|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Ruda Jasiek ciągnie głowę i tułów
![]() Ale po co masz jej to ograniczac skoro sama bez pomocy sie dzwiga to widocznie trenuje sobie ![]() Ewusia właśnie mialam pisac ze tesciow lepiej widziec rzadziej jak częściej :d lepiej żeby im sie u Was za bardzo nie spodobało ![]() Ahnessy pjona! Dla mnie te pierwsze miesiace ciazy + te niemiłosiernie upaly w sierpniu Jezu to byla tragedia po prostu ![]() Kinga super ze juz w PL ![]() U nas dzis tez skwar. Kosciol i dlugi spacer zaliczone, Maly pospal po powrocie do domu a obudzil sie z paskudnym humorem - kolejna kupa, dwie rece w buzi, potok śliny a zeba ani widu ani słychu ![]() A no i moje dziecko ma nowa ulubiona rozrywke - trzeba mu tanczyc ![]() to jak slyszy muzyke i widzi ze tancze to wierzga z radosci ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
No macie rację dziewczyny, skoro sama dźwiga, to niech dźwiga. Babcia pokazała, jak fajnie jest na siedząco to dziecko będzie kombinować....
Z basenu wróciłam z wielką śliwą na czole, jedna pani zamykała szafkę a ja akurat wstawałam , swojej.... auć :-( Kornela za to bardziej wyluzowana w wodzie, więcej funu z tego miała. Tylko woda wg mnie zimna była, to znaczy nie że zimna bardzo ale chłodna i wydaje mi się, że jej chłodno było chwilami. Czuję się dzisiaj jak slonica, a ciągle glodna jestem, aktualnie mam ochotę zjeść cała tabliczkę czekolady :-(
![]() |
#724 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teściom nie wiem czy się spodobało, oby nie za bardzo ![]() Cytat:
![]() No i już po wizycie, posiedzieli trochę u nas i poszliśmy na spacer na rynek, po drodze lody, usiedlismy też w knajpie na chwilę, ogólnie było ok ![]() Młody grzecznie siedział w wózku, może dlatego że koło niego skakalismy żeby się nie nudził ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Wtajemniczenie
|
Kinga dobrze że szczęśliwie dojechaliscie
![]() Karen to Jasko ma zabawę. Przyjemne z pożytecznym ![]() Ewusia dobrze że już po najezdzie teściowej i że obyło się bez większego stresu ;-) U nas spokojnie. Polcia śpi, je, bawi się i guga. Ale za to zaczęły się okresy 3-4 dniowe bez kupy. Dziś była trzydniowa. Już teraz wiem co to znaczy "usrac się po szyje" dosłownie. Ogólnie mało rzeczy mnie obrzydza ale dziś szczerze kilka razy mnie cofnelo ![]() Jejku u nas jest tak zimno że chodzę w skorkowej ramonesce i wcale nie jest mi gorąco. Jest tylko 13st i strasznie zimny wiatr:-(
Serduszko malutkie ![]() Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2016-06-05 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
Magdusia przyjedz na swietokrzyska ziemie, tu jest goraco
![]() Ruda to zgrzesz :-/ kawalek czekolady jeszcze nikomu nie zaszkodzil. Dziewczyny czy zawsze pierwsze wychodza dolne zeby? Bo widze, ze Mlody dolne ma jeszcze nisko, ale z gornymi jest hmm dziwnie, wydaje mi sie, ze sa tuz tuz. Oczywiscie od wczoraj masakra jest, caly czas lapki w buzi, gryzaczki. No i nie wiem :-(
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
U mnie dwie jedynki na dole od wczoraj
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
Malwi Jasiek ma od urodzenia mocno zarysowane pod dziaslami górne jedynki ale do dzis nic nie wyszlo
![]() W ogole jak podajecie dzieciom gryzaki schlodzone? Bo ja dzis dalam i chętnie gryzl ale nie wiem czy to na gardlo nie zaszkodzi?? Magda gratki od razu dwa ząbki ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#729 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do kolejności wychodzenia zębów to pewnie nie jest to reguła że dolne koniecznie pierwsze... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
Karen no to troche mnie uspokoilas
![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Zadomowienie
|
A my dzis paradę smoków zaliczyliśmy. Deszczyk tez nas dopadł.
Myślałam ze jutro do szczepienia pojde to katar młoda dostała... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
Magda graty za ząbki!
Kinga super, że spokojnie dojechaliście! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Cześć co za noc. Biedny mój synek nie poznaje gdzie jest, inne miejsce inne zapachy.
Czarna juz rozumiem, że Pola spala u teściowej nie spokojnie. Teraz też chciał się obudzić, otwiera oczka, popatrz i w płacz. Z dobrych wieści Szymek się tak wczoraj rozgadal, że buzia mu sie nie zamykala. Moi rodzice wnukiem zachwycenii . Aha, bratowa męża wczoraj urodziła. Chłopak 3700 i 58 długi. Czy wam też się wydaje, że wszyscy są w ciąży albo właśnie urodziły? Magda gratulacje ząbków. Kamilka oby katar nie przerodził się w coś gorszego. Zalegle wszystkiego najlepszego dla Wojtusia i Korneliki. ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Tyle spraw dziś do załatwienia mamy oby Szymek miał dobry humor. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2016-06-06 o 06:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Zadomowienie
|
Kinga oby Szymek spokojnie przetrawił zmianę otoczenia.
U nas katarzysko ba maxa... I stan podgorączkowy. Kurna temu ze sie do kosmetyczki ba wieczor umówiłam to sie dziać cis musi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie w otoczeniu tylko jedna ciąża, wszyscy się odbijają ![]() Za to dziś mi się śniło że urodziłam córkę i się zastanawialam jak będę dwójkę cyckiem karmić ![]() Cytat:
![]() ![]() Nocka ok, ale po 7 już pobudka i nie śpimy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Kinga powinnien sie przyzwyczaic za dwa/trzy dni, przynajmniej u Wojtusi tak bylo. Licz sie tez z tym, ze jak wrocicie, to tez moze spac niespokojnie.
Kamila tylko na katarze sie skonczylo. Boo juz za duzo tego u was ![]() Ewusia jedno z jednego cyca, drugie z drugiego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Dałam wczoraj Kornelce troszkę marchewki że sloiczka, ale wg mnie ona kompletnie nie wiedziała co z tym robić, z buzi jej wypadało, ma ten odruch wypychania jedzenia językiem. Może jednak nie jest gotowa? Jak patrzę na filmiki dziewczyn na fb, to technika jedzenia to niebo a ziemia. A może chodzi o to, że dopiero zaczynamy?
![]() |
#738 | |||
Zakorzenienie
|
Teściowa i tata używają. Ja na zakupy, na spacer, na plaże, wszędzie tylko w chuście
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A pamiętacie to zdjęcie co wstawiłam na fb z "zębem" młodej? To też się schowało i nie ma tam nic. Nie wiem co to było, może też jakiś pęcherzyk czy coś, no ale pod łyżeczką stukało. ![]() A ja dalej bez okresu!!!!!!!!!! Nie wierze, że to powiem, ale tęsknie za nim i che go mieć teraz, już, natychmiast!
![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Uaoo ciekawa deklaracja
![]() Magdusiaaa, moja też na wodę się mega krzywi, z butli w ogóle jej nie pije, mimo, że mleko z butli bez problemu. Podaję jej trochę na łyżeczkę, żeby ją do smaku przyzwyczaić. Oczywiście moja mama mówi - jak ma jej to smakować, jak to smaku nie ma, może soczek.... hehehehe masakra. Będę miała przeprawy z tą moją mamą ;-)
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#741 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziwne takie znikajace zęby, mam nadzieję że nasz nie zniknie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny od czwartku w lidlu dziecięca kolekcja letnia
![]() Kinga Hubik też pierwszą nockę u dziadków miał trudną. Chociaż ostatnie kilka wieczorów to też była tragedia ![]() Dotka, jak Witkowi idzie jedzenie? Dajesz mu codziennie coś czy zrobiłaś przerwę?
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
Ewusia, cóż niezależnie od tego czy mi się spieszy czy nie, nic nie zrobię jeśli nie jest gotowa
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do @, to test moze zrób? Magdzie pomógł ![]() Cytat:
![]() Po prostu jak ja coś jem, to mu daję do polizania/pociumkania. I tak większość przeżuwa, posmakuje, bada teksturę i wypluwa. Za nami chleb, marchewka, arbuz, truskawki, jablko,maslo orzechowe, ogórek, papryka. Na 'prawdziwe' BLW poczekam chyba aż usiądzie, bo będzie to wygodniejsze (wsadzam do fotelika i niech je, bo tak to on caly w tym jedzeniu i ja tez). Prawdziwe BLW, tzn. że będę coś tam np. z Alaantkowego gotować.Na razie to szkoda roboty, wole żeby tak 'przy okazji' coś skubnął. No i na tym etapie to jest tak naprawdę tylko dla smaku i zbadania tekstury. EDIT: bo w koncu nie dopisalam ![]() Idzie mu bardzo dobrze! Wręcz jestem zaskoczona, bo mnie się wydawalo, że taki malutek to nie będzie miał pojęcia co zrobić np. z jabłkiem w całosci itd. A on normalnie to jedzenie ciumka/odgryza/przeżuwa. Jak mu nie pasuje, to odkrztusza i wypluwa. Muszę kiedyś filmik nagrać jak TŻ bedzie w domu, bo mlody się rzuca na jedzenie, a potem jest zaskoczony tym, ze to takie dziwne i nieraz wypluwa z takimi smiesznymi minami ![]() ![]() Aha, jedynie co, to trzyma sobie sam jedzonko, wklada do buzi, ale generalnie woli jak ja mu trzymam ![]() ![]() Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2016-06-06 o 09:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry 😊
Kinga dobrze, ze szczesliwie dojechaliscie 😊 mam nadzieje, ze Szymek szybko sie zaaklimatyzuje 😊 Ja bym chciala aby 2 przyjaciolki zaszly ![]() Kamilka znowu cos sie Wam przyplatalo ☹ Uaoo, serio chcesz okres? Zaczynacie starania o kolejne? ![]() Dotka zarzucaj filmikami z blw, dzieciaczki sa takie smieszne w nich ![]() My dzis wieczorem wracamy do domu 😊 ciesze sie, ze w swoim lozku juz noc spedze 😊 Wyslane z Lumia920. ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Aaa co do zebow to u nas 0 i jesli dzidek w nas pojdzie to dluuugo nic nie bedzie bo ja w dzien pierwszych urodzin wykonywalam koncert zabkowy, a malz mial 8msc 😊 Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
Ruda Wojtek tez na poczatku wypluwal, gdzies sie doczytalam, ze tak dzieci reaguja na nowy smak. Jak mu daje cos nowego, to tez najpierw pluje, a pozniej chce wiecej
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
nie zaczynamy starań, denerwuje się bo się spóźnia z rana zrobię ten cholerny test
![]() |
#748 |
Raczkowanie
|
Kinga - cieszę się, że szczęśliwie dojechaliście
![]() Mam do Was pytanie - czy ma któraś wózek Bebetto i może się podzielić opinią na jego temat ? ![]() ![]()
Żona 27.12.2014 ![]() Adaś 15.10.2015 25tc[*] ![]() Zosia i Marysia 25.08.2016 31tc[*] ![]() Nasz Największy Cud Jasiu 13.07.2018 ![]() Bo jak się czegoś niewiarygodnie mocno pragnie to walczy się do upadłego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:56.