Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-05-02, 17:30   #721
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia
Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

już jest suwaczek
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-02, 17:48   #722
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

o jak fajnie
Frecia_28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-03, 08:15   #723
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Jeszcze tylko 1 miesiąc
Stary 2006-05-03, 08:36   #724
zuzia102
Raczkowanie

Czesc Dziewczyny,
mam pytanko oreintujecie sie moze gdzie jest sala kolo lublina lub nawet w lublinie gdzie mozna samemu wesele zorganizowac?? Pojezdzialm juz troche i chyba jednak wolalabym w ten sposob wesele zrobic, ale nie wiem gdzie tak mozna. Za informacje danke) pozdrawiam
zuzia102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-03, 10:17   #725
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Pisałyśmy już o tym wcześniej
i doszłyśmy do wniosku że można tylko w szkołach przynajmniej w Lublinie, ja mieszkam w Łęcznej i jest u nas taka sala ale jest paskudna ma być remont i zasady mają się zmieniać wynajmu i chyba będzie tak jak w innych lokalach czyli opłata za osobę.
Stary 2006-05-03, 10:24   #726
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Wpadły mi do głowy jeszcze remizy strażackie albo jeżeli masz babcie na wsi to możesz zrobić wiejskie wesele pod namiotem, mój brat miał takie i było fantastycznie
Stary 2006-05-03, 10:36   #727
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Cytat:
Napisane przez Yoolia
Jeszcze tylko 1 miesiąc
Jak się z tym czujesz??
Masz już suknię?? Możesz wkleić zdjecie siebie w niej??

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-03, 10:51   #728
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

mam suknie juz od grudnia. Niestety nie mam zdjecia, znalazłam gdzieś tu nu forum podobną do mojej. Moje wkleje dopiero po ślubie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg delta.jpg (110,8 KB, 33 załadowań)
Stary 2006-05-03, 11:04   #729
nicedream
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malgosg
nicedream-witamy!!!
napisz cos wiecej-gdzie slubujesz, jaki lokal
Ślub pewnie na Poczekajce, no chyba, że będą jakieś problemy. A wesele w Zajeżdzie pod gwiazdami. Dlatego taki dziwny termin - Lany Poniedziałek. W następny weekend jedziemy wpłacić zaliczkę i zabieramy rodziców żeby widzieli za co płacą . Ja dopiero kończę studia, mój D. skończył 1 kierunek, teraz kończy drugi więc takiej astronomicznej sumy jeszcze nie uskładaliśmy. Co do fotografa - Artur Zommer (ktoraś z Was też o nim pisała) - fotografował ślub mojej koleżanki i zdjęcia są naprawdę piękne. Jeszcze do niego nie dzwoniłam bo najpierw chciałabym mieć pewność co do terminu. Kapela to na razie ciemna magia, poczekam chyba na Wasze wrażenia .

nicedream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-03, 11:13   #730
serducho
Raczkowanie

Ja pewnie znowu nie bardzo na temat,ale napisze pare slow.Jak juz kiedys pisalam,moje wesele bylo dawno temu,ale moze pare rzeczy,ktore tu napisze Wam sie przydadza.Otoz,bylismy w tamtym roku na weselu w Lubartowie.Para mloda zamowila tort w ksztalcie podkowy.W dniu wesela tort przywieziono,ale byl taaakkkkk duzy,ze nie bylo miejsca w lodowkach;-)!Wiec ta firma musiala przyjechac jeszcze raz,juz w czasie wesela.Mam nadzieje,ze Wam sie to nie zdarzy.Wygodne buty to podstawa,i napewno pare plastrow w torebce-tak w razie czego!I jeszcze cos-nie wiem,czy bylo juz tutaj o tym pisane-palenie w czasie wesela.Nad tym tez trzeba sie zastanowic,bo nie kazdy jest palaczem,a jak sie zbierze grupa ludzi,ktora sporo pali,to moze nie byc fajnie.A tak ogolnie,to powiem Wam,zebyscie sie za bardzo nie stresowaly,nawet jak cos by sie mialo nie udac tak,jak tego byscie chcialy.W koncowym efekcie ludzie beda wspominac dobra zabawe,a nie inne rzeczy.A jezeli chodzi o przebieranie sie w czasie wesela,to moje zdanie jest-nie!Raz w zyciu ma sie na sobie ta sukienke,wiec czemu tego nie wykorzystac?Ja w mojej sukience slubnej bylam cale wesele,i naprawde swietnie sie czulam.Trzymam kciuki za wszystkie Lubelskie Panny Mlode!
serducho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-03, 14:56   #731
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

serducho dzieki za rady

co do przebierania jestem tego samego zdania. Raz w życiu ma sie na sobie suknie slubną!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-03, 15:03   #732
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Serducho dziękujemy za rady napewno się przydadzą!
Stary 2006-05-03, 15:34   #733
malgosg
Rozeznanie

Powoli dochodze do siebie. trzymam diete i jest w miare ok.
a co do przedslubnego szalenstwa-nie wie od kiedy to sie wszytsko zaczelo. 10 lat temu moja siostra brala slub, zareczyny byly w drugi dzien swiat, w styczniu poszli do ksiedza, w czerwcu sie bronili, w sierpniu pobierali. i te wszytskie przygotowania byly jakies takie spokojne, bez ganiania. wszytsko zaczelo sie w styczniu. a teraz? sale najlepiej rezerwowoac na 1,5 roku wczesniej, kamerzysta i fotograf na rok wczesniej itd. i w ten sposb zamiast skoncentrowac sie na samym slubie i wspolnej przyszlosci, koncentrujemy sie wszyscy na ceremonii slubu i weselu. no ale kto ma to zmienic? chyba amerykanizacja za daleko poszla...
malgosg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-03, 15:37   #734
malgosg
Rozeznanie

a tu zalaczam zdjecia mojego kosciola, od razu zaznaczam, ze znalazlam na stronie ktoregos lubelskiego fotografa. marzyl mi sie dlugi czerwony dywan przez caly kosciol, a tu nic z tego...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kosciol.jpg (47,8 KB, 62 załadowań)
Stary 2006-05-03, 15:54   #735
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Jaki to jest kościół??
na marginesie śliczne zdjęcie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-03, 15:56   #736
malgosg
Rozeznanie

Zuzia-nie wiem, ile osob chcialabys zmiescic i w jakim stylu chcialabys zrobic wesele, ale bylam w sali, w ktorej maja kucharke, ale chyba tez mozna wynajac tylko sale. to jest w zemborzycach, salka w mysliwskim stylu-sala jadalna dosyc duza, ale weselna srednio. ogolnie sympatycznie. i sensowni wlasciciele. mam tel i moge Ci podac na PW.oglaszali sie w anonsach. moze tam poszukaj tez innych ofert
Stary 2006-05-03, 15:57   #737
malgosg
Rozeznanie

Milosierdzia Bozego na Nalkowskich

znacie firme gastromax? wlasnie sie dowiedzialam, ze tez robia weselai maja wlasna sale!!! http://www.gastromax.pl/index.php
to jest naprawde dobry biznes!!!
Stary 2006-05-03, 15:58   #738
malgosg
Rozeznanie

dziewczyny, gdzie mozna u nas zdobyc takie wazony? kupno odpada!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img1.jpg (51,8 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (55,2 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wazon.jpg (33,6 KB, 26 załadowań)
Stary 2006-05-03, 16:08   #739
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Śliczny kościół, szkoda że nie mieszkam w Lublinie Co do wazonów hmmm na Solidarności jest Centrum Usług Weselnych może tam będą coś wiedzieli lub polecą kogoś kto dekoruje sale.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-03, 16:14   #740
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Ocho szefostwo nas odwiedziło Witaj Elu
Stary 2006-05-03, 16:21   #741
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Frecia_28
Ocho szefostwo nas odwiedziło Witaj Elu
czasami zaglądam do lubelszczanek, sama nia kiedyś byłam
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-03, 16:59   #742
malgosg
Rozeznanie

tak sobie chwilke posiedzialam na innym forum i poogladalam sukienki i ceny, jakie dziewczyny placa. i wiecie co-u nas naprawde jest bieda!!!!!!!!!!!!! tam co druga sukienka kosztuje min. 2000. chyba trzeba stad wyjezdzac. tylko ze tutaj ludzie milsi
PS. wiem, ze ameryki nie odkrylam, ale to wszytsko mnie dobija. ja szukam sukienki, ktora mi uszyja jak najtaniej, a inni kupuja za 3000zl.
Stary 2006-05-03, 20:13   #743
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malgosg
tak sobie chwilke posiedzialam na innym forum i poogladalam sukienki i ceny, jakie dziewczyny placa. i wiecie co-u nas naprawde jest bieda!!!!!!!!!!!!! tam co druga sukienka kosztuje min. 2000. chyba trzeba stad wyjezdzac. tylko ze tutaj ludzie milsi
PS. wiem, ze ameryki nie odkrylam, ale to wszytsko mnie dobija. ja szukam sukienki, ktora mi uszyja jak najtaniej, a inni kupuja za 3000zl.
to ich problem, mnie to wcale a wcale nie bolalo że ktos ma sukienkę za 4 tys., co z nią poźniej zrobić?? Powiesić w szafie i patrzec na pamiątkę za kupę kasy?? W komisie na slub.waw.pl widziałam sukienkę za 7tys-cena pierwotna, a sprzedawana byla za 4tys .... powodzenia!
Ja chciałam kupić za ok 1500, w końcu uszylam za 1550zł, a 2 tys (nie całe) kosztował mnie kompletny strój:buty, bielizna, bizuteria....
Czy wyglądałam ubogo?Gorzej od tych za 4tys?
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-03, 20:24   #744
nicedream
Raczkowanie

