|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn
Cytat:
|
|
|
|
|
#722 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn
Ja wczoraj spotkalam kolezanke w 34 tygodniu, fakt cale zycie szczuplutka i drobniutka, ale brzuszek wczoraj miala jak ja po dobrej kolacji :p pozazdroscilam, ja pewnie bede jak slonica :/ no ale trzeba sie dla mlodego pokolenia poswiecic :p
|
|
|
|
#723 |
|
Rozeznanie
|
Faktycznie czas ucieka jak nie wiem, ale to miłe bo nie mogę doczekać się naszego maleństwa i zdjęć waszych maleństw. Wczoraj chciałam coś kupić dla małego z długim rękawkiem i ciężko było mi coś znaleźć,tzn. Coś tam było ale nic mi się nie podobało 😋
|
|
|
|
#724 |
|
Wtajemniczenie
|
5 miesiąc to nie jest jeszcze zaawansowana ciąża według prawa, nieźle co...
Puffa a co znaczy silny? Kopie Cię już czy jak?
|
|
|
|
#725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko ja póki co w internecie przeglądam, zakupy zaczniemy po najbliższej wizycie za tydzień ![]() co do zdjęć i porodów to wczoraj coś mnie wzięło aby wejść sobie na jakiś wątek unboxing i tak miło się czyta że majówki już prawie wszystkie urodziły ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- no w 5 miesiącu nadal nosisz płód a nie dziecko ;p |
|
|
|
|
#726 |
|
Rozeznanie
|
No niestety nie kopie na razie chyba nic nie czuję. Silny miałam na myśli zdrowy, może i też wagę. Waży 170g
|
|
|
|
#727 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
muszę się Wam pochwalić, remont oficjalnie zakończony Oczywiście Juniorka lokal jeszcze nie ale reszta tak A dziś muszę się uczyć na jutro na egzamin.... |
|
|
|
#728 |
|
Rozeznanie
|
Cheery to zostało sprzątanie po remoncie Ale to pewnie Pikuś
|
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
Hehe coś w tym jest
|
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w 15'stym tygodniu
|
#731 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#732 |
|
Rozeznanie
|
Takie sprzątanie to dla relaksu . Ale życzę powodzenia 😊
|
|
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też dzisiaj sprzątam... A nie chce mi się
![]() Ciuchów też mam mało juz bo większość ciśnie mnie w brzuchu, ale właśnie czekam na wyprzedaże, jakoś się do połowy czerwca przemęczę :P U mnie ciąg dalszy upałów... aktualnie 29 stopni, piękne słońce ![]() Przypominam, że mieszkam nad morzem więc jeśli któraś ma w miarę blisko albo planuję urlop to zachęcam teraz w tym okresie bo naprawdę póki co pogoda jest szałowa. A odnośnie tych TP to mi gin tłumaczył, że ostatnim momentem w którym można "teoretyczny" termin zmienić to jest USG prenatalne, czyli I trymestr bo mówił, że od II trymestru każde dziecko rośnie już swoim tempem i takie, które będzie miało urodzić się normalnej, przeciętnej masy nie będzie już odstawało od wyznaczonego TP w I trymestrze, dziecko które będzie większe niż przeciętne to będzie przybierało więcej i będzie odbiegało od terminu i tak samo z dzieckiem, które będzie troszeczkę mniejsze niż przeciętne to będzie odstawało troche od tego TP, ale to i tak nie ma już znaczenia bo może być dzidzia 4,5kg i urodzić się według terminu z OM Tak samo może być dzidzia 2,5kg i urodzić się po terminie OM także nie kazał już się absolutnie sugerować. W ogóle mówił, że nie przywiązuje się do dokładnego terminu. Po prostu dla mnie jest to informacja, że ja już od początku listopada muszę być na ten poród przygotowana A np tak jak Puffa ma na 9 listopada to już pewnie od połowy października powinna być przygotowana ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
dziecko dopiero po narodzinach. |
|
|
|
|
#735 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#736 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem taka ze wszystko robię na ostatnią chwilę. Mam nadzieję że tak nie będzie z wyprawka 😆
Majwija a może byś mi pomogła i poleciła jakaś miejscowość nad morzem. Planujemy urlop ale nie wiemy gdzie. Ostatnio wpadło mi w oko Uniescie ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Ja w ogóle jestem taka zagubiona w ubraniach dla maleństwa. Niby wszystko jest a jednak nic nie podoba mi się |
|
|
|
#737 | ||
|
Zadomowienie
|
dobre
u mnie pierwszy raz wczoraj dziewczyna z niemowlakiem patrząc w okolice mojego brzucha się uśmiechnęła.. wtedy stwierdziłam "ooo rzeczywiście coś widać" :P Cytat:
Cytat:
jakoś jak się wprowadzaliśmy w marcu na swoje to te rzeczy z którymi nie wiedzieliśmy co zrobić wrzucaliśmy do składzika składzik na początku wyglądał tak że nie można było wejść do pokoju 12m2 i ledwo było gdzie nogę postawić ale teraz już zostało kilka kartonów.Termin mi lekarz powiedział że przyjmujemy wg OM mimo że USG wyszło tydzień wcześniej i że i tak urodzę +/- 2 tygodnie więc trzeba być gotowym od początku listopada ! mój TŻ ma imieniny w połowie listopada a tata w drugiej połowie, może komuś się poszczęści chociaż imieniny to zawsze coś innego niż urodziny..Teraz nad morze? Oj masz szczęście że tam mieszkasz.. jak ja próbowałam znaleźć nocleg za miesiąc nad morzem to graniczyło to z cudem ale ostatecznie jedziemy na tydzień zawsze uwielbiałam podróżować gdzieś dalej samolotem ale teraz się boję :P
Edytowane przez doooti Czas edycji: 2016-06-03 o 10:03 |
||
|
|
|
#738 |
|
Rozeznanie
|
Dooti a ja już 10 lat jadę w ciemno nad morze i nigdy nie mam problemu z noclegiem. Przeważnie mam nocleg przy plaży . Fakt troszkę to kosztuje ale nam to nie przeszkadza. W końcu wakacje są tylko dwa razy w roku 😊
|
|
|
|
#739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też nie wiem jak ja to swoje dzieciątko ubiorę bo nic nie jest w moim guście. Hello Kitty czy inne czorty na ubrankach totalnie mi się nie podobają. |
|
|
|
|
#740 |
|
Rozeznanie
|
Broń Boże Hello Kitty 😋
A takie łóżeczko sobie upatrzyłam |
|
|
|
#741 |
|
Wtajemniczenie
|
No niestety w szczycie sezonu jest ciężko z noclegiem.
Ludzie rezerwują już pokoje od marca. W tamtym roku był okres upałów więc ludzie jechali w ciemno i niestety spora ich cześć musiała nocować w aucie bo miejsc nie było żadnych!!!! Puffa ja mogę polecić Ustkę, Łebę - jak dla mnie najładniejsze plaże, blisko do 3miasta. Ewentualnie Mielno, chociaż jest bardzo imprezowe i bardzooo dużo młodzieży. My w tym roku jedziemy na Mazury Na początku lipca. Bo od połowy lipca jest u Nas moja teściowa na wakacjach a w sierpniu nie chcę już planować bo nie wiem jak duży będzie już brzuszek a to jednak będzie już 6 miesiąc. |
|
|
|
#742 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja znalazłam cudne ciuszki w jakimś sklepie z UK; http://pl.nextdirect.com/pl/girls/ne...eepsuit-shop/1 ceny takie sobie, ale jak za 3 pajace stówka to w polsce podobnie
|
||
|
|
|
#743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Puffa, piękne to łóżeczko. I wózki też mi się widzą, ale ja bym brała ten nowocześniejszy model, w tym pierwszym chyba koła nie są skrętne a dla mnie to jedno z kryteriów. Cherry, gratuluję końca remontu! |
|
|
|
|
#744 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten drugi ładniejszy. Cytat:
Super. Nienawidzę remontów. |
||
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
nadrabiam
|
#746 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
gratulacje wizyt ! zaczynamy 18tydzien (17t0d) wczoraj delikatnie sie podłamałam, myslalam ze miałam luzne sukienki, no ale niestety miescimy się moze w 2-3... kupiłam wczoraj ktorkie spodenki mamusiowe w hm za 40zł i mega się cieszę, zawsze jakas odmiana od 3 sukienek... Przywitalismy dzien świeżymi truskawkami, a teraz zimna kawka. Alergia wrocila- kicham i smarkach jak glupia.. ale coz. Kupilismy wczoraj tż koszulę na ślub- w koncu bo to juz za 2tyg
|
|
|
|
#747 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#748 |
|
Zadomowienie
|
oo jakie słodkie
Ja łóżeczko będę mieć po bratanicy, może nie takie jak sobie wymarzyłam, ale trzeba ciąć koszty, więc będzie takie jakie jest ![]() Jeśli chodzi o ubranka to mnie znów mało rzeczy podoba się dla chłopca.. :/ |
|
|
|
#749 |
|
Rozeznanie
|
Tak szczerze to łóżeczko dostaniemy od moich rodziców a wózek od teściow więc mogę wymyślać 😊😊
|
|
|
|
#750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już zapowiedziałam żeby babcie nie kupowały nic różowego bo puszczę pawia. Róż to piękny kolor ale w subtelnym tonie i umiarze. Nie mogę patrzeć na dziewczynki które są lukrowo różowe od głowy aż po stopy. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

Kopie Cię już czy jak? 

chociaż imieniny to zawsze coś innego niż urodziny..
a przed odbieram pappe, o ile jest