|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Dużo dziewczyn wychwalało w poprzednich miesiącach ten microlife a teraz to już sama zgłupiałam :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Rozeznanie
|
Ale sobie poczytałam. Teraz nie będę spala tydzień do wizyty w czwartek. Są jakieś opinie w necie ze jak dziecko ma pozycję miednicowa czy pośladkowa to może być przyczyną ze ma jakieś wady genetyczne, malowodzie, wielowodzie i różne inne. Co o tym myślicie? Słyszał ktoś kiedyś taka opinie? Przyznam że się przerazilam. Póki co wszystko mam ok, żaden lekarz nikt nic nie mówi, ponoć wszystko ok. Ale wiecie jak jest, ziarno niepewności zasiane. ....
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zadomowienie
|
Iza - w życiu o czymś takim nie słyszałam. Mnóstwo kobiet ma dzieci tak ułożone. Ja bym się nie nakrecala na twoim miejscu niepotrzebnie. Wiesz jak to jest, w googlach każda chorobę sobie znajdziesz.
Ja o termometrach do ucha same złe opinie czytalam właśnie. A o bezdotykowych są mieszane. Chyba zależy na jaki egzemplarz się trafi. Generalnie najlepsza dokładność to rteciowy albo galowy. |
![]() ![]() |
![]() |
#725 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie same brednie jak to, że USG jest szkodliwe dla dziecka ! Nie czytaj za wiele bo to nic nie da Niektóre dzieci przed samym porodem jeszcze się przekrecaja w brzuszku. Kupiłam ten do ucha i najwyżej będę miała dwa ![]()
![]() |
#727 |
Zadomowienie
|
Znowu dzisiaj spałam jak kamień, prawie do południa. To nic, że budzik nastawiam, jak go nawet nie słysze. Ale jak mnie rano bolały plecy. To wszystko przez psa, wtula się we mnie i śpię na skraju łóżka, chyba niedługo trzeba ją będzie eksmitować z sypialni. Wkurzyłam się, bo idziemy dzisiaj na urodziny do chrześnicy Tż-ta od których wiemy od 3 tygodn. Swoją drogą, zamiast prezentu dla dziecka, chcą pieniądze, bo będę jej robić plac zabaw, a wiadomo, że kasy już trzeba dać więcej, niż jakby się prezent kupiło, bo to chrzestny. Nie mówiąc o tym, że tatuś chrześnicy zarabia 4 cyfrową sumę. Dzisiaj dzwoni mama mojej chrześnicy, że zapraszają na urodziny, no sorry, ale to się wcześniej mówi. T z-ta siostry syn ma dzisiaj urodziny, mieszkają na tym samym podwórku, więc w takim razie i do nich trzeba już pójść. Finalnie idziemy wszędzie, Tż się mało nie pokłócił z rodzeństwem przez to, wystarczy powiedzieć wcześniej i wszystko da się pogodzić, a tak, to tylko kłopot. Mocno zaciskam nogi, żeby mi tylko córa nie dołączyła to tej wesołej gromadki dzieci urodzonych 4 czerwca.
Ale plusem jest to, że jestem taka zapobiegawcze, że dla wszystkich prezenty leżą w domu od dawna. ![]() No, to się wyżaliłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |
Zadomowienie
|
hej laseczki, wpadam się przywitac i zerknac czy nie rodzicie :P spadam dalej do łóżka, jestem dzisiaj wrakiem samej siebie, a najbardziej dokuczają mi kolana. Mam nadzieej ze zaraz zacznie padac i mi przejdzie, ale cos się nie zapowiada, niebo bezchmurne a ja do tz ze bedzie lało
![]() Cytat:
![]() koszula najlepsza ![]() ja kupilam z gem ini taki do ucha, bez bajerów z mierzeniem otoczenia i temp. bo taki wydaje mi sie ze moze szybciej fisiowac Kattoo, udanego tygodnia z mezem ![]() Ananka, szykuje Wam się ciekawe popołudnie... Bądź dzielna ![]() Iza, ja bym nawet mamie odmówiła jakbym się nie czuła na siłach, zwłaszcza skoro moze przyjechac za tydzień Uciekam laseczki, miłego weekendu ![]() Aaaa, no i Kamila, brawo za lodówkę ![]() ![]() ![]() ![]()
1 + 1 = 3 ![]() Edytowane przez Arida_ Czas edycji: 2016-06-04 o 13:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zadomowienie
|
Katoo- super, że już będziecie razem, takie rozłąki się bardzo dłużą, ale dzielnie wytrwałaś
Kamila- dobrze, że Tż już lepiej się czuje Ja też już mam kreską ale taką jaśniutką, ze dwa tony ciemniejszą od koloru skóry, ale daje jej jeszcze szansę ![]() Iza0808- wasza teściowa, jest naprawdę wyjątkowa, nie dziwię się, że tracisz cierpliwość Elfka- masz w domu najlepszą ekipę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
Ananka, nie lubię takich sytuacji, że ktoś na ostatnią chwilę zaprasza... :/ dobrze, że prezenty gotowe!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Wtajemniczenie
|
Hejka sobotnio
W Auchan nie bylo Pampersów w tej cenie co pisala Wesola Ania, w Ross po 50zl, wiec odpuściłam. Kupiłam nakladki na sedes ale wydają sie liche. Wkurzyłam się na Pocztex, bo przesyłka powinna być u mnie w czw a dzis dowiaduje sie ze listonosz ją olał i nie przywiózł do punktu odbioru i musze czekać do poniedziałku. Mam ochotę złożyć skargę, ale nie mam ochoty sie więcej denerwować! Placisz za usługę 48h a czekasz 6 dni!!!😐 Pocieszające jest to ze zrobiłam sobie prezent i kupiłam leżak z mega wygodną poduchą i nie zawaham się go dzis przetestować 😎
C.w.K ![]() Edytowane przez cala_w_kwiatkach Czas edycji: 2016-06-04 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
Arida pomawiam prośbę o dopisanie wizyty 07.06
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ledwo przez drzwi przeszła ![]() Zapasy? Jestem mistrzem zapasów! Mam zapas wszystkiego ![]()
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Ja właśnie przetestowałam mopa, uwielbiam go!!! Mam bardzo wymagający gres polerowany na którym wszystko zostawia smugi, a on nie!!! Zawsze po myciu podłogi musiałam ją wycierać do sucha, a teraz nie muszę, juhu!!! Aż pójdę pakować torbę DK szpitala z tej radości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
Nie znalazłam
![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Co masz za mopa?
![]() |
#736 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie:
Czy jeśli kupiliście wózek 2w1 lub 3w1 i macie spacerówkę to zamierzacie korzystać z tej spacerówki czy od razu jak wyrosnie z gondoli/fotelika sprzedać wózek (póki nowszy) i kupić samą spacerówkę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 3w1 i jeśli się sprawdzi spacerówka to będę ją używać normalnie. Nie będę sprzedawać. Chyba, że będzie do kitu to sprzedam wózek i kupię spacerówkę.
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niedawno reklamowałam usługę Pocztexu 24h - napisałam, że chcę zwrot zapłaconych 48 zł i je dostałam. W odpowiedzi napisali, że za niedostarczoną w terminie paczkę można żądać do dwukrotności kosztu nadania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#740 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zadomowienie
|
a co zrobisz z gondolą i fotelikiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Raczkowanie
|
Witajcie sobotnio
![]() Czy tylko ja dzis leze i pachne? Gorąco duszno i my z młodym wymiekamy a trzeba sie brać na 50-tke wujka i jak tu żyć? Iza teściowej nie zazdroszczę moja mieszka 1100 km od nas ale tez potrafi wkurzyc, gorzej mam z rodzicami bo mieszkają 3 piętra wyżej i czasami jest słabo no ale cóż zrobić. Munia ja zamierzam korzystać z tej z zestawu chyba ze z czasem kupię tą parasolke w razie jak pojedziemy gdzieś dalej zeby nie trzeba bylo tej dużej brać, ale jeszcze nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale lunelo u mnie. Nareszcie.
![]() |
#745 |
Zadomowienie
|
No i jeśli będziecie korzystać z tej z zestawu to co zrobicie z wózkiem i fotelikiem? Raczej nikt nie kupi samej gondolki/fotelika...
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
Będą czekać w garażu albo na strychu aż młody wyskoczy z wózka i wtedy ewentualnie sprzedam.
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#749 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie czytaj google w takich przypadkach, bo tylko cie głowa rozboli ![]() ![]() Cytat:
![]() Strasznie nam się zakupy przeciagnely, bo na podjezdzie czekała na nas niespodzianka w postaci przebitej opony ![]() ![]() Ogarnełam pół chałupy i padlam. Jeszcze drugie pol i prasowanie. I mam wolne. Czyli na wieczór ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
Ja dzis leżę. ;p najpierw na balkonie na leżaku a teraz przenioslam się na kanapę. Mąż poszedł z psem na spacer a dalsze plany na dziś to film i ptasie mleczko
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.