Majówki 2016 sezon V epizod unboxing - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-15, 17:54   #721
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Dot.: Majówki 2016 sezon V epizod unboxing

Itakinie, pieknosci cudownosci

Iwonia, ja sobie kupilam dzis 2 twixy, jednego na dzis i jednego na jutro...juz sie slinie do tego na jutro

Lambada, klaskanie w Grazce to ostatnia rzecz o jakiej bedziesz myslala po porodzie
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 18:20   #722
fablous
Zakorzenienie

Spakowałam dziś trzecią torbę
To już z ubrankami na wyjście dla Małej i dla mnie. Ala ma chyba trzy outfity przygotowane bo zupełnie nie wiem co będzie odpowiednie. Na początku maja to może być zarówno 25 jak i 10 stopni i deszcz. Tata dostanie przykaz żeby wziąć wszystko i w szpitalu będziemy się zastanawiać co jej nałożyć.

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Konsternacja lezec!
To, ze jest 15, nie oznacza ze mozna startowac. Termin zostal przesuniety na 18, bo prezes od kelnerow porodowych ma jubileusz sluzby. Wszystkie kelnery sa u niego na imprezie.

Spakowalam dzidkowa torbe. Aaaaaaaaaaaa!!!!
To jeszcze tylko druga torba, dla mnie i bedzie git

Posprzatalam wszystkie czelusci sypialni. Jedynie okna nadal brudne, ale mama i tesciowa juz ugadane na robote na next weekend

Daktyle. Kupie 2 kilo!
18go to jeszcze nie bo właśnie dostałam maila, że kurier ma mi paczkę przywieźć. Kto ją odbierze jak ja rodzić będę?
A dziś był pan z inpostu, taki miły, pyta się mnie ile zostało do rozwiązania. To mu mówię, że 3 tygodnie na co tylko się przeżegnał i nie skomentował

U mnie też sypialnia wysprzątana, wszystko glancuś, zostało tylko okno. Ale już się moja mami zobowiązała, że mi jutro upierze firanę i umyje to okno.

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość

Wiem, że milion razy to było ale kto łaskawy niech rzuci linkiem do szlafroków które szyje Fab. Zależy mi na takim do kolana (160centów mam ) i taki co nie gniecie się i wygląda jak psu z gardła.
To te moje gnieciuchy niestety
Ja zamawiałam ten
http://allegro.pl/elegancki-wiskozow...828166628.html
Wzrost mam podobny i jest mi do kolana

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Hej zabcia, urodzic i tak urodzisz, zaopiekowac tez sie musza. Jak ktos bedzie skakal to pamietaj, ze to ONI pracuja i to TOBIE ma byc dobrze. Nie wiem czy Twoj maz/mama bedzie z Toba? Ja mojego juz upomnialam, ze ja moge nie miec sily sie dopominac ale on ma to zrobic za mnie. I nie martw sie tez nikogo tu nie znam. Ba! Nawet tym samym jezykiem nie mowimy, w koncu angielski to nie jest moj pierwszy jezyk ;p
Dokładnie
Czy masz lekarza od nich czy nie to mają obowiązek Ci pomóc. Łaski nie robią, składki przecież opłacasz jak każdy

I na koniec pocieszenie - i tak nikt za nas nie urodzi, ani lekarz ani położna.
Sorry Winetou

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
Na fejsie wrzuciłam foto mojego wielkiego brzucha

PS. Idę na randeczkę z mężem
Lecę obczaić

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Luuudzie mam w torbie spakowanych kilka batonow czekoladowych (polozna mowila zeby miec, jak sie opada z sił to pomagają) i od godziny juz mysle ze one tam są. Czuję ze przegrywam walkę
Ja mam tylko czekoladę gorzką i herbatniki spakowane więc mnie nie ruszają
Za to milka truskawkowa która leży na komodzie już tak

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 18:28   #723
fruzjape
Zadomowienie

Spakujcie sobie landrynki Jesli poród nie idzie idealnie i gdzies tam wisi groźba cc to nie pozwalają nic jeść poza landrynkami.
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 18:42   #724
zabciajs
Zakorzenienie

Jak zjemy snikersy i okarzę się, że będzie cc to będzie sonda. Chociaż jak zjemy w domu i pojedziemy rodzić i okażę się, że cc to też będzie sonda.

Ok, dziewczyny to przestaje panikować. Ale jeśli któraś też NIE MA NIKOGO W SZPITALU to napiszcie, zawsze mi wtedy ulży.Piszę nawet o lekarzu prowadzącym.
Anne Marie tak będzie ze mną mąż, cały czas,do końca. Ale ja jestem tą co bardziej o wszystko walczy. Mam nadzieję, że w tej sytuacji będę umiała też buzie otworzyć i On nabierze odwagi większej

A ja biere taki, co by kelner był zachwycony:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szlafrok.jpg (19,4 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-04-15 o 18:51
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 18:42   #725
asta9126
Zadomowienie

Cytat:
I co ja biedna teraz pocznę? Ja jadę do szpitala w którym kompletnie nikogo nie mam, lekarz prowadzący w ogóle nie z tego miasta. byłam spokojna, że sama w tym nie jestem.

Zaczynam się stresić. Czy tylko ja jadę na ślepo???
Ja tyż nie znam nikogo, no niektóre położne ze szkoły rodzenia, ale to tyle co nic. Nie myślę o tym za bardzo
Stary 2016-04-15, 18:44   #726
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asta9126 Pokaż wiadomość
Ja tyż nie znam nikogo, no niektóre położne ze szkoły rodzenia, ale to tyle co nic. Nie myślę o tym za bardzo
Dzięki za odzew to zawsze raźniej.

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Asta, a w ogóle prześcieradła dotarły?
Stary 2016-04-15, 18:50   #727
fablous
Zakorzenienie

To Rubik jakąś objazdówkę po porodówkach ma robić że o klaskaniu Grażą piszecie?

Stary 2016-04-15, 18:50   #728
Iwonia27
Zakorzenienie

Ooo to jak batonow moze nie pozwolą to moze ja je wszystkie teraz zjem?
No dobra jednego na pewno.
Ps. Tez nie znam nikogo w szpitalu. Jak bedzie mial wtedy dyzur to bedzie moj lekarz ale po co mi on skoro nie planuje komplikacji
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 18:52   #729
asta9126
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za odzew to zawsze raźniej.

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Asta, a w ogóle prześcieradła dotarły?
Tak, tak, dotarły, ciągle zapominałam Ci o tym napisać
Stary 2016-04-15, 18:56   #730
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość
Spakujcie sobie landrynki Jesli poród nie idzie idealnie i gdzies tam wisi groźba cc to nie pozwalają nic jeść poza landrynkami.
Landrynki też mam spakowane Koleżanka doradziła miętowe bo sama wymiotowała w czasie skurczy, potem skończyło się na cc i nawet nie miała jak zębów umyć. Miętuski jej życie uratowały

Właśnie skończyłam pić kawkę przy szeroko otwartym oknie. Sąsiad kosił trawę więc zapach jest piękny!

Stary 2016-04-15, 19:08   #731
soniaaa987
Raczkowanie

A ja już po wizycie, szyjka dalej otwarta i mięciutka jak to mój lekarz powiedział mała ułożona nisko główką stąd tez te straszne bóle w Grażynie, ale dostała zakaz wychodzenia do 24 żeby nie była tutaj już wcześniakiem, a czy posłucha to druga sprawa wgl to bylam bardzo zdziwiona bo pytam mojego lekarza czy robimy dzisiaj badanie pod kątem paciorków a ten mi na to, że możemy zrobić ale badanie kosztuje 20€ bo kasa tego nie opłaca... Dla mnie żaden problem zapłacić tylko on powinien mnie poinformować o możliwości zrobienia takiego badania bo gdybym u Was o tym nie przeczytała to nie miałabym wgl o tym pojęcia...
soniaaa987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 19:10   #732
Mad_lenka
Rozeznanie

Ja wlaśnie pakuje torbę szpitala aaaaaa. A wcześniej wyszłam z mężem na spacer -On biegać a ja poszłam na male frytki belgijskie :/ co się ze mną dzieje? Tracę kontrole nad dietą.

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Awaria - nie mam się w co spakować tego jest strasznie dużo
Mad_lenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 19:21   #733
fruzjape
Zadomowienie

Cytat:
Jak zjemy snikersy i okarzę się, że będzie cc to będzie sonda. Chociaż jak zjemy w domu i pojedziemy rodzić i okażę się, że cc to też będzie sonda.

Ok, dziewczyny to przestaje panikować. Ale jeśli któraś też NIE MA NIKOGO W SZPITALU to napiszcie, zawsze mi wtedy ulży.Piszę nawet o lekarzu prowadzącym.
Anne Marie tak będzie ze mną mąż, cały czas,do końca. Ale ja jestem tą co bardziej o wszystko walczy. Mam nadzieję, że w tej sytuacji będę umiała też buzie otworzyć i On nabierze odwagi większej

Ale co sonda pomoże?

Ja przy pierwszym porodzie jechałam z ulicy i było bardzo spoko
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 19:27   #734
Mad_lenka
Rozeznanie

Uffff udało się, spakowałam się w wielką walizę, którą biorę na wyjazdy dłuższe. Innego wyjścia nie ma- nie biorę nic czego nie wymienili za konieczne.
Mad_lenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 19:28   #735
Monanka83
Zakorzenienie

Jaka sonda? Taka uliczna? " Co Pani dziś zeżarła? "

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-15, 19:29   #736
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Konsternacja lezec!
To, ze jest 15, nie oznacza ze mozna startowac. Termin zostal przesuniety na 18, bo prezes od kelnerow porodowych ma jubileusz sluzby. Wszystkie kelnery sa u niego na imprezie.

Spakowalam dzidkowa torbe. Aaaaaaaaaaaa!!!!
To jeszcze tylko druga torba, dla mnie i bedzie git

Posprzatalam wszystkie czelusci sypialni. Jedynie okna nadal brudne, ale mama i tesciowa juz ugadane na robote na next weekend

Daktyle. Kupie 2 kilo!
Jaki 18 ja sie pytam podobno start przesuniety na 20tego ??? Znowu o czyms nie wiem

Ja torby spakowalam jak mnie Lambada wystraszyla szpitalem ale jedzenia zadnego nie mam musze cos tam dorzucic

Odebralam wyniki GBS i wyhodowalam sobie e.coli - juz dzwonilam do lekarza i mi mowi ze nic z tym nie robimy bo to nic groznego ot zwykla fizjologia :p troche mnie to zdziwilo ale przeciez nie bede madrzejsza niz on

Fab - opowiedzialam mezowi Twoja przeprawe w US - tak mu podnioslam cisnienie ze kawa juz niepotrzebna(on bardzo nie lubi naszego urzedu) mowi ze jakby mnie tak potraktowali to by byl tam w 5 minut i tylko grzecznie zapytal pani o nazwisko. Smialam sie z niego jak nie wiem on uwaza ze to nie jest smieszne ze tak sie nie traktuje kobiet w ciazy...itd. tylko mnie smieszyla jego reakcja zachowywal sie jakbym ja w tym urzedzie stala.
Moj to by narobil chyba problemow wiec chyba twoj gad lepszy

Edytowane przez mialavi
Czas edycji: 2016-04-15 o 19:31
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 19:32   #737
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Jaki 18 ja sie pytam podobno start przesuniety na 20tego ??? Znowu o czyms nie wiem

Ja torby spakowalam jak mnie Lambada wystraszyla szpitalem ale jedzenia zadnego nie mam musze cos tam dorzucic

Odebralam wyniki GBS i wyhodowalam sobie e.coli - juz dzwonilam do lekarza i mi mowi ze nic z tym nie robimy bo to nic groznego ot zwykla fizjologia :p troche mnie to zdziwilo ale przeciez nie bede madrzejsza niz on

Fab - opowiedzialam mezowi Twoja przeprawe w US - tak mu podnioslam cisnienie ze kawa juz niepotrzebna(on bardzo nie lubi naszego urzedu) mowi ze jakby mnie tak potraktowali to by byl tam w 5 minut i tylko grzecznie zapytal pani o nazwisko. Smialam sie z niego jak nie wiem on uwaza ze to nie jest smieszne ze tak sie nie traktuje kobiet w ciazy...itd. tylko mnie smieszyla jego reakcja zachowywal sie jakbym ja w tym urzedzie stala.
Ohhhooo, musimy nagrać instruktażowy tutorial o podcierce !
Stary 2016-04-15, 19:34   #738
201701091517
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez soniaaa987 Pokaż wiadomość
A ja już po wizycie, szyjka dalej otwarta i mięciutka jak to mój lekarz powiedział mała ułożona nisko główką stąd tez te straszne bóle w Grażynie, ale dostała zakaz wychodzenia do 24 żeby nie była tutaj już wcześniakiem, a czy posłucha to druga sprawa wgl to bylam bardzo zdziwiona bo pytam mojego lekarza czy robimy dzisiaj badanie pod kątem paciorków a ten mi na to, że możemy zrobić ale badanie kosztuje 20€ bo kasa tego nie opłaca... Dla mnie żaden problem zapłacić tylko on powinien mnie poinformować o możliwości zrobienia takiego badania bo gdybym u Was o tym nie przeczytała to nie miałabym wgl o tym pojęcia...
No niestety Gbs nie dosc ze platny w DE to jeszcze trzeba sie upomniec i robia na specjalne zyczenie :/ Tylko polozna mowila ze ok 10 euro, wiec roznie gadaja... mnie zrobili tylko dlatego bo w szpitalu wyladowalam, a tak to tez chcialam robic sama dla siebie.
Podobnie mi mowili, ze nie robia juz zabiegu Credego u dzidziusia po porodzie chyba ze na specjalne zyczenie tez. W PL to profilaktycznie kazdemu zakrapiaja oczka
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 19:50   #739
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość

Hahahaha kto chętny do udostępnienia yyyyy twarzy

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

No i mam za swoje! Po tym marsie połozyłam sie dalej i mi zaraz przełyk wypali
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 19:52   #740
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:

Ta cola to dopiero niebezpieczna jak by się do układu moczowego dostała.

Mój by podobnie zareagowała i nie uważam, że to źle. Przynajmniej zrobiłby tam porządek
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 19:53   #741
soniaaa987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lambadaa Pokaż wiadomość
No niestety Gbs nie dosc ze platny w DE to jeszcze trzeba sie upomniec i robia na specjalne zyczenie :/ Tylko polozna mowila ze ok 10 euro, wiec roznie gadaja... mnie zrobili tylko dlatego bo w szpitalu wyladowalam, a tak to tez chcialam robic sama dla siebie.
Podobnie mi mowili, ze nie robia juz zabiegu Credego u dzidziusia po porodzie chyba ze na specjalne zyczenie tez. W PL to profilaktycznie kazdemu zakrapiaja oczka
Może cena zależy od laboratorium, ja miałam zrobione dzisiaj badanie w piątek mam dzwonić pytać o wyniki i czekać na rachunek bo przyjdzie pocztą... o widzisz dobrze, że piszesz o tym zabiegu Credego to zwrócę na to uwagę w szpitalu
soniaaa987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 19:55   #742
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Jak nagrasz to chetnie skorzystam

A Ty tez sobie cos wyhodowalas tak? Ale z tego co rozumek mi mowi masz antybiotyk - niech mi teraz ktos wytlumaczy czemu ja nie mam.

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Napisane przez gingerbre Pokaż wiadomość
Ta cola to dopiero niebezpieczna jak by się do układu moczowego dostała.

Mój by podobnie zareagowała i nie uważam, że to źle. Przynajmniej zrobiłby tam porządek
Mocz mam badac za 2 tyg. Myslisz ze powinnam cos dostac???
Stary 2016-04-15, 19:58   #743
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie mam nikogo w szpitalu znajomego ...

Ja na tą bakterie też nie dostałam antybiotyku tylko globulki dopochwowe przez które w nocy spać nie mogłam bo tak ze mnie ciekło że już myślałam że to wody

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 19:58   #744
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniaaa987 Pokaż wiadomość
Może cena zależy od laboratorium, ja miałam zrobione dzisiaj badanie w piątek mam dzwonić pytać o wyniki i czekać na rachunek bo przyjdzie pocztą... o widzisz dobrze, że piszesz o tym zabiegu Credego to zwrócę na to uwagę w szpitalu
A ja o tym nawet nie wiedziałam :/ taka matka ze mnie. Jakie jeszcze zabiegi będą wykonywać na mojej księżniczce o których nie wiem?
Stary 2016-04-15, 19:59   #745
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:

A Ty tez sobie cos wyhodowalas tak? Ale z tego co rozumek mi mowi masz antybiotyk - niech mi teraz ktos wytlumaczy czemu ja nie mam.

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Jak dla mnie to przy zakażeniu układu moczowego jak najbardziej, przy czym ja nie lekarz
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 20:03   #746
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem czy to antybiotyk, ale jakieś dragi dostałam

Mia ale masz zrobić badania za 2 tygodnie i może w razie coś masz jeszcze czas żeby przyjąć leki, a ja za 2 tygodnie juz mam tp improwizuję

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Ehhhh, czekam na gości, a poszłabym już spać :/

Edytowane przez Monanka83
Czas edycji: 2016-04-15 o 20:02
Monanka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 20:11   #747
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy to antybiotyk, ale jakieś dragi dostałam

Mia ale masz zrobić badania za 2 tygodnie i może w razie coś masz jeszcze czas żeby przyjąć leki, a ja za 2 tygodnie juz mam tp improwizuję

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Ehhhh, czekam na gości, a poszłabym już spać :/
Dobrze mowisz, wyczytalam ze te w moczu to złooo takze zobaczymy. Kurde ze tez cos wyszlo od poczatku ciazy bylam "czysta"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-15, 20:16   #748
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze mowisz, wyczytalam ze te w moczu to złooo takze zobaczymy. Kurde ze tez cos wyszlo od poczatku ciazy bylam "czysta"
Ale to planujesz za 2tyg robić posiew czy zwykłe badanie moczu? Bo ze zwykłego nie wyjdzie Ci czy sprajt jest też w moczu, do tego potrzebny jest posiew a na jego wynik czeka się koło tygodnia

Mi wyszły ecoli w gbsie w 25tc i dostałam antybiotyk wtedy

Stary 2016-04-15, 20:19   #749
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Ale to planujesz za 2tyg robić posiew czy zwykłe badanie moczu? Bo ze zwykłego nie wyjdzie Ci czy sprajt jest też w moczu, do tego potrzebny jest posiew a na jego wynik czeka się koło tygodnia
Teraz to juz planuje posiew o ta bakterie ...wizyte mam 5 maja Ciekawe tylko ile zajmuje leczenie tego dziada??? Juz zglupialam. Naczytalam sie internetow i znowu sie wystraszylam
Stary 2016-04-15, 20:31   #750
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz to juz planuje posiew o ta bakterie ...wizyte mam 5 maja Ciekawe tylko ile zajmuje leczenie tego dziada??? Juz zglupialam. Naczytalam sie internetow i znowu sie wystraszylam
E.coli to akurat nic takiego strasznego
Ja dostałam na jakieś 5 czy 6 dni antybiotyk

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości