|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Ja już na oczy nie widzę. Gad mały obudził się po 24 pojadl i poszedł spać na 3 h to ok ale od 3.30 nie śpi 😢 zdrzemnal się 30 min i zaczął ryczec. Znowu wisi na cycku.massakrA
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Cytat:
Moja szprotka nosi w większości 56 i niektóre 62 no i ma jedne body które są 68 a o dziwo pasują lepiej niż niektóre 56 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Zadomowienie
|
My nadal nie śpimy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Zadomowienie
|
Martinixxx zamiana dnia z noca? U nas wiercą i trzaskają w ścianach a maly spi w najlepsze
![]()
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Ale mnie dziś dziecko wystraszyło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Zadomowienie
|
Cholera nie moge Was dogonic.. Na fb jakos latwiej...
Lulka u mnie dzisiaj to samo od 23 maly spal do 6:15 😄
![]() |
#727 |
Wtajemniczenie
|
Martinixxx ciekawe o co chodzi
![]() ![]() Ineso co tam u Ciebie? ![]()
![]() |
#728 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Przetrwałam ![]() Super, bo nie płakał, więc psychicznie mnie to nie wykończyło. Ale średnio spał, właśnie jakoś od 3 wcale już. Jak nie spał to dużo chrząkał, stękał i robił gimnastykę, więc mimo że padałam z niewyspania to czuwałam, także łącznie nie spałam za wiele. jadł też często. Ale ok. 6 posłuchał błagalnych próśb mamuśki i usnął, także ja też i jakoś żyję. Nawet po porannym karmieniu był spokojny tak długo, że oiwsiankę ugotowalam i zjadłam. I to by było na tyle, spadam... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Wtajemniczenie
|
Ineso nawet nie wiesz jak bardzo jestem z Ciebie dumna
![]() ![]()
![]() |
#730 |
Zadomowienie
|
Hej 😊 Jak już pisałam młody odstawil szopka stulecia. Nie wiem co mu się stało. Muszę pochwalić tz, bo 3 razy brał go do salonu, żebym mogła oko zamknąć. A tak pogugal do Martyny( tak, ona też w nocy wstała mi pomóc 😍
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Winter is coming
|
Martinixx masakra, ale noc. Ty to jesteś silna babka.
Znowu nie pamiętam co komu miałam napisac, nie znoszę nadrabiać na telefonie Na moją pyze to niektóre ubranka 62 już za małe. Wczoraj jej ubralam bodziaka i myślałam ze pekne ze śmiechu, wyglądała jak koks w za małej koszulce Ineso graty za noc i dzięki za info co do chrztu, chociaż pewnie co Kościół to obyczaj Wczoraj chciałam obejrzeć mecz i zasnelam ledwo się druga połowa zaczęła grrt
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-06-11 o 12:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aktualnie idę robić ciasto, a potem lecimy z sesją Bartkową bo dziś kończy 2 miesiące ![]() Martini łączę się w bólu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Martinixxx wspolczuje... to nocka z glowy..
Ineso super ze sie udalo X dzis w pracy byl. Siostra przyjechala. Chlodnik dzis a pozniej grill. Dzis jakies niemieckie piwa testuje ![]()
![]() |
#734 |
Rozeznanie
|
Martinixxx co za noc! Brawa dla tżta i dla Mlodej
![]() Ineso pierwsze koty za ploty ![]() ![]() Velika nie wiesz gdzie w necie mozna obejrzeć wszystkie mecze nie płacąc niewiadomo ile? ![]() Wczoraj był Harry i mecz jednoczenie ![]() U nas noc spokojna na szczęście Młody od 22 spał do 4 i jesxcze potem do 7.30 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Wtajemniczenie
|
Kopycio zrob sobie sorbet truskawkowy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#736 |
Matka Smoka
|
Dzięki dziewczyny za gratulacje, ale w sumie nie ma za co
![]() Poszliśmy na spacer dość daleko od domu i mały się rozbudził, zaczął płakać już tak, że żadne kołysanie nie pomagała, więc nieprzygotowana karmiłam go na ławce - u nas dziś niezbyt gorąco: szaro, wietrznie i poniżej 20 stopni - starałam się nas pozakrywać jak mogłam, ale tak się kręcił, bo zaczął też kupsztala, że nie było łatwo. Więc pytanie - czy o tym przewianiu cycka to urban legend czy mam się czego bać? Wolę nie sprawdzać w necie. Już i tak sobie po drodze wkręciłam, że coś jest nie tak bo po kp boli/kłuje mnie bardziej niż zwykle:/ Zahaczyłam o plac i też mam truskawy - właśnie wypiłam koktajl ![]() kopycio - omg jaka ilość do przerobienia, jak Ty masz siły i czas?! mam ochotę na zrobienie ciasta z bananami, ale boję się, że jak zacznę to mały się obudzi (jeszcze śpi po spacerze wow) i zacznie akcje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Raczkowanie
|
Kejka a łyżeczkę wódki tez dodałas tak jak w przepisie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dałam kielona i nic nie czuć szczerze mówiąc ![]() ale ja to już piłam martini 80g przy KP i loozik. Jak się tak bardzo alko boisz, to mogę Ci podesłać mądry artykuł jak znajdę. To wtedy się nie będziesz trzęsła ![]()
![]() |
![]() |
#739 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za słowa współczucia 😘 w dzień była aniołem, spał 5 h z przerwą na cyca. Za to starsza sfiksowala. Boli ja brzuch i ma stan podgoraczkowy 😣A jutro mieliśmy na grilla jechać do znajomych.
Można sobie przewiac cyce. Nie tak ze każdy wiaterek nam je załatwi, ale uważać nie zaszkodzi. Kuzynka sobie tak zalatwila całe kp. Chodziła po ścianach z bólu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Raczkowanie
|
Kejka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A artykuł chętnie przeczytam jak znajdziesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Wtajemniczenie
|
Dzis nie dam rady bo nie siadam do kompa. Jutro sie postaram znalezc i wrzucic
![]() ![]() Martinixx buziaki dla mlodej ![]() ![]()
![]() |
#742 |
Rozeznanie
|
Kejka zawsze mnie kusiły lody i sorbety, ale nie mam maszyny do robienia lodów i zniechęca mnie to mieszanie ciagle.. Ale zaraz zaraz! W przepisie jest wódka!!! Halo, mops?!
![]() Ineso nie strachaj na zapas ![]() ![]() Tz dzis mi pomagał, wiec jakos dałam rade, uwielbiam takie domowe pierdołki, przetwory, soki, nalewki, wina ![]() Martinixxx jak nie urok to ... ![]() ![]() Ufff koniec na dzis, chociaz prasowanie czeka.. Moze pozniej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Wtajemniczenie
|
Kopycio ale to "mieszanie" to kilka sekund. To tylko 6 razy i to blenderem (tez nie mam maszyny) a w tych 3 h on lekko zamarza wiec nie jest to uciazliwe
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- A mopsu sie nie boje ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to prawie codziennie karmie na zewnątrz, w ogrodzie jak siedzimy, na placu zabaw mi się zdarza, ostatnio w lesie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jak zdrabniacie Nataniel - Natan?czy nie zdrabniacie? Cytat:
![]() chyba po prostu miałaś ochotę się napić ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Młodej zapodałam czopka w dupsko (histeria przy tym była,że szok) Mimo, że miała 37.7. Brzuch ją bolał to potraktowałam przeciwzapalnie a nie przeciwgorączkowo. Po pół godzinie nówka sztuka, już dokazywała ![]() ![]() Cytat:
Jedynym "ale" do imienia Nataniel było własnie zdrobnienie Natan. Strasznie mi się nie podoba ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Wtajemniczenie
|
Martinixx ale Natan to zupelnie inne imie wiec z☠☠☠ka i po klopocie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Boze, wizaz przesadza, zeby slowo Z J E B K A oznaczac czachami ![]() ![]() Aaa ... Super ze czopek dal rade (to moja trauma z dziecinstwa) !!!! Kciuki za nocke z Natim i siostra, i za jutro!!
![]() |
#747 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Martyna też chyba bedzie miała traumę. Wolę jednak dać jej czopa niż na zwymiotowac syrop, bo tez sie nakręca ![]() Tak po cichu to powiem,że wieczorem poszedł spać bez butli, ani nawet dolewki, tylko na cyckach i to o 19.30 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Matka Smoka
|
To jak po cichu gadamy to: moje dziecko wczoraj w nocy dwa razy, a teraz na wieczór po raz trzeci usnęło samo w łóżeczku po ok. 30 minutach - chrząkał, brzdąkał, machał kończynami, guglał, ale nie płakał! Taka jestem z niego dumna!
A już myślałam, że wieczór mam z głowy bo pierwsza próba uśpienia porażka - nanosiłam się, nabujałam, w końcu się poddałam i dałam cycka choć jakoś specjalnie nie szukał, a od poprzedniego karmienia tylko 1,5 godz. - ale wcinał aż się kurzyło. Potem znów zapłakał, ale przygięłam mu nóżki, poszło trochę bąków i się uspokoił. Do łóżeczka włożyłam go z przekonaniem, że zaraz będzie alarm, ale może zdążę do wc i połknąć zupę a tu taka historia. KP w terenie Kurcze to my mamy farta, że teraz rodziłyśmy i w tej pogodzie możemy na żądanie karmić nawet często. Przyjdzie jesień to już tak wygodnie nie będzie, ale przynajmniej - miejmy nadzieję - dzieciaki będą jeść krócej i starczy im na dłużej. Co nie zmienia faktu, że trzeba będzie się z laktatorem zaprzyjaźnić albo planować wyjścia z bczajeniem miejsc do karmienia. A propos - byłam kilka dni temu w hipsterskiej knajpce i tak, jak się spodziewałam przewijak i krzesło do karmienia były ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
Ineso u mnie z karmieniem tragedia jest w CH, pokój dla matki z dzieckiem to jednocześnie wc dla niepełnosprawnych, czyli przewijak kolo kibla, a karmić to nie wiem gdzie, nie ma żadnych ławek, żeby sobie przysiąść i nakarmić, chyba, że w kawiarence albo w samochodzie. Teraz przed wypadem do galerii odciągam mleko i karmię młodą z butelki ( za to kocham laktator).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza!
Martinixx graty!!!
![]() A co do Nataniela...mnie sie mega nie podobalo do czasu az przeczytalam znaczenie, totalnie zmienilam zdanie ![]() Ineso gratyyy po cichu ![]() ![]()
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-06-11 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.