|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Zanim kupisz otulacz to na Twoim miejscu najpierw sprawdziła bym czy maluch będzie tolerować otulanie bo jak nie to szkoda kasy. Spróbuj na poczatek powitać w pieluche czy kocyk i Jak się sprawdzi to wtedy kup, bo szkoda kasy, zwłaszcza że mało nie kosztują
#722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Popieram. Ja na poczatku uzywalam duzych tetrowych. W internecie pelno jest filmikow i obrazkow jak to zrobic. I nie boj sie scisnac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Muszę pokazać staremu
![]() Cytat:
A przy okazji. Ostatnio mąż pyta mnie: - Gdzie jest ten baobab? - ![]() - No ten co Alę owijamy Chodziło o bambus ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój dziś rano wstał i mówi "ale czad co, w ogóle się dziś nie budziła! " WTF? !!!!
![]() |
#725 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wiem co chcialam spytac! Czy ktoras jeszcze ma takie krostki na czole? No denerwuja mnie... Nie zwracalam na nie uwagi, ale ona tak od dluzszego czasu sa
---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
Ahahahahahaha powinno byc "ale czad co, w ogole sie dzis nie budzilem" hahah |
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja nie mam osobiście, ale Nina ma pojedyncze ![]()
![]() |
#727 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Haha, jak mąż mnie odbierał ze szpitala to kazałam mu sprawdzić czy w aucie jest kocyk, a on mówi, że jest taka koperta do pakowania dziecka
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
Szybka relacja. Jesteśmy w domu, ale w szpitalu było bezpieczniej. Takie male bobo nie widać ze oddycha, zero ruchu. Uwielbiam jak mruczy.Nie wiem jak ją spac polozyc. W szpitalu odrazu ze mną na łózku spała. Klade ją do spania na boku i jak w łózeczku raz buzia a raz tyłkiem do mnie?? Jejjjiuu nie ogarniam.
---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- A w tą noc przybrala tyle co w 3 doby. Lekarka pod wrazeniem ![]()
![]() |
#730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#731 |
Zadomowienie
|
Z tym spaniem to wiecie:
- na plecach niedobrze, po moze sie zakrztusic, poza tym spłaszcza głowę - na boku zle robi bioderkom - na brzuchu zwiększa ryzyko SIDS Najlepiej niech lewituje ![]() Ula w dzien śpi na brzuchu, w nocy zasypia na boku, kończy zazwyczaj na plecach. |
![]() ![]() |
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ide go moze przekrece troche na plecy. Co było do ulania to juz poszło, do wózka. ![]() Dzis byl spacer blyskawiczny. Dwie godz usypiania zeby wlozyc do wizka. My na dwor a po 5 min wiatr i deszcz i wręcz rzucanie żabami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siedze i rycze...ze szczęścia, ze ją mam i że mój mąż jest taki super. A ja głupia powiedzialam dziś że balagan w domu ![]() A On taki zabiegany był, ze zdarzył tylko odkurzyć. Jeździl tu i tam, a to pogrzeb caly dzień a to w pracy musial wszystko pozamykać, a to u mnie w szpitalu dwa razy dziennie byl bo dowoził coś, a to kawał drogi no i tak se rycze i czekam na Niego. TYPY IMION jakie były: Alicja, Emilka, Zuzia i Ania. Powiedzialam wczoraj paru osoba i są za Zuzią. Ale jak wyskoczyla ze mnie to stwierdziliśmy ze nie pasuje zadne. No i nie wiem.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-10 o 18:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Wrzucaj fotkę, to powiemy Ci kim jest ta dziewczynka ![]() Ogarniesz ogarniesz, już nas uważnie czytalas to dużo wiesz
![]() |
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor
![]() Nareszcie nadrobilam watek. Dzis pojechalam z mala autem na szczepienie. Musze zmienic przychodnie. Bo u nas nie mozna kupic szczepionki, tylko najpierw sie mierzy, wazy, do lekarza, ten daje recepte (jesli szczepi sie platnymi a nie na nfz), wyjazd do apteki po szczepionke,powrot do przychodni na szczepienie. Nie wyobrazam sobie tego z dwojka dzieci- bo od sierpnia starszak przestanie chodzic do zlobka. Jak bedzie szczepienie Malej to nie zostawie go przeciez samego w domu ![]() Byla mowa o kolejnej ciazy- ja bym chciala trojke dzieci ale boje sie kolejnej ciazy. Maz mi powiedzial, ze on trzeciej lezacej ciazy nie przezyje (wszystkie obowiazki spadly na niego) i boje sie trzeciej cesarki- tym bardziej, ze nie wiem jaki jest moj stan po tej drugiej cesarce- do gina ide w srode. Usg bioderek robimy w poniedzialek. |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zadomowienie
|
konsternacja a lekarz nie moze dac z wyprzedzeniem recepty? My tak robiliśmy z tymi, których nie było na stanie w przychodni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Nam chyba kociaka jakoś inaczej zagipsowali albo sam się popsuł, bo w ogóle nie da się go w chustę wsadzić - nie możemy podwinąć miednicy, bo jak byśmy nie kombinowali to plecy zostają wyprostowane. Poczekamy kilka dni aż się gips"uleży" i może się uda, bo uwielbiamy takie noszenie...
konsternacja, do której przychodni zapisałaś? My dostaliśmy receptę, mamy kilka dni przed szczepieniem zadzwonić do apteki przy przychodni, zamówić i w dniu szczepienia odebrać. Mona, mi tam ołtarzyki niepotrzebne, każda dla swojego dziecka robi to co najlepsze, my po prostu musimy zrobić trochę więcej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- A tymczasem, borem lasem, ko ko ko ko euro spoko! Uwielbiam takie imprezy! Let's play! Aaa i zapomniałam, Roses, trzymam kciuki, żeby się krew nie polała ![]() ![]() ![]() ![]()
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-06-10 o 20:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny co mialy kanalik zatkany...jak robilyscie te oklady z sody?Mnie sie z tego calego zapalenia tez.zatkal chyba dzis i przebilam.to, troche pogrzebalam....nie wiem czy dobrze no i nie wiem co z ta soda. Na wacik i tyle?i jak dlugo?
#743 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak to jest, matka wszystko zrobi dla swojego dziecka. No chyba, ze patologiczna... Mona- u nas tez Euro. Dzieci juz spia, az dziw bierze ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie zmarnuje, przecież szczepionki nie maja tygodniowego terminu ważności ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy ktoras moze polecic mi jakis odkurzacz taki podreczny bezprzewodowy?
Zalezy mi, zeby byl lekki, odlurzal na sucho i na mokro i zeby dzialal dluzej niz 20 minut do kolejnego ladowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zadomowienie
|
U nas tez sportowo dzisiaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
Cholera jasna zaczynam miec chyba nawał. Jakby nie mogl być w szpitalu :/ Mona mialaś? Jak dałas rade??
Narazie piersi bola tylko bez stanika bo sa ogromne i ciezkie. I na lewej wysoko cos twardego jest. I jak spac spokojnie jak własnie Mała przekrecila sie SAMA z boku na wznak!!
![]() |
#748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lepiej w domu nawał, serio ![]() Przy leżeniu na boku mozesz podkładać cos pod plecy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zadomowienie
|
Witajcie po latach
![]() ![]() Malutka rośnie jak na drożdżach, uwielbia mleczko i ciągle rośnie. W przyszłym tygodniu mamy usg bioderek i szczepienie 5w1. Przez ostatnie dwie noce Alicja pospała od 21 do 2 - nawet jestem wyspana i powoli po tych wszystkich akcjach z kp, jej kupkami, ciągłym płaczem, moim zatruciem zaczynam się cieszyć każdym dniem - wreszcie, ale nie chcę zapeszać tfu, tfu.
#750 |
Zakorzenienie
|
Kapusta jest. Wlasnie wyladowala w lodowce. Czyli przykladać caly czas? Lakrator reczny mam. Az sie go boje bo pierwsze sekundy ciumkania Małej bolà aż mnie skreca.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:15.