę Zimowych, trzy letnie, a żadnego jesiennego

Piękne skarpeciochy
Widzę, że zasadzamy się na te same zapachy YC

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Dziewczyny, a nie zna się któraś na odszkodowaniach PZU?

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2016-08-17, 20:04   #738
_zgryzota_
Zakorzenienie

Cytat:
Teściowa i babcia męża nie narzekają na zapachy z Avonu. Sama niejednokrotnie dostawałam od teściowej flakoniki Oriflame jako dodatek do głównego prezentu Babka z kolei zarzekała się, że ona całe życie tylko i wyłącznie "Być może..." , do momentu, kiedy zaczęłam wręczać perfumy teściowej. Pozazdrościła, obruszyła się, no i teraz wiem, że taki prezent przejdzie zawsze Jak ja jej oddaje jakiś swój to ona go nawet nie wącha, tylko od razu bierze

A mnie jakoś do tego mojego OPSu szkoda flakoników Diora, YSL czy Lancome.. Używam na specjalne okazje, bo chomik jestem.

Piękne skarpeciochy
Widzę, że zasadzamy się na te same zapachy YC

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Trochę miałam z tym do czynienia może pomogę ale nie obiecuję, jak chcesz pisz na priv.
Stary 2016-08-18, 10:02   #739
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
U mnie pogoda już typowo jesienna, wszyscy dookoła narzekają, a ja się cieszę Niedawno wróciłam z wakacji w Bukowinie Tatrzańskiej, oczywiście musiałam kupić jakąś "pamiątkę" a jak zobaczyłam śliczne, świąteczne, grube skarpety wiedziałam że będą moje Załącznik 6595986

Hej
Super skarpety

O jesiennej kolekcji YC się nie wypowiem, bo sama jeszcze nie testowałam.

Cytat:
Napisane przez Bossska_Nat Pokaż wiadomość
Rany 2 lata tutaj nie zaglądałam ,patrzę a wątek świąteczny już w pełni rozbujany!!!
Cześć dziewczyny,jestem jak Wy świątecznym świrem i już nie mogę doczekać się Bożego Narodzenia. Pogoda dziś nastraja mnie refleksyjnie,mam w planach wieczorem odpalić zimowe zapachy YC w kominku ( czekam właśnie na przesyłkę 10 wosków,a co ! ) a jak się mocno rozbujam to i może jakąś płytę świąteczną odpalę
Powoli myslę też o prezentach - zazwyczaj kupuję je od września - uwielbiam na początku grudnia mieć już całość!
Ja niby też chciałabym mieć już wszystkie prezenty skompletowane do grudnia, ale z drugiej strony... Kurde, uwielbiam szlajać się po sklepach w tej przedświątecznej gorączce, więc pewnie zostawię sobie na koniec jakąś drobnostkę do dokupienia

Cytat:
Nie dziwię Ci się. Prezent "trochę" od czapy Znalazłaś dla niego jakieś zastosowanie?

Brawo mąż

Cytat:

Z Oriflame znam kilka zapachów i sama bym się ucieszyła, gdybym dostała np. Amber Elixir

Moja babcia też wspomina o Być Może Regularnie odlewam jej do atomizerów swoich perfum i zawsze bardzo się cieszy, ale gdzieś tam w pamięci mimo wszystko siedzi słynne dzieło Miraculum

Jak z Ciebie taki chomik, to z moim mężem byś zawału dostała - potrafi wypsikać łazienkę moim przedreformulacyjnym Addictem czy Midnight Poison. Bo tak. Czasami robi to z premedytacją, żeby tylko zobaczyć moją reakcję (po wypsikaniu kibelka Midnight Poison ja przez 15min nie mogłam zamknąć jadaczki, a on tylko siedział i rechotał, że jestem słodka jak się gniewam ).

Wyszłam dziś na wcześniejszy poranny spacer z psem i byłam dosłownie zachwycona - powietrze o tej porze jest już zupełnie inne niż choćby 2 tygodnie temu. Czuć, że zbliża się jesień

Myślałam o tym jakby tu jeszcze uczynić przedświąteczne wydatki mniej bolesnymi (niby prezenty będą z osobnego budżetu, ale zawsze na kilka dni przed wigilią udajemy się kupić ostatnie potrzebne rzeczy do Tesco i z tych rzeczy robią się zakupy za kilka stów ). Stwierdziłam, że przy okazji najbliższych zakupów w Tesco kupię kartę podarunkową i będę ją doładowywać kwotą np. 20zł przy każdej wizycie. Muszę tylko przemyśleć, czy na pewno zdecydować się na ten sklep, bo jednak ostatnio najczęściej kupujemy w Kauflandzie i Lidlu. W każdym razie - z realizacją planu startuję w weekend

Wymiana zapachowa

Edytowane przez martyna_tina
Czas edycji: 2016-08-18 o 10:04
Stary 2016-08-18, 10:26   #740
dembi
Zakorzenienie

Cytat:

Ja w tym roku w imieniu męża, zażyczę sobie Lancome La vie est belle i no i moj ukochany Givenchy ange ou demon le seceret albo Chloe, bo juz dawno nie miałam ( a moze sie uda trzy )

Cytat:
Ugotowałam już obiad dla męża. Pierwszy raz dziękowałam niebiosom, że mam taką malutką kuchnię - poślizgnęłam się i walnęłabym szpagat, gdyby nogi nie zaklinowały się na szafce I nawet jajka nie upuściłam!
u mnie tez szpagatu na szerokosc nie zrobisz

Cytat:

Witaj Roksiaczku skarpety boskie
co do woskow yankee na jesien, to własnie dzisiaj je odbieram i nowy mozaikowy kominek, a ze pogoda iście jesienna, to zaraz ktorys wrzucę do kominka

A co do jesiennych zapachów, to sprobuj Autumn Romance Goose creek no i kringle mają tez jesienne woski. Zależy co lubisz

Cytat:
Hey a jakie woski zakupiłaś? Ja tez prezenty lubie miec ogarnięte do grudnia Jak juz pisalam dla mamy juz mam, teraz we wrześniu polecą buty i perfumy dla męża, październik dla Taty ( tylko co??!!!) a Teściom w tym roku kupuję ciepłe piżamy, bo on mają dom letni nad morzem i czesto tam siedzą do poźnej jesieni, więc im sie przyda

Cytat:

Kochany mąż

Wczoraj biegałam po lesie z psem, to juz gdzieniegdzie spadły liście
Stary 2016-08-18, 12:13   #741
Bossska_Nat
Raczkowanie

Dziewczyny nauczcie mnie jak tu cytować wypowiedzi na które chce odpowiedzieć bo nie umiem
Póki co pisze zbiorczo - ja lubie na poczatku grudnia mieć całość prezentów,co nie znaczy ze nic już nie dokupuję Latam za ozdobami, drobiazgami które dorzucam do prezentów, bawię się w pierniki i zdobienie -np imienne dla wszystkich bliskich ,no i cała świąteczna reszta. Naprawdę to kocham.Mając prezenty na poczatku grudnia mam taki luz wewnętrzny że wszystko co istotne kupiłam i jestem zadowolona z wyborów,nie stresuje sie że czegoś nie znajdę lub już nie zdążę dostać.Kocham dawać prezenty,zwłaszcza takie wymarzone,gdy widzę że osoba która je dostaje ma błysk w oku i prawdziwą radość że wiedziałam co kupić . To mnie kręci bardziej niż dostawanie prezentów
Moje woski które zakupiłam w YC :
Christmas (Wosk)

Christmas Memories (Wosk)

Christmas Eve (Wosk)

Cosy by the Fire (Wosk)

Christmas Garland (Wosk)

Red Apple Wreath (Wosk)

Season of Peace (Wosk)

Snow In Love (Wosk)

Sparkling Snow (Wosk)

Dziś już oglądam wszystkie jesienne zapachy ... tak,wiem że bardzo logicznie kupuję.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Hey a jakie woski zakupiłaś? Ja tez prezenty lubie miec ogarnięte do grudnia Jak juz pisalam dla mamy juz mam, teraz we wrześniu polecą buty i perfumy dla męża, październik dla Taty ( tylko co??!!!) a Teściom w tym roku kupuję ciepłe piżamy, bo on mają dom letni nad morzem i czesto tam siedzą do poźnej jesieni, więc im sie przyda

próba generalna próbuję cytować - zobaczymy jak mi wyjdzie

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Napisane przez dembi Pokaż wiadomość
Ja w tym roku w imieniu męża, zażyczę sobie Lancome La vie est belle i no i moj ukochany Givenchy ange ou demon le seceret albo Chloe, bo juz dawno nie miałam ( a moze sie uda trzy )

u mnie tez szpagatu na szerokosc nie zrobisz

Witaj Roksiaczku skarpety boskie
co do woskow yankee na jesien, to własnie dzisiaj je odbieram i nowy mozaikowy kominek, a ze pogoda iście jesienna, to zaraz ktorys wrzucę do kominka

A co do jesiennych zapachów, to sprobuj Autumn Romance Goose creek no i kringle mają tez jesienne woski. Zależy co lubisz

Kochany mąż

może teraz wyjdzie .... ja to jak mentalna blondynka
Stary 2016-08-18, 16:01   #742
dembi
Zakorzenienie

Bossska Nat, i udało się dokładnie klikasz napisz cytuj i sobie potem odpowiadasz

Piękne masz te woski zimowe, lepiej wypalaj bo zaraz nowe zimowe sie pojawią

Dzisiaj otrzymalam moje nowe jesienne Yankee i moj nowy, mozaikowy kominek i wszystko jest

Teraz w moim pieknym, cudnym, mozaikowym kominku pali sie Ebony& Oak. Wrzuciłam 1/3 tarty i dosłownie po 5 minutach juz czułam cudny zapach drzewny z perfumami ( mnie przypomina Fireside WW ) nie wiem, czy to moc wosku, czy nowy szklany kominek, a pewnie te dwie rzeczy naraz spowodowały, ze zapach jest intensywny i szybko sie rozchodzi, wosk sie nie kruszy

AUTUMN NIGHTS wg mnie jest najpiekniejszy i na sucho przypomona mi meskie prefumy Diora Fahrenheit (ciekawe czy bedzie sypac jak Dreamy Summer Nights, bo cos te ich ciemne woski tak mają )

HONEY CLEMENTINE cudnie pachnie taką soczystą mandarynką

RHUBARB CRUMBLE dosłownie czuję kruszonkę ciasta i rabarbar

Czyli dwa perfumowane zapachy i dwa jedzeniowe. Mnie sie podobają
Stary 2016-08-18, 17:24   #743
werandaa
Przyczajenie

Hej Dziewczyny. U uk juz kartki świateczne można kupić. Widziałam też pierwsze kubki świąteczne i odrazu usmiech na buzi
werandaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 17:47   #744
Lady_AnneBelle
Carpe Diem!

Cytat:
Hej
Nie dziwię Ci się. Prezent "trochę" od czapy Znalazłaś dla niego jakieś zastosowanie?

Brawo mąż

Z Oriflame znam kilka zapachów i sama bym się ucieszyła, gdybym dostała np. Amber Elixir
Już nawet nie pamiętam co z tym prezentem zrobiłam. To było dobre kilka lat temu.

Mąż kochany Już czuję, że to będą cudowne święta

Mam kilka ulubionych zapachów zarówno z oriflame jak i avon. Z ich trwałością różnie bywa ale za tą cenę jest ok

Cytat:
Napisane przez werandaa Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny. U uk juz kartki świateczne można kupić. Widziałam też pierwsze kubki świąteczne i odrazu usmiech na buzi
Mąż wczoraj w sklepie widział świąteczne ciastka. Ja czekam na mikołajkowe, czekoladowe lizaki

Z uniesień pozostało mi uniesienie brwi,
ze wzruszeń - wzruszenie ramion.

home sweet home

Lady_AnneBelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 19:10   #745
_zgryzota_
Zakorzenienie

Cytat:
Już nawet nie pamiętam co z tym prezentem zrobiłam. To było dobre kilka lat temu.

Mąż kochany Już czuję, że to będą cudowne święta

Mam kilka ulubionych zapachów zarówno z oriflame jak i avon. Z ich trwałością różnie bywa ale za tą cenę jest ok

Mąż wczoraj w sklepie widział świąteczne ciastka. Ja czekam na mikołajkowe, czekoladowe lizaki
Dziewczyny a zastanawiałyście się tak naprawdę czy te zapachy są tanie?
Dla mnie to jeżeli chodzi o przelicznik ml/cena/wydajność to jednak słabo wypadają. Najczęściej są to 50 po około 50 zł czasami trochę więcej czasami trochę mniej, w perfumerii internetowej np burberry można kupić za około 100 zł za 80 ml. I tu stosunek cena wydajność ml wychodzi całkiem spoko. Nie piszę tego uszczypliwie ale tak sobie kiedyś o tym myślałam i dosyłam właśnie do takich wniosków
Stary 2016-08-18, 19:43   #746
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Moja babcia też wspomina o Być Może Regularnie odlewam jej do atomizerów swoich perfum i zawsze bardzo się cieszy, ale gdzieś tam w pamięci mimo wszystko siedzi słynne dzieło Miraculum

Jak z Ciebie taki chomik, to z moim mężem byś zawału dostała - potrafi wypsikać łazienkę moim przedreformulacyjnym Addictem czy Midnight Poison. Bo tak. Czasami robi to z premedytacją, żeby tylko zobaczyć moją reakcję (po wypsikaniu kibelka Midnight Poison ja przez 15min nie mogłam zamknąć jadaczki, a on tylko siedział i rechotał, że jestem słodka jak się gniewam ).
Moje najukochańsze Midnight Poison ?? Zamknęłabym go za to w piwnicy. Bez mrugnięcia okiem
To prawda, że już ich nie produkują?

Cytat:
Lubię Givenchy Ange Ou Demon klasyczne i Chloe też.. Zwłaszcza Chloe Intense

Cytat:
Dzisiaj otrzymalam moje nowe jesienne Yankee i moj nowy, mozaikowy kominek i wszystko jest

Teraz w moim pieknym, cudnym, mozaikowym kominku pali sie Ebony& Oak. Wrzuciłam 1/3 tarty i dosłownie po 5 minutach juz czułam cudny zapach drzewny z perfumami ( mnie przypomina Fireside WW ) nie wiem, czy to moc wosku, czy nowy szklany kominek, a pewnie te dwie rzeczy naraz spowodowały, ze zapach jest intensywny i szybko sie rozchodzi, wosk sie nie kruszy

AUTUMN NIGHTS wg mnie jest najpiekniejszy i na sucho przypomona mi meskie prefumy Diora Fahrenheit (ciekawe czy bedzie sypac jak Dreamy Summer Nights, bo cos te ich ciemne woski tak mają )

Przekonałaś mnie

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2016-08-18, 21:21   #747
martaw_mw
Rozeznanie

Cytat:
Bossska Nat, i udało się dokładnie klikasz napisz cytuj i sobie potem odpowiadasz

Piękne masz te woski zimowe, lepiej wypalaj bo zaraz nowe zimowe sie pojawią

O, nie uwielbiam Fahrenheita muszę kupić ten wosk. Mój mąż używa tych perfum i często muszę się powstrzymywać żeby w łazience nie psikac dla przyjemności.
martaw_mw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-18, 21:23   #748
Ondiine
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie pogoda już typowo jesienna, wszyscy dookoła narzekają, a ja się cieszę Niedawno wróciłam z wakacji w Bukowinie Tatrzańskiej, oczywiście musiałam kupić jakąś "pamiątkę" a jak zobaczyłam śliczne, świąteczne, grube skarpety wiedziałam że będą moje
Skarpetki genialne! Ja dostałam takie piękne bambosze od brata kilka dni temu z Zakopanego, że już się doczekać nie mogę ich premiery!

Cytat:

Do mnie też możesz napisać, może będę mogła pomóc

Cytat:
Stwierdziłam, że przy okazji najbliższych zakupów w Tesco kupię kartę podarunkową i będę ją doładowywać kwotą np. 20zł przy każdej wizycie.
Genialny pomysł!!!

U mnie dziś pogoda piękna, ciepełko i właśnie wróciłam z grilla, komary dopiero zaczynają podgryzać, jakie to szczęście, że całe lato praktycznie ich nie było
Stary 2016-08-19, 06:47   #749
Bossska_Nat
Raczkowanie

O w mordę jakie piękne zapachy ,chcę wszystkie !
Stary 2016-08-19, 12:10   #750
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:

Hyhy, ja też o perfumy będę wołać Jeszcze nie do końca wiem ile i jakie, bo i tak kupię coś w ciągu tych miesięcy, ale w tej chwili moje top 3 muszmieciów to Prada Candy Kiss, Guerlain La Petite Robe Noir Intense i Carolina Herrera Good Girl

Niech Twoi teściowie mnie przygarną Ile oddałabym za mieszkanie nad morzem, ach...

Już chyba kiedyś Ci to pisałam, ale zazdroszczę bliskości lasu. Choć z drugiej strony, z moją wyobraźnią pewnie co któryś spacer kończyłby się moją szaleńczą ucieczką przed zabójcą czającym się za drzewem

Cytat:
Póki co pisze zbiorczo - ja lubie na poczatku grudnia mieć całość prezentów,co nie znaczy ze nic już nie dokupuję Latam za ozdobami, drobiazgami które dorzucam do prezentów, bawię się w pierniki i zdobienie -np imienne dla wszystkich bliskich ,no i cała świąteczna reszta. Naprawdę to kocham.Mając prezenty na poczatku grudnia mam taki luz wewnętrzny że wszystko co istotne kupiłam i jestem zadowolona z wyborów,nie stresuje sie że czegoś nie znajdę lub już nie zdążę dostać.Kocham dawać prezenty,zwłaszcza takie wymarzone,gdy widzę że osoba która je dostaje ma błysk w oku i prawdziwą radość że wiedziałam co kupić . To mnie kręci bardziej niż dostawanie prezentów
Moje woski które zakupiłam w YC :
Christmas (Wosk)

Christmas Memories (Wosk)

Christmas Eve (Wosk)

Cosy by the Fire (Wosk)

Christmas Garland (Wosk)

Red Apple Wreath (Wosk)

Season of Peace (Wosk)

Snow In Love (Wosk)

Sparkling Snow (Wosk)
Podpisuję się pod tym rękami i nogami. I dlatego uparcie dzień w dzień wrzucam coś do świątecznej skarbonki W tym roku mąż będzie miał prezenty na wypasie

Zapachy poza Snow In Love oraz Season Of Peace raczej nie moje, ale mam nadzieję, że Ci się spodobają

Cytat:
Napisane przez werandaa Pokaż wiadomość
Mam skrzywienie na tym punkcie.

Cytat:
Już czuję, że to będą cudowne święta

No i super

Nie kupił tych ciasteczek?

Cytat:
Dziewczyny a zastanawiałyście się tak naprawdę czy te zapachy są tanie?
Dla mnie to jeżeli chodzi o przelicznik ml/cena/wydajność to jednak słabo wypadają. Najczęściej są to 50 po około 50 zł czasami trochę więcej czasami trochę mniej, w perfumerii internetowej np burberry można kupić za około 100 zł za 80 ml. I tu stosunek cena wydajność ml wychodzi całkiem spoko. Nie piszę tego uszczypliwie ale tak sobie kiedyś o tym myślałam i dosyłam właśnie do takich wniosków
To też różnie bywa. Niby marka powinna gwarantować jakąś jakość, ale w praktyce wychodzi tak, że niejednokrotnie perfumy z wyższej półki mają żenującą trwałość. Jest jeszcze kwestia skóry - np. ze mnie sporo perfum ucieka w strasznym tempie. W Miss Dior mogłabym się wykąpać, a i tak po 2 godzinach będę musiała wysilić nos, aby coś poczuć Za to wszelkie wypusty Muglera niemal się we mnie wżerają

Cytat:
Moje najukochańsze Midnight Poison ?? Zamknęłabym go za to w piwnicy. Bez mrugnięcia okiem
To prawda, że już ich nie produkują?
U nas w piwnicy nie ma już miejsca, więc tylko opierdziel dostał
No niestety, już od jakiegoś czasu są wycofane i jakieś pojedyncze sztuki idzie upolować w bolesnej cenie. Ja nie wiem, czemu takie zapachy się wycofuje

Cytat:
Napisane przez martaw_mw Pokaż wiadomość
O, nie uwielbiam Fahrenheita muszę kupić ten wosk. Mój mąż używa tych perfum i często muszę się powstrzymywać żeby w łazience nie psikac dla przyjemności.
A po co się powstrzymywać? Zrób sobie dobrze

Cytat:
Napisane przez Ondiine Pokaż wiadomość
Genialny pomysł!!!

U mnie dziś pogoda piękna, ciepełko i właśnie wróciłam z grilla, komary dopiero zaczynają podgryzać, jakie to szczęście, że całe lato praktycznie ich nie było
Kiedyś natknęłam się na jakiegoś zagranicznego bloga, gdzie dziewczyna wspominała o cyklicznym kupowaniu kart do Amazon w celu późniejszego kupienia prezentów - tak mi się jakoś przypomniało i nieco zmodyfikowałam pomysł pod własne potrzeby

U mnie dziś gorąco i wcale mnie to nie cieszy. A ma być coraz cieplej

Wymiana zapachowa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości