Jaki wózek? - temat zbiorczy cz. 2 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-11-19, 08:15   #721
Escorpio
Zakorzenienie

Dot.: Jaki wózek? - temat zbiorczy cz. 2

Cytat:
Napisane przez miniminiv Pokaż wiadomość
Kaledonia - a masz jakieś „doświadczenie” z Joolzami?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja miałam Joolz Day 1. Cudowny wózek Polecam go każdemu. 3 generacja pewnie jest jeszcze lepsza, chociaż moja miała tylne koła pompowane Jak nie chcesz wydać dużo, a być zadowolona z wózka, to polecam 1

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
moja sasiadka ma i bardzo sobie chwali tak na codzien, do auta ma lżejszy bo ten to troche taki czołg. Jedyny minus jaki zauważyła to to że przednie koła potrafią się spotkać w jednym punkcie i sie blokuja. Ja zauważyłam że z czasem zaczyna się robić głośny, nie wiem czy to kwestia braku przesmarowania co sezon czy poprostu sie wyrabia i skrzypi.
Moim zdaniem to bardzo duży minus i nikomu bym takiego wózka nie polecała... Słyszałam dobre opinie o Jedo Fyn Memo - można kupić tanio wersję 2w1, a korzystać z samej gondoli
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-11-19, 10:02   #722
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Ja miałam Joolz Day 1. Cudowny wózek Polecam go każdemu. 3 generacja pewnie jest jeszcze lepsza, chociaż moja miała tylne koła pompowane Jak nie chcesz wydać dużo, a być zadowolona z wózka, to polecam 1

Moim zdaniem to bardzo duży minus i nikomu bym takiego wózka nie polecała... Słyszałam dobre opinie o Jedo Fyn Memo - można kupić tanio wersję 2w1, a korzystać z samej gondoli
Nie wiem, jak Jedo Fyn Memo, ale podobno Jedo Nevo ma wyjątkowo długą gondolę, więc te wózki też muszę zobaczyć.
Zastanawiałam się też nad Bebetto Holland, ale właśnie obok stał Adamex i porównałam ilość miejsca w środku i samo prowadzenie i jakoś Holland na żywo mnie nie zachwycił. Niestety Junior będzie najprawdopodobniej szybko rósł, jak jego brat i nie chcę małej gondoli.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Jedynym minusem jaki na razie rzeczywiście rzucił mi się w oczy jest to, że raczej mogę mieć problem z zamontowaniem na stelażu fotelika Avionaut Pixel, a przynajmniej nigdzie nie mogę znaleźć info, że jest to możliwe tego problemu raczej nie będę miała z Adamexem

Michiru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-11-19, 11:10   #723
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
Nie wiem, jak Jedo Fyn Memo, ale podobno Jedo Nevo ma wyjątkowo długą gondolę, więc te wózki też muszę zobaczyć.
Zastanawiałam się też nad Bebetto Holland, ale właśnie obok stał Adamex i porównałam ilość miejsca w środku i samo prowadzenie i jakoś Holland na żywo mnie nie zachwycił. Niestety Junior będzie najprawdopodobniej szybko rósł, jak jego brat i nie chcę małej gondoli.

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Jedynym minusem jaki na razie rzeczywiście rzucił mi się w oczy jest to, że raczej mogę mieć problem z zamontowaniem na stelażu fotelika Avionaut Pixel, a przynajmniej nigdzie nie mogę znaleźć info, że jest to możliwe tego problemu raczej nie będę miała z Adamexem

A to nie są czasem te same adaptery co do fotelika maxi cosi Góra adaptera wygląda jak od Maxi Cosi/ Cybex/ Be safe
Szukaj po prostu adapterów Maxi Cosi do Jedo. Jedo są fajne, na pewno gondola.
https://www.ceneo.pl/52468661

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-11-19, 17:22   #724
olaag012
Raczkowanie

Ja dzisiaj będąc w sklepie kompletnie zglupialam. Zastanawiam się nad Bebetto Holland, Bebetto Luca i Tutek Grander. Najbardziej podobał mi się Tutek bo był leciutki i wizualnie też ładniejszy ale sprzedawca polecał bardziej Bebetto ze względu na lepsza amortyzację. Czy możecie coś poradzić?

olaag012 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-11-19, 17:40   #725
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez olaag012 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj będąc w sklepie kompletnie zglupialam. Zastanawiam się nad Bebetto Holland, Bebetto Luca i Tutek Grander. Najbardziej podobał mi się Tutek bo był leciutki i wizualnie też ładniejszy ale sprzedawca polecał bardziej Bebetto ze względu na lepsza amortyzację. Czy możecie coś poradzić?

Żaden z tych wózków nie jest leciutki, nie łudź się. Taki wózek może być dobry na max pół roku, potem będziesz szukać czegoś lekkiego.
Masz windę lub parter to ok, inaczej szukaj dalej.

Jestem
tutaj
Stary 2019-11-19, 17:52   #726
olaag012
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Żaden z tych wózków nie jest leciutki, nie łudź się. Taki wózek może być dobry na max pół roku, potem będziesz szukać czegoś lekkiego.
Masz windę lub parter to ok, inaczej szukaj dalej.
Leciutki pod tym względem że lżejszy od Bebetto bo zdaje sobie sprawę że żaden nie należy do tych lekkich ale mieszkam w domu jednorodzinnym i planujemy i tak kupić później osobno spacerowke takze tutaj nie ma problemu. Zastanawiam się tylko czy lepszy Bebetto czy Tutek..

Stary 2019-11-21, 14:47   #727
gryzol
Przyczajenie

Ja mam spacerówkę Espiro Magic Pro. Składa się dosłownie w sekundę. Wózek jest lekki, zwrotny i fajnie się prowadzi. Mogę tylko polecać.
gryzol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-11-22, 10:06   #728
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez olaag012 Pokaż wiadomość
Leciutki pod tym względem że lżejszy od Bebetto bo zdaje sobie sprawę że żaden nie należy do tych lekkich ale mieszkam w domu jednorodzinnym i planujemy i tak kupić później osobno spacerowke takze tutaj nie ma problemu. Zastanawiam się tylko czy lepszy Bebetto czy Tutek..

Jedo

Jestem
tutaj
Stary 2019-11-22, 12:30   #729
Wiktoriaa24
Przyczajenie

Szukając wózka dla maluszka w pewnym momencie zgłupiałam i sama nie wiedziałam już czego szukam. Ostatecznie zdecydowałam się na wózek frontera od camini i jestem zadowolona z zakupu. Gondola jest dość duża więc synek ma sporo wolnego miejsca
Wiktoriaa24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-11-24, 10:56   #730
doromu
Przyczajenie

Hej, dziewczyny ma ktoraś espiro next advenue 2w1 ? Najbardziej przypadł mi do gustu szczerze mówiąc.
doromu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-11-28, 14:36   #731
voice_of_silence
Zakorzenienie

Uśmiałam się z tych specjalistów od xxx.

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019

Edytowane przez gr8ania
Czas edycji: 2019-11-28 o 18:40
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-12-01, 19:36   #732
Pani_Niedoskonala
Przyczajenie

Hej,
Przeglądałam ten wątek od początku mając nadzieję, że znajdę odpowiedź na kilka nurtujących mnie pytań, ale niestety nic nie znalazłam.

Jestem w trakcie poszukiwania wózka 2w1 i zastanawiam się nad kilkoma modelami:

1. ABC Design Salsa 4 Air
2. Espiro Next Avenue
3. Jedo Tamel / Koda

Mam jednak kilka pytań odnośnie Salsy.
Czy któraś z Was korzystała i mogłaby się wypowiedzieć na temat spacerówki? Trochę obawiam się:

a) budki - wygląda na mało solidną - nie ma wzmocnienia i "pałąki" są cieniutkie przez co może nią chyba trochę telepać na wietrze...
b) materiału budki w spacerówce/gondoli - wygląda na mega cienką przez co obawiam się, że będzie aż za mocno przewiewna i za słabo będzie utrzymywać ciepło.

Z racji, że termin mam na koniec lutego to gondola załapie się na zimę, a spacerówka wiadomo - ma starczyć na dłużej.

Wiem, że Jedo ma cieplejszy materiał (przynajmniej tak wygląda), ale nie wiem z kolei jak się prowadzi na kołach pompowanych.

Z góry dziękuję za pomoc.
Pani_Niedoskonala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-12-01, 19:45   #733
kaledonia
zielony stworek

Czemu 2 w 1 ?
Może używana gondola
Czego szukasz i jakie masz realia mieszkaniowe, masz samochód czy będziesz przemieszczać się komunikacją miejską ?
Jaki budżet masz na wózek ?

Spacerówka będzie na dłużej, a z tych żadna do końca się nie nada.

Jestem
tutaj
Stary 2019-12-01, 19:59   #734
Pani_Niedoskonala
Przyczajenie

Hej,

Szukam 2w1 z kilku powodów, również z doświadczeń rodziny i znajomych. 2w1 jest w sumie już postanowione, problem zaczyna się przy modelu.

Wózek nie musi być lekki ani mały, ma się bardzo dobrze prowadzić i łatwo składać. No i oczywiście ma być stabilny i bezpieczny dla dziecka. Przemieszczać się będę i autem i komunikacją miejską. Budżet do 3tys. max.

Przy czym spacerówka dla większego dziecka i tak później będzie dokupywana jeśli będzie taka potrzeba.

Edytowane przez Pani_Niedoskonala
Czas edycji: 2019-12-01 o 20:00
Stary 2019-12-03, 19:03   #735
szaruskowa
Zadomowienie

hej. zobaczyłam wątek i wpadłam coś napisać wszelkim poszukującym porządnego i funkcjonalnego wózka polecam chociaż sprawdzić valco baby snap 4 sport. podstawowo występuje jako spacerówka, ale można dokupić gondolę. używam tego wózka od 15 miesięcy i każdy, kto go prowadzi jest oczarowany 7,7kg wagi, pompowane koła (właśnie w wersji sport), BARDZO łatwe rozkładanie i składanie, łatwa w czyszczeniu tapicerka, duża budka, duży kosz na zakupy... ale ostrzegam, że ma jedną wadę- spacerówki nie da się obrócić przodem "do mamy", jeśli dopiero przekładamy dziecko z gondoli do spacerówki, może to dla niektórych dzieci stanowić problem- choć nie u każdego. warto na niego spojrzeć
szaruskowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-12-04, 19:16   #736
olaag012
Raczkowanie

A co możecie powiedzieć o Mutsy 4rider?

Stary 2019-12-10, 14:36   #737
Pani_Niedoskonala
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez szaruskowa Pokaż wiadomość
hej. zobaczyłam wątek i wpadłam coś napisać wszelkim poszukującym porządnego i funkcjonalnego wózka polecam chociaż sprawdzić valco baby snap 4 sport. podstawowo występuje jako spacerówka, ale można dokupić gondolę. używam tego wózka od 15 miesięcy i każdy, kto go prowadzi jest oczarowany 7,7kg wagi, pompowane koła (właśnie w wersji sport), BARDZO łatwe rozkładanie i składanie, łatwa w czyszczeniu tapicerka, duża budka, duży kosz na zakupy... ale ostrzegam, że ma jedną wadę- spacerówki nie da się obrócić przodem "do mamy", jeśli dopiero przekładamy dziecko z gondoli do spacerówki, może to dla niektórych dzieci stanowić problem- choć nie u każdego. warto na niego spojrzeć

Wszystko fajnie, gdyby nie to, że jednak siedziska spacerówki nie można obrócić... Niestety to dyskwalifikuje valco baby snap 4 sport.

Jeżdżę po sklepach i sprawdzam wózki na ekspozycjach i już całkowicie zgłupiałam. Ostatnio wymienili stelaż do Espiro Next przez co strasznie się zaczął chybotać na boki wg mnie, Salsa 4 jest zbyt przewiewna (i tego się ciągle obawiam) jak dla dziecka, które ma się urodzić luty/marzec. Do Jedo nie jestem przekonana.

Teraz jeszcze pojawił się Tutis Aero, ale jak czytam te wszystkie opinie na ceneo to mam poważne obawy co do wózka.

Najśmieszniejsze jest to, że nie mam wygórowanych wymagań co do wózków 2w1. Nie musi być lekki, ale zwrotny i ma się lekko prowadzić oraz dobrze amortyzować, stelaż nie ma skrzypieć i nie ma latać na boki, gondola ma być dobrze izolowana, a spacerówka przekładana tył/przód.

Nigdy nie sądziłam, że wybór wózka będzie dosłownie katorgą.
Stary 2019-12-11, 18:30   #738
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez Pani_Niedoskonala Pokaż wiadomość
Wszystko fajnie, gdyby nie to, że jednak siedziska spacerówki nie można obrócić... Niestety to dyskwalifikuje valco baby snap 4 sport.

Jeżdżę po sklepach i sprawdzam wózki na ekspozycjach i już całkowicie zgłupiałam. Ostatnio wymienili stelaż do Espiro Next przez co strasznie się zaczął chybotać na boki wg mnie, Salsa 4 jest zbyt przewiewna (i tego się ciągle obawiam) jak dla dziecka, które ma się urodzić luty/marzec. Do Jedo nie jestem przekonana.

Teraz jeszcze pojawił się Tutis Aero, ale jak czytam te wszystkie opinie na ceneo to mam poważne obawy co do wózka.

Najśmieszniejsze jest to, że nie mam wygórowanych wymagań co do wózków 2w1. Nie musi być lekki, ale zwrotny i ma się lekko prowadzić oraz dobrze amortyzować, stelaż nie ma skrzypieć i nie ma latać na boki, gondola ma być dobrze izolowana, a spacerówka przekładana tył/przód.

Zobacz TFK Joggster z gondolą Multix, którą można przerobić na siedzisko do prowadzącego ( do max roku ).
https://www.ceneo.pl/51237231
https://www.ceneo.pl/52059928
Dobra amortyzacja, w porządku stelaż i obszerne siedzisko.

Jestem
tutaj
Stary 2019-12-17, 09:53   #739
Xylo93
Raczkowanie

Czy któraś z was ma bebetto nitello? To ich najlżejszy wózek, przypadł mi do gustu. Mieszkam na 1p, ale spokojnie mogę zostawiać na parterze, wycieczki samochodowe raczej bedą sporadyczne
Stary 2019-12-26, 21:51   #740
wiola_p
Zadomowienie

Cytat:

model ultra mozna obrócic
wiola_p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-12-27, 14:34   #741
AnnaZa
Przyczajenie

Nie sądziłam że wybór wózka może być aż tak skomplikowany. Na szczęście po długich poszukiwaniach w końcu udało mi się znaleźć ten odpowiedni, którym okazała się wózek xxxx . Gondola jak i spacerówka zdały egzamin na piątkę, nie mam żadnych zastrzeżeń

Edytowane przez gr8ania
Czas edycji: 2020-01-11 o 07:43 Powód: reklama
AnnaZa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-12-29, 18:45   #742
Wioolcia90
BAN stały

u nas stanęło na anex e type, do miasta idealny, mi się nim jeździ bardzo dobrze, miejsca dla syna jest wystarczająco, super pasy w spacerówce, fajna torba, na przybory, bardzo obszerny kosz na zakupy, koła extra amortyzacja, poza tym bardzo mi sie podoba wizualnie
Wioolcia90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-12-30, 09:30   #743
Pani_Niedoskonala
Przyczajenie

Cytat:
Zobacz TFK Joggster z gondolą Multix, którą można przerobić na siedzisko do prowadzącego ( do max roku ).
https://www.ceneo.pl/51237231
https://www.ceneo.pl/52059928
Dobra amortyzacja, w porządku stelaż i obszerne siedzisko.

Cytat:
Napisane przez wiola_p Pokaż wiadomość
model ultra mozna obrócic
kaledonia, wiola_p - dziękuję Wam za namiary na wózki i wszystkie informacje. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na Tutis Viva Life. W późniejszym czasie zapewne będziemy rozglądać się za lekką spacerówką, ale póki co to pieśń przyszłości. Najpierw Młody musi się pojawić na świecie i zacząć eksploatować swoją nową brykę, na którą bądź co bądź przyjdzie nam trochę poczekać. Jeszcze raz dziękuję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-01-06, 12:54   #744
wikunia88
Przyczajenie

ja wchodząc do sklepu odrazu wpadł mi wózek z firmy xxx , super się prezentuję, i jest wózkiem bardzo funkcjonalnym, nie załuję zakupu spełnia wszyskie moje oczekiwania co do wózka , wygodny bezpieczny stelaz bardzo stabilny koła zadją ezamin na kazdej nawierzchni gondola bardzo ma duzo miejsca torba dosyc pakowna cena też mnie skusiła

Edytowane przez gr8ania
Czas edycji: 2020-01-11 o 07:42 Powód: reklama
wikunia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-01-15, 20:45   #745
dziewczynka08
Przyczajenie

Hej również zastanawiam się nad wózkiem Espiro Next Manhattan.....
Niestety bardzo mało jest opinii na temat tego wózka...

Pozdrawiam
dziewczynka08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-01-19, 19:16   #746
Pani_Niedoskonala
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dziewczynka08 Pokaż wiadomość
Hej również zastanawiam się nad wózkiem Espiro Next Manhattan.....
Niestety bardzo mało jest opinii na temat tego wózka...

Pozdrawiam

Espiro w listopadzie 2019 zmienił konstrukcje stelaża do wózków z serii Next. Opinie, które znajdziesz w necie będą głównie tyczyły się starej wersji stelażu. Najlepiej jak masz możliwość podjechać do jakiegoś sklepu i zobaczyć na żywo wybrany model. Dodatkowo warto zapytać sprzedawcę o "awaryjność" danego modelu.

Dla mnie osobiście nowy stelaż sprawił, że wózek zdaje się być mniej stabilny (chybocze się na boki) i nie jest to kwestia amortyzatorów, bo wg mnie ewidentny luz występuje w miejscu złożenia stelaża. Producent nie odniósł się w sposób zadowalający do mojego maila z pytaniem o nowy stelaż także tu niestety nie pomogę.

Wiem, że to nie przeszkadza wielu osobom, ale u nas był to jeden z elementów, który przekreślił wybór tego wózka.

Poza tym zastanów się na czym Ci zależy w wózku i jaką kwotę chcesz przeznaczyć na zakup. Teraz sklepy robią spoko promocje, więc jeśli zależy Ci na nowym wózku to można trafić na coś fajnego ze zniżką.
Stary 2020-01-20, 06:54   #747
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Espiro w listopadzie 2019 zmienił konstrukcje stelaża do wózków z serii Next. Opinie, które znajdziesz w necie będą głównie tyczyły się starej wersji stelażu. Najlepiej jak masz możliwość podjechać do jakiegoś sklepu i zobaczyć na żywo wybrany model. Dodatkowo warto zapytać sprzedawcę o "awaryjność" danego modelu.

Dla mnie osobiście nowy stelaż sprawił, że wózek zdaje się być mniej stabilny (chybocze się na boki) i nie jest to kwestia amortyzatorów, bo wg mnie ewidentny luz występuje w miejscu złożenia stelaża. Producent nie odniósł się w sposób zadowalający do mojego maila z pytaniem o nowy stelaż także tu niestety nie pomogę.

Wiem, że to nie przeszkadza wielu osobom, ale u nas był to jeden z elementów, który przekreślił wybór tego wózka.

Poza tym zastanów się na czym Ci zależy w wózku i jaką kwotę chcesz przeznaczyć na zakup. Teraz sklepy robią spoko promocje, więc jeśli zależy Ci na nowym wózku to można trafić na coś fajnego ze zniżką.
Szczerze, to ten twój Tutis Viva Life to też nie jest taniutki wózek, jak na tak krótki okres użytkowania. Ciężki wóz z małym siedziskiem spacerówki jak te wszystkie polskie powozy typu anexy, adamexy Do tego niepraktyczna torba pod wózkiem zamiast koszyka. Małe koła z przodu, duża ilość plastikowych łączeń , które w połączeniu z piaskiem nie zapewnią komfortowej jazdy.

Większość znanych mi osób lekką spacerówką nazywa wózki parasolki, ważące ok 8 kg.
To jest waga dobrego wózka wielofunkcyjnego, więc czemu nie kupić taki od początku

Jestem
tutaj
Stary 2020-01-21, 11:09   #748
Pani_Niedoskonala
Przyczajenie

Cytat:
Szczerze, to ten twój Tutis Viva Life to też nie jest taniutki wózek, jak na tak krótki okres użytkowania. Ciężki wóz z małym siedziskiem spacerówki jak te wszystkie polskie powozy typu anexy, adamexy Do tego niepraktyczna torba pod wózkiem zamiast koszyka. Małe koła z przodu, duża ilość plastikowych łączeń , które w połączeniu z piaskiem nie zapewnią komfortowej jazdy.
Skąd ten jad? Nie zachwalam żadnego wózka ani nie mówię, że jakiś jest beznadziejny. Wypowiedziałam się na temat nowego stelaża do Espiro, którego solidność poddaję pod wątpliwość. I tyle. Co do mojego zakupu to jak zacznę go użytkować, to się wypowiem na jego temat. Nie będę wróżyć z fusów ani zachwalać czegoś, z czego później mogę być niezadowolona. Czas pokaże.

A co do kwestii kasy to chyba indywidualna sprawa każdego rodzica i nikt nikomu nie wytyka co za ile. Każdy z nas pewnie ustalił sobie jakiś budżet i w takich ramach poszukuje produktu.

Cytat:
Większość znanych mi osób lekką spacerówką nazywa wózki parasolki, ważące ok 8 kg.
To jest waga dobrego wózka wielofunkcyjnego, więc czemu nie kupić taki od początku
Zgadzam się, że lekką spacerówką nazywa się parasolki. Tego chyba nikt nie podważa. Co do wózków wielofunkcyjnych to różni ludzie mają różne preferencje. Mi np. nie zależało na wadze i nie szukałam mega lekkiego wózka. Miałam jakieś wyobrażenie i elementy na które zwracałam uwagę. Ba... nie przekreślałam wózków na zasadzie "nie bo nie" tylko jeździłam po sklepach stacjonarnych i przeglądałam modele, które miałam na liście (te polecane przez znajomych również).

Zresztą z wózkami trochę jak z autami. Można kupić najmniej awaryjny i najbardziej polecany model i trafić na wadliwą partię. Życie.
Stary 2020-01-21, 18:45   #749
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Skąd ten jad? Nie zachwalam żadnego wózka ani nie mówię, że jakiś jest beznadziejny. Wypowiedziałam się na temat nowego stelaża do Espiro, którego solidność poddaję pod wątpliwość. I tyle. Co do mojego zakupu to jak zacznę go użytkować, to się wypowiem na jego temat. Nie będę wróżyć z fusów ani zachwalać czegoś, z czego później mogę być niezadowolona. Czas pokaże.

A co do kwestii kasy to chyba indywidualna sprawa każdego rodzica i nikt nikomu nie wytyka co za ile. Każdy z nas pewnie ustalił sobie jakiś budżet i w takich ramach poszukuje produktu.

Zgadzam się, że lekką spacerówką nazywa się parasolki. Tego chyba nikt nie podważa. Co do wózków wielofunkcyjnych to różni ludzie mają różne preferencje. Mi np. nie zależało na wadze i nie szukałam mega lekkiego wózka. Miałam jakieś wyobrażenie i elementy na które zwracałam uwagę. Ba... nie przekreślałam wózków na zasadzie "nie bo nie" tylko jeździłam po sklepach stacjonarnych i przeglądałam modele, które miałam na liście (te polecane przez znajomych również).

Zresztą z wózkami trochę jak z autami. Można kupić najmniej awaryjny i najbardziej polecany model i trafić na wadliwą partię. Życie.

A kto polecał tego Tutisa, skoro marka świeżo na rynku się pojawiła ? Śmierdzi mi tu reklamą Parasolka to wcale nie jest jakiś super ekstra rozwiązanie i nie jest to lekki, a na pewno nie najlżejszy wózek. Wiele porządnych marek już nie idzie w tą stronę , nawet słynny Maclaren Yoyo i jego klony polecam. Nie piszę tego złośliwie , ale śmieszy mnie naiwne wierzenie panu ze sklepu, który żyje ze sprzedaży często bubli, byle więcej .

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Spacerówkę używa się najdłużej i dlatego to na jej zakup przeznaczylibyśmy najwiecej czasu na poszukiwania no i pieniędzy Gondola jest na chwilę tak naprawdę . Parasolka z 2 rączkami jest średnio praktyczna na co dzień , to wózek wyjazdowy , wakacyjny .

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jestem
tutaj
Stary 2020-01-22, 10:40   #750
Pani_Niedoskonala
Przyczajenie

Cytat:
A kto polecał tego Tutisa, skoro marka świeżo na rynku się pojawiła ? Śmierdzi mi tu reklamą Parasolka to wcale nie jest jakiś super ekstra rozwiązanie i nie jest to lekki, a na pewno nie najlżejszy wózek. Wiele porządnych marek już nie idzie w tą stronę , nawet słynny Maclaren Yoyo i jego klony polecam. Nie piszę tego złośliwie , ale śmieszy mnie naiwne wierzenie panu ze sklepu, który żyje ze sprzedaży często bubli, byle więcej .
Hmm... Jeżeli napisanie, że zdecydowałam się na Tutisa jest polecaniem i reklamą to spoko Szczególnie, że napisałam, w którymś poście, że przyjdzie mi na niego trochę poczekać i czas pokaże czy będę zadowolona. Wcześniej pytałam o inne marki, które de facto mi odradziłaś i faktycznie miałaś rację. Nie wiem ile dane marki są na rynku i średnio mnie to szczerze interesuje, bo chyba nie o to chodzi. Wątek dotyczy wózków i zwróciłam się z prośbą o poradę, więc nadal nie rozumiem szumu i tekstu o kasie (a później o reklamie), który był jak dla mnie nie na miejscu.

Doceniłam Twoje polecenia, sprawdziłam niektóre z nich i akurat na żadne się nie zdecydowałam. Bywa. Co do sprzedawców to oczywiście, że wciskają buble i zależy im na sprzedaży. Trzeba być naiwnym by opierać się tylko i wyłącznie na takiej opinii. Uważam jednak, że mimo to należy zapytać o awaryjność. Opinie mogą być kupione nawet i tutaj, więc zawsze bierze się poprawkę i podejmuje się jakieś ryzyko zakupując dany produkt.

Rozumiem, że jesteś specjalistką od tematu wózków i masz sporą wiedzę na ten temat, ale nie oceniaj ludzi po ich wyborach i nie zarzucaj reklamy, bo Ci coś śmierdzi. Rozumiem, że masa ludzi pisze jednego posta z pytaniem o konkretny model starając się ukryć w ten sposób pewien rodzaj reklamy, ale to nie znaczy, że od razu wszyscy tak się zachowują. Trochę wiary w ludzi - mimo wszystko.

Co do samej spacerówki (i nie, nie parasolki) to tak jak już wcześniej pisałam, mimo zakupu wózka 2w1 , będę się dodatkowo za nią rozglądała później i na pewno zajrzę tutaj by sprawdzić co jest polecane i godne uwagi.

Ale wtedy już będę robić to na spokojnie (bez noża na gardle) i nie będą mnie interesowały bajery typu obracane siedzisko przód/tył i zapewne inne, o których nie mam jeszcze bladego pojęcia.

Tymczasem dzięki za poświęcony czas i porady.

Edytowane przez Pani_Niedoskonala
Czas edycji: 2020-01-22 o 11:24
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości