Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegnamy - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-03, 07:11   #721
doooti
Zadomowienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Leci. Jak sobie pomyślę ze tu polowa praktycznie to sie zastanawiam jak to mozliwe. A wczoraj jak mi belly pokazalo 5 miesiac to juz wogole. Zawsze ciaza w 5 miesiacu to kojarzyla mi sie juz z ciezarna z pokaznym brzuszkiem a tu prosze.
Tez mialam inne wyobrażenie o wielkości brzucha
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 07:11   #722
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x
Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Leci. Jak sobie pomyślę ze tu polowa praktycznie to sie zastanawiam jak to mozliwe. A wczoraj jak mi belly pokazalo 5 miesiac to juz wogole. Zawsze ciaza w 5 miesiacu to kojarzyla mi sie juz z ciezarna z pokaznym brzuszkiem a tu prosze.
Ja wczoraj spotkalam kolezanke w 34 tygodniu, fakt cale zycie szczuplutka i drobniutka, ale brzuszek wczoraj miala jak ja po dobrej kolacji :p pozazdroscilam, ja pewnie bede jak slonica :/ no ale trzeba sie dla mlodego pokolenia poswiecic :p

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 07:11   #723
puffa25
Rozeznanie

Faktycznie czas ucieka jak nie wiem, ale to miłe bo nie mogę doczekać się naszego maleństwa i zdjęć waszych maleństw. Wczoraj chciałam coś kupić dla małego z długim rękawkiem i ciężko było mi coś znaleźć,tzn. Coś tam było ale nic mi się nie podobało 😋
puffa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 07:29   #724
MajWija
Wtajemniczenie

5 miesiąc to nie jest jeszcze zaawansowana ciąża według prawa, nieźle co...
Puffa a co znaczy silny? Kopie Cię już czy jak?
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 07:33   #725
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez puffa25 Pokaż wiadomość
Faktycznie czas ucieka jak nie wiem, ale to miłe bo nie mogę doczekać się naszego maleństwa i zdjęć waszych maleństw. Wczoraj chciałam coś kupić dla małego z długim rękawkiem i ciężko było mi coś znaleźć,tzn. Coś tam było ale nic mi się nie podobało ��
no mało jest ubranek właśnie jesiennych.. a o ładnego pajaca to jeszcze ciężej tylko ja póki co w internecie przeglądam, zakupy zaczniemy po najbliższej wizycie za tydzień

co do zdjęć i porodów to wczoraj coś mnie wzięło aby wejść sobie na jakiś wątek unboxing i tak miło się czyta że majówki już prawie wszystkie urodziły co prawda piszą posty nawet między 2-4 w nocy ale pewnie z nami też tak będzie jak będziemy funkcjonować jak zombiiii

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
5 miesiąc to nie jest jeszcze zaawansowana ciąża według prawa, nieźle co...
Puffa a co znaczy silny? Kopie Cię już czy jak?
no w 5 miesiącu nadal nosisz płód a nie dziecko ;p
Stary 2016-06-03, 07:34   #726
puffa25
Rozeznanie

No niestety nie kopie na razie chyba nic nie czuję. Silny miałam na myśli zdrowy, może i też wagę. Waży 170g
Stary 2016-06-03, 07:37   #727
Cherry_24
Wtajemniczenie

Hejka muszę się Wam pochwalić, remont oficjalnie zakończony
Oczywiście Juniorka lokal jeszcze nie ale reszta tak

A dziś muszę się uczyć na jutro na egzamin....
Cherry_24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-03, 07:41   #728
puffa25
Rozeznanie

Cheery to zostało sprzątanie po remoncie Ale to pewnie Pikuś
Stary 2016-06-03, 07:56   #729
bluesberry
Zakorzenienie

Bry
Hehe coś w tym jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1464936968879.jpg (47,4 KB, 33 załadowań)
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 07:56   #730
paulinika
Zakorzenienie

Witam w 15'stym tygodniu
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 08:27   #731
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Cheery to zostało sprzątanie po remoncie Ale to pewnie Pikuś
tylko kurze wytrzeć
Stary 2016-06-03, 08:34   #732
puffa25
Rozeznanie

Takie sprzątanie to dla relaksu . Ale życzę powodzenia 😊
Stary 2016-06-03, 08:43   #733
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
no mało jest ubranek właśnie jesiennych.. a o ładnego pajaca to jeszcze ciężej tylko ja póki co w internecie przeglądam, zakupy zaczniemy po najbliższej wizycie za tydzień

co do zdjęć i porodów to wczoraj coś mnie wzięło aby wejść sobie na jakiś wątek unboxing i tak miło się czyta że majówki już prawie wszystkie urodziły co prawda piszą posty nawet między 2-4 w nocy ale pewnie z nami też tak będzie jak będziemy funkcjonować jak zombiiii

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

no w 5 miesiącu nadal nosisz płód a nie dziecko ;p
Jak rodziłam Kacpra w 35 tygodniu, to lekarz powiedział "narodziny płodu godzina ..."

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 08:53   #734
MajWija
Wtajemniczenie

Ja też dzisiaj sprzątam... A nie chce mi się
Ciuchów też mam mało juz bo większość ciśnie mnie w brzuchu, ale właśnie czekam na wyprzedaże, jakoś się do połowy czerwca przemęczę :P

U mnie ciąg dalszy upałów... aktualnie 29 stopni, piękne słońce
Przypominam, że mieszkam nad morzem więc jeśli któraś ma w miarę blisko albo planuję urlop to zachęcam teraz w tym okresie bo naprawdę póki co pogoda jest szałowa.

A odnośnie tych TP to mi gin tłumaczył, że ostatnim momentem w którym można "teoretyczny" termin zmienić to jest USG prenatalne, czyli I trymestr bo mówił, że od II trymestru każde dziecko rośnie już swoim tempem i takie, które będzie miało urodzić się normalnej, przeciętnej masy nie będzie już odstawało od wyznaczonego TP w I trymestrze, dziecko które będzie większe niż przeciętne to będzie przybierało więcej i będzie odbiegało od terminu i tak samo z dzieckiem, które będzie troszeczkę mniejsze niż przeciętne to będzie odstawało troche od tego TP, ale to i tak nie ma już znaczenia bo może być dzidzia 4,5kg i urodzić się według terminu z OM
Tak samo może być dzidzia 2,5kg i urodzić się po terminie OM także nie kazał już się absolutnie sugerować.
W ogóle mówił, że nie przywiązuje się do dokładnego terminu.
Po prostu dla mnie jest to informacja, że ja już od początku listopada muszę być na ten poród przygotowana
A np tak jak Puffa ma na 9 listopada to już pewnie od połowy października powinna być przygotowana

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jak rodziłam Kacpra w 35 tygodniu, to lekarz powiedział "narodziny płodu godzina ..."
Mi się wydaję, że płód już do końca ciąży jest.
dziecko dopiero po narodzinach.
Stary 2016-06-03, 08:54   #735
Sibbyl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
oby spotkanie z jakimiś dobrymi informacjami. Bo szkoda tych stresów...

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

chodzi o ten konflikt, że jeden rodzic ma RH+ a drugi RH-? Czy jeszcze o coś innego? Bo jak to pierwsze to ja nie robię, bo oboje mamy RH+ więc chyba nie ma potrzeby.
Nie, to konflikt serologiczny. Mi chodzi o konflikt płytkowy, jak znajdę ulotkę to wrzucę linka do strony.

Cytat:
Dzień dobry dziewczyny. Wczoraj po wizycie wcale się nie odzywałam ale to chyba z wrażenia. Synek zdrowy i silny . Od początku ciąży chudne po 1 kg od wizyty do wizyty 😝. Razem z Tż wczoraj pojechaliśmy wstępnie oglądać wózki i łóżeczko, wszystko jest takie piękne. Ale mniej więcej mam już wybrane co chcemy 😊😊
Super, gratuluję dobrych wieści

Cytat:
Faktycznie czas ucieka jak nie wiem, ale to miłe bo nie mogę doczekać się naszego maleństwa i zdjęć waszych maleństw. Wczoraj chciałam coś kupić dla małego z długim rękawkiem i ciężko było mi coś znaleźć,tzn. Coś tam było ale nic mi się nie podobało 😋
Ja też oglądam i jakoś nic mi się nie podoba. Ja nie wiem jak ja coś kupię :-D

Cytat:
Napisane przez Cherry_24 Pokaż wiadomość

Super - to teraz tylko sprzątnać, urządzić i wygodnie mieszkać
Sibbyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 09:00   #736
puffa25
Rozeznanie

Ja jestem taka ze wszystko robię na ostatnią chwilę. Mam nadzieję że tak nie będzie z wyprawka 😆
Majwija a może byś mi pomogła i poleciła jakaś miejscowość nad morzem. Planujemy urlop ale nie wiemy gdzie. Ostatnio wpadło mi w oko Uniescie

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Ja w ogóle jestem taka zagubiona w ubraniach dla maleństwa. Niby wszystko jest a jednak nic nie podoba mi się
Stary 2016-06-03, 09:01   #737
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Bry
Hehe coś w tym jest
dobre u mnie pierwszy raz wczoraj dziewczyna z niemowlakiem patrząc w okolice mojego brzucha się uśmiechnęła.. wtedy stwierdziłam "ooo rzeczywiście coś widać" :P

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
brzmi dziwnie, ale chyba miał racje, chociaż gdzieś wyczytałam że jakoś inaczej jest od 25 tyg ale widocznie mi się coś pomyliło tak jak MajWija pisała.

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Ja też dzisiaj sprzątam... A nie chce mi się
Ciuchów też mam mało juz bo większość ciśnie mnie w brzuchu, ale właśnie czekam na wyprzedaże, jakoś się do połowy czerwca przemęczę :P

U mnie ciąg dalszy upałów... aktualnie 29 stopni, piękne słońce
Przypominam, że mieszkam nad morzem więc jeśli któraś ma w miarę blisko albo planuję urlop to zachęcam teraz w tym okresie bo naprawdę póki co pogoda jest szałowa.

A odnośnie tych TP to mi gin tłumaczył, że ostatnim momentem w którym można "teoretyczny" termin zmienić to jest USG prenatalne, czyli I trymestr bo mówił, że od II trymestru każde dziecko rośnie już swoim tempem i takie, które będzie miało urodzić się normalnej, przeciętnej masy nie będzie już odstawało od wyznaczonego TP w I trymestrze, dziecko które będzie większe niż przeciętne to będzie przybierało więcej i będzie odbiegało od terminu i tak samo z dzieckiem, które będzie troszeczkę mniejsze niż przeciętne to będzie odstawało troche od tego TP, ale to i tak nie ma już znaczenia bo może być dzidzia 4,5kg i urodzić się według terminu z OM
Tak samo może być dzidzia 2,5kg i urodzić się po terminie OM także nie kazał już się absolutnie sugerować.
W ogóle mówił, że nie przywiązuje się do dokładnego terminu.
Po prostu dla mnie jest to informacja, że ja już od początku listopada muszę być na ten poród przygotowana
A np tak jak Puffa ma na 9 listopada to już pewnie od połowy października powinna być przygotowana

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Mi się wydaję, że płód już do końca ciąży jest.
dziecko dopiero po narodzinach.
Mnie też wzięło na sprzątanie dzisiaj! Już od 9 prasuje i próbuję ogarnąć pokój dla dziecka bo póki co wygląda jak jeden wielki składzik, suszarnia i prasowalnia jakoś jak się wprowadzaliśmy w marcu na swoje to te rzeczy z którymi nie wiedzieliśmy co zrobić wrzucaliśmy do składzika składzik na początku wyglądał tak że nie można było wejść do pokoju 12m2 i ledwo było gdzie nogę postawić ale teraz już zostało kilka kartonów.

Termin mi lekarz powiedział że przyjmujemy wg OM mimo że USG wyszło tydzień wcześniej i że i tak urodzę +/- 2 tygodnie więc trzeba być gotowym od początku listopada ! mój TŻ ma imieniny w połowie listopada a tata w drugiej połowie, może komuś się poszczęści chociaż imieniny to zawsze coś innego niż urodziny..

Teraz nad morze? Oj masz szczęście że tam mieszkasz.. jak ja próbowałam znaleźć nocleg za miesiąc nad morzem to graniczyło to z cudem ale ostatecznie jedziemy na tydzień zawsze uwielbiałam podróżować gdzieś dalej samolotem ale teraz się boję :P

Edytowane przez doooti
Czas edycji: 2016-06-03 o 09:03
Stary 2016-06-03, 09:12   #738
puffa25
Rozeznanie

Dooti a ja już 10 lat jadę w ciemno nad morze i nigdy nie mam problemu z noclegiem. Przeważnie mam nocleg przy plaży . Fakt troszkę to kosztuje ale nam to nie przeszkadza. W końcu wakacje są tylko dwa razy w roku 😊
Stary 2016-06-03, 09:16   #739
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sibbyl Pokaż wiadomość
Ja też oglądam i jakoś nic mi się nie podoba. Ja nie wiem jak ja coś kupię :-D

Super - to teraz tylko sprzątnać, urządzić i wygodnie mieszkać
Prawie posprzątane

Ja też nie wiem jak ja to swoje dzieciątko ubiorę bo nic nie jest w moim guście. Hello Kitty czy inne czorty na ubrankach totalnie mi się nie podobają.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-03, 09:20   #740
puffa25
Rozeznanie

Broń Boże Hello Kitty 😋
A takie łóżeczko sobie upatrzyłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1464942025763.jpg (28,5 KB, 29 załadowań)
Stary 2016-06-03, 09:30   #741
MajWija
Wtajemniczenie

No niestety w szczycie sezonu jest ciężko z noclegiem.
Ludzie rezerwują już pokoje od marca.
W tamtym roku był okres upałów więc ludzie jechali w ciemno i niestety spora ich cześć musiała nocować w aucie bo miejsc nie było żadnych!!!!

Puffa ja mogę polecić Ustkę, Łebę - jak dla mnie najładniejsze plaże, blisko do 3miasta. Ewentualnie Mielno, chociaż jest bardzo imprezowe i bardzooo dużo młodzieży.

My w tym roku jedziemy na Mazury Na początku lipca.
Bo od połowy lipca jest u Nas moja teściowa na wakacjach a w sierpniu nie chcę już planować bo nie wiem jak duży będzie już brzuszek a to jednak będzie już 6 miesiąc.
Stary 2016-06-03, 09:32   #742
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Dooti a ja już 10 lat jadę w ciemno nad morze i nigdy nie mam problemu z noclegiem. Przeważnie mam nocleg przy plaży . Fakt troszkę to kosztuje ale nam to nie przeszkadza. W końcu wakacje są tylko dwa razy w roku 😊
Kiedyś też tak jeździłam jak była pogoda ale to wtedy byłam na studiach i w każdym momencie mogłam na to pozwolić. teraz TZ musi z wyprzedzeniem podać urlop, zawsze jeździliśmy na własną rękę zagranicę bo pogoda pewna, a teraz nie zdecydujemy się na podróż samolotem więc będzie pogoda polska niespodziankowa.. Ale w ciąży i tak nie można za dużo na słońcu i się opalać więc trzeba wdychać jod jak będzie padać :p

Cytat:
Prawie posprzątane

Ja też nie wiem jak ja to swoje dzieciątko ubiorę bo nic nie jest w moim guście. Hello Kitty czy inne czorty na ubrankach totalnie mi się nie podobają.
jak myslałam że będzie chłopiec to oglądałam ciuszki i one jakieś niebieskie, szare, granatowe, czarne, białe w samochodziki - myslę no ok jest wybór.. okazało się że to dziewczynka i wszystko jest do zesrania rooossshoofffe.. no bywa też białe, a jak coś jest szare czy granatowe to z reguły samochodziki/dinozaury etc.. masakra

ja znalazłam cudne ciuszki w jakimś sklepie z UK; http://pl.nextdirect.com/pl/girls/ne...eepsuit-shop/1

ceny takie sobie, ale jak za 3 pajace stówka to w polsce podobnie
Stary 2016-06-03, 09:36   #743
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Nie, to konflikt serologiczny. Mi chodzi o konflikt płytkowy, jak znajdę ulotkę to wrzucę linka do strony.
A to widzisz, nie wiedziałam

Puffa, piękne to łóżeczko. I wózki też mi się widzą, ale ja bym brała ten nowocześniejszy model, w tym pierwszym chyba koła nie są skrętne a dla mnie to jedno z kryteriów.

Cherry, gratuluję końca remontu!
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-03, 09:36   #744
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, a będziecie robić badanie na konflikt płytkowy? Dostałam od mojej ginekolog ulotkę, jest teraz jakiś program gdzie te badania do 20tyg są bezpłatne, trwa chyba do końca czerwca. Moja ginka bardzo polecała, mówiła że to badanie na całe życie (robi się raz, tak jak grupę krwi chyba)
Ja nie będę robić. W pierwszej nie robiła, bo jak się zrobiło o tym głośno, to już było za późno. Teraz o tym zapomniałam.

Cytat:
Teraz tylko muszę wybrać który model 😊
Ten drugi ładniejszy.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hej
puuffa - super ze wszystko ok
hmm, co do wozka to mi sie podoba zdecydowanie ten bialy. tyko no wlasnie, bialy. ciekawe jak z uzytkowaniem, w sensie z myciem go itd

ja dzis o 10.30 mam wizyte, jejciu ale stres a przed odbieram pappe, o ile jest miesiac czasu
Kciuki

Cytat:

Super. Nienawidzę remontów.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 09:38   #745
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

nadrabiam

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 09:39   #746
sosowhat
Wtajemniczenie

Hej

gratulacje wizyt !

zaczynamy 18tydzien (17t0d) wczoraj delikatnie sie podłamałam, myslalam ze miałam luzne sukienki, no ale niestety miescimy się moze w 2-3... kupiłam wczoraj ktorkie spodenki mamusiowe w hm za 40zł i mega się cieszę, zawsze jakas odmiana od 3 sukienek...

Przywitalismy dzien świeżymi truskawkami, a teraz zimna kawka.

Alergia wrocila- kicham i smarkach jak glupia.. ale coz.
Kupilismy wczoraj tż koszulę na ślub- w koncu bo to juz za 2tyg i muszę go jakoś do muszki namówic... hmm
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 09:46   #747
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Broń Boże Hello Kitty 😋
Bradzo ładne my też białe kupimy
Stary 2016-06-03, 09:47   #748
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Broń Boże Hello Kitty 😋
oo jakie słodkie Ja łóżeczko będę mieć po bratanicy, może nie takie jak sobie wymarzyłam, ale trzeba ciąć koszty, więc będzie takie jakie jest

Jeśli chodzi o ubranka to mnie znów mało rzeczy podoba się dla chłopca.. :/

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 09:49   #749
puffa25
Rozeznanie

Tak szczerze to łóżeczko dostaniemy od moich rodziców a wózek od teściow więc mogę wymyślać 😊😊
Stary 2016-06-03, 09:49   #750
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
jak myslałam że będzie chłopiec to oglądałam ciuszki i one jakieś niebieskie, szare, granatowe, czarne, białe w samochodziki - myslę no ok jest wybór.. okazało się że to dziewczynka i wszystko jest do zesrania rooossshoofffe.. no bywa też białe, a jak coś jest szare czy granatowe to z reguły samochodziki/dinozaury etc.. masakra

ja znalazłam cudne ciuszki w jakimś sklepie z UK; http://pl.nextdirect.com/pl/girls/ne...eepsuit-shop/1

ceny takie sobie, ale jak za 3 pajace stówka to w polsce podobnie

Już zapowiedziałam żeby babcie nie kupowały nic różowego bo puszczę pawia. Róż to piękny kolor ale w subtelnym tonie i umiarze. Nie mogę patrzeć na dziewczynki które są lukrowo różowe od głowy aż po stopy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości