|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn
Ja wczoraj spotkalam kolezanke w 34 tygodniu, fakt cale zycie szczuplutka i drobniutka, ale brzuszek wczoraj miala jak ja po dobrej kolacji :p pozazdroscilam, ja pewnie bede jak slonica :/ no ale trzeba sie dla mlodego pokolenia poswiecic :p
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Rozeznanie
|
Faktycznie czas ucieka jak nie wiem, ale to miłe bo nie mogę doczekać się naszego maleństwa i zdjęć waszych maleństw. Wczoraj chciałam coś kupić dla małego z długim rękawkiem i ciężko było mi coś znaleźć,tzn. Coś tam było ale nic mi się nie podobało 😋
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Wtajemniczenie
|
5 miesiąc to nie jest jeszcze zaawansowana ciąża według prawa, nieźle co...
Puffa a co znaczy silny? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do zdjęć i porodów to wczoraj coś mnie wzięło aby wejść sobie na jakiś wątek unboxing i tak miło się czyta że majówki już prawie wszystkie urodziły ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- no w 5 miesiącu nadal nosisz płód a nie dziecko ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Rozeznanie
|
No niestety nie kopie na razie chyba nic nie czuję. Silny miałam na myśli zdrowy, może i też wagę. Waży 170g
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() ![]() ![]() Oczywiście Juniorka lokal jeszcze nie ale reszta tak ![]() ![]() A dziś muszę się uczyć na jutro na egzamin.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Rozeznanie
|
Cheery to zostało sprzątanie po remoncie Ale to pewnie Pikuś
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Hehe coś w tym jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
Witam w 15'stym tygodniu
![]()
#731 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Rozeznanie
|
Takie sprzątanie to dla relaksu . Ale życzę powodzenia 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#734 | |
Wtajemniczenie
|
Ja też dzisiaj sprzątam... A nie chce mi się
![]() Ciuchów też mam mało juz bo większość ciśnie mnie w brzuchu, ale właśnie czekam na wyprzedaże, jakoś się do połowy czerwca przemęczę :P U mnie ciąg dalszy upałów... aktualnie 29 stopni, piękne słońce ![]() Przypominam, że mieszkam nad morzem więc jeśli któraś ma w miarę blisko albo planuję urlop to zachęcam teraz w tym okresie bo naprawdę póki co pogoda jest szałowa. A odnośnie tych TP to mi gin tłumaczył, że ostatnim momentem w którym można "teoretyczny" termin zmienić to jest USG prenatalne, czyli I trymestr bo mówił, że od II trymestru każde dziecko rośnie już swoim tempem i takie, które będzie miało urodzić się normalnej, przeciętnej masy nie będzie już odstawało od wyznaczonego TP w I trymestrze, dziecko które będzie większe niż przeciętne to będzie przybierało więcej i będzie odbiegało od terminu i tak samo z dzieckiem, które będzie troszeczkę mniejsze niż przeciętne to będzie odstawało troche od tego TP, ale to i tak nie ma już znaczenia bo może być dzidzia 4,5kg i urodzić się według terminu z OM ![]() Tak samo może być dzidzia 2,5kg i urodzić się po terminie OM także nie kazał już się absolutnie sugerować. W ogóle mówił, że nie przywiązuje się do dokładnego terminu. Po prostu dla mnie jest to informacja, że ja już od początku listopada muszę być na ten poród przygotowana ![]() A np tak jak Puffa ma na 9 listopada to już pewnie od połowy października powinna być przygotowana ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
dziecko dopiero po narodzinach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Rozeznanie
|
Ja jestem taka ze wszystko robię na ostatnią chwilę. Mam nadzieję że tak nie będzie z wyprawka 😆
Majwija a może byś mi pomogła i poleciła jakaś miejscowość nad morzem. Planujemy urlop ale nie wiemy gdzie. Ostatnio wpadło mi w oko Uniescie ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Ja w ogóle jestem taka zagubiona w ubraniach dla maleństwa. Niby wszystko jest a jednak nic nie podoba mi się |
![]() ![]() |
![]() |
#737 | ||
Zadomowienie
|
dobre
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Termin mi lekarz powiedział że przyjmujemy wg OM mimo że USG wyszło tydzień wcześniej i że i tak urodzę +/- 2 tygodnie więc trzeba być gotowym od początku listopada ! mój TŻ ma imieniny w połowie listopada a tata w drugiej połowie, może komuś się poszczęści ![]() Teraz nad morze? Oj masz szczęście że tam mieszkasz.. jak ja próbowałam znaleźć nocleg za miesiąc nad morzem to graniczyło to z cudem ale ostatecznie jedziemy na tydzień ![]() Edytowane przez doooti Czas edycji: 2016-06-03 o 09:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Rozeznanie
|
Dooti a ja już 10 lat jadę w ciemno nad morze i nigdy nie mam problemu z noclegiem. Przeważnie mam nocleg przy plaży . Fakt troszkę to kosztuje ale nam to nie przeszkadza. W końcu wakacje są tylko dwa razy w roku 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też nie wiem jak ja to swoje dzieciątko ubiorę bo nic nie jest w moim guście. Hello Kitty czy inne czorty na ubrankach totalnie mi się nie podobają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Rozeznanie
|
Broń Boże Hello Kitty 😋
A takie łóżeczko sobie upatrzyłam |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Wtajemniczenie
|
No niestety w szczycie sezonu jest ciężko z noclegiem.
Ludzie rezerwują już pokoje od marca. W tamtym roku był okres upałów więc ludzie jechali w ciemno i niestety spora ich cześć musiała nocować w aucie bo miejsc nie było żadnych!!!! Puffa ja mogę polecić Ustkę, Łebę - jak dla mnie najładniejsze plaże, blisko do 3miasta. Ewentualnie Mielno, chociaż jest bardzo imprezowe i bardzooo dużo młodzieży. My w tym roku jedziemy na Mazury ![]() Bo od połowy lipca jest u Nas moja teściowa na wakacjach a w sierpniu nie chcę już planować bo nie wiem jak duży będzie już brzuszek a to jednak będzie już 6 miesiąc. |
![]() ![]() |
![]() |
#742 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja znalazłam cudne ciuszki w jakimś sklepie z UK; http://pl.nextdirect.com/pl/girls/ne...eepsuit-shop/1 ceny takie sobie, ale jak za 3 pajace stówka to w polsce podobnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Puffa, piękne to łóżeczko. I wózki też mi się widzą, ale ja bym brała ten nowocześniejszy model, w tym pierwszym chyba koła nie są skrętne a dla mnie to jedno z kryteriów. Cherry, gratuluję końca remontu! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten drugi ładniejszy. Cytat:
Super. Nienawidzę remontów. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
![]() nadrabiam ![]()
#746 |
Wtajemniczenie
|
Hej
gratulacje wizyt ! zaczynamy 18tydzien (17t0d) wczoraj delikatnie sie podłamałam, myslalam ze miałam luzne sukienki, no ale niestety miescimy się moze w 2-3... kupiłam wczoraj ktorkie spodenki mamusiowe w hm za 40zł i mega się cieszę, zawsze jakas odmiana od 3 sukienek... Przywitalismy dzien świeżymi truskawkami, a teraz zimna kawka. Alergia wrocila- kicham i smarkach jak glupia.. ale coz. Kupilismy wczoraj tż koszulę na ślub- w koncu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Zadomowienie
|
oo jakie słodkie
![]() ![]() Jeśli chodzi o ubranka to mnie znów mało rzeczy podoba się dla chłopca.. :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Rozeznanie
|
Tak szczerze to łóżeczko dostaniemy od moich rodziców a wózek od teściow więc mogę wymyślać 😊😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już zapowiedziałam żeby babcie nie kupowały nic różowego bo puszczę pawia. Róż to piękny kolor ale w subtelnym tonie i umiarze. Nie mogę patrzeć na dziewczynki które są lukrowo różowe od głowy aż po stopy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.