Elu, śliczne kwiaty! A co do sukni, to nie zazdroszczę dziewczynom które mogą sobie pozwolić na droższy model. Nie interesuje mnie czy będzie firmowa, czy uszyta przez osiedlową krawcową albo wypożyczona. Wystarczy że będzie mi się podobała. Zresztą suknia na jedną noc - chyba nie warto na nią wydawać majątku. I chyba jak malgosg "będę szyła"
Dziewczyny, mam pytanie - grajków też mam zamawiać rok wcześniej?

Stary 2006-05-03, 20:43   #745
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Nicedream i Elu - zgadzam sie z Wami. Uważam, że 4000 zł za sukienke to troche przesada. wiem że to tylko raz w życiu. Ale dla mnie to duzo kasy, a wypożyczam sukienke za 450 zł, w sumie komplet z butami, bielizną, fryzjerem i bizuterią wyjdzie ok 1000 zł. A jak bym kupiła suknie za 3 czy 4tysiące i co wisiała by w szafie???, napewno bym jej ni sprzedała.

Elu - piekny bukiet, moje wymarzone kalie, ale moja mama się sprzeciwia,mówi, że przynoszą nieszczeście. A ja mam ochotę na białe kalie.

Nicedream - myśle że spokojnie mozesz juz załatwiać zespół, lepiej wczesniej. My zamaiwalimy w listopadzie na czerwiec i juz było krucho z terminami
Stary 2006-05-03, 20:52   #746
malgosg
Rozeznanie

Elu, wygladalas przepieknie! A poniewaz przeznaczylam na stroj tyle samo, co i Ty, mam nadzieje, ze też bede tak ladnie wygladac Chociaz tak sobie mysle, ze w dniu slubu kazda panna mloda wyglada slicznie.
a co do pieniazkow-nie powiem, zebym nie chciala miec tyle pieniedzy, zeby nie musiec liczyc sie z kosztami. ale najwazniejsze jest dla mnie to, ze jestem szczesliwa i mam obok siebie swojego najwspanialszego Ktosia!
A tak swoja droga-z zsyciem tez jest bardzo roznie. chodzilam z wzorem sukienki za 2500zl(wiec <w porownaniu>jeszcze nie az tak drogo). w jednym salonie rzucili mi cene za uszycie+dodoatki 2250, w drugim 2000, w trzecim 1800, a ostatecznie szyje za 1500(z szalem/bolerkiem- bo jeszcze nie wiem)
Zespol-jak najwczesniej, potem zostaja Ci za 2000 w gore
Stary 2006-05-03, 20:56   #747
malgosg
Rozeznanie

Mnie sie kalie jakos zle kojarza, mimo ze sa sliczne. Chyba wybiore storczyki, widzialam bukiet ze storczykow na targach slubnych (jedno z niewielu pozytywnych po nich wspomnień) i byl przesliczny. Yoolia, jaki kolor kwitaow wybierasz? robisz bukiet mieszany (jak suknia) czy raczej w 1 kolorze?
Dzwonilismy dzisiaj do Pana z zaproszeniami. musimy poczekac 2 tyg na przywiezienie katalogow. szkoda
Stary 2006-05-03, 21:09   #748
malgosg
Rozeznanie

nicedream-a myslals juz o jakims zespole?
Stary 2006-05-03, 21:11   #749
nicedream
Raczkowanie

Ech... to muszę się zabrać za szukanie. Jeśli możecie jakiś zespół polecić to będę bardzo wdzięczna . Bo słuchając kilku piosenek poszczególnych zespołów w internecie wcale nie jestem do żadnego tak bardzo przekonana. Napewno na żywo grają inaczej. A co do sali, początkowo myśleliśmy też o Relaxie (o tej większej sali) ale powiedzieli że poniżej 120 osób nie ma szans (a my planujemy jakieś 100). W każdym razie Zajazd pod Gwiazdami dzięki Wam odkryłam

Stary 2006-05-03, 21:13   #750
nicedream
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malgosg
nicedream-a myslals juz o jakims zespole?
Avis mi się podobał ale chyba Frecia_28 pisała, że życzą sobie 2700 zł. Chciałabym zmieścić się w kwocie 2000zł.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości