![]() |
#721 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki wózek? - temat zbiorczy cz. 2
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiałam się też nad Bebetto Holland, ale właśnie obok stał Adamex i porównałam ilość miejsca w środku i samo prowadzenie i jakoś Holland na żywo mnie nie zachwycił. Niestety Junior będzie najprawdopodobniej szybko rósł, jak jego brat i nie chcę małej gondoli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Jedynym minusem jaki na razie rzeczywiście rzucił mi się w oczy jest to, że raczej mogę mieć problem z zamontowaniem na stelażu fotelika Avionaut Pixel, a przynajmniej nigdzie nie mogę znaleźć info, że jest to możliwe ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() ![]() Szukaj po prostu adapterów Maxi Cosi do Jedo. Jedo są fajne, na pewno gondola. https://www.ceneo.pl/52468661 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj będąc w sklepie kompletnie zglupialam. Zastanawiam się nad Bebetto Holland, Bebetto Luca i Tutek Grander. Najbardziej podobał mi się Tutek bo był leciutki i wizualnie też ładniejszy ale sprzedawca polecał bardziej Bebetto ze względu na lepsza amortyzację. Czy możecie coś poradzić?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 | |
zielony stworek
|
Cytat:
Masz windę lub parter to ok, inaczej szukaj dalej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Przyczajenie
|
Ja mam spacerówkę Espiro Magic Pro. Składa się dosłownie w sekundę. Wózek jest lekki, zwrotny i fajnie się prowadzi. Mogę tylko polecać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Przyczajenie
|
Szukając wózka dla maluszka w pewnym momencie zgłupiałam i sama nie wiedziałam już czego szukam. Ostatecznie zdecydowałam się na wózek frontera od camini i jestem zadowolona z zakupu. Gondola jest dość duża więc synek ma sporo wolnego miejsca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Przyczajenie
|
Hej, dziewczyny ma ktoraś espiro next advenue 2w1 ? Najbardziej przypadł mi do gustu szczerze mówiąc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
Uśmiałam się z tych specjalistów od xxx.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
„Kocham luksus. A luksus polega nie na bogactwie i ornamentach, ale na braku wulgarności.” Coco Chanel Wyzwanie czytelnicze 2019 ![]() Edytowane przez gr8ania Czas edycji: 2019-11-28 o 18:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Przyczajenie
|
Hej,
Przeglądałam ten wątek od początku mając nadzieję, że znajdę odpowiedź na kilka nurtujących mnie pytań, ale niestety nic nie znalazłam. Jestem w trakcie poszukiwania wózka 2w1 i zastanawiam się nad kilkoma modelami: 1. ABC Design Salsa 4 Air 2. Espiro Next Avenue 3. Jedo Tamel / Koda Mam jednak kilka pytań odnośnie Salsy. Czy któraś z Was korzystała i mogłaby się wypowiedzieć na temat spacerówki? Trochę obawiam się: a) budki - wygląda na mało solidną - nie ma wzmocnienia i "pałąki" są cieniutkie przez co może nią chyba trochę telepać na wietrze... b) materiału budki w spacerówce/gondoli - wygląda na mega cienką przez co obawiam się, że będzie aż za mocno przewiewna i za słabo będzie utrzymywać ciepło. Z racji, że termin mam na koniec lutego to gondola załapie się na zimę, a spacerówka wiadomo - ma starczyć na dłużej. Wiem, że Jedo ma cieplejszy materiał (przynajmniej tak wygląda), ale nie wiem z kolei jak się prowadzi na kołach pompowanych. Z góry dziękuję za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
zielony stworek
|
Czemu 2 w 1 ?
Może używana gondola ![]() Czego szukasz i jakie masz realia mieszkaniowe, masz samochód czy będziesz przemieszczać się komunikacją miejską ? Jaki budżet masz na wózek ? Spacerówka będzie na dłużej, a z tych żadna do końca się nie nada. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Przyczajenie
|
Hej,
Szukam 2w1 z kilku powodów, również z doświadczeń rodziny i znajomych. 2w1 jest w sumie już postanowione, problem zaczyna się przy modelu. ![]() Wózek nie musi być lekki ani mały, ma się bardzo dobrze prowadzić i łatwo składać. No i oczywiście ma być stabilny i bezpieczny dla dziecka. Przemieszczać się będę i autem i komunikacją miejską. Budżet do 3tys. max. Przy czym spacerówka dla większego dziecka i tak później będzie dokupywana jeśli będzie taka potrzeba. Edytowane przez Pani_Niedoskonala Czas edycji: 2019-12-01 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Zadomowienie
|
hej. zobaczyłam wątek i wpadłam coś napisać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Raczkowanie
|
A co możecie powiedzieć o Mutsy 4rider?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wszystko fajnie, gdyby nie to, że jednak siedziska spacerówki nie można obrócić... Niestety to dyskwalifikuje valco baby snap 4 sport. Jeżdżę po sklepach i sprawdzam wózki na ekspozycjach i już całkowicie zgłupiałam. Ostatnio wymienili stelaż do Espiro Next przez co strasznie się zaczął chybotać na boki wg mnie, Salsa 4 jest zbyt przewiewna (i tego się ciągle obawiam) jak dla dziecka, które ma się urodzić luty/marzec. Do Jedo nie jestem przekonana. Teraz jeszcze pojawił się Tutis Aero, ale jak czytam te wszystkie opinie na ceneo to mam poważne obawy co do wózka. ![]() Najśmieszniejsze jest to, że nie mam wygórowanych wymagań co do wózków 2w1. Nie musi być lekki, ale zwrotny i ma się lekko prowadzić oraz dobrze amortyzować, stelaż nie ma skrzypieć i nie ma latać na boki, gondola ma być dobrze izolowana, a spacerówka przekładana tył/przód. Nigdy nie sądziłam, że wybór wózka będzie dosłownie katorgą. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 | |
zielony stworek
|
Cytat:
https://www.ceneo.pl/51237231 https://www.ceneo.pl/52059928 Dobra amortyzacja, w porządku stelaż i obszerne siedzisko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z was ma bebetto nitello? To ich najlżejszy wózek, przypadł mi do gustu. Mieszkam na 1p, ale spokojnie mogę zostawiać na parterze, wycieczki samochodowe raczej bedą sporadyczne
![]() |
#740 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Przyczajenie
|
Nie sądziłam że wybór wózka może być aż tak skomplikowany. Na szczęście po długich poszukiwaniach w końcu udało mi się znaleźć ten odpowiedni, którym okazała się wózek xxxx . Gondola jak i spacerówka zdały egzamin na piątkę, nie mam żadnych zastrzeżeń
![]() Edytowane przez gr8ania Czas edycji: 2020-01-11 o 07:43 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
BAN stały
|
u nas stanęło na anex e type, do miasta idealny, mi się nim jeździ bardzo dobrze, miejsca dla syna jest wystarczająco, super pasy w spacerówce, fajna torba, na przybory, bardzo obszerny kosz na zakupy, koła extra amortyzacja, poza tym bardzo mi sie podoba wizualnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
kaledonia, wiola_p - dziękuję Wam za namiary na wózki i wszystkie informacje. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na Tutis Viva Life. W późniejszym czasie zapewne będziemy rozglądać się za lekką spacerówką, ale póki co to pieśń przyszłości. Najpierw Młody musi się pojawić na świecie i zacząć eksploatować swoją nową brykę, na którą bądź co bądź przyjdzie nam trochę poczekać. Jeszcze raz dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Przyczajenie
|
ja wchodząc do sklepu odrazu wpadł mi wózek z firmy xxx , super się prezentuję, i jest wózkiem bardzo funkcjonalnym, nie załuję zakupu spełnia wszyskie moje oczekiwania co do wózka , wygodny bezpieczny stelaz bardzo stabilny koła zadją ezamin na kazdej nawierzchni gondola bardzo ma duzo miejsca torba dosyc pakowna cena też mnie skusiła
Edytowane przez gr8ania Czas edycji: 2020-01-11 o 07:42 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Przyczajenie
|
Hej również zastanawiam się nad wózkiem Espiro Next Manhattan.....
Niestety bardzo mało jest opinii na temat tego wózka... Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Espiro w listopadzie 2019 zmienił konstrukcje stelaża do wózków z serii Next. Opinie, które znajdziesz w necie będą głównie tyczyły się starej wersji stelażu. Najlepiej jak masz możliwość podjechać do jakiegoś sklepu i zobaczyć na żywo wybrany model. Dodatkowo warto zapytać sprzedawcę o "awaryjność" danego modelu. Dla mnie osobiście nowy stelaż sprawił, że wózek zdaje się być mniej stabilny (chybocze się na boki) i nie jest to kwestia amortyzatorów, bo wg mnie ewidentny luz występuje w miejscu złożenia stelaża. Producent nie odniósł się w sposób zadowalający do mojego maila z pytaniem o nowy stelaż także tu niestety nie pomogę. Wiem, że to nie przeszkadza wielu osobom, ale u nas był to jeden z elementów, który przekreślił wybór tego wózka. Poza tym zastanów się na czym Ci zależy w wózku i jaką kwotę chcesz przeznaczyć na zakup. Teraz sklepy robią spoko promocje, więc jeśli zależy Ci na nowym wózku to można trafić na coś fajnego ze zniżką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() Większość znanych mi osób lekką spacerówką nazywa wózki parasolki, ważące ok 8 kg. To jest waga dobrego wózka wielofunkcyjnego, więc czemu nie kupić taki od początku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A co do kwestii kasy to chyba indywidualna sprawa każdego rodzica i nikt nikomu nie wytyka co za ile. Każdy z nas pewnie ustalił sobie jakiś budżet i w takich ramach poszukuje produktu. ![]() Cytat:
![]() Zresztą z wózkami trochę jak z autami. Można kupić najmniej awaryjny i najbardziej polecany model i trafić na wadliwą partię. Życie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 | |
zielony stworek
|
Cytat:
A kto polecał tego Tutisa, skoro marka świeżo na rynku się pojawiła ? Śmierdzi mi tu reklamą ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Spacerówkę używa się najdłużej i dlatego to na jej zakup przeznaczylibyśmy najwiecej czasu na poszukiwania no i pieniędzy ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Doceniłam Twoje polecenia, sprawdziłam niektóre z nich i akurat na żadne się nie zdecydowałam. Bywa. Co do sprzedawców to oczywiście, że wciskają buble i zależy im na sprzedaży. Trzeba być naiwnym by opierać się tylko i wyłącznie na takiej opinii. ![]() Rozumiem, że jesteś specjalistką od tematu wózków i masz sporą wiedzę na ten temat, ale nie oceniaj ludzi po ich wyborach i nie zarzucaj reklamy, bo Ci coś śmierdzi. Rozumiem, że masa ludzi pisze jednego posta z pytaniem o konkretny model starając się ukryć w ten sposób pewien rodzaj reklamy, ale to nie znaczy, że od razu wszyscy tak się zachowują. Trochę wiary w ludzi - mimo wszystko. ![]() Co do samej spacerówki (i nie, nie parasolki) to tak jak już wcześniej pisałam, mimo zakupu wózka 2w1 , będę się dodatkowo za nią rozglądała później i na pewno zajrzę tutaj by sprawdzić co jest polecane i godne uwagi. Ale wtedy już będę robić to na spokojnie (bez noża na gardle) i nie będą mnie interesowały bajery typu obracane siedzisko przód/tył i zapewne inne, o których nie mam jeszcze bladego pojęcia. ![]() Tymczasem dzięki za poświęcony czas i porady.
Pani Niedoskonała - mistrzyni w podejmowaniu prób zorganizowania swojego życia - oczywiście bezskutecznych. Edytowane przez Pani_Niedoskonala Czas edycji: 2020-01-22 o 11:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